luni, 8 noiembrie 2021

Despre criza alimentară

O să reiau azi o temă din zilele trecute, anume mult prea trâmbițata criză alimentară. Există ea oare? Are șanse să se materializeze? Doar e pe toate buzele, vorbesc toate știristele despre ea. Și-atunci?

De obicei, în epoca post-adevărului, dacă se spune la TV că afară e soare, e bine să dai un ochi pe fereastră întrucât e posibil să fie o furtună care te face fleașcă sau, mai rău, un viscol crâncen. Știu că, odată ieșit din casă, vei fi surprins să constați că pe stradă sunt oameni îmbrăcați sumar și încolonați să meargă la plajă. Dârdâiala însă e a fiecăruia, pe persoană fizică. 

Care-i, așadar, treaba cu criza alimentară? Ați văzut probabil numeroase poze sau filmulețe cu magazinele goale din SUA sau Australia. Și eu am postat câteva pe canalul DDTube. Nu-i oare clar: magazine goale=criză alimentară? Păi nu prea e deoarece, pentru a înțelege cum stau lucrurile trebuie să ne orientăm după cifre. O criză alimentară nu poate apărea de azi pe mâine. Producția de alimente e una sezonieră. S-au făcut cartofii toamna, îi ai tot anul, până la următoarea producție. Dacă s-a făcut grâul sau porumbul, la fel. Așadar, pentru a vedea cum stăm anul viitor, ar trebui să ne uităm la producția de anul ăsta. Ce ne spun cifrele?

În ceea ce privește cerealele, în 2021 avem producții record la nivel mondial. Citez din raportul FAO: „În timp ce prognoza FAO pentru producția mondială de cereale în 2021 a fost redusă cu 6,7 milioane de tone de la raportul anterior din octombrie, la 2 793 milioane de tone, aceasta este încă mai mare cu 0,8% (21,5 milioane de tone) decât în ​​2020 și marchează un nou record.” Așadar, în privința cerealelor ne-am liniștit. Să vedem pe piața proteinelor cum stăm. Aici, într-adevăr, nu mai poate fi vorba de producție sezonieră, însă ne putem face o imagine despre capacitatea de producție. În 2020, producția de carne de porc la nivel mondial a cunoscut o creștere de 0.5% față de anul anterior. În ceea ce privește 2021, Departamentul pentru Agricultură al SUA(USDA) estimează o creștere situată între 5% și 8.5%!! În ceea ce privește producția de pui, avem o controversă: USDA estimează o creștere cu 1.3%, dar în Europa vorbește de o scădere cu peste 1%. Misterul e simplu de intuit: întrucât industria turistică din UE a căzut, la fel a fost și cu cererea de carne. Iar dacă cererea e mică, și producția se adaptează. Însă, la nivel mondial e o creștere susținută.

E simplu de priceput că, în aceste condiții, nu poate fi vorba de criză alimentară. Și-atunci de ce sunt goale galantarele? Din prostie și ticăloșie. Sau poate că, dacă adăugăm publicitatea excesivă care se face fenomenului, înțelegem că e vorba de altceva? Dar care să fie acel „altceva”? Așa cum v-am obișnuit, înainte de a ajunge la concluzie, o să fac o scurtă paranteză.

Am citit o analiză foarte bună a situației logistice, analiză făcută de un șofer american de TIR, care are peste 20 de ani în domeniu. Pe scurt, omul spune că problemele au apărut de la tembelismele Administrației Biden din primăvară, când porturile americane s-au aglomerat. Acolo e o problemă majoră întrucât, din rațiuni de optimizare a profiturilor, echipamentele de încărcare/descărcare sunt destul de limitate. De exemplu, există doar o macara la 50-100 de camioane. Ca urmare a acestui fapt, timpii de așteptare au explodat. Acu, în orice port american ai de făcut trei cozi ca să iei marfa: o coadă la intrare, o coadă la macara și una la ieșire. Dacă înainte treceai fluierând prin cele trei zone, acum ai de așteptat chiar și 14 ore! În SUA există două categoii de șoferi: cei care fac parte din sindicat și care sunt plătiți la oră și contractorii independenți, adică șoferii care sunt proprietarii camionului și care sunt plătiți la cursă. Vă dați seama că, pentru un asemenea șofer, introducerea unei pauze atât de mari în care nu e plătit face diferența între un profit mizer și o pierdere majoră(acești șoferi plătesc și pentru întreținerea&reparația camionului!). Astfel, unii sunt nevoiți să renunțe deoarece nu mai merită!

Tuturor acestor probleme li s-au adăugat cele rezultate din supraaglomerare întrucât vapoarele tot sosesc, dar nu au unde să descarce. De asemenea, operatorii portuari sunt disperați și ajung să ducă containerele pe unde apucă, rezultând un haos logistic întrucât a căuta un container așteptat de un șofer poate ajunge un echivalent al căutării acului în carul cu fân. 

Iată pe scurt un motiv pentru care vedeți poze cu magazine goale. Culmea e că, în ciuda publicității aberante care se face, criza alimentară nu poate apărea decât dacă acea mână de șmecheri denumită „elită” se hotărăște să încurce cumva ațele logistice Altfel, raportându-ne la cifrele brute, ne rezultă că nu poate fi vorba de așa ceva. 

Dar, totuși, de ce se insistă? Părerea mea e că pentru a deturna ochii oamenilor de la adevărata problemă: taxa majoră care se va răsturna în cârca lor. E vorba de inflație, care a explodat. Și a explodat deoarece trebuia s-o facă de mult timp: s-au tipărit bani cu nemiluita în beneficiul celor puțini. De aceea clasa de mijloc a fost decimată, iar râpa dintre săraci și bogați s-a adâncit atât de mult. Iată că acum a venit nota de plată sub forma inflației. Inflație la care se adaugă și inflația rezultată din tipărirea de monedă pentru fantezia denumită „green deal”. Fantezie care-i va îmbogăți și mai mult pe cei bogați. Și, desigur, va sărăci săracii și mai mult. Tipic!

Iată motivul pentru care populația trăiește speriată de posibilitatea unei crize alimentare. Dacă va exista însă o criză, aceea va fi în buzunarele celor săraci care vor răbda voluntar de foame în timp ce vor dârdâi de frig în propriile imobile. În fapt, întreaga șmecherie este despre stăpâni și sclavi. O poveste în care sclavi sunt cei care se uită după morcov și uită de paraziții pe care-i cară în spate.

21 de comentarii:

  1. Nu spre iarna 2021-2022 trebuie sa ne uitam, ci spre urmatoarea.
    Evident vor spune ca scumpirile sunt datorate cererii mari vs stocuri mici. Inflatie insa e si in Europa, nu doar USA.
    Productiile record cel putin din Romania - grau- sunt nerelevante atata vreme cat exportam grau si primim biscuiti. In plus ticalosia de la varf de la noi nu credeti ca fac stocuri pentru la anul. Vand tot la pret mic anul asta, nu incurajeaza pastrarea, valorificarea viitoare. Criza probabil va fi ca in loc de paste italienesti e posibil sa gasim mai mult romanesti, vom fi manati sa folosim ce gasim nu ceea ce preferam. In plus, orice visam acum INCA sa luam ca aparatura electro, e posibil sa mai gasim (multe marci sunt out of stock) dar vom astepta ca la auto... Luni pana sa primim ceva anume. Robinetul Chinei va curge dupa propriul interes.
    Tot ce nu produce Europa va fi sub semnul intrebarii. Se va plati cu varf si indesat pofta multinationalelor de a produce la pret minim, externalizand spre Asia munca de jos. Poate nu e prea tarziu sa facem AICI elemente cheie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea a II-a
      NU! o afirm categoric... numai avem nici o sansa... DD isi inchipuie ca se va isca ''scinteia'', ''catalizatorul'', ca va reinvia ''spiritul romanesc''... sint sigur ca asta este exclus... cind si babele de la tara stau cu ochii beliti in ''smart'', butonind disperate pe FB, nu cred ca mai trebuie sa speram la ceva... tot ce am afirmat aici sint dintre cele vazute si traite de mine... as putea da mii de exemple... am batut tara asta mai bine de cincizeci de ani... asa mi-au fost meseriile... si inainte de '90 si dupa... plingeam cind vedeam ce faceau ''romanii mei'', cum spun eu... acum nu mai bintui prin tara... am 67 de ani... dar vad din alte surse ca mizeria inca se ''intimpla'', ca noi sintem actorii principali, ca NOI ne sapam groapa si nu linga noi ci chiar sub picioare... cu ani in urma scriam ca natiunea romaneasca a pierit... nu m-am inselat... se intimpla ACUM, in ritm accelerat... am ajuns doar o populatie... am ales timp, am facut alegeri timpe, am ales timpiti si nemernici timp de trei decenii... si o facem si acum, convinsi ca sintem constienti, rationali, grijulii cu soarta noastra si, mai ales, a copiilor nostri... NU PUTEM SA NE TREZIM... ori nu vrem... eu o sa ma petrec in curind... am ajuns sa ma intreb CE AM FACUT toata viata si mai ales PENTRU CE... modul in care mi-am raspuns mie insumi nu pot sa-l redau aici... un singur lucru stiu cu certitudine... NU A MERITAT... mai bine ma faceam DOREL... azi nu ma durea...

      Ștergere
    2. ”...Poate nu e prea tarziu sa facem AICI elemente cheie.”

      :)))
      Da' n-a mai făcut-o Ceaușescu Nicolae, mă rog, poporul român, înainte de ”operația de extirpare” a naționalismului român, recte revoluția din 1989 !!!!
      După '90 România(în 27 ani) a fost jefuită cât n-a fost jefuită de trei imperii timp de...
      Statistica jafului post-decembrist
      31 mai 2021|Doctrină naţionalistă
      STATISTICĂ ȘOCANTĂ – În ultimii 27 de ani, România a fost jefuită de 3,3ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie. Detalii:

      https://ioncoja.ro/statistica-jafului-post-decembrist/

      Oricum, poporul român își va reveni, doar că trebuie să scape de...căpușe.
      Succes

      MOȘU

      Ștergere
  2. Foarte buna analiza, ar trebui sa te axezi pe astfel de articole, sustinute de date-le faci foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Amintiri din viitor8 noiembrie 2021 la 13:08

    Criza alimentară "la care se lucrează" va fi un bun prilej pentru "elite" să introducă alimentele artificiale, precum "șunca" produsă din petrol, după care "specialiștii britanici" vor descoperi ca alimentele organice sunt pline de viruși și bacterii care sunt responsabile de creșterea mortalității în rândul populației, și numai consumul de alimente procesate și artificiale va fi salvarea omenirii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea I
    ...''Poate nu e prea tarziu sa facem AICI elemente cheie''... ba este... cu CINE? TOATA forta de munca specializata a plecat la dracu'n ghebe din Romania... au ramas doar ''doreii'', aia care vorbesc mult, iti cer pe manopera mai mult decit ai dat pe materiale si care nu stiu sa foloseasca o surubelnita electrica sau cum sa depisteze o faza sau un nul... urechistii si fraierii care nu pot sa lege doua vorbe, daramite sa practice o meserie, macar decent daca nu profesionist... cu CE? ce mai apartine Romaniei, romanilor? materie prima, utilaje, know-how, o saiba, un surub, o bucatade tabla, orice, TOTUL se importa... UNDE? combinate, intreprinderi, ''fabrici si uzine'' desfiintate de ani de zile... de la fabrica de ceasuri de la Oradea si pina la Mecanica fina de la Sinaia, totul este in neant... MII, nu zeci sau sute, ci MII de intreprinderi romanesti s-au ''topit'' in cele trei decenii... in aplauzele si cu stiinta noastra, a celor la care nu ne mai placea sa mergem ''la uzina''... am luat ''actiuni'' care au valorat NIMIC... am carat in Turcia rulmentii cu valizele... am defrisat contactoarele si am ''valorificat'' mercurul... NOI am distrus TOT... am facut ''afaceri''... intr-o frenezie tembela... sute de mii de firme infiintate in fiecare an... TOTI ne visam si deveneam ''patroni''... traindu-ne visul capitalist... am distrus singuri o TARA... caz UNIC in istoria umanitatii ca viteza de realizare... nu avem cu CINE sa facem ceva ''esential'' nici daca ar veni aici Buffet si Musk cu toti banii lor... sintem deprofesionalizati in TOATE domeniile... la ora actuala, fara sa am cifre si fara sa sap dupa ele, probabil ca nu avem mai mult de un milion de oameni ''meseriasi'' in ceea ce trebuie... NIMIC nu se mai ''leaga'' de noi... subsolul amanetat, vindut... fondul forestier distrus si jefuit intr-un ritm de neimaginat, tocmai acum, cind toti striga de conservare si de ''verde''... industria usoara si a serviciilor conexe distrusa in totalitate... de la camasile de la Braila si pina la jeans-isii de la Botosani... un sistem cooperatist, cu locatii si mina de munca specializata pentru tot ce este esential oamenilor, cu ateliere intinse la nivel national si care ''producea'' turat la maxim prin UCECOM, a fost farimitat si distrus... iliescu-kgb a atomizat TOATA agricultura, in timp ce, in acei ani, trendul mondial era exact invers, de creare a unor entitati agricole mari din cauza motivelor care se stiu, trend care s-a acutizat acum la maxim, prin marii bogatani ai lumii iar NOI inca nu ne-am ''trezit''... cel putin la citeva repere industriale eram in top cinci mondial... azi? NIMIC... nu este ''prea tirziu''... este IMPOSIBIL... si daca, printr-un miracol, ar fi posibil financiar, material, geografic, politic, NU se mai poate face nimic cu NOI, cei de azi... adica NOI sintem IMPOSIBILI... acele ''scoli profesionale'', cele de care fugeau toti, ca deh!, toti voiau la liceu si facultate, in ciuda IQ-ului si a evidentei, au fost distruse... daca vrei sa fac ceva ''esential'', orice, trebuie sa ''cultivi'' intii forta de munca... NOI? azi? vreau sa vad si eu un roman care se ''reconverteste'' si care merge constiincios la scoala un an jumate macar, daca nu trei ani... sau o mamica realista care vrea sa-si dea ''odoru'' la profesionala ca sa se faca operator CNC ori tehnician de printare 3D... si nu sa-l viseze in roba, la bara, sau in halat alb, de medic... sa fim seriosi... nu mai sint nici macar visatori... ca dumneata, ca mine, ca DD care inca isi inchipuie ca se mai poate ceva, ca mai avem O SANSA...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene @RIP, toate consecintele/rezultatele si nenorocirile care s-au abatut, tot ce ai enumerat tine direct de bani sau mai bine zis de lipsa lor(locala), finante, finantari, surse de lichiditati. Singura sansa de revenire la care si DD face aluzie in articolele sale de-a lungul anilor tin de sursele de fiantare a umbrelei proiectelor locale. N-are rost sa-ti epuizezi energia si sa ne zgindari noua apocaliptic nervii, ci sa te focalizezi pe MODUL in care am putea finanta proiectul Romania.

      Asta-i o intrebare cheie si pentru "candidatul" georgescu de la clubusorul de la ROMAni.

      Ștergere
    2. Au și banii rostul lor dar nu cred că în cazul de față este esențial! Esențial ar fi, după cât pricep dintr-o inițiativă de organizare locală a meseriașilor, dorința de organizare și credința că meseria este importantă și e necesară organizarea pentru crearea unui climat favorabil dezvoltării mentalității și culturii meseriei!

      Ștergere
    3. ''prietene'' @citadela... problema chiar asta este... ca nu BANII constituie ''problma'' ci OMUL, romanul meu... daca ai inteles altfel, este ok... dar eu in nici un caz nu m-am referit la asta... spre deosebire de visatori, scenaristi si alte categorii de comentatori, eu NU SINT rupt de realitate... o spun printr-un mic dicton pe care mi-l atribui de multi ani deja... sint prea batrin ca sa fiu ipocrit... cit despre ''sa-ti epuizezi energia si sa ne zgindari noua apocaliptic nervii'' pot sa-ti spun ca ''apocalipticul'' ala nu-mi apartine mie... el apartine ''romanului meu''... cine stie cite ceva despre REALITATE, doar priveste in jurul lui... ''MODUL in care am putea finanta proiectul Romania''? doar doua surse iti pot da raspuns la asta... EOROSTAT si INS... cifrele ''nu minte''... restul este abureala, caterinca, visuri, speculatii si orice alt sinonim la astea...

      Ștergere
    4. ''prietene'' @citadela... problema chiar asta este... ca nu BANII constituie ''problma'' ci OMUL, romanul meu... daca ai inteles altfel, este ok... dar eu in nici un caz nu m-am referit la asta... spre deosebire de visatori, scenaristi si alte categorii de comentatori, eu NU SINT rupt de realitate... o spun printr-un mic dicton pe care mi-l atribui de multi ani deja... sint prea batrin ca sa fiu ipocrit... cit despre ''sa-ti epuizezi energia si sa ne zgindari noua apocaliptic nervii'' pot sa-ti spun ca ''apocalipticul'' ala nu-mi apartine mie... el apartine ''romanului meu''... cine stie cite ceva despre REALITATE, doar priveste in jurul lui... ''MODUL in care am putea finanta proiectul Romania''? doar doua surse iti pot da raspuns la asta... EOROSTAT si INS... cifrele ''nu minte''... restul este abureala, caterinca, visuri, speculatii si orice alt sinonim la astea...

      Ștergere
    5. Te rog confirma ca raspunsul tau referitor la surse de finantare : Eurostat si INS(???) este o gluma proasta. Care cifre ???...cind intregul lor sistem este falimentar.

      Gresesti, OMUL este la fel peste tot si este modelat/manipulat/civilizat/orientat/RESETAT/INDOCTRINAT in functie de citi bani arunci in directia lui.
      Vorba aia, au reusit rusii( Putinache) CU BANI LA GREU, de 30 de ani sa-i transforme pe fiorosii ceceni in mielusei( in garzile lui personale), iar tu vorbesti de "romanii nostri" ca fiind ACEA insurmontabila si formidabila bariera ipotriva civilizatiei in Romania. Este hilar ca batrin fiind deja inca nu "te-ai prins" de schepsis!

      CORUPTIA peste tot se intimpla deoarece ESTE PERMISA de catre stapinii banilor, amice!..si nu invers!

      Ștergere
  5. Daca zic ei ca va fi criza alimentara va fi. Si e clar ca nu e legata de productie ci de planurile lor. Multe alimente nu se vor mai gasi, iar cele care vor fi, vor fi foarte scumpe, exagerat de scumpe. Asa cum bine zici, cei saraci vor fi si mai saraci, iar cei bogati si mai bogati. Criza alimentara vine " ca o consecinta a schimbarilor climatice". Ati inteles, da!!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Lipsurile alimentare despre care se vorbeste vor fi in viitor, se pare ca nu prea indepartat, vor fi amplificate si de lipsa banilor, Ultimii ani si nu instru in detalii, au fost abundenti, iar aceasata se face de multe ori artificial, prin impurumuturi, mentinerea si amplificarea de businessuri defuncte dpdv istoric, pana intr-o zi cand aproape totul se ia, se opreste. Lucrurile se schimba subit, precum in cazul celor 10 plagi, care conform surselor au durat toate 1 an. Cu agricultura este foarte simplu, opresti curgerea petrolului si in plus ca bonus pentru cei insistenti apar subit lacustele si alte vietati scapate din laborator. Totul ingheata.Treaba cu clima nu va merge si atunci din lipsa de competenta nu trebuie sa te ridici la inaltimea concurentilor ci sa-i distrugi continuu pana ori accepta sa se supuna ori situatia degenereaza catastrofal. Credeti ca va ceda cineva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire, "treaba" cu clima este nashpa rau, deoarece din cite se vede, o vom accepta din - evenimentele care urmeaza sa se deruleze - nu din congrese si forumuri internationale unde esti sau nu de acord. Asa cum ne informeaza si grupul "Greta": "Vremea discutiilor a luat sfirsit" Urmeaza sa vedem sezonul 2! Fereasca Dumnezeu!

      Ștergere
    2. Si Ivan Denisovici a prins ceva sezoane, sa speram ca din lipsa de audienta producatorul o amana sau treneaza, dar nu cred ca e vreo bucurie, ca se gaseste ceva oribil in loc. E clar ca vremurile ..usoare au apus.

      Ștergere
  7. Ce mai planset, ce mai vuiet. Ce mai smiorcaiala degeaba. Faina de grau e la 2 lei kilu, faina de porumb e la 1,5, cartoful e 1.2 lei, ceapa e 1.5 lei, varza e 1 leu, merele 1,5 lei. Piata e plina si bucalata. Bogata, imbelsugata si degraba la indemana. S-a scumpit untdelemnul de a ajuns la 7 lei si oul, care e la 0,6 lei. Cam atat. Mna, mergeti voi la MegaImage, eu merg in Piata Nicolina, in Iasi. Criza alimentara, my ass. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  8. ,,Nu ce nu stii iti face necazuri, ci ce stii sigur dar nu e real,,

    Mark Twain

    RăspundețiȘtergere
  9. ”...Iată că acum a venit nota de plată sub forma inflației. Inflație la care se adaugă și inflația rezultată din tipărirea de monedă pentru fantezia denumită „green deal”. Fantezie care-i va îmbogăți și mai mult pe cei bogați. Și, desigur, va sărăci săracii și mai mult. Tipic!...”

    ”... Deja s-au prabusit unele corporatii. Falimentul lor este cunoscut.
    - Vor fi mult mai multe. Sistemul oscilant crestere-descrestere economica se va amplifica si va actiona asupra marilor corporatii asemenea unui
    lant de cutremure. In aceste conditii, foarte multe firme si banci nu vor rezista. Foarte probabil ca acest lucru se va petrece intre 2015-2030. Mai mult de doua treimi din acest sistem se va prabusi.
    - Solutia se pare ca este fuziunea. Multe firme au fuzionat si sunt semnale ca vor mai fuziona. Deja sunt multe tratative in acest sens.
    - Tocmai aceste mari corporatii sunt primele afectate. Se vor prabusi sub propria lor greutate.
    - Pare sa fie o contradictie aici. Ele fuzioneaza tocmai pentru a gestiona mai bine criza. Prin fuziune, politica de piata este imbunatatita. De asemenea, se poate merge pe exploatarea comuna a numelui (brand-ul), a experientei de piata, a tehnologiilor etc.
    - Teoria suna bine, numai ca realitatea v-a luat-o inainte.
    - Ce vrei sa spui?
    - Cresterea vibratiilor va determina cateva efecte secundare, pe care nu le banuiti deocamdata. De exemplu, veti observa ca organismul vostru nu va mai tolera alimentele care nu sunt cultivate si preparate in zona voastra.
    - Care ar fi cauza, Zamolxe?
    Urmează...

    RăspundețiȘtergere
  10. Continuare...
    ...
    - Expansionarea campurilor voastre subtile. Veti vedea ca exact asa stau lucrurile. Cand veti consuma alimente din alte zone geografice, veti experimenta stari de confuzie si chiar probleme
    digestive si metabolice. In plus, veti consuma multa energie pentru a le digera. Alimentele au si ele un camp energo-informational, la fel ca oamenii. Chiar daca alimentele sunt denaturate prin procesele de preparare sau semipreparare, campurile lor nu vor fi distruse, ci doar fragmentate. Aceste campuri vor interfera cu campurile voastre si nu va va place starea. Va veti convinge de acest lucru. Drept consecinta, o intreaga pleiada de industrii vor fi rearanjate. Va fi o transformare foarte mare.
    Aceasta va atrage cu sine un imens circuit economic, incepand de la agricultura si pana la ramurile industriale si servicii. Legumele si fructele vor fi cel mai mult influentate. Chiar si o banala
    punga de hartie, fabricata in alta parte, va crea interferenta.
    - Campurile noastre energetice se vor expansiona de la sine? Chiar daca nu se va lucra pentru evolutia spirituala?
    - Da, campul vostru se va mari chiar daca nu ati intrat intr-un proces de evolutie spirituala. Deja a inceput expansionarea. Totusi, acest lucru va forta lucrurile. Ori veti incepe evolutia spirituala, ori veti fi nevoiti sa parasiti planul fizic. Puteti verifica faptul ca procesul a inceput. Consumati o perioada de timp produse facute in afara campului vibrational zonal, adica in afara tarii, si vedeti cum va simtiti. Apoi consumati numai produse din aceasta zona. Veti fi uimiti de diferenta. Si situatia este numai la inceput...
    - Daca este asa cum spui, atunci intr-adevar, multe corporatii se vor prabusi. Dar vor aparea alte firme, zonale, care vor profita de noua situatie.
    - Cu aceasta ocazie, foarte multe resurse financiare vor fi puse in circulatie si va fi si o ieftinire a multor produse. Inainte, doar o parte din resursele financiare erau folosite, majoritatea erau
    fie tezaurizate, fie prost folosite. Se vor sparge foarte multe monopoluri si multi veti vedea amploarea multor nereguli si inselaciuni. Chiar daca economia actuala pare de piata, marii producatori
    actioneaza din umbra pentru a mentine preturile ridicate si pentru a perpetua anumite procese de productie, care nu sunt tocmai sanatoase. O alta ramura care va pierde enorm este industria farmaceutica. Daca nu se vor readapta, se vor prabusi iremediabil. Schimbarile vibrationale vor determina intari-rea corpului energetic, deci omul nu va mai cunoaste decat arareori boala fizica...
    Urmează...

    RăspundețiȘtergere
  11. Continuare...
    - Unitatea de constiinta divina nord-americana si spiritele evoluate care o vor insoti ce vor face referitor la toate aceste schimbari?
    - Vor pune la punct si vor dezvolta noi sisteme economice. Daca pana acum a functionat sistemul piramidal, dupa 20 de ani va fi un sistem de tip piramida in piramida, iar evolutia financiara va fi mai mult zonala.
    - Este valabil si pentru alte produse in afara de cele alimentare?
    - Este valabil si pentru alte produse, dar mult mai putin.
    - Mi se pare mie sau ajungem la izolationism din toate punctele de vedere?
    - Toate acestea se petrec numai in tranzitie si doar acelora care nu sunt angrenati constient in procesul de evolutie spirituala. Adica marea majoritate! Izolationism nu va fi, ba dimpotriva!
    - Cat va dura tranzitia?
    - Pana spre 2100-2150. Atunci trebuie sa fie bine delimitata evolutia spirituala.
    - Cum adica?
    - Vom vorbi dupa o vreme despre acest lucru. Va trebui sa faci cateva regresii in trecut pentru a intelege mai bine despre ce este vorba. Oricum, tranzitia va dura ceva vreme pentru voi...”
    Un ...dialog.
    kupdf.net_chemarea-atlantilor.pdf

    De reținut :Ori veți începe evoluția spirituală, ori veți fi nevoiți să părăsiți planul fizic. (ZAMOLXE)

    Succes

    MOȘU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E absolut corecct ceea ce sustine DD, faptul ca dpdv al productiei o criza alimentara nu se justifica. Pr de alta parte , ca si-n energie, zona de produ tie nu mai e determinanta pt a genera o criza, in esenta una prvocata artificial, ci liniile de ttabsport si distributie. In concret, nu fac decat sa-l confirm. Cu amendanentul ca o criza alimentara dublata de una energetica sunt de luat in seama si nu neaparat dpdv al penuriei de produse alimentare sau energetice ci din sabotatea lanturilor logistice de ttansport si distributie.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)