marți, 6 august 2019

Noua veche fentă sau cum se instrumentează revoluţia proştilor

Primesc până la 100 de cereri de prietenie pe zi. Dau de curiozitate pe unele şi constat că absolut toate sunt identice: două-trei pozuţe, o poză de profil abstractă şi-atât. Put de la o poştă a fake-account. La fel stau treburile şi cu comentariile/reacţiile la articolele mele. Mă trezesc cu câte o şarjă de câţiva comentaci care mă înjură şi-şi dau like unul celuilalt. Sau câte unul care se lipeşte ca râia şi se-apucă să comenteze fiecare articol din ultimele zece zile. Bagă câte-o injurie, strecoară câte-un invectiv pentru a rămâne acolo.


De vreo doisprezece ani de când mi-am asumat acest rol modest-public, sunt obişnuit cu tot felul de imbecili. Cunosc tipologiile tuturor degeneraţilor care şi-au făcut redută din net. Ceea ce se întâmplă acum e însă din alt registru. Am mai păţit-o şi anul trecut, exact în aceeaşi perioadă. Face parte din asaltul strategic pus în mişcare înaintea unor evenimente toxice.

Exact ca şi acum, anul trecut înaintea evenimentelor din 10 august s-au înmulţit blocările pe Facebook ale celor care judecă raţional, fără să se lase manipulaţi de gogoşile lansate de sistem. La fel ca şi în urmă cu un an, s-a reuşit blocarea unei mulţimi de conturi în spatele cărora stau voci independente. Cum? Simplu: pe de o parte manipulând ceea ce FB denumeşte „standarde ale comunităţii”, iar pe partea cealaltă prin utilizarea oamenilor FB de-aici, adică a celor care asigură cenzura la nivel local. De fiecare dată când se încearcă o lovitură, prima dată se dă acest asalt împotriva celor care gândesc şi vorbesc independent.

Ceea ce nedumereşte un observator independent este motivul pentru care se lansează aceste petarde. După băgarea la bulău a lui Dragnea şi îndepărtarea tuturor oamenilor săi de butoanele puterii, PSD a devenit mai pro-sistem decât useriştii. La ce bun un asemenea efort? PSD oricum a devenit un partid atât de umil încât efectiv nu m-ar uimi nici măcar un congres extraordinar la care să se voteze susţinerea candidaturii lui Iohannis. Şi-atunci de ce acest efort?

Dacă am avea de-a face cu oameni care judecă raţional, într-adevăr exact aşa ar vedea lucrurile. Însă cine-a spus că cei de la butoane sunt întregi la minte? În fapt, lupta care se dă acum este cea pentru „ciolanul mic”, mărunţişul care se ascunde în umbra puterii: mai un post călduţ prin cotloanele statului, mai o şpăguţă la om licitaţie cu cântec, mai o asfaltare făcută pe hârtie sau un studiu de fezabilitate pentru o autostradă imaginară s.a.m.d. Iar pentru ca toate acestea să se întâmple, e nevoie de frâiele puterii de la Palatul Victoriei.

Din nerăbdarea micilor limbrici, căreia i se ataşează dorinţa prostului din deal de a avea „guvernul meu”, rezultă un cocktail care de data aceasta va trânti guvernul legal. Ceea ce se aşteaptă de la acest 10 august este generarea unei noi serii de fake-news-uri menite a-i resensibiliza pe proşti. Nu-mi dau seama dacă acum se joacă tot scenariul dărâmării violente a guvernului. De data aceasta, după ce au fost fragilizate Jandarmeria în particular şi Ministerul de Interne în general, a efectua o răzmeriţă de stradă care să prăbuşească guvernul legitim a devenit joacă de copii. Care guvern, chiar dacă nu va cădea în urma evenimentelor de stradă, va fi fragilizat suficient pentru a se prăvăli la prima moţiune de cenzură din Parlament.

Elementele pe care le constatăm sunt extrem de transparent puse-n practică. Practic acum se va dărâma şi ruina care-a mai rămas din PSD. Însă, dincolo de lovitura de stat suficient de transparent pusă pe tapet, e esenţial mesajul care se transmite: diaspora e cea care dă jos guvernul. Evident, nu-i vorba în această ecuaţie de omul simplu care e în străinătate pentru a-şi câştiga o pâine. Nicidecum. În contextul actual „diaspora” are o valoare simbolică, tradusă prin „cei din afară fac legea în ţară”. Iar cei din afară, în contextul actual, nu sunt românii, ci marile interese care nu mai au răbdare.

Lovitura de stat care se pune acum pe tapet e un fel de început al lichidării definitive a ţării. Marile interese financiar-economice nu mai au răbdare. Mărunţişul ăla pe care-l plătesc sub formă de taxe şi impozite li se pare exagerat, astfel încât se dă asaltul final pentru destructurarea totală a ţării. E condiţia necesară şi suficientă pentru ca jaful pe care-l practică de atâta amar de vreme să se poată face la o dimensiune cum nu s-a mai văzut până acum. Pregătiţi-vă de un spectacol atât de grandios în absurdul său, încât vă va lăsa perplecşi. Vine valul!

13 comentarii:

  1. In momentul in care a fost incarcerat al treilea om in stat,aflat in functie,pentru ca ar fi sugerat (SUGERAT))) angajarea a doua babe la o banala filiala judeteana de protectie a copilului cu zece ani in urma,am stiut precis ca acela este momentul prin care tara inceteaza sa mai existe...Tabloul actual este inspaimantator. 80% din femeile sub treizeci de ani sunt obligate sa fie jucarii sexuale pentru o coaja de paine. Pentru aceiasi coaja de paine 80% din barbatii romani sub 40 de ani se spetesc pana la completa epuizare pe santierele si campurile occidentului. Lucratorii la stat ,platiti cu bani din credite externe,vegheaza neancetat ca nimic altceva sa nu se intample. Serviciile ,politia,justitia,armata,se comporta cu proprii cetateni ca si aviatia aliata deasupra Dresdei in 13-15 februarie 1945... Romanii se jignesc,umilesc,urasc,exploateaza,agreseaza,ucid,distrug si-si trag tepe unul altuia atat de generalizat,incat posibilitatea unei mobilizari nationale este mai mica decat infratirea evreilor cu palestinienii... N-ai unde cere ajutor:chinezilor le-am dat flit,rusilor le-am declarat razboi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Las sa vina, Doamne iarta-ma , ca rumunelu zombificat e da driapta pt inceput vad putina saracie, ca parte a valului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem o armata minunata, de foarte multi ani, dedicati cu trup si suflet propiei imbogatiri, niste patrioti desavirsiti, care apara Romania chiar si in Afganistan, romani adevarati, obsedati de fudulia maririi si caliti in lupte grele pt posturi si onoruri. Ma intreb cum poate cineva sa nu-i pretuiasca, cind ii vezi atit de demni in plecaciunile pe linga mai marii strainilor?! Numai lume rea!

      Ștergere
  3. Prietene cozubas, nu băga Armata în aceeași oală cu serviciile, poliția și justiția. Când ai avut de a face cu armata ultima oară în viața dumitale ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În decembrie 1989, de exemplu, când armata omora civili.

      Ștergere











    2. @Sorin
      Daca armata omora civili in 89 ar fi fost macel. Au fost in jur de 50-60. Tara era plina de mii de agenti straini(in special sovietici dar si din Vest) in perioada aia in tara. Si nu au venit sa planteze panselute.
      Retine ca ministrul MApN a platit cu viata. Gusa si aghiotantul lui au platit cu viata. Daca vei cauta mai sunt 50-60 de persoane care au disparut prematur.

      Daca vrei sa o tii in lozinci e alegerea ta.

      Ștergere
    3. In 89 nu ar fi fost nici un macel. Poare ar fi fost mai multe “ sinucideri” in rindul celor implicati

      Ștergere
    4. @Trandafirul Galben armata a tras în popor în decembrie 1989! Nu mai dezinformați! Generalul Stănculescu a dat o lovitură de stat militară! Generalul Stănculescu a uzurpat funcția de comandant suprem al forțelor armate ale României! Generalul Stănculescu făcea avioane de hârtie la procesul comandantului suprem în drept al forțelor armate, președintele Nicolae Ceaușescu!

      Ștergere
    5. @Unknown
      Nu cred ca intelegi ce inseamna armata... Cand armata primeste ca obiectiv dispersarea unei multimi declarata inamic treaba merge cam asa...

      Iei 500 de soldati inarmati cu pistoale mitraliera. Ajungi cu ei la obiectiv unde intalnesti multimea inamica si executi foc de avertizare. Daca multimea devine nervoasa si navaleste spre grupa de lupta se executa foc la picioare si apoi foc in plin.

      Nu exista bastoane, nu exista scutieri nu exista gaze sau agenti de proximitate, portavoci exista doar pistoale, mitraliere, grenade, AG-uri, tunuri tancuri si avioane. Asta inseamna armata.

      In 89 au tras soldati care au ajuns sa traga si in civili dar si in militari si in uslasi. Vezi cazul Otopeni si Trosca. Au fost multe cazuri de dezinformare in care 2 echipe se intalneau intr-un punct fiecare fiind informata ca cealalta echipa e inamica.

      Multe crime au fost executate de agentii straini 50-60k in toata tara.

      Nu vreau sa stiu cum ar fi reactionat armata daca lantul de comanda Ceausescu - Milea nu era rupt si inlocuit cu Stanculescu chiar si cu tradarea Securitatii. Dar in contextul dat ideea ca armata a tras e o lozinca...

      Daca vrei un caz cand armata a tras in popor: rascoala de la 1907
      Ordinul a venit de la Carol 1. Si armata a executat.
      Rezultat: 11000 de morti

      Ștergere
  4. Hai ca KIWI ia lumina de la Trump contra gaze la MN si toata lumea se linisteste. Barna deja propune politia si jandarmaria sa fie conduse oficial de afara sa scapam de coruptie...

    Imi lipseste Ciolos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hotii cei mari au pus stapinire pe Romania, cu ajutorul hotilor(partidelor politice) si criminalilor(criminali de suflete, presa, justitie,biserica) infiltrati si cu tradatorii autohtoni(servicii secrete).

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil romanilor nu le este cunoscuta situtia din Filipine si Vietnamul de S, pe vremea razboiului SUA cu Vietnamul de N, cind femeile acestor tari erau in proportie de 80% prostituate. De ce-ar fi fost altfel in Romania?! Ceausescu a spus in 1979, cind i-a fost propus sa preia sistemul american, de catre Carter, ca, daca se va intimpla, poporul roman va fi distrus. A stiut catastrofa din spatele lui!

    RăspundețiȘtergere
  7. Comentez aici pentru că da, apar foarte multe conturi de Facebook false, aveți perfectă dreptate, domnule Dan Diaconu. Unele dintre acestea fiind create cu ajutorul unor informații publice lăsate din comoditate de persoane adevărate la vedere sau chiar cu sprijinul direct al unor persoane din anturajul altora, al celor vizate de fapt de aceste conturi false pentru că da, ele vizează anumite persoane considerate probabil independente sau incomode. Chiar m-am gândit să scriu la contul propriu și personal, cum o mai și fac uneori, mă simt excelent fiind considerat sau încadrat ca o persoană extrem de periculoasă. Însă mi s-ar speria prietenii adevărați... Așa că nu o fac. Ce mai vreau să spun este că un comentator anterior, cozubas, scrie despre o statistică cum că 80 la sută dintre femeile de până la 30 de ani sunt obligate să fie"jucării" sexuale. Domnule Dan Diaconu, considerați corecte aceste cifre? Eu nu cred că ar fi reale, ci scoase din burtă de tovarășu'comentator. Cert este că serviciile amintite de cozubas sunt într-adevăr tot mai des întâlnite la femei tot mai tinere și dispuse să facă absolut orice pentru bani. Eu o consider comoditate și decadența morală a societății, lipsa conștiinței de care vorbeați într-un articol anterior pe blog, referitor că pentru bani omul este astăzi capabil de orice ticăloșie și doar frica de legea lumească a închisorii îl mai oprește. Sper că am citat destul de bine, domnule Dan Diaconu, am citit articolul atunci când l-ați publicat și este ceva timp, dar am o memorie remarcabilă.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)