duminică, 31 ianuarie 2021

Mizerabilii

O
revoluție tinde să izbucnească fix din zona în care nu se aștepta nimeni: pe Wall Street, în miezul piețelor financiare. De-o parte a ringului se află marii bancheri internaționali, umăr la umăr cu „băieții smart” de „hege fund”. De partea cealaltă, privind amenințător și cu dorințe de răzbunare, se află ... gloata. Da, ați citit bine: gloata înfuriată, cea care până acum nu avea ce căuta prin zonele rarefiate ale finanțelor, a intrat în piețe precum elefantul în magazinul de porțelan. Iar prima lovitură pe care-a dat-o a fost una halucinant de dureroasă.

Totul a început pe Reddit, într-un grup de discuții pe teme de investiții. Un utilizator de-acolo a atras atenția că acțiunile GameStop - o rețea de magazine de închiriere jocuri - au potențial de creștere. De partea cealaltă, fondurile speculative - precum Melvin Capital - au pariat pe scăderea acțiunilor. „Gruparea Reddit” a adoptat tactica de cumpărare a tot ce mișcă și a câștigat. Acțiunile GameStop au explodat în urmă cu câteva zile: de la 3$ anul trecut la 347$. Evoluția prețului a lovit în plex Melvin Capital care s-a aflat aproape de faliment întrucât, în câteva zile, a pierdut 30% din valoare. Frumos, nu?

Teoretic, legile pieței trebuiau să funcționeze și fondurile care și-au luat-o pariind greșit ar fi trebuit să moară. Doar că, morala fabulei ne spune limpede: „noi vrem egalitate/dar nu pentru căței”. Astfel, aproape instantaneu după ce „băieții smart” au dat cu oiștea-n gard, au obținut un fel de bailout din partea a două fonduri speculative gigant: Citadel și Point 72. Și, pentru ca treaba să fie treabă, gașca miliardarilor și-a scos la atac armamentul greu: cenzura.

Pare neverosimil, nu-i așa? Platforma Robinhood - cea preferată de revoltați - a impus restricții la cumpărarea acțiunilor Gamestop. De altfel, în 28 ianuarie, ca efect al deciziei Robinhood, acțiunile GameStop au căzut la 193.6$, iar imediat după reluarea tranzacționării(în 29 ianuarie) au închis la 325$. Treaba nu se oprește însă aici întrucât au intrat în acțiune pârghiile guvernamentale. De peste tot din zona politică de factură democrată au sosit mesaje de „rezolvare” a situației. La fel ca-n cazul văcarului supărat pe sat, oficialii s-au gândit că ar fi cazul să pedepsească compania, propunând suspendarea ei de la tranzacționare pentru 30 de zile. Cu alte cuvinte vor să-i pârlească pe deținătorii de acțiuni care astfel n-ar putea să-și mai fructifice creșterea. Dar parcă nu se întâmpla așa atunci când fondurile speculative își marcau profitul frigând regimente întregi de investitori retail. Culmea e că și cei de la Discord - o aplicație de discuții în timp real - au suspendat grupul WalllStreetBets, cel care a condus creșterea acțiunilor GameStop. Iar motivele suspendării seamănă ca două picături de apă cu celebrele nerespectări ale standardelor comunității pe care suntem obligați să le înghițim pe FB.

Treaba însă nu se oprește aici. Gloata are o nouă țintă: piața argintului. Conform analizelor unor membri ai grupului, prețul argintului este ținut aiuristic jos, astfel încât sunt hotărâți să dea o nouă lovitură. Fundamentul de la care pornesc e simplu: acum aurul se tranzacționează față de argint la o rație de 73/1, în condițiile în care la începutul secolului XX rația ajunsese la 15/1. Asta înseamnă că, doar din aceste date fundamentale, argintul are suficiente „argumente” de a-i tripla prețul. Astfel a început deja marea cumpărare. Și cum contractele SLV sunt cu argint „de cont”, mulți revoltați da atacul asupra PSLV, care reprezintă contracte de argint cu posibilitatea de ridicare fizică a acestuia.

Acțiunea este abia la început, însă săptămâna viitoare putem vedea un atac concertat asupra pieței argintului. Partea frumoasă e că aici prețul este ținut jos nu doar de către amețiții din fondurile speculative, ci și de către marile bănci care astfel ascund inflația.

Iată o confruntare teribilă în plină desfășurare. Pulimea tocmai ce-a înțeles cum funcționează mașinăriile de făcut bani ale șmecherilor și dau „atacul clonelor”, utilizând exact aceleași instrumente cu care șmecherii își multiplicau averile. Șmecheria e simplă: pe bursă decide majoritatea. Iar majoritatea e compusă din „mizerabilii” care au găsit o nouă modalitate de a-și valorifica cec-ul de ajutorare trimis cu larghețe de guvern. Culmea e că acel CEC, în loc să-i mențină pe poziții de cumpărare de carne procesată și înghețată la găleată, i-a trezit pe gigei sporindu-le apetitul de multiplicare a sumelor anemice strecurate de la stat. Doar că acelor sume cumulate nici naiba nu le poate face față.

Iată cum globaliștii n-au avut suficient timp de respiro. Nici n-au apucat să-și tragă sufletul după eliminarea frauduloasă a lui Trump, că, iată, problemele le vin roi. Iar trumpismul nu doar că e departe de a fi învins, dar a început să înflorească în fieful democraților. Începe să se joace frumos!

24 de comentarii:

  1. Da . Oamenii se misca .Trump le a aratat faptul ca sistemul nu este infailibil.Acum pulimea a ainteles ca lupta cot la cot poate aduce beneficii dar sistemul nu are ac de cojocul lor?Credeti ca vor reusi ?Eu ma indoiesc ca miscarile necontrlate vor continua.Totusi oamenii simplii vor avea satisfactia unei batalii castigate.Dar razboiul e pierdut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei ca tine sunt niste neica nimeni care baga fitile.
      Esti vreunul platit de aia de care se vorbeste mai sus?
      Ai toate datele pentru asta.
      Nu mai poza in Maica Fecioara ca ti se vad gradele si co..le si kistolu'...

      Ștergere
  2. In urma cu zece ani, am dat peste un forum conceput in Craiova. Scopul grupului de destepti era : redresarea economica a Romaniei.
    Experimentul cuprindea o ambitioasa constructie: un creier urias construit din toate creierele noastre puse impreuna. Adica, ne consultam si munceam impreuna pentru scopul propus. Toate bune si frumoase, nu? Numai ca nivelul tartorului din centru care credea ca poate sa fie Dumnezeu era unul foarte jos. Se inhaitase cu oameni asemenea lui care il linguseau si-l cautau in coarne.
    Ma rog...povestea e lunga si complicata. Si foarte urata, pentru ca ademeneau inclusiv minori in forum. Racolati de pe internet si din licee. Scopul nu scuza niciodata mijloacele si nu ai voie sa treci peste voia parintilor cand este vorba despre minori. Daca facem asta, si pedofilii o pot face.
    Si au inceput sa piarda vremea cu laude...Ca suntem poporul cel mai cel, ca avem o tara minunata, ca avem batrani înțelepți si copii geniali...
    Batranii intelepti au murit intre timp, genialii au fost furati de altii, tara este fara caini de paza, iar problemele noastre s-au inmultit.
    Redresare economica fara redresare morala este imposibila! Asa cum exista acum o inflatie de cuvinte multe pe internet, frumoase de ai zice ca suntem o tara de sfinti ( fariseism, nu suntem nici pe departe sfinti), exista si o inflatie economica pe care dl Diaconu, priceput in ale economiei, o intelege mai bine decat mine.
    Ma gândeam la problemele multiple din spitale...Si la faptul ca se aduc mereu echipamente medicale scumpe, sofisticate, necesare, dar nu se repara instalatiile electrice vechi de pe vremea cand inca mai aveam electricieni si meseriasi in toate domeniile.
    Cu totii am avut pe cineva in spital si stim ca spaga este ceva obisnuit. Infirmiera nu schimba cearsaful bolnavului daca nu o ungi. Asistenta te priveste in colțuri daca ii dai numai 5 lei. Medicul trebuie si el uns.
    S-a acumulat prea multa coruptie! Coruptia ucide, haștagiștii aveau dreptate! Problema nu se rezolva doar cu țipete in strada. Este o problema a tuturor.
    Avem nevoie de oameni morali care sa atraga spre ei oameni asemenea lor. Basescu, o musca la arat, nu putea atrage decat tot muste care pretind ca fac miere. De la preotul din parohia ta si primarul, profesorii, asistenții sociali si cohortele de slujbași platiti din bugetul tarii, pana la cel mai mărunt om care face curat, fara cinste si corectitudine vor face rahatul bici. Acesta este crestinismul! Ce este atat de greu de priceput? Crestinismul nu este o dogma. Este Viu si avem lumea pe care o merităm. Si...vai de noi, cand pestele s-a imputit de la cap! Putreziciunea se extinde in tot sistemul ca un cancer. Toti ne imbolnavim de boala denumita orbul gainilor! Si orbii striga la surzi ca ciungii se bat cu schiopii pe praful de pe strazi, pe saracie, pe...aiureli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi in strada revolta-te , fa un memorandum ! Crestinismul nu este o dogma.....? Serios ? Si cei din islam spun acelasi lucru despre a lor religie ! Si cui dam crezare ? La judecata cum va fi? Eminescu a fost ....si este ! Noapte buna celor inregimentati politic si religios deopotriva .....si celor care stiu a face un ghiveci din ele !

      Ștergere
  3. In jurul dumneavoastră, în cercul extins de cunoștințe, câte persoane suficient de morale și de capabile să își asume rolul de conducător, cunoașteți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce trebuie să începeți prin a vă căuta stăpân? Vedeți, aici greșesc mereu oamenii!

      Ștergere
    2. Exact aici gresesc mereu oamenii...diversitatea in a intelege rolul existentei duce la nevoia de un establishment, asa a fost mereu si inca va mai dainui ! Poti schimba asta?

      Ștergere
    3. Pentru că noi, oamenii, prin diversitatea lor, prin gradul variat de înțelepciune și de empatie, suntem incapabili să viețuim în armonie cu semenii noștri. Personal, eu nu îmi caut lider și din cauza asta nu votez din 1996. Votul în sine, reprezintă un transfer de putere, de reprezentativitate și de responsabilitate din partea celor mulți către cei aleși. Este marea găselniță a celor care au realizat că pentru a conduce mulțimile, nu mai este suficient sângele albastru. Repet, nu cred în vot, în binele declarat public, deci nu mai cred deloc în democrație, fără să cred însă că anarhia este o soluție. Aș crede în meritocrație, dar și aici, cineva, adică majoritatea (care este mult prea manipulabila!), este cea care trebuie să aleagă cea mai bună soluție.

      Ștergere
    4. Între cunoștințele mele,cunosc câțiva capabili de conducere a tarii și chiar morale. Nu știu dacă ar dori asa ceva, dar capabili sunt!

      Ștergere
  4. Primul Război Mondial a adus sfârșitul Europei Regilor și începutul Europei Dictatorilor. O resrtare a sistemului de acum 100 de ani.
    Pandemia a scos la iveală multe dintre defectele sistemului financiar actual. Cronicarul din New York Times, Thomas Friedman, a numit acest „socialism pentru bogați și capitalism pentru restul”. Cum funcționează asta?
    Deci vine războiul care va aduce sfârșitul regilor dividentelor si începutul dictaturii bursiere a gloatelor. Așa cum bogații de pe Wall Street au canalele lor de comunicare, Reddit a devenit instrumentele gloatei capitaliste de a-și produce dividente socialiste.
    Pandemia a dezvăluit multor oameni intreaga manipulare economica, sociala, financiară si din ce moment orice manipulare duce la dezvaluirea armelor cu care ai făcut-o, gloata va incepe si ea sa practice acele manipulări. Astfel încât cei care au inițiat acele manipulări trebuie sa vina cu ceva mai bun, altfel risca să cadă in propria groapă săpată de ei. Oamenii se pot unii, chiar si pe Reddit astfel incat împreună sa manipuleze piața asa cum o fac bogatii si elitele înțeleși intre ei. Asta înseamnă o liberalizare a instrumentelor bogaților si ajunsă la gloată. E logic ca urmează alte si alte restricții pe față până la brutala dictatură. Neo-comunismul care se vrea este dfoar pentru bogați. Restul gloatei sa stea in capitalism. Fara capital nu poti accede in raiul comunist. Si cand ajungi in comunismul elitelor vei ajunge să te opui si tu gloatei trăgând cu capitalul tău de comunist fix unde doare mai tare.
    GameStop e un mare semnal de alarmă.
    Nu vi se oare ca numele acestei firme are si un iz simbolic? Adica STOP JOC. Și elitele comunistoide in loc sa priceapă mesajul il cenzurează.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bulversările revoluționare pe tot ce inseamnă capital definesc perioada 2018-2025. Vor mai fi asemenea mișcări, paralel cu evoluții surprinzătoare in aria criptomonedelor.
    Este efectul trecerii lui Uranus (schimbare, imprevizibil, răsturnare) prin Taur (proprietate, bani, valori materiale).
    Interesant că acest ciclu coincide cu alte 5 (din care unele s-au mai comentat pe aici) și se va finaliza in vara lui 2025, odată cu "explozia" tot pachetului revoluționar.
    Gamestop e doar un semnal. Vor mai urma fenomene imprevizibile.
    E parte a ceea ce unii numesc trecerea de la "consumers" la "prosumers" - tot mai mulți indivizi (fie solitari, fie organizați) vor dori să ocupe altfel de poziții in lanțul de producție (un alt tip de "lanț trofic".
    Vremuri interesante, vorba chinezului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Hayde, aceste horoscoape si preziceri astrologice pagane pe care le mentionati constant pe acest blog sunt lucrarile diavolului. Nu va lasati atat de usor tentat si pacalit de capetenia dracilor. Intorceti-va chipul catre Dumnezeu. Credinta trebuie sa fie doar in Dumnezeu, nu in horoscoape si zodii diavolesti pagane. Savarsiti pacatul idolatriei crezand in aceste horoscoape pagane.

      Ștergere
    2. @Unknow -Idolatrie savarsesc toti cei care nu respecta asta : Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești. Ne inchinam banului , fie din setea de putere fie din necesitate ....apostazia lucrurilor se intampla !

      Ștergere
    3. Exact, Kinu. Aceste horoscoape si preziceri sunt infatisari a lucrurilor care sunt in ceruri sau pe pamant. Credinta in horoscoape si preziceri este indepartare de la credinta crestina si de la Dumnezeu. E lucrarea satanei.

      Ștergere
    4. Dle Unknown, eu nu confund credința cu bigotismul.
      Iar aici nu e vorba de "horoscop' - asta ar incumba predicții pentru ora de naștere a cuiva ("horos" = oră).
      Mai documentați-vă. Zodiile sunt zugrăvite pe numeroase mânăstiri, nefiind nimic deplasat (zeci de fresce, și interioare, și exterioare)

      Dar, in fine, pierdem vremea. Pentru mine e un simpu mijloc (nu unicul) de a-mi elabora propriile predicții, prrin corelații cu istoria și sociologia

      Acestea fiind spuse, vă doresc numai bine.

      Ștergere
    5. Domnule, Hayde, in primul rand horos, adica ōra din greaca, nu inseamna ora ci timp. In al doilea rand, astrologii fac predictii si interpretari asupra unor evenimente bazandu-se pe pozitiile astrelor. Exact ce faceti si dumneavoastra. Nu e nicio diferenta. Adica, dumneavoastra domnule Hayde spuneti ca evenimentele au loc pentru ca Uranus trece prin Taur. Acestea sunt niste credinte pagane. Totul se intampla prin voia Lui Dumnezeu, nu pentru ca trece Uranus prin Taur. Maine poimaine veti spune ca tot ce a infaptuit Isus pe pamant se datoreaza trecerii lui Uranus prin Taur. Aici nu e vorba de bigotism, domnule Hayde. Dumneavoastra sunteti orbit de satana sa va puneti credinta in aceste paganisme. Fie dumneavoastra sunteti naiv si luati aceste nerozii drept bune, fie faceti cu buna-stiinta lucrarea diavolului incercand sa ii indepartati pe cei din jurul dumneavoastra de Dumnezeu. Oricum ar fi, rezultatul este acelasi. Indepartarea dumneavoastra de dreapta credinta si de Dumnezeu. Apoi sa stiti ca domnul Dan este crestin-ortodox, nu yoghin sau alte bazaconii. Mai vizitati cate o manastire sau biserica si lasati horoscoapele. Intrebati-i pe monahi si pe parinti despre aceste credinte ale dumnevoastra si va vor spune fara doar si poate ca sunt unealta diavolului. Sper sa va intoarceti chipul si sufletul catre Dumnezeu si sa nu mai credeti in aceste nerozii sataniste.

      Ștergere
    6. Da asa este zodiacul e prezent in multe fresce , il gasim si in VT adus in discutie ,Dumnezeu îi spune lui Iov aşa:
      - Poţi tu să scoţi la vreme cununa Zodiacului şi vei fi tu cârmaci Carului Mare şi stelelor lui?
      - Cunoşti tu legile cerului şi poţi tu să faci să fie pe pământ ceea ce este scris în ele?
      E complexa povestea si nu are legatura cum spunea si Hayde cu horoscopul , acesta e pentru mucosi si fitosi !

      Ștergere
  6. Un articol excelent, ca de obicei, domnul Dan. O lovitura date elitei globaliste de pe wallstreet. Lovitura este geniala si simpla in acelasi timp. Presimt ca sunteti implicat direct. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Argintul ar trebui sa fie macar la 60 % din pretul aurului.....problema e in black marketplace ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu vor scapa haturile din mana .Vedeti Davosul.Sunt prea putenici si prea adanc intepeniti in rele .Pe astia mari nici macar razboiul nu i va afecta .Ba din contra .Totusi sunt uimit de cat de imprevizibile pot deveni timpurile noastre Nu mai au liniaritate totul devine tulbure.

    RăspundețiȘtergere
  9. Urmariti cu atentie" nordstreamul".Acolo este cheia de bolta a noi Europe .Trebuie vazut ce va face Biden.Daca Putin in criza de timp va temina teava pana in Germania Europa de est s a ars la buzunar .Atunci sa vedem ce vor face polacii cehii slovacii ucrainienii bulgarii....Atunci Germania va deveni cu adevarat un pol de putere.S a vazut la Davos cand Merkel a pus piciorul in prag.Resetarea nu este pe gustul Germaniei Iar noi .....la skii tata pe partie .Ce conteaza ca ne am ARS

    RăspundețiȘtergere
  10. Argintul nu e GamesStop. Pretul actual al argintului este foarte justificat de uzul sa industrial si mult mai redus de stocare de valoare. Mai degraba aurul este supraevaluat.

    In plus un atac prin SLV nu e realist. Daca SLV nu va reusi sa cumpere suficient argint peste noapte, va fi suspendat de la tranzactionare sau va fi schimba cat e acoperit de argint fizic, sa zicem 50%. Daca vrei sa ataci piata trebuie sa cumperi si stochezi argint fizic, nu SLV.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)