marți, 16 februarie 2021

Radiografia vieții

Vlăduț de la sănătate vrea să vă vaccineze precum își vaccinează animalele proprietarii fermelor de porci sau de pui. Puiul proaspăt ieșit din găoace, împins fără niciun control pe o bandă care merge spre nicăieri, se dezmeticește abia atunci când o forță cu mâini metalice îl imobilizează pentru ca un ac automatizat să-l înțepe. El este cel norocos, supraviețuitorul. Un alt coleg de-al lui de găoace n-a avut norocul său. El a nimerit pe-o altă bandă unde a sfârșit zdrobit între doi tamburi. N-a avut sexul care trebuia astfel încât a fost condamnat imediat după ce-a văzut lumina neonului. Că pe-a soarelui niciunul dintre confrații săi de suferință n-o va vedea vreodată. Fericitul supraviețuitor din ferma avicolă va trăi vreo lună de zile, timp în care va fi burdușit cu vaccinuri și antibiotice. Sănătatea sa e primordială pentru stăpâni săi pe care nu-i va vedea vreodată. De-aceea în mâncare i se dozează atent antibiotice, pentru ca nu care cumva să se îmbolnăvească. După o lună, puiul nostru este falnic precum o găină. E numai bun de tăiat și-o va sfârși într-un galantar, iar de-acolo în farfuriile noastre. Chiar dacă n-ar fi tăiat, în câteva zile ar face implozie pentru că oasele mult prea fragile n-au cum să mai susțină monstrul cu retenție de apă care crește precum Făt Frumos. Iată destinul puiului pe care-l mesteci la masă. Cam la fel s-a gândit și Vlăduț,  reprezentantul farmazonilor de la noi, să vă traseze viața. De ce? Pentru că bani. Și pentru că ferma de pui reprezintă un succes de necontestat în ceea ce privește asigurarea proteinei pentru prostimea înfometată. Proteină industrială pe care, vorba bancului, poți s-o iei și când ești gripat pe post de antibiotic. Să nu ne oprim însă aici.

În SUA e frig. Frig rău, la fel ca-n Europa. Încălzirea globală face ravagii. Ca urmare a gerului crâncen, toți și-au băgat în prize ce-au avut ca instrument de încălzire și rețeaua electrică a făcut POC. Southwest Power Pool(SSP), compania care gestionează gridul energetic din zona centrală a SUA(incluzând Kansas, Oklahoma, părți din New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Dakota de Sud, Dakota de Nord, Montana, Missouri, Minnesota, Iowa, Wyoming și Nebraska) a anunțat reducerea programatică a consumului de energie(a se citi tăierea în zonele de vârf) pentru a „echilibra cererea cu oferta”. Texanii sunt cei mai ghinioniști întrucât tentativa de „echilibrare” i-a lăsat cu fundu-n baltă, iar balta a înghețat. Să stai în Texas e mai rău ca-n București deoarece nu-ți funcționează nici rețeaua electrică, astfel încât nu-ți rămâne decât să-ți blestemi zilele în timp ce dinții îți clănțănesc în gură. Am putea spune că Nicușor a învins și-acolo. Știți care-i cel mai căutat termen pe internet în zona Texas? Iată: „De unde să-mi cumpăr lemne de foc?”. Mișto, nu?

Probabil vă gândiți că nu e nicio legătură între cele două paragrafe anterioare. De-aceea îl voi aduce în discuție pe al treilea despre un fenomen ceva mai sudic, adică din Brazilia. 152.5 milioane de hectare numai bune pentru agricultură. Zone întregi unde șoselele sunt particulare și unde ai nevoie de permisiunea proprietarilor pentru a tranzita. Cât vezi cu ochii sunt numai câmpuri. Vezi tractoare ghidate prin GPS și un pustiu înfiorător. Acel pustiu fertil(sic!) e responsabil cu 40% din producția agricolă mondială. Doar că tocmai ce s-a aflat că fermele de-acolo se află pe o pantă descendentă a productivității. Pământul seacă și refuză să mai producă. 

O pandemie pe care sforarii o marketează ca ucigașă face ravagii. Țări întregi în lockdown, reguli tembele, legislație care încalcă drepturile fundamentale ale omului. Ce-i cu asta? Pare un alt tablou care nu se leagă cu cele anterioare. În fapt avem de-a face cu frânturi ale unui puzzle global. I se spune ecologie, iar sforarii au tras funiile deviindu-i sensul. Să spui azi ceva despre ecologie echivalează cu alunecarea în tembelismul „încălzirii globale” care iaca, după cum se vede, tocmai ce-a generat cele mai joase temperaturi din ultimii douăzeci de ani. Frumos, nu? 

Vă voi spune azi o altă poveste. Una în care sforarilor le fuge pământul de sub picioare. Realmente le fuge. Și în care, din disperare, iau măsuri din ce în ce mai tembele. Să tranșăm prima problemă: care-i treaba cu virusul ăsta? E făcut în laborator și „scăpat”? Eu însumi am prezentat dovezi ale „jocului” americanilor cu liliecii de prin Caucaz, China și Mongolia. V-am vorbit despre scandalul transferului de know-how franțuzesc la Wuhan. Despre cetățeanul saudit care-a zăcut în spital și căruia i s-au recoltat probe biologice, asta mult înainte ca noi să fi auzit de vreun „coronavirus rebel”. Sunt acestea dovezi irefutabile a unei manipulări genetice? Dacă n-aș ști istorie aș spune că da. Cunoscând-o însă nu pot să nu mă întreb dacă tot de manipulare genetică a fost vorba în 1957(gripa asiatică) sau în 1968(gripa Hong Kong)? Oare existau pe atunci instrumentele pentru a declanșa o pandemie? Dar cu ocazia Gripei Spaniole? Să fi fost tot manipulare genetică? Dar pe la jumătatea secolului XIX, atunci când am avut o explozie tot a unui coronavirus să fi fost vorba de manipulare genetică? Pe măsură ce mergem înapoi în timp, ipoteza „manipulării” începe să pice. Pentru că, indiferent cum ați da-o, tehnologia a apărut abia după a doua jumătate a secolului XX, mai precis prin anii 70-80. Și ea încă se află chiar și acum într-un stadiu incipient. Și-atunci?

Ei bine, eu am o altă ipoteză care ține de ecologie. Mai precis de faptul că modul nostru de viață e unul fals care, pentru a se susține, a ajuns să lupte împotriva omului. Explozia demografică generată de iluzia societății cu o infinitate de produse(motorul de facto al capitalismului) a produs dezechilibre majore ale planetei. Roșiile culese în SUA și trimise în China pentru ambalare, iar apoi retrimise în SUA pentru vânzare, n-au cum să facă parte dintr-un proces economic sănătos. Reprezintă o distorsionare a realității. Ca numeroase alte fenomene ale prezentului. Pur și simplu, un produs electronic din China n-are cum să-mi ajungă acasă cu un preț de 5$. Și cu toate acestea îmi ajunge. Mașina pe care-o condus face de vreo două ori înconjurul globului până să ajungă în ograda mea. E normal? Culmea e că ajunge și cu un preț mic. „Asta înseamnă progres” - va spune corporatistul satisfăcut. E o prostie.

Distrugerea naturii e o realitate. Iar omul n-a stăpânit-o niciodată. Orice acțiune are parte de reacțiune. Asta de când lumea. Am chelit pădurile patriei și acum ne plângem de alunecări de teren și inundații. Era logic pentru oricine că așa se va întâmpla. URSS-ul s-a jucat cu energia atomică la modul superficial și-a obținut în Ucraina dezastrul absolut. Temperaturile scad în SUA și-n Europa, iar sistemele energetice se prăbușesc. Nicicând în SUA nu s-a făcut frigul iarna, cu toate că erau ierni mai lungi și mai reci. Însă nicicând nu s-a făcut o asemenea risipă ca în prezent.

O boală care apare la nivel de umanitate - o pandemie adică - dincolo de efectul ei devastator, semnalizează o slăbiciune a omului în ansamblu. Vreți sau nu să credeți, mă considerați sau nu cinic, asta e realitatea: un virus sau - să-i spunem mai la general - un agent infecțios, apare atunci când organismul slăbit al omului riscă să degenereze. E un fenomen de auto-reglare. Veți spune Malthus? Posibil să fie ca el. Ați auzit de epidemia de holeră de la începutul secolului XIX? A început în India și s-a răspândit la nivel global. A scăpat cine-a putut. Cei slabi au murit, cei tari au trăit. Și oamenii născuți de cei tari au dus rasa umană la nivelul de la începutul secolului XX. Au murit oameni la Gripa Spaniolă? Cu duiumul. Însă cei care-au scăpat, au fost puternici. Bolile ne omoară, dar ne fac și să supraviețuim ca specie. Nu vă place, dar asta e realitatea.

Ce se întâmplă acum pe Pământ? O nebunie. Utopia globală se prăbușește. Fermele braziliene secătuiesc. E simplu: economia globalistă și-a trăit utopia secătuind resurse. Deșerturile chimice ale Indiei, munții de fier din Bangladesh, mega-cimitirul de electrocasnice europene din Africa. Știți aceste realități? Nu le cunoașteți. Ele ciuntesc din Pământ, îl sărăcesc, iar el se răzbună. Acțiune-reacțiune, cauză-efect totul e simplu de înțeles și valabil de când lumea. Mănânci portocale din Africa de Sud pe care le cumperi cu doi lei kilogramul. Pe bune? Asta e sustenabilitate? Vei vedea în schimb un descreierat de pe la vreo organizație ecologistă pozând în erou prin Marea Nordului sau pe aiurea întrucât se opună pescuirii nu știu cărui pește. Și-l vei admira. Iar când îți voi spune că ăla a fost asmuțit de stăpânul său strict din cauză că se tranșează vreo chestiune politică între Rusia și SUA, mă vei face conspiraționist. Doar că eu am dreptate, nu tu!

Ce anume nu merge? În esență mai nimic. Globalismul e mort, la fel cum mort era și Imperiul Britanic pe vremea pandemiei de la începutul secolului XIX. Doar c-a mai durat ceva până s-a dezintegrat. Cam la fel e acum cu SUA. Pandemia a lovit-o mai rău decât i-a lovit pe chinezi. La fel s-a întâmplat și cu holera indiană. Spre deosebire de COVID, holera chiar e o boală nasoală. COVID-ul e o jucărie, un fel de „Arici Pogonci” al bolilor. COVID-ul îi omoară, în general, pe cei care trebuie să moară. E drept, le scurtează viața cu până la câteva luni. Însă, în mare, decedatul de COVID ar fi murit câteva zile mai târziu de boala de care suferea. „Dar sunt și tineri!” - îmi veți spune. Da, într-adevăr, sunt și tineri, dar ei probabil aveau la un nivel grav acea „sensibilitate” pe care o avem la nivel de specie și care „a atras” noul virus.

Antibioticele și vaccinurile au făcut mult bine omului. Într-adevăr, au rezolvat în mare problema mortalității infantile, au redus suferințele atâtor oameni. Au dispărut boli nasoale gen variola, poliomielita etc. Așa ne-am trezit stăpâni lumii. Care-au fost efectele marilor descoperiri medicale? În principiu actuala explozie demografică, cea care a degenerat în globalismul pe care-l trăim. Sunt buni săracii Indiei, la fel cum au fost buni săracii Chinei: ei sunt sclavii care fac produse ieftine. Bangladesh-ul produce treninguri pe care le cumperi cu câțiva dolari de la tarabă. Cu cei câțiva dolari cu care azi te îmbraci din cap până-n picioare, ieri(adică în secolul XIX) nu ți-ai fi luat nicio pereche de chiloți. Nu-i de mirare că azi arunci pantofii purtați doar o singură dată. Ca efect al comportamentului tău risipitor, nici produsele nu mai sunt atât de trainice. Dacă o pereche de pantofi are șanse mari să nu prindă sezonul următor, de aceea e și făcută prost. Înainte un palton te ținea zeci de ani. Acum, unul cumpărat din comerț, nu te ține nici măcar o iarnă. Consumerism!

Nebunia vine la pachet cu mult confort. Confort care deteriorează organismul. Creștem în lățime precum porcii: mâncăm, rupem telecomanda și telefonul și-apoi o luăm de la cap. Obezitatea e cea mai mare problemă de sănătate a americanilor. Și pe la noi începe să fie la fel. De-aia diabetul face ravagii. Diabetul și cancerele. Nu-s viruși și nici bacterii. Sunt boli produse de organismul mult prea epuizat de „bunăstarea” pe care o are. De-aia atunci când apare câte un virus banal precum cel de-acum, rupe organismele mult prea fragile. E logic să se întâmple așa. Cinic fiind, vă voi întreba ce relevanță are un monstru de 200 de kilograme care nu se mai mișcă de pe canapea decât pentru a merge la bucătărie sau la baie? În pădure, un asemenea animal care și-a pierdut vivacitatea, ar fi victima prădătorilor. Ar muri și-atât. Noi, cu umanitatea noastră căutăm metode să-l ținem artificial în viață. 

Și-acum să revenim la vaccin. Care-i scopul lui? În primul rând banul și-apoi obișnuința noastră de a ieși cu basma curată din orice rahat în care ne băgăm. De ce e virusul ăsta periculos? În principiu nu e. Dar în realitate,pentru cei care sunt mai mult morți decât vii e un pericol. Le poate secera viața. Care viață ar mai putea merge vreo 2-3 luni, nu mai mult. Găsim o boală despre care aflăm că omoară oameni și căutăm remediul. Uităm însă că moartea face parte din viață. Ne-am născut pentru a muri, micuților, și indiferent ce-am face tot acolo vom ajunge. 

Ce ne propun progresiștii. Ei îi spun „marele reset”. Eu îi spun ferma de oameni. S-au prins că nu mai merge căruța și că e nasol. S-au prins că n-ai cum să fii stăpânul naturii și acum au dat-o în extrema opusă: au devenit panteiști și caută să pozeze în elevi cuminți. Primul pas ar fi interzicerea de proteină scarificată. Nu mai facem ferme imense de porci sau de pui. Producem carne artificială în bio-reactoare. Vârful globalismului, Singapore, a dat drumul experimentului pe oameni. E singura țară care a autorizat carnea artificială de pui. Urmează și celelalte. Apoi vin cu vaccinarea. Cică să nu ne mai îmbolnăvim. De la atâtea vaccinuri, în mod logic, îți faci sistemul imunitar praf. E ca și cum i-ai da unui soldat o consolă și i-ai spune că treaba lui e să lupte de la joystick. În scurt timp s-ar transforma într-un monstru gras și puturos. Și care, în ciuda vivacității sale de pe joystick, nu va mai fi capabil să-și care pușca zece metri. De fapt, el nu va mai fi capabil să se care pe sine.  Iar teroristul care-l atacă vine „de nicăieri” și are armament ușor cu care-l face pământ în doi timpi, fără multă judecată.

Cauză-efect, legea care nu iartă pe nimeni. Suntem elemente prinse într-un lung șir de înlănțuiri cauză-efect. Budiștii v-o pot explica mai bine. Cum scapi? Doar părăsind lanțul. Ai nevoie de mâncare? Ai nevoie, așa că produ-o singur! Ai nevoie de haine? Fă-ți-le! Așa fac cei din Amish. Și-o fac bine! Pantofiorii unui copil sunt purtați de zece generații. Și rezistă. Hainele la fel. Ce fac ei altfel? Nimic, doar trăiesc așa cum trebuie. Și la fel trebuie să te înveți și tu. Ți se pare că ești mai independent așa cum ești acum? Într-adevăr, cu un click pari că răstorni universul. Până când însă? La o pană de curent te vei transforma într-un nevolnic. Și ce nevolnic! Vei deveni disperat văzând că lumina nu vine nici măcar după ce ți-ai consumat bateriile. Te vei îngrijora când vei vedea că frigul îți va intra în casă. Și, mai mult, te vei înfiora în fața rafturilor goale. Viața e pentru cei care știu s-o trăiască. Cei mai fericiți sunt cei cu picioarele pe pământ. Tu - acel tu ipotetic - ești în aer, iar cei care sunt în aer, de fiecare dată au parte de lecția implacabilă a gravitației. 

Indiferent de vaccinuri, pastile-minune și planuri, viața va redeveni una normală.  Face parte din destinul nostru. Nu știu ce va fi: o furtună solară sau un super-agent patogen. Știu sigur însă că ne vom trezi goi, față în față cu o realitate care ne va spune franc: trăiesc doar cei care știu să trăiască. Tu știi?

48 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna sunteti cumplit de agasanta si plictisitoare. Ramaneti la facebook,si la cratita ca sunteti depasita aici.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Subscriu total domnule. Si aplaud cele spuse de dvs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care sistem a construit Dumnezeu? Imperiul roman, Ierusalimul din timpul lui David, Imperiul Bizantin, epoca victoriana? Care? Unde scrie în Noul Testament ce sistemul socio politic trebuie construit? Hristos a spus clar ca Împărăția nu este din lumea aceasta. Primii creștini pana în sec III au fost comuniști(vezi faptele apostolilor). Fugi într o comunitate Amish dacă vrei sa ii imiți.

      Ștergere
    2. Credeți că pe cei din comunitatea Amish îi va lăsa diavolul în pace? Câtă vreme Dumnezeu îi mai permite satanei să stăpânească pământul nimeni nu va trăi independent pe acest pământ.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Inseamna ca nu cunosti destul de bine evangheliile, invataturile incluse pentru noi! Reviziteaza ceea ce ne invata Hristos referitoa la apararea casei de hoti mai ales noaptea cind esti "somnoros si lasi garda jos". Te asigur ca in 300 de ani de practica in teren amishii au ajuns experti in tehnicile de protectie a "casei". Asa ca faza tipica romaneasca cu "sa moara si capra vecinului" nu tine in cazul lor.

      Ștergere
  4. Cu siguranță trăiți într o casa batraneasca de unde scrieți toate acestea. Nu într o casa super confortabila din București. Mergeți cu căruța nu mașina. Casa de vacanță din Grecia a fost obținută din vânzarea leguminoaselor pe care le produceți singur. Vacantele în străinătate le faceți pe jos nu cu avionul. Ceasul Patek Phillip pe care îl purtați e produs de un fierar mai la vale, pe răsoi, nu în Geneva. Țigările pe care le consumați erau produse la Râmnicu Sărat. Sunteți pregătit sa muriți cum sunt eu dispus sa fac flotări la 2 dimineața.Stiti de-acum ca sunteți ipocrit, ca noi toți dealtfel. Plus oleacă cam psihopat. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Călușeriule, nu ți-a ajuns că te-am blocat pe Facebook? Vrei și-aici? :)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  6. natura s-a autoreglat intotdeauna daca nu prin razboaie atunci prin molime. au trecut 75 de ani de la ultimul razboi mondial . este normal sa se intample asta. cred ca covidul asta e doar o adiere care prevesteste cataclismul. va fi razboi sau pandemie sau amandoua numai Dumnezeu stie. cum spunea bunicul meu cu o moarte suntem toti datori. sa ne vedem cu bine dupa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. arma nucleara este o arma de descurajare. pana la folosirea ei ai sa lupti tot cu akm.

      Ștergere
    3. @Ion,
      Esti amuzant,
      Inseamna ca nu intelegi ce inseamna un rabel mondial daca crezi ca cineva mai tine seama de vre-o regula, hehe
      ...de aceea , repet, nu MAI poate fi vorba ce ceva de anvergura

      Ștergere
  7. Tehnologia a aparut si a fost utilizata mult inainte de aparitia ei oficiala. In plus, a "face" ceva, fie si un virus, poate avea o alta baza de pornire.
    In multe cazuri aveti drptate dar materialismul excesiv va stinge lumina uneori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Amish asta ma duce cu gandul la americani. Tot US cu solutia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce legatura au amishii cu u s si mai ales cu vre-o solutie?
      Amishii stiau cu precizie si s-au pregatit de sute de ani pentru ce vine... , adica ce incepe acum(inca nu). "solutia" lor te asigur ca nu poate fi solutia ta si a bisericii tale din us construita "cu mari sacrificii"
      Americanasii, de-a lungul anilor au mai avut incercari sa imite aceste comunitati autosuficiente, dar au esuat de fiecare data, din diverse motive regula banale, deoarece a fi amish nu se poate imita.

      Ștergere
  9. Toți suntem de acord că sistemul globalizată în care trăim scîrțîie din toate încheieturile dar nimeni nu pare de acord cu faptul că sistemul acesta fără Dumnezeu trebuie să dispară, odată pentru totdeauna. Este clar că viața nu poate reveni la normal câtă vreme lumea, întreaga lume se află pe mîna unor bețivi, curve, și drogați VACCINAȚI cu SEMNUL FIAREI. Avem o identitate dată de Dumnezeu încă din faza de embrion uman. Oamenii țin atât de mult la viața lor părăsită încât își vând identitatea pe nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Daca nu resepecti semaforul e destul de clar riscul pe care ti-l asumi. Daca esti bolnav si porti masca poate protejezi pe cei care nu sunt bolnavi mai ales atunci cand tusesu, stranuti. Daca esti sanatos si porti masca risti sa te imbolnavesti, avand in vedere faptul ca masca se umezeste. Sunt premise diferite, asa ca nu poti avea aceleasi concluzii. Nu poti obliga pe cineva sanatos sa poarte masca decat prin incalcarea libertatii. Tot asa hai sa -i urmarim si amprentam pe toti chiar daca nu au facut nimic, dar pot face, orice om, putand i un terorist. Gandirea aceasta duce la anihilarea societatii libere.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. @devlin, ceea ce susții e un rahat cu perje. Evident că obligativitatea purtării măștii e o încălcare flagrantă a drepturilor mele și-o să-ți explic de ce:
      1. Tu pornești de la prezumția de vinovăție, sugerând că eu aș fi infectat și ți-aș pune viața în pericol. E o tâmpenie: starea de sănătate e normalitatea, iar boala e o excepția. Ignori faptul că majoritatea covârșitoare a populației e sănătoasă, în timp ce doar o minoritate e bolnavă.
      2. Am libertatea corpului meu; fiind exclusiv al meu fac ce vreau cu el. Așadar, dacă eu vreau să mă îmbolnăvesc e fix treaba mea, nu a ta. Treaba ta, eventual, e atunci când eu, conștient că sunt bolnav, aș vrea să te îmbolnăvesc pe tine. Asta ar fi într-adevăr o încălcare flagrantă a drepturilor tale și se pedepsește.
      3. Dacă vrei să te protejezi, protejează-te și scutește-mă pe mine. Protecția ta e treaba ta. Așa cum nu mă obligă nimeni să mă baricadez în casă ca să nu te calce pe tine hoții, la fel e și cu protecția ta. Vrei să te protejezi, protejează-te! Dar nu mă obliga pe mine să mă prostesc pentru că nu merge.

      Nu în ultimul rând, absolut nicio legislație din lume, nicio constituție sau tratat nu mă obligă pe mine să protejez pe altcineva. N-am chef s-o fac, n-o fac! Scurt! Nu e treaba mea! Ai înțeles? Căcaturile ăstea sentimentale cu „accentul cade pe protecția celorlalți” sunt muniție pentru proști. Nu-i treaba mea, fiecare e pe mâna lui.

      Așadar, pe scurt, scutește-mă!

      Ștergere
    7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    8. Eu as fi totusi curios sa il combateti. Nu de alta,dar sunt de acord cu argumentele lui.

      Ștergere
    9. @devlin, ca să înțelegi „inteligența chestiilor” trebuie să fii capabil să te ridici la nivelul lor.

      Ștergere
    10. dacă aveați impresia că a purta două măști era ridicol, acum avem și recomandare pentru a folosi TREI MĂȘTI.
      Scrântitul Cârcel: "Masca trebuie să fie etanșă!"

      Ștergere
    11. De cand cu pandemia,tot aud cantecul asta cu "protejam pe ceilalti,fii responsabil,etc". Fiecare se protejeaza pe sine si pe cei din familie. Restul e pura ipocrizie,nici macar "cacaturi sentimentale".Daca o simpla masca protejeaza,atunci de ce personalul sanitar poarta echipamentul de cosmonaut? Comparatia cu opritul la semafor e mai mult decat fortata.Daca treci pe culoarea rosie,mai mult ca sigur o sa existe un accident. E testat. Daca porti masca poti sa te imbolnavesti (afectiuni respiratorii/sau iei virusul). Din nou e testat.De aceea nu suporta comparatie si,deci,nu pot fi supuse aceleiasi obligativitati.

      Ștergere
    12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    13. @ devlin: Hai ca iti raspund eu. In momentul in care ai permis, practic ai dat cu subsemnatul ca respecti anumite reguli pentru a beneficia de un drept (cel de a conduce). In cazul de fata, nu am semnat niciun contract cu nimeni, nici nu castig ceva. La modul ideal ii protejez pe cei din jur si asigur o societate functionala. Dar pana unde poate merge sacrificiul propriu pentru " a greater good"? Unde pui stop? Mai ales cand institutiile statului demonstreaza de 30 de ani ineficienta, nepotism, durere in cur fata de cetatean?
      Revin, acum e masca, dupa va fi vaccinul, dupa va fi monitorizare pe baza de telefon (cum e in China), iar restrictiile asupra dreturilor tale pot merge pana la cer si inapoi. Unde pui punct?

      Ștergere
    14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    15. @devlin, amenințarea aia a ta e maximă! Tu ai impresia că eu trăiesc din site-ul ăsta de mă ameninți cu boicotul? Boicotează, taică! Nu te obligă nimeni să dai cu „suptsemnatul”(sic!) p-acilea!

      Ștergere
    16. @dan, nu e nicio amenintare. De ce ar fi? Cu ce va pot eu ameninta? Nu, e doar intrebare simpla: daca nu doriti sa mai vizitez site-ul puteti sa imi spuneti, nu e nevoie sa jigniti.

      Ștergere
    17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    18. Una este ideea de responsabilitate (desi a fost atat de uzitat termenul incat este mai mult decat perimat) si alta este comparatia pe care o faceti dvs intre purtatul mastii si opritul la semafor.Pur si simplu nu isi gaseste aplicatie. Opritul la semafor ajuta,deci merita (cum spuneti dv sacrificarea timpului),purtatul mastii nu justifica sacrificiile (nu o spun eu,ci medicii)Daca faptul ca vi s-a explicat asta,poate mai brutal,nu inseamna ca autorii sunt iresponsabili si egoisti,ci ca vad situatia asa cum este,fara a fi "aburita" de false principii ideatice.

      Ștergere
  11. 'Ai șefule la voi acolo pe Savuskina toate bune, toate bune?

    RăspundețiȘtergere
  12. In texas au inghetat si morile de vant din cauza frigului. Ca si cireasa de pe tort imi tot vine sa repet: pentru crearea de ShitCoin la nivel mondial se genereaza tot atat CO2 cat genereaza Austria. (am auzit pe BBC)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb oare de ce acest subiect al inghetului si atentie, a intreruperii furnizarii cu electricitate este abordat numai in Texas si niciodata in Europa, Marea Nordului care-i plina de ele, sau la norvegieni, suedezi unde, vorba aia 15 luni pe an este friga si inghet
      Deci este altceva la mijloc!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)