luni, 15 februarie 2021

Minciuni!

A
nul trecut Plăvanul, alături de întreaga sa mașinărie de mâncat căcat, a făcut caz de cele optzeci de miliarde pe care le-a „obținut” de la Uniunea Europeană. La momentul respectiv am demontat minciunile „prostului din deal”, dar fără mare succes întrucât întreaga șleahtă de rezistenți a luat la mestecat sloganele prostești și imbecile lansate cu acea ocazie. Iată-ne însă la momentul adevărului. 
 
După ce Cîțu ne-a dat în cap cu Bugetul, nu prea ne-am mai dezmeticit. În mod normal trebuia ieșit în stradă și strigat un singur cuvânt: „Minciună!”. Iar dacă cineva nedumerit ar fi întrebat „unde e minciuna?” răspunsul logic și simplu ar fi: „peste tot!”. 
 
Știu, pare hilar, dar deja suntem în momentul în care nu mai putem demonstra minciunile sistemului aflat la putere deoarece totul este o minciună. Nu mai există domeniu de activitate în care să nu se mintă la modul atât de păduchios și vulgar, încât nici măcar comunicatorii educați să mintă frumos nu mai pot scoate decât bolovani rudimentari. S-a ajuns la performanța ca minciuna să devină atât de mare încât să acopere lumina adevărului. Astfel, dacă vrei să nu trăiești în minciună, e nevoie să-ți asumi un destin tracasant, în care să faci față unei continue și stupide lupte pe care ceilalți o dau cu bunul simț. 

Iată de ce mă întreb pe bună dreptate, unde anume în Buget se văd cele optzeci de miliarde de euro ale Plăvanului. Dacă avem un asemenea purcoi de bani la dispoziție, de ce nu se văd nicăieri? L-ați întrebat pe Cîțu unde sunt miliardele? L-ați interpelat pe Plăvan în legătură cu acest subiect? Dar pe Ministrul Fondurilor l-ați întrebat ceva? 

Am vaga impresie că v-a cam blocat ultima mea întrebare. Așa-i că nu știați că avem chiar un ministru responsabil cu Fondurile Europene? Special v-am întrebat deoarece, mai vechea noastră cunoștință Ghinea, stă discret și nu spune nici pâs. Motivul e simplu: performanțele din fostul său mandat(cel din guvernarea Cioloș) și cele din actualul mandat de sub Cîțu, vor fi aceleași, doar că acum își dorește ceva mai multă liniște. Dacă meritul pentru renumele de „Guvern Zero” acordat Guvernului Cioloș îi aparține într-o proporție covârșitoare, la fel se va întâmpla și acum, doar că „mai pe muțește”.

Cred că nu trebuie să vă reamintesc că în Guvernul Zero atragerea de fonduri europene a fost prăbușită la zero. La fel, nu trebuie să vă reamintesc că începând de anul trecut atragerea de fonduri s-a cam prăbușit. Nu pentru că am fi avut o interdicție, ci pentru că oficialii cățărați acolo au pus frână. Nu merge explicația cu prostia: oricât de prost ai fi, n-ai cum să nu beneficiezi de forța inerțială. Ceea ce s-a întâmplat la Fonduri Europene e o chestiune care ține de trădarea națională: s-a pus frână!

După cum bine știm, Polonia a reușit să treacă fluierând prin criza din 2008 deoarece a atras fonduri europene în proporție de 100%. România, aflată atunci tot sub destin antinațional „dă dreapta” a pus frână fondurilor europene. Care sunt totuși motivele acestui comportament bizar? 
 
Iată-ne într-o nouă ciocnire cu minciuna. Ca oameni dotați cu un minim bun simț, am porni de la ideea că nimeni nu e dispus să se facă de rahat printr-o performanță mizerabilă. Chiar dacă ești hoț, tot vrei să salvezi cumva aparențele. De-aceea ajungem pripit la ideea că cei cățărați în funcțiile respective sunt proști. În mod evident, nu strălucesc de inteligență, însă a da vina doar pe prostie este o minciună prin omisiune. Asta deoarece proștii despre care vorbim mai sunt dotați și cu o imensă ticăloșie.

În fapt avem de-a face cu un teribil joc pervers. Țările interesate din Uniunea Europeană își pun aici păpușile ticăloase pentru a împiedica atragerea de fonduri. Nu este vorba doar de menținerea unei piețe mari, precum România, la stadiul de subdezvoltare, necesar maximizării profiturilor pe care mahării interesați din țările lor de origine nu le-ar fi visat nicăieri în lume! Aceasta este doar o față a monedei ticăloase care ne-a otrăvit. Mai este vorba și despre Bugetul Uniunii Europene, din ce în ce mai peticit și care a ajuns să se bazeze din ce în ce mai mult pe „fondurile necheltuite” care se reîntorc pe căi ascunse la așa-zișii „donatori”. Știm bine că după ieșirea Angliei din UE s-a produs un dezastru în ceea ce privește banii Uniunii. Unul dintre cei mai mari contributori a tăiat cașcavalul. Asta a pus presiune mare pe țări ca Germania care, pentru a-și vedea visul imperial cu ochii, ar trebui să decarteze banii. Doar că nemții vor totul cam pe gratis. De-aceea le e mai simplu ca, acolo unde pot, să-și pună cozile de topor care să pună tălpi absorbției de fonduri. Cam asta se întâmplă la noi și la bulgari.

Ceea ce nu vi s-a spus până acum este faptul că așa-zisele fonduri europene ni se cuvin ca plată pentru suferințele pe care le-am avut sub comunism. România și țările Estice au avut de îndurat tragicul destin din cauza unor hachițe de-ale Occidentalilor care s-au trezit să facă experimente sociale la scară continentală. În mod normal, atât SUA cât și Europa Occidentală ar fi trebuit puse oficial să plătească pentru ticăloșia pe care au făcut-o. Daunele suferite de țările Estice au fost mai mari decât în cazul unui război. Milioane de oameni și-au pierdut viața în mașina de tocat a comunismului. Pentru toată această ticăloșie, Occidentalii ar fi trebuit să fie puși oficial la plată. 

Inventarea Uniunii Europene, care să absoarbă în ea și statele Estice, a fost un fel de surogat. La fel și „fondurile europene”. Un fel de acceptare de către Occident a unei anemice note de plată. Polonezii știu asta, ungurii și cehii la fel. De-aceea toți sunt campioni la atragerea de fonduri: știu că-s banii lor la care au dreptul. Noi însă, având în fruntea țării doar trădători, nu facem altceva decât să refuzăm chiar și banii care ni se cuvin. 

Dacă veți face un grafic al schimbărilor de guvern, veți observa limpede că există o constantă: de fiecare dată când crește gradul de absorbție, de fiecare dată pică guvernul. Mai țineți minte că Ponta a picat fix în momentul în care România se înscrisese pe un trend accelerat ascendent în ceea ce privește rata de absorbție, riscând să ajungă spre maxim? La fel s-a întâmplat și cu Dragnea și Veorica: li s-au tăiat picioarele în momentul în care au transformat absorbția fondurilor europene într-o sursă de finanțare a Bugetului.

Iată de ce aveți acum „tinerii frumoși și liberi” controlând fiecare aspect al vieții și amenințându-ne cu declanșarea unei noi „revoluții culturale” pe model maoist! Atâta timp cât servesc interesele stăpânilor care i-au cocoțat în funcții, niciun fir nu li se va mișca din cap, indiferent de ticăloșiile pe care le fac. 

V-am povestit toate acestea pentru a înțelege dimensiunea minciunii în care trăim. Ca orice țară aflată sub ocupație, tragem ponoasele lipsei noastre de interes pentru fenomenul politic. Ne-am lăsat propria ogradă de izbeliște, permițându-le tuturor nimenilor de pe aiurea să-și facă de cap în curtea noastră. Acum ne mirăm când vedem cât rău ne-au făcut. De la Roller încoace nu și-a mai bătut cineva joc într-un asemenea hal de istoria noastră. De la bolșevicii cărora le puțeau picioarele n-a mai făcut cineva un asemenea dezastru în țara asta. Suntem sub ocupație și de-aceea minciuna e regină. 

Suntem sub ocupație, asta e realitatea! Și trebuie să facem ceva pentru a ieși de sub dictatura ticăloșiei. Nu de alta, dar complăcându-ne în continuare cu actuala stare de fapt nu facem altceva decât să ne săpăm groapa singuri. România trebuie să se curețe. Și, rețineți, nu ne vom curăța cu adevărat până nu vom face un adevărat proces al comunismului. Nu doar al comunismul de până în 1989, ci și al celui care-a supraviețuit. Doar așa ne vom elibera de minciună!

25 de comentarii:

  1. Marea reușită a celui mai bun negociator al acestei țări a fost să obțină 80 miliarde din cele 1800 miliarde alocate întregii uniuni, adică exact ponderea populației României din populația UE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Doamna,dar cand aveti timp sa fiti atat de prezenta?Cratite nu mai sunt?Copii de crescut?Treaba de facut?Doar rupem netul?
      Va rog,nu mai vorbiti de istorie si nu mai emiteti atatea truisme,ca mi se pare ca poluati orice articol ,ori cat de bun ar fi el...
      Ramaneti cu avalansa asta de idei amalgamate pe facebook...se potrivesc mai bine acolo in grupurile de atoatestiutori...

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Oh Lord, have Mercy on his soul ! He is poor in Spirit: don't count it to him !

      Ștergere
    5. @Anonim
      Populatia UE este aproximativ 447.522.671, iar ce a Romaniei 19.644.350, deci un raport de aproximativ 22,78. Practic "am primit" mai putin decat cota noastra daca acele sume ar fi exacte. Bine, oricum probabil sunt rotunjite sumele mari, nu am stat sa le cercetez, deci probabil ca au fost atribuite exact pe raportul populatiei. Si asta a fost un mare motiv de mandrie pentru "seful statului" si trompetele media.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna, nu pierdeti nici macar o ocazie sa loviti in PSD si in domnul Dragnea. Pe vremea domnului Dragnea, Romania a avut ce mai mare rata de absortie a fondurilor europene. Ce rata de absortie are usr si catu? Zero barat. De asta a fost eliminat din politica domnul Dragnea. De asta i s-au fabricat dovezi de catre statul paralel pentru a fi condamnat in acel proces regizat. Domnul Dragnea a declarat la Gadea in emisiune ca se incearca eliminarea lui fizica. A spus ca au fost trimisi doi asasini straini pentru a il intimida sau chiar ucide. Pe vremea domnului Dragnea si a PSD-ului Romania devenea prea puternica dpdv economic, iar oculta UE a intrat in panica. Erau in stare sa il ucida. Oculta UE are nevoie de forta de munca ieftina din Romania, nu de o Romanie bogata. Este exact cum spune domnul Dan - pe hartie sunt alocate fonduri si totul pare extraordinar. Insa in culisele ocutlte Romania este impiedicata sa acceseze fondurile europene. Nu uitati, pe vremea domnului Dragnea Romania inflorea. Asta a fost 'marele pacat' al domnului Dragnea. A vrut vrut binele Romaniei si romanilor. Romani care acum nu pierd nicio ocazie pentru a lovi in domnul Dragnea.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Limbric si plavan e putin spus. Esti o mare jigodie, cu zero caracter.Cand ai vazut tu fonduri ue prinse in buget? Ele tb atrase prin proiecte eligibile. Ce-a facut dancila ta cu miliardele alea atrase din fonduri europene?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde altundeva să se vadă, măi Axxa, dacă nu în Buget. Vezi un exemplu aici: https://www.mediafax.ro/politic/bugetul-pe-2019-adoptat-in-guvern-dancila-la-ministerul-fondurilor-europene-in-premiera-am-alocat-2-3-miliarde-lei-deficitul-2-5-din-pib-2-17868387 .
      Dacă persiști în imbecilitate și nu înțelegi că pentru a atrage fonduri trebuie să pui și tu partea ta la bătaie, citește raportul Camerei Deputaților cu privire la Bugetul anului 2019, în special paginile 11, 17 și - dacă nu mă înșel - 29. Raportul a fost făcut pe 5 decembrie 2018 pentru că, deh, pe vremea „analfabetei” treaba mergea strună. Îți reamintesc, dragă prostovanule, că suntem în 15 februarie și Bugetul nici vorbă să fie adoptat. 15 februarie, tefelist mic și prost!

      Ștergere
  5. Lideri avem, suficient pentru un popor adormit : Luis Lăcătuș, Miron Cozma, Diana Șoșoacă,Oana Lovin,Codruța Cerva. Puțină mobilizare și zboară guvernul ăsta infecta cu bugetul în brațe și cu Ficusul care l-a cocoțat la guvernare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte corect. Ceea ce se intampla in Romania nu poate fi explicat doar de prostie sau lipsa de educatie, este si lipsa de integritate, ticaosie si slugarnicie fata de interese externe. Ceausescu a e un bun exemplu pentru ce se poate face faca exista intentii bune si patriotism. Un indiciu pentru faptul ca noi o sa fim mai loviti de situatia curenta decat restul Europei (care va fi mai lovita decat SUA) este faptul ca francezii de la Credit Agricole, anticipand probabil dezastrul care va urma la noi, si-au vandut de curand operatiunile din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  7. Traim consecintele lasitatii elitelor din 89. Pentru orice roman e vizibila ocupatia, dar din pacate suntem prea putini romani si prea multa populatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai de steaua ta Axxa...raspunde cat am primit din alea 80 pt care prosti ca tine au votat acesti tradatori de tara...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate cu ticalosii astia care au pus stapanire pe Romania.

    Pe de alta parte Romania nu e nici pe departe o "piata mare". Tot provincia de la marginea imperiului este, la o adica poate fi cedata la schimb pentru niste favoruri. In schimb Romania este un mare exportator. De forta de munca - de la doctori pana la capsunari. Din pacate nu ia nimic pentru acesti oameni.

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate autorul sa explice care este diferenta fundamentala intre "obligativitatea legala" de a purta masca si a incerca macar, cu mai mult sau mai putin succes, sa ii protejezi pe ceilalti de o eventuala transmitere a unui patogen cu raspandire aeriana si obligativitatea legala de a opri la culoarea rosie a semaforului, pentru a ii proteja pe pietoni sau pe ceilalti participanti la trafic de o coliziune care le poate pune in pericol integritatea corporala, materiala sau chiar viata?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masca nu protejeaza, e dovedit statistic si stiintific. Opritul la semafor protejeaza.
      Alta intrebare?

      Ștergere
  11. Germania a închis parțial granița cu provincia austriacă Tirol și Republica Cehă și Slovacia. Credeți că pandemia este doar în România? Trebuie măsuri de sprijin și în celelalte țări. Acum nu cred că are cineva pretenția că putea obține toată suma de la Uniune doar pentru țara noastră...

    RăspundețiȘtergere
  12. Se termina si cu Ocuppy by mUE, dar mai adasta nitel...
    Trebuie mai intai sa rasune vesel limba lui Tolstoi din tancurile ce trec pe Calea Victoriei din Bucuresti; aflate in croaziera terestra spre orasul lor favorit-Berlinul.
    Atunci vor fi vânați precum vulpile engleze toti tefelistii UniuniiSecuristice d(in)România, in frunte cu secretarul sau general, to'arșul Iohanison.
    Remember 22 dec 1989 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când oi fi io popă turc mai trec tancurile UniuniiSovietice prin România...

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)