vineri, 15 octombrie 2021

Mai verde de-atât!


Înainte de a începe vă voi spune că, de la o zi la alta, cărbunele atinge maxime istorice. Se caută cărbune în nebunie. Piața mondială este într-un deficit fantastic. Asta probabil explică cerbicia celor de la putere de a închide minele de cărbune și de a trimite anticipat la pensie minerii din Valea Jiului. Unii chiar cu 13 ani mai devreme! Ce-i asta dacă nu asasinat economic pe față?

În Liban, după ce săptămâni întregi a fost beznă totală, a început războiul civil. Era de așteptat. Imaginile apocaliptice vor reveni în țara care cândva era perla Mediteranei. Istoria Libanului e un curs deschis despre trecerea rapidă de la extaz la agonie, despre cum eșuează o țară și despre suferințele pe care le îndură milioane de nevinovați. Libanul, la ora actuală, este o victimă directă a politicii verzi!

În China, după mai multe pene de curent, premierul Li Keqiang a anunțat investiții masive în infrastructura bazată pe ... cărbune. După ce au înțeles că sunt într-o capcană energetică, chinezii revin rapid pe combustibili fosili. E drept, a promis în paralel închiderea sau modernizarea centralelor care nu ard eficient cărbunele și care sunt poluante. Însă, ceea ce trebuie să rețineți este că și chinezii au făcut exact ca nemții: investiții în cărbune. 

Mă uitam la o știre în care americanii se declarau îngrijorați de creșterea prețurilor. „Dacă vom avea o iarnă mai rece cu 10 grade, prețul încălzirii va crește cu 50%, iar dacă iarna va fi mai caldă cu 10 grade, prețul va crește doar cu 22%”. Vă dați seama? La noi nici n-a început iarna și prețurile aproape s-au triplat. Intuiți probabil cât de scump va fi frigul din apartamentele bucureștene.

Și pentru că am adus vorba despre frig, v-aș întreba dacă politicienii care-și umplu gura cu „energia verde” v-au spus despre efectele acesteia asupra încălzirii? Nu v-au spus! Spre exemplu, vă vor indica o modalitate ecologică de încălzire a caselor, anume pompa de căldură. Este o investiție excepțională. Instalația în sine e obscen de scumpă, lucrările necesare sunt și ele exagerat de scumpe și complexe(foraje de adâncime sau decopertarea curții), iar rezultatul e o minunăție: temperatura în casă de maxim 19 grade și asta după 24 de ore de funcționare! Cool, nu-i așa? La propriu!

Nimeni n-o să vă spună că veți dârdâi de frig pe bani mulți. Nimeni n-o să vă spună că „tehnologia hidrogenului” e atât de minunată încât nu există, iar pericolele utilizării sale sunt imense. Nimeni n-o să vă spună că panourile solare sunt un rahat marketat intens și că nu-și amortizează sub nicio formă investiția. V-a spus cineva că dacă ninge trebuie să vă urcați pe casă pentru a curăța fotovoltaicele cu o perie specială? Nu v-a spus nimeni amănuntul ăsta deoarece, după cum se știe, iarna omul oricum se urcă pe casă de plăcere. :) Dar despre mașini v-au spus ceva? Spre exemplu că iarna o să cam dârdâiți? Nicio problemă, compensați vara când o să muriți de cald. Asta deoarece, nu-i așa, vă veți dori o autonomie mai mare. Nu vă gândiți că autonomia marketată e aia de care veți avea parte. Ceea ce vă zice producătorul e valabil în condiții de test. În realitate e cam la 80% din ceea ce se spune. Iar după șase luni mai trebuie să mai renunțați la 20% din ce-a rămas. Apoi, aceasta va fi influențată teribil de vreme. Iarna autonomia e mai mică. Deh, dârdâială, monșer! Oricum se presupune că deja sunteți obișnuiți cu frigul. De asemenea, dacă nu țineți mașina în garaj(ideal încălzit), performanța acumulatorului scade. Dar pe cine mai interesează asta în condițiile în care „suntem verzi”? Verzi de frig, de foame și de oftică. 

OK, am văzut cam cât de bine ne va fi. Mulți intuiau asta. Dar probabil vă întrebați de ce totuși nebunia asta? E un răspuns cât se poate de simplu: pentru că e vorba de bani, de mulți bani. Vreo 150 trilioane, bani care nu există, dar care urmează să fie produși de FED și BCE. Și care, indiferent că ne facem sau nu părtași vor fi plătiți tot de noi. Pentru a susține mega-emisiunea monetară din care se vor îmbogății și mai mult șmecherii planetei, inflația urmează să crească între 1% și 3% pe an în următorii 30 de ani. Asta suplimentar față de inflația curentă. E o nebunie pe care numai niște hrăpăreți tembeli o puteau gândi!

Treaba e simplă așadar: prețurile vor fi mult mai mari, condițiile mult mai proaste, vom suporta întreaga notă de plată cel puțin prin „achitarea” inflației și de câștigat vor câștiga tot mafioții care conduc lumea. Unii s-ar putea întreba ce sens are să-ți mai dorești bani atunci când oricum ai destui. Naiba știe. Un asemenea răspuns nu poate fi dat decât în urma unui consult de specialitate într-o clinică de psihiatrie. Mă rog, nu-i o noutate că ne conduc nebunii. Știam asta. Doar că acum au ajuns la o putere atât de mare încât, pur și simplu, nu mai ai unde să scapi de ei.

31 de comentarii:

  1. "inflația urmează să crească între 1% și 3% pe an în următorii 30 de ani" - este o estimare ultra-optimista valabila oricum numai:
    - DACA nu va urma o mega-criza care sa dea totul peste cap iar inflatia de 300-3000% sa fie ceva "normal" (am proprietatea cifrelor - vezi Liban, Venezuela etc); si/sau
    - DACA nu va urma un razboi mondial care de asemenea va schimba tot ce cunoastem astazi; si/sau
    - DACA plandemia nu va continua si lucrurile se vor derula pe un trend linistit fara miscari de strada, revolutii si altele:

    Nu ti se pare ca sunt cam multi de "DACA"?

    Haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece. Vor urma cativa ani foarte grei. Extrem de grei. Aparent un pic mai bine o vor duce cei care se vor supune. Dar bucuria lor va fi de scurta durata. Efectele vaxxinarii vor face ravagii in randul lor.

    Cei nesupusi vor trage ponoasele izolarii sociale.

    Iar tu spui ca "inflația urmează să crească între 1% și 3% pe an în următorii 30 de ani". Serios?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRAVO ANGELA!
      "Aparent un pic mai bine o vor duce cei care se vor supune"
      impreuna cu
      "Cei nesupusi vor trage ponoasele"...nota 10

      Ai prins foarte bine esenta derularii evenimentelor, uite ca-ntotdeuna! :))

      Ștergere
  2. "Climate change" este religia urmatoare dupa Covidism, mai periculoasa decat ISIS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As numi-o complementara, alaturi de cea ECO-Medicala. Important este cum o shuntam. Am incercat DIN GREU toata vara trecuta...si acum NE-AU DAT BORSUL PE NAS, ca pedeapsa...trebuie sa luam aminte, sa invatam, ca-n filmele SF...si mai ales CIOCU mic!

      Ștergere
  3. Nu e vorba "doar" despre bani. Dicolo de mega-șmenul ecologistoid stă și dezideratul oligarhiei psihopate de a depopula masiv planeta. Principalul vector al creșterii spectaculoase a populației din secolele 20-21 a fost accesul, pentru prima dată în istorie, la energie abundentă și ieftină. Odată înlăturat acest factor, oare ce s-o întâmpla cu demografia?

    Pe măsură ce automatizarea și robotizarea progresează, din ce în ce mai mulți dintre noi devenim redundanți. Frigul, foamea, pauperizarea forțată și dictatura covidiană vor salva planeta, din câte se pare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minciuna deja consacrata de tranzitie: "automatizarea și robotizarea progresează" este promovata chiar de papagalii care repeta ce li se pare pertinent din stiri. Motivul este clar: Justificarea reducerii dramatice a locurilor de munca, care-i deja in derulare de citeva decenii.

      Service la automatizare si robotizare cu cine? Cu absolventii scolilor INEXISTENTE DE MESERII?

      Ștergere
  4. Iarna schi si vara cros,
    Amandoua-s de folos.
    Iarna-i mai costisitoare,
    Crosul cere doar… picioare
    Fiindca iarna nu-i ca vara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stau si ma gandesc cat de papagal eram cand am pus botu' la filmul "Who Killed the Electric Car?" Ma rog , era acum 15 ani. M-am si bucurat cand a aparut continuarea ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum tot cacialma este, la fel cu bateriile imbunatatite( o imposibilitate dovedita de rusii (CEI)care inca sunt sinceri, au ramas citiva in afara academiei de stiinte( corupta), AI alta gogorita monstruoasa...toate minciuni gogonate de tranzitie, pina-si aranjeaza baietii sacii-n caruta si incep sa se ofileasca organele genitale.

      Ștergere
  6. Evident ca sunt niste jocuri murdare in toata afacerea cu energia. Asa este tot timpul. Ca si batalia dintre medicina clasica si medicina alternativa. Fiecare incearca sa-si vanda cat mai bine metodele. Sa nu uitati ca traim intr-o tara in care si Plafarul a fost cumparat si mult din tamtamul ce se face impotriva medicamentelor este pus la cale de cei ce vand metode de vindecare mai mult sau mai putin eficiente. Rupti in doua intre companiile farmaceutice si companiile la fel de bogate ce ne vand metode germane de vindecare, sau metode orientale, sau iluzii NLP, romanii au inceput sa moara de TBC, boala considerata eradicata. Ce nu fac unii ca sa se imbogateasca? Orice! Crime,masacre, genocid.
    Oricum, nu ar fi de neglijat nici energia eoliana si nici energia soarelui. Am fi taiat mai putini copaci daca batalia pentru ciolan a politicienilor nu s-ar fi perpetuat 30 de ani si s-ar fi pus in aplicare un plan serios pentru consumul eficient al resurselor. Si pentru pastrarea caldurii in casă. Sunt unul dintre romanii ce nu-si permit izolarea casei pentru ca nu am niciodata suficienti bani ca sa fac asta. Si suntem foarte multi in situatia asta. Cei mai multi.
    Silviu Brucan nu a fost un om destept si nici nu a fost profet cand ne-a dat 20 de ani pana cand ne vom trezi. Uite ca s-a inselat chiar el si cei 20 de ani s-au facut 30. Nu a fost destept, dar a stiut planul de distrugere a Romaniei, pentru ca a fost unul dintre artizani. Cunoscand apetenta romanilor de a da batalii inutile din Ego, Brucan a stiut ca romanii se vor manca intre ei pe paine,planul dusmanilor mergand ca pe roate neoprit de romanii aflati in război cu ei insisi.
    Sărmană țară odinioară bogata, blestemata sa atraga conducatori lacomi si lipsiti de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu este vorba de bani ci de control. Control total, ca e vorba de bisnis, politica, social... Si cine zice control zice dictatura, "democrata", dupa cum se vede. Oare de ce fb cumpara, aruncand cu miliardele cum arunc io cojile de ceapa la gunoi, orice aplicatie de socializare care apare (wup, insta, mess etc.), doar pt control. Cum majoritatea au ajuns in locurile unde sunt prin frauda, vedeti bill gates sau tzuki, sunt ca puradeii cominternistilor instalati la putere in Romania de dupa 89, stiu ca daca lasa controlul ermetic din mana vor ajunge la puscarie (intr'o societate normala).

    RăspundețiȘtergere
  8. Sec, la obiect, articol de referință.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei vad ca ai inceput sa intelegi, totusinu au ajuns nebunii la o putere atat de mare, nu ; nebunia a crescut, atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imaginea puterii lor este exacerbata din motive de lipsa a OPOZITIEI, nu din putere politica propriu-zisa. Chiar ei au si anuntat oficial de nenumarate ori la forumurile lor economice, ca daca nu sunt toti INTELESI, CO-OPTATI, acest proiect nu va putea fi implementat si se va narui. Evident fac referire la PRINCIPALII JUCATORI MARI, cei mici fiind cantitati neglijabile si imediat SANCTIONABILE LA SINGE!

      Ștergere
    2. Nebunii nu sunt nebuni, ci doar escroci si criminali care s-au imbogatit in razboaiele criminale pe care le-au finantat, si astfel moartea oamenilor normali, ucisi in razboaiele finantate de ei nu i-au impresionat tot asa cum nu-i impresioneaza faptul ca actiunile lor constiente, vor ucide alte miliarde de oamenii.
      Eu tare as crede ca salvarea noastra depinde numai de Rusia si Putin, (asa cum s-a orientat corect vecina noastra Ungaria). Pentru ca numa,i Putin si Xi au puterea sa ucida tintit, aceste bestii criminale care in sute de ani de razboaie finantate de ei, au adus un rau atat de imens umanitatii, incat numai Satana (daca ar exista, (bineinteles altele decat aceste bestii criminale)) ar mai fi putut aduce.

      Ștergere
    3. Mai Robert chiar asa de naiv esti? Foloseste-ti inteligenta si faptul ca vorbesti si rusa. Tu chiar nu poti distinge faptul ca Putinache, in spatele mastii lui( fata de pocherist) este printre cei mai indirjiti globalisti determinat sa indeplineasca sarcinile care i s-au alocat?...motivul principal pentru care este reales incontinuu din 2000( cu o mica pauza pentru chestii de familie) Tu chiar nu vezi dracoveniile demonice din el? Dintr-o populatie de 174 milioane, acum daca mai sunt 90 milioane, in scadere abrubta spre telul lor suprem: O Rusie cu max 40 milioane..pentru INCEPUT! TARGHET CLAR INDICAT de nenumarate ori de fiarele neomenesti strecurate din beznele tenebrelor in virfurile omenirii.
      Singura sansa constituie TREZIREA TA, a noastra!...si evident ajutorul supranatural...altceva IOC!

      Ștergere
    4. Ungyure,rusii si xi sant dusi si ei; ar mai ramane nord coreenii,da-i mici...
      Singura tara libera si fericita din lume la ora actuala imi pare korea de nord !
      De unde stiu ? prea trag toti in ei din toate partile ! Este stiut pe cine uraste Sata !

      Dictionar / Sata, oameni pierduti cu sufletul ratacit care cauta prozeliti, cam cum ar fi zombi !
      Cine sant astia ? / Toti ingrijoratii si precautii din zilele noastre !
      Timpul arsurii lor,a satanistilor, a inceput.

      Ștergere
  10. Buna intrebarea de final. Raspunsul este ca nu este vorba de bani ca scop principal, ci de pauperizarea populatiei, scaderea mobilitatii si in genere de tot ce confera o minima independenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Pauperizarea este echivalenta pierderii puterii in plan social, ceea ce se si doreste SUBIECTILOR din spatiul PREPONDERENT occidental ( Vestul fiind TINTA PRINCIPALA)

      Ștergere
  11. Porumb/papusoi/cucuruz/

    Foarte eficient si (inca ) accesibil ca pret.

    https://stiinta-mister.ro/romanii-apeleaza-la-porumb-pentru-incalzirea-locuintelor-cu-500-de-kilograme-pe-an-se-poate-incalzi-o-casa-de-120-de-metri-patrati/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, si deasemenea si cu balegar, dar momentan n-avem destule vite asa cum au indienii de exemplu

      Ștergere
    2. Ioane chiar si 500kg/luna nu-i rau...pentru cite luni pe an? vre-o 4-5 luni( cu incalzirea globala)...in rest vara, avem nevoie pentru gatit pentru care folosim mult mai putin. Problema este de unde cumparam porumb, in conditiile in care toti cuprinsi de panica se vor napusti precum lacustele.

      Ștergere
  12. Autoritatile corupte din Romania cumpara in continuare Remdesivir pt tratamentul bolnavilor de covid19. DNA-ul mai exista?!?!?!
    https://www.who.int/.../who-recommends-against-the-use-of...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand l-am auzit pe Timmermans ca trebuie sa insistam cu tranzitia la energia verde mi -a dat seama ca e ceva putred. Pana atunci am crezut ca niste cretini cu intentii bune au pus caruta inaintea calului incercand sa renunte la combustibilii fosili inainte sa aiba o alternativa. Tranzitia de la fosili trebuie facuta, trebuie sa constientizam ca sunt limitati, dar trebuia pregatita prin investitii masive in cercetare si descoperirea unei surse alternative de energie care sa fie si suficient de ieftina si sa poata produce electricitate in cantitatile necesre.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu banul e scopul lor ci dependenta omului de sistem . In California se interzic motoarele pe benzina off-road dar si drujbele , motocoasele. Si asta e doar inceputul. Daca ne vor interzice : sa ne incalzim cu lemne, sa crestem animale etc etc cum poti refuza green pas azi pecetea lui Antihrist maine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...daca nu putem sa ne incalzim cu lemne trebuie sa ne mutam mai aproape de casa primarului unde cu siguranta sunt trase gazele :))
      Problema cea mare este interzicerea drujbelor, a motocoaselor, tractorase. Cum revenim la cai si boi? Oare stiti cit de greu se dreseaza boii pentru a trage la jug? Am urmarit pe cineva luni intregi si este o adevarata aventura! Va fi f "interesant"! Orice ar fi , nu deznadajduiti, deoarece horrorul infernului asta doreste de la voi!

      Ștergere
    2. Si daca imi interzici drujba, ce?
      Si de unde zvonul asta?
      Mai am inca cel putin 3 metode la fel de eficiente de a taia lemn.

      Ștergere
  15. Arafat este " militarizat". Un om care a construit SMURD pornind de la zero, cu o mână de voluntari in jurul lui la inceput, gandeste milităros si se inscrie foarte usor in tiparul de gandire al multora ca el, care cred doar in vaccin ca mijloc de prevenire. Medicii sunt formati intr-un anumit mod in facultate. Arafat a facut facultatea la Tg-Mures, nu in Papua Noua Guinee. Prin anii ' 60 a fost o epidemie de poliomielita si veti intalni multi oameni născuți in perioada aceea cu un handicap. Dupa descoperirea vaccinului, boala a fost eradicată.
    Cineva ar vrea sa-l transforme in țap ispășitor al tuturor pacatelor din sistemul romanesc.
    Cine oare? Si de ce?
    Pentru ca nu e român?
    Cand si sistemul SMURD va fi privatizat, atunci sa vedeti dictatura banului stors din buzunarele noastre pentru orice.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nenea,
    Mai citește matale și poate descoperi că SMURD e privat încă de la înființare, bre. Ia ghici, de unde finanțele pentru el?! Hehe!

    RăspundețiȘtergere
  17. Oricat de avansat esti, oricate panouri solare, eoliene si reactoare nucleare ai, trebuie sa fii idiot sa iti tai craca de sub picioare, "backup-ul" de urgenta.

    Oricare din cele 3 sistemme de mai sus necesita pentru functionare ceva ce nu poti controla (nu teoretic, nu ca stat prapadit cel putin): soarele, vantul si apa.

    Or daca cu astea poti avea oricand probleme, de ce trebuie sa te impusti singur in picior inchizand centralele pe carbune ?
    Astea au valoare strategica inestimabila. Vor functiona atata timp cand arzi carbune in ele. Nu depind de alti factori externi.

    In timp ce la amarati ca noi si multi altii functioneaza proapaganda cu fosta-incalzire/actuala-schimbare/viitoarea variatie a climei, Germania si China s-au prins si fac ce trebuie: se ocupa de functionarea corecta si normala a centralelor pe carbune.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)