miercuri, 17 noiembrie 2021

Cum stăm și de ce nu sunt bani?

Văd târle de cretini și isterice care se târâie cu fundu' de asfalt în ceea ce privește numărul de morți din România. Cică am fi înregistrat un record mondial, că am fi pe primul loc și alte și alte aberații. Așa cum probabil ați intuit, întreaga retorică e falsă.

Cel mai relevant indicator este cel al numărului de morți la milionul de locuitori. Asta ca să nu comparăm mere cu pere. Ce ne spune acest indicator? În primul rând că România e departe de vârful clasamentului, chiar dacă se află pe locul 8 în Europa. Înaintea noastră se află Cehia, Ungaria, Gibraltar. Nu i-am auzit pe niciunii văicărindu-se! Cam în aceeași ligă cu noi se află Belgia și Italia. Astfel încât nu cred că e de speriat. Mai ales dacă punem în balanță faptul că respectivele state alocă mult mai mult pe cap de locuitor în ceea ce privește sănătatea.

Pentru că am adus în discuție cheltuielile, vă voi spune că Belgia cheltuiește aproximativ 10.3% din PIB pe sănătate, Italia 8.7%, iar dintre cei cu mortalitate superioară avem așa: Cehia 7.3%, Ungaria 6.7%. România cheltuiește doar 5.6%, aflându-se pe penultima poziție din UE. Ultimii fiind Luxemburg. Chiar și Bulgaria - care-i campioana europeană absolută în domeniul mortalității de COVID - are un 7.4% din PIB cheltuieli cu sănătatea. 

Și-acum să vedeți surpriza absolută. Belgia are PIB-ul de două ori mai mare decât al României, Italia de 7,2 ori mai mare, Cehia îl are aproximativ egal cu al nostru și Ungaria mai mic, dar în termeni reali România cheltuiește doar cu aproximativ 40% mai mult pe sănătate în condițiile în care are o populație dublă. Ceva pute, tovarăși!

Că la noi se face o propagandă dementă, vedem cu ochi liberi. Însă, dincolo de propagandă și stipendiile ei, vedem că în România se întâmplă ceva extrem de ciudat: pur și simplu nu sunt bani pentru nimic. După cum ați văzut sănătatea e finanțată la aproximativ jumătate din media europeană. Învățământul, de asemenea, e subfinanțat. Nu sunt bani pentru pensii și salarii. Cu toate acestea, avem un PIB de 250 mld$, într-adevăr mult sub potențialul nostru, dar acest PIB nu-i unul de neluat în seamă. Ce se întâmplă? Localitățile arată ca după un război, infrastructura e la pământ, peste tot nu sunt bani. Dar bani sunt, cel puțin așa arată socoteala. De ce nu sunt bani dacă sunt?

Păi hai să vedem. Unde sunt banii împrumutați de Cîțu? Vorbesc de sumele nete încasate de România, nu de comisioanele pe care el și Plăvanul le-au încasat în Dubai. Unde-s banii, tovarăși? Nu vă faceți că nu știți, că doar se cunosc principalele sugative ale Bugetului: armata, serviciile secrete și justiția. Iată cine bagă adânc banul în Buget înfruptându-se din plin. 

Armata autohtonă, una dintre cele mai înapoiate din NATO are cele mai mari cheltuieli raportate la PIB! Mai precis suntem pe locul 3. Și pe locul 2 la creșterea bugetului Armatei. Pe ce se duc acei bani? V-o spune Plăvanul: pe fier vechi cumpărat de la americani, cu bani plătiți înainte. România a dat SUA un tribut de aproximativ 30 mld$ în echipamente militare uzate. De asemenea găzduiește pe teritoriul său cei mai mulți soldați americani din Europa, cărora le plătește parțial cheltuielile. De fapt România este un contributor direct la Bugetul Apărării SUA!

Serviciile secrete? Aici e o poveste cum n-ați mai văzut! În lumea informațiilor România este al patrulea angajator din lume, după Rusia, SUA și China! Știți ce face mulțimea de agenți angajați de România? Servicii pentru SUA, Franța Germania! Cu alte cuvinte, din banii plătiți de contribuabilii români, se fac tot felul de servicii de intelligence către așa-zișii parteneri care au peneterat România cu totul! Vă imaginați că Ambasadorul Franței a dictat redeschiderea unor magazine în care inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit grave probleme de igienă? Suntem singura țară din lume în care șobolanii sunt fotografiați în galantare, dar nu se întâmplă nimic deoarece serviciile noastre secrete sunt deplin penetrate doar de cine nu vrea. Iar în ceea ce privește cheltuielile oficiale ale serviciilor, suntem pe locul 29 în lume, în condițiile în care ca PIB suntem în jumătatea inferioară a clasamentului! Puteți vedea multe date interesante în raportul Wikileaks din 2009(deh, de-atunci au pus bine batista pe țambal ca să nu mai știe lumea ce și cum!).

Justiția? Aici e boierie. România are(conform CEPEJ, vezi raportul aici) unul dintre cele mai mari bugete din Europa ca procent din PIB, în timp ce în rest, la toate metricile e jale. Doar bani mulți și restul zero. Performanțele se văd limpede: am trimis o acoperită a serviciilor franceze, nulă și neavenită, să ne facă de râs la procuratura europeană. În ceea ce privește numărul judecătorilor și al procurorilor, este de remarcat că sunt mult mai mulți decât media europeană, dar se plâng permanent de aglomerație. Oare în alte țări cum o fi? În ceea ce privește salariile magistraților, Italia și România sunt în topul european al celor mai mari salarii raportate la venitul mediu din țara respectivă! Sunt două sisteme judiciare absolut dezastruoase, puternic controlate de servicii secrete și de „partenerii externi”(italienii de SUA, noi de oricine), dar care plătesc la greu magistrații.

Reîntorcându-ne la tema articolului, putem spune că stăm excelent la capitolul COVID în condițiile în care încă nu există medicamente, condițiile din spitale sunt precare, iar personalul extrem de puțin. Valul acesta a fost mare la noi, dar nu din cauza nevaccinaților! Problemele din Germania, Olanda, Belgia și care stau să explodeze Franța, Italia, Spania, Portugalia - țări super-vaccinate - sunt deja dezastruoase! Lumea pică pe capete, cazurile grave se înmulțesc, iar valul actual e mult mai mare decât cele anterioare! O să avem o iarnă europeană fierbinte în ceea ce privește COVID-ul. Vă atenționez că deja au apărut focare de „virus nou”, care scapă oricărei vaccinări și pentru care au imunitate doar nevaccinații trecuți prin boală. Va fi o iarnă fierbinte, repet: uitați-vă spre Vest!

20 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Buna analiza dar mai trebuie adaugat ca după ce 32 de ani s-a distrus iremediabil tot ce a fost bine construit de ceausescu pentru oameni, de catre politicieni trădători în numele sfintei privatizări (De fapt jaf unde politicianul vindea fabrica pe pret mic și șpagă mare), și după ce 5 mil. de romani rămași șomeri au plecat, ce era sa facem toți ceilalți?! S-au orientat muncind la negru si facand evaziune! Cand vedem ca toți politicieniii și afaceristii fac evaziune la greu, toate multinationalele care au profit mai mare la noi decat in tarile de baștină și își,,optimizeaza" profiturile, plătind mai nimic româniei, cum ar putea fi altii corecți? Sa nu uitam si ca doar romania scoate la pensie la 45/50 de ani oameni in putere cu pensii uriașe, drept recompensa pentru serviciile aduse sistemului, sa se poata bucura în liniște de viață! Iar pentru asta sunt ținuți în sărăcie 2 mil. de oameni cu 800 lei lunar iar alte milioane vor ieși la pensie pe la vreo 70 de ani, daca mai apuca! Inechitatile sociale sunt strigătoare la cer și tare ma tem ca plandemia va duce la și mai multa ura în societate, nu suntem departe de un moment Flămânzi 1907!

      Ștergere
  2. Se pare ca vom avea o iarna de neuitat în condițiile în care nemții au amânat pe o perioada nedeterminata aprovizionarea cu gaz pe nord stream2

    RăspundețiȘtergere
  3. ”... A patra muncă
    – prinderea mistreţului de pe muntele Erymanthus. Fiorosul animal a fost urmărit de către erou prin mijlocul unor zăpezi mari, până când, sleit de puteri, mistreţul a fost prins. În drum, se abate la peştera centaurului Chiron, cu care se ospătează. Chiron primise în dar de la Dionysos un ulcior cu vin sacru, iar Heracle a vrut să-l încerce. După ce Chiron l-a refuzat, eroul a forţat deschiderea. Mirosul vinului i-a atras şi pe ceilalţi centauri. Deşi Heracle i-a avertizat că vinul trebuie îndoit cu apă, aceştia nu l-au ascultat şi având minţile înfierbântate, l-au atacat. Heracle s-a folosit de săgeţile otrăvite pentru a scăpa de ei. Chiron însuşi a fost atins de o săgeată, dar fiind nemuritor, a scăpat cu viaţă. Nu a scăpat însă şi de durerile atroce. Pentru a scăpa de ele, Chiron alege să schimbe locul lui Prometeu, după care Heracle îl ucide cu una dintre săgeţile sale otrăvitoare...”

    Succes

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt curios...Tu cine te crezi? Ca avem o ogradă romaneasca foarte pestriță. Cred ca am numarat pana acum vreo 100 de Iisus, mai multe Maici ale Domnului new age, asa zisi alesi din casta IO gramezi intregi, preotese oarbe ce implinesc ritualuri fara noima si balmajesc cuvinte lipsite de Duh Sfant.
      Tu care Moș esti? Ca vad ca de gura esti bun. Flencăni, trancanesti neîncetat. Si stii vorba veche;" Vorba lunga, saracia omului".
      Jocul de sah de acum se numeste " Totul sau nimic" si banii nu mai au valoare pentru ca astralul a fost golit de catre
      " temerarii calatori" si culegatori de informatii aducătoare de bani. Intreaba-i pe paranormalopsihopupu din Romania despre atragerea banilor cu puterea mintii si alte minunatii moderne denumite fals si fad spiritualitate.
      In timpurile din urma ale omenirii actuale totul este falsificat. Spiritualul devine o vorba goala rumegata de capre in alcov. Nimic de valoare nu mai e in Cer. Omul modern a devorat totul si sta cu ochii pe un cer gol. Dumnezeu s-a restrans dincolo de barierele timpului omenesc...
      Daca omului i-ar fi fost deschise portile spre Cerul cel Adevarat, ar fi facut prapad si acolo. Nesatul si prost, crede ca daca a citit o biblioteca este zeu atoatestiutor. Zei s-au crezut si Hitler, si Stalin, si Ceausescu prostit de un cult al personalitatii practicat in absurdul Orient. Si...uite cum au sfarsit.
      Pentru ca mortul in Spirit tot mort ramane,oricata faima ar dobandi in viata, putere, bani, cărți rumegate.
      Taina Invierii era la Iisus. Si aceasta taina a fost falsificata,
      Matrixul e plin de orbi ce cred ca vad, de surzi ce cred ca aud, de prosti si nebuni ce se cred intelepti.

      Ștergere
    2. :))))
      Acu' chiar cu riscul de a fi blocat/ban-at de ”moderator” chiar am ”pohtă” d-o ”bălăceală” după ”piatra-n baltă” a aceste-i...anonime. De curajoasă ce-i nici, măcar, n-are ”minimul bun simț” să pună acolo, la sfârșit un ”nick” ceva...ca și alții, de altfel! :(
      So, ”...pe rând, nu toți ..odată”.

      ”Anonim18 noiembrie 2021, 08:48
      Chiar sunt curios*...Tu cine te crezi?...” *curios=curioasă !!??

      Păi io, mă cred...un trecător prin viață... Satisfăcută !!??

      ”...Tu care Moș esti? Ca vad ca de gura esti bun. Flencăni, trancanesti neîncetat....”
      Păi, sunt un...moș, ca multe milioane din acestă țară, care, probabil, în trecerea lui prin astă viață(neterminată) cu siguranță, a lăsat ceva,lichid și rece...

      ”...Spiritualul devine o vorba goala rumegata de capre in alcov...”

      Se pare că ” Flencăni, trancanesti neîncetat”...”o vorba goala rumegata de capre in alcov. Adevăr, grăiești! :(

      ”...Zei s-au crezut si Hitler, si Stalin, si Ceausescu prostit de un cult al personalitatii practicat in absurdul Orient. Si...uite cum au sfarsit...”

      Dacă de primi tăi doi ”zei” nu mă pronunț, de cel de-al treilea,e grav așa că-ți trimit răspunsul lui:

      Petre Țuțea: „Îl bag în pizda mă-sii cine îl mai înjură pe Ceaușescu!” (I)
      18 noiembrie 2021|Doctrină naţionalistă

      Ceaușescu. Unii de bine, alții de rău.
      Petre Țuțea: „Îl bag în pizda mă-sii cine îl mai înjură pe Ceaușescu!”
      Domnule profesor ION COJA, putem începe discuția promisă despre Nicolae Ceaușescu?...”

      Nu cred că ”Gazda” acestui blog, v-a putea combate afirmația... ”Pârnăiașului”!?!
      O repet și aici:
      NU, Ceaușescu Nicolae, a condus România.
      Nu am nicio simpatie/antipatie, pentru el, dar cel puțin merită RESPECT.
      Tot ce s-a construit în țară, a fost construit de....Poporul Român.

      So, în răspuns direct, de la mine, pentru acest ”anonim” este:
      Băi femeie, bați câmpii cu grație de ”....de alcov”
      După modul cum comentezi, ești ...”mariadakhel”, pe care am mai ”contrat-o” pe ”ioancoja” dar din păcate, ai mari probleme de EGO exacerbat....
      Păcat, de ”sufletul” tău, chinuit de o ”falsă iluminare”...prea mult ”noroi” împroști. :(

      MOȘU

      Ștergere
    3. Matrix este doar un film, o idee, una dintre miliardele idei posibile, Baetash.

      Ștergere
    4. ”Anonim19 noiembrie 2021, 03:14”

      Atâta timp cât folosesc un ”nick” care indică un ”ceva”, am dat și un ”amănunt” ar trebui să ai oleacă de ...respect, tu, cel care mă faci ”Baetash”, care nu ai elementarul bun simț să ...semnezi.

      Iar la ideea de ”matrix” este cu muuult mai mult, decât poți tu concepe. David Icke, explică ceva-ceva.

      Păcat

      MOȘU

      P.S. În atenția celor care se ascund în spatele ”anonim” și unknown”, NU VOI MAI RĂSPUNDE.

      Ștergere
    5. De comentat !?!
      https://www.youtube.com/watch?v=4jwH9ITpSCM

      Succes

      MOȘU

      Ștergere
  4. ”Cum stăm și de ce nu sunt bani? ”

    :))))
    Un ”titlu” amuzant :)
    Vrei răspunsul !!??!! Întreabă-l pe John Perkins(https://www.academia.edu/35791697/JHON_PERKINS_CONFESIUNILE_UNUI_ASASIN_ECONOMIC)
    Asta nu înseamnă, că n-ai știi răspunsul:)

    Succes

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
  5. Decaderea pare ca este prezenta de ceva vreme,iar 2022 va marca si o mare cadere economica,care se coace inca,iar disruptiile in alimentare cu petrol, gaze , carbune si la americani deocamdata cu importuri + cumpararea fermierilor sa nu planteze anul acesta, va lua prin surprindere pe omul simplu, canalizandu-i ura. Acesta este scopul. Coruptia va duce lumea acolo unde trebuie in aceasta lume perfectibila in care foarte putini incearca sa fie cinstiti incepand cu ei insisi.

    RăspundețiȘtergere
  6. faza asta are loc de tare multi ani , totusi ceva banisori au aparut destul de straniu in perioada psd-dracnia cand salariile bugetaurilor au crescut simtitor, dar n-a fost suficient, "fara oug pe justitie"..

    RăspundețiȘtergere
  7. „Unde sunt banii împrumutați de Cîțu?” Asta este tare! V-ați întrebat vreodată, dacă banii ăia chiar au intrat în țară, sau câțu a semnat pur și simplu niște hârtii?

    RăspundețiȘtergere
  8. Se studiaza inocularea plantelor cu vaxuri arn contra guvid...
    Ne vor otravi pe toate caile!!
    Invartiti hora unirii si sa zdrangane chitarile!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gibraltar nu e un exemplu bun pentru ce vrei tu sa demonstrezi.

    Din martie 2021, de la inceputul vaccinarii si pana acum, in Gibraltar au murit 5 oameni de covid.
    In 2020, cand nu era nimeni vaccinat au murit 93 de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  10. "dar în termeni reali România cheltuiește cu aproximativ 40% mai mult pe sănătate în condițiile în care are o populație dublă" -> cred ca ati dorit sa scrieti "40% mai putin"

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu de Gibraltar, dar cred ca o sa aiba alt stapan cat de curand.Referitor la serviciile secrete, ati vazut mivelul la armata romaneasca cu ala care a furat banii de lapte batut, apropo serviciul a fost infiintat de un etnic rus pe nume Moruzov, iar ceilalti joaca la handicap ca la golf, exemplu cunoscut fiind Codlea.

    RăspundețiȘtergere
  12. sunteti un adevarat PROFET al zilelor noastre...nu pot uita de articolul...dupa 7 zile scade infectarea in RO, dar in jurul nostru va curge sange...

    RăspundețiȘtergere
  13. ALETHEIA-Medienkonferenz | Kati Schepis | 12. November 2021
    https://odysee.com/@yoicenet2:a/Kati-Schepis:a


    Link: https://aletheia-scimed.ch/ALETHEIA-Medienkonferenz-vom-Freitag-12-November-2021
    https://odysee.com/@MihaiGrigoriu:5/2021-11-12-Catherine-Austin-Fitts-Switzerland-UT-WZ:f

    Odysee (https://odysee.com/@MihaiGrigoriu:5/2021-11-12-Catherine-Austin-Fitts-Switzerland-UT-WZ:f)
    Link: https://aletheia-scimed.ch/ALETHEIA-Medienkonferenz-vom-Freitag-12-November-2021


    https://report24.news/who-bestaetigt-offiziell-covid-impfung-ist-gefaehrlich-wie-keine-andere/

    Wie die Weltgesundheitsorganisation zu den Nebenwirkungen von Vakzinen und Medikamenten verdeutlicht, scheinen die experimentellen Covid-Impfstoffe so gefährlich zu sein wie keine andere. Das darf nicht verheimlicht werden! Doch Politik und Mainstreammedien interessiert das nicht.

    Seit dem Jahr 1972 wird beispielsweise gegen Mumps geimpft. Wissen Sie, wie viele Nebenwirkungen seitdem gemeldet wurden? 711. In 49 Jahren. Selbst die Masernimpfung (seit 1968) hat nur 5.827 verzeichnete Nebenwirkungen aufzuweisen. Wir sprechen hier weltweit von etwa 110 Fällen pro Jahr. Und was ist mit der Polio-Impfung? Da haben wir seit 1968 insgesamt 121.988 Fälle von gemeldeten Nebenwirkungen. Also etwa 2.300 pro Jahr. Getoppt wird das eigentlich nur mehr durch die Influenza-Impfung mit 272.202 gemeldeten Fällen von Nebenwirkungen in 53 Jahren. Das sind etwas mehr als 5.100 pro Jahr.

    http://www.vigiaccess.org/

    search for: covid-19 vaccine

    covid-19 vaccine contains the active ingredient(s): Covid-19 vaccine.
    Result is presented for the active ingredient(s).
    Total number of records retrieved: 2528564. Hover to show information

    Distribution
    Adverse drug reactions (ADRs)
    Blood and lymphatic system disorders (104114)
    Cardiac disorders (134242)
    Congenital, familial and genetic disorders (1443)
    Ear and labyrinth disorders (84137)
    Endocrine disorders (3859)
    Eye disorders (93105)
    Gastrointestinal disorders (507204)
    General disorders and administration site conditions (1522742)
    Hepatobiliary disorders (5293)
    Immune system disorders (38719)
    Infections and infestations (190757)
    Injury, poisoning and procedural complications (127613)
    Investigations (351980)
    Metabolism and nutrition disorders (56472)
    Musculoskeletal and connective tissue disorders (721768)
    Neoplasms benign, malignant and unspecified (incl cysts and polyps) (4127)
    Nervous system disorders (1072758)
    Pregnancy, puerperium and perinatal conditions (6063)
    Product issues (3885)
    Psychiatric disorders (119300)
    Renal and urinary disorders (20825)
    Reproductive system and breast disorders (112694)
    Respiratory, thoracic and mediastinal disorders (269855)
    Skin and subcutaneous tissue disorders (344037)
    Social circumstances (18149)
    Surgical and medical procedures (27120)
    Vascular disorders (135804)

    RăspundețiȘtergere
  14. Din motive pe care nu vreau sa le speculez, consider aproape irelevante ''argumentele'' psihologice; este vorba de lupta dintre lumina si obscuritate. Deci nu lupta dintre lumina si intuneric ca asta ar insemna sa le punem si sa le oferim ranguri si drepturi egale, aspect care ar fi complet fals pentru ca eroarea nu poate exista fara adevar. Asta este ciclul in care existam acum, in cadrul caruia ''intunericul'' pare mult mai puternic ca alta data.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)