duminică, 24 octombrie 2021

Cum te comporți atunci când vrei să fii cu adevărat o țară


Președintele Turciei, Tayyp Erdogan, a declarat ambasadorii a zece țări persona non grata. Care-s aceia? Ambasadorii din SUA, Germania, Franța, Canada, Danemarca, Finlanda, Olanda, Suedia, Norvegia și Noua Zeelandă. Îi recunoașteți printre aceștia pe mulți care și la noi semnează sub genericul „Ambasadele”. Doar că în Turci chestia asta nu e posibilă!


Erdogan a arătat că știe să-și conducă țara atunci când, după tentativa de lovitură de stat, a oprit curentul la baza militară americană de la Incirlik. Sau când a făcut curățenie în armată și justiție, arestând toate cozile de topor ale americanilor. De-aici deranjul maxim. Erdogan a arătat că poate să deparaziteze țara, iar asta supără.

În ceea ce privește recentul eveniment cu ambasadele, probabil vă întrebați „de la ce s-au luat?”. E o poveste veche, care ține de statutul unui om de afaceri turc, Osman Kavala. Individul este o coadă de topor de-a Occidentului în Turcia. Prin intermediul său s-au organizat tot felul de ONG-uri orientate spre „drepturile omului”, „democrație”, „societate deschisă” s.a.m.d. Cunoașteți șabloanele. Prin faptul că a subvenționat toată păduchelnița de organizații, propaganda occidentală îi adaugă lui Osman Kavala și calitatea de filantrop. Deh, dă bine. Mai ales atunci când spui că tiranul Erdogan l-a arestat pe filantropul Osman Kavala. Cum sună? 

De fapt, Osman Kavala este asemenea oricărui spion. Și-a asumat riscurile, iar acum a ajuns la pușcărie. Că cei de la CEDO îl scot cu fața curată, ține doar de modul „ieuropian” de împărțire a dreptății. Mai țineți minte cum a preluat în timp record CEDO dosarul Ciorduței și cum s-au învârtoșat ei să-i facă dreptate. Cam la fel e și cu Osman Kavala. 

Ambasadorii țărilor menționate au semnat o scrisoare deschisă pe care i-au trimis-o lui Erdogan. În acest fel, ambasadorii imbecili și-au încălcat propriul statut definit clar de Convenția de la Viena, amestecându-se în treburile interne ale Turciei. Știu că la noi sunt obișnuite asemenea derapaje din cauza modului slugarnic în care se comportă autoritățile. Mai nou, la noi chiar și numirea premierului a intrat în sarcina Ambasadei SUA!

În Turcia însă slugărnicia nu merge. Ceea ce a făcut Erdogan a fost să le arate respectivilor limbrici că Turcia e țară, nu colonie. Dacă n-ar fi acționat, s-ar fi comportat cu un vasal. Iar, după cum știți, asta nu-i stă în caracter. Astfel, și-a asumat intrarea într-un clenci diplomatic cu cei care se cred stăpânii lumii. 

Mișcarea lui Erdogan este una cât se poate de normală. Pur și simplu, nu ai cum să acționezi altfel. Însă, mai arată limpede o tensiune extrem de mare între Turcia și așa-zișii săi aliați. Oricum e foarte aproape o ruptură a Turciei față de NATO, iar când se va întâmpla asta, ierarhiile mondiale se vor schimba decisiv.

32 de comentarii:

  1. Nu putem sa ne comparam cu turcii. Turcia, Iranul încă au mentalități imperiale, nu suporta prea ușor bocancul pe cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, aveti dreptate, un neam de slugi care nu s-a ridicat sa-si elibereze tara de sub ocupatia Imperiilor, nu merita sa aibe o tara. Spre deosebire, altfel au actionat popoarele din jurul nostru ca de exemplu: sarbi, grecii, polonezii dar mai ales ungurii, care s-au ridicat la lupta impotriva Imperiului Habsburgic (care a "eliberat" Ungaria de sub otomani), aproape la fiecare generatie si asta cca 300 de ani la rand, pe cand noi romanii nu am facut asa ceva NICIODATA!

      Noiavem o tara pentru ca am primit o "cadou rezultata din intrigile si interesele contradictorii ale imperiilor din apropiere, si nici"odata prin lupta de ELIBERARE a poporului roman de sub jugul acestor Mari Imperii.
      Si asta face diferenta!

      Ștergere
    2. Inclin să cred ca este o exprimare nefericită. Din ce spuneti dumneavoastră reiese că trebuie să accepti 'bocancul pe cap' ca să dovedesti că nu ai mentalități imperiale. Sunt convins că nu asta ati vrut să spuneti.

      Ștergere
    3. Robert nu spune ce trebuie făcut. El doar constată!

      Ștergere
    4. Până nu vine Ghergheli să arunce cu coprocultură în ventilator, nu se simte bine! Vașnicul urmaș al lui Béla Kun ne dă lecții de patriotism. Bă boanghină, la Mărășești opincarii i-au tras-o original lui Mackensen doar cu baioneta și smulgând beregățile nemțălăilor cu dinții!

      Ștergere
    5. @RADU Daca tu stii ce trebuie facut , pune mana si fa tu, nu mai fa constatari la constatarile altora ! Si fute-i si un Doamne Ajuta ,asta asa de preventie !

      Ștergere
    6. @Robert G- Ei trebuie lasati sa mai caute prin analele istoriei sa priceapa . Intelegand trecutul vor pricepe mai usor prezentul , dar mai mult vor a prinde cu ce se dovedeste si cladeste VIITORUL

      Ștergere
  2. Turcii le da flit, Polonia asijderea, Ungaria e pe aceeasi linie, noi o sa raminem idiotii inconjurati de centura de foc...aceeasi alegere proasta de tradatori !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cind se va întâmpla asta presiunea bocancului american pe grumazul poporului român va crește odată cu numarul trupelor. Noi am fost primiti in NATO pentru ca s-a luat in calcul defectarea Turciei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar acum se ia in calcul disperat sa intre Ucraina in NATO, cu toate avertizarile ce vin dinspre Rusia, pe Turcia si Polonia nu prea se mai pot baza....M am tot intrebat de ce multa graba cu podul peste Dunare....Probabil sa poata retrage repede in Romania echipamentul militar din Turcia.

      Ștergere
    2. Romania e o unitate administrativa , unde se intimpla tot ce la Hollywood e imposibil.

      Ștergere
    3. rusii sunt terminati. sunt atacati cu unde pshotronice, mor cu miile pe zi

      Ștergere
  4. Erdogan = coloana vertebrala ! Ce tara era Turcia acum 25-30 de ani si ce incearca unii sa o faca acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tradatori au fost, tradatori sunt încă
    Și-or fi, în neamul ..omenesc,
    Căci rupți sunt ca din tare stâncă
    tradatorii orișiunde cresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce-i aceia ,,tradatori'' floari de colt ? regina noptii?
      sa creasca din stanca ?
      E doar ovrei, de-al lui Iuda.

      Ștergere
  6. Comentariul 1 Sugator de cisma.
    Comentariul lui Marian-provocator deja infrant.
    Com.3 Armata e cu noi

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu m-aș grăbi să îl apăr pe Erdogan pentru bărbăție, chit că testosteronul e revigorant într-o politică emasculată. Contextul pe scurt: un milionar turc, care e un fel de reprezentant local al Rețelei Soroș a fost arestat în două rânduri pentru organizarea de proteste de tip #rezist și încercarea de a răsturna regimul lui Erdogan.
    10 ambasade sfătoase au scris un protest cerând să fie judecat corect omul lui Soroș. Adică lăsat în pace. Iar Erdogan a răbufnit: „Cine vă credeți să dați lecții Turciei!?” și i-a expulzat pe toți 10, chit că sunt de la mari puteri: America, Franța, Germania sau de la obișnuiții sfătuitori pentru binele omenirii - Suedia, Norvegia.
    Sigur că e savuros. Sultanul nu e eunuc și acum nu mai e vorba doar de Fatullah Gulen, alt bogataș și mogul de presă, care făcuse o rețea similară pentru progres și schimbare în Turcia. E însuși Soroș. Așa ceva ar fi făcut Ceaușescu, dar România de azi poate cel mult să viseze. Da, ar fi frumos, să-i vezi poftiți cu un șut în fund pe sfătuitorii măcar de la ambasada Suediei și Olandei, ca să nu zic mai sus. Să-i vezi pe alde Declic, Corupția ucide, Bădiliță, Mircea Toma, Mungioaica și restul cu societatea lor civilă urcată-n avion. Ar fi, nu zic.
    Dar să subliniem câteva lucruri. Procesele făcute afaceristului soroșist sunt chiar politice. Adică: organizare de proteste, lovitură de stat. Deci bun-rău, chiar e deținut politic. Erdogan n-a fost atât de mârșav să-i însceneze ceva penal, să-i trimită ANAF-ul și DNA-ul pe cap, să folosească plângeri de la arestați.
    Cinstit era să denunțe rețelele respective drept ceea ce sunt: rețele de spionaj; rețele de agitație și propagandă (cum se spunea la sovietici); rețele de manipulare a opiniei publice, de racolare a elitelor și infiltrare a statului. Genul de proces care s-a încercat în SUA cu „interferența rușilor în alegeri”. Că asta-i reproșează. Doar că asta însemna conflict deschis cu statele comanditare ale operațiunii și însemna conflict cu realitatea globală.
    Ceva ce Erdogan e îndeajuns de realist să nu încerce. În schimb, se luptă simbolic cu două imperii muribunde - american și european, dar se aliniază la cerința imperiului emergent - cel globalist, nu cel chinez, cum v-ați aștepta.
    Recep Erdogan nu e în niciun fel de partea noastră. El controlează fără scrupule fluxul migrator spre Europa. Poartă negocieri pe față pentru volumul acestui flux letal, cum negociază Putin volumul de gaz pe țeavă. Recent am arătat că a luat o măsură similară cu a italienilor, de a șantaja muncitorii cu locul de muncă pentru a accepta vaccinul. (60% au cedat deja.) Deci e foarte în linie cu noua orânduire.
    Acestea două singure sunt arme letale pentru stilul de viață european și au implicații pe termen foarte lung. Gâlceava cu puterile în declin e nimic pe lângă aceste salve de tun la care sultanatul neo-otoman le dă. Se vor mai vedea și de la alții, pe măsură ce bolile bătrâneții apusene devin tot mai cunoscute, dar vor oferi satisfacții simbolice. Altminteri, nu zic, a fost fain să vezi că e subliniată ideea de demnitate națională, un drept uitat în diplomația de azi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Talica stimate domn ce postasi la 17 01 esti profesor academician diplomat,cred.
      De ce nu ii inveti si p-astia mici,cati, johanisi care-i treaba ?
      Forta fie cu tine, caci mare ti-e intelectul !
      Daca te-oi fi suparat vreodata grabit fiind, sa ma ierti !

      Ștergere
    2. Iti sta bine in ANOMIM acum ...dar nu te poti ascunde !Ma bucur ca esti totusi prezenta!

      Ștergere
  8. 110.539 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore / Bucureștenii au așteptate ore în șir la centrele de vaccinare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu se zicea pe aici ca romanii sunt inteligenti si nu musca momeala ??

      Ștergere
  9. domnule Dan, sa stiti ca nu merge sa mai comentezi. uneori merge dar apare cu inarziere, chiar si dupa 4 ore. incercati sa comentati sa vedeti ca nu merge. poate reusiti sa reparati sistemul de comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sistemul e cel mai bun, dupa ce se selecteaza se publica. Mare nerabdare ai cultivat de la facebook ti se trage dorinta de a apare instant ceea ce ganedsti. Mai ia o gura de aer si respira.

      Ștergere
    2. Mie nu mi place facebouci,dar gandesc la fel.Tu mai bine taci.

      Ștergere
  10. Teatru la nivel inalt!Nu e prima oara! Exista un scop in toata treaba asta. Sa nu uitati "cum e turcu' asa e si pistolul". Odata era omul bolnav al Europei. 200 de ani s-au batut cu rusii. Memento Razboiul Crimeii!
    Va spun eu cum sta treaba : Erdogan i-a tras cu ochiul lui Uncle Sam si crede ca Putin baga botul s-i vinde arme de top ca sa le gaseasca punctele slabe.
    Sa nu uitam ca americanii urlau in gura mare ca ei nu vor apara Kuweitul daca Sadam ataca.(etc)
    Sa nu uitam ca au inventat teoria izolationismului ca sa poate cistiga 2 razboie mondiale.
    Sa nu uitati ca vor sa-l cistige si pe al 3-lea , care se apropie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am comentat la mai multe articole de pe blog si comentariile intarzie sa apara. Poate puteti repara

    RăspundețiȘtergere
  12. Tebuie facut cont pentru comentat? Am lasat cateva informatii de ultima ora esentiale despre vaxinare dar nu apar comentariile. Se poate verifica in spam daca au intrat acolo?

    RăspundețiȘtergere
  13. ce putem face noi oamenii simpli?

    RăspundețiȘtergere
  14. Apare cu intarziere fiindca dl Dan trebuie sa aprobe fiecare comentariu in parte.

    Daca comentezi la ora 4:00 noaptea atunci poate apare pe la 12:00 sau 16:00 ziua

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am comentat dimineata. Am comentat dupa amiaza la 3 si apoi la 7 seara si nu au aparut. Asta ieri.
      Azi am comentat din nou la ora 12 si nu a aparut nimic

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)