luni, 18 octombrie 2021

De ce conservatorii nu au nicio șansă


De când s-a inventat așa-zisa democrație ca formă de guvernământ, puterea se împarte succesiv între două forțe: conservatorii și liberalii. În fapt nu există stânga sau dreapta, ci doar aceste două forțe: conservatorii care încearcă să salveze câte ceva din vechea lume și liberalii care spun că sunt cu progresul, cu libertatea și alte rahaturi bune de făcut slogan din ele. 

Ce au făcut liberalii la noi în țară s-a văzut. Doar să ai puțină răbdare pentru a citi istoria. Ce fac acum cu noi, deja se vede. Să pui un retardat președinte și un dobitoc pe post de premier la ce te poate duce dacă nu la un dezastru absolut? Ne-au împrumutat de nu mai avem nicio perspectivă, iar acum se laudă că au „indicatori pozitivi” în timp ce lumea, dacă nu moare prin spitale moare de foame. Iată un mod tipic de  acțiune pentru liberali. Nu vă imaginați că așa ceva se întâmplă doar la noi. Peste „baltă”, în SUA, e același dezastru. Cu singura deosebire că ei l-au găsit pe idiotul din fruntea țării și ramolit.

Culmea e că, în ciuda realităților, pe termen lung cei care câștigă sunt liberalii. În ciuda faptului că cei care reclădesc și pun societatea pe făgașul ei normal sunt conservatorii, după o conducere conservatoare la vot ies liberalii. Care e totuși misterul? E clar că, pe general, oamenilor le merge mai bine în guvernările conservatoare. Comparați cum mergea treaba în timp ce Dragnea făcea jocurile și cum merge acum când e un dezastru absolut. Comparați perioada lui Trump cu nebunia care e acum în SUA. De ce se întâmplă totuși așa?

Într-un fel e simplu de explicat, dacă le vom înțelege modul de acțiune. Conservatorii spun că-ți arată cum să pescuiești și-ți creează condițiile pentru a putea pescui. În ceea ce privește protecția socială, conservatorii identifică anumite categorii defavorizate cărora le asigură ajutoarele necesare. Tocmai această politică e înfierată de liberali la modul pervers. Spun ei că, prin schemele de ajutorare, conservatorii distrug bunul mers al societății. Însă este un mod pervers deoarece, absolut toate schemele de ajutorare fixate de conservatori sunt înlocuite cu scheme de scurgere a banului public spre ONG-uri militante. În final se ajunge la un dezastru: cei care ar trebui să primească bani sunt „săriți” de liberali, în favoarea unor organizații dubioase care primesc bani pentru a țipa cât mai tare. 

Practic, toată confruntarea dintre conservatori și liberali poate fi rezumată la lupta dintre forța activă și forța parazită a societății. Conservatorii susțin că trebuie să muncești ca să-ți câștigi banii, în timp ce liberalii impulsionează parazitismul militant. Iar strategia liberală este întotdeauna câștigătoare deoarece paraziții, atunci când știu că venitul lor depinde de venirea la putere a unei forțe politice, nu fac altceva decât să urle mai cu spor. Uitați-vă la damblagiii urlători de la noi și gândiți-vă doar din ce trăiesc ei.

Un tip aparte de parazit este ceea ce numim „intelectual”. Dincolo de faptul că definiția de intelectual este, în sine, vagă, cei care ajung să se identifice cu această categorie sunt, în esență, paraziți. Un medic de elită nu se va identifica pe sine decât ca medic, nu ca intelectual. Un profesor de elită se va prezenta ca profesor. Fiecare în domeniul său, dacă face ceea ce-i place, se identifică prin meseria sa. După cum se știe, subsolurile fiecărui domeniu sunt populate de o lume pestriță, eterogenă, care nu-și găsește starea niciunde. Ei nu sunt nici în cal, nici în căruță. În profesia lor sunt aproape nulități sau mult prea insignifianți pentru a conta. Simt asta și încearcă s-o vireze către altceva: iată intelectualul civic. Vreți exemple? Uitați-vă la Pleșu: ce rămâne din el dacă dați la o parte „puful” de care s-a înconjurat? Rămân articolele în care-l trage de urechi pe Ponta? Ce „carieră” filosofică are individul? Nu-mi dați exemple din broșurile de valoare zero cu care se umflă. În realitate, întreg Pleșul e un mare nimic. Și el, în ciuda celor care-ar vrea să-mi spună contrariul, se află într-un subsol al domeniului său, îngroșând masa mâloasă a „intelectualilor” militanți. Militanți pentru ce? Ați înțeles ideea!  

Din păcate, oamenii simpli, obosiți de rutina zilnică, ajung să fie infectați de paraziții militanți și sfârșesc în a le prelua propaganda infectă. Și astfel, ajunși la urnă, îi votează pe cei indicați de zona gălăgioasă a societății, adică pe sponsorii paraziților. Fenomenul însă evoluează în timp, în favoarea unui tip de societate în care marea majoritate parazitează deoarece acolo „se trăiește bine”. Astfel parazitismul ajunge o profesie și, în mod logic, se ajunge la disoluție. Adăugați acestei disoluții naturale demența așa-ziselor elite care împing întreaga societate umană într-o fundătură din care efectiv nu va mai exista ieșire. Și uite-așa avem un mix perfect.

Pot conservatorii de aici sau de aiurea să mai rezolve problemele? Sub nicio formă. Curentele cărora le sunt tributari sunt infectate de diverse „neo”-definiții care le golește de sens. Și astfel, dincolo de faptul că adevărații conservatori nu au nicio șansă, nici societății noastre nu-i mai rămâne vreo șansă.

24 de comentarii:

  1. Am spus-o si o s-o spun mereu: daca oamenii cu bun simt si toti credinciosii s-ar fi implicat ca sa rezolve o multime de probleme pe care le avem, multe ONG-uri nu si-ar fi avut rostul prin Romania. Nu
    l-ati fi vazut nici pe Cumpănașu imbogatit printr-un ONG menit a moderniza Romania. Halal modernizare daca fetele sunt rapite sau se duc de bunăvoie la prestat servicii sexuale pentru niste jegosi plictisiti si plini de bani.
    Halal modernizare, daca ne intoarcem in Evul Mediu al promiscuitații!
    Ar cam fi timpul ca Oamenii sa iasa in lumina, sa devina vizibili. Daca nu o fac, tot găinile ONG-iste ne vor " moderniza". Iar Pleșu va tot filozofa precum curca cocoțată-n par. Iar Liiceanu, plictisit de aceeasi hrana filozofala, ani in sir, va aplauda de cate ori
    " vulgul" isi scoate nesimtirea la iveala-n piata.
    Asta e...gusturile nu se discuta si de multe ori intelectualii au dat iama " la țigănci".
    Stiu, multi ganditi ca faptele bune se fac in taina, smerit. Sunt timpuri in care faptele bune trebuie făcute pe față, iar vocile Oamenilor trebuie sa se faca auzite, daca nu dorim o cotcodăceala permanenta si modernizarea buzunarelor cumpănașe, astfel incat sa incapa sume cât mai mari in ele. Cred ca sunt buzunare 5D. Si conturi bancare 5D.
    Unde sunt Oamenii? Au pierit? Ii gasim numai in trecut? Lumea a fost ocupată de gaini si curci?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este veche. Tu te-ai oprit la RSR. Eu ma duc cu gandul pe firul istoriei până la profeti si invatatori, mesageri divini, al caror mesaj a fost mereu ascuns, falsificat, distorsionat. Oile au minte scurta si repeta mereu aceleasi greseli.

      Ștergere
  2. Singura soluție este tot resetarea totala. Toate posturile din sistemul bugetar scoase la concurs, de la femeia de servici, primar... președintele tari. Comisiile sa fie formate din oameni integri, legile sa descurajeze infractorii, omul potrivit la locul potrivit. În acest fel cine nu muncește nu mănâncă!. Foarte simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂😂 Cine stabilește care oameni sunt integri? 😂😂😂

      Ștergere
    2. Intrebarea este: cine le ia puterea din gheare? Fiecare partid si-a extins controlul prin neamuri si slugi. Imi amintesc ca venise Elena Udrea in campanie electorala prin judetul meu si câțiva s-au inghesuit sa mearga sa o aplaude si sa lipeasca afisele electorale pe casele lor. Era intr-un moment in care potlogăriile Elenei Udrea iesisera deja la iveala, deci sustinatorii nu erau naivi si nici fraieriti cu discursuri. Prin ceata aplaudacilor era si un om din armata. "Ce-i mana pe ei in luptă"? Oportunismul, evident. Aveau afaceri si pilele erau inca la Basescu.
      Am auzit ca acum ar " cocheta" cu ideea de a intra in AUR. Flerul de parveniti le spune ca vantul incepe sa bata dinspre partidele nationaliste si cauta o noua barca in care sa sara, sa-si salveze averile si posturile.
      Cheile sunt tot prin mana BOR. Cu conditia de a-si asuma rolul de educatori morali prin propriul exemplu. Dar cred ca sustin o utopie. Ei...visez si eu cu ochii deschisi...
      Daca Dumnezeu nu e...ce-i opreste pe oameni sa fure, sa minta, sa-si traga spuza pe turta lor? Constiinta? Aceasta floare rara denumita cinstiinta a rasarit prin putine inimi din Romania.

      Ștergere
  3. Situația se datoreazā și intelectualilor (veritabili) ce au intrat în pasivitate pāguboasā de prin 2000 încoace.
    Nu mā refer la oportuniști, ce au marșat cu elan stahanovist pe tezele "euro-progresiste". Era de așteptat ca asemenea pomanagii sā iasā în relief, proporțional cu stipendiile comanditarilor.
    Mā refer la cei ce (mai) au fundamente valorice solide, incoruptibile. Existā destui, doar cā se complac în expectative de neînțeles. Unii din dezgust fațā de scena politicā, alții dintr-un pesimism fatalist.
    Dacā li se oferā un cadru organizat de exprimare / manifestare, eu cred cā mai pot deveni "voci" de contrapondere.
    Dar, deh...o angajare militantā, fie și doar declarativā, implicā o serie de sacrificii.
    Dubiul ar fi câți (și cât) ar fi dispuși a-l face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că, dacă ne uităm la vremurile actuale și la viitorul ce ni se preconizează, se pare că nimeni, deși ar cam fi momentul.

      Ștergere
    2. Dezgust fata de scena politica, troaca in care multi s-au scaldat lasandu-si zoaiele prin ea, simtim multi. Gandesc ca tot o forma de societate civilă ar fi necesara. Care sa puna presiune pe banditi. Diferita de cea de dupa revolutie. Suntem mai trecuti prin vremi, putin mai intelepti.
      Intelectualii inregimentati in masonerie probabil nu au liber de la mami ca sa se exprime liber. Depinde ce dicteaza mami masonerie de din afara Romaniei.

      Ștergere
    3. Greu sa te bati cu un sistem .
      Ai zis: daca li se oferă. Cine sa le ofere? Trebuie tot un sistem care sa creeze macanismele necesare sa..

      Uite, un clip f interesant referitor la 2 sisteme in antiteza.
      Ignoram serialul, reținem ideea.
      In cazul nostru, Care e strategia celor "buni"?

      https://youtu.be/03b-d6Kb0Nw

      Ștergere
    4. @Unknown 17:44
      Greu?!? Spune-o p’a dreapta: imposibil!
      Persoanele nu se pot bate cu sistemele. Unui sistem nu i se poate opune decât un alt sistem.
      Dacă sistemul care trage sforile lumii acum nu are un sistem opus… asta e! Împăca-te cu ideea!
      Tu, ca persoana, oricât de “publica”, ori “intelectuala” ai fi, nu vei putea sa ii modifici planurile de unul singur, in cazul ca ți-ai dori asta cu adevărat. Îți trebuie “spate” musai!

      Ștergere
  4. Hayde hidra este asa de mare incat nici macar nu iti dai seama cat este de extinsa: Un fost coleg de birou care a dat concurs la institutia la care lucram a avut norocul ca eu sa fiu presedintele comisiei de examinare , drept pentru care a devenit coleg cu mine si am constatat ca este un om minunat : integru ,pregatit, cu doua facultati facute pe bune ,etc.,etc...El devenind coleg cu mine i-am aflat povestea .A participat la cel putin 10-12 concursuri organizate pentru ocuparea a mai multor functii de Manager/Director , dar de fiecare data era respins ,pe te miri ce motive ...ultima data i s-a respins dosarul deoarece proiectul pe care trebuia sa-l aduca la cunostiinta comisiei era scris cu marimea 11 in loc de 12 , spre exemplu...Pentru toate aceste concursuri a deschis procese in instanta ...Toate au fost pierdute deoarece la instantele de contencios administrativ se gasesc foarte multi oameni cu stele pe umar si nici-o cerere nu trece ...Asa ca daca tara se afla in situatia asta ...se afla datorita sistemului , nu a oamenilor integri,morali, frumosi din punct de vedere intelectual ! Si ca sa va completez tabloul si sa va faceti sa radeti va dau un exemplu tare haios care este din pacate personal: la unitatea in care lucram aveam functie de conducere dar de etalonul doi.Intodeauna cei din etalonul 1 erau oameni care aveau 2 facultati facute intr-un an ,in functie de nevoi ...iar cand le expira mandatul de 3 sau 4 ani , acel Manager pe toti potentialii contracandidati ii sanctiona cu ,,AVERTISMENT ,, iar regulamentul de participare la concurs ( facut tot de ei ) interzicea participarea la concurs daca erai sanctionat .Nu aveai cum sa ripostezi deoarece sanctiunea ,,avertisment ,, nu era ca obligatie, comunicarea si luarea la cunostiinta comform prev. Codului Muncii...Traim intr- o societate halucinanta in care cei care ne conduc au un singur obiectiv : mentinerea cu orice pret la putere cu consecintele ce decurg de aici...parerea mea este ca nu se mai poate face nimic.Multumesc lui Dumnezeu ca am iesit la pensie si am scapat de tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Traim intr-o lume in care nimic nu e ceea ce pare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cati intelectuali stiu macar ca Masurile anticovid sant Crime impotriva umanitatii-vaccin,masti, izolare,stropit,dezinfectanti ?
    Pai eu zic ca niciunul nu are habar si asta se vede!
    Va dau 2 exemple :
    a) Masca este o fabrica de dioxid de carbon care favorizeaza Virusii- doctorii sub hipnoza ar recunoaste toti ca Aerul este obligatoriu in lupta cu virusii !
    b) Ce inseamna AntiBiotic ?
    Inseamna Impotriva vietii !
    Iar pe aici se vorbeste de intelectuali !
    Pfui !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma refer la oameni integri ce au si minte si suflet. Posibil sa nu existe.
      Discutia despre covid este una sterilă. Daca nu ar fi fost covidul,aparea alta tema de discutie care sa aprindă creierele si Ego-urile.
      Si oricum mortii sunt morti in Cer. Cu covid sau nu, cu vaccin sau nu. Mesajul cristic a fost atat de distorsionat,incat nimeni nu mai intelege Invierea. Si nici ascensiunea.
      Asa ca...surzii urlă la orbi ca nu aud si orbii urla la surzi ca nu văd.
      Te dai mare destept ca ai preluat o informatie de pe net si te crezi detinatorul cheilor. Nu ai nicio cheie de iesire din Matrix. Totul este spre tinerea voastra intr-o stare de frica si cearta. Cheile de iesire le au altruistii. Acestia, vaccinati sau nu, vor găsi mereu calea spre Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Idee de pe net spui ? Nicidecum, este doar observatie
      Mare destept ? Nein, sant prostul satului.
      Cheie de iesire din Matrix ?
      Nu e nici; Tu vezi ceea ce se intampla ,,subiect''! Mai bine roaga-te sa nu fie Sfarsitul !
      Daca ai credinta cat un bob de mustar vei avea si succes.

      Ștergere
  7. Am să fiu critic! Dan,te repeți.Acum cîtva ani aveai un articol asemănător cu cei care conduc,dar seamănă discordie între stinga și dreapta, conservator și liberal,etc.Sincer,acel articol a fost,uau,dar de astăzi, frustrant!Te apreciez,dar, astăzi,nu,ai dreptate!Jocul de șah este doar de unul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Știați ca : o fundație ( cum este SMURD) se înființează cu cel puțin 5 membrii fondatori. Ulterior pot adera la fundație mii de membrii. În general fundațiile sunt scutite de impozite. Acum vine bomba: Valoarea patrimoniala a SMURD la ora asta este peste 1 miliard de dolari. În caz de dizolvare a fundației patrimoniul este împărțit între membrii fondatori. Vedeți cine sunt membrii fondatori și aflați cel puțin 5 milionari în euro. Asa ca dacă eu as fi decidenți as face doua lucruri: 1._ as modifica legea nr. 31/ 1990 cu privire la anonimatul celor care dețin acțiuni la purtător și nimeni nu poate investi în România decât cu capital la vedere ( nu anonim). 2 As impozita fundațiile și asociațiile, toate ONG de oriunde și am rezolva simplu problema conservatorilor și al României. Soluții sunt dar nu se vrea. Oameni integri sunt dar nu sunt luați în seama....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca detinatorii puterii sunt chiar cei ce au actiuni la diverse fundatii. Asa ca mizez pe separarea noastra facuta de Dumnezeu. Niciun om inchis in interiorul unei inchisori uriase nu poate distruge acest sistem de hoti si bandiți. Ca sa distrugi un sistem ce te tine captiv iti trebuie multa lumina si sunt foarte putini romani ce se inghesuie la facut fapte bune, asta insemnand A FI CU DUMNEZEU.
      La vorbit vorbe si trufii nu ne depaseste nimeni.

      Ștergere
  9. Acum cateva zile va spuneam ca ploaia abundenta va da planurile Sata peste cap ! Ei astazi,luni, o morti de
    covid in Bucuresti !
    Si iarasi va spun :
    Sata vor primi o palma, aghiazma ce mai !

    RăspundețiȘtergere
  10. trve 100% - tocmai citesc cartea Intellectuals and Society de Thomas Sowelll, unde exact asta zice - de intelectualii care se cred atotstiutori in toate cele. Trebuie bagati la aceasi categorie cu intelectualii si "tecnocratii", alta variatiune pe aceeasi tema!

    RăspundețiȘtergere
  11. Un articol bun, o radiografie obiectiva. Trist.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe langa cele 2 sisteme mai exista 2, de care nu se vorbeste, deoarece vin la pachet cu ceva cosmaruri. Primul este adus de extremisti datorita luptei prea crancene intre conservatori si liberali. Si cum nici unul nu vrea sa cedeze NIMIC apar extremistii iar atrocitatile aduse de acest sistem se cunosc . Dar, exista si a 4 cale. Calea de mijloc intre conservatori si liberali, calea pe care a ales o merchel in germania, au ales o americanii dar si chinezii pt poporul lor. Dar, De ce vine aceasta cale cu cosmaruri? Pt ca vine la pachet cu concurenta. Si nimeni nu vrea concurenta. Sa nu uitam insa ca toti conservatorii au fost candva liberali si conservatori vor deveni si actualii liberali dupa ce se vor capatui. In romania solutii pt calea de mijloc exista dar nu intereseaza pe nimeni si de aceea aceste cuvinte vor ramane doar un comentariu uitat pe internet.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)