vineri, 23 decembrie 2022

Vin sărbătorile!


Aproape că am uitat că vine Crăciunul! Dar chiar vine! Vine pentru a ne reaminti că suntem prea prinşi în labirintul nostru cotidian şi că, din ce în ce mai des, uităm să ne trăim viaţa. 

Sunt vremuri tulburi, aşa cum au tot fost de-a lungul timpului. Însă nu trebuie să ne lăsăm prinşi de peisajul sumbru de-afară, ci să ne îngrijim de căldura din interior. Acolo este viaţa noastră, deci acolo trebuie să privim.

Sunt obosit. La fel ca marea majoritate a oamenilor. Dar pentru toate există un leac, iar această stare de epuizare se vindecă atunci când ne punem lângă brad, lăsându-ne fascinaţi de luminiţele jucăuşe şi de gândurile care ne duc în copilărie.

„Vine Crăciunul!” e strigătul care spune totul, care ne aduce speranţă şi atâtea sentimente de nedescris. Hai să lăsăm totul de-o parte şi să ne aşezăm în jurul bradului alături de cei ai noştri! Hai să ne îngrijim de căldura căminului nostru şi să uităm de ceea ce e afară. Niciodată afară n-a fost bine în totalitate. Mereu a fost câte ceva rău, dar ce mai contează asta când în interior e cald şi bine? În interiorul familiei, al casei şi al nostru.

Vine Crăciunul! Vă doresc tuturor multă sănătate, linişte şi tot ceea ce e mai bun pentru voi şi ai voştri! Să sperăm că vom avea parte de o îndreptare a lumii şi de o viaţă mai bună pentru toţi. 

La mulţi ani tuturor!

P.S. Intenţionez să iau o pauză cel puţin până pe 27 decembrie, asta dacă nu se întâmplă nimic. 

19 comentarii:

 1. Toate Neamurile inteleg ce vreau sa zic!

  Viclene, sau doar Proaste, din pacate absolut toate neamurile au dat-o mereu din Vals in Tango si viceversa!

  Animalu` tot animal a ramas, adica: Darwin a gresit catastrofal deoarece:

  animalului nu i s-a imbunatatit/schimbat profilul genetic, ci doar i s-a modificat aiurea/degeaba, in ciuda incrucisarilor infinite ..... vorba lui Caragiale!

  Hai, sa aveti baremi cel putin un Craciun Fericit in viata, iar acela sa fie si acesta!

  Daca tot nu puteti renaste cu mai putine Patimi/Pacate/Vicii!

  RăspundețiȘtergere
 2. "Nessun dorma!"

  https://www.youtube.com/watch?v=C4ZfMxE_8Og

  RăspundețiȘtergere
 3. Multă sănătate, sărbători cu bine și tot ce vă doriți! La mulți ani!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sarbatori cu bucurie si multa sanatate. Va multumesc pentru efortul depus anul acesta de a ne tine la curent!
  Craciun Fericit alaturi de cei dragi ai Dvs.!
  Craciun fericit tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 5. Crăciun cu sănătate, liniște și bucurie alături de cei dragi!

  Muad'dib

  RăspundețiȘtergere
 6. Craciun Fericit! La Multi Ani!

  RăspundețiȘtergere
 7. Asa e! Hai sa ne sarbatorim Craciunul in interior cu speranta indreptata si spre exterior. Nimic si nimeni nu ne poate lua libertatea interioara. Sa il primim din nou pe Christos in inima si sa ii recunoastem venirea pe Pamant! Daca ne aliniem Constiintei Christice vom avea intotdeauna pavaza si intotdeauna libertate aliniata vointei divine. Asa sa ne ajute si acest Craciun! Sarbatori frumoase si pline de Spirit!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nașterea Domnului Iisus cu bucurie.
  La Multi Ani și mulțumiri pentru deslusirile incurcatelor lumii acesteia.

  RăspundețiȘtergere
 9. Multumesc frumos pentru toate articolele scrise in acest an.Le astept in fiecare dimineata ca painea calda asa cum vreau sa ai viata de acum incolo : ca painea calda ...Un an mai bun...si frica din oameni sa dispara !Sa fiti toti sanatosi si mai buni !

  RăspundețiȘtergere
 10. Craciun Fericit! Doamne, sa fie pace in Romania!

  RăspundețiȘtergere
 11. Parcă e ceva special anul acesta, la toți prietenii mei, văd că se apreciază mai mult această căldură a familiei față de alți ani! Mulțumesc pentru tot efortul si timpul investit în acest blog extrem de util. La Mulți Ani!!
  Peti

  RăspundețiȘtergere
 12. Am 2 săptămâni de vacanță, opresc telefonul,nu am nevoie,ascult muzica,citesc și mă reînvat să stau eu cu mine, fără oferte și cumpărături .Un clișeu , să fim mai buni de sărbători....,dar în restul anului? în fiecare zi?doar de sărbători? Sărbători fericite, cît se poate, și să fiți sănătoși!

  RăspundețiȘtergere
 13. Atunci au fost sacrificați eroii nostri din 1989. Ce coincidență! https://www.hebcal.com/holidays/chanukah-1989

  RăspundețiȘtergere
 14. https://m.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/PS-Sebastian-intr-o-Pastorala-cu-o-coperta-geniala-Resetarea-si-omul-cu-genul-fluid-si-sufletul-robotizat-al-Neomarxismului-pandemiile-planificate-si-obsesiile-climatice-exagerate-nu-vor-aduce-innoirea-omului.-Singura-cale-este-Hristos-Domnul-178457#frm-comentariu

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)