marți, 23 noiembrie 2021

L-a salvat PSD pe Iohannis?

 

„Dacă PSD nu intra la guvernare, Plăvanul ar fi fost suspendat”. Iată refrenul acestor zile. Toată lumea repetă același lucru, de parcă s-ar fi intrat într-o amnezie colectivă. Vă amintiți să fi vorbit vreodată PSD-ul despre suspendare? Din contră, Ciolacu spunea chiar și neîntrebat că se opune acțiuni de suspendare, că oricum e situația complicată s.a.m.d. Deci de unde toată povestea asta? E simplu, de la propagandă!

Așadar întreaga retorică a suspendării e falsă. Plăvanul era oricum liniștit. Ciolacu și-a dovedit servilismul prin amânarea trântirii Guvernului Cîțu, astfel încât n-avea de ce să-și facă probleme. Astfel, dacă ar fi vrut cu adevărat, Plăvanul putea să prelungească întreaga criză până la calendele grecești. Și, cu toate acestea n-a făcut-o.

Să trecem în tabăra cealaltă, la PSD. În ciuda faptului că totul pare cu lapte și miere pe-acolo, treburile sunt destul de precipitate. Conform sondajelor interne, PSD nu stă bine în sondaje. Bate pasul pe loc tot cam la procentele de la Alegeri. În vremea lui băsescu PSD-ul domina sondajele. De-aceea nervozitatea e maximă. De asemenea, a mai apărut și amenințarea partidului care-l are în spate pe Dragnea, Alianța Pentru Patrie(APP). Securist cum îl știm, Ciolacu a mirosit că-i fuge partidul de sub picioare. Doar la prima strigare a APP-ului o groază de indivizi de la bază au părăsit corabia. Îmi spune cineva din interior că aproximativ 15% dintre parlamentarii PSD sunt suspectați că ar vrea să treacă în tabăra cealaltă. Oare de ce?

Explicația e cât se poate de simplă. Discursul patriotic atrage. Poate vă gândiți că APP-ul are același segment cu AUR. Greșit! AUR trage puternic zona tânără, are un mesaj care se potrivește mai mult cu cei de până în 30-35 ani. APP-ul în schimb are un bazin electoral comun cu al PSD-ului. Spre APP se vor orienta și cei mai tineri și cei mai în vârstă votanți PSD. Astfel încât este foarte posibil ca APP să mănânce o groază de electorat PSD. De-aceea mulți dintre parlamentarii actuali ai PSD s-au gândit să facă trecerea din timp. Motivul e simplu: cu cât îți așterni mai devreme, cu atât dormi mai confortabil. Ca paralamentar de opoziție, indiferent că ești într-un partid sau în altul tot una e. 

Situația însă s-a schimbat radical odată cu intrarea PSD la guvernare. Automat au început să se tranzacționeze posturi, există speranța că se vor trimite bani spre județele și localitățile roșii, astfel încât întreaga trecere a fost oprită. Iar acum toată lumea așteaptă să pescuiască posturi. 

Se vede de la o poștă că situația a fost păstorită atât de Ciolacu, cât și de Plăvan. Cei care mai ieri erau dușmani de moarte, acum sunt prieteni. De ce? Într-un fel e destul de logic. Presupunând că ar fi rămas situația de acum, treburile s-ar fi precipitat rău. Partea de parlamentari din PSD bănuiți de „fraternitate cu Dragnea” ar fi făcut mișcarea. Apoi venea AUR cu suspendarea, iar cei care plecaseră de la PSD automat ar fi votat, alături de rebelii lui Orban și AUR. Iaca povestea! Practic s-ar fi complicat lucrurile atât pentru Plăvan cât și pentru Ciolacu. Primul ar fi rămas fără tron, iar celălalt s-ar fi trezit într-o bună dimineață mort - vorba Turcancei. 

Acum însă apele s-au liniștit și toată lumea pare într-o dulce așteptare. Doar prin PNL se mai vorbește despre răzmerițe, dar acolo e simplu de făcut liniște. 

Așadar dacă vă întrebați dacă Plăvanul a fost ajutat de PSD, răspunsul e pozitiv. Însă, la fel de pozitiv este și răspunsul la întrebarea dacă PSD a fost ajutat de către Plăvan. Da, și ei și-au salvat pe ultima sută „unanimitatea”. Însă timpul trece. Partea frumoasă e că în tot acest ajutor reciproc, fiecare dintre părți nu știe cum să scape mai cu cămașa curată. E greu. De murdărit se vor murdări toți cei implicați în această preluare cu forța a României. 

Le spun însă tuturor o chestiune cât se poate de simplă: să se roage ca din toată aventura în care-au băgat țara să nu se lase cu schimbarea de regim. Nu, micuților, nu APP e dușmanul vostru! APP e scenariul cel mai bun pentru voi. Dacă se lasă cu schimbare de regim, pregătiți-vă să fiți vedetele propriei voastre execuții! Nici n-aveți idee câtă ură s-a strâns împotriva voastră! Și-o să vedeți cum veți constata că am avut dreptate, dar va fi prea târziu pentru voi, trădătorilor!

15 comentarii:

  1. Dane ai dreptate dar as pucta cu o nuanta : intrarea PSD la guvernare alaturi de PSD este o capcana pe care idiotii de la PSD nu au banuit-o si nici nu o banuiesc.Este sah mat la cele 2 partide unul ,,NATIONAL ,,care evident trebuie sa dispara in gargara asta Globalista iar altul este un partid nu neaparat socialist si mai dehraba consevator care la fel trebuie sa dispara deoarece este traditionalist,invechit,etc si nu mai corespunde exigentelor globaliste ,neo marxiste...Cele 2 partide la alegerile din 2024 vor disparea cu ajutorul unor dobitoci impostori cacatu si caciolacu...Strategia este atat de simpla incat ciumpalacii nu numai ca nu s-au prins ...se mai si fudulesc cu noua izbanda !

    RăspundețiȘtergere
  2. Revenind la titlu : PSD nu la salvat pe Iohanus ci Iohanus le-a dat lovitura de moarte si lor si PNL...ma rog Iohanus...asta nu este in stare nici sa conduca o scara de bloc...cei care l-au indrumat pe Iohanus !

    RăspundețiȘtergere
  3. ...cita dreptate ai DD! de peste doi ani le tot spun la unii sa-si faca plinul la elicoptere... dar auto-suficienta noastra tipica si aroganta specifica parvenitului romanesc ii impiedica sa vada realitatea... realitate care se va ''urca'' cu bocancii pe EI... il critic pe ''romanu' meu'' permanent... sper din suflet sa-l enervez cit pot mai mult, asa cum am facut azi, toata ziua, pe ''gandeste.org''... stiu ca, odata ''pornit'', romanu' meu nu se opreste, indiferent de consecinte... dea Domnu sa se produca undeva ''scinteia''! sper si eu, printre putinii din tara asta, sa se mai ''intimple'' odata... si sa-i mature pe toti, indiferent de ''apartenenta'' lor... fara NICI O EXCEPTIE sint toti niste nemernici tradatori... si sper sa vad aplicata deviza de pe tricoul cel negru al ticalosului fruntas, ''NU LUAM PRIZONIERI''...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este infiorator gradul de control al "celor care nu candideaza dar castiga alegerile de fiecare data", parafrazandu-l pe Razvan Boanchis. Chiar si in aceste vremuri tulburi, orice inititiva politica bazata pe patriotism provoaza frisoane tradatorilor. Asa si trebuie. Insa va fi o lupta inegala cu sforarii sistemului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mizerabililor de la PSD si PNL si halca aia de carne care va spune ce sa faceti, o sa pierdeti tot, pe voi v-ati pierdut de mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. E miscarea normala pentru cei care fura banii statului. Au gasit modelul de afacere nou de sifonare a banului public prin masti, izolete, medicamente care culmea nu apar la consumator, prin injectii, tuburi de inhectare, seringi etc...
    Cand te uit la TV cica urmatoare miscare este scumpirea facturilor si unu care vine sa zica nu mai sunt bani de pensii, de perferinta boc.
    Deci cand nu mai sunt bani e pensii cine va plange? PSD care le-a dat acum ce? votul!
    Aveti ceea ce votati! Nu inteleg de ce va votati salarii asa mici. Diminuarea cu facturile e semnificativa indifierent cine suporta costurile. Dar statu zice ca el suporta costurile, numai ca si la populatie vin scumpite. Deci se tarifeaza de 2 ori, odata prostimea, o data bugetul.
    De cand pandemia asta creativitatea si invetivitatea politica de sifonare a banului public atinge cote nemaivazut de fantastice.
    Nu stiu de ce dar urmatoarea urgenta o sa ne zica ca nu mai avem bani de salarii la bugetari, apoi de invatamant ca sunt facturile mari si invatati acasa sa nu mai consumati bani de la buget, ca stim cum sa il facem sa nu mai fie al vostru prin modelul de bussiness al urgentelor perpetuue.
    Spor in afacere chiar nu mai am ce adauga.
    Oare cand ajungem jos de tot cu bugetul pe acelasi trend vreo 20 de ani, oare cate tipuri de urgente mai pot contribui la valorificarea bugetului national?

    RăspundețiȘtergere
  7. Maestre, strang semnaturi si pentru Legea Suversnitatii a lui Chitic si pentru demiterea lui Iohannis pentru AUR si vad ce este in tara! La oras mai treaca mearga, dar la tara, taranul este cu furca si coasa la usa!!! Doar o scanteie îi ttebuie! Este la limita suportabilitatii! Sunt consilier juridic si imi adum ce scriu! Poporul este pregatit de rascoala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde la care popor te referi... Al nostru e in afara oricarei banuieli :)) Taranul e la cumparaturi la mall!

      Ștergere
    2. 🤣🤣 In zona mea au ramas mai mult femei. Barbatii au cam dat colțul devreme din cauza bauturii, iar tinerii nu stau la tara nici sa-i implori. Avem pamant sărac.
      Sa vedem ce pot face pt dvs, dle Doru...Dar ma tem ca va vor lua in râs femeile de la tara. Or sa spuna ca boierii nu se schimba neam! Tot rupti de realitate si buni de gură. Ca de faptă...
      Stiti dvs vorba batranei Maria, saltata cu mascatii bovini si fara creier din casa ei pt
      " șpagă". Zicea, sarmana, ca in tara asta ar trebui schimbata si matura. Raman la parerea mea, ca numai Dumnezeu mai poate matura lumea de bandiți!
      In rest...sa auzim numai de bine. Cat timp va framantati domniile voastre pe net, noi am sapat gradina cu sapatoarea, unealta rudimentara dar foarte necesara, si am facut straturi, am pus ceapa. Acum, sapam via. In discursuri nu mai credem.

      Ștergere
  8. Mulți USReisti printre comentaci ... Vă doare ? Eu mă bucur!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asteroidul despre care vorbea guru Bivolaru va face probabil curatenie ( generala ) nicidecum vreo rascoala ; sansele sant 75%
    ,,Noroc'' ca oamenii au inceput sa
    innebuneasca si vor continua sa o faca pana in anul in care oamenii vor incepe sa scuipe ca pisicile si sa latre pe strazi,acela este ultimul an al Omenirii
    actuale; ramane intrebarea ce se va intampla cu oamenii normali,adica ,,nebunii'' de azi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-as plasa pe guru al tau acolo unde ii este locul: la puscarie pentru sarlatanie si folosirea energiei oamenilor ademeniti in secta. Sa fiu in locul tau, nu i-as croșeta o aura de sfant, ca nu este decat un papagal care a invatat niste tehnici de folosire a energiei oamenilor. Salturi prin astral facem toti, ca ne-am nascut cu aripi. Dar asta nu inseamna ca suntem atoatestiutori.
      Dar daca guru asa a vazut viitorul, poate asa va fi pe varianta lui, a neascensionatilor. Am auzit si eu ca pentru cei ramasi captivi in 3D va fi urgie!

      Ștergere
  10. Doar executia tradatorilor ne mai poate salva ! Orice alta "cale de mijloc" e gargara.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)