vineri, 16 august 2013

Cum se arata pisica

Poza ataşată a fost postată de Badea pe contul său de Facebook. Evident, postarea a stârnit o groază de opinii pro şi contra. Ceea ce, desigur, era de aşteptat.

Este totuşi interesant de înţeles ce se ascunde în spatele unei fotografii. Pe facebook, poza e încărcată cu un comentariu succint şi oarecum vag: "Miami beach! Te oftici?". Comentariile au explodat. La fel şi reacţiile din presa noastră autohtonă, dornică de ştiri senzaţionale fabricate sând cu fundul(din ce în ce mai mare) pe scaun.

Aşa am aflat de pe un site că respectivii se află în Miami, care s-a transformat într-o atracţie pentru români. Doar au fost acolo Ponta(alături de celebra bonă), Udrea şi mulţi alţii. Iar de-aici aberaţiile curg lanţ.

Ca să rupem pisica în două, trebuie menţionat că cei patru într-adevăr se afla la Miami Beach. Însă nu la Miami. Nu e vorba de America ci de Cipru. Miami Beach(chiar aşa se numeşte) este situată undeva lângă Limassol. Astfel încât  toate aberaţiile legate de "popularitatea Miami-ului" nu sunt altceva decât simple prostii ale unor trişti.

Adevăratul mesaj este însă cel cuprins în ochelarii cu lentila lipsă. Primul care a apărut în această postură a fost Voiculescu cu ocazia chemării la DNA pentru a da cu suptsemnatul. Mulţi au crezut  că apariţia sa de atunci a fost strict întâmplătoare. Eroare! A fost prima arătare a pisicii. După acel episod locatarul de la Cotroceni efectiv a luat-o razna, pornind-o prematur într-o campanie electorală nebună. 

Fotografia de faţă pare a fi a doua arătare a pisicii. La fel ca şi locaţia reală care, cu siguranţă, este bine ştiută de către destinatar(i). Ciprul a fost nodul unor transferuri halucinante, scenă a unor meciuri puţin cunoscute. Cel vizat de acest al doilea mesaj probabil simte ceva transpiraţie rece pe spate. Cu siguranţă urmează vremuri interesante!

18 comentarii:

  1. In afara de ochelarii strambi ai lui Ciorbea, nu imi vine nimic altceva in cap...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate nu-ti vine nimic in cap pentru ca nu ai.

      Ștergere
    2. vezi ca iti simt lipsa la zoo restul cercopitecilor... fuguta repede inapoi cu bananele ca pe caldura asta nu mai rezista mult

      Ștergere
  2. Respiri teoria conspiratiei prin toti porii. N-ar fi prima oara cand te arzi cu astfel de scenarii...Pacat ca lumea are memorie scurta; inclusiv tu, Dane, uiti ce ai scris pe propriul blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place sa fac conexiuni, sa scriu ceea ce cred. Numai timpul va confirma sau infirma cele scrise. Ai toata libertatea sa-mi atragi atentia cand m-am inselat; articolele raman aici, nu sterg nimic.

      Ștergere
    2. @Dan@Trenduri,
      Zisa de mai sus este pe placul meu; cu adevarat. Este o caracteristica a lui Dan, de acum multi ani, cand incepuse blogul. Din pacate, intre timp lucrurile au evoluat, in rau. Iar eu dau pe blogul asta mai mult pt. studii psihologice si distractie, iar nu pt. informare sau schimb de opinii. Un astfel de comment (ca cel de acum) nu am mai scris de multa vreme, aici.
      Ar fi minunat daca ai avea taria, atunci cand timpul infirma ceea ce ai spus la un moment dat, sa faci un pas inainte si sa spui simplu si barbateste "m-am inselat". Din pacate, in astfel de cazuri, doar pt. a infiera cu manie proletara ceea ce tu consideri a fi rau, pur si simplu schimbi argumentatia cu 180 de grade, si continui sa infierezi cu manie proletara. Ceea ce inseamna ca tu nu ai principii ci pasiuni. Iar pasiunile intuneca dreapta judecata.
      @TA,
      Indemnurile la cenzura pt. altceva decat injurii sau instigare la ura, ma determina a fi f. circumspect. In lumina acestui indemn, nu imi este clar ce ai inteles din traitul tau in Anglia...
      Nu prea inteleg relavanta numelui, se poate ascunde oricine in spatele lui Gigel. A fost o vreme cand postam cu numele adevarat. Asta a fost la inceput, in primii ani, atunci cand consideram acest blog o platforma de dezbatere reala...
      Oricum, blogul tau musteste de contradictii (mult mai mult decat Trendurile lui Dan, si din motive diferite). Nu pun la indoiala buna ta credinta (la fel ca a lui Dan@Trenduri). Din pacate drumul spre iad e pavat cu bune intentii, si acolo unde lipseste intelepciunea (diferita de inteligenta), toleranta si smerenia, lucrurile nu au cum sa se coaguleze intr-o directie buna.

      Ștergere
    3. "Respiri teoria conspiratiei prin toti porii."

      Pe care silabă ți-ai pus în valoare "smerenia" si "toleranta"?

      De fapt, care sunt argumentele care stau la baza acestor afirmații izvorâte din frustrările unui pupinbăsist eșuat?

      Cel puțin dacă te-ai identifica cumva, fie și "Pupi'Beș", am avea o idee despre greutate 'telectuală și calitatea morală a a celui care afirmă "atunci cand timpul infirma ceea ce ai spus".

      Predicarea moralitatii absolute in contexte curvo-penale tocmai din mijlocul grămezii de proști zoioși, cu scurgeri din colțul gurii, e o altă caracteristică a bădărănismului pupinbăsist.

      Ștergere
    4. Anonim, ai istoricul blogului intact. Poti vedea cand am gresit si cand nu. Daca ti se pare ca nu am principii iti recomand sa stai departe de blog. Nu de alta, dar se poate dovedi toxic. :-)

      Ștergere
    5. @Dan@Trenduri,
      Dupa cum spuneam si mai sus, o doza buna de umor, nu este niciodata toxica...:)

      Ștergere
  3. Maestre te rog cenzurează comentariile de că...cat emise de ANONIMI....cine vrea sa emita o opinie să-și de numele....
    Este clar că ANTONESCU este prima opțiune electorală în rândul românilor pentru președinte...ceea ce fac acum PONTA și BĂSESCU este circ ieftin..se fac că se ceartă fiindcă PONTA și-a pus în cap toată populația anti-băsistă...DNA arestează numai politicieni de la PC și de la PNL..nu văd nici unul din gasca lui BĂSESCU...oare cei 7.5 miliarde de euro bugetul pe care l-a avut coana UDREA și care a dispărut fără urme nu era un motiv suficient de bun ca DNA să se autosesizeze?
    ERA însă DNA, ANI, SRI, SIE și STS sunt instrumente controlate de laboratoarele CIA-MOSSAD din spatele lui KIORETE!
    Idioții care refuză adevăruri evidente și de denumesc conspirații pot merge pe siteul Excrementul Zilei sau Hot NEWS și să-i ridice omagii acolo lui BĂsescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele tau este? Ca nu e nici o diferenta intre anonim si thinkagain.

      Ștergere
    2. E o diferenta, pt. ca TA are un blog. Poti macar sa-i vezi profilul psihologic acolo; cel putin partial...

      Ștergere
  4. pentru cititorii mai prozaici - sau pur si simplu mai naivi, asa ca mine - ar fi frumos sa ne explici putin mai nealegoric povestea cu aratarea pisicii. asa, spre o mai dreapta luminare. sau e numai pt cei care reusesc sa descifreze limbajul codificat sau cel putin aluziv? asta e, nu stau in Ro, nu urmaresc actualitatea decat destul de rar. dar imi place sa caut informatii de dincolo de interfata asta cu rol manipulator pe care o reprezinta mass-media romanesti. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun, sa comentam de pe contul de google.

    Deci, sa intelegem ca aceasta poza nu este de fapt o incercare de a da o nota "cool" acelui eveniment jenant prin care a trecut domnul profesor Dan Voiculescu, presedinte fondator al Partidului Conservator, si singurul adversar adevarat al chiorului, speranta tuturor anti basistilor din tara asta. Ironia este intentionata si deloc intamplatoare.
    Pana la conspiratii, am sa interpretez in nota cea mai plauzibila: Hai sa ma folosesc de angajatii mei fiedeli pe care ii platesc la greu, ii rog sa faca o poza cu aceeasi ochelari penibili in speranta ca o sa ma dau "cool" si sa justific o faza jenanta pur si simplu.
    La fel de jenanta ca demisiile din Senat, cu scopul de a se pune la dispozitia justitiei.
    Acelasi cititor fidel,
    Sergiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca „domnul profesor” e un individ in general penibil, ca are o dorinta maladiva de a juca in liga mare(fara nicio sansa din punctul meu de vedere), ca are fata de sobolan rosu s.a.m.d. sunt chestii cu care pot fi de acord si la care as putea adauga altele mai interesante si mai putin stiute, dar, intr-un mod surprinzator, extrem de nefolosite de catre adversarii sai.
      Insa, in ceea ce am spus eu nu este vorba de nicio conspiratie. Este vorba de sportul national numit "aratarea pisicii", un domeniu fascinant pentru securistii vechi si noi.
      Si sa nu uit! Penibila n-a fost demisia din Senat, ci participarea la alegeri; o alegere la fel de proasta precum cea a oierului care a renuntat la mandatul de deputat european in favoarea celui de membru al Parlamentului mioritic. Daca stiai ca, din pozitia de parlamentar, vei ajunge sa fii judecat de Livia Stanciu, la ce te-ai mai apucat sa candidezi acolo? O chestie cat se poate de simpla care ne demonstreaza ca, de cele mai multe ori, marile spirite se-atrag. Voiculescu a reusit in extremis evitarea jocului de-a mititica, pasand purceaua moarta in ograda chiorului. Care chior, fie vorba intre noi, este vinovat in proportie de peste 90% de ascensiune politica a Voiculescului. De-abia de-aici am putea vorbi despre conspiratie. Retine asta! :-)

      Ștergere
    2. "angajatii mei fiedeli pe care ii platesc la greu"

      Eh... aici ti-a iesit pe față eczema pupinbăsistă.

      Spre deosebire de acoperiții din presa pupinbăsistă, motivați exclusiv cu bani furați de la stat, cei mai mulți dintre ei fiind transformați peste noapte în avocați ai "dreptei"... securiste, "angajații fiedeli" prestează ceea ce știu, independent de... patronat.

      Ah, bineînțeles că odată hărțuiți de instituțiile securisto-basiste sau concendiați de serviciile secrete care au preluat anumite televiziuni au devenit și mai motivați să critice sistemul securist și aparatul său de propagandă care te menține în starea în care ești.

      Deci, o mana de jurnalisti de la televiziunea de stiri cu cea mai mare audienta castiga mai bine decat triliardele de acoperiti din omniprezenta presa pupinbasista... si "voiculescu ii plateste direct din conturile lui ceausescu".

      Ștergere
  6. @Aristotel, dupa cum bine observi din comentariul meu, nu mi-am ascuns parerile si simpatiile sincere despre politica din Romania.
    Ca o completare, ceea ce spun si cred imi asum, asa cum o faceti si voi, si o fac pentru ca sincer mi se pare ca avalansa de postaci este incredibila in online-ul de astazi.
    Acest lucru a fost remarcat/brusc descoperit si Dana Grecu (pe care o urmaresc in mod regulat desi o fac ca studiu de caz mai mult) care a descoperit postacii de partid care o injura fara nume in momentul in care s-a luat de Ponta pe subiectul concediu/telefon inchis. Daca nu cunosti faza, iti recomand inregistrarea de pe site-ul Antena 3 a ultimei emisiuni inainte de vacanta, e la incheiere declaratia de mai sus.

    Cred ca putem sa fim suficient de maturi ca si in momentul in care intalnim alte pareri sa nu trecem la "eczeme pupinbasiste" ci la argumente de ce eventual nu sta in picioare logica interlocutorului, multumesc anticipat.

    @Dan, cu mare placere as fi interesat sa citesc lucruri nestiute sau nepuse pe tapet despre oricine din politica noastra pentru ca oricum vedem franturi de puzzle in general..
    Cat despre hranirea reciproca a actorilor politici din Romania si incarcarea energiilor electorale din ura fata de adversar nu pot decat sa iti dau dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dan: Urmaresc cu interes blogul dumneavoastra si-n general sunt de acord cu el. Aici cred insa ca va inselati. Sunt convins ca daca mogulul ar fi avut ceva cu adevarat "tare" la adresa locatarului, ar fi scos in 2009 sau in 2012.

    Sunt insa de acord ca multi romani ar vrea sa nu se sape prea mult asupra propriilor afaceri din Cipru...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)