duminică, 21 februarie 2021

Intrarea în matrix-ul energetic

Simt nevoia să revin la subiectul Texas deoarece mulți nu au înțeles ce se petrece acolo. Stângiștii și ecologiștii au lansat manipularea că întreaga problemă energetică a Texasului e generată de „ruperea” statului de la sistemul energetic federal, de la faptul că țevile de gaz n-au fost îngropate cum trebuie sau de la orice altceva în afară de cauza reală. E un „modus operandi” al stângiștilor cu care, noi cei cu picioarele pe pământ, ne-am obișnuit.

În realitate, fenomenele meteorologice din Texas nu-s așa unice cum ar vrea să spună acei eco-stângiști.  În 1989 și, mai recent, în 2011, am avut evenimente meteorologice similare. Și-atunci era vorba despre aceleași țevi de gaz, doar nu credeți că între timp le-a scos cineva la suprafață. Însă, nici în 1989 și nici în 2011 întreruperea energiei electrice n-a fost atât de gravă. Au existat, într-adevăr, pene de curent, dar amploarea lor nu a fost atât de mare. 

Nu trebuie să fii un geniu ca să observi că singura modificare operată a fost strict creșterea cantității de energie regenerabilă în sistem. Subvențiile, forțările legislative și iluziile „viitorului verde” au făcut ca o cantitate imensă din energia statului să fie asigurată de regenerabile: moriști de vânt și panouri solare. Iar când a venit iarna adevărată a fost „stop joc”. Panourile solare n-au mai funcționat pentru că „soare ioc”, iar moriștile s-au blocat din cauza frigului și a zăpezii. Și uite-așa „cetățenii verzi” s-au trezit loviți în freză de minunata lor energie nesustenabilă. 

Cu toate că întreaga mass media coruptă a pus batista pe țambal, realitatea care rămâne este cea a oamenilor care au înghețat în casele lor, unii murind - la propriu - de frig. Pe cât de frumoase sunt basmele cu minunatele energii nepoluante, pe atât de radicale sunt consecințele pe care le suportă cei care ajung să creadă în cai verzi pe pereți.

Totuși, în loc să ne aruncăm ochii peste mări și țări, noi am putea să privim cu furie spre Texas-ul nostru autohton. La Deva nu mai există căldură din cauză că Termocentrala Mintia nu mai funcționează. De ce? Nu mai sunt cărbuni și, întrucât e grevă în Valea Jiului, nici nu mai ajung alții. Frigul crâncen face ca toate clădirile statului - inclusiv școlile și grădinițele - să rămână în frig, iar din disperare să se treacă din nou la cursurile online. Doar că majoritatea  apartamentelor sunt încălzite de la același sistem centralizat, copiii fiind practic trimiși să tremure de frig acasă. Ca efect direct al situației date, va crește consumul de energie electrică întrucât la bloc nu prea poți să faci focul în casă. Și, odată cu aceasta, vor sări în aer și prețurile pe care oamenii le vor plăti la energia electrică. 

La Termocentrala Mintia PNL a avut grijă să-și întronizeze omul încă de anul trecut. Culmea e că, după ce s-a făcut schimbarea, termocentrala a tot început să se întrerupă. Ba că sunt inundații, ba că nu e ștampila pe timbru, ba că nu știu ce. Ultima întrerupere e cea de acum, pe motiv de mineri. Nu l-a întrebat nimeni însă pe bravul manager cum naiba de nu și-a făcut stoc de combustibil? Chiar dacă n-ar fi intrat minerii în grevă, în cazul unor ninsori masive ce-ar fi făcut? Evenimente excepționale se pot petrece oricând, astfel încât, pentru un asemenea obiectiv asigurarea stocului e esențială. Acolo nu s-a făcut.

Motivul nu e dat numai de incompetența crâncenă. Mai e și altceva, anume o ticăloșie maximă la care PNL-iștii, alături de neomarxiștii USR-PLUS, sunt părtași. Programul de „înverzire” a energiei pe tot teritoriul Uniunii Europene e unul minunat, dar aplicat doar pentru proști. Nemții redeschid facilități de exploatare a minelor pentru că readuc în funcțiune centrale pe cărbune. Uniunea Europeană se face că nu vede. Polonia observă și-și vede liniștită de minerit. În cazul în care UE mâșâie ceva, știu că pot sări la gâtul nemților, iar dinții UE se moaie. De partea cealaltă însă, în România, unde am ajuns în stadiul de dependență energetică, reglementările UE sunt puse în aplicare cu strictețe, mai ales în condițiile în care limbricul Cioloș votează în Parlamentul European fix ceea ce cere Franța, anume renunțarea totală la cărbune. 

Pe măsură ce la noi problemele minerilor se adâncesc, crește business-ul polonezilor și, mai ales, al ucrainienilor. Mi se pare incredibil faptul că, profitând de întreruperile de livrare din minele noastre, Ucraina a devenit un jucător important pe piața românească. N-ar fi o problemă, doar că știm bine de problemele Ucrainei. La Mintia - spune Miron Cosma - s-a ars cărbune radioactiv adus din Ucraina. Înțelegeți dimensiunea ticăloșiei? Nu doar că amărâții din Valea Jiului nu-și primesc salariile pentru că Cioloș face jocuri jegoase pe spatele lor, dar se ajunge ca întregi zone să fie infestate radioactiv deoarece importăm din Ucraina, acest mega „no man's land” al Europei, unde absolut orice e posibil. În loc să întărim și să instituim controale stricte la frontiera cu Ucraina, noi ne transformăm în piață de desfacere pentru produsele lor radioactive. 

Unul dintre obiectivele de bază ale lui Ceaușescu era obținerea independenței energetice. Pentru el această independență era infinit mai greu de realizat atunci deoarece avea de ținut în spate și o industrie energofagă. Cu toate acestea ne-a lăsat într-o poziție excelentă. Practic, în 1989, eram independenți energetic. De-atunci însă, treptat, prin lovituri ticăloase, facilități strategice au fost închise. Deja Banatul este aproape decuplat de sistemul energetic național, fiind dependent de Ungaria și Cehia. Vă dați seama ce ticăloșie imbecilă? Cehia a depășit Spania ca PIB pe cap de locuitor. Cum a fost posibil saltul? Prin profitarea de naivitatea proștilor. Colosul energetic CEZ a rămas integrat și funcționează impecabil. Noi ne-am împărțit sistemul energetic în zeci de particule pentru a-l face o pradă ușoară. Ceea ce se întâmplă acum în Valea Jiului e un nou episod al aceluiași serial început încă din 1996: distrugerea sistemului energetic național. Tot ceea ce funcționa perfect atunci când era integrat, acum e doborât pe bucățele. Închiderea Văii Jiului va avea ca efect închiderea tuturor centralelor pe cărbune și trecerea România în poziția de țară subdezvoltată energetic. 

S-a distrus enorm și nimeni n-a avut o viziune de reunificare a companiilor energetice. Teoretic încă se mai poate face ceva, cu toate că viermii ticăloși care parazitează structurile statului au făcut o groază de ticăloșii iremediabile. Desigur, acum, cu trădătorii instalați în toate posturile cheie ale statului e imposibil. Însă trebuie să facem cumva să răsturnăm actuala stare de fapt. Nu de alta, dar dacă vom persista în prostie ne vom trezi exact cum am fost pe vremea privatizării combinatelor de ciment: marfa să fie vândută în țară mai scump decât la export. Astfel, matrix-ul energetic european va profita la maxim de noi: pe de o parte va extrage de aici energia ieftină, iar pe partea cealaltă ne va vinde scump produsul finit. Exact așa se întâmplă cu petrolul și la fel se va întâmpla și cu gazul. Nu v-ați săturat să fiți proștii tuturor?

14 comentarii:

  1. Ceaușescu i-a supărat atât de tare pe șmecherii planetei încât aceștia nu s-au mulțumit doar să-l elimine fizic ci să facă să se aleagă praful de tot ce s-a realizat în timpul cât acesta a fost la cârmă. Trebuie să dispară tot ce s-a creat atunci ca și cum Ceaușescu nici n-ar fi existat. Nu cred că Dragnea iese din pușcărie pe picioarele lui cum de altfel trebuia băgat neapărat la pușcărie și Niculae. Să fie exemple pentru cine mai are de gând să facă ca ei! S-au întins mai mult decât le fusese permis. Încă din antichitate există o cutumă: stăpânul nu-i stăpân dacă nu pedepsește sclavul care greșește!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat. Lui Dragnea le-au luat viza inapoi, pana si copiilor sai.
      Mai indrazneste cineva??!...

      Ștergere
  2. Matrixul energetic al Romaniei la care dvs faceti referire ca orice om deprins a gandi doar practic
    ( banii nu aduc fericirea daca sunt castigati prin distrugerea sistemului Viu in care traim, pentru ca tot ceea ce distrugem ni se intoarce inapoi ca boala, nenorociri, seceta, inundatii...etc) apartine unui Matrix energetic divin. Cu alte cuvinte, nu suntem de capul nostru pe pamant. Dumnezeu exista, chiar daca multi si-au facut idoli din mintile lor ascutite.
    Ma voi referi strict la Romania: cand legaturile dintre stramosi si urmasi vor fi refacute, romanii se vor vindeca de fariseismul acesta foarte la modă, potrivit caruia iubim stramosii si urmasii. Declarativ.
    Stramosii nu-i iubim atata timp cat batranii mor umiliti in tara lor jefuită. Urmasii sunt iubiti doar electoral, cand patriotii falsi aflati in competitie pentru voturi se folosesc de copii ca sa ajunga in fruntea bucatelor.
    Matrixul energetic al Romaniei va functiona normal atunci cand se vor face studii serioase de impact asupra mediului inainte de a amplasa un nou parc in pădure, telescaune prin zone aiurite, mall in centrul oraselor,alături de cladirile oribile ale bancilor răsărite prin Romania saraca precum ciupercile otravitoare. Romania este o tara unde se spala bani. Altfel cum va explicati faptul ca, desi suntem saraci lipiti pamantului, prospera jocurile de noroc, casele de pariuri, bancile, casele de amanet?
    Asa cum frumos a spus si plin de duh o femeie de la țară fara multa carte, e " saracie cu ciucuri" in Romania! Suntem saraci dar plini de ciucuri intelectuali! Stim sa vorbim vorbe goale mai ceva ca butiile fara continut ce se rostogolesc pe panta muntelui.
    Valoarea unui cuvânt este data de adevarul pe care cuvantul il exprima. Un sarac la suflet ca emite sunete. Un bogat la suflet spune adevatul, chiar cu riscul de a-si supara semenii adormiti imbatati cu apa chioara a parerii bune despre ei insisi. Suntem ceea ce suntem...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Banii nu aduc fericirea,,...suna bine.Dar nu foarte bine. Banii in sine nu aduc fericirea,dar o intretin.
      O data te vaiti ca suntem ,,saraci cu ciucuri,, apoi negi importanta banilor prin cea mai tembela comparatie,,banii nu aduc fericirea,,.
      Eu te intreb asa: cum ti-ai dori sa fii? Batrana si saraca incat sa nu iti permiti medicamentele,sau lemnele de foc,sau batrana si bogata ?
      Fa un miniscenariu. Pentru ca,nu mai esti tanara.Ti-as da intre 40 si 45 de ani. Posibil sa gresesc dar probabil ca pe acolo esti.
      App.Stii cine este parintele acestei maxime? Gura lumii spune ca un Rotschild...
      Interesant, nu? Unul care are toti banii din lume,propovaduieste saracilor ca ,,banii nu aduc fericirea,,...

      Ștergere
  3. Singura Solutie : Inca o revolutie!
    Dar nu una in care sa taiem motzul la kcat, ca apoi kcatul sa ne inghita pe toti, asa cum s-a intamplat in 89, ci o revolutie adevarata ca cea din Franta anului 1789, in care pe langa regele si regina . adica motii kcatului, a fost ghilotinat si tot sistemul.
    Asta este singura noastra posibilitate de salvare, si ptr asta nu trebuie batai cu jandarmii pe strazile Bucurestiului, ci problema se rezolva adunandu-ne seara, ascunsi sub masca, cu cate o sticla de coctail Molotov in mana, si sa actiona impotriva sistemului pe plan local, in fiecare sat sau oras, pentru ca si cozile de topor ale satanelor actzioneaza tot local

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost o iarnă blândă în Valea Jiului, au fost doar 3 nopți geroase. Astăzi termometrele stradale arătau 11 grade cu plus. Aproape toți locuitorii Văii au centrale de apartament pe gaz și poluarea este doar de la gazele de eșapament ale mașinilor.Minerii sunt oameni instruiți, se pricep la orice, majoritatea au studii superioare. Ei s-ar bucura primii dacă ar scăpa de iadul din subteran. Nu minerii sunt problema, ci guvernul incapabil să deschidă o activitate viabilă care să înlocuiască mineritul. Toți politrucii s-au fîțîit prin Vale în 31 de ani, și Berceanu, și Videanu, și Stolojan. Au mîncat, au băut, s-au distrat și au plecat fluierînd a pagubă. Bombonel ne-a pus și guvernator.

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem cel mai incapabil guvern din toate timpurile!Paraziții de la Deva sunt exact ca șefii lor de la București care i-au cocoțat în funcții, bubuie de proști ce sunt!Unul voia să-și aprindă o țigară în subteran.Noroc că l-au auzit minerii și l-au luat la blagoslovit. Numai idioți și tîmpiți avem la toate butoanele puterii. Iar în parlamentul european...Cu marțafoi ca Rareș Bogdan și turnători că Petrov, numai independență energetică nu vom avea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am mai scris un comentariu și mi l-au șters.

    RăspundețiȘtergere
  7. Criza "energetică" este precum covitul, până la jumătatea anilor 70 nici nu exista un astfel de termen, terminologia până în anii 70 se refera în termenii de criză a combustibilului , făcându-se referire strict la cărbune sau produse petroliere rafinate. Criza petrolieră apărută la începutul anilor 70 ,a fost generată de chestiuni politice , anume de războiul israeliano- palestinian, când țările Arabe producătoare de petrol sau solidarizat cu palestinieni și țările aflate în conflict teritorial cu Israelul, reducându-se producția de petrol cu 5% în fiecare an cu scopul de a pune presiune asupra nord americanilor de a impune Israelului retragerea din Fâșia Gaza, de atunci a început a se vehicula ,termenul de criză energetică și tot atunci industria petrolieră și-a întărit dominația , prin finanțarea mișcărilor ecologiste și mișcărilor neoliberale,în spatele ecologiștilor se află marii producători și marile rafinării de petrol, ecologiștii au ca țintă principală combustibili fosili și cel nuclear.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ultima întrebare ni se adresează nouă, oamenilor simpli, care au un venit suficient doar pt a trăi de pe-o lună pe alta și a plăti taxe și impozite?
    Sau pt cei mai albaștri la ochi, ce au ca obiect de activitate supravegherea mediului on-line anti-sistem?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)