luni, 29 iunie 2020

Somnul cel nefast

Î
n timp ce guvernul bețivului Orban nu știe ce să mai facă pentru a interna cu forța asimptomaticii, oamenii care au cu adevărat nevoie de spitalizare se află într-o situație alarmantă. În România sistemul medical a fost obligat să împartă bolnavii în două categorii: cei bolnavi de coronavirus și ceilalți.
Aparent cei dintâi sunt privilegiați întrucât, la cea mai mică bănuială, sunt luați urgent cu isoleta și duși în cel mai apropiat spital. Celorlalți însă, indiferent de patologie sau de gradul de urgență, li se caută nod în papură pentru a fi trimiși acasă. Paradoxul este că, în timp ce marea majoritate a bolnavilor de coronavirus ar da orice să se trateze acasă - dacă nu se numără între cei grav bolnavi fac un tratament banal - ceilalți caută cu disperare o posibilitate pentru a-și trata boala, de cele mai multe ori gravă, necesitând spitalizare și asistență de specialitate. Ultimul exemplu este cel al regizorului Octavian Fulger, omorât absurd și cu bună știință de sistemul criminal pus la punct de acești asasini ai națiunii.

Trăim în lumea nebunilor. Idioții au închis țara timp de două luni absolut degeaba. Acum România este a treia țară din Europa la numărul de infectări, asta pentru că tot vorbim despre „succesurile” guvernamentale în materie de pandemie. Deasupra noastră e Suedia - cea care și-a asumat imunizarea naturală - și Portugalia. Există însă un tâlc al cifrelor mari, tâlc pe care mi l-a transmis un anonim ce pare destul de informat.

O mare investiție din România scârțâie nasol de tot și se vorbește despre zeci de mii de șomeri în cazul în care s-ar decide restructurarea sau închiderea activității. Ar fi o lovitură mult prea mare pentru cuplul tragicomic compus din președintele oligofren și premierul bețiv. Astfel încât s-a umblat la „cutia cu covid”, mărindu-se geometric numărul de infectați din zona în care se află respectiva investiție. Scopul este acela de a declanșa o urgență epidemiologică acolo și, ca urmare, toți angajații respectivului investitor să fie trecuți în carantină. Astfel, salariile le-ar fi plătite de către stat, câștigându-se două săptămâni în care investitorul n-ar putea să ia o decizie.

Strategia e idioată, ca absolut tot ceea ce face conducerea oligofreno-bețivă a țării. Asta din cauză că, neavând habar despre ce e vorba, merg pe principiul „să-i facem p-ăia până la alegeri și vedem ce-o ieși după”. Problema e că în această ecuație e vorba de o problemă de viață și de moarte pentru economia autohtonă. Nu zice nimeni să nu încerci evitarea dezastrului, dar fă-o la modul deștept, punându-te la masă cu acționarii companiei și făcând o strategie pe termen lung întrucât nu doar noi, ci și ei sunt în rahat. Iar dacă statul căruia-i aparțin tot a făcut vraiște pe-aici mituind de la șefi de servicii până la capi ai justiției, poate ar fi cazul să se facă o discuție la nivel de state. Dureroasă, dar necesară, în care să se arate cu degetul cam ce are fiecare de pierdut în cazul în care mergem pe strategia „ba p-a mă-tii”.

Ceea ce se întâmplă acum e mai mult decât dubios. Orbiți de strategia „orice ca să câștigăm alegerile”, membrii frăției „holerei galbene” calcă absolut tot în picioare. Sunt gata să declanșeze din nou o stare de urgență pentru a-și salva scaunele. Problema e că un asemenea comportament ne transformă într-o națiune izolată. În timp ce italienii, spaniolii, francezii și ceilalți au început să meargă pe minimizarea isteriei, plăvanul împreună cu oastea sa de strânsură merge în sens opus, al reisterizării populației. Scopul e transparent. Problema e că, după se vor vedea ei cu sacii în căruță, ne va veni nouă rândul să achităm nota de plată. Și o să ne usture înfiorător fiecare bob de incompetență peste care acum trecem cu ușurință. Se spune - parafrazând o zicere celebră - că somnul națiunii naște monștri. La noi e vorba însă de o letargie istorică, de un somn permanent, aproape ca o moarte neconstatată încă. Ne vom trezi oare vreodată?

14 comentarii:

 1. Vreau să știu ce înseamnă imaginea care însoțește articolul. Văd niște reprezentări umane grotești și probabil că ele sunt rezultatul unui război termo-nuclear... Să cred că sunt reprezentarea lu' "Flori de mucigai" sau a imaginației bolnave a unui pictor ar fi prea puțin. Acolo este o imagine dramatică și vreau să știu exact ce reprezintă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tabloul se numește „Inventarea Monștrilor” și este pictat de Salvador Dali cu puțin inainte de Al Doilea Razboi Mondial, în 1937. E una dintre multele lui picturi suprarealiste cu imagini grotești si cu multe „chichițe”, unele de nedeslușit.

   In prim plan, îl poti vedea stând la masa chiar pe Dali împreuna cu soția sa, Gala. Lângă ei, la aceeași masă stau două siluete fantomatice mărite (scoase în evidență), care par că îi reprezintă tot pe ei dar în chip de monștri. Practic, vezi doi oameni normali din lumea reală și, alături de ei, reprezentarea lor în lumea suprarealistă. Cumva, chipul lor nevăzut. În stânga vezi foarte multe siluete umane diforme sau contorsionate și satiri iar în mijloc doi îngeri/demoni, diformi și ei, purtând măști cu chip de om și închinându-se la un idol reprezentat de un bust de femeie cu cap de cal. Ambianța este una întunecată, accentuată de calul/girafa cu coama în flăcări, care amintește de iad; lumina salvatoare e undeva departe în spatele dealurilor (diforme și ele), nelăsând loc de speranță. Întreg tabloul e un coșmar.

   Una din ideile tabloului este de a sublinia, pe de-o parte monstruozitatea din noi, uneori ascunsă sub o masca, alteori vizibilă iar, pe de altă parte, în egală măsură legătura monștrilor cu omenescul: satirii sunt oameni cu trup de cal, fantomele au forme umane, demonii au măști cu chip uman, idolul este o femeie, etc. Cu alte cuvinte, monștri sunt strâns legați de oameni, sunt fie plăsmuirea noastră, fie o latură a noastră ascunsă și de aceea având în ei semnătura omenescului. „Inventarea monștrilor” devine, în cheia asta, o reprezentare a lumii noastre dar privită prin lentila urâtului, a răului pe care fiecare îl creăm sau îl avem în noi înșine. După cum știi, cel mai prolific născător de monștri este somnul rațiunii. De aici legătura cu titlul articolului lui Dan...

   Nu ti-am luat descrierea asta de pe undeva, este strict modul cum eu interpretez tabloul. N-am pretenții de critic plastic, iți recomand sa mai cauți și alte „traduceri”...

   Vei mai întâlni la Salvador Dali asemenea tablouri, marele pictor având și el înăuntrul său proprii demoni. Geniul nu i-a fost egalat decât de extravaganța și excentricitatea lui, afișate fără prea multă pudoare. Nu prea l-ai putea lua ca model în viață iar dacă îi vei citi biografia, vei înțelege ce-ți spun. Dealtfel, Dali însuși spunea despre el: „Singura diferență dintre mine și un nebun este că eu nu sunt nebun.”

   Sper că ți-a fost de folos.

   Doamne-ajută!

   Ștergere
  2. Mulțumesc frumos pentru răspuns! Doamne ajută!

   Ștergere
 2. Pun pariu ca este OmV, ..was meine schwantz.


  RăspundețiȘtergere
 3. Și cine sa ii oprească? Cum?
  Cine sa se trezească? La ce?
  Și dacă ne trezim ce facem?
  Degeaba ne luptăm cu efecte. Trebuie ajuns la cauză.
  Degeaba îl strunesti pe șef dacă în spatele lui sunt alți șefi care dictează.

  RăspundețiȘtergere
 4. eu zic ca asta e mai tare
  https://www.cotidianul.ro/reactia-premierului-in-scandalul-de-la-ministerul-finantelor/

  RăspundețiȘtergere
 5. Uite aici somnul cel de moarte... vezi comentariile.
  https://www.youtube.com/watch?v=UtTAT01ylKg

  Presimt ca va fi coada la vaccinul lu Bill Gates. Ne-am nascut cu windoze murim cu windoze. Traiasca Kill Bill ;))

  Pentru noi nu mai exista medicament, doar mila lui Hristos ne mai tine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scrie de boli la SFANTA SCRIPTURA , nu de o boala .....asadar mai avem a primi si alte incercari! OMUL isi grabeste sfarsitul si nu PROVIDENTA , CAUZALITATEA , DUMNEZEU , CEL CE ESTE , ELOHIM , etc !

   Ștergere
 6. De mii de ani duhovnici mari au prevazut aceste vremuri, au văzut fiara marxismului întinzându-se ideologic în spațiul uman infectand mințile omenirii din viitor. Și totuși deja ne-am saturat de apocalipsuri, de foamete, de corupție, de ticăloșia omului contra om, omului către natură, omului către Dumnezeu, acel reper moral al ateistilor care prin definiție reprezinta totul și toți. Dar noi toți denumiți generic Dumnezeu a fost corupt, iar creația noastră a tuturor se corupe din lumina cu care a fost creata. Se pompează întuneric ca să ascundă ideologia și propagandă ne-o-comunista globalista.
  E cum au prezis părinții duhovnici. Au văzut ca Dumnezeu încă doarme, Dumnezeu încă se uită la TV și asculta de niște demoni cu măști umane, au impus legi antagonice cu scopul de a depărta sufletește oamenii, ai educa în singurătate, și obedienta sau supraviețuire. Singura speranța a mai rămas.
  Speranța că Dumnezeu se va trezi, va realiza ca el e Dumnezeu și va decide sa nu se mai lase condus de demonii pământului.
  În 2022 este prezis un război fizic, motive necunoscute. România va fi atacată, unele orașe vor fi ruinat, dar se va salva că va trece valul asa cum a venit.
  In 2024 este prezis o foamete internațională, dar mai ales în România.
  Acum sa stau sa aberez un pic pe tema acestor preziceri ce le tot găsesc de vreo 8 ani încoace.
  Da cred ca exista momente în viitor care se vad ca niște puncte fixe de schimbare, cum ar fi ca vom explodat asteroizi. Nu știu când dar știm ca se va întâmpla.
  Acum războiul ca orice război eu știu ca se poate evita. Se poate face câteva mai mici și se poate renunță. Dacă e sa vina un război ar fi unul între grupările gigantice care vor sa acapareze lumea toata. Poate fii între corporații și guverne, între bancheri și corporații, habar nu am sunt, dar observ ca sunt multe entități pe lume cu agenda lor proprie. O agenda pentru binele tuturor oamenilor exista și ea, dar e privita ca o fațadă iar în spatele scenei se discuta de pe poziții. Acum dacă războiul va veni, va fi găunos pentru România din cauza tupeului de a fi lynxul mioritic care sare la gâtul ursului rus. Animalul asta național zic eu Lynx mioritic cântă după cum dictează Bizonul american, animalul lor simbol național de pe Wikipedia. Așa că tot din prostia mioritică va fi război pe aici.
  Cât despre foamete ce sa mai zic. Dacă pandemia asta își urma cursul ei trasat de creatorii fenomenului mască la purtător, România descoperea ca doar producția interna de bunuri ar mai face să funcționeze ceva. Foametea va veni din cauza blocajelor birocratice care se vor I fundă pe toate planurile, și a furturilor tot mai mari care trebuie acoperite și ascunse. Noi nu avem disciplina sa furăm. Capitalismul e hoție disciplinata, cu reguli clare. Capitalismul e ca un comando, mereu în acțiune pus pe fapte. Bunăstarea vine din rulaj. Nu rulezi, lenevești un pic, stai în carantina, a picat tot. Acum suntem la nivelul anului 2010, când abia câțiva ieșeau din țară sa plece în west. Nu mai exista rulaj de forță de muncă, rulaj de prostituție, rulaj de droguri, rulaj de arme. Acum rulajul e pe măști și declarații de covid. Bazele economice sunt schimbate politic la nivel global. Se testează o noua ideologie comunistă pe motive medicale. Și românii la cât suntem de proști toți vom ajunge la blocaj funcțional și foamete.

  RăspundețiȘtergere
 7. Atentie la Synevo !!!

  https://www.antena3.ro/actualitate/social/doi-barbati-cu-coronavirus-au-intrat-in-contact-cu-zeci-de-politisti-si-medici-ce-s-a-intamplat-la-576223.html

  Probabil i-a scapat unei proaste detaliul cu Synevo,laboratoarele din spitale stau degeaba...

  RăspundețiȘtergere
 8. Viitorul Europei (cu Romania cu tot) si a integii lumii vestice:
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/disease/vaccines-that-change-your-dna-gates-italian-experiment/
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/pharmaceutical-companies-buying-immunity/
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/vaccines-corruption/
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/legislation-to-force-testing-or-bar-you-from-the-public/

  _____
  https://www.zerohedge.com/crypto/under-new-law-cryptocurrency-could-become-illegal

  _____
  https://www.zerohedge.com/news/2020-07-01/great-news-most-prosperous-nation-earth

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este doar pt Europa ceea ce vine, ci pt toata lumea! Se concentreaza aici pt ca le este clar ca doar in lumea asta vor avea de infruntat o oarecare opozitie. Prin ceea ce fac astazi chiar asta iti arata!

   Ștergere
 9. Mămăligi
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=XSG5BSCWjno&feature=emb_title

  RăspundețiȘtergere
 10. Daca te deranjeaza linkurile pe care le pun spune! Eu nu ma mai obosesc, iar tu nu te mai deranjezi!

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)