sâmbătă, 6 februarie 2021

Cum vă veți justifica?

Pentru dezastrul politic și cultural de după cel de-al Doilea Război Mondial am dat vina pe trădarea anglo-americanilor și pe ocupația sovietică. Putem fi de acord cățara ne-a fost dezarticulată sub cizma bolșevică. Întreaga elită culturală a fost lichidată într-un mod barbar, la suprafață ieșind toți neaveniții. Vă mai amintiți de „A. Toma”, cel care era considerat în vreme mai mare decât Eminescu? Ca să-i înțelegeți valoarea, vă voi spune doar că el este autorul celebrei poezii „imperialistule american/căde-ți-ar bomba-n ocean”. V-am adus aminte de individ pentru a înțelege care era fața culturii române, decapitată barbar de vârfurile sale. 

Din păcate, pentru noi ca națiune, nu avem mari fapte de glorie ale acelei perioade. În afară de o mână de oameni viteji și demni care-au ales să se lupte în munți cu hidra comunistă, restul populației a fost cuprins de letargie. S-au încolonat toți, disciplinați, și au executat ca la carte ordinele primite. România a fost un iad stalinist de-a lungul întregii perioade comuniste. Dacă inițial a fost un stalinism sovietic pur, după venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu s-a transformat - trecând printr-o scurtă perioadă de relaxare - într-un stalinism de sorginte asiatică. În ciuda atașamentului național al lui Ceaușescu, nu putem uita acele hidoase spectacole specifice Coreei de Nord, în care oamenii „desenau” cu propriile trupuri diverse sloganuri sau imagini pe stadioane. Câtă energie inutilă se cheltuia cu un cult al personalității care devenise obsedant și în care nu mai credea nimeni. 

Ok, a trecut și ne-am trezit în anii 90 înjurându-i pe ruși pentru ocupație și pentru transformarea țării într-o caricatură. Am dat atunci totul pe bolșevici și pe trădarea Americii. Într-adevăr, nu era o minciună, doar tot Estul Europei fusese schimbat la modul barbar. Însă nu trebuie să uităm că, în timp ce în celelalte țări au fost mișcări profunde, noi am preferat să stăm cu capul sub pernă. În 1956 ungurii s-au ridicat împotriva comuniștilor într-o revoluție violentă. Cehia a reușit chiar mai mult, anume dezghețarea țării prin intermediul lui Alexander Dubček, liderul comunist care a impus „Primăvara de la Praga”. Ca și în cazul Ungariei, pasul lateral cehoslovac n-a putut fi înăbușit decât prin intermediul armatei sovietice care a reinvadat Cehoslovacia. În ceea ce-i privește pe polonezi, n-avem cum să nu ne amintim modul în care un deceniu întreg s-au bătut în stradă cu comunismul. În tot acest timp noi n-am avut decât o revoltă a minerilor - de natură mai mult sindicală, rezolvată rapid de Ceaușescu - și revolta muncitorilor de la Brașov. Atât! În cei cincizeci de ani de comunism, poporul român n-a fost capabil să se revolte, așteptând ca alții să-i facă Revoluția. Iar consecințele acestei stări de fapt se văd până acum.

Dacă în ceea ce privește situația de atunci putem da vina pe ocupația sovietică, pe aranjamentele făcute „la un șervețel” de marii sforari ai lumii, oare cum ne vom justifica față de copiii și nepoții noștri pentru dezastrul la care suntem părtași acum și căruia nu ne opunem? Dacă atunci jegurile bolșevice au venit călare pe tancuri, acum odraslele lor vin la putere aduse în mod pașnic de voi, prin vot. Aflu cu stupoare de o scrisoare care cere interzicerea unui partid și care e semnată de ceea ce se numește acum „societatea civilă”. Ieri citeam în R3Media că odioasa scrisoare deschisă este semnată, printre alții, de Iurii Chișinevski care este, nici mai mult nici mai puțin decât fiul jegului bolșevic Iosif Chinevski(născut Jakob Roitman ). Tac-su era incapabil să vorbească bine româna, dar nu se sinchisea de asta. Doar era reprezentantul ocupantului. Un intrigant perfect, o jigodie complotistă și criminală. Ei bine, fiul stalinistului Chișinevski ni se înfățișează ca membru al societății civile autohtone. Și, ca să fie tabloul complet, aflăm că lucrează la Oracle! Iată noua înfățișare a puilor de staliniști: nu mai vin din maica Rusie unde-și făcuseră cuib cald, ci dinspre America. Dacă în anii 50 părinții lor veneau pe tancurile sovietice, odraslele ne sunt acum livrate ca reprezentanți ai „capitalismului globalist”, în fapt un nou comunism, la fel de internaționalist, dar de sorginte corporatistă. 

Și iată întreaga șleahtă de pui de bolșevici venind din nou să ne șteargă ființa națională, de data aceasta cocoțați pe tancurile ideologice americane. Nu trebuie decât să tragi puțin perdeaua amintirilor îngropate pentru a vedea cine-s „corecții politici” de azi: 

  • Vladimir Tismăneanu, autointitulat politolog, e fiul lui Leonid Tisminețki, jigodia propagandistă care făcea legea în crâncena perioadă de imediat după Război;
  • Alexandru Rafila, responsabilul cu punerea în aplicare a ideologiei COVID-19, e fiul lui Matei Rafila, fostul șef al securității Cluj, care-a executat numeroși țărani pentru „vina” de a se împotrivi stalinismului brutal care era impus cu forța;
  • Ludoic Orban - fost premier- și Leonard Orban - un fel de ideolog al europenismului - sunt copiii securistului Ludovic Orban și nepoții securistului stalinist Emeric(Imre) Orban;
  • Alexandru Florian, șeful Institutului Elie Wiesel, este fiul lui Radu Florian, profesor de marxism-leninism la Universitatea București din 1949 până în 1989!!! Mai mult, ca să fie treaba treabă, Alexandru Florian și-a început activitatea ca propagandist al PCR în anii 80! Frumos nu?

Toți cei pe care vi i-am enumerat - și mulți alții pe care probabil i-am uitat - se mișcă liber și impun ideologia părinților lor, având tehnici mai cu ștaif, adaptate vremurilor. Nu putem însă să nu constatăm cum pecinginea comunistă se așează din nou peste noi, cu complicitatea noastră. De data aceasta nu mai putem da vina pe „Armata Roșie”, nu mai putem ascunde în fața „pericolului tancurilor sovietice”. De data aceasta totul se face la lumină, obținându-ni-se consimțământul prin tehnici de doi bani. 

Exact ca în perioada de după Război, rămânem pasivi văzând cum țara se destramă. Economia e în picaj liber, e o degringoladă greu de descris, iar bandiții cocoțați în funcții cheie fură din nou pe spatele nostru. Înainte furau pentru ruși, acum fură pentru americani și „partenerii lor europeni”. E o perioadă urâtă, un regim monstruos cocoțat la putere strict din cauza inactivității noastre. E o complicitate izvorâtă din lașitate, inacțiune și aplecarea noastră către căutarea unui stăpân. Iată-ne din nou în anticamera instaurării comunismului, de data aceasta treaba murdară fiind făcută de noi. Cum oare le vom explica urmașilor noștri imbecilitatea la care-am fost părtași? 

N-o să mai putem da vina pe ocupație, chiar dacă ea există! Din nou românii preferă să plece capul și să asculte în loc să se opună. Nu vi se pare ciudat că, în ciuda situației economice dezastruoase în care ne aflăm, marxiștii de la putere au ca principal obiectiv educația sexuală de la vârste cât mai fragede? Nu vi se pare ciudat că, în pofida prostiilor și ticăloșiilor nesfârșite făcute de gașca agramată de la putere, nu se spune absolut nimic? De ce se tace? Și voi, oameni buni, de ce preferați să lăsați capul jos? Sunteți sclavi, iobagi, robi? N-ați reușit încă să vă ridicați la statutul de om? Gândiți-vă bine că n-o să vă puteți uita în ochii copiilor și nepoților voștri care vă vor acuza pentru teroarea în care vor trăi! Sunteți conștienți de asta? Nu mă întrebați ce-i de făcut! Opuneți-vă, asta trebuie să faceți! Nu-i mare lucru, dar dacă n-o veți face, veți muri zdrobiți de diavolul comunist care, iată, renaște cu complicitatea noastră. Treziți-vă, oameni buni! Deja e târziu!

21 de comentarii:

  1. Majoritatea romanilor sunt iobagi ce se mai cred si liberi. Iobagii nu se revolta, se pot rascula cand nu mai au de mancare. Cat despre romanii cat de cat instariti e si mai rau, fiind total atasati liberalismului globalist, ei nici nu gandesc sa se revolte sau sa se rascoale indiferent de ce li se cere, chiar de ar muri de foame nu cred ca s-ar rascula. Ceea ce se intampla e consecinta atat a ocupatiei sovietice, dar si a ceea ce s-a intamplat in perioada interbelica, perioada pe nedrept laudata. E aproape imposibil sa te eliberezi din iobagie, iti trebuie o credinta puternica, ceea ce nu avem. Poate impunerea fortata a sexualizarii copiilor de la cresa sa duca la o revolta a parintilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Evreii care au adus comunismul in rusia s au mutat in america in anii 50. Tismaneanu rafila brucan etc sunt evrei. Numitorul comun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.cunoastelumea.ro/wall-street-si-revolutia-bolsevica-o-demonstratie-a-faptului-ca-bancherii-internationali-au-finantat-revolutia-bolsevica/

      Ștergere
  3. Ați uitat de Roman,Patapievici,Andrei Cornea ! Trebuie amintiți și profitorii dezghețului regimului comunist de după 1964, aciuați in GDS ! Mai ales că ne dau lecții de neomarxist și progresism deșănțat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii nu înțeleg că societatea civilă suntem noi toți care muncim cinstit și plătim imoozite și taxe,statului care ne parazitează.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnul Dan, va inteleg mahnirea prea bine. Cu tot respectul si cu iubire crestina va zic ca va inselati. Si noi, ca si dumneavoastra, luptam online cu sexo-marxistii zi de zi. Nu are de ce sa ne fie rusine, pentru ca nu suntem nepasatori. Acesta este frontul de lupta acum - onlineul. Poate ca nu avem la indemna la fel de multe parghii ca dumneavoastra, domnul Dan, dar suntem pe baricade.

    Nu trebuie sa ne justificam in fata copiilor, domnul Dan - ci in fata lui Dumnezeu. Or noi nu vom lasa tainele Crestinismului sa fie intinate sau nimicite de sexo-marxisti. Aici e lupta cea mare. Ne vom boteza in continuare copiii conform tainei crestine si vom urma in continuare calea cea dreapta. Sexo-marxistii stiu ca vor pierde, motiv pentru care sunt din ce in ce mai agresivi si ataca Biserica si pe credinciosi cu atata forta. Dar credinta nu ne-o pot lua niciodata, nici macar daca ne arunca in inchisori, cum au mai facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baricada pe internet! Convenabil, nu? Crestinism inseamna implicare, Daruire, Milă manifestata. Adunati-va in jurul preoților care ajuta copii si batrani si ajutati-i in munca lor. V-ati baricadat pe net si pierdeti Romania. Cu păduri, tineri care pleaca din țară, geniali ademeniti cu burse in strainatate.
      Poate o sa vi se para ciudat ce spun...Am fost la referendumul pentru famile si m-a uimit neimplicarea de data aceasta a Bisericii. Oamenii știau ca este manevra lui Dragnea si nu au ieșit la vot. Daca vreti sa fiti puternici, fiti inteligenti. Si nu mai faceti lucrurile de mântuială, ca nu cu vorbe ne Mantuim. Doar cu fapte. Scutul de protecție al unei tari este asigurat de totalitatea faptelor bune ale unui popor. Puneti in balanta raul care se face, cu binele care se face cam putin si veti intelege de ce scutul este ciuruit si demonii ne ataca inclusiv copiii.
      Vreti sa va vorbesc acum despre numarul de copii abuzati sexual si de violuri? Asta este semnul ca numarul de crestini autentici in Romania este cu mult mai mic decat numarul din statistici. Cum vreti sa fie bine?
      Daca Mantuirea era cu palavre, omenirea s-ar fi Mantuit din anul 1 D.H.

      Ștergere
    2. Doamna draga, la inceput a fost Cuvantul. Prin Cuvant a fost crestinata omenirea. Daca pentru dumneavoastra Cuvantul inseamna palavre, atunci sunteti departe de Dumnezeu si de mantuire.

      Apoi, nu e niciun pacat sa locuiesti in alta tara, eu sunt stabilit in Statele Unite de foarte multi ani. Eu am locuit multa vreme si in Canada, in Boian, comunitate formata de neamuri de ale mele din Bucovina - au facut acolo Biserica Ortodoxa cand nici nu erati nascuta dumneavoastra. Insa acum ma implica si aici in America. Tot pamantul lui Dumnezeu este aici si tot oamenii lui Dumnezeu. Suntem o comunitate de crestini si ne-am chinuit mult timp sa facem o biserica, sa aducem preot crestin ortodox din Romania si asa mai departe. Usor nu a fost, daca va intereseaza. Nu ma luati pe mine la rost despre sacrificii, pentru ca vorbiti in necunostinta de cauza.

      Multa vreme am crezut si eu ca multii altii, insa m-a luminat parintele. Lupta nu se mai da cu furci si topoare acum doamna. Cuvantul primeaza acum. Daca lupta cu furci si topoare ar fi functionat, Crestinismul nu ar mai fi existat. Asadar, Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fie pe primul plan.

      Ștergere
    3. Ce bine ar fi fost, domnule din State, daca crestinarea s-ar fi facut prin Cuvint, dar nu-i nici pe departe asa:
      Crestinarea Rusiei, a Americii latine, a Africii a fost "implementata" prin munti de victime, oceane de sin ge, ...

      Va rugam sa-i transmiteti parintelui dumneavoastra ca situatia este exact inversa: daca nu ar fi existat furci si topoare, sulite si puscoace, crestinismul nu ar fi rezistat, un fenomen amplu documentat in cartile de istorie si in teren...

      Ștergere
    4. Se pare ca ati ramas in vremea furcilor si topoarelor si mai degraba puneti mana pe topor decat pe Biblie, crezand ca astfel veti infaptui cuvantul lui Dumnezeu pe pamant. Sper sa nu ucideti in numele credintei, domnule/doamna citadela. Crestinul mai degraba se jertfeste decat sa ucida. Ati uitat ca fiul Lui Dumnezeu s-a jertfit pentru noi, nu a ucis pentru noi. Spovediti-va si cititi Sfanta Scriptura.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. E MAI MULT DECAT BINE PUNCTAT ASPECTUL. Din pacate deznodamantul nu ne apartine , nu ai cu cine crea un asemenea final , sunt orbi , sunt ocupati cu automatisme zinice , resemnati ,......intr-un cuvant INUTILI .

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta i nu i natiune ci o populatie care pustieste un teritoriu .Nimic mai mult

    RăspundețiȘtergere
  9. In orice tara normala la cap, inclusiv acum, "rezistenta anti-comunista" din munti, ar fi fost considerata un act teorist. Indiferent care e cauza pentru care ei au facut ce au facut si ce a stat la baza ideologiei lor, actele savarsite ii incadreaza la terorism, in orice tara de pe planeta asta! Sa fim seriosi, asta si era!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Si cam care sunt actele alea de terorism? Poate nu intelegeti semnificatia cuvantului ,,terorism,, caz in care va invit la DeX...

      Ștergere
    2. Lupta de gherilă împotriva comunismului este terorism pe cât ești dumneata marțian!

      Ștergere
    3. Eticheta "terorism" o poate aplica, confortabil și convenabil, orice ocupant! URSS a ocupat estul Europei și nu era altceva decât o forță de ocupație împotriva căreia populațiile ocupate puteau să lupte în orice fel până la eliberare!

      Ștergere
    4. După criteriul invocat și Revoluția din Ungaria și Primăvara de la Prag au fost mișcări teroriste!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)