luni, 12 decembrie 2022

O nouă bombă în ascultările greceşti


Avem noi revelaţii în ceea ce priveşte campania lui Mitsotakis de ascultare masivă a telefoanelor din Grecia. De data aceasta este vorba despre un aliat, anume ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale de acolo, Kostis Hatsidakis, vicepreşedinte al partidului lui Mitsotakis. Ministrul a fost ascultat de autorităţile elene sub suspiciunea de „risc potenţial pentru securitatea naţională”.

Trebuie să înţelegeţi că acest „risc potenţial pentru securitatea naţională” este în Grecia echivalentul „suspiciunilor rezonabile” prin intermediul cărora teroriştii juridici ai DNA au arestat adversarii politici ai lui băsescu şi ai sistemului securist al statului român. Exact la fel s-a petrecut situaţia şi-n Grecia, unde Mitsotakis şi-a creat un sistem totalitar în care el era principala vioară şi principalul beneficiar al ascultărilor. Astfel reuşea să-şi monitorizeze nu doar adversarii politici, ci şi membrii propriului partid pe care încă îl conduce cu mână de fier. Iată de ce, la atâtea luni de la izbucnirea scandalului, Mitsotakis încă este în funcţie. 

Există însă un aspect pe care vreau să vi-l dezvălui. Kostis Hatsidakis, asemeni multor politicieni greci, ştia despre campania de ascultări şi căuta să se protejeze. Cum? Utilizând o tehnică pe care mulţi o consideră ingenioasă, anume prin limitarea la utilizare a telefoanelor de generaţie veche. Dincolo de avantajul bateriei care ţine mult mai mult, telefoanele vechi nu au posibilitatea de instalare a aplicaţiilor, astfel încât malware-ul gen Predator - folosit la ascultările în masă din Grecia - sunt absolut ineficiente. Aplicaţiile de spionaj de azi exploatează backdoor-urile din sistemele de operare ale telefoanelor moderne şi instalează cod maliţios care dă controlul asupra întregului telefon. La telefoanele vechi sistemul de operare nu permite aşa ceva, ceea ce-i face pe mulţi să le aleagă pentru evitarea intruziunilor. 

Este fals! Hatzidakis a fost ascultat fără probleme, în ciuda telefonului rudimentar pe care-l folosea. De mai multe ori am avertizat asupra portiţelor conţinute în sistemul de operare al card-ului SIM sau de capacitatea de urmărire prin intermediul SMS-urilor invizibile. Sunt tehnologii care au stat la baza protocolului 2G şi care permit supravegherea la scară a sistemelor moderne de telecomunicaţii. 

La greci, pentru monitorizare se utilizează sistemul produs de Syborg International, o companie germană cu sediul Bexbach. Produsul este unul care exploatează funcţionalităţile de bază ale reţelelor de telecomunicaţii, putând monitoriza toate telefoanele începând cu generaţia 2. Adică inclusiv a celor mai moderne terminale 5G. Nu operează prin instalarea de cod pirat, ci prin intermediul reţelei de comunicaţii, exploatând la maxim facilităţile de monitorizare incluse în protocoalele de comunicaţie. 

Ceea ce trebuie să înţelegeţi în urma scandalului de acolo este că telefonul mobil e un accesoriu mai degrabă de spionaj decât de comunicare şi indiferent de tehnologia în care lucrează poate fi spionat fără probleme. Vă reamintesc chestiunile care se ştiau încă de la implementarea primelor reţele de comunicaţii mobile, anume că un telefon poate fi ascultat oricând, chiar şi când este oprit. În acele vremuri, indivizii care doreau să nu fie ascultaţi, scoteau acumulatorii din telefon, iar cei mai suspicioşi prcedau chiar şi la scoaterea cartelei SIM deoarece unele telefoane aveau acumulatori meniţi a ţine sub tensiune sistemul o perioadă după deconectarea acumulatorului. 

Poate că ar fi necesar să vă reamintiţi că sistemul telefonic cu fir nu permitea terminalele mobile şi, cu toate acestea, omenirea a supravieţuit fără probleme. Spun asta pentru cei care au impresia că dacă-şi pierd telefonul sau sau dacă li se interzice utilizarea sa au impresia că s-a ajuns la Sfârşitul Lumii pentru ei. Aiurea, de fapt de-abia de-acolo începe cu adevărat viaţa. 

9 comentarii:

  1. Metoda cea mai accesibilă „publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care şi-l permite aproape orice agenţie de detectivi sau divizie judeţeană de doişiunsfert. Însă se aplică doar pentru standardul GSM, care foloseşte o criptare uşoară. În cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibilă. Concluzia: Dacă ai opţiunea asta, foloseşte telefonul exclusiv pe modul 3G.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Spun asta pentru cei care au impresia că dacă-şi pierd telefonul sau sau dacă li se interzice utilizarea sa au impresia că s-a ajuns la Sfârşitul Lumii pentru ei. Aiurea, de fapt de-abia de-acolo începe cu adevărat viaţa. "

    Absolut de acord !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. " Utilizând o tehnică pe care mulţi o consideră ingenioasă, anume prin limitarea la utilizare a telefoanelor de generaţie veche."
    Sună mai bine " limitarea în utilizare."
    "Ceea ce trebuie să înţelegeţi urma scandalului".
    Lipsește ÎN. Să înțelegeți în urma...
    Toate telefoanele se pot asculta, există 2 metode :
    1.Ascultarea în sistemul de comunicații, varianta clasică cu ascultarea pe fir sau centrala telefonică.
    În sistemul de telefonie mobilă este mai simplu, centrala telefonică este digitală și convorbirea analogica este transformata în flux de date digital care este mult mai ușor de folosit sau copiat.
    Dacă Windows 10 este plin de găuri de securitate, crede cineva că softurile de la telefonia mobilă nu sunt la fel?
    Însă varianta asta implică colaborarea firmei de telefonie.
    2.Ascultarea terminalului, telefon fix ( prin montarea de microfoane înăuntru) sau pe fir din casă până la stâlp.
    În cazul telefoanelor mobile, fie se schimbă telefonul cu unul "preparat" în cazul celor de generație mai veche, fie este rezolvat prin soft la smartphone ".
    Da, telefoanele inteligente sunt foarte bune și practice, poți instala o grămadă de aplicații, însă toate sunt pentru" binele tău ".

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi.....sa nu ne plangem ca romanii nu sunt "ascultati",cu sau fara telefon.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar o minte bolnava psihic - adica fara Dumnezeu - poate concepe si implementa, un sistem Draconic de supraveghere a tuturor indivizilor/fiecaruia dintre noi.
    Oricum, un asemenea sistem este nu doar extrem de scump, ci si extrem de inutil, deoarece:
    1) daca Dumnezeu vrea ca inevitabilul sa se produca, atunci el se produce indiferent de ceea ce si-ar dori Satana ca sa preintampine,
    2) oricum, Ingerii Domnului nu sunt niciodata mai numerosi decat degetele de la o mana, deci: urmarirea tuturor gainarilor este exclusiv o vanare de vant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este vorba doar de urmarire, ci si de control mental. Si asta se practica cu succes si pe internet.
      Rețetă: iei un descreierat care se crede Mesia, pentru ca asa i-au comunicat prin channeling demonii săi. Asta isi face un grup ca Bivolaru.
      Sau ca altii.
      Vedeti " fenomenul Desanca" si templul de ametiti de la Arad, unde a fost uns ca Mesia fiul Desancai. Unii ii spun vindecatoare. Eu ii spun vrajitoare care stie sa se joace cu formele gând ale adepților
      făcând cateva " minuni" pentru efecte convingatoare la circ.
      Iisus nu mai este Cel ce a venit candva. Fiecare crede ca poate fi Iisus. Ca si cum ar fi concurs pentru ocuparea unui post in Cer.
      Găinile convinse ca guru e sfânt vor face toata munca pe care oculta o vrea pentru a-si atinge scopurile murdare: vor prezenta metode simple de iluminare, te vor invata cum sa te eliberezi prin sex tantric sau prin vizualizări...etc
      Rezultatul? Milioane de oameni pe pământ dorm pe ei multiplicand ceea ce guru din centrul sistemului propagă ca fiind adevar. Asa ca...de partea luminii sunt foarte puțini. Batalia fiind pe suflete, dracu e bogat in prosti. Prosti inutili, pentru ca cernerea necesita si inutili. Pentru contrast. La final, cei ramasi de partea luminii vor merge sus, ceilalti vor ramane sub controlul intunecatilor, sclavi orbi ce repeta acelasi tipar comportamental ca amagitii din Evul Mediu cu indulgente papale. Nicio diferenta. Doar limbajul actual este mai sofisticat, creandu-le sclavilor impresia ca sunt destepti, culți, iluminati, eliberati...

      Ștergere
  6. Foarte multe dintre mandate nu sunt justificate legal, dar se face politie politica "legal". Tot ce se colecteaza se foloseste pentru santajare si control, manipulare. Pe timpul Securitatii era lejer, parfum, acum e mai teroare ca atunci, nu doar datorita tehnologiei avansate ci a lipsei de scrupule a structurilor care calca in picioare legile pentru distrugerea adversarului tintit. Nu e nicio democratie sau domnie a legii, e o mare minciuna. Ferice de cei care nu stiu nimic, macar traiesc liberi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poti sa ai si 1G daca la celalat capat sta unul tantos cu 4 sau 5 G esti halit ! Ce telefoanele cu fir nu erau ascultate? Sa fim seriosi ! Sunt tehnologii astazi de ascultare mult peste tehnologia mainstream, asa cu sau fara telefon poti fi ascultat !

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ca hotii si ucigasii sunt victime mai nou. Curat murdar..

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)