luni, 1 februarie 2021

Orbul găinii

Cu toate că s-a declanșat cea mai mare ofensivă împotriva românilor, aceștia stau nepăsători în case. Dacă ar fi vorba de vreo acțiune abstractă, greu de înțeles, am putea găsi circumstanțe. Dar, nu, teroarea se exercită direct.

USR a reușit cea mai rapidă întoarcere la comunism a zonelor pe care le controlează.În București se tremură de frig. Nici în spitale nu e căldură. Asta în condițiile în care ciumeții de la PNL&USR promiteau că imediat după ce vor prelua puterea se va rezolva problema. Iată-i acum, după preluarea puterii, aruncând Bucureștiul în urmă cu peste patruzeci de ani. La Sectorul 1, cea mai incompetentă fiiință care-a putut ajunge într-un post de conducere, primărița Clotilde, a reușit să umple străzile cu munți de gunoaie. Noroc că e iarnă și frig, astfel încât festivalul mirosurilor se amână pentru primăvară!

Timișoara, alt fief al USR, trăiește un sevraj continuu. În timp ce „vedetul” Fritz face strict campanii de imagine - după modelul Cluj - la bază se întețesc dezastrele. În plină pandemie bătrânii care beneficiază de reduceri pe mijloacele de transport au fost trimiși să-și încarce cartelele la chioșcurile de bilete pentru a putea beneficia în continuare de gratuitate. Mai mult, polițaii locali au fost puși să stea la pândă pentru a vâna „nemascații” sau pe cei care n-au voie pe străzi.

Și nu numai bătrânii sunt ținta noului jupân al Timișoarei. Pentru a-și salva afacerile, proprietarii de restaurante au investit în montarea de igluuri transparente pe terase. O măsură disperată pentru a mai putea agăța ceva clienți. Aiurea. S-au trezit că au dat bani de pomană întrucât o HCL veche de zece ani le interzicea asta. În loc să amendeze respectiva Hotărâre, primarele Timișoarei a mai găsit încă un argument pentru care igluurile sunt ilegale și și-a pus polițaii să dea amenzi celor care continuă să folosească soluția respectivă.

Și, pentru că a venit vorba de COVID, trebuie menționat faptul că, în ciuda restricțiilor aberante, Timișul este în continuare campionul infectărilor. Deh, tot Banatu-i fruncea!

Reîntorcându-ne la imaginea de ansamblu, nu putem să nu remarcăm faptul că, în doar un an de la preluarea puterii absolute de către Plăvan, absolut totul se prăbușește. Învățământul a devenit o glumă după încetățenirea aberației de școală online. În realitate toată lumea „se face că muncește pentru a se acoperi”, iar elevul autohton din analfabet funcțional s-a transformat în analfabet total. Iată rezultatul programului „România educată”!

În ceea ce privește sănătatea, aici dezastrul este absolut. Spitalele au fost forțate de către Plăvan să-și suplimenteze aberant paturile de la ATI și, întrucât extinderile s-au făcut „pe genunchi”, instalațiile bubuie ca petardele de Anul Nou, iar spitalele ard ca torțele. Asta în sfidarea supremă a autorităților care dacă nu se fac că muncesc, își văd de „binecuvântata relaxare”. Totul, patronat fiind de „Vlăduț - copilul minune” despre care, iată, se vorbește că nici măcar n-ar avea o diplomă de licență. Mă rog, pe mine nu mă mai miră nimic când vine vorba de USR.

Ca orice găselniță securistă USR-Plus nu face nimic altceva decât un joc stupid de imagine. Membrii săi pozează în „vârful vârfurilor”, aruncând la înaintare câte-o diplomă de absolvire a unui curs de câteva luni pe post de „studii înalte”. La ce te poți aștepta de la o adunătură de neica nimeni, formată sub pulpana securiștilor și botezată de comunistul mondialist Soros?

Iată fața adevărată a României, târâtă aberant în cel mai mare dezastru al istoriei sale. Se fură bani de peste tot clamându-se anticorupția. De mult timp ne puneam întrebarea dacă statul român mai e relevant. Acum iată-l în adevărata sa măreție: un stat care-și prăduiește cetățenii pentru a-i îmbogății pe șmecherii corupți ai planetei. Statul român cumpără armament învechit pentru a-i mulțumi pe americani, cumpără ventilatoare la suprapreț, cu toate că e conștient că nu vor ajunge niciodată în țară, statul român își pune cetățenii să plătească construcția unei conducte care să scoată gazul nostru din țară pentru a-l face cadou ungurilor și austriecilor și tot statul român se gândește să vândă acum, când totul se vinde la prețuri derizorii, ultimele perle aflate în gestiunea sa: Hidroelectrica, Electrica, Transgaz, Romgaz etc.

Oare românii sunt conștienți de dezastrul care se construiește sub ochii lor? Și dacă da, de ce sunt atât de pasivi? Să fie prostia răspunsul acestor întrebări?

9 comentarii:

  1. Este mai mare decât vă puteți închipui! Analfabeții funcționali creați după anii 2000 sunt majoritari și la putere. Cei care mai înțeleg ce se întâmplă, suntem vinovați că am trăit în comunism.

    RăspundețiȘtergere
  2. E intradevar greu de suportat iarna fara caldura si apa calda, cu atat mai mult cu cat, chiar puternic subventionate fiind, preturile platite de bucuresteni nu sunt deloc neglijabile. Iar faptul ca oameni ajunsi in spitale ajung sa arda de vii este si greu de inteles si, cu atat mai putin, de acceptat.
    Dar a-i faci tapi ispasitori pentru aceste aspecte deplorabile pe ND si Voiculescu trebuie sa ai mult mai mult decat orbul gainii. Cei doi si-au inceput mandatul in noiembrie si respectiv ianuarie, iar problemele cu care se confrunta nu sunt de rezolvat in plina iarna intr-o luna.
    Voiculescu si-ar putea depune demisia de onoare pentru dezastrul de la Bals pentru cele intamplate, ca fiind in responsabilitatea lui, dar asta nu schimba cu nimic situatia din spitalele noastre. Iar pentru ce s-a intamplat acolo ar trebui sa raspunda in instanta fostul si actualul manager al spitalului, pentru modul in care au cheltuit atatia ani fonduri mult peste media celorlalte spitale din capitala sau din tara.
    Situatiile sunt mult prea grave si iesirea in strada ar fi justificata, numai ca de platit ar trebui sa plateasca cei cu adevarat vinovati de starea de lucruri. Mai incerca cineva sa scoata lumea in strada pentru sustinerea lui nastase, dupa ce fusese condamnat cu executare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da și eu cred că Străinu Cercel trebuie anchetat penal dar demisia ministruluiar avea rolul de a presa acest guvern cumetrist sa inceteze cu afacerismul la cu funcțiile publice , sa dea socoteală ptr asta !
      La fel și toți cei care și-au batut joc de sistemul sanitar cînd erau ei responsabili in ultimii 30 de ani !

      Ștergere
  3. Nu cred ca aveti asteptari de la omul de rand, cel ce sta cu ochii pe cer, asteptand sa le vina intelectualilor mintea la cap!!
    Oamenii de rand sunt asa cum sunt...cu limitele lor firesti. Cei saraci cu duhul...
    Cand un popor " naște" intelectuali, o face tocmai pentru ca acestia sa dea inapoi, celor ce-i nasc, raspunsuri la probleme. Precum a fost nascut Fat Frumos din lacrima, asa si dorul poporului roman de dreptate si adevar naste genialii, varfurile, mintile luminate.
    Dl Florin Colceag povesteste intr-un interviu ca i-a promis mamei lui, pe patul de moarte, ca nu va lasa acest popor de izbeliste. Ca va face ceva...El face, dar coruptia in sistem, gainile aflate in treaba ca sa cotcodaceascs fara sa faca oua sunt prea multe!
    Un lucru interesant...Si dl Colceag si Ecaterina Andonescu sunt membri in Clubul de la Roma...Ecaterina Andonescu are scoala. Stie multe, vede multe. Dar a permis ca sistemul sa fie infectat de prost pregatiti care fac legi si dau ordine. A invins-o sistemul?
    Dl Colceag, daca am inteles bine, ar sustine din culise partidul AUR. Ma uit la ce spune dl Colceag in interviuri...Ma uit si la circul facut aseara de Șoșoacă in strada si dau nedumerită din cap...
    Basescu spune foarte rar adevarul, dar aseara a spus-o: ca Șoșoaca si predesintele partidului AUR sunt parca in competitie. Unul se urca pe o statuie, celalalt vrea sa fie si mai sus, si mai vizibil si se cocoțeaza pe un vagon de tren.
    Cum e Colceag, cum e Sosoaca? Unul are minte multa, tace mai mult si face si mai mult, altul cotcodaceste, urla, flutura drapele si cheama lumea in strada. Ca sa ce? Sa dam jos pe cine? Daca ar fi sa fim corecti, nu ar mai ramane nimeni in picioare. Tot Basescu, hotul care strigă hotii, a mai spus un adevar din sistem. Doar e vulpe securista batrana si are acces la multe dosare. Stie realitatea din spitale, cu spaga si medicii de la stat care isi indruma pacienții spre cabinetele lor private.
    Si uite asa, cei ce au nascut intelectualii, oamenii simpli, lipsiti de carte, ajung sa fie victimele celor propulsati in fruntea bucatelor. Ard de vii si mor pe capete intr-un sistem de sanatate in care lacomii fura cat cuprinde. Lipsa totala de bun simt si de Dumnezeu! Si n-am nicio indoiala: medicii corupti, asistentele indiferente, primarii si Basescu trag cruci pioase in fata icoanelor. Asta inseamna sminteală: una te prefaci a fi, alta esti in interior. Iar Dumnezeu ajuta un popor dupa interior, nu dupa fațadele poleite cu un strat subtire de sclipici crestinesc.
    Ca Arafat o fi corupt sau nu, nu am de unde sa stiu...O fi...Puterea corupe. Dar stiu un lucru: nationalistii romani vor sa cada un cap. Strain fiind, Arafat este candidatul perfect al dusmanului poporului care uraste strainii.
    Si-i inteleg...Multe rele ne-au venit de dinafara tarii. Dar si mai multe rele ne vin din interior: un popor in care intelectualii, multi dintre ei masoni, uita de unde se trag si cine i-a nascut si lucreaza pentru caracatita mondiala ce-si spune masonerie. Masonii nu au tara. Au doar asa zisi onorabili pe care obedientii romani ii slujesc ca pe Dumnezeu. Si cu totii stim ca in vârful piramidei masonilor nu Dumnezeu troneaza!
    Cand masonii se inchina la dracu si cei mai multi intelectuali sunt masoni, atunci omul de rand nu mai poate spera la dreptate decat de la Dumnezeu. Cel Adevarat, nu zeul orb fabricat de masoni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacatul acestui popor , atat cat mai este , e unul launtric ! Un amestec de lacomie, ura , minciuna , tradare .....paine si circ , iubeste romanul azi .....asta si are ! Stie sa se planga ....asta e calitatea lui cea mai de pret ! E sport national sa te plangi ,nu oina .....mai vedeti pe undeva jucandu-se oina ?

      Ștergere
  4. Nu e prostia, e lipsa unui lider si a unui sistem care sa-i organizeze. Nici o armata nu a castigat vreun razboi fara conducere si organizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, organizarea e cuvântul cheie.
      Asta lipsește, și de aceea lipsesc și liderii.
      Contrar a ce se crede indeobște, liderii sunt efect, nu cauză. Nimeni nu a creat un partid / mișcare de la 0, prin propriile (unicele) forțe.
      La fel și Trump. Inaintea sa a fost organizarea nucleului Freedom Caucus, ce l-a cooptat in 2015.

      Ar fi multe de spus pe acest subiect, dar nu cred că e locul (sau momentul) potrivit.De reținut doar următoarea inlănțuire cauzală:
      1) determinare => 2 organizare => 3) comunicare=> 4) lideri

      Ștergere
    2. Hayde, L-au "cooptat" cu mult inainte de 2015
      The Aprentice(realizat in Trump Tower, New York City (2004–2015)

      Ștergere
  5. Referitor la ultimul paragraf... Nu cred ca românii (plebea proletara, asistată social, în general, oamenii de rand) sunt conștienți de ce li se pregătește.
    Chiar în condițiile în care ai avea suficientă glagorie pentru a ajunge la concluzia că ți se întinde o cursa ar trebui să ai acces la informațiile obiective, adevărate, ale inamicului.
    Câți români au acces la astfel de informații? Câți au timp și pot analiza miile de informații care se bat cap în cap?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)