joi, 11 iunie 2020

BLM, PLM

Știu că marea majoritate a celor care citesc acest articol sunt siderați de ceea ce se întâmplă în SUA. BLM, declanșat de la imbecilitatea unor milițieni imbecili, a devenit un fenomen global. Asta indiferent dacă ceea ce clamează capii mișcării are sau nu sens în țările în care se manifestă.
O să vă spun încă de la început că nu mă simt și n-o să mă simt vinovat niciodată pentru niciun negru de pe lumea asta. La fel cum nu mă simt și n-o să mă simt vinovat pentru niciun țigan, ungur, evreu, arab, pakistanez sau mai știu eu ce altă rasă sau naționalitate. N-o spun dintr-un spirit de frondă, dintr-un rasism turbat sau dintr-un instinct de superioritate, ci din normalitatea ființei mele. Nu am absolut niciun motiv să mă simt vinovat, la fel cum nu am niciun motiv să mă simt inferior sau superior altuia. Sunt ceea ce sunt, nici mai mult, nici mai puțin.

Pornind de la realitatea expusă, e cât se poate de clar că ceea ce se întâmplă în SUA e o nebunie fără absolut niciun sens. Îți trebuie o serioasă doză de normalitate ca să înțelegi afirmația anterioară. Însă, dincolo de simțul a ceea ce se petrece, este puțin mai dificil de înțeles de ce se petrec toate acestea. De-a lungul timpului v-am prezentat mai multe elemente dibaci ocultate ale lumii noastre, care explică pe deplin vremurile în care trăim. Răul, odată rostogolit, crește și se întărește precum bulgărele de zăpadă care, pornit din vârful muntelui de la câteva fire de zăpadă ațâțate de vânt, se transformă într-o avalanșă distrugătoare. De rostogolit, răul a fost rostogolit cu mult timp în urmă. Prezența sa a devenit limpede odată cu Revoluția Franceză, dar nu trebuie să situăm acolo începutul său, ci mult mai înainte. Revoluția Franceză a fost și ea o avalanșă, care a declanșat toate nebuniile lumii de azi.

N-o să cobor acum mai departe în istorie, ci, pentru a explica ceea ce trăim, o să mă apropii de zilele noastre. Răspunsul la întrebarea „de ce” se găsește în evenimentele de la sfârșitul anilor '60. „Declanșatorul” a fost marea tăvăleală prin noroiul de la Woodstock a generației care începea să fie îndobitocită de marxism, pace, libertate și alte noțiuni absurde prin scoaterea lor din context și reinterpretarea deviaționistă. Absolut toată nebunia lumii de azi vine din acele fenomene ale unei generații în călduri, convinsă de funcționalitatea modelului „sex and drugs and rock and roll”. Generația fără sens, manageriată cultural de diavolii Școlii de la Frankfurt și ai Institutului Tavistock, s-a revărsat în Europa sub forma „Revoluției Tineretului”, acea revoltă imbecilă al cărei punct ideologic se găsea în cărțuliile roșii cu file subțiri ale lui Mao. Generația auto-admirată, care-a dus hedonismul parazitar pe culmile idealului uman, a fost liniștită atunci doar temporar. Cei vrăjiți de bălăceala hipnotică prin colbul Woodstock-ului au crescut și au ocupat catedrele universitare de unde, precum virușii, au atacat coloana vertebrală a statului „învechit”. Așa au fost schilodite intelectual generațiile următoare, cărora li s-a șters memoria, inoculându-li-se false valori și idealuri deșarte.

Minciuna pe care-o strecori se află într-o luptă continuă pentru a-și demonstra „propriul adevăr”. Și cum suferă de „scurtimea picioarelor sale”, pentru a-i putea minți și pe alții, e nevoie să infecteze tot ceea ce ar putea conduce omul către farul adevărului. Așa se face că „minciuna cea nevinovată” a libertății și egalității s-a transformat în corectitudine politică, Antifa, #Resist și toată păduchelnița de mișcări și organizații pentru diverse drepturi, pe cât de false, pe atât de inutile.

Violența cu care noua-veche ideologie își impune acum categoric punctul de vedere are ca element de pornire mișcările anilor '60-'70. Putem critica acum oricât fenomenele de-atunci. E prea târziu și inutil. Mișcarea a atins demența și violența cu care acum se dărâmă statui va fi urmată de o la fel de mare violență de șterge a identității. Marea minciună nu poate rezista atunci când omul nu mai are capacitatea de a se raporta la alte vremuri, astfel încât ștergerea istoriei e următorul pas logic pe care-l vor pune în aplicare cei cuprinși de tirania idealului etatist. S-a început cu statuile, cu filmele și-apoi se va continua cu cărțile și cu istoria. Nebunia, cu toate că ni se pare mare, e abia la început.

E BLM,ce PLM! Detractorilor mei care stau cu bâta cenzurii la pândă, le voi spune că PLM vine de la People Life Matters. Celalți înțelegeți despre ce e vorba!

9 comentarii:

 1. Salut,
  Poate avea legatura cu principiile cartii lui Francis Fukuyama Sfarsitul istoriei?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fukuyama este un ... micuț! Ce sfârșit al istoriei? Nu există așa ceva! Am auzit de el, dar Fukuyama nu a auzit de mine. Dacă ar fi auzit poate că nu mai scria asemenea aberații.

   Ștergere
 2. Exact la asta asta ma gandeam si eu zilele astea, doar ca in loc de PLM era ALM- all life matters.
  Si de ce cenzura? Stirile cu "muie psd" nu erau peste tot inclusiv pe sticla in "prime time"? Retorica intrebarea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai omis un fenomen: care era situatia inaintea alegerilor din 2016? Ce s-a intimplat? Mai studiaza chestia cu militienii prosti!
  Ambii lucrau pt un club La Raza, adica rasa, condus de activisti marxisti. Patroana e prietena cu Obama, se cunosc de mult timp. Militianul incriminat a stat sa fie filmat, a facut totul in plina zi, fara sa incerce sa camufleze ceva. A avut 12 incalcari grave de conduita, printre care si 3 oameni impuscati, nevinovati, reusind sa iasa mereu din orice incurcatira cu ajutorul unei procuroare, care astazi este senatoare democrata intr-un stat condus de democrati, toti marxisti.
  Si mai sint si alte amanunte. Nu-ti mai pun linkuri, deoarece am vazut ca te incurca. Cu trei zile inainte Biden a avut o afirmatie din care s-a inteles ca vor pierde alegerile. La citeva zile distanta, o persoana imp dintre democrati, urma sa depuna marturie intr-un anume caz.
  De remarcat ca victima n-a fugit dupa ce a incercat sa cumpere tigari cu o bancnota falsa de 20$.

  RăspundețiȘtergere
 4. ce anume nu puteti intelege ai aici?
  https://bogdancalehari.wordpress.com/2018/10/05/partidul-democrat-conduce-o-revolutie-totalitara-in-statele-unite/

  RăspundețiȘtergere
 5. La o emisiune românească de pe Internet a fost prezentată parcă într-un afiș cu caracter electoral cu ceva zile înainte, moartea individului de culoare, imaginea acestui bărbat necunoscut la acel moment dat al afișajului. Și apoi izbucnește scandalul. Este o emisiune făcută de un româno-canadian și doamna Nicoleta...

  RăspundețiȘtergere
 6. Dan Diaconu anumite reclame din anii '60 făceau cunoscute rețelele sociale de astăzi, marii coloși din industria internetului. Cum se explică?

  RăspundețiȘtergere
 7. https://sun9-28.userapi.com/c857732/v857732092/20135b/ECf8vEe8UG8.jpg

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)