marți, 17 aprilie 2018

Cascada dezastrelor

Am început cu un preşedinte care lua lumina de la Moscova, capabil abia în al treilea mandat să înţeleagă că s-a schimbat farul călăuzitor chiar şi pentru părticica asta de lume.

Am continuat cu un aerian care nici el nu ştia ce căuta în viaţa lui. Incapabil să înţeleagă realităţile simple, a fost jucat de securişti fix cum au vrut ei. S-a distrus economia, s-au distrus băncile, s-a făcut praf totul. De-atunci datează şi primele semne de servilism bălos. După ce Ceauşescu avusese curajul să spună verde-n faţă lucrurile şi să stea vertical în faţa oricui, nea Nelu se aplecase mai cu discreţie, dar extrem ca ghiocelul în faţa Moscovei, a venit rândul ţapului să ne arate cu poziţia caprei în faţa americanilor. Atunci ne-am făcut praf din punct de vedere al demnităţii, stând capră la americani şi alimentându-i pe la spate pe sârbi, ca o confirmare a curvăsăriei noastre. Şi, mai mult, ca să arătăm că suntem conformi, am acceptat planul de distrugere programatică a întregii economii, o răzbunare post-mortem a marii finanţe pe bietul Ceauşescu. Pesemne omorârea lui ca pe un câine nu le fusese îndeajuns, economia pe care-o ridicase stându-le ca un ghimpe în inimă. Până la urmă, ţapul incompetent, lansatorul politicii curvo-căprismului a sfârşit-o ca bătaie de joc a gradaţilor plictisiţi.

Apoi a venit apoi al treilea mandat al lui Iliescu, probabil singura perioadă ceva mai decentă, în care toate prostiile conducerilor anterioare au fost cât de cât peticite, mă rog, ce se mai putea face. Desigur şi ea a avenit la pachet cu un Năstase impetuos pe care securiştii, din servilism, l-au transformat în reîncarnarea lui nea Nicu. Iar el, infantil, a picat în capcana securiştilor, experţi în demonizare şi găsit ţapi ispăşitori pentru orice. Atunci s-au văzut primele răfuieli politice, atunci a fost primul om ridicat de pe stradă, într-o repunere nefericită în scenă a perioadei kominterniste.

După care a început haosul. Împingerea la înaintare a marinarul beţiv a transformat Cotroceniul într-o bodegă, securiştii în şefii supremi ai ţării, politica aproximativului şi bunului plac devenind farul călăuzitor al ţării. Poziţia caprei experimentată de Constantinescu s-a transformat în felaţie la tufiş(„a o suge licuriciului american” fiind noua modă în materie de prinţipuri), iar întreaga ţară a devenit un haos. Căderi economice bulversante(doar prim-ministru era expertul în stat pe vârfuri, boc), arestări arbitrare, răfuieli politice, propagandă deşănţată imbecilă şi multe alte nebunii. România s-a transformat din stat în colonie americană, cedată ambasadorului(întotdeauna un prostovan grobian) şi unei mâini de securişti de prin ambasade.

Aşa s-a ajuns la ultimul ipochimen, Plăvanul, neales mai de nimeni, dar impus cu străşnicie de grupusculele oculte care păstoresc România. Aşa am ajuns în tragica situaţie să avem la putere un ticălos mai mare decât fanarioţii, ţinând în palmă jefuitorii ţării, mai leneş decât noţiunea în sine şi cu apucături de proletar consumator de „all inclusive”. Acest exemplar nefericit ne-a aruncat în derizoriu, ne-a transformat într-o masă informă, ne-a împărţit în două: manipulaţii spălaţi pe creier pe de-o parte şi zdrobitoarea majoritate dezamăgită, cuprinsă de lehamite. Însă nu oare lehamitea era starea care ne trebuia indusă pentru ca aceşti tiriplici să-şi poată face în continuare de cap, pentru a ne putea fura la fel de pe faţă minţindu-ne că ăsta e normalul? Chiar ăsta era planul: inducerea unei stări nefaste, care să ne determine să ne retragem. Iar această moluscă plăvănească, informă, fără poziţie, fără urmă de coloană vertebrală era elementul ideal, cel de care era nevoie. Şi, din acest punct de vedere, prin menţinerea acestui prostovan în fruntea ţării planul pervers se desăvârşeşte de la o zi la alta.

Trăim într-o cascadă a dezastrelor, suntem aruncaţi într-un hău în care întotdeauna există „şi mai jos”, chiar dacă ne iluzionăm că am atins fundul, stabilizarea, de la care o să începem să urcăm. E o iluzie şi de-aceea vă întreb: nu v-aţi plictisit să mergeţi în jos? Nu credeţi c-ar fi timpul să spunem cu fermitate STOP? Dacă n-o s-o spunem noi, nimeni n-o va spune în locul nostru!

27 de comentarii:

  1. Si cum sa spunem cu fermitate STOP?

    Ca s-o spui intr-un cadru legal, iti trebuie un referendum. Securistii care sunt lasati de stapanii lor alogeni sa jidmuiasca viata romanilor din Romania stii ce fac in caz de referendum?
    1. Au mai zis romanii prin referedum STOP basescu si la ce-a folosit?
    2. Au mai semnat 3 milioane (3.000.000) de romani ca vor ca familia sa fie lasata in pace, nu sa fie tarata in noroiul deviantilor ca-n tarile alogenilor respectivi, si la ce-a folosit? Nu a sarit alogenul (eu ma abtin sa-l definesc cu alte caracteristici ale lui evidente, asa cum o faci tu; chiar, CUM de nu te da asta in judecata?) si a ranjit debitand replici cu cinism, ironie si superioritate de m*£$£ ridicat cu palanul la rang prezidential, cum ca n-o sa vedem noi referendumul ala prea curand (decat, poate, cand n-o mai avea sens, recunoasterea acuplatilor aia doi, adusi in Romania, ca "legal" si devenind ulterior norma de vietuire ce anuleaza rezultatul referendumului)?
    3. N-a formulat ministrul justitiei, un profesionist adevarat, memoriul prin care exprima ca rezultanta legala demiterea kukuwelei si individul asta, de care tot zici, a zambit mai tare ca nea Nelu debitand puctul de vedere al stapanilor alogeni, cum ca chiar nu vede niciun temei ptr. inlaturarea kukuvelei?

    CINE si CUM ai vrea sa mai spuna STOP? Poporul roman nu conteaza, e ilegitim prin formele legale de exprimare. Legile nu pot fi lasate sa actioneze, sunt ilegitime cata vreme nu achieseaza intereselor alogenilor si scursurilor deviante ce ni la vara pe gat.

    Din acest punct de vedere, cu durere o scriu, articolul tau (ca si multe altele ce trateaza social-politicul), desi sunt bune, adevarate si bine scrise, sunt inutile. Nu pot sa votez concomitent ambele rubrici de apreciere.
    Blogul tau e un fel de punga in care securistii inca ne dau voie sa ne exprimam. Ei stiu ca nimic de-aici nu le misca banii din conturi si masinile de sub cururi si vilele de sub picioarele lor de vanzatori de neam si de tzara. Au ales "bine" si-si pupa mainile de fericire ca sunt in barca "salvatilor", inchinandu-se pe mai departe (prosternandu-se precum prost-ternatul cocotat in capul statului) alogenilor care le dau partea ramasa in urma distrugerii Romaniei si a romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine sa spună stop? Nu exista democrație fără popor. Poporul roman nu mai exista, ci doar o populație pe acest teritoriu. Cu câțiva lupi singuratici nu se poate face nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma uitam cat de jenanti sunt politicienii nostri, cat de slugi pot fi. Cei trei milioane de cetateni romani (destul de putin) au semnat pentru ca in Constitutie sa fie definita familia ca fiind unirea dintre un barbat si o femeie ;i nu definirea familiei trtaditionale asa cum foarte probabil se va scrie. Oricum si din cei trei milioane cred ca sunt extrem de putini care inteleg ce se intampla, putand fi si marea lor majoritate manipulati si deturnati.

      Ștergere
  3. In mare si la suprafata, este asa cum spui, insa, trebuie sa te uiti, mai ales acum, dintr-o alta perspectiva. Nu privi problemele strict intern, pt ca tot ce s-a intimplat a fost o mare tabla de sah si un joc care a pregatit ce vezi astazi. Ceausescu a gresit grav, nu le-a facut fata si a luat toate tepile posibile! Securistii au fost ceea ce sint si astazi, adica niste simple unelte care, dupa folosinta, vor fi aruncate la gunoi. Priveste-le fetele! Ce vezi? D-aia au scos taranii in fata, pt ca astia nu au de unde sa stie despre ce este vorba si cred ca, pt ei, totul va ramine, mereu, cum se vede in acest moment. Cind vor fi loviti de planurile Kalergi, Hooton si Barnett, o sa fie f tirziu pt ei, ca si pt prostii care se cred anticomunisti, dar sustin comunismul, folosind metode comuniste, pt a-si impune punctul de vedere in societate. Nu te gindi la RM 1, RM2 si etc pt ca nu asta a fost stilul lor! Sa gindim cum trebuie, in sistem, pt ca ei asa gindesc si pe perioade mari de timp, d-aia nu se prinde marea masa despre ce este vorba si nici cei proveniti din familiile de f jos, pe care-i baga ei in fata, cu regularitate, peste tot. Uita-te bine si pune impreuna absolut toate evenimentele dintre 1913, da, f important ce s-a intimplat in acest an si 1945. Vezi consecintele si atunci vei vedea si scopul. Poate fi numit un razboi total de 30 de ani, dus impotriva noastra. Se folosesc cu regularitate de teoria distrugerilor! Urmatorul turning point, cum spun ei, il constituie anii 60. Dupa asta curge totul de la sine si nu mai exista pt noi un punct de intoarcere, cu alte cuvinte am pierdut definitiv lupta, pe care marea masa nici macar n-a observat-o! Est si Vest au fost un experiment si nimic mai mult. Si la noi, tot ce vezi, este tot un experiment. De ce la noi si nu la altii? Pt c-au gasit prostii desavirsiti, ideal de folosit pt orice vrei si fara riscuri. Ii vezi pe bahaitorii care o tin cu vestul lor, desi acesta promoveaza cea mai abjecta forma de comunism?
    https://www.express.co.uk/news/world/922699/eu-news-jean-claude-junker-communism-karl-marx-statue-Daniel-Kawczynski-uk-mp
    Unde sint timpitii cu ciuma rosie si minunatul vest?! Aia cu sloganele de 2-3 cuvinte?
    Si anteriorul, Baroso, tot comunist a fost! Altfel, prostii se fac ca nu aud cuvintul comisar, folosit la E.U. si nu vor sa vada ca acesta are exact aceleasi atributiuni ca si cel din URSS. Sigur ca exista si Sovietul Suprem, numit Parlamentul E.U., cu aceleasi drepturi reduse si unde sau pastrat pina si cele 3 minute, pe care le are la dispozitie un mandatar, pt a-si expune o parere.
    Tony Blair, de exemplu, a fost Trotskist, dar la noi nu se stie, pt ca exista PSD, care este mult mai putin comunist decit PDL si, mai ales, USR.
    La noi n-au avut probleme, deoarece slugile fac exact ce spun stapinii. Asta este si motivul pt care asa numitele partide nu au nici un fel de program si absolut nici un fel de ideologie! Singura forma de organizare a taranimii, care conduce tara de 73 de ani, este gasca de interes, iar singura forma de relatie dintre ei este de servitute. Altceva nu stiu si nici nu pot invata, deoarece, pt ei, ar fi ceva impotriva firii. O parte din taranime vede ca totul este rau, dar asta este doar instinctul de conservare, deoarece le lipseste gindirea si logica care sa le permita sa vada cauza si ca nimic nu se mai poate schimba, mai ales cind ei sint cei care au eliminat absolut toate celelalte posibilitati pe care le-ar fi putut reprezenta cei pe care i-au omorit, distrus, izolat si alungat din societatea unde s-au facut ei stapini prin crime si abuzuri. Dragi urmasi ai grajdarilor, veti trece prin clipe grele si tin sa va spun ca-mi pare rau de voi, dar v-ati facut-o singuri, din mindrie, fudulie si prostie! Nu credeti si rideti? In clipa in care va veni peste voi, ceea ce f putini stiu, o sa va aduceti instinctiv aminte de cum se simte soarecele in fata sarpelui. Deci, nimic nu poate fi mai normal, decit aceasta cascada a dezestrelor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate anonim,nu se mai poate face nimic ! Daca se va intinde aripa razboilul din Ucraina si deasupra noastra, alogenii si tradatorii decorati de ei cu cetatenie straina vor fugi ca potarnichile dincolo de pâleaz,in zone caldute,de pace,departe de conflict si se va ivi o speranta,o oportunitate,o sansa contextuala. Nu a fost sa fie pana acum ..(inca?) Daca ceva zguduitor si radical nu se intampla vom disparea ca natiune ,e o chestiune de timp scurt . Deja aproape nu mai sunt romani mai sus de umili executanti ai stapanilor alogeni si asta in tara numita Romania,adica in casa lor (adica fosta a lor))...Cel mai adevarat lucru din lume pentru romani si tara lor acum este ca au ajuns in punctul in care nu se mai poate face absolut nimic fara o teribila nenorocire,fara o apocalipsa zonala si asta daca vine suficient de repede... Autorul acestui site nu stiu cine este. Poate este un copil al Romaniei,fidel si predestinat sa nu o paraseasca niciodata,sau poate fi chiar el unul din securistii "salvati" si scrie aici chestii pentru a mai absorbi din energia cinetica a mamaligii indigene care cumva,doar ipotetic,ar putea exploda si ne ne consiliaza psihologic ca in cazul pacificatorilor americani in dialog cu indienii din rezervatii...)))N-are nici o importanta,tot nimic nu se poate face...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dane,
      Mi-e sila de defetisti ca anonim 17apr 18.24 si cozubas 17apr 19.45...Intr-o tara normala, amandoi ar fi la ocna pentru defetism si denigrarea tarii.
      As vrea doar sa le spun trolilor astora doi ca NU cu oameni ca ei s-a facut unirea a carei centenar il aniversam acum.
      Neamul romanesc "s-a trezit din pumni", ca boxerii, de trei ori in ultima suta si sasezeci de ani;adica a exploatat la maxim conjunctura politica europenana sau mondiala.
      O vom face din nou; se va vorbi iar cu admiratie despre Romania, intr-un fel sau in altul.Nu am atins inca fundul paharului amaraciunii nationale, desi suntem foarte aproape de a o face. Conditiile de explozie nu sunt inca indeplinite;Romania s-a creeat, a devenit independenta si s-a unificat doar in urma razboaielor cu&intre imperiile vremii.
      Singura conditie a fost pastrarea credintei stramosesti, indeplinita pana acum.
      Sunt sigur ca acesti doi troli de care aminteam la inceputul comentariului meu, nu sunt dintre voluntarii de la Grivita si Plevna; nici de la Podul Jiului sau Marasesti; nici de la Cotul Donului, Stalingrad sau Budapesta sau Banska Bistrica.
      Anonimul citat mai sus pariez ca nu are mai mult de 4 generatii in Bucuresti, dar improasca cu cacat talpa Tarii asteia-taranimea,care s-a jertfit mereu pentru ca un limbric cum este el sa poata comenta pe net; stand la caldura KKpitalista prin Vestul luminos, pe care il blameaza asijderea.
      Pentru astfel de iude, graunte saptesasedoi vor fi din belsug, iar daca standardul naț-o de cincicincisase nu le sparge partul, atunci, fie acela !
      Iertare pentru duritate, dar ajunge hula lor !

      Ștergere
    2. 1
      anonim 15:06

      Jartel taranesc, lipsit de minte si incapabil sa intelegi un text de 3 mm, este vorba despre taranimea parvenita care a fost adusa in orase dupa 45! E clar, dar in nemernicia ta te faci ca nu intelegi. Ca-ti convine sau nu, ati distrus toata tara si natia romaneasca, din mindrie si prostie, exact dupa modelul pe care-l folosesti tu ca sa-ti expui prostiile tale fara cap si coada. In buna voastra traditie sinteti obi de ura, nu suportati adevarul si o tineti cu mentalitatea care v-a impins la comiterea de crime reprobabile si tot ce-ati facut voi in anii 50, ca se stie totul. Nu ai discernamint si din mindria bolnava de care suferiti nici nu vrei sa pui mina pe carte sa inveti crezind ca prostiile tale, venite de niciunde reprezinta mama stiintei care-ti da tie dreptul sa-i judeci pe toti! Cine au fost stramosii mei stiu eu f bine si nu este nevoie de-o bestie ca tine sa vina sa arunce cu noroi in totul, pt ca nu-i convine adevarul dovedit! Daca ai avea un gram de minte ti-ai tine gura aia spurcata care mesteca numai gunoaie! Ca sa fiti voi desteptii natiei ati omorit sute de mii de oameni educati! Vorbesti tu de istoria romanilor? Mars la cotet!
      Uite dovada si ce-a afcut taranimea parvenita la orase:
      Tortionari:
      Alexandru Drăghici (n. 26 septembrie 1913, Tisău, județul Buzău)
      Alexandru Vișinescu (n. 27 septembrie 1925, satul Leiculești, comuna Tisău, Buzău)
      Iosif Ion Ficior (n. 4 aprilie 1928, în Cucerdea)
      Gheorghe Crăciun (n. 24 iulie 1913, Mintiu Gherlii)
      Gheorghe Enoiu (n. la 4 noiembrie 1927, Mănicești, comuna Băiculești, județul interbelic Argeș)
      Aurel-Bartolomeu Moiș (n. 6 iunie 1918, Sighetu Marmației, județul Maramureș)
      Eugen Țurcanu (n. 8 iulie 1925, Păltiniș, județul Suceava)
      Florian Cormoş (n. 8 martie 1927 în localitatea bihoreană Şişterea)
      Nicolae Moromete - născut pe 13 mai 1912, în comuna Valea Ungureni - Piteşti
      Nicolae Pleşiţă (n. 16 aprilie 1929, oraşul Curtea de Argeş, judeţul Argeş
      Coloman Francisc Ambruş, (n. 24 februarie 1907, Livada de Câmpie, judeţul Hunedoara
      Aurel-Bartolomeu Moiş (n. 6 iunie 1918, Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş
      Iosif Nemeş (n. 1903, Ditrău, jud. Harghita
      Popa Alexadru 13 noiembrie 1923 la Prajila, în Basarabia
      Mihai Livinschi n. în județul Iași, la Bucium, pe 26 iunie 1926

      Din cele scrise de tine te incadrezi perfect in lista "calitatilor" acestor minunati oameni proveniti din mediul rural. probabil este vreun securist inebunit ca cineva va pune adevarul in fata.
      Tipul tortionarului. Prost şi rău. Incult şi opac. Labil moral şi ros de orgolii. Inferioritate care urăşte tot ce e superior. Slugarnic şi totuşi avid de putere. Un fel de Iudă care-şi urăşte Mântuitorul tocmai pentru că se simte strivit de divinitatea Lui. Un fel de Smerdiacov, plin de toate complexele de inferioritate, care aşteaptă numai însămânţarea ideilor lui Ivan.

      Ștergere
    3. 2
      Sa vedem membrii de partid si citiva generali:
      Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti, România
      Gheorghe Apostol (n. 16 mai 1913, lângă Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi
      Emil Bodnăraş (n. 10 februarie 1904, satul Iaslovăţ, Ducatul Bucovinei, Austro-Ungaria
      Leontin Sălăjan (n. Leon Silaghi, 19 iunie 1913, Santău, comitatul Sătmar
      Ion Ioniţă (n. 14 iunie 1924, comuna Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa
      Ion Coman (n. 25 martie 1926, comuna Asan-Aga, judeţul Teleorman)
      Constantin Olteanu (n. 5 iulie 1928, comuna Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa)
      Vasile Milea (n. 1 ianuarie 1927, Lereşti, judeţul Muscel
      Ştefan Guşă sau Guşe (n. 17 aprilie 1940, satul Spătaru, comuna Costeşti, judeţul Buzău
      Ilie Verdeţ (n. 10 mai 1925, Comăneşti, judeţul Bacău
      Constantin Dăscălescu (n. 2 iulie 1923, Breaza, judeţul Prahova, România
      Chivu Stoica (n. 7 august 1908, Smeeni, judeţul Buzău
      Avram Bunaciu (n. 11 noiembrie 1909, Gurba - d. 28 aprilie 1983, Bucureşti)
      Aurel Vijoli (n. 12 februarie 1902, Telechi-Recea, Comitatul Făgăraş, azi Recea, judeţul Braşov
      Iulian N. Vlad (n. 23 februarie 1931, Gogoşiţa, Dolj, România
      Ştefan Voitec (n. 19 iunie 1900, Corabia
      Tudor Postelnicu 13. November 1931 in Provița de Sus


      Politicieni actuali:
      Traian Băsescu (n. 4 noiembrie 1951, Basarabi, România)
      Mihail Florian Coldea (n. 1971, Târnova, judeţul Arad)
      Augustin Lazăr (n. 25 octombrie 1956, Rădeşti, România)
      Laura Codruţa Kövesi (n. 15 mai 1973, Sfântu Gheorghe, România)
      Liviu Dragnea (n. 28 octombrie 1962, Gratia, România)
      Elena Gabriela Udrea (n. 26. Dezember 1973, Plescoi, Buzau)
      Emil Boc (n. 6 septembrie 1966, Răchiţele, Cluj)
      Victor-Viorel Ponta (* 20. September 1972 in Bukarest) – familie de flotanti din Pecica, jud Arad
      Liviu Marian Pop (n. 10 mai 1974, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş)
      Gabriel Oprea (n. 1 ianuarie 1961, Fundulea, România)
      Dacian Julien Cioloș (n. 27 iulie 1969, Pericei, România)
      Ecaterina Andronescu (n. 7 aprilie 1948, Malovăţ, România)
      Stelian Fuia (n. 1 ianuarie 1968, Fundulea, judeţul Călăraşi
      Valeriu Tabără (n. 1 iulie 1949, Sălciua, judeţul Alba)
      Relu Fenechiu (n. 3 iulie 1965, Dărmăneşti, judeţul Bacău)
      Decebal Traian Remeş (n. 26 iunie 1949, comuna Băseşti
      Liviu Marian Pop (n. 10 mai 1974, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş

      Lista poata fi lungita cit vrei!

      - România de sânge albastru
      https://www.youtube.com/watch?v=SHliAv6WJi4

      - Mica Românie mare
      https://www.youtube.com/watch?v=CTAxCXlIaLI

      - România de departe
      https://www.youtube.com/watch?v=zGlbVWiAvr0

      Dar de aici:
      - Martiri Politiei Române
      https://www.youtube.com/watch?v=_oWmscdCjeg

      Asta este Romania reala, aia "proletara":
      - Viața ca vacanța
      https://www.youtube.com/watch?v=FS-IYNV27uU

      - Vacanță pe viață
      https://www.youtube.com/watch?v=aKnXMsVHPzU

      - Pe viata si pe moarte
      https://www.youtube.com/watch?v=4S7Sym12hQI

      - România meseriașă
      https://www.youtube.com/watch?v=DynaIMNZy3A

      Lista exemplelor poate fi lungita la nesfirsit!

      - https://www.youtube.com/watch?v=sdZdLTWsC4E
      Astia sinteti si asta ati facut! Ati venit la orase si asa v-ati comportat.

      Dan, daca iti plac astia, te las cu ei, ca uite ce minunatii afli de la "desteptii si corectii tarii, nu-i asa?
      Dan, daca iti plac astia, te las cu ei, ca uite ce minunatii afli de la "desteptii si corectii tarii", nu-i asa?
      Dincolo de ura si lipsa de orice fel de logica si cunostinte nu pot nimic decit sa distruga! Uite-i acum, in 2018, cum tot cu distrugerea romanilor se ocupa!

      Ștergere
    4. "Vasile Dâncu s-a născut în 25 noiembrie 1961 în satul Runcu-Salvei din. Bistriţa Năsăud."

      Ideea țărănetului prostovenesc securist este de bază. De vreo trei decenii numesc țărănetul "coada vacii", iar în context ar suna precum "Securitatea de la coada vacii". Relaxează-te, este loc de mult mai rău, și de nervi ai uitat jigodia securistă care plusează pe zona FRF.

      Mișcările sociale, luptele anticorupție, intelectualii facebook-ului nu sunt controlați cu_cărți. "Folbalul" dă volumul și unitatea, iar blogurile gsp... tonul.

      Ștergere
    5. Discursul asta balos a la Oreste...oare n-o fi el pe aici; scuipand si improscandu-si neamul cu kkt; pe taranii care au cladit Romania, asa cum am avut-o pana in urma cu trei decenii??!!!Mare lucru sa nu fie asa....
      Sange albastru, cianotic eventual-ce mai !!!

      Ștergere
    6. AristotelCostel
      Stiu ca este loc de mai rau si va veni! Nu l-am uitat la ala de la FRF, dar daca stai sa faci lista cu toti nu se mai termian. M-am rezumat sa scriu ca lista poate fi lungita de fiecare cit vrea!

      Ștergere
    7. Esti tare destept! D-aia te si rog sa ne luminezi pe toti si sa ne explici cum au cladit Romania urmatoarele personaje: Draghici, Ficior, Enoiu, Turcanu, Plesita, Postelnicu etc.
      Vrei sa ne spui c-au mai fost si altii? Care? Cei multi? Si au facut-o fara conducere? Si care a fost motivul pt disparitia subita a celor "cladite", dupa mai putin de 30 de ani si cine au fost autorii, cei care au contribuit la aceste distrugeri? Nu cumva ar fi o cauza ca s-a facut totul pe nisip, pt ca asta inseamna sa te gindsesti superficial, doar pe termen scurt si strict local? Cum ramine cu urletele de bucurie la anuntarea executarii singurului om din istoria noastra, care a facut pt voi, cei din mediul rural, ceea ce n-a mai facut nimeni pina la el?! Oare exista vreo lagatura intre voi, cei de astazi, care distrugeti si aruncati totul strainilor si taranii adevarati ai trecutului care si-au aparat pamintul si neamul? Absolot deloc! Intrebarea ar fi cind va hotariti sa incepeti sa deveniti ca ei? V-ati invatat sa ginditi in verdicte si sloganuri, fara sa va puneti mintea la contributie nici macar 2 minute! Nu sinteti in stare sa cititi un text cap coada si ati ajuns sa nu mai fiti in stare sa intelegeti nici ce anume cititi, pt ca din tot ce scriti reiese clar ca sinteti pe linga text. Oreste este de-al tau si imi este cunoscut faptul ca va deranjeaza ceilalti romani care nu au provenienta voastra, ca doar ati aratat-o din plin in anii 50. Chiar nu va este rusine deloc?!

      Ștergere
  5. Stati si filozofati, cine? cum? nu e prea tarziu? Va e frica pentru ca ne-au indus complexul de inferioritare si inutilitate! Ne fac a la Pareto. Ati auzit recent de vreun personaj public care a fost batut/injunghiat/amenintati copii? Toti ieste uameni, bre, si toti ne cacam de frica cand ne sunt atacate nevoile primare/supravietuirea. Frica si lacomia au o zona corespunzatoare dedicata in cortex, atat de hard-wired sunt in noi. Si, acu ca ai citit asta, ce-o sa faci? Eu cred ca tot n-o sa faci ceva, ca nu esti in stare

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, tu cenzurezi comentarii. Despre ce vorbim noi? Din pacate faci parte din propaganda unora. Ca ascunzi gunoiul sub pres nu ajuta pe nimeni. Tot ce scrii e intr-un singur sens. Chestiile astea n-au nascut decat mai multa ura, mai multe disensiuni.

    La drept vorbind, la ce ne-ar pasa de romani, daca ei oricum sunt mai prosti decat alti europeni? Asa zic rezultatele la teste. Iar vizita in teren nu le contrazice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cenzurez pentru că mi s-a luat de tembeli ca tine care-aveţi în creierele ălea mici o singură obsesie: propagandă rusă. OK, sunt sluga lui Putin, mă plăteşte KGB-ul, am o legitimaţie secretă de GRU s.am.d. De câte ori să aud aceeaşi flaşnetă tembelă spusă şi răs-spusă de nişte indivizi care nu fac nici cel mai mic efort să gândească? Ai idee câte oficine pro-ruse sunt la noi? Îţi spun eu: Sputnik News şi cam atât. Mă rog, alta nu ştiu, dar dacă ai indicii, varsă ca să ne minunăm. În rest, numai şi numai propagandă americană. Mai ceva decât pe vremea lui nea Nicu!
      Te mulţumeşte în vreun fel că mă faci pe mine pro-rus, kaghebist sau mai ştiu eu cum? Îţi rezolvă problemele cu care te confrunţi? Bineînţeles că nu; e o pastilă care-ţi e prescrisă de sufocanta propagandă de-aici pe care, desigur, tu, ca orice intoxicat, n-o percepi. Fii fericit şi, ca să-ţi fie fericirea mai mare, evită-i pe pro-sovieticii ăştia ca mine.

      Ștergere
    2. Aici m-ai inteles gresit. Mie nu imi place propaganda de niciun fel. Si cu atat mai mult imi displace cenzura de orice fel, mai ales ca nu cred ca am comentat tendentios vreodata.
      Te urmaresc doar din simplul motiv ca ai alt discurs, dar uneori nu pot sa nu constat detalii puse intr-o anumita forma doar de dragul unui rezultat dorit.
      Am avut comentarii deopotriva pozitive si negative. Si cred ca pentru orice e bine sa se vada si celalalta fata a unei probleme, mai ales ca viata e cu multe nuante de gri si mai puntin in alb si negru.
      Asta cu propaganda americana omniprezenta la noi nu mi se pare chiar realist. Ii poti spune mai degraba propaganda europeana. E un amanunt care conteaza insa, valorile occidentale sunt mai impartasite decat cele estice.
      Ca sa inchei, nu vreau sa evit pe nimeni. Imi place diversitatea opiniilor. Iar daca azi suntem mai slab educati, mai dezumanizati, nu inseamna ca viitorul nu poate fi mai bun, dar e nevoie de actiune si de modele sanatoase.

      Ștergere
    3. Propagandă europeană zici? Şi Europa cui îi e subordonată? Ia să vedem ce se întâmplă dacă duci judecata mai departe!

      Ștergere
    4. Chiar daca europenii sunt parteneri cu americanii in multe lucruri, sa stii ca eu nu pot duce subordonarea asa departe. Sunt atatea interese si in Europa, divergente fata de US, divergente intre tarile UE. Ce sa mai zic de influenta rusa, iar rusii incearca sa impuste orice iepure prind. Au influenta prin resurse si incearca din rasputeri sa limiteze accesul Europei la resurse din alte zone.

      Ștergere
    5. Vezi că deja aberezi atunci când vorbeşti de „divergenţe faţă de US”. În condiţiile în care serviciile secrete ale ţărilor europene sunt penetrate până la refuz de SUA, media aparţine SUA sau are jurnalişti telegidati(vezi cartea lui Udo Ulfkotte), iar acţiuni absurde gen „mani pulite” sunt puse în scenă de către americani aproape la lumina zilei, tu-mi spui că sunt divergenţe? Vezi că trăieşti altă realitate. Mai scoate naiba capul din propaganda aia în care bălteşti şi încearcă să respiri aer natural, nu doar pârţuri propagandistice infecte!

      Ștergere
    6. As prefera sa gasesc informatie nealtarata de nicio propaganda. Din pacate e cam greu. Ca daca alternativa e propaganda rusa, am cazut din lac in put.
      Iar penetrarea aia nu e 100%. Ce fericiti ar fi americanii sa aiba asa trecere, dar din pacate nu o au. Ca pot pune in scena diverse, asta nu inseamna ca si va tine.
      Datorita tehnologiei, transparenta va creste. Vom mai fi in bezna o perioada, manipulati din toate partile, dar macar avem o sansa. Cred ca tocmai asta e motivul pentru care astia tipa din toti rarunchii. Va fi din ce in ce mai greu.

      Ștergere
    7. Numai voi, antiromanii proveniti din mediul rural, crescuti si educati in slugarnicie si idolatrie fata de tari si un stapin strain, vedeti propaganda rusa si plingeti dupa aia vestica, in speta americana! Cine este America ta? Nu ne povestesti?! O sa-ti faca tie bine tehnologia?! Traiesti pe alta lume! Trezeste-te si invata sa ajungi roman! Pina una alta obisnuiste-te si retine ca pe lumea asta mai sint si romani carora nu le pasa de nici un strain si nu-i vor!

      Ștergere
  7. Rusia a blocat milioane de ip-uri google si amazon într-o încercare de a opri folosirea Telegram.

    Dar ei sunt mai buni, nu-i asa?

    Hai sa nu fim ipocriți, și rușii și americanii fac aceleasa porcarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi-a susţinut cineva contrariul?

      Ștergere
    2. Problema este alta, dar romanul diluat de astazi nu poate gindi normal, deoarece, daca nu are constiinta nationala si o identitate clara, nu este capabil sa gindesca pt natia si tara sa, ci din punctul de vedere al unei slugi, pt ca asta este educatia de baza a acestora deveniti, intre timp, patrioti vestici si care toti au aceeasi provenienta. Acesta este si motivul pt care propaganda straina are o asemenea cota de succes in Romania. De ce nu s-a intimplat asta in Ungaria si Polonia? Pt ca la ei n-a existat o “pepiniera de valori” care sa-si distruga propia elita, in totalitate, asa cum a fost cazul la noi, iar acest fapt le permite sa actioneze astazi, cind sint amenintati, in interersul propiei tari, lucru care nu se poate intimpla in cazul nostru, care nu indeplinim nici o conditie.
      Rusia este o tara si un popor care se apara, inconjurata fiind de sute de baze militare straine, asa cum procedeaza si tarile mai sus numite. Ce-ar trebui sa faca?! Sa se tavaleasca pe jos in fata strainilor si sa le permita sa distruga si sa care tot ce vor si cum vor, ca-n Romania, unde strainii au ajuns sa usuiasca romanii din tara lor ca pe niste gaini?! Daca romanii ar fi stiut sa fie un popor, ar fi avut o tara, ar fi stiut ce-i aia demnitate si onoare si nu s-ar fi bagat in tot felul de organizatii si mizerii, alegind un statut de stat neutru si atunci si-ar fi aparat prin orice mijloace ceea ce la apartine. Astia care credeti ca voi le stiti pe toate, mai bine, uitati-va la situatia tarii, pt ca ea este oglinda voastra, a minumatei “gindiri” de care credeti voi ca dispuneti! E culmea ce tupeu aveti, ca dupa ce ati facut totul praf, tot voi sa veniti cu obraznicie si sa cautati sa va impuneti prostiile voastre, pe care le repetati de zeci de ani, desi rezultatele pe care le aveti ar fi trebuit sa va indemne la tacere.
      Sa vedem “REALIZARILI”, care reprezinta cu mare fidelitate mintea de care dispuneti:
      http://stiri.tvr.ro/gazele-din-marea-neagra--bune-doar-pentru-straini--primele-cantita--i-extrase-ar-putea-fi-vandute-in-bulgaria_825154.html#view

      https://www.agroinfo.ro/economic/vanzarea-pamantului-la-straini-franta-versus-romania

      https://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-statul-complice-la-vanzarile-de-paduri-catre-straini-1708476

      https://www.digi24.ro/special/reportaje/reportaj/strainii-cumpara-paduri-in-romania-universitatea-harvard-detine-in-vrancea-peste-35-000-de-hectare-75306
      http://adevarul.ro/locale/focsani/cum-si-a-marcat-proprietatea-milionar-suedez-cumparat-1000-hectare-padure-romania-am-lucrat-30-ani-domeniu-n-am-vazut-asa-ceva-1_5a0582125ab6550cb804b0f6/index.html

      http://infopuls.ro/2016/07/21/regele-lemnului-austriacul-gerald-schweighofer-termita-ce-devoreaza-padurile-romaniei-ce-legatura-este-intre-schweighofer-si-klaus-iohannis/

      http://www.foxnews.com/story/2010/01/23/romania-beats-russia-as-main-exporter-europe-prostitutes.html

      Mintea voastra nu se duce niciodata mai departe de coada vacii! Ceausescu a bagat miliarde fara numar in voi, ducindu-va la o scoala care, in ceea ce va priveste, n-a avut nici un efect. A fost un esec social colosal, prin dimensiunile lui uriase si care nu cred ca-si gaseste echivalentul prin alta parte, indiferent de timp. Lipsa voastra totala de experienta, nu poate fi acoperita de mindria, fudulia si obraznicia care va caracterizeaza. Va convine sau nu asta este si acceptati ca sinteti in ultimul hal, sub orice critica, pt ca astea sint rezultatele pe care le aveti si care va recomanda ca nulitati absolute.

      Ștergere
    3. Nu, doar faptul de a nu spune şi aceste lucruri echivalează cu a nu exista.

      Ștergere
  8. Mai trebuie sa adaug, ca la asa numita "revolutie", a fost o defilare a gramezilor de vinduti unor state straine si care au actionat in interesul acelora. Din absolut tot ce-am citit n-am intes c-ar fi fost cineva de partea Romaniei! Nici macar populatia, care n-a stiut ce face si la ce participa. Acum se vede, dar nu vor sa recunoasca, iar unii au alte interese. Procesul actual cu "revolutia" vine sa completeze caricatura de proces care a avut loc atunci si prin care ne-am facut de ris pe vecie! Bine, tinind cont de toate cite se stiu, nu putea sa fie altfel!
    Acum cu alegerile pt FRF s-a vazut bine de ceea ce sint in stare gastile taranesti. Cine crede ca exagerez, sa se uite bine ca sa vada realitatea si sa inteleaga motivele pt care sintem atit de jos, ca niciodata in istorie!

    RăspundețiȘtergere
  9. puneti-va dracului niste pseudonime-ceva,atotcunoscatorilor si curajosilor ''anonimi'',mari romani ce sunteti,eu unul m-am saturat de voi,nu stiu cum va mai suporta autorul acestui blog

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)