joi, 18 noiembrie 2021

Cu cât ne va jefui Plăvanul(alături de „echipa” sa)?


Ieri v-am promis că vă voi dezvălui angajamentele pe care le-a făcut Plăvanul în numele nostru. Înainte însă de a trece la subiect, vă voi aminti faptul că Românie se află - din punct de vedere real - în scădere economică față de trimestrul anterior. În mod normal ar fi trebuit să fim pe plus, însă rezultatele politicii dezastruoase de deznaționalizare a României se văd din plin. Ideea e că, la momentul actual, ceea ce vedem este un episod cu care trebuie să ne obișnuim deoarece, începând din acest moment, începe marea cădere.

Țara e la pământ de mai mult timp. Permanent, în schimbul șpăgilor sau al unor obiective iluzorii, s-au cedat hălci din suveranitatea națională. Doar un exemplu: austriecii ne-au luat atât bogățiile de suprafață(pădurile), cât și pe cele ale subsolului. Nicio țară normală n-ar fi făcut ceea ce am făcut noi. De fiecare dată am cedat, având speranța că ne va rămâne partea cea mai importantă. De fapt n-am făcut altceva decât să ne furăm căciula, lăsându-ne furați.

Când leprele liberale au sosit la putere - forțând la pachet și preluarea PSD de către acoperiți - au constatat că nu prea mai e ce să furi. Din ministere - canci, contracte cu dedicație - canci, fonduri europene - canci. La capitolul fonduri europene a avut grijă Ghinea - încă de la prima sa descălecare în Minister - să canalizeze fondurile către ONG-urile slujitoare ale ocupantului extern. Așa că, ce se mai putea face?

E timpul să faceți cunoștință cu cel mai mare asasin economic al istoriei noastre. El se află în spatele celui mai mare jaf desfășurat vreodată în țara aceasta. Nu, nu glumesc deloc. Îl cunoașteți, dar vă fentează teribil fața lui de om blajin. Se numește Virgil Popescu și ocupă portofoliul Energiei. Nu-mi dau seama dacă el este artizanul jafului sau doar sluga, unealta din mâna jigodiilor care ne jefuiesc. Însă, cert e că el este pionul esențial al celui din urmă și, în același timp, al celui mai mare jaf al României. 

Spuneam că atunci când au ajuns la butoane, liberalii au constatat că nu prea se mai poate fura clasic. Norocul lor a fost reprezentat de începerea pandemiei, astfel încât la umbra stărilor de necesitate sau a neconstituționalei stări de alertă, și-au putut pune în practică jafurile în maniera veche. Era modul în care știa Orban să fure: Cîțu se împrumuta, iar Orban direcționa banii în „zonele de control”. Mai un avion de pseudo-măști, mai ventilatoare „pierdute” prin Europa, mai o fabrică de măști incapabilă să producă  vreo mască, mai niște pistoale luate la prețuri umflate și atâtea altele. Orban se credea invincibil, doar îi mai produsese o casă în Sibiu Plăvanului. Numai că cerințele erau mult mai mari. Iar răbdarea celor care așteptau mai mult era pusă la încercare.

De fapt Orban fura „cu frâna de mână”, atent să nu cumva să i-o tragă vreun procuror. Asta în timp ce Plăvanul avea nevoie de un om care să fure bezmetic, la vedere. Așa se face că, pe la mijlocul anului trecut intră în scenă omul nostru. Prima acțiune pe care-o face e un asasinat al întregii națiuni, o bombă cu detonare lentă care-a izbucnit abia acum: liberalizarea prețurilor la energie. Să dai drumul unei liberalizări atunci când ai de-a face cu structuri monopoliste e o dovadă de jigodism. Era însă în joc interesul Austriei, o comandă dictată de Plăvan și care, probabil, i-a produs mulți țăcănei în Liechtenstein.

Ceea ce a descoperit Virgil Popescu a fost ultima mină de aur existentă: partea funcțională reprezentată de companiile naționale. E o pistă pe care intraseră și idioții regimului băsescu, dar au fost îndepărtați suficient de repede pentru a nu putea să profite. Iată-l acum pe - scuzată să-mi fie exprimarea -  „pizdă plânge” ăsta de la Energie, executând „pas cu pas” operațiunile de îngropare a companiilor naționale. În timp ce dădea bomba liberalizării prețurilor, o altă bombă a fost lansată la apă, și aceasta tot cu efect întârziat: intrarea Romgaz în afacerea exploatării platoului continental al Mării Negre. Am explicat de vreo câteva ori cum această aventură va duce în final la falimentul Romgaz. Din afacere vor câștiga două părți: pe de o parte americanii de la Exxon care vor factura fiecare lucrare fără a-și asuma niciun risc, iar de partea cealaltă statul austriac al cărui interes principal este să ducă în Viena gaze ieftine. Astfel, Austria va controla gazele românești atât la extracție cât și la distribuție. Boierie pe banii noștri. 

Exact la fel cum a bubuit prețul energiei în curtea noastră la un an de la decizie - timp în care asasinul Virgil Popescu se face că a uitat de decizia pe care el cu mâna lui a luat-o - exact la fel, după ce extracția va începe în Marea Neagră, ne vom trezi că gazele respective doar tranzitează România, iar de profitat va profita doar statul austriac. De-aia tot rulează publicitatea aia cu „extragem gaz din Marea Neagră”! În total, la afacerea asta, Romgaz - și implicit statul român - va pierde spre 10 mld. $! Doar 1 mld. $ a costat concesiunea, adică „biletul de instrare” în joc. Să vedem cât va costa construcția și exploatarea întrucât vor fi costuri adiționale legate de „Green Deal”. Pentru a forța intrarea Romgaz, Ministerul Energiei a scos din burtă un raport conform căruia dacă se va începe exploatarea după 2022, atunci investiția nu mai e rentabil. 2022 începe în câteva luni, astfel încât, conform acelui raport, Romgaz își poate trece miliardul de euro pe pierdere!

Însă lovitura cea mai mare abia acum urmează. Pentru a crea o nevoie de energie, același Vergilică a închis facilitățile de producție pe cărbune aruncând orașe întregi în frig și producând daune majore în ceea ce privește piața muncii din Valea Jiului. Vă menționez că, încă de la Revoluție, spre acea zonă s-au îndreptat cele mai multe atacuri economice, reușindu-se în prezent, iată!, lichidarea sa totală. Mișcarea lui Virgil Popescu însă nu a lăsat doar orașe în frig, ci a creat - așa cum am spus - un deficit major pe piața de energie electrică. Culmea, localitățile neîncălzite vor avea nevoie de mai mult curent electric, astfel încât deficitul e unul teribil de mare. Așadar, un asasinat economic tipic!

Și cum atunci când ți s-a creat o nevoie trebuie s-o acoperi, Plăvanul a venit cu soluția magică a SMR-urilor de la NuScale. Am scris recent despre subiect, însă nu am mai avut timp să adaug și partea financiară. M-am axat atunci pe partea de siguranță în exploatare, care e de-a dreptul dezastruoasă. Trebuie să fii tâmpit să accepți ca propriul tău popor să devină subiect al unui experiment dubios. Dar pentru a fi împachetat frumos, s-a vorbit despre locurile de muncă pe care le creează această investiție. Știți despre câte locuri de muncă e vorba? Vreo 200 în România și vreo 1500 în SUA!!! Ei au inclus pentru România și locurile de muncă din construcții, dar acolo e vorba de o forță de muncă temporară, deci fără impact. Înțelegeți chestia? Pentru 200 de locuri de muncă, Vergil a dat afară mii de mineri și angajați ai complexelor energetice. Curat murdar, monșer!

Dar bomba vine abia acum. Primul SMR pe care-l va construi NuScale în România va avea 6 module cu o capacitate totală de 462 MWe. Costul său estimat e de aproximativ ... 6 mld. $!!! Bani pe care, presimt, România îi va da iar în avans. Cum vi se pare? Păi ca să înțelegeți, o să luăm spre comparație Ungaria care, cu 12.5 mld. $ dezvoltă două noi reactoare clasice a căror producție estimată este de 2000MWe!!! De cinci ori mai mult, cu o investiție de două ori mai mare! Mai mult, dezvoltarea reactoarelor se face cu un credit de 10 mld.$ pe care Rusia l-a acordat Ungariei în condiții extrem de avantajoase. 

Ce se va întâmpla e simplu de intuit: prin instalarea acelor bombe experimentale, nu doar că se aduce un atentat siguranței naționale, dar suntem făcuți și sclavi ai unei energii deosebit de scumpe. Acele reactoare de mici dimensiuni vin cu un cost pe kw extrem de mare, de aproape patru ori mai mult decât cel obținut prin tehnologia nucleară clasică. Care tehnologie clasică nu e nici ea suficient de ieftină!

Nu cred că mai aveți întrebări în ceea ce privește ce urmează. Prin Minister se aude că de fapt, în mod secret, s-ar fi parafat construirea a cel puțin șapte asemenea SMR-uri, adică s-ar fi promis cumpărări în valoare de ... 42 mld. $!!! Dacă pentru semnare se dă un 5% comision cred că se vede de unde vine interesul! O păsărică spunea că, până acum, partea leului din comision(2/3) o halesc oficialii americani și 1/3 revine alor noștri. Deh, ca la proști. Chiar și așa Plăvanul împărat? Câte case își mai cumpără din banii ăștia?

23 de comentarii:

  1. Stii regula spirituală?
    Cand furi, de la tine si urmasii tăi pe linie genetica furi. Pana cand ti se stinge neamul. Cand daruiesti, tie iti daruiesti si urmasilor tai.
    Tocmai de aceea nu inteleg apetența romanilor pentru furt si jaf in astral si in fizic. Ma asteptam ca romanii sa aiba in ADN regula de aur potrivit careia " parintii mananca agurida si copiilor li se strapezesc dintii" si " culegem atat cat semanam".
    Dornici de nou, romanii au plecat pe aratura, sa invete tehnici de îmbogățit rapid. Asta inseamna sa vinzi o comoară pe un morman de margele din plastic.
    Jocul Lui Dumnezeu este clar si limpede. Jocul demonic este amagitor.
    Asa ca...sa fure Ioha cat pohtește pohta lui! Pana ii crapă pântecul si Ego-ul de nobil.
    Cei rabdatori, cuminti si altruisti castiga tot timpul Jocul de sah.
    Dar e nevoie si de piese negre pe tabla. Cum vrei sa joace piesele albe? Singure?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dvs. ați participat la aceste furturi? Cineva din familia dvs. a beneficiat de aceste lucruri furate?! Eu vă spun cu mâna pe inimă că nu am furat nimic și nici nu am beneficiat de aceste furturi!!! Și atunci... cum vă permiteți dvs să vă întrebați retoric, "de unde apetența asta a românilor pentru furt"?!? Nu vă este rușine deloc?! Încetați, pentru numele lui Dumnezeu, să vă mai uitați la televizor! De acolo vă vin aceste idei tâmpite.
      Hoțul, străin de acest neam pe care-l jefuiește (niciunul din acești indivizi NU este de etnie română), prin mass-media și diverși "(in)formatori de opinie" vă induce aceste idei absolut cretine, care vă împiedică să vedeți realitatea așa cum este ea: adică, niște indivizi de altă etnie, jefuiesc patrimoniul economic și fizic creat de neamul românesc. Când o să vedeți clar și limpede acest lucru, nu o să vă mai puneți întrebări tâmpite, provenite din privitul la televizor.

      Ștergere
    2. ”...Dar e nevoie si de piese negre pe tabla. Cum vrei sa joace piesele albe? Singure?...”
      În scurt.
      Răspunsul este: DA. Pentru că ”piesele albe” nu sunt în competiție(în viață)decât cu ”ele” însele...viciile, EGO-ului.

      Succes s-ai, dar ...:(

      Ștergere
    3. Cred ca sunteti genul acela de oameni cu bune intentii, dar cu capul in nisip. Traiesc cu picioarele printre romani si muncesc printre ei. Nu prea au probleme de constiinta cand au ocazia sa-si insuseasca ceva ce nu le apartine. Padurile nu au fost rase numai de straini. Iar complicitatea cu hotii tot hotie se numeste.
      In astral fura romanii păcăliți cu metode NLP. Inclusiv Coruț si alti " paranormali".
      Studiati problema si o sa intelegeti ce spun. Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.
      A te juca in astral cu forta mintii reprezinta o forma de vrăjitorie taxată foarte urât de catre forțele din lumină. Acest joc a fost practicat si pe vremea lui Ceausescu. Totul se plateste. Forțarea sistemelor se taxează.
      Cat despre criticarea romanilor, amintiti-va de basmul "Sarea in bucate".
      Este unul din basmele superbe romanesti. Vreți miere si linguseala in mancare? Atunci aderati la grupurile nationaliste care refuza sa vada realitatea si tineti-o tot asa, făcând pe mielușeii.
      Dumnezeu nu e orb.
      Nu suntem albi ca popor! Dimpotriva. De la injuraturi, nesimtire, lipsa implicarii in orice care ar putea schimba roata noastra ca popor, pana la hotia la propriu. Directia de mers a unei roti se schimba numai printr-un efort colectiv. Cu "eforturi" pe internet vreti voi o Romanie noua? Cu hauhau si laude care mai de care mai intelectuale?
      Sariti ca arsi de cate ori cineva incearca sa va spuna ca schimbarea romanilor trebuie inceputa cu ei insisi. Nu generalizez,dar nici nu pot vb despre fiecare caz in particular. Cine a furat si fura stie ca are musca pe caciula si trimit in acest fel semnale clare. Ca sa se potoleasca. Sunt si securisti, si paranormali, si masoni care trag cu urechea prin grupuri ca acesta si este bine sa le amintim cum au sfarsit alți tradatori in trecut.
      Educa un popor si vei avea un popor cu potential creativ maxim, demn si curajos, cinstit in a-si vedea si repara greselile.
      Linguseste un popor ca sa-i furi voturile si vei avea o turma trufașă,plina de ifose, care se va trezi abia dupa ce va fi vanduta si ultima palma de pamant!
      Credeti ca veti manca in viitor paine din seminte de vorbă semanate pe internet,adormitilor in timpuri de Armaghedon?!!
      Dormiti pe voi adormiti cu linguseli de popor ales si " cel mai credincios de pe fata pamantului". Terminati odata cu comparatiile cu alte popoare si cu jelania si plânsul! Atata lasitate?! Este vorba despre voi si urmasii vostri in Romania!
      Nici evreii si nici ungurii nu au umplut Romania de gunoaie si nu va agreseaza copiii. Sunt specimene dintre voi care trebuie oprite.
      Un măr stricat in cos le strica pe toate. Prea multe mere stricate in cos!

      Ștergere
  2. ”... Centaurii sunt simbolul forţelor brute ancestrale din om, care îşi au sălaşul în inconştient, iar vinul semnifică, pe de-o parte, „beţia” puterii şi bogăţiei (acelaşi simbol este folosit şi în Apocalipsa – vinul curviei Babilonului, atribuit acum sistemului financiar şi comercial), iar pe de altă parte, „beţia” dorinţei de nemurire. Legenda confirmă faptul că mirajul plăcerilor carnale, bogăţia şi puterea pot cauza decăderea şi chiar moartea zeilor însăşi. Prin Chiron (care era cunoscut ca fiind foarte înţelept), legenda ne spune că puterea şi bogăţia pot orbi chiar şi pe cei înţelepţi. Nu degeaba se spune că puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut. Nu de puţine ori, mirajul puterii şi al bogăţiei a determinat, în decursul istoriei, ca părinţii să-şi ucidă copiii, şi invers. Asemenea porniri lăuntrice pot fi temperate numai de o experienţă de viaţă supusă la diferite restricţii, şi prin obţinerea capacităţii vizionare asupra cursurilor evenimentelor.
    În mod evident, preotesele au încercat pentru ultima oară să-l corupă pe Heracle oferindu-i, pe lângă bogăţie, putere, plăceri diverse, însăşi mirajul nemuririi (ulciorul cu vin sacru). Tentaţia a fost într-adevăr foarte mare (Heracle forţând deschiderea ulciorului). Ulterior, văzând că mirosul vinului sacru (tentaţia nemuririi) a determinat stârnirea centaurilor (alte pasiuni ancestrale din inconştient), şi-a dat seama de greşeală. A înţeles că elixirul vieţii veşnice nu putea fi obţinut din cele văzute şi cunoscute, ci numai din cele nevăzute şi necunoscute (încă). Nimic din ceea ce are formă nu poate determina neforma, nimic din ceea ce este cunoscut nu poate determina necunoscutul şi nimic din ceea ce este muritor nu poate determina nemurirea.
    Aceasta a fost şi probă dar şi iniţiere totdată pentru Heracle. Şi-a dat seama că puterea cea mai mare este doar în sufletul său, pentru că doar acesta poate cuprinde nemurirea...”

    Succes

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amurgul zeilor...
      Zeii Olimpului se comportau irational si iubeau ideea de a fi proslăviti si de a le induce oamenilor frica. Ma uimesc nostalgicii dupa Ceausescu, nebunul care s-a crezut zeu si si-a dorit sa-si vada numele scris pe asfalt din trupurile sclavilor! Chiar sa le placa spiritelor captive in timp sa tremure de frica zeilor? Ma indoiesc...Dar nu-si pot imagina un alt tip de lume. Zeii reptilieni stapanesc omenirea de la " hăle potoape". Am " cules" expresia " hăle potoape" de la maică-mea, deținătoarea multor chei ascunse in expresii invatate la randul ei de la batranii plecati de mult timp dintre noi.
      Limba romana are multe chei ascunse.
      Astrologii, tributari unor harti astrologice depașite de mult timp, sunt supusii lunari, oi fricoase, ai acelorasi zei nedrepti si nemilosi care se cearta, invidiaza si sunt gelosi. Ia-te dupa un astrolog si nu vei iesi prea curând din hățișul lui Cronos.
      Mergi pe Calea inimii curajos si vei invinge zeii

      Ștergere
    2. @14.37 esti exemplul viu de cat de dobitoci au fost,sant ( viitorul e mai greu,doar semi-scris),,intelectualii'' Voi cu stiinta cu tot stiti decat sa distrugeti viul, nu sa-l protejati. L ati rastignit pe Isus,inchizitia, arme-razboaie,
      acum ,,carantine'', vaccinuri...

      Credeti ca scapati ?

      Ștergere
  3. ...o treime din comisionul de 5% ar insemna aproape 4 miliarde de dolari... dincolo de tradare si de orice alt considerent moral, stau si ma intreb care roman (si mai mult ca sigur care alt om de pe planeta, om al zilelor astea) ar ''rezista'' unei asemenea ''tentatii''... se intelege de ce, nu cu mult timp in urma, s-a introdus in trend-ul evolutiv al societatii moderne abrogarea pedepsei cu moartea? de cind s-a impus asta, in lumea ''civilizata'', jafurile au explodat pur si simplu peste tot... si nu numai jafurile... ce lume era cind nemernicul stia ca il paste gidele sau scaunul ''fierbine''... acum, cu arestul la domiciliu si judecarea in stare de libertate s-a dat liber la ticalosenii fara de seaman, inclusiv asasinarea unor tari sau grupuri de tari... si inca nu au ajuns la butoane ''lupii tineri''... inca sint ''madoff''-ii la butoane...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as incepe pedepsirea mortala cu voi,astia de o doriti.

      Ștergere
    2. O treime din comisionul de 5% al tranzacției de 42 de miliarde $ ar însemna 700 de milioane $. (42 x 0,05)/3 = 0,7.

      Ștergere
  4. Cred ca e singura energie care ne mai ramine in caz de razboi. E ceva ce se poate transporta pe un camion enorm. Cam asa arata pe google images. Si cred ca asta e explicatia. Cam miroase a praf de pusca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba doar despre bani, nu despre razboi.

      Ștergere
    2. Pe de alta parte am auzit ca Hidroelectrica pregateste investitii masive in energie verde, solara sau eoliana. Nici asta nu e suficient de ieftina dar macar e sigura.

      Ștergere
  5. Ca sa indraznesc un raspuns la intrebarea din finalul articolului, as spune ca poate sa-si cumpere cel mult un ...sicriu.Livrare pe Dealul Negru, in drum de fuga spre refugiul sibian. Prietenii stiu de ce( si unde) !

    RăspundețiȘtergere
  6. https://youtu.be/lff667LKpdw
    trimiteti la parlamentarii vostri

    RăspundețiȘtergere
  7. Romanii au fost disperati sa aleaga PNL plus sas. Acum au exact ce si-au dorit, plus vestul iubit si ce poate sa aduca acesta. Succesuri peste succesuri. De ce sa fie lumea nemultumita?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare ar fi cazul sa plecam din tara asta chiar daca asta inseamna ca vom muncii ca sclavii in alte tari?

    RăspundețiȘtergere
  9. Aduceti suma lucrurilor votate ! E nevoie sa va explic ca cel putin 30 de ani ati trait in nepasare ?Ati mers la vot precum oile in strunga !

    RăspundețiȘtergere
  10. Statul eșuat are un nume KWJ
    https://youtu.be/KXdWtSFUuoU

    RăspundețiȘtergere
  11. Tunuri în industria energetică au mai fost date din 90 încoace şi recunosc că sunt cele mai tari. Cu hoţiile astea date pe faţă scurt şi la obiect dărâmi orice guvern şi marionetă de la Cotroceni...dar nu se ştie când? Trebuie ales doar momentul oportun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Învinuirea cu votul greșit este o prostie! Cât timp lipsește organizarea oamenilor, în grupuri, pe diferite domenii/categorii, acțiunile concrete ale acestor grupuri care își cunosc interesul, partidele sunt niște grupuri mafiote, care, indiferent de vot, vor face jocurile de interese ale celor care le finanțează! De 30 de ani tot experimentam faptul că indiferent pe cine votăm se fac aceleași jocuri murdare.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ 3.24 Ai zugravit un tablou perfect, bazat pe o logica imbatabila!
    Dar eu iti povestesc Ursul si Vulpea....mergand vulpea prin padure auzi deodata un cotcodacit puternic in spatele unui tufis; se repezi trosc buf, dupa ceva timp iese tiftai ursul mormaind : vai ce bine-i sa stii o limba straina...
    Romania nu poate fi condusa decat prin Socialism sau dictatura militara, vezi Antonescu, Ceausescu.
    Intrebarea mea -oare mai e timp,nu e cam tarziu ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)