sâmbătă, 27 februarie 2021

Planul ticălos

Am prezentat de nenumărate ori cum sistemul monetar a ajuns o glumă proastă, o minciună gonflată la maxim și aproape de explozie. Nu-s singurul care spune asta! Îți trebuie doar câteva informații, disponibile public, pentru a înțelege dimensiunea minciunii. Am ajuns în momentul acela în care, cu toate că regele e gol, toți admirăm minunatele sale haine. Doar că toată lumea știe povestea și toți se așteaptă ca, la un moment dat să apară copilul din mulțime care să strige că „regele e gol!”. 

Nu vi se pare ciudată atitudinea diverșilor „inițiați” care tot vorbesc despre reseturi mai mici sau mai mari? Până acum nimeni nu avea curaj să pronunțe cuvântul reset. Toată lumea vorbea despre infailibilitatea sistemului economico-monetar actual, despre capitalismul victorios, piețe libere s.a.m.d. De ce-am avea nevoie de un reset dacă totul merge bine? Ei bine, evenimentele care s-au tot precipitat au schimbat percepția. Apariția lui Trump, epidemia împinsă la înaintare precum un pion ucigaș pe tabla de șah, apariția fisurilor din diversele zone ale economiilor, toate acestea și multe altele par a prevesti zile grele. 

Toată lumea se uită în aceste zile către bani: unii cu jind, alții cu frică. Cu jind se uită omul simplu, în timp ce frica o au cei care au reușit să strângă imense mormane de bani. Este însă o diferență fundamentală de percepție. În timp ce marea majoritate a oamenilor văd banul ca pe un mijloc necesar satisfacerii instinctelor, „omul din spate” vede banul ca pe un mijloc de a-i controla pe ceilalți. Iată percepția care face diferența dintre stăpâni și sclavi. În timp ce pentru stăpâni banul în sine nu înseamnă nimic, pentru slavi acesta înseamnă totul.

Marea problemă pentru marii stăpâni de sclavi ai lumii de azi este dată de riscul trezirii sclavilor. În cazul în care proștii care muncesc pentru niște iluzii se trezesc la viață, stăpânii pot pierde tot. Acesta e meciul din cauza căruia sunt aruncate asupra noastră atâtea perdele de fum. Iată motivul real pentru care așa-zisa „agendă publică” seamănă din ce în ce mai mult cu o glumă proastă. 

Probabil mulți se întreabă ce-i așa grav cu acest „mare reset”. În fapt, toată tărășenia nu-i decât o altă perdea de fum menită a-i menține pe sclavi „la locurile lor”. Cum? Făcându-i dependenți în continuare de bani. E simplu de spus, dar mai greu de realizat, mai ales în condițiile în care încep să se cam vadă hibele sistemului. Totuși, ceea ce pare paradoxal este cum de până acum excesul băncilor centrale n-a fost penalizat de o mega-inflație?

Ei bine, lucrurile sunt simple. E ușor să menții o anumită stare de artificialitate atunci când ai toate „cheile” în mână. Se știe însă că artificialitatea nu poate dura la infinit. De aceea se aruncă noi perdele de fum: energia verde, automobilul electric, „marele reset” s.a.m.d. Dar, probabil, cea mai mare perdea de fum este cea monetară. Ați auzit, desigur, că Elon Musk a „investit” în Bitcoin. Fascinant, nu-i așa? Dacă mi-ați fi citit articolele trecute ați fi înțeles ce-i cu Bitcoin-ul și cine l-a creat. Ceea ce vă pot spune acum - pentru a nu divaga inutil - este că Bitcoin este cel mai mare și inutil consumator de energie electrică de pe planetă. Pur și simplu, pentru a menține sistemul „funcțional” e nevoie de cantități imense de energie electrică, consumată în niște calcule absolut inutile. Iată o altă dovadă de degenerare a speciei.

Însă sper că n-ați fugit după fenta lui Musk. Mai mult, sper că ați înțeles că și așa-zisa lui investiție e o altă perdea de fum. Proștii au dat iama în criptomonede. Balonul Bitcoin s-a umflat din nou. La fel de inutil. Însă a mai canalizat niște bani în el. La fel cum alte baloane canalizează alți bani în ele. Și, în final, când se vor sparge toate aceste baloane, banii intrați - adică cei băgați de către proști - se vor „steriliza”. Doar că schema care a funcționat atâta amar de vreme nu prea mai merge. Balonul umflat și apoi spart nu mai sterilizează bani ci, din contră, îi atrage pe marii mahări „sistemici” pe care apoi trebuie să-i salvezi pompând chiar mai mulți bani în ei. De-aceea, anunțul lui Musk mai are și un alt scop: obișnuirea prostimii cu „noua paradigmă monetară”.

Probabil v-am blocat. De ce-ar trebui obișnuită prostimea? Păi e simplu: pentru a se putea trezi peste noapte, la modul cât se poate de natural, utilizând monedă electronică. De ce credeți că vă repetă ăia în supermarketuri că „pentru protecția tuturor, folosiți la casele de marcat plata cu telefonul sau cardul”. E simplu, e o mega campanie publicitară, un alt fum aruncat astfel încât să-i prostească din nou pe proști. Treaba e de-a dreptul banală. Tot repetându-ți, te vei trezi că  mare cantitate a cumpărăturilor tale se face cu cardul. Sau cu telefonul, dacă ești „sofisticat”. Desigur, vor exista anumite categorii incapabile să se obișnuiască, dar ținta este ca aceste categorii să fie cât mai mici. În același timp, atât FED-ul, cât și PBC sau BCE au în lucru criptomonede care să funcționeze pe tehnologia blockchain. Surprinși? Vai, voi tocmai ce crezuserăți că Elon Musk e eliberatorul. Iată cum, iepurele sare fix de-acolo de unde vă așteptați cel mai puțin!

Care-i totuși chestia cu criptomonedele emise de Băncile Centrale? Păi e fix ceea ce s-a urmărit încă de-atunci de când un „misterios” a prezentat pe un forum propunerea lui de monedă digitală. Deh, șmecherii se pregătesc din timp, iar proștii înghit gălușca cu „nimeni nu mă poate controla”. Aiurea, Gogule! Du-te la curve și plătește cu cardul. Ai curaj? Degeaba îți spun ălea că pe extras îți apare „un magazin de cadouri”. În sistem există o codificare secundară și cei care au habar cum să se uite vor ști exact că ai fost la păsărici! Dacă însă te duci acolo și plătești cu bani gheață, nici naiba n-are habar de ce-ai făcut tu în cartierul ăla roșu. Doar niște camere video care, după șaizeci de zile refolosesc spațiul de stocare. Orice e electronic e urmăribil. De aceea lupta care se dă e cea a migrării către electronic. 

Există însă și-un task ascuns, dincolo de supravegherea dementă a turmelor de oi umane. E vorba de controlul banului. Sunt cantități imense care trebuie „sterilizate” și, cum hiperinflația nu mai poate fi pusă la bătaie întrucât treburile pot scăpa de sub control, s-a inventat o altă șmcherie: dobânda negativă. Ai bani și nu-i cheltuiești, îi pierzi! V-ați prins? S-au mai încercat șmecherii de acest tip, doar că ele nu prea funcționează cum trebuie în sistemul monetar actual; riscă s-o ia razna întrucât nimeni nu poate garanta rezultatul. Însă, într-un mediu electronic, se pot pune reguli care scad cantitatea în fiecare secundă. Cum ți se pare când vezi că, la fiecare oră, banii îți scad cu 0,00001 unități pentru fiecare unitate(e doar un exemplu, nu vă apucați să calculați ce rată de sterilizare rezultă din asta!)? E un efect psihologic, iar impulsul este acela de a „pasa mortul” altuia. Cu alte cuvinte se vor putea regla foarte ușor „accelerările” și „decelerările” circulației banului. Iată adevăratul motiv al tuturor rahaturilor care ni se aruncă în ochi. „Stăpânii” s-au gândit la o rezolvare, iar sclavii trebuie să adere la ea de bună voie. Despre asta e vorba! Deschideți-vă bine ochii și încercați să nu alunecați iar în capcană pentru că va fi mult mai rău!

26 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu putem influența istoria, e condusă de forțe ce ne depășesc;
      Putem doar alege cum ne trăim viața: pe calea vieții sau a morții.

      Ștergere
  2. oamenii nu vor sa se trezească și nici nu sunt lăsați. asta e motivul pentru care ni se baga pe gat toată tehnologia....un erudit a spus ca tehnologia nu a adus nimic bun....și asa și e....daca generația noastră ar sta de vorba cu o generație care a trăit cu 70 de ani în urma și ar vedea cât de avansați tehnologic suntem dar cât de înapoiați in relațiile dintre noi suntem, cred k ar spune despre noi ca suntem nebuni..

    RăspundețiȘtergere
  3. Sună apocaliptic și chiar este.Am învățat la economie politică, la lecția despre Banii ca marfă, că pe o anumită treaptă de dezvoltare a societății omenești, banii vor dispărea. Conform ideologiei marxist- leniniste produsul intern brut va fi distribuit după o nouă filozofie: de la toți după capacități(abilități) fiecăruia după necesități. Foarte bine, va spune omul obișnuit! Dacă dispar banii cash,politrucii hoți și bandiți care au conturi ascunse prin offshor-uri îi vor pierde. Oricum ei nu pot justifica acei bani. Dar vor pierde și cei care au bani în casă, pentru zile negre. Vor dispărea și criptomonedele. Tranzacțiile se vor face doar electronic și doar cu dovada că te-ai vaccinat. Și dovada aceasta o poți face doar purtând pe frunte sau pe mână codul de bare, în care sunt trecute datele tale personale, dovada că ai făcut TOATE vaccinurile dar și un cod numeric de control : 666. Doar nu vă imaginați că termoscannerele acelea scumpe (12 mii € bucata) au fost fabricate pentru a fi expuse într-un muzeu. Sub pretextul măsurării temperaturii vei fi marcat izotopic cu codul de bare. Nimeni nu va face excepție, nici politrucii, nici copiii. În evanghelii, Isus numește acest fenomen * lepădarea de credință* Se pot lepăda de credință cei care nu cred în revenirea Fiului lui Dumnezeu, ca împarat peste națiuni? Deci, pe noi credincioșii ne testează Dumnezeu. Vaccinarea, marcarea izotopică pe frunte sau pe mână au legătură cu posibilitatea de a vinde sau cumpăra. Adică îți condiționează existența de acel 666 inclus în codul de bare ( vizibil doar când este scanat în magazin, în spital, în autobuz). Un domn întreabă candid : ce-i de făcut? Nimic! Trebuie să acceptăm faptul că lumea asta de care ne plângem zilnic, că este nedreaptă, parșivă, spurcate cu practici inacceptabile se află la final. Și ciclul de funcționare a planetei și timpul care ne-a fost dat ca să învățăm ascultarea de Porunci ( cele 10) se află la final. Știm că există un Pământ Nou care ne așteaptă, credem într-o lume perfectă condusă de Isus Hristos. Trebuie doar să trecem testul. Nu este ușoară,,lepădarea de sine" nu este ușor să-ți iei crucea și să-l urmezi pe cel care îți poate deschide poarta spre lumea nouă. Este o alegere. Nu-i treaba noastră cum ajungem acolo. Suntem creștini, credem în înviere. Nu moartea trebuie să ne sperie, ci acceptarea statutului de sclav al diavolului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu obișnuiesc a folosi argumentație biblicā, intrucât prin asemenea argumente discuțiile, mai mereu, degenereazā dupā valori proprii.
      Totuși, Iisus, cu moneda in mânā, a intrebat a cui e "chipul". Al Cezarului, deci.."dați Cezarului ce-i al Cezarului".

      Faptul cā "cezarii" prezentului semneazā in chip 00110101...sau cā in lb.românā "chip" se scrie precum electronicul "chip", nu schimbā cu nimic esența problemei.

      Iar cā veni vorba, mie extrem mi s-a pārut cā generațiile trecute au acceptat bulversanta inlocuire a aurului (cert, neperisabil, il incercai și in dinți) cu bucāțele de hârtie ! Abia aia a fost cotiturā majorā, pe la 1750-1800. Apoi, cā din hârtie s-a fācut plastic, apoi biți, apoi ceva cyber-bio...deja sunt metamorfoze mai mici.

      Aspectele din Apocaliosā sunt descriptive, dar dilema va fi atunci când prin mijloace (irelevante ca formā) se va condiționa ceva grav, de fond.

      Mai avem pânā acolo.

      Ștergere
    2. Nu prea avea sens sa umblam cu saculetzu cu monezi dupa noi. nu era practic deloc.
      problema zic eu a aparut cand s-a "desprins" hartia de etalonul aur. adica cantitatea de aur nu a mai fost in legatura cu bancnotele si asta s-a facut relativ recent. Nu mai retin exact sub care presedinte, dar a fost in ultimii 50 de ani.

      la ce te referi cand spui ceva grav, de fond?

      Ștergere
    3. @ Unknow -Folosesti gresit niste termeni ce nu ii stapanesti ! Incearca sa intelegi Biblia , nu doar sa o citesti avand o parere de tip ghiveci !

      Ștergere
    4. @ kinu: apreciez orice info, si-mi recunosc limitarile. Eu vorbeam dpsv econ.
      dpdv religios, spiritual la ce anume te referi ca nu inteleg?
      Si ce anume gresesc daca poti sa explici? Merci.

      Ștergere
    5. Ideea cā aurul era "nepractic" de purtat e pripitā.
      Pāi cu un ducat / țechin / scud (echivalente, cca.3,50 grame aur) puteai trāi 2 sāpt. fārā a-ți lipsi nimic .
      Cine nu crede poate verifica o listā de cumpārāturi a lui DaVinci, sec XV, unde cheltuielile sunt in subdiviziuni de argint.
      Deci dacā aveai aur - puțini aveau - n-avea sens sā cari "in pungā" decât max. 4-5 monede. Restul era mārunțiș, argint / aramā.
      Nu judecați dupā filme, acolo totul e doar "de imagine".

      Iar prin ceva grav, de fond, ințeleg aspecte care condiționeazā repere spirituale. Bānuiam cā e ușor de ințeles.

      Ștergere
    6. Merci de raspuns. Daca ai timp sa detaliezi mai mult despre conditionarea reperelor spirituale.

      Ștergere
    7. Ți-aș rãspunde, dle.@Necunoscut, dar mi-ar fi greu sā argumentez in 2-3 rânduri ale unei sub-postāri, la rândul ei subsumatā altui topic.
      Destul sā spun cā acum oamenii își vând (prea) repede libertatea, speriați de câteva minciuni. Libertatea e și ea un reper spiritual, nu atât de major insā ca noțiuni precum Credința, Mântuirea,etc.

      Asaltul asupra libertății, la care asistăm in prezent, e doar o repetiție pentru un asalt mult mai grav, ce va veni intărit din praxis-ul aplicat acum.

      Totuși, nu acestea sunt vremurile Apocalipsei.
      Dar sunt vremuri de avertizare. Cine are de ințeles, pricepe. Cine nu..iși bagă vreo 3-4 injecții, numai nu cumva să piardă o prețioasă excursie pe aiurea.

      Ștergere

  4. Cea mai mare schimbare va fi dispariția funcțiilor de plată ale băncilor, care în lumea digitalizării rapide va merge la o varietate de structuri de afaceri digitale care vor efectua plăți online. Se va baza mai mult pe operatorii de telefonie mobilă, care încearcă acum să dezvolte servicii financiare într-un ritm foarte rapid.
    Analiza creditului este un lucru mult mai specific, în special analiza creditului corporativ, garanții colaterale acolo, o mulțime de toate. Sau, de exemplu, o ipotecă. Acestea sunt lucruri din ce în ce mai complexe, care necesită mai multă concentrare. Aș spune că peste zece ani băncile vor însemna companiile care fac exact asta, adică analizează în profunzime diferite tipuri de riscuri de credit și sunt capabile să le asume corect. Și este corect să revindeți ”, a explicat Friedman, șeful Sberbank German Gref, vorbind la adunarea anuală a acționarilor, a spus că în următorii ani, principalii concurenți ai băncilor nu vor fi alte bănci, ci resurse mari de internet.

    Reamintim că, la mijlocul anilor 1990, CEO-ul Microsoft, Bill Gates, a spus că lumea are nevoie de servicii bancare, dar nu și de bănci. Într-o scrisoare deschisă publicată la începutul anului 2015, Bill Gates și soția sa, Melinda, au prezis exact cum se vor schimba serviciile bancare până în 2030.

    „În termen de 15 ani, serviciile bancare digitale vor oferi celor mai săraci mai mult control asupra activelor lor și îi vor ajuta să-și schimbe viața. Telefoanele mobile vor fi cheia. Până în 2030, cele două miliarde de persoane care nu au în prezent un cont bancar își vor putea folosi telefonul pentru a-și gestiona contul și a trimite plăți. Și apoi furnizorii de telefonie mobilă vor oferi o gamă completă de servicii, inclusiv depozite, împrumuturi și asigurări ”, spune scrisoarea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Moneda fiduciaria sau promisiunea de a plati o cantitate de aur detinatorului unei note bancare (Banknote) a fost la inceput un instrument utilizat intre bancheri;prima organizatie finantista mondiala fiind Cavalerii Templieri.Au continuat venetienii si genovezii, apoi cu camatarii evrei din Albion si roata s-a invartit tot mai repede si mai "unsa".
    Chiar si azi, Regina Angliei(Statul) promite sa plateasca X lire aur "detinatorului"unei bancnote emisa de Banca Angliei(niste privati).
    Moneda de tezaur da greutate-la propriu si la figurat- banilor dar nu este practica,fiind inlocuita cu cea fiduciaria; iar mai nou, cu forme tot mai aberante: rezerva fractionata, monede virtuale.
    Mie mi se pare ca atata vreme cat numerarul este in circulatie, individul are un grad mare de libertate de actiune.
    Constrangerile catre controlul bancar al tuturor operatiunilor comerciale,inclusiv intre indivizi-vezi China, care tranzactioneaza prin dispozitive electronice de la tigari la servicii de prostitutie -sunt expresia sistemului totalitar, al controlului si supunerii totale Marelui Frate.
    Ma bucur cat mai gasesc bancnote prin buzunare si portofele; aproape e ziua cand sistemul nu ne va mai permite asemenea libertate:"...si Fiara va face asa incat nici saracii, nici bogatii sa nu poata cumpara sau vinde fara semnul Fiarei pe mana dreapta sau pe frunte..."

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce "prezic" gânditorii atei (iar Asimov..sā-l lāsām in SF-urile lui) pe mine mā lasā rece. Cāci toate cugetārile lor exclud factorul divin, așa cā ei se perpelesc doar de "sfârșitul" lumii materialiste.

    Văzând asemenea opinii, ințeleg cum neomarxismul face ravagii.

    RăspundețiȘtergere
  7. @R.Daneel Olivaw -Sa inteleg ca admiti comportamentul UMAN a fi unul daunator mediului ! Atunci de ce sa populam si alte lumi avand un asemenea comportament distructiv? Pentru nestiutori , in lantul trofic pe Terra biologic vorbind, sunt virusii si bacteriile PE PRIMUL LOC , urmati de insecte , abia dupa vine pe un cal galben OMUL !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca ne grabim .Daca vorbim de bani electronici este inca prea devreme Suedia este un exemplu,dar si acolo batranii inca mai folosesc bani fizici.Si vorbim de o tara educata .Pe plan mondial nu se poate aplica metoda .Suntem inca prea multi si prea putin dezvoltati .Gândiți va la populatiile din Asia America de sud sau chiar Europa .Nu avem acelasi grad de dezvoltare al infrastructurii .Mai marii lumii isi doresc dar inca nu pot fizic .Exista o reclama a IBM pt chipul ce va fi implantat in corpul uman si cu care vei fi platit si vei plati la randul tau .Am vazut o in doc Îngerul digital dar mi se pare inca departe .Politic si geostrategic interesele marilor puteri sunt diferite .Trebuie adusi la un numitor comun si asta se poate doar cu un eveniment deosebit , mondial si care sa i afecteze pe toti .Chiar si cu ocazia pandemiei s a vazut ca nu toate tarile au reactionat la fel si in acelasi timp, iar despre oameni ce sa mai vorbim .Nici acest mare reset nu v a aduce mari schimbari globale .Iar despre microchiparea din cartea Apocalipsei ea v a trebui sa fieBENEVOLA altfel la Judecata de apoi oricine va putea spune "N am stiut Doamne "sau "Eu n am vrut dar m au fortat".Caci de aceea s a scris ca nimeni nu v a putea vinde sau cumpara fara sa fie pecetluit .A se citi nu v a putea cumpara mancare .Cam asa mi se pare mie ca se vor desfasura evenimentele.

    RăspundețiȘtergere
  9. @R.Daneel Olivaw - poate ar fi util să înțelegem că întreaga literatură SF nu a fost una de „anticipație”, ci una de programare. Autorii SF n-au previzionat nimic, ei doar au pus în formă literară elementele unui program care le-a fost dictat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trecem la bordei si troc si ne indepartam de civilizatia distrugeri recomand tuturor investiti in casele satului romanesc costa putin dar aveti o centura de siguranta in toata tara o gospodarie costa 10000 euro nui mult pt ce va veni luato ca peo centura de siguranta a voastra si a familiei voastre si rezolvam si satul romanesc condamnat la disparitie dl Dan scrie ceva despre supravetuire va rog

    RăspundețiȘtergere
  11. Dl DAN scrieti ceva de supravetuire in satul romanesc va rog este o varianta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este și nu prea! Într-un sat cineva venit din altă parte este văzut ca un venetic. Ar trebui să trăiți acolo vreme de câteva zeci de ani bune pentru a fi văzut ca de-al locului. Și ar mai fi și alte lucruri. Majoritatea sunt vârstnici acum la sat. V-ar trebui vecini tineri, în putere pentru a putea închega o comunitate...

      Ștergere
    2. Ai putea să te duci în satul bunicilor.

      Ștergere
  12. Dan@Trenduri cine le-a dictat?

    RăspundețiȘtergere
  13. @G
    Poate că "dictat" pare ceva venit din exterior. Cred că ar fi corect să spunem că scriitorii de SF au avut rolul scriitorilor ideologic în comunism. Vorbim de cei ce au creat direcții. Ceilalți nu au făcut decât să urmeze direcția, probabil crezând că e direcția corectă.

    RăspundețiȘtergere
  14. Așa credeți dumneavoastră? Și de Jules Verne ce putem spune?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)