marți, 9 februarie 2021

Rețeaua

După dezastrul de la Colectiv și impunerea prin forță a guvernului Cioloș, la Sănătate a apărut Vlad Voiculescu. Este interesant că intrarea sa în politică s-a făcut după rețeta experimentată pe Cioloș. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar toată suflarea gurnalistică vorbea, la începuturile personajului, despre „tehnocratul Cioloș”. Nimeni nu auzise de el, dar o mână nevăzută cu coadă de vulpe a început împroșcatul informațiilor pozitive. Și astfel personajul a fost propulsat până la nivelul de Comisar European. 

Întorcându-ne la Vlăduț, trebuie să observăm că apariția sa s-a făcut tot printr-o operațiune intensă de PR. O mână nevăzută l-a împins în față prin intermediul unui film numit „Rețeaua”. Filmuul a fost produs și regizat de un alt premiat al Ambasadei Franței, Claudiu Mitcu. În acest fel, un cvasi necunoscut rezident vienez este propulsat pe fotoliul de la Sănătate. 

Ceea ce-a făcut în primul său mandat este cunoscut: a distrus toate secțiile de arși luându-le licența de funcționare, cu toate că s-au comportat admirabil la dezastrul de la Colectiv. Apoi a interzis efectuarea unei operații de transplant de plămâni, cu toate că echipa respectivă avea sprijinul unei autorități în domeniu. Dacă vă veți uita la consecințele acțiunilor acestui individ, veți constata limpede cine a profitat de banii plătiți pe diversele transplanturi care s-au făcut în clinicile externe și cine a proftat tratamentul arșilor care nu mai puteau fi tratați în România. Poate vă reamintiți scandalul bolnavului trimis la tratament în Bulgaria, unde spitalul la care se afla arăta înfiorător, mai rău decât orice spital din România. Însă ordinul dat de „Sistem” trebuia respectat.

A trebuit să plece acest personaj nefast de la Sănătate pentru ca operația de transplant de plămâni să se poată desfășura și întreg programul să devină un succes remarcabil. Astfel mai multor români li s-a dat dreptul la viață, cu prețuri mult sub cele practicate de clinicile preferate de tefelimea ajunsă la butoane. Dar pentru a se realiza așa ceva a trebuit să vină „ciuma roșie” la putere. Nu fac apologia PSD, mai ales în condițiile în care actualul PSD - castrat din interior - ar fi incapabil să schimbe ceva dacă ar veni la putere.

Iată-ne ajunși acum, în prezent, când nu doar băiatul acela odios e din nou la butoane,ci întreaga rețea creată atunci și denumită USR-PLUS a fost propulsată în funcții cheie. Mi-a atras atenția un alt atac asupra sistemului medical românesc instrumentat acum la un mod mult mai pervers. Mulți se întreabă, pe bună dreptate, ce-a apucat-o pe Clotilde Armand(nu mai trebuie să amintesc că are legătură cu Franța, nu-i așa?) să taie finanțarea spitalelor din Sectorul 1. Mai mult, aceeași primăriță refuză să semneze cererea de demolare a unei clădiri vechi. Toată lumea se întreabă de ce. Ei bine, treaba e cu schepsis deoarece există o finanțare de la Banca Mondială pentru construirea unei clinici pentru copiii arși. Finanțare care se va duce pe apa sâmbetei dacă respectiva clădire nu e demolată până pe 31 martie. Suntem în februarie, iar USR-PLUS și PNL au votat umăr la umăr eliminarea finanțării spitalelor. Practic e o declarație prin care Primăria Sectorului 1 spune că spitalele nu-i aparțin. De ce? E simplu: pentru ca franțuzoaica să se spele pe mâini și nu mai fie „obligată” să semneze cererea de demolare. 

Totul capătă aspecte halucinante. Pur și simplu nu poți face ceea ce au făcut PNL și USR-PLUS la Sectorul 1! Scandalul, probabil, va dura până după 31 martie, astfel încât să se piardă finanțarea și speranța existenței în România a unei clinici pentru copiii arși. Și, din nou, ne întrebăm care-i șpilul. Cine câștigă? La orizont se întrevede tot „binefăcătoarea” Austrie, cu spitalele sale avide de bani de la proști. 

Există însă și-o altă întrebare: absolut toți cei care execută sau au executat acțiunile de dărâmare a sistemului medical românesc au sprijinul Franței. Binomul Coldea&Koveși a fost medaliat de Ambasada Franței - o chestie atât de grosolană încât i-ar de gândit chiar și unui copil. Cioloș vine pe filieră franceză, Clotilde Armand la fel. Oare ar investi Franța atât de mult pentru bunăstarea Austriei? E greu de crezut și tare mi-e că urmează ca în scurt timp să aflăm despre o lovitură de calibru pe care Franța - sau vreun grup de interese de-acolo - îl va da în România. Încă n-am informațiile necesare, dar e clar că ceva începe să pută groaznic.

16 comentarii:

  1. Marile puteri iau halca cu halcă din România (sistem sanitar, sistem energetic etc.).

    RăspundețiȘtergere
  2. Străinii in 30 de ani nu au stat cu mâna in săn, au studiat psihologia poporului român si au concluzionat cele mai bune căi de jecmanire, acum puse in practica. Inca de pe vremea lui Iliescu, falimentul era foarte profitabil in România, se făceau multi bani pe faliment. Acum nepotismul si oligarhia imping incompetenții pe posturi de director. Toți ăia buni au plecat din țară si doamne si domni casnice prind posturi cheie in sistem. Asa se decide cine sa moara la o bere sau la o prăjitură la birou.
    Ceilalți care mai au ceva minte trăiesc o drama continuă privind handicaparea sistemului. Totul se prăbușește. Legea dominanta este inca tot goana dupa profit. Profitul stalceste tot umanismul. Ne transformam in like-uri. Nu reusim sa mai susținem educația , sănătatea, meseriile de baza dispar, munca tradițională dispare, produsele de calitate dispar, avem orez din plastic, usturoi modificat etc... Vor sa schimbe mașinile sa fie toate controlabile. Tot ce era candva mecanizat si mecanic, devine digital. Omului i se testeaza interfatarea cu electronicele. Unii vir sa fie inchisi6in cutii negre si sa se simta cyborgi. Altii vor sa fuga la țară dar sa mai aiba ceva internet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " ceva internet" la tara nu strica, pentru ca ai ocazia sa afli cati din semenii tai gandesc ca tine si sa pastrezi legatura cu cei dragi aflati departe.
      Dar una e sa stai cateva minute pe net, urmărind modul in care Romania este prabusita si economic, dar foarte grav, spiritual, prin new age despre care tot vb, alta este sa-ti faci casa pe facebook si sa crezi ca apartii unei comunitati. Fiecare gaseste pe net ce doreste. Gospodina face poză cu ultima prajitura si primeste like-uri de la soborul de alte gospodine. Turistul pune poze din vacanta, altii poze cu copii...etc
      E o lume virtuala, o Romanie paralela. Romania " de jos" e diferita si cu totii stim asta. Este enorm de munca si suntem putini. Satele sunt golite de tineri.
      Cum era si firesc, manipularile tot pe net se fac.
      Sotia lui Ciolos este adepta unei metode fals spirituale de dobandire a ceea ce-ti propui. Dovada ca in spatele fiecarui barbat propulsat, cocoțat undeva, spre un post cat mai râvnit, se ascunde o femeie🤣🤣
      Va pica si Ciolos din varful stalpului unde l-a cocoțat sotia impreuna cu adeptii sai. Se va cocota alt prea sus cocoțat...Nimic nu e vesnic. Important este sa ramanem Oameni. Sa nu ne pierdem omenia, sa o luam cu totii razna spre circul fabricat pe net.

      Ștergere
  3. Și covidul tot pe filieră franceză a ajuns în laboratoarele din Wuhan și tot francezii au făcut scăpat virusul în lume.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai povestit, dle Diaconu, pe pagina dvs, despre un om de afaceri din Craiova. Il cheama Pop Adrian si se lauda cu capacitatile sale paranormale. Sahist si pokerist, intra in mintea adversarului si-i afla urmatoarea miscare. L-a scapat gura si a povestit odata in forumul lui despre niste evrei care l-au depistat prin adolescenta si l-au plimbat prin toata Europa. Evrei, rusi, chinezi sau altii, nu mai conteaza cine a activat romanii ca sa lucreze sub alte steaguri! Pentru bani, omul isi vinde sufletul, mama, glia si urmasii. Nu degeaba se spune ca banul este ochiul dracului!
    Ca sa intelegeti de ce e periculos internetul, va povestesc ce tehnica de lucru avea Pop: racola multi tineri si copii pe care ii forța sa stea pe internet tot timpul in care nu lucrau altceva. A ajuns inclusiv la nebunia de a descarca in forum o telenovelă coreeana care ii placea lui( intrigi de culise, manipulare, otrăvuri, teme care i se potriveau). Tinerii erau obligati sa vada telenovela in forum. Desi era si la TV si nimeni nu ar fi pierdut nimic daca nu vedea filmul.
    Erau obligati sa-si posteze adresa exacta, CV-ul si toate discuțiile purtate in particular, pe mess, intre cei inscrisi in forum. Nu o sa inteleg cum i-a determinat pe adeptii lui sa-l asculte orbeste!! Erau docili precum sunt toti spalatii pe creier din sectele unde guru se impune prin violenta si manipulare. Cam asa fac si luptatorii ISIS cu copiii racolati de mici. Asa se spune ca fac si evreii cu copiii nascuti din soldati si prostituate. Sunt crescuti de mici ca niste soldatei docili pentru care seful este tata. Asa faceau si turcii cu copiii furati. Asa face si Iohannis cu tinerii naivi manipulati pe net de catre puii de securisti. Tinerii se alatura tinerilor si cred ca au dreptate tot timpul. Tineretea nu este inteleapta. Oare noi mai avem si oameni intelepti?
    Cred ca si experimentul despre care povesteste Cinamar in una din carti este identic. Copii racolati de mici pentru capacitatile lor paranormale, disparuti pentru totdeauna din familiile lor, si probabil ca transformati in executanti docili pentru nu stiu ce sistem descreierat.
    Lumea nu este niciodata ceea ce pare! Este cu mult mai urâtă decat ni se spune. Si Graal Emil Strainu vorbeste despre vrajitoria in politica.
    Oamenii au deschis o poarta spre ceva interzis de Sus si acum ne confruntam cu tot felul de probleme.
    Ne prabusim sub greutatea nebuniei noastre care ne determina sa credem ca tot ce zboara este inger!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. @ Magdalena. Sublimul grai moldovenesc de peste Prut !

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Compromisul a însemnat cedarea către ceilalți doi componenți ai triumviratului a celor mai bănoase ministere. S-a creat astfel, pentru USR în special, dar și pentru UDMR, o uriașă platformă financiară, de care vor beneficia din plin clientelele celor două partide. Care vor acționa precum termitele.
    ... Asa a zis recent un cunoscut ziarist.
    Dacă este adevărat și general valabil pentru clasa politică națională (și internațională) atunci cum poate supraviețui un om cu principii de genul: codul onoarei, învățătura hristică, patriotism, etc? Oare nu prin izolare completă fața de restul indivizilor opuși ca spiritualitate? Dar oare se poate?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca fata dreptunghiulara din centrul retelei este demoazela Armand, cred ca nu acolo este locul ei;Rautatea ei feroce nu poate suplini absenta IQ-ului.
    "Marele" Sorin Oprescu, care la puscarie avea 12 boli si acum e sanatos (probabil gena lui securista) a fost si el decorat la ambasada Frantei, cu oamenii protestand la porti. Era in plina torturare si ucidere a cainilor prin metode cumplite, impreuna cu alti "fartati" de-ai lui care nu puteau trai decat prin manifestarea unei violente iesite din comun. Cazul Ionut, copilul presupus a fi ucis de caini, a primit rezolvarea dorita in pofida dovezilor contrare aduse de jurnalisti, familia "indurerata" a primit compensare vreo 2 milioane de lire sterline dar si mai clar, acei parinti erau cunostinte ale lui Oprescu. Aparent individul s-a dat la fund, dar cred ca nu soarme; am ramas surpinsa si nu prea sa aflu ca "partenera" lui este directoare la Spitalul Municipal de la Eroilor, unde taie si spanzura.Cred ca reteaua prezentata are mai multe straturi identice, dedesubt.
    Si ca un amanunt istoric-mi-am amintit de nevasta lui Ciolos care isi joaca foarte prost rolul de "ghid spiritual" (ghid este dar in alt sens) Acum o mie de ani, cand a venit Meditatia Transcedentala in Romania, a venit prin perechea Gheorghe si Muriel Stoian. El roman, ea frantuzoaica, cum altfel- s-au cunoscut la mare, sau placut si s-au casatorit (in epoca deja intunecata ceausista). MT-ul a fost promovata de persoane "interesante" ca epoleti si psihologie ( a urmat scandalul desi adunarile aveau aprobare scrisa de la cabinetul 2, institutul de psihologie si psihologia terminate, distrugere de vieti si teatrul cu "pedepsele" primite de psihologii mentionati. Imediat dupa '89 toti acestia au ocupat posturi foarte importante si inaltari fulminante). Muriel rupea ceva romana, Gheorghe nu era prea destept, ea era cea care le dadea "mantra" fraierilor, era tacuta, atenta si se vedea ca ea conduce. Intre ei nu exista cu adevarat o relatie emotionala. Deci, tot Franta. Daca mergem mai inapoi, prin anii 70, il vedem pe F. Mitterand (France toujours) petrecandu-si vacantele (?) de vara pe litoralul romanesc, traducatoarea fiind o tanara fata de vreo 18 ani, studenta la psihologie, actualmente leader de referinta in domeniu - PR-ul, asa cum ati remarcat, este foarte important. Plus vizitele presedintilor francezi. Dupa '89 au lasat prefacatoria, nu mai era nevoie. Iar noi strigam in continuare:Rusii, vin rusii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. La noi istoria nu e ciclica e perpetua ...tradarea , minciuna , furtul , adica .....combinatiile sunt la rang de cinste ! Cei care s-au impotrivit oranduirii au sfarsit maziliti .....

      Ștergere
  7. NU halesc si nu inghit nimic de sorginte politica.....pentru ca vine via securitate ! Tehnica e veche , dar vad ca mecanismul nu rugineste , cine produce lubrifiantul , cine il imprastie ca si panaceu ? Masa votanta e in scadere ....unii voteaza precum la loto , altii sunt berbeci in convingeri .....NIMIC CONCRET SI LOGIC APLICAT ! DD ....nu foloseste la nimic ce stii ,daca ramai doar cu ce stii !

    RăspundețiȘtergere
  8. Posibil ca se doreste distrugerea sistemului public de sanatate iar locul sistemului public sa fie luat de firme private, inclusiv cu capiral din Franta. Acelasi motiv probabil sta la baza razboiului lui Clotilde cu firma de curatenie din sectorul 1.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)