marți, 10 noiembrie 2020

Vieți seci

N
-o să-i spun numele pentru că efectiv nu contează. Ea contează doar ca tipologie. Ca tipologie toxică. E un model al modului destructiv în care ideologia poate transforma un om în maimuță.

Nu-i o femeie urâtă, dar, cu siguranță, nici frumoasă. Cu toate că-i obsedată de propria-i imagine, cu toate că-și decorează aproape fiecare postare cu fotografia ei cât se poate de beautificată, nu te atrage. E femeia fără relief. Te lasă rece când o vezi. De fapt, chiar mai rău: simți că te răcește. Te îndepărtezi de ea deoarece are răceala cadavrului. În fapt chiar asta e, un cadavru viu.

Nu-i o persoană săracă. Se înscrie undeva în medie. Cu siguranță că are o obsesie pentru bani. Sau, mai bine spus, pentru afirmare, cunoscând că banii sunt premiul celui care s-a cățărat în vârf. La prima vedere nu-i nimic rău în asta. Însă de-aici începe totul. Declarativ nu-i plac banii, îi urăște pe bogați. Și nu doar pe ei. Îi urăște și pe săracii care poluează deoarece, nu-i așa, „ne strică planeta”. Îi urăște pe cei care mănâncă animale. Îi urăște pe cei care cultivă plante deoarece „strică planeta”. I se pare că destinul nostru ar fi mai onorabil dacă am fi rămas sau, de ce nu, dacă ne-am întoarce la stadiul de vânători-culegători.

Desigur, e absolut ilogic ceea ce susține. Dacă atâta amar de lume ar deveni vânător-culegător, după ce-am goli planeta atât de dragă ei, nu ne-ar mai rămâne decât să ne vânăm unul pe altul. De-aceea probabil, pusă în fața unei asemenea dileme, individa ar spune senin că o reducere în masă a populației ar fi chiar onorabilă. Ne-am înmulțit prea mult.

Și despre proprietate are opinii tari. I se pare amoral să ai proprietăți. În mod normal ar trebui să-ți închiriezi locuința, să nu mai risipim spațiul. Dacă ești nevoit să închiriezi te vei limita la un spațiu mic, pentru a-ți optimiza plățile și astfel, în actualele apartamente mult prea mari pentru o familie, ar putea intra două sau chiar trei familii. Nu-i idilic?

Individa despre care vă vorbesc a ajuns la un moment-dat și într-un post prin Guvernul României. Asta în ciuda faptului că „acasa ei”, după propriile-i spuse, este altă țară. Ea scrie pe rețelele de socializare în română, dar spune că „acasa ei” e în altă parte. Semn de schizofrenie. Însă, dacă e să mă întrebați, sunt ferm convins că față de colegii săi vorbește despre „acasa ei” care este România.

În realitate ea nu are o „acasă”. E o dezrădăcinată, iar dezrădăcinarea se transformă într-o boală. O boală care-i e accentuată de ideologia bolnavă pe care-o propagă. Cum poți descrie în termeni elogioși una dintre cele mai negre pagini din istoria omenirii. Când trăiau oamenii înghesuiți și harcea-parcea, câteva familii claie peste grămadă în același apartament? Ați uitat prea ușor începuturile bolșevismului! Tot atunci erau și bolșevicii anarhiști, cei care, surpriză!, considerau că „ogoarele nu trebuie cultivate, ci noi să ne luăm ceea ce ne dă natural pământul”.

Tot ceea ce rostește individa pe care v-am prezentat-o e ideologie marxistă. O ideologie care-o mănâncă pe interior și-i lasă urme adânci pe chip. De-aceea ea nu are relief. S-a modificat, s-a transformat într-o structură amorfă, pliabilă, respingătoare. Ideologia a mâncat-o precum un vierme, din interior spre exterior. De ce te respinge? Pentru că-i simți goliciunea interioară, fugi de ea ca de un fruct stricat: știi că dacă-l guști, gura ți se va umple de amar. La fel și în ceea ce-o privește: dacă intri-n relație cu ea, instinctiv o simți ca pe-o otravă a sufletului, de-aia mai degrabă fugi.

Cu acest tip de femei-nefemei, de bărbați incerți, de oameni fără sens se tot umple lumea. Trăiesc toți într-o crâncenă disonanță cognitivă generată de ideologia pe care au îngurgitat-o inconștient(sau cu inconștiență). Viețile lor sunt goale, ca niște conserve aruncate la gunoi după ce conținutul le-a fost consumat de altcineva. Trăiesc în inconștiență, sunt reci, aproape morți. De trezit, dacă se trezesc vreodată e prea târziu. Unii, bătrâni fiind și abandonați din mila rudelor printr-un cămin mizer, ajung să-și plângă cu amar viața irosită. Dar deja e prea târziu. Viața le-a fost consumată de ideologia absurdă pe care-au slujit-o, iar dincolo nu-i așteaptă decât nimicul pe care l-au adorat.

Priviți-i cu milă și mergeți mai departe. Luați-i doar ca exemplu pentru cum nu trebuie să ajungi. În realitate toți acești parameci ai vieții, în ciuda siguranței pe care-o arată, sunt demni doar de milă. Căutați să nu cădeți în capcana în care-au căzut ei întrucât nimeni și nimic nu vă va putea scoate de-acolo!

5 comentarii:

  1. Perfectionistii sunt cei mai periculosi oameni. Sunt reci in interior, dar si-au pus pe fata o masca la moda acum prin lume. De obicei sunt snobi si adoptă toate curentele la moda in occident. Un perfectionist isi detesta poporul pentru ca i se pare ca nu este de nasul lui.
    Cunosc si eu acest gen de oameni. E plina Romania de grupuri spirituale care pretind ca sunt ecologiste sau ca iubesc animalele, dar nu au plantat in viata lor un copac. Sau habar nu au cate animale sunt schingiuite prin Romania. Se numeste fățărnicie si o intalnesti inclusiv la crestini, nationalisti si restul grupurilor care sunt acum la moda pe internet.
    Suntem ceea ce suntem. Nu putem fi ceea ce mimăm ca suntem. Mastile cad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă cer iertare că vă contrazic, dar "perfecționismul" nu are nici o legătură cu ce descrieți dumneavoastră. Este vorba doar de definiție, cei pe care îi descrieți sunt ipocriți. Mai mult sau mai puțin dotați de mama natură! Perfecționismul este o boală, cred eu destul de dificil de controlat și care împiedică atingerea unui potențial, atât pentru bolnavi cât și pentru cei din jur. Perfecționismul este o boală, o obsesie. Dumneavoastră vorbiți de impostură și fățărnicie. Încă o dată, vă cer iertare pentru că v-am contrazis.

      Ștergere
  2. Ca si in cazul fundamentalismului fanatic se constata acelasi tipar in cazul politicilor bazate pe ideologia marxista:
    1. un singur partid are monopolul puterii politice;
    2. partidul are o ideologie careia ii acorda o putere absoluta si devine adevarul oficial al statului;
    3. ansamblul mijloacelor de comunicare este conbdus si comandat de stat pentru a servi promovarii acestui adevar oficial;
    4. datorita stransei legaturi intre stat si ideologie, toate activitatile, inclusiv cele economice poarta amprenta acesteia;
    5. supunerea oricarei activitati ideologiei statului, orice greseala devine in acelasi timp o greseala ideologica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marxismul este, dincolo de masca socio-ecomnomico-politică, o Religie! Ne luptăm împotriva ei ca ideologie materialista, economica, politica, socială și ignorăm aspectul, pe care ea însăși se străduiește să și-l nege, religios!

      Ștergere
  3. Presupun că este vorba de Oana Bogdan membră în conducerea Plus a lui Cioloș . Ați creionat destul de bine profilul ei psihologic dar nu este decât o paiață ca aproape toți politicienii acestei lumi care execută ordinele stăpânilor noștri spre NWO .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)