luni, 7 decembrie 2020

Alegerile la cald

O să încep prin ale mulțumi celor care au mers la vot și au votat așa cum le-a dictat conștiința. Sunt ferm convins că, prin implicarea celor care au decis că nu e cazul să facă revoluții din fotoliu cu telecomanda într-o mână și berea în cealaltă, România a evitat un scenariu crâncen în care idiotul de la Cotroceni ne-ar fi aruncat fără nicio remușcare. Pe moment pericolul pare a fi fost respins, iar pentru asta vă mulțumesc din tot sufletul.

S-a întâmplat exact ceea ce am spus: în ciuda intenției vădite de a frauda alegerile, în ciuda aranjamentelor făcute, realitatea din teren a arătat că fraudarea este imposibilă atunci când anumite tendințe sunt clare. Iar respingerea Plăvanului și a găștii sale infecte a fost mai mult decât evidentă. Realitatea e că efectiv n-au putut să fraudeze. Exact cum v-am spus, au fost lăsați din mână de servanții lor care, de data aceasta, n-au mai riscat.

Trecând peste considerațiile preliminare trebuie să observăm de departe că avem un câștigător categoric. E cât se poate de limpede că el există și, mult mai surprinzător e că acesta nu se numește nici PSD, nici PNL și nici USR ci ... AUR. Personal n-am crezut că va lua nici 1%. M-am înșelat groaznic. De asemenea, trebuie să recunosc că n-am știut unde să mă uit pentru a le putea vedea corect evoluția.

AUR n-a existat pe TV și în presă. N-a existat mult nici pe online(o să înțelegeți puțin mai jos această afirmație). Au existat în schimb la bază. Au dat în judecată primarii UDMR care, mult prea obișnuiți cu protecția politică, începuseră să se comporte ca pe tarlaua lor. AUR a luat la pas toată țara, din om în om și cu o energie debordantă.

Ei nu sunt niște bătrânei decrepiți care repetă slogane prăfuite, ci sunt tineri, dinamici și orientați către rezultat. Nu-i cunosc. Am avut în trecut doar un scurt dialog cu George Simion și cam atât. N-am crezut că va reuși să organizeze AUR, cu toate că audiența pe care o avea încă de atunci ar fi trebuit să-mi sugereze limpede asta. Personal mi s-a părut(și mi se pare în continuare) dubioasă preferința pentru Călin Georgescu, motiv pentru care am ignorat aproape total evoluția formațiunii.

Ce este AUR? Pe moment a fost votat deoarece răspunde unor cerințe esențiale ale societății. Românul s-a săturat să mai fie venetic în propria țară, să i se fure portofelul după ce în campania electorală i se vând slogane frumoase. Românul s-a săturat să vadă cum la el în țară e călcat în picioare de către străini. S-a săturat de cotropitori! Românului i s-a luat să fie umilit. Și de-aici, din această umilință, vin voturile din diaspora pe care le primește AUR. Vă spun sincer că mesajul AUR încă n-a ajuns suficient în comunitățile românești din străinătate. Veți vedea, în cazul în care partidul nu se va compromite, că segmentul de votanți de-acolo va crește mult la viitoarele alegeri. USR nu e partidul reprezentativ pentru diaspora, ci AUR. Oamenii aflați aiurea, în marea lor majoritate vor să se întoarcă acasă! USR le-a vândut doar slogane cu „cinstea” și „anticorupția”. AUR în schimb le spune cât se poate de simplu un adevăr pe care nu are curajul să-l rostească nimeni: PENTRU A VĂ ÎNTOARCE ACASĂ, ROMÂNIA TREBUIE SĂ REDEVINĂ ȚARA ROMÂNILOR, NU A OCUPANȚILOR.

AUR a folosit internetul ca platformă logistică. Într-adevăr, și-au transmis mesajele și în formă electronică, au o bază solidă de urmăritori, dar strategia formațiunii s-a concentrat pe lupta în teren. AUR n-a apărut la TV și nici în media oficială. A lucrat pe nișe bine definite și, mai ales, mesajul pe care l-au spus, l-au spus cu sinceritate. Iar asta a contat enorm.

Apreciez refuzul AUR de a se alia cu oricare dintre forțele politice care acum caută cu disperare aliați pentru a ajunge la guvernare. Aceasta e calea corectă indiferent de sfaturile pe care se grăbesc să le dea binevoitorii care apar ca ciupercile după ploaie! Sper ca acest prim mandat pe care-l primesc să fie unul de acomodare și în care să nu se compromită. Adevărul e că, în mizeria Parlamentului dâmbovițean, acest lucru e o încercare teribilă pe care trebuie să o treacă. Altfel vor rata obiectivul istoric pe care-l au și sunt convins că știu bine la ce mă refer.

Mă opresc aici în ceea ce privește adevăratul câștigător al alegerilor. O să trec acum la baronii voturilor. PSD are 30%, PNL 25%, USR 15%, AUR 9%, iar UDMR 6%. Putem privi limpede că e o situație imposibilă întrucât niciuna dintre forțele politice nu poat face guvernul. PSD+UDMR ar avea 36%, iar PNL+USR+UDMR 46%. Desigur, adăugând la așa-zisa „coaliție de dreapta” și procentele minorităților, dar și pe cele rezultate din redistribuiri, se va putea obține o majoritate, dar una de circumstanță, care ar avea ca efect împărțirea perversă a cașcavalului românesc. Probabil aceasta va fi majoritatea pe care o va forța Plăvanul. Există însă, din fericire, suficiente voturi în Parlament pentru o opoziție solidă care să nu-i mai permită Plăvanului să transforme Parlamentul în propriul grajd.

În final voi mai spune atât: sper ca fiecare să fi înțeles că, până la urmă, votul contează. Le mulțumesc încă odată celor care s-au implicat!

22 de comentarii:

  1. Cred că este prima dată când mă bucur că am mers să votez. Am totuși un sentiment de regret că nu am crezut nicio clipă că AUR poate trece pragul electoral. Mă bucură, în schimb, că au fost suficienți români care au riscat votând AUR. Vom vedea câte karate are AUR. Important este că neamțul și-a înghițit umlauturile. Dacă PMP nu trece pragul electoral dau cep la butoiul cu țuică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca se-ntampla si minuni.N-am fost la vot si acum regret.
    Bravo celor care au pus stampila pe AUR.Mintea romanilor de pe urma.
    PS.Sunt convins ca doar Dumnezeu mai poate scoate tara asta din mocirla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda. Tot în logica terțului exclus gândești. Eu nu m'aș supăra, să fie precum crezi tu!
    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.activenews.ro/stiri/Candidatul-partidului-anti-sistem-AUR-la-Brasov-este-chiar-FONDATORUL-STS.-Francisc-Toba-fost-deputat-FSN-PDSR-este-acuzat-si-de-crime-abominabile-comise-in-Decembrie-1989-la-Sibiu.-Dezvaluiri-STS-SPIONI-TACAM-SEX-164011

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. La Sibiu, in 1989??si tu o iei de buna?/Inseamna si ca in Bucuresti a fost Revolutie, ca Laslo Tokes era popa, si J.Luis Calderon , ziarist.Si Transilvania a fost intamplator 'leaganul" "Revolutiei" si"intamplator" dă , de vreun deceniu incoace, tot soiul de personaje la varful Puterilor din Bucuresti.In foșgăiala aceea de operativi (vezi si de.1989.2=martie 1990, https://www.activenews.ro/stiri/Victor-Roncea-sustine-ca-patronul-Hell-Energy-e-cel-care-l-a-mutilat-pe-viata-pe-Mihaila-Cofar-romanul-linsat-in-1990-la-Tg.-Mures-161174), or fi fost si unii mai romani si mai cu tupeu care au tras cu ochiul IN CINE A TREBUIT, daca n-am fi fost invinsi in razboiul neconventional de ocupatie. Pt mine, unul acuzat (de catre main stram media) ca a fost de partea "gresita" a istoriei in 1989 are 50% sanse sa fi fost prea neinformat si 50%, sa fi fost de partea "rezistentei " romane.Cum azi e intr-un partid mai romanesc, zic la redistribuire, varianta a doua.
      Iarasi , prezenta Dlui Calin G, ultimul "escu" din varful serviciilor DIN Romania, e pt mine un plus.Ca si posibila conexiune cu un trust de presa in care se mai bate ceva moneda nationala,("https://www.activenews.ro/stiri/SCHEMA-UDMR-aplicata-la-AUR.-IMPOSIBILA-SURPRIZA.-La-victoria-din-butoane-au-iesit-din-adormire-masonul-Nicolae-Voiculet-si-miliardarul-Bobby-Voiculescu-fiul-ofiterului-DIE-George-Constantin-Paunescu-devalizator-Bancorex-si-afacerist-cu-oligarhii-Rusiei-164028") chiar daca moneda vine de unde vine. "Nu ma intreba de primul milion" , parca de la EI o stim.Bancorex, whiskey tango foxtrot??UNDE au ajuns banii de fapt??CINE au fost "noii" directori? sa fim sobri!

      Ștergere
    3. Inca una si m-am dus..si DNA-ul initial a fost PNA si il facuse A.N. pt.el, pana sa il ia partenerii sa il fac pt.ei. Poate ca si STS-ul initial o fi fost pt altcineva/altceva decat a devenit in timpurile marinarului, cand dupa dl Toba, imediat sau mai tarziu, a venit cineva cu alte calitati, apreciate de Comandantul de cort.
      Nu va inteleg, cand noi suntem ocupati de acoperitii altor natii, vreti sa ne aparam cu descoperitii nostri ?/si in caz ca s-au acoperit cat de cat mai bine,s i-a uitat lumea obisnuita, ca mine, ii redescoperiti voi?/sau si voi..?Ca , ma gand- esc, cotidianul Ardevaranul (vezi Bristi C, baby broker) e si el de o anumita parte a presei

      Ștergere
  5. https://m.adevarul.ro/news/sport/haos-stadioane-viitor-aur-tara-george-simion-ultrasul-politica-1_5fcdf0635163ec4271a23732/index.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Să dea Dumnezeu să fie adevărate motivațiile și intențiile AUR.

    Chiar de vor sta așa lucrurile, am două amendamente majore.

    PMP se pare că va fi proptit din taste. Grav și suficient pentru control.

    Nefasta moștenire Năstase, cea a furtului de parlamentari, va continua. AUR va intra cu cîți parlamentari corespund procentelor, dar pentru cît timp? Dacă sunt autentici, vor fi prima țintă.

    Iar Simion nu e Vadim Tudor, oricîtă iubire de patrie ar avea.

    Partea cea mai bună, mesajul a început să treacă, indiferent cine e mesagerul.

    Nu diaspora le-a dat vîna sau, poate, prin rudele rămase în țară. Cert e că substanța lor electorală vine din interiorul granițelor, ceea ce e bine.

    Să nu fie doar un partid util, nu numai pentru fîsîirea nemulțumirii naționaliste, cît pentru scheme în interiorul Rep. Moldova. Scheme care ar putea totuși duce și la o neprevăzută unire, că nu știu sforarii niciodată ce e scris, tocmai pentru că nu cred în nimic din ceea ce contează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AUR a fost votat si in tara destul de bine ! In zona mea a luat 8,19 %. Nu e o intamplare !

      Ștergere
    2. Asta scriam și eu. Chiar dacă a luat un procent mare afară, de departe succesul vine de la votul din țară. Luam în considerare doar posibilitatea ca un număr semnificativ dintre cei ce se află în străinătate să fi influențat opinia rudelor și cunoscuților de aici. E un fenomen cunoscut, dictat de dependența economică a celor rămași, deveniți mai ușor influențabili din acest motiv.

      Ștergere
  7. Pana sa va treziti din propriile critici repetate la nesfarsit ,miscarea AUR :George Simion, Claudiu Târziu Dan Tănasă ,Diana Sosoaca si multi,multi altii,deja au inceput rezistenta.Si este doar una din miscatile de rezistenta...

    RăspundețiȘtergere
  8. AUR SI IAR AUR ......vom vedea ce hram poarta ! Daca nu vor face aliante si vor merge in opozitie sustinandu-si acolo intinerariul e ok e un castig clar si atunci chiar am sa regret ca nu am votat cu AUR ! Desi am mers la vot doar ca sa fiu acelasi bou consecvent cum spunea Basescu , anulandu-mi votul !Am motivele mele si un sac de argumente in spate ! Dar, e prea devreme sa imi fac mea culpa ! SISTEMUL in schimb lucreaza si nu v-a lasa brese .....va fi facut albie de porci GEORGE SIMION si ai lui camarazi! I se vor inventa lucruri , i se v-a arata pisica , scheleti prin dulap daca ii are , daca nu ii vor pune ei ! DACA nu fac parte din o alta schema a SISTEMULUI atunci aceasta miscare trebuie sustinuta de la cel cu barba sura pana la cel cu mucii in gura ......vorba bunicului meu ! Asa ca sa luam aminte !

    RăspundețiȘtergere
  9. DD, ei l-am ascultat pe youtube pe Calin Georgescu. din tot ce am vazut pare foarte OK. Chiar el a mentionat in unul din recentele interviuri ca Clubul de la Roma a fost penetrat si pervertit.
    Tot ce zice e f bine, atat la nivel practic cat si spiritual.
    Tu de ce esti reticent la adresa lui ? Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu pe ce lume traiesti? Pe aia inchipuita si sugerata de altii? Pe aia care iti ofera comfortul emotional si financiar aparent? Ei lumea aia sa stii ca sufera mutatii in tacere , dar va suferi mutatii cu urlete .....asta vad si asta simt de vreo 17 ani ca lumea sufera schisme la tot asul in interesul celor ce vor a fi dumnezeii acestei lumi PUNCT

      Ștergere
    2. ORIGINILE ...... Clubului de la Roma si necesitatea existentei lui ?Cine si prin ce mijloace a pervertit si penetrat (suna a porno dar lasa asa ) Clubul de la Roma ..... poate sa raspunda Calin Georgescu franc la asa ceva ? Se va asterne tacerea dupa un raspuns de genul ca da nu stie nume dar stie ca asa e .....EREVAN ! Hai cu pa !

      Ștergere
  10. Un sfat sincer pentru toți patrioții la fel de sinceri... : vă rog să nu treceți în umbră adevărata și singura realizare care contează, a poporului român, de la aceste alegeri și anume, prezența de 33,30 %... Să nu ne oprim până nu ducem acest procent la 0%! Vă asigur că asta îi doare cel mai tare pe toți alogenii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimul recensamant facut si ala pe genunchi a fost in 2011 daca nu ma insel .....astazi nici genunchiul in cauza nu mai poate sustine lipsa acelor mase aparent existente si votante ! Hartia e una , realitatea e alta .....in continuare se ascunde exodul populatiei si ne fac sa credem ca inca ma suntem 19 mil masa votanta ! Cat mai suportati acest rahat...... , tine de gustul si placerea ficaruia ! E nevoie de a se taia in carne vie , tinutul gunoilui sub pres sau amanarea dezastrului final nu ajuta decat pe cei nostalgici si nepregatiti pentru un RESET ! Daca nu vom merge pe RESET riscam SHUT DOWN !

      Ștergere
  11. Cu sau fără George Simion, Marea Resetare o să fie implementată, la virgulă, fără probleme...

    https://ceicunoi.wordpress.com/2019/04/18/cati-romani-vor-fi-pacaliti-sa-voteze-la-alegeri-europarlamentare-2019-cati-patrioti-vor-fi-pacaliti-de-george-simion-sa-mearga-la-vot/

    RăspundețiȘtergere
  12. https://saccsiv.wordpress.com/2020/11/27/diana-iovanovici-sosoaca-te-ai-lepadat-de-satana/

    https://saccsiv.wordpress.com/2020/12/08/calin-georgescu-nu-este-nationalist-ce-spune-despre-iisus-hristos-biserica-si-new-age/

    Astfel, am terminat cu "subiectul" (h)aur(olac)...

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ba este naționalist. Cu gărgăuni newagiști, dar naționalist. Poate că e victima lucrării necurate care ne-ar putea împinge spre interpretarea Apocalipsei în varianta de la saccsiv, dar n-are nimeni dreptul să-l desființeze automat în toate planurile numai pentru credința sa într-o spiritualitate greșită. Pot oferi imediat nenumărate exemple de apostați care își fac cu nerușinare cruce cu orice prilej de cameră video pe lîngă ei care și-au vîndut țara fără să clipească. Are un semn de întrebare alături, desigur, însă pînă la verdictul inchizitorial de impuritate doctrinară mai e ceva de mers.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)