sâmbătă, 17 octombrie 2020

Underground

A
ctivez în ceea ce se numește „zona underground”, în sensul în care opiniile pe care le exprim sunt cele care „nu se spun” sau, mai bine zis, pe care „nu e bine să le spui”. Cine-a stabilit că „nu e bine” într-o lume în care relativismul aberant a stabilit că „fiecare are dreptul la adevărul și dreptatea sa”e o altă discuție. E o poleială pentru că peste tot persistă șoapta asurzitoare conform căreia „nu e bine să spui aia sau ailaltă”.
Revin. Fac parte din zona underground. O știu bine, am contacte multiple. Noi suntem ciudații, leproșii lumii contemporane. Însă, în ciuda faptului că „nu e bine ca noi”, fiecare ajunge la unul dintre noi. Și nu doar când lumea l-a doborât, ci chiar și-atunci când e sus.

N-am intrat în zona underground pentru că societatea mi-e potrivnică. Din contră, îi știu bine metehnele și știu să profit de ele. Pentru mulți e ceva ilogic în toată această situație. Prin ideile pe care le propag par a-mi tăia creanga de sub picioare. Și chiar așa e. De ce-o fac? Pentru că știu că acea creangă e o aberație și că e mai bine să cădem toți de pe ea decât să admirăm prostește cum crește contra naturii. Știu, pentru mulți pare ciudat, dar nu e.

Aș fi nedrept dacă nu aș aminti că sunt mulți și cei care mă admiră. Unii din tot sufletul. Nu-i nimic anormal aici. În general cei din underground au admiratori. Unii sunt atât de populari încât aparțin, mai degrabă, mainstream-ului. Asta, culmea, din ideile/opiniile pe care „nu e bine să le spui”.

Ar trebui să înțelegeți de-aici că underground-ul e raiul în timp ce ceea ce se vede e iadul? Nu. Tocmai de-aceea scriu această postare. Underground-ul e mai popular decât se lasă să se înțeleagă. Chiar și indivizii disciplinați, conformiștii cei mai radicali, sunt atrași de lumea asta. Mulți dintre cei pe care-i vezi spilcuiți și ultra-banali au o latură ascunsă care-i face ca, la adăpostul întunericului, să caute înfrigurați informații din această zonă. Treburile acestea se știu și tocmai de-aceea underground-ul a fost întotdeauna un mediu puternic penetrat de cei care țin lumea în sclavie. Din underground a pornit ecologismul radical. Din underground a pornit mișcarea pentru legalizarea drogurilor, LGBT-ul, BLM s.a.m.d. Antifa activează conspirat în underground. Multe(dacă nu toate) dintre așa-zisele victorii ale underground-ului sunt de fapt victorii ale celor care proiectau o schimbare; au obținut-o, chipurile, în ciuda celor de la putere care, mai mereu, în mod inexplicabil, spre final o lăsau moartă. Un spectacol de un grandios prost gust. Un spectacol care se tot repetă și guguștiucii nu realizează.

De-aceea vă spun cât se poate de sincer: lumea underground e una profund viciată, la fel ca și cealaltă. Mai mult, e folosită ca unealtă pentru schimbarea lumii reale în direcția care se dorește. Să vă dau un exemplu: în underground-ul vestic se vorbește despre dezastrul vaccinurilor occidentale. De multe ori, informațiile cu care se lucrează aici vin din curtea producătorilor. Există însă un „zvon” cum că un vaccin rusesc sau unul chinezesc sunt făcute „pe principiul clasic” și acționează corect față de astea occidentale care sunt experimentale. Inclusiv eu am fost intoxicat cu informația asta. M-am trezit abia atunci când contactele mele din zona underground rusească mi-au povestit cum vaccinurile produse de ei sunt niște chestii nasoale care provoacă efecte secundare crâncene, trecute sub tăcere, în timp ce vaccinurile occidentale sunt făcute pe „tehnologii novatoare” care-ar proteja mai bine de COVID și ar fi acceptate mult mai bine de către organism. Și dovada că tehnologia vestică e mai bună ar fi aceea că tehnologia asta a fost copiată de ruși într-un alt vaccin pe care-l scot acum public. La fel e și la chinezi. Știți care-i partea frumoasă? Dacă vreau să cumpăr vaccin rusesc pot s-o fac. La fel și în ceea ce privește vaccinul chinezesc. Și toate la prețuri derizorii. Dincolo de „cortină”, ai canale prin care poți cumpăra vaccinuri occidentale încă nescoase la vânzare. Și asta la prețuri destul de OK. Prima dată sunt mai mari, vin pe canale obscure și nu și le pot permite decât oligarhii. Oligarhii, în sine, sunt un canal underground. De-aceea, după ce „moda” unui medicament se răspândește printre ei, brusc „marfa” se ieftinește subit, astfel încât are acces și imitatorul de oligarh. Totul se petrece în underground.

Ați înțeles șmecheria? Dacă ești un spirit mai rebel, indiferent de care parte a cortinei te-ai afla, underground-ul îți oferă falsa alternativă de a te vaccina cu „vaccinul celorlalți”. Asta, în timp ce politica „mainstream” nu urmărește decât să ne vaccineze pe toți. Victoria ta e, de fapt, victoria lor.

De ce-am scris toată poliloghia asta? Ca să înțelegi că îngerii vizibili ai lumii, indiferent de zona din care provin, se pot dovedi a fi diavoli cu acte în regulă. Iar distincția asta n-o poți face decât tu atâta vreme cât îți păstrezi judecata intactă și nu te lași furat de aparențe. Poate că e timpul să afli că diavolul nu câștigă suflete afișându-se ca diavol, ci apărând ca înger de lumină.

Un comentariu:

  1. Exact asa! De la un alt nonconformist din punctul de vedere al multor preoti ortodocsi, ieromonahul Savatie Bastovoi, am invatat expresia " răutatea rea, răutatea bună". Rautatea rea este vizibila si te poti feri de ea fara probleme. Dar ce te faci cu rautatea buna, cea care iti vine cu chip de inger? Cred ca fiecare dintre noi putem gasi in experienta proprie exemple de rautati bune. In cazul meu, new age. Am studiat vreo zece ani grupurile new age de pe net. In planul fizic nu i-am cautat pentru ca de felul meu nu prea ader la grupuri.
    New age este somniferul. Otrava dulce. Visul din care nu ai vrea sa te trezesti pentru ca-ti place sa auzi povesti linistitoare. New age este campul cu maci in care multi
    " lei" au adormit.
    New age este planta carnivora ce atrage prin colorit insectele.
    Si crestinismul are o forma de răutate buna. Te flateaza. Te incoroneaza ca fiinta divina, mai presus decat alte creaturi. Dar iti cere sa te sacrifici. La infinit daca se poate, pretinzand ca e Voia Lui Dumnezeu in asta.
    Si sacrificiul tau devine prostie cand dai mereu in aceeasi groapa, refuzand sa vezi ca esti sacrificat pe altarul vanitatii unor lideri religiosi. Care nu au mai socotit timpul scurs de la prima venire a Lui Iisus, 2000 de ani parandu-li-se probabil insuficienti pentru a ridica Vanitatea crestina pe un soclu suficient de mare.
    Dumnezeu nu este un zeu nebun care cere sacrificii umane la nesfarsit, ca un dragon nesatul ce-si cere victimele anual.
    De 2000 de ani ne-am fi putut elibera din cerc, daca vanitatea papilor si popilor nu ar fi depășit cu mult iertarea divina.
    Pana la Dumnezeu, vanitosii iti croșeteaza mintea cu propriile brizbrizuri si interpretari despre Dumnezeu si " ce vrea El".
    Ce vrea Dumnezeu doar Dumnezeu stie. Ce vor liderii religiosi in afara de putere? Putere asupra turmelor?
    Evident, nu generalizez. Exista lideri religiosi cu Har. Care sunt chiar păstori de oite fricoase si ratacite prin labirintul informational ce reprezinta mintea noastră colectiva devenita inchisoare pentru toti.
    Ieromonahul Savatie Bastovoi si-a luat numele Savatie pentru ca Stefan e nume de martir. Il cred si-l inteleg...Cine vrea sa fie martir pe altarul unor zei nebuni ce experimenteaza pe noi diverse sisteme dereglate?
    Nebunii nu pot construi decat sisteme ca ei.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)