marți, 9 noiembrie 2021

O manipulare oribilă


Ieri „ora de ură” a avut ca misiune deturnarea adevărului despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Știindu-se că era vaccinat cu „schema completă”, dar și că făcuse COVID în ultima perioadă, misiunea propagandei era una menită a „arăta cu deștu'” oriunde în altă parte, mai puțin acolo unde e cazul. Iar misiunea a fost ușurată de scurta ședere a cântărețului de muzică populară la clinica unui om onest. Iată victima ideală menită a încasa loviturile necesare deturnării adevărului. Propaganda însă e jenantă. Rar mi-a fost dat să văd atâția habarniști vorbind despre nimic și aruncând cu rahat doar-doar or deturna atenția. Haideți să o luăm treptat ca să înțelegem fenomenul, mai ales că, probabil, sunt o voce singulară în ceea ce privește acest subiect.

Pentru început să vorbim despre Clinica Nera, cea care l-a găzduit pe Petrică Mâțu Stoian. Că tot s-a aruncat cu rahat vorbindu-se despre o „clinică particulară” despre care ăia din studiouri dădeau ochii peste cap pentru ca apoi să bage breakingu-n gard. Mai mult, s-a spus că acolo lucrează „unu' specializat în apiterapie”. Despre ce e vorba?

Clinica Nera a apărut la inițiativa profesorului universitar doctor Pavel Chirilă, înainte de toate un om de o rară modestie și de un teribil bun simț. Face parte dintre puținii medici care privesc medicina ca pe un act eclezial și care încearcă să le dezvăluie oamenilor adevăratele cauze ale bolilor lor. Este președinte al Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuți, al Asociației Filantropice Medical-Creștine „Christiana”, iar inițiativele sale sunt cunoscute de mulți oameni. Cei pe care i-a vindecat pot depune oricând mărturie despre blândețea și caracterul nobil al acestui om. Cartea sa de vizită, ca în cazul multor medici de excepție, sunt pacienții vindecați. Iată ce spune domnul profesor într-un interviu: „bucuria din ochii unui om vindecat nu are preț în aur”. 

Că tot s-a făcut tam-tam cu „clinica privată”, aveți idee care sunt tarifele practicate acolo? Vă spun eu: 100 lei cazarea, la care se adaugă 50 lei pentru trei mese pe zi. Clinica este așezată într-o zonă de vis, în apropierea Cheilor Nerei, un loc unde aerul e pur, iar peisajul îți taie răsuflarea. Poate-mi spune cineva dintre gurnaliștii ăia, unde în țara asta stai în condiții decente cu 150 lei/zi, preț care să includă și pensiune completă? Celor care nu au avut de-a face cu clinicile private, le voi spune că o zi de spitalizare la una dintre instituțiile private bucureștene costă în jur de 1000 de lei! Iar în acești bani nu este inclus tratamentul. Asta ca să mai terminăm puțin cu retorica dementă a „clinicii private”.

S-a tot făcut caz în ceea ce privește „ciudata terapie”. Am văzut tot felul de proști și isterice dându-se în petic, aducând ipoteza aberantă a „exploziei plămânilor” și alte aberații care și-ar face loc în orice antologie a prostiei. Tehnica hiperbară este folosită din 1662 și a fost perfecționată continuu de-a lungul timpului. Se consideră că este unul dintre cele mai sigure tratamente medicale din spital. Practic, tehnica nu are contraindicații. Pentru cei care încă nu sunt convinși de procedeu, vă voi spune că prin camera hiperbară trec atât scufundătorii - după ce au stat mai mult timp dincolo de o anumită adâncime, cât și cosmonauții. În ceea ce privește oamenii simpli, această terapie contribuie la o mai bună absorbție a oxigenului la nivel celular, crescând producția de elastină și contribuind astfel la o încetinire a procesului de îmbătrânire. Este o procedură care ajută teribil pacienții cu embolie pulmonară, cu maladii cardiovasculare, existând numeroase operații care, pentru o mai bună reușită, se desfășoară în camera hiperbară. Tuturor acestora le voi adăuga faptul că la Clinica Nera se află cea mai modernă cameră hiperbară din țară! Așadar sunt excluse orice eventuale probleme legate de disfuncționalitatea echipamentului sau siguranța sa în utilizare. 

Să revenim acum la cazul cântărețului Petrică Mâțu Stoian. Din ceea ce știm, avea o condiție critică a inimii, motiv pentru care trebuia să sufere o intervenție chirurgicală. Intervenție care nu a mai avut loc din cauza infectării cu COVID. Se știe despre cântăreț că fusese vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer. Ceea ce nu știm, dar poate că apropiații ar putea ajuta, este cât de rapid i s-a deteriorat sănătatea inimii după ce și-a făcut vaccinul. Este cât se poate de clar că omul se afla într-o stare destul de fragilă. De-aia simțea și nevoia să „facă ceva” în vederea restabilirii unei stări optime de sănătate. Mai mult e surprinzător episodul hemoragiei pe care a suferit-o în platoul de filmare și relatată de colega sa. 

În ceea ce privește degradarea rapidă a stării de sănătate care s-a finalizat cu decesul cântărețului, cei de la spital au vorbit de o proastă dozare a anticoagulantelor. Însă conform comunicatului dat de Clinica Nera, acele anticoagulante nu au fost prescrise acolo. Mai mult, ei nu prescriu medicație pacientului, aceasta căzând în sarcina medicului curant al fiecăruia! În mod normal toată chestiunea trebuia să se încheie aici, însă se caută cu orice preț să se arunce cu rahat în clinica respectivă deoarece trebuie să se distragă atenția de la adevăr, anume de la faptul că vaccinații încep să aibă probleme serioase. Ar fi trebuit investigat dacă lui Petrică Mâțu Stoian i s-au prescris acele anticoagulante sau, dacă nu cumva, el însuși s-a auto-intoxicat. Oricum, cert este că starea precară de sănătate o avea de dinaintea internării. 

Nu am habar care au fost problemele și de ce a murit acel om. Vă rog însă să priviți cu atenție și să nu cădeți pradă propagandei. Faptul că profesorul Pavel Chirilă e un creștin practicant recunoscut, că încearcă să trateze oamenii fără a apela la „binefacerile” Big Pharma, punând un accent deosebit pe prevenție(a se citi cartea sa „Nu hrăni cancerul”), îl transformă într-o victimă ideală pentru neomarxiștii progresiști ai prezentului.

Închei prin a vă îndemna să vă păstrați gândirea limpede în aceste vremuri tulburi. S-a ajuns în timpurile în care absolut nimic din ceea ce se spune pe canalele oficiale nu mai e adevărat. Iar culmea e că cei care fac întreg tămbălăul sunt niște proști jalnici.

36 de comentarii:

  1. 'Intervenție care nu a mai avut loc din cauza infectării cu COVID.'= Alt om nenorocit (si)de PCR. Nu doar ca testul nu are nici o relevanta, dar inrautateste starea de sanatate, sau chiar ii ucide pe cei mici si slabi. https://www.hindustantimes.com/india-news/three-day-old-baby-in-tripura-dies-after-swab-taken-for-covid-19-test-govt-orders-probe/story-MVJD7Ag84cBLok7nOY5jFI.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce se întâmplă de numai pot distribui articolul??

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta abordare, domnule Diaconu! Aveți dreptate, manipularea a ajuns la cote paroxistice, însă putini sunt cei care își dau seama de "profesionalismul" marilor jurnaliști si al influencerilor! Iar, a propos de "ora de ura", se pare ca Orwell a fost un vizionar, din păcate!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am pregatire medicala, dar am cautat la un moment dat informatii suplimentare despre aceasta procedura, in special despre contraindicatii.
    Doar un exemplu gasit:
    "Contraindicatii absolute
    Pneumotoraxul netratat reprezinta o contraindicatie absoluta in privinta terapiei cu oxigen hiperbaric...
    Uzul anumitor tipuri de medicamente inainte sau in timpul oxigenoterapiei hiperbarice reprezinta, de asemena, o contraindicatie absoluta...
    Doxorubicina folosita in timpul terapiei poate creste riscul de cardiotoxicitate si trebuie oprita cu 24 de ore inainte de terapie.
    Bleomycinul poate cauza pneumonie interstitiala si fibroza, dar acesti pacienti pot intra cu siguranta in terapie daca uzul acestui medicament a fost oprit cu 6 luni inainte.
    Disulfiramul, blocand superoxid dismutaza, poate creste riscul de toxicitate a oxigenului (convulsii si toxicitate pulmonara) si n-ar trebui sa fie luat concomitent cu oxigenoterapia hiperbara.
    Contraindicatii relative
    Cisplatina, impreuna cu TOHB, este o contraindicatie relativa, deoarece tratamentul medicamentos poate deveni inutil.
    Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) poate creste riscul de hipercarbie.
    Astmul poate duce la blocarea aerului intre cele doua foite pleurale si la barotraumatismul pulmonar. In aceeasi maniera, bulele de aer si leziunile asimptomatice observate in radiografiile de la nivelul pieptului sunt, de asemenea, contraindicatii relative deoarece pot conduce la pneumotorax.
    Implanturile ar trebui testate pentru a le dovedi siguranta si abilitatea de a rezista intr-un mediu cu presiune crescuta...
    La pacientii cu pompe anestezice epidurale exista riscul deteriorarii pompei din cauza presiunii...
    Sarcina a fost in general considerata o contraindicatie relativa din cauza efectelor necunoscute pe care le poate avea asupra fatului...
    Febra ridicata (>39°) sau epilepsia pot scadea pragul de rezistenta la convulsii, marind probabilitatea ca oxigenul sa devina toxic...
    Incapacitatea de a regla balanta presiunii in urechi sau sinusuri, probabil din cauza unei interventii chirurgicale anterioare, expunerea la radiatii, infectii acute ale tractului respirator superior, pot cauza durerea sau barotraumatismul. Spre exemplu, otoscleroza poate fi problematica...
    Disfunctia trompei lui Eustachio poate creste riscul de barotraumatism la nivelul membranei timpanice. Este recomandat ca pacientii...
    Claustrofobia poate reprezinta o contraindicatie, in functie de severitate... Interventiile chirurgicale oftalmologice pot fi problematice daca sunt ramasite de aer blocate in ochi, deoarece expansiunea sau contractia aerului din ochi pot afecta vederea...
    Chirurgia toracica poate creste riscul de atelectazie sau pneumotorax. Trebuie facuta o evaluare amanuntita intainte de terapie...
    Pneumotoraxul spontan este o contraindicatie relativa...
    Leziunile pulmonare asimptomatice observate cu ajutorul razelor x ar trebui evaluate pentru a se stabili etiologia lor inainte de tratament...
    Antecedente de nevrita optica sau de pierdere brusca a vederii este o contraindicatie relativa... Prin urmare, pacientii cu antecedente de patologie oftalmologica, ar trebui evaluati clinic pentru a determina riscurile si beneficiile potentiale.
    Diabetul zaharat dependent de terapia cu insulina sau hipoglicemia acuta, sunt contraindicatii relative...
    Uzul sau dependenta de nicotina si cafeina sunt contraindicate inainte de inceperea terapiei. Vasoconstrictia indusa de acesti agenti reduc eficienta terapiei. Din aceleasi motive, cocaina si amfetamina sunt de asemenea, contraindicate.
    Sferocitoza congenitala a fost considerata periculoasa...
    Fistulele perilimfatice, care apar in urma barotraumatismului urechii interne, provoaca vertijul si alte simptome vestibulare care pot fi agravate de terapie, oxigenul intrand fortat in cohlee."
    Sursa: https://centrokinetic.ro/servicii/recuperare-medicala/terapia-hiperbara/contraindicatii/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si acum - pentru echilibru si intru echidistanta - dati si contraindicatiile vaccinului Pfizer.

      Ștergere
  5. Oricum, ramane piatra de moara: omul era vaccinat si, ulterior, trecut prin boala...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumim pentru toate aceste informatii bine documentate și sincere. Sinceritatea, bunul simt și loialitatea fata de semeni este esențială. Mulțumim cu recunoștință! 💕💓🙏

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti perfecta dreptate in ceea ce-l priveste pe DOCTORUL PAVEL CHIRILA. Un profesionist adevarat si un om cu frica de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.activenews.ro/stiri/Clinica-Nera-in-care-se-internase-Petrica-Mitu-Stoian-cu-o-zi-inainte-sa-ajunga-la-spitalele-de-stat-arata-ca-artistul-se-prezentase-in-STARE-BUNA-de-sanatate-si-NU-APUCASE-sa-faca-nici-una-din-sedintele-de-terapie-cu-oxigen-hiperbaric-170541

    RăspundețiȘtergere
  9. Deja se pregatesc sa gaseasca tapul ispasitor, oricare altul, numai vaccinul nu. "Apar primele informații pe surse în cazul morții artistului Petrică Mîțu Stoian. Primul rezultat al necropsiei arată că acesta ar fi murit din cauza unei barotraume. Mai exact, plămânii acestuia ar fi cedat din cauza unui tratament cu oxigen. Clinica Nera, unde Stoian a fost internat, susține că artistul nu a fost supus niciunei proceduri medicale."

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am insuficiență cardiacă și iau anticoagulante(eliquis) și cardiologul mi-a dat scris că nu am voie să fac nici un fel de injecție intramuscular deoarece produce sângerări. La fiecare control când merg,mă întreabă dacă nu am sângerări. Numai intravenos am voie. Medicul de familie mi-a zis că am voie să fac vaccinul, chiar dacă iau eliquis pentru că e produs de aceeași firmă Pfizer. Vaccinul se face intramuscular.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Medicii de familie sant obligați sa indemne oamenii sa sevaccineze in masă! O fi adevarat ca vaccinul ajută o parte din populație(cea tânăra, sănătoasă, f nici unfel de probleme medicale) sa nu faca formele grave de Covid, dar pe restul ii pot ucide! Cum inca toate tarile sant la inceput de vaccinare, inca nu sau strâns îndeajuns informații despre cate/si ce fel, vaccinul a produs tot felul de probleme, uneori mai mari decat virusul covid.

      Ștergere
  11. https://m.activenews.ro/stiri/Clinica-Nera-in-care-se-internase-Petrica-Mitu-Stoian-cu-o-zi-inainte-sa-ajunga-la-spitalele-de-stat-arata-ca-artistul-se-prezentase-in-STARE-BUNA-de-sanatate-si-NU-APUCASE-sa-faca-nici-una-din-sedintele-de-terapie-cu-oxigen-hiperbaric-170541

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am încredere deplina in dr . Chirila și clinica Nero.

    RăspundețiȘtergere
  13. People ‘unvaccinated by choice’ in Singapore no longer can receive free covid-19 treatment

    RăspundețiȘtergere
  14. În ultimele luni, pe Facebook au apărut mai multe grupuri ale celor au trecut sau trec prin covid. Unele temeri și sfaturi sunt cam ciudate, ca să zic așa… De pildă:
    Bună seara! S-a mai confruntat cineva cu sughiț după covid?
    Alt utilizator a postat că plămânii tatălui său sunt afectați în proporție de 70 la sută. Ce sfat credeți că primit de la unul dintre specialiștii de pe Facebook?
    - Dați-i ceapă coaptă cu miere și mere rase, călite. Și am auzit de la un călugăr că slănina râncedă, câte o bucățică, e bună pentru plămâni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfatul potrivit era sa se interneze la ati si sa fie intubat...

      Ștergere
  15. Cand am auzit ca este bolnav, am zis ca i de la vaccin fara sa stiu daca este sau nu vaccinat.Ulterior am aflat ca avea chiar trei doze.Dupa ce a murit am stiut ca o sa dea vina pe clinica aceea si niciodata pe vaccin si seara... aia au facut.Nici macar nu spuneau ca era vaccinat.Singurii care au spus ca era vaccinat au fost cei de la realitatea tv.
    Am vazut un reportaj, cu peste 20 de oameni din Israel, cu tot felul de reactii adverse, pana la moarte si de aceea am zis ca si Mítu a patit la fel. Nu am putut sa ma uit la tot reportajul.O sa urmeze si la noi, dar nu o sa recunoasca nimeni ca e de la vaccin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor să distrugă tot ce este în folosul oamenilor bonlavi.In această clinica se recupera pacienții oncologici în stadiul 1 si 2.Păcat se distruge tot cei bun în țara asta.,de persoane care nici măcar nu știu să facă diferența între ozonoterapie si oxigenoterapie.

      Ștergere
  16. Uleiurile vegetale, zaharul si fructoza fac din tesutul uman, inclusiv inima, arterele o inflaatie cronica care se sparge la cel mai mic incident de boala. Schimbarea reginului alimentar si suplimentarea cu vitamina D3 sunt critice daca vreti sa traiti sanatosi dupa varsta de 40 de ani.
    Restul sunt drame pentru naivi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Incerc sa distribui dar nu se poate. 🤔

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Dan Diaconu hiper sau hipo bari ZERO REZULTAT.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dupa cum probabil stii, se incearca legiferarea certificatului verde (ulterior de vaccinare) la nivel national.

    Fa si tu ceva! Trimite SMS-uri catre toti deputatii cerandu-le sa nu voteze astfel de proiecte de lege.

    Iti ia mai putin de 1 minut!

    Mai multe detalii gasesti pe https://pentrulibertate.info

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ofera-le mai mult decat au primit deja... :))

      Ștergere
  20. Stimate,
    Ați omis să ne spuneți și despre costurile tratamentelor la Clinica Nera.E doar o simplă curiozitate.
    Semnat,
    O nevaccinată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înțeleg că prețurilor de cazare&masă se adaugă 300 lei pe fiecare sedință la camera hiperbară. Sunt sume vehiculate prin presă, nu am informații de acolo...

      Ștergere
  21. A devenit vaxxinul panaceu universal. Nu conteaza ce boli ai, nu mai sunt alternative, a ramas singura optiune. Este interzis sa ai alte optiuni sau un raționament diferit, a disparut dreptul la opinie, nu se aplica celebra zicala corpul meu alegerea mea. Si ce este mai trist NU exista reprezentare corect proporțională in parlament/senat pentru cei ce gandesc diferit. Indiferent de motiv/situatie, trebuie respectat dreptul si alegerea fiecarui om. In momentul in care apare conditionarea sau cenzurarea cu siguranta Libertatea a disparut.

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnul Diaconu, de acord, dl. Pavel Chirila este un mare om si doctor.
    Dar ia vedeti de la minutul 37, dezvaluiri privind clinica Nera si alte clinici in care este bagat, cine sunt sponsori, etc.
    https://www.facebook.com/NewsRomania11/videos/358948422674354

    RăspundețiȘtergere
  23. Mîțu Stoian nu făcuse nici un fel de covid - asta-i născocire a propagandei. S-a testat zilnic de covid de cînd s-a simțit rău și rezultatul a fost negativ. https://mariusmioc.wordpress.com/2021/11/11/petrica-mitu-stoian-dorinta-implinita-am-fost-primul-cintaret-de-muzica-populara-care-m-am-va%d1%81sinat-am-zis-sa-mor-eu-primul-sa-mor-in-plina-glorie-video/

    RăspundețiȘtergere
  24. Aici se spune destul de clar ca a fost "imunizat" cu doza 3

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara ! Dvs. Domnule Diaconu,ati avut acces si ati citit cu atentie continutul sau ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte multe vedete, sportivi si bogatani au acasa camere hiperbarice mici, de 2-4 locuri, langa gym si sauna, pe care le folosesc la discretie pentru intretinere si rejuvenare. Tratamentul hiperbaric nu e considerat tratament medical, la congresele organizate in Italia pe tema hiperbaricelor nici nu se duc medicii!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)