sâmbătă, 18 ianuarie 2025

Georgescu spune lucruri trăznite?


Poate mai țineți minte cum, după ce CCR a dat lovitura de stat, propaganda a început să-l atace pe Georgescu. Iar una dintre temele preferate era cea cu „extratereștrii”. În mod evident, era o mizerie! Georgescu spusese ceva de genul că „globaliștii de la vârf nu sunt oameni”, în sensul în care ideile pe care le propagă sunt atât de strâmbe încât nu se ridică la demnitatea de om. Gândiți-vă doar cât de categoric susține unul ca Harari tembelele opinii ale transumanismului. Între timp lumea a înțeles mizeria, așa că propagandiștii au început să scoată alte chestii din tolba lor. Și, ca totul să pară mai real, se leagă de anumite spuse ale sale care par exagerate. Să vedem.

În primul rând, este celebra chestie cu „benzina la un leu”. Cum să spui așa ceva în țara în care benzina este în ograda Sfântului OMV? A ataca prețul la benzină înseamnă a ataca statutul companiei care a reușit performanța să-și tripleze dimensiunea atunci când, prin presiune, a înghițit Petromul, neplătind, în esență, mai nimic pentru achiziție. Însă ceea ce trebuie să știm este că nu doar OMV-ul este vinovat pentru prețul benzinei, ci, în primul rând, statul nostru, care practică o politică de jefuire a populației. Și, dacă mergem pe fir, observăm că nici statul nu este total vinovat întrucât se supune regulamentelor UE, care statutează acest tip de jaf. De aceea, pentru a înțelege cum e cu prețul carburanților, trebuie să avem imaginea completă și adevărul iese imediat la iveală. 

Dacă mâine aș ajunge la putere aș renunța la absolut toate taxele pe carburant pentru cetățenii români. De ce? Pentru că asta înseamnă dezvoltare. Un preț mic al carburanților se traduce într-o creștere a activității industriale și de transport. Desigur, n-aș putea s-o scad pentru toată lumea, ci doar pentru cetățenii români. O asemenea mișcare ar duce instantaneu prețul litrului de benzină la maxim 0.6 $. Asta incluzând și profitul imens al OMV. 0.6 $ ar însemna cam 3 lei, deci de trei ori mai mult decât a spus Georgescu. Însă, vom merge puțin mai adânc. În consumul României, aproximativ o pătrime reprezintă petrolul extras de aici. Acest petrol este luat practic gratis de OMV(plătind doar o redevență minusculă) și obținând pe seama sa un profit imens. Ca să fie treaba treabă, OMV a renunțat rafinarea petrolului necesar consumului României aici, producând o daună iremediabilă industriei petrochimice autohtone prin închiderea rafinăriei Arpechim de la Pitești. Dacă mai țineți minte, la momentul închiderii s-a spus că se închide deoarece „o rafinărie nu poate rezista dacă nu are ieșire la mare”. Tâmpenie mai mare nici că există. Poate ne spun austriecii ce ieșire la mare are rafinăria lor de la Viena, cea pe lângă care treceți și care, la ora actuală, rafinează inclusiv pentru România. Dar v-am mai spus asta și ne îndepărtăm de subiect.

Așadar, dacă punem în balanță petrolul românesc, pentru care statul ar putea să renunțe la redevențe, dar cu condiția rafinării sale aici și a unui adaos comercial controlat, probabil că prețul benzinei ar ieși pe la 50 de bani litrul. Amestecându-l cu petrolul de import, probabil că am putea să avem benzina pe la 1.8 lei, cu profit pentru OMV. 

Ideea e că nu poți sparge piața într-un asemenea hal deoarece ți-ar sări la gât japițele din UE. Astfel încât, pentru a face treaba elegant, ai putea să dai un „ajutor de transport” sub forma unui tichet(sau card) fiecărui posesor de mașină, cetățean român. Cum ar funcționa? Prețurile ar rămâne la fel la pompă, dar pentru posesorii de card, în limita a 40 de litri pe lună, carburantul s-ar putea vinde la 1 leu litrul. De ce 40 litri pe lună? Pentru că înseamnă vreo 600-700 kilometri cu o masină convențională, adică 60-70% din cât se merge în medie cu mașina în România. Iar acei 40 de litri s-ar încadra lejer în petrolul extras din țară. 

Poate că vă gândiți că exagerez, doar că tocmai ce-am avut o treabă în Egipt unde, ce să vezi, fără nicio forțare din partea autorităților, benzina de 95 este la pompă ... echivalentul a 1,7 lei, iar motorina 1,35. Mixul de petrol al Egiptului este cumva inversat față de noi: are o producție internă de 2/3 și un import de 1/3. De aceea am ales să mă limitez strict la petrolul românesc.

După ce am finalizat partea cu benzina este timpul să trecem la celălalt capitol, cel cu Huawei și Caspica. În mod evident, propagandiștii au delirat găsind terenul ideal. Cum adică să unești Marea Neagră cu Marea Caspică? Ce tâmpit ar putea crede asta? 

Dacă propagandiștii ar fi avut o brumă de cultură, ar fi știut faptul că Marea Caspică A FOST UNITĂ de Marea Neagră, iar legenda lânii de aur se dovedește a-și avea originile acolo. Dacă cele două mări au fost unite, asta înseamnă că pot fi reunite, deoarece am avea îndeplinită condiția unui teren facil. 

Ceea ce se și face. Dumul de legătură între Caspica și Marea Neagră este un proiect aflat în plină dezvoltare și denumit CANALUL EURASIA. El merge de-a lungul râului Kuma și, culmea, are nevoie de doar 3 zone cu ecluze pentru funcționare. Singura sa problemă este faptul că trece printr-o zonă aridă și are nevoie de un aport suplimentar de apă dulce, supliment care se poate realiza prin două alimentări suplimentare. Și, desigur, are nevoie de o finanțare destul de mare. Cu alte cuvinte, canalul Marea Neagră-Marea Caspică nu este deloc o fabulație. 

Însă problema lui Georgescu a fost alta acolo. El a vrut să rezolve dilema întrebării cu un concept diplomatic pe care l-a explicat prost marelui public care, după cum bine știm, e străin de termenii și practicile diplomației. Este vorba de „tehnica diversiunii”. Cu alte cuvinte, SUA îți interzice să iei echipamente mai ieftine și mai performante din China. OK, ce faci dacă asta e contraproductiv pentru tine? Găsești o gogomănie mai mare, ceva de genul „mă aliez cu rușii ca să construiesc canalul Marea Neagră-Caspica”. O asemenea alianță ar ridica serioase probleme de securitate regională, ceea ce ar impune un efort diplomatic intens din partea SUA pentru a contracara un asemena proiect. Și-atunci la ce s-ar ajunge? La o chestie de genul „lasă-i să-și procure ce vor din China că nu asta e important acum, ci să se termine cu prostia aia”. Pur și simplu despre asta e vorba.

Închei aici întrebându-vă dacă nu e totuși ciudat să fie nevoie de explicații pentru o chestiuni cât se poate de normale, pe care propaganda le transformă în pietre de moară legate de un candidat căruia efectiv nu are ce să-i reproșeze. În condițiile în care ai avut un prost veritabil în persoana lui Ciucă pe care aceeași propagandă îl ridica în slăvi, un alt prost care-a descoperit TikTok, în persoana lui Ciolacu și restul prostovanilor care spun non stop numai idioțenii, să-l găsești pe Georgescu vinovat de serviciu e o chestie pe care numai și numai propaganda o poate face. Iar cei care-i pică în mreje merg strict în marea strungă a proștilor.

40 de comentarii:

  1. Ciocarlan SRI implicat, generali Mapn implicati si altii din cateva structuri. Cateva zeci de persoane sunt bagate in anularea alegerilor si atacarea agresiva a lui Georgescu.
    Ciolacu e santajat urat de tot de SRI cu dosare si nu misca in front. Asta e Democratia in Romania! E lagarul securist al serviciilor vandute si tradatoare, dar platite de romani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă refer strict la prețul benzinei. Prețul unui produs este întotdeauna corelat cu puterea de cumpărare a zonei. Sunt produse care au preturi diferite în funcție de puterea de cumpărare a populației locale. Puterea de cumpărare a populației egiptene este considerabil mai mică decât puterea de cumpărare din Romania. Pe de altă parte, din prețul carburanților statul român își finanțează o bună parte din cheltuielile sale care, daca analizam situația, este posibil sa fie mult mai mari decât ale statului egiptean. Așa că, in momentul in care reducem prețul carburanților (și asta este perfect posibil) trebuie să găsim alte surse de finanțare pentru cheltuielile bazate pe această sursă.(Pensii în creștere, salarii ale bugetarilor in creștere, achiziții de armament, construcții de autostrăzi, spitale și astea sunt doar niste exemple)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo domnule ai descris prea nud afacerea bugetul României, păi cum adică totul se bazează în țara asta pe acciza de carburanți? E singura sursă de venituri?

      Ștergere
    2. Aici nu sunt chiar de acord când spuneți ca prețul este corelat cu puterea de cumpărare. Exemplu concret, verificabil: prețul la benzina în Kuwait, prețul benzinei este aprox 1 leu pe litru. Dar au putere f mare de cumprare. De altfel, dacă va uitați la cursul de schimb, o sa vedeți ca trebuie sa plătiți undeva la 3 eur per 1 dinar.

      Ștergere
    3. Am scris că am dat câteva exemple. Acciza este folosita de guvern după bunul plac, nu este obligatoriu sa fie folosita targetat. (cum ar fi taxa de drum).
      Este adevărat că prețul benzinei in Kuweit e f mic, (la fel ca în Arabia Saudită și alte state producătoare de cantități mari de petrol - in Federația Rusă de exemplu litrul de benzină este aproximativ 0.45 euro), dar aici este vorba de politica internă a statului respectiv.

      Ștergere
    4. Dupa teoria ta sforaitoare, benzina ar trebui sa coste $100 galonul in USA si 1000 Euro litrul la Monaco. Este hotie, amice, iar tu gandesti exact ca un hot. Marxism pe paine ai mancat!

      Ștergere
    5. Italia are ENEL, caile ferate italiene si transportul pe ele, o gramada de banci, societati de asigurare si societati imobiliare, RAI, jocurile de noroc, productia si comercializarea (inclusiv din import), a produselor din tutun, Leonardo, aeroporturile (partial detinute de stat, partial de guvernele regionale), autostrazile, STM Microelectronics, si participatiuni substantiale la o mare multime de companii cunoscte ca fiind private, cum ar fi Fiat (care contine Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks, si SRT)


      Franta, are Electricite de France, Reseau de Transport d’Electricite, Areva (reactoarele nucleare), Chantiers de l'Atlantique, Office français d'exportation d'armement, France Télévisions, France Médias Monde, Radio France, Laboratoire français du fractionnement et des biotechnologies, porturile maritime, aeroporturile si autostrazile, caile ferate franceze si transportul feroviar, transporturile alpine si o gramada de altele, plus participatiuni consistente la marile firme, cum ar fi Renault sau Marcel Dassault!


      N-am sa continui cu toate tarile din UE, am luat doua doar dar, la fel e in marea majoritate a tarilor membre UE. TOATE tarile din lume, detin propriile servicii postale! Sigur, NU in Romania! In Romania, sunt firme apartinand unor guverne straine, care detin intregi sectoare de activitate din Romania, care NU AU CE CAUTA IN SECTORUL PRIVAT si ar trebui sa fie MONOPOL ALE STATULUI ROMAN!


      Noi, romanii, platim gazul si energia electrica ROMANESTI, obtinute in Romania, din resurse ROMANESTI, cu angajati ROMANI, transportandu-le clientilor ROMANI, prin linii de transport ROMANESTI, facute pe vremea lui Ceausescu, italienilor de la ENEL sau francezilor de la ENGIE!!! Intelegeti unde suntem? Platim ce consumam DE AICI, AICI, pentru a contribui la bugetul unor tari straine!


      Acelasi lucru cu apa, cu carburantii, cu telecomunicatiile, cu tot! Sigur, nu-s numai francezii sau italienii cei carora le platim! Platim, din cretinismul si tradarea celor care ne administreaza de 35 de ani, din gros, la bugetele ungariei, austriei, bulgariei, germaniei, americii, rusiei, tuturor!


      In conditiile astea, cum naiba sa nu fim saracii si “paduchiosii” europei, cum sa nu ne imprumutam in draci de unde apucam, ca sa platim pensiile si salariile bugetarilor, ca nu-s bani la buget??

      Ștergere
    6. Pe ideea aceasta ar trebui discutat pe toate rețelele sociale,pe la toate colțurile, să înțeleagă românii ce să strige în stradă. Nu "libertate" și alte fantasmagorii(să nu se înțeleagă că sunt împotriva libertății).

      Ștergere
  3. https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/?fbclid=IwY2xjawH4TIFleHRuA2FlbQIxMAABHeGKRiHzgrgXbFG_tJ9KNfBSUd_-OIH65BVRWV95gZuo4Ovnl9_2UV6cwQ_aem_vLISi-3sPDqZUAjwn8dNtQ

    RăspundețiȘtergere
  4. Soluții, sint , resurse mai avem , trebuie sa scăpăm de tâlharii și hoții care nu se dau duși de la putere.
    CALIN GEORGESCU , președintele ROMANIEI , cu el tara se va ridica , va fi mult de lucru sa știți cu toții asta , dar se poate , sa fim cinstiți și corecți, sustinindul din spate pe Domnul Călin Georgescu , vom reuși.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin 1994, unui specialist angajat intr-un minister inca din 1960 i se spune: "dati domnule aprobarea pe acest proiect, de ce to opui, ai ramas ultimul, dati acordul (ca sa furam impreuna de la stat)", omul face AVC si e luat pe targa de la minister, supravietuieste, e pensionat, proiectul e aprobat... Omul, cinstit, ca MII de altii ca el, care au lucrat in ministerele statului socialist... Acesti oameni au fost inlocuiti cu afaceristi, aventurieri, intreprinzatori cu banii statului (nu cu banul lor). Acum mor nestiuti, nimeni nu ii intreaba nimic. Problema este ca Georgescu are numai hoti in jur, noua generatie de hoti! Astia populeaza acum ministerele!

      Ștergere
  5. Cum poți fi asa de prost cînd vezi că o duci din rău în mai rău pe an ce trece , și tu să votezi mereu și mereu aceleași gunoaie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim18 ianuarie 2025 la 11:25

      ai aici explicatia:
      https://trenduri.blogspot.com/2025/01/cum-ne-faulteaza-ue.html?showComment=1736953950815#c6224368883721569635

      Ștergere
  6. Cred ca numai cu Romania i-a iesit Americii sa interzica schimburile cu China. Ma rog, atata poti ( sau stii),atata faci !. Probabil ca vorbeste si gena autohtona aici : in cine sa dai daca nu in cel ce te-a ajutat odata la ( mare ) nevoie. Oricum, vad ca CNN (!) isi cam pune cenusa in cap : chipurile prea s-au rastit democratii la chinezi, ceea ce a fost o greseala de conceptie a politicii externe. Se vede ca mandatul nr.2 al lui Trump e cu totul altfel pregatit, cu totul alti oameni s-au inhamat la caruta si, se pare, obiectivele nu mai sunt la plezneala, ci serioase, dar si sprijinite la extrem. Sa vedem de nu ramanem de caruta. Doamne fereste !

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte Adevarat!!!!
    Mai tine minte cineva care a fost una dintre primele taxe bagata in pretul carburantilor?Falimentul BANCOREX.Care,se pare ca a fost amortizat pe la inceputul anilor 2000.Dar acea taxa a ramas!A doua,parca a fost inventia aia a piratului betiv,TAXA DE DRUM "Aici sunt banii dvs".Pe urma TVA si inca vreo 3 accize suprapuse.....
    Cand CG spune ca energia si petrolul produse si extrase aici din resurse proprii,le platim la firme straine,zice un MARE ADEVAR care deranjeaza,ca nu cumva sa se trezeasca adormitii astia de romani.
    Nu uitati ca in '90 tara avea datorie externa 0 !Cu banii aia s-au facut orase,industrie,grupuri termo-energetice,amenajari hidrotehnice si cate si mai cate,realizate pe munca partintilor nostrii,care tot ei au trebuit sa le plateasca GREU !La capitolul amenajari hidro. cred ca sintem prima sau a doua tara din UE (avem vreo 189 de amenajari).Si cumva,toate astea au ajuns in manile lacome si murdare ale strainilor........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Mai tine minte cineva care a fost una dintre primele taxe bagata in pretul carburantilor?Falimentul BANCOREX.Care,se pare ca a fost amortizat pe la inceputul anilor 2000.Dar acea taxa a ramas!A doua,parca a fost inventia aia a piratului betiv,TAXA DE DRUM "Aici sunt banii dvs".Pe urma TVA si inca vreo 3 accize suprapuse....."

      nu uita si de "certificatele verzi", incluse obligatoriu in orice factura de energie electrica si cam tot ce e "verde".
      Ce credeati, ca toate zecile de hectare cu parcuri de eoliene si de panouri solare pe care si le fac tot felul de jmekeri prin romania sunt facute pe banii lor? nu nenica, intotdeauna prostii platesc!

      https://eficientaenergetica.adrem.ro/certificatele-verzi-ce-reprezinta-si-de-ce-sunt-necesare-in-factura-de-energie-electrica/
      https://restartenergy.ro/blog/furnizor-energie-electrica/certificate-verzi-ce-sunt-si-de-ce-apar-in-factura/


      bine ca oligofrenimea mioritica are capsa pusa pe it-sti si pe muncitorii din constructii ca "nu platesc taxe" si pe antreprenori ca "fac evaziune fiscala". vorba aia: prost sa fi... noroc ca esti!

      Ștergere
    2. Plătește-ți taxele ca și ceilalți români programatorule constructor că nu ești mai special decât ei decât în imaginația ta.

      Ștergere
    3. Omul vrea sa spuna ca nu programatorul constructor isi plateste taxele, ci tot angajatorul. O scutire de taxe pentru angajator de fapt duce la o crestere salariala pentru programatorul constructor, implicit la dezvoltarea afacerilor. In final, pe programatorul constructor il doare la basca de unde ii vin banii, o reducere a propriilor venituri o sa-l faca sa se reorienteze.

      Ștergere
  8. Cu domnul Georgescu, care este un om normal intr-o lume anormala, problema este alta, si tine tot de diplomatie, si anume ii pui in carca niste prostii astfel incat sa dai prostimii un subiect de dezbatere, in timp ce in spate se camufleaza o alta realitate, si anume aceea ca banda globalista a lui mos Soros si sefii sai, nu renunta la planul lor in care au investit 100 de ani de razboaie si cheltuieli imense ca sa puna laba pe intreaga planeta pe care acum au subjugat-o prin indatorarea cu hartie igienica tiparita si mazgalita cu verde, ca acum sa vina un idiot ca Trump si niste neica nimeni ca Putin si Xi care vor pacea, cea care le strica lor planurile lor hitleriste de stapanire a intregului glob pamantesc prin ceea ce trebuia sa fie ultimul si cel mai mare razboi din istoria umanitatii, razboi in care ei ar fi fost supravietuitorii, deci si singuri stapanii planetei.
    Si in acest context in care SUA si Rusia vor sa reinstaleze pacea, iar Uniunea Europeana Sorosita vrea neaparat razboiul, folosind exact acelasi scenariu ca in 1940 si exact prin aceleasi slugi tampite, in speta Anglia, Franta si Pulonia, iata se trezeste un neica nimeni ca acest Georgescu care vrea pacea, tocmai in acea Romanie, care este deja pregatita sa fie avanpostul din care sorosistii globalisti vor sa duca marele razboi impotriva Rusiei ca prima etapa a marelui razboi impotriva Chinei.
    Pai cum sa se poata accepta una ca asta sorosistii globalisti, doar pentru ca acesta este planul inteligent si foarte omenesc al acestui Nobody Georgescu?
    Asa ca: huooooo Georgescu, si Jos Georgescu, pentru ca noi romanii din generatia CacaCola, suntem acei mari prosti ai planetei, care nu numai ca ne-am dat tara cadou, impreuna cu bogatiile ei naturale, dusmanilor care vor sa ne distruga cu tara cu tot, pentru ca noi astia LGBTQuristii sorosisti, vrem ca toata Europa sa piara, chiar daca piere impreuna cu noi satanistii si cooristi din banda Woke, care la fel caco-munistii, vrem sa impunem lumii cu forta, egalitatea intre ultimele rebuturile umane, proaste, sataniste si profund imorale, ca sa fie respectati ca egalii oamenilor inteligenti bine scoliti si educati la o scara inalta a valorilor morale si culturale.
    Cam asa se vede situatia geo-politica a Romaniei vazuta de sus de la inaltimea varfului Jungfrau din Alpii elvetieni!

    RăspundețiȘtergere
  9. În Rusia, începând din 20 ianuarie nu mai intră picior de carne UE. Organismul de supraveghere al siguranței alimentelor din Rusia (Rosselkhoznadzor) a interzis importurile de carne din UE din cauza riscului de febră aftoasă. Embargoul vine după ce Germania a raportat săptămâna trecută primul focar de febră aftoasă în aproape 40 de ani, într-o turmă de bivoli din regiunea Brandenburg, lângă Berlin. Oficialii din Germania au implementat de atunci o zonă de excludere de 3 km și o zonă de monitorizare de 10 km.
    FMD este o boală virală contagioasă a animalelor precum bovinele, oile, caprele și porcii. Simptomele includ febră, răni, vezicule și reticență de a se mișca sau de a mânca. Animalele sunt adesea sacrificate pentru a limita focarele.
    Poate este începutul altei pandemii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact pandemia foametei.Care era ordinea ? Boala,razboi,foamete,moarte. Deci , urmeaza capitolul trei.

      Ștergere
  10. Chestia cu Canalul Eurasia este o treaba buna.Folosesc bazinele navigabile Volga-Don din Nordul Caspicii si intra in Marea de Azov, iar de acolo prin Stramtoarea Kerci in Marea Neagra.Avantaj: Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan (Asia Centrala), Iran si altii.Cand SUA vor controla Groenlanda, vor contola si o ruta din Atlanticul de Nord.Daca rusii vor reusii sa tina deschisa Ruta Marii Nordului (N.S.R.) 10 luni din an, daca nu chiar 12 luni (se lucreaza aici), multe lucruri se vor schimba in geopolitica globala.Bineinteles ca ramanem la "mana" celor trei jucatori, Rusia, China si SUA.In plus, doar 12% din Oceanul Arctic este in statut de mare libera. Din restul de 88%, 65% ( aproape 24.000 km de coasta) se afla sub controlul deplin al Rusiei. 67% din Marina Rusa apartine Flotei de Nord.De aceea cred ca problema Groenlandei este deja transata.

    RăspundețiȘtergere
  11. In cele ce urmeaza, mi-am propus sa fac o succinta analiza a afirmatiilor controversate si considerate de propaganda euro-atlantica, drept “nebunii”, “misticisme” sau “prostii”.

    1. “Romania trebuie sa fie o tara fara partide politice”
    In mod evident, partidele politice, la fel ca si sindicatele, la fel ca unuiunile profesionale, nu sunt altceva decat niste grupuri de interese particulare, ale celor care sunt membrii acestor grupuri!
    Un medic, nu poate face parte din Uniunea Geodezilor, la fel cum un arhitect, nu poate face parte din Liga Macaragiilor. In primul rand, pentru ca fiecare profesie are particularitatile ei si medicul nu poate intelege decat tangential activitatea geodezului si invers iar ligile, uniunile, partidele, etc, se adreseaza celor cu aceeasi pregatire, cu aceeasi activitate si cel mai important, cu aceleasi interese!
    Toti cetatenii planetei, isi doresc sa fie bagati in seama, ca interesele lor sa-si gaseasca ecoul in actiunile administratorilor tarii lor. Dar acest lucru este imposibil atata timp cat tarile sunt administrate si conduse de partide politice, pentru simplul motiv ca partidele au interese proprii, de cele mai multe ori in total antagonism cu interesele cetatenilor!
    Este necesara politica? Sigur ca da! Dar este necesara, chiar obligatorie, o politica NATIONALA, nu una de partid ori, partidele, isi au interese proprii, pe care lupta sa si le satisfaca si de cele mai multe ori, aceste interese proprii, sunt total contrare cu cele ale celorlalte partide, cat si cu cele ale cetatenilor propriilor tari!
    In aceste conditii, este evident ca “democratia” este doar un cuvant fara nici o corespondenta in realitate, democratia fiind IMPOSIBILA in conditiile in care orice eventuala politica nationala, este subjugata intereselor particulare ale partidelor!
    Afirmatia lui Calin Georgescu, este evident corecta, daca ceea ce se urmareste este urmarirea unei politici nationale, elaborate in concordanta cu vointa majoritatii cetatenilor!
    Din pacate pentru toate natiunile, fraiele conducerii tarilor, au fost luate de prea multa vreme de conducatorii partidelor politice, care au inteles ca democratia este reprezentata doar de libertatea cetateanului de a alege o data la cativa ani, pe ale cui interese sa le serveasca, deci, de a alege un partid politic la conducerea tarii, partid politic care, asa cum am aratat, nu are si nici nu are cum avea vreo legatura cu interesele nationale sau cu interesele cetateanului de rand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim X -1, propuneți o organizare social- politica bazată pe asocieri profesionale? Interesant, poate fi o idee de la care sa se construiască ceva.

      Ștergere
  12. 2. “Apa nu e H2O, e informatie”
    Citita plat, afirmatia este intr-adevar o aiureala, pentru ca in mod real, dovedit stiintific, apa ESTE H2O si NU ESTE deloc, informatie!
    Dar daca aprofundam putin spusa lui Calin Georgescu, vom constata ca el are din nou dreptate!
    Cand cineva se refera la apa, se refera in mod clar, la acel lichid incolor, insipid si inodor, cu formula chimica H2O, care formeaza aproximativ 70% din compozitia planetei si a oricarei fiinte vii, fie ca e vorba de plante sau animale. Dar apa este cu infinit mai mult decat cei doi atomi de Hidrogen si unul de Oxigen si prima parte a afirmatiei lui Georgescu, in acest sens, trebuie inteleasa ca fiind “Apa nu este NUMAI H2O” sau “Faptul ca apa este H2O este cel mai putin important, comparativ cu calitatile si rolul apei”
    In mod cert, apa NU ESTE informatie IN SINE dar este SINGURUL vehicul al informatiei moleculare, fara care viata ar fi imposibila!
    Sigur, nu e nici pe departe vorba de “informatie” in sens ITC sau de informatie in sensul dat notiunii de agentiile secrete sau de media ci de un cu totul alt fel de informatie, infinit mai important, informatie fara de care viata ar fi imposibila!
    Astfel, si partea a doua a afirmatiei lui Calin Georgescu capata sens, daca este citita si inteleasa in cheia corecta, anume: “informatia moleculara care sta la baza vietii, sub orice forma ar fi ea, ar fi imposibila in lipsa apei, in acest sens, putand afirma ca apa este informatie!”
    Este demonstrat stiintific acest fapt, iar pentru a intelege despre ce e vorba, invit pe oricine sa citeasca cu atentie, de exemplu, editorialul scris de Prof. Dr. Adrian Restian, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, in “Practica Medicala”, vol. 13, nr. 3(59) din 2018, care poate fi vizualizat si aici: https://rjmp.com.ro/articles/2018.3/RJMP_2018_3_Art-01.pdf


    3. “Sucurile carbogazoase conțin nanocipuri care ne invadează organismul si intra in tine ca intr-un laptop”
    Desi nu inteleg pe deplin ce-a vrut sa zica autorul, este un adevar demonstrat stiintific ca, toate lichidele pe care le consumam si care sunt ambalate in butelii din plastic (PET), ne introduc in organism, pe langa lichidul in sine si miliarde de nanoparticule de plastic, care ne invadeaza pe deplin, producand acolo transformari din cele mai ciudate si… nedorite! Acest gen de contaminare a organismelor cu nanoparticule de plastic, a ajuns unul generalizat, astfel incat acest fel de particule se gasesc pana si la plante aflate in zone indepartate de civilizatie, cat si in cei mai multi din pestii oceanici deci, afirmatia lui Georgescu, nu este nici din zona teoriilor conspirationiste, nici din zona misticului ci este, din pacate, foarte bine ancorata in realitatea cotidiana!
    Chestia cu laptopul, cred ca s-a vrut a fi o figura de stil, care insa nu prea i-a reusit…

    RăspundețiȘtergere
  13. 4. „Neamul românesc (…) a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai VIteazu, Horia, Avram Iancu, Kogălniceanu, Cuza, Corneliu Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi”
    Întrebat dacă această afirmație nu ar duce la izolarea sa în politica românească, Călin Georgescu a răspuns: „Toți au făcut și fapte bune, și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider (…) Au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru și este treaba lor, nu a noastră. Față de martiri nu pot să am păreri, dar pot să spun, repet, că sunt din istoria noastră. Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți”
    Place sau nu, aici Georgescu are deplina dreptate! Ca unele personaje plac sau nu, ca sunt apreciate sau urate, ele fac parte din istoria tarii noastre si nu avem voie sa le negam nici existenta, nici activitatea!
    Nu mai este de multa vreme nici un secret pentru nimeni, ca istoria a fost modificata de nenumarate ori, ca sa se potriveasca discursului unor asa-zisi “politicieni” deci, nu poate fi acuzat Calin Georgescu pentru ca constata o realitate!
    De altfel, sa nu uitam ca initial, miscarea legionara fondata de Zelea Codreanu, dupa modelul lui Mussolini si al lui Hitler, a avut adepti trup si suflet nume mari ale istoriei noastre, pomenite mereu cu respect si chiar evlavie, cum ar fi Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, precum și personalități ca Sturdza, Ghica, Maniu, Cantacuzino, etc si sa nu uitam ca initial, miscarea legionara a avut la baza familia, ortodoxia, anticomunismul si nationalismul.
    Sigur, ne e interzis sa zicem ceva bun despre Hitler dar este o magarie istorica de neimaginat sa ne facem ca uitam ca Hitler este cel care a pus bazele dezvoltarii tehnice, stiintifice si industriale din Germania de astazi, cum o magarie la fel de mare e sa ne facem ca uitam bombardamentul nuclear american de la Hiroshima si Nagasaki, asupra unor localitati lipsite de industrie militara, populate exclusiv de civili, intr-un moment in care Japonia practic si efectiv capitulase!
    Tot sigur, n-avem voie sa zicem nici unii ceva rau impotriva cuiva din Israel sau sa criticam in vreun fel aceasta tara, pentru ca nu-I asa, ei au suferit holocaustul dar ne facem ca uitam ca sunt persoane de la varful statului Israel, condamnate oficial international pentru genocid, chiar pentru savarsirea unui holocaust impotriva palestinienilor! Georgescu e un fascist si-un legionar si Netanyahu, e un sfant al corectitudinii si al democratiei, nu-I asa?

    RăspundețiȘtergere
  14. 5. „Scutul Deveselu este o rușine diplomatică. Scutul nu are nimic legat de apărare. Din contră, ne-a tras într-un conflict de care nu aveam nevoie. Scutul ca atare este o parte a politicii de confruntare. Scutul nu este o chestiune de pace, cum este prezentat de cei care au pupat ghiulul la diverse porți”
    Asa, si unde este greseala in ce-a zis Georgescu? Ce a adus bun scutul de la Deveselu, poporului roman? Fetele disparute sau moarte de la Caracal, pentru care s-a gasit “vinovatul” Dinca? Prostitutia tolerata si incurajata, de oficiali romani, cu fete romance in folosul soldatilor americani de la Deveselu si Kogalniceanu?
    Sa nu ne facem ca uitam ca “cazul caracal” a beneficiat de o implicare extrem de intensa din partea FBI si ca peste noapte, chiar de la inceputul anchetei de acolo, tot personalul de la Deveselu, de la soldat pana la comandant, a fost schimbat cu alt personal proaspat, adus din SUA!
    Vreau sa-mi spuna cineva ce a adus bun romaniei, acea instalatie de acolo! Si cer asta ca cetatean roman, care a suportat atat parte din costul achizitiei “scutului” cat si permanent, costul intretinerii acolo, a unor trupe straine! Peste 1 miliard de dolari la prima strigare, la care se adauga si azi, sute de mii de euro, lunar!
    Si da, are perfecta dreptate Georgescu! Scutul ala, nu e deloc o chestiune de pace ci o provocare gratuita si fara nici un sens a unui vecin imens si extrem de puternic militar, care este Rusia! O provocare americana, facuta rusiei, de pe pamant romanesc, in conditiile in care romanii n-au avut si n-au nimic de impartit cu Rusia!
    Ca acum suntem vizati ca potentiali “neprieteni” de Rusia, e doar firesc si de inteles, nu ei sunt de blamat ci nemernicii si tradatorii de tara, care, nu numai ca au permis sa se intample asa ceva dar chiar au venit in intampinarea cerintelor americane, chiar inainte ca ei sa ceara ceva! Daca nici asta nu inseamna “pupat ghiulul pe la diverse porti”, sa-mi explice cineva, daca poate, ce e?!
    Aparare nationala? Despre ce aparare vorbim, cand nu ne ameninta nimeni? Oricum am privi lucrurile, a te inarma impotriva cuiva care nu te ameninta in nici un fel, nu inseamna nimic altceva decat provocare! Orice actiune de acest fel e privita de celalalt ca un fel de “nu vrei tu sa-mi faci nimic dar uite, ma pregatesc ca sa-ti fac eu tie ceva!”

    RăspundețiȘtergere
  15. 6. “ Apartenența României la NATO nu-i oferă garanțiile de securitate de care țara are nevoie. Noi am externalizat răspunderea, acțiunile și deciziile în securitatea națională și apărarea țării”
    In conditiile in care armata nationala este de facto sub comanda Fortelor Terestre ale SUA si soldatii romani reprezinta doar carne de tun pentru razboaiele duse de americani in “interesul lor national”, prin locuri pe unde n-au in realitate decat interese economice, cum naiba poate fi contrazis Georgescu? Este evident si pentru orbi ca pentru americani, tarile membre NATO din Europa, nu reprezinta decat o linie de aparare A LOR, in cazul in care provocarile americane impotriva tuturor, in special impotriva Rusie si Chinei dau roade si izbucneste un razboi la care ei, de unii singuri si fara aceasta linie de aparare, STIU ca nu pot face fata si care s-ar termina extrem de rapid si in mod dezastruos pentru SUA!
    Externalizand actiunile si deciziile in securitatea si apararea tarii, Romania a renuntat total, atat la suveranitatea, cat si la independenta sa, devenind un Stat, doar cu numele! Ce e gresit in ce sustine Calin Georgescu?
    Sigur, adevarurile deranjeaza si ingrozesc pe cei care, avand putere de decizie, au tradat Tara si ne-au vandut cu totul, acum, cand exista, fie si infime, perspectivele ca ei sa dea socoteala!

    RăspundețiȘtergere
  16. 7. „Noi nu mai reprezentăm nimic pe plan extern, zero. Toate programele de guvernare așa zise de 30 de ani nu au fost decât o listă privată de cumpărături, e escrocherie”
    “Granarul europei”, nu mai e in stare sa asigure nici macar graul necesar fainii din care se face painea cea de toate zilele, a romanului. Importam grau, ca sa nu murim de foame!
    Romania, tara care era pe locul 4 in lume in domeniul specialistilor si in domeniul productiei de utilaj petrolier si de gaze din lume, nu mai are cu ce produce azi, nici macar cuie. Pena si cuie si suruburi importam, ca sa putem construi si intretine ce vor strainii, aici, pe pamantul nostru!
    Romania, care isi acoperea fara probleme necesarul de energie electrica si mai si restul exporta, azi nu-si mai poate produce nici macar un sfert din necesarul energetic zilnic si produce mai putin de o treime decat producea in 1989! La naiba, am ajuns sa importam energie electrica din Ucraina!!!
    In conditiile in care Romania e condusa de interese straine de tara, din strainatate, cu ajutorul tradatotilor din interior si in conditiile in care Romania nu mai reprezinta decat maidanul de pe care americanii, direct si indirect, via NATO, sa dea cu batul prin gardul rusilor, cum sa mai insemnam ceva pe plan extern??
    Si, cum sa nu fie toate programele “de guvernare” din ultimii 34 de ani, o lista privata (a strainilor!) de cumparaturi si o excrocherie prin care Romania, s-a imprumutat si se imprumuta in draci, gajand cu avutia nationala, ca sa cumpere toate ciurucurile occidentului?
    Cum nu e o excrocherie cand platim AZI, pe bai grei si imprumutati la dobanzi astronomice, armament care e deja depasit si pe care-l vom primi (daca-l vom primi vreodata!), peste ani de zile?!
    Cum nu e o excrocherie, cand pe o rabla de avion F16, la mana a saisprezecea, care costa NOU 20 milioane dolari, noi dam +70 milioane de dolari IMPRUMUTATI, suma care la final, ajunge sa depaseasca 150 milioane dolari (adica cat 8 avioane noi!!!)??? Asta, in conditiile in care Romania nu mai produce NIMIC si traieste doar din taxe si impozite impuse cetateanului, care-si taraste zilele de pe azi pe maine, lucrand, fie in strainatate, fie local, la firme private cu capital majoritar strain!!! Nu-I iau in consideratie pe bugetari, dintre care unii, desi sunt platiti tot de cetatean, sunt indispensabili. Ma refer la personalul din educatie, din sanatate, la pompieri, la salvatori de tot felul (salvamont, salvamar, etc), nu la militieni, jandarmi, magistrati, militari, personal guvernamental, personalul fiscului, sau altii ca ei, care desi absolut necesari societatii, au ales sa se acopere cu tot felul de imunitati si impunitati doar ca sa-si poate urmari si satisface propriile interese meschine, actionand IMPOTRIVA cetateanului!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sigur, afirmatiile controversate ale lui Calin Georgescu, candidatul pe locul 1 la alegerile prezidentiale din Romania anului 2024, sunt cu mult mai multe!


    Ideea ca omul nu a ajuns pe Luna, nu e noua si in nici un caz nu este o idee originala a lui. Sigur, unele din afirmatiile lui, in lipsa unor explicatii venind direct de la el, de preferat documentate, raman de neinteles pentru multi dar asta nu inseamna ca sunt neaparat neadevarate sau ca nu e posibil ca el sa se insele! Nu de putine ori, asa-zisele “teorii ale conspiratiei”, s-au dovedit a fi de fapt expresia unor realitati cotidiene si de asemenea, nu de putine ori, lucruri cu putere axiomatica, s-au dovedit a fi de fapt, niste erori crunte!


    Traim intr-o lume orientata exclusiv spre profit cu orice pret. Personal, n-am inteles la ce poate folosi un profit nemasurat sau acumularea de averi atat de mari, incat nici macar nu mai pot fi inventariate. Inteleg un Elon Musk care face tot posibilul, fara a face insa rau nimanui, de a-si creste veniturile, pentru a-si sustine visul de a cuceri Spatiul si pentru telul asta, investeste in cercetare, in incercari esuate, in incercari reusite, in ce crede el ca e nevoie pentru a ajunge “acolo unde nimeni n-a mai fost”. Inteleg si de ce Musk s-a bagat in politica “mare” dar in privinta asta, din multe motive, nu mai sunt de acord cu el.


    Ma intreb cati ca el insa, au fost ingropati din cauza imposibilitatii de a primi o educatie sau ingrijire a sanatatii corespunzatoare sau din cauza greutatilor familiale, toate generate de POLITICIENI, pe parcursul anilor? Cati ar putea fi salvati de societate si ajutati sa-si urmeze visuri generatoare de progres, daca politicianismul si boala inavutirii doar de dragul grandomaniei, ar fi oprite?


    De ce e atat de greu oare, ca omul sa invete cu adevarat ceva din experientele inaintasilor, din propria istorie, sa evite greselile deja facute si sa faca in asa fel incat noile greseli sa fie mai putine si mai putin distructive?


    De ce nu putem sa stam sa analizam tot trecutul nostru si sa separam ce a fost bun de ce a fost rau, aplicand astazi, ceea ce s-a dovedit a fi mereu bun si evitand raul, care s-a dovedit mereu rau?


    Intr-o societate normala, n-ar trebui luat in consideratie interesul unei clase ci interesul colectiv al individului, sanatatea , educatia si justitia ar trebui sa fie asigurate gratuit de comunitate, impartial si in totalitate, pentru toti, adevarul juridic n-ar trebui sa fie acceptat daca nu se suprapune pana la confundare pe adevarul obiectiv, simplele afirmatii nebazate pe probe de necontestat, n-ar trebui sa fie luate in seama, votul n-ar trebui sa fie decat la indemana celor care social, s-au dovedit a fi responsabili si in cunostinta de cauza, privilegiile n-ar trebui date decat celor care cu adevarat le merita, cenzura ar trebui instituita impotriva tuturor celor care in mod evident servesc interese potrivnice cetatenilor tarii, etc, etc…

    RăspundețiȘtergere
  18. Se spune pe toate posturile, ca “au picat” bursele, din cauza lui Georgescu. Fals! Au picat din cauza unor mari firme americane care pur si simplu le-au manipulat in folosul lor!


    Se spune ca din cauza lui Georgescu, Romania se imprumuta la dobanzi mult mai mari decat inainte de aparitia lui. Probabil corect! Dar de ce are nevoie o tara de marime medie, suverana si independenta, cu zeci de mii de km patrati de ogoare si cu resurse naturale/minerale enorme si cu o retea hidrografica mai mare decat a intregii europe in afara rusiei, sa se imprumute de undeva?


    De ce Romania traieste de pe o zi pe alta pe import si nu exporta nimic “Made in Romania”?


    Aveam ciment. Acum, facem ciment noi, la Fieni dar il cumparam de la Lafarge!
    Aveam grau. Acum il importam din Ucraina la negru si oficial, din Ungaria, Polonia sau aiurea!
    Pana si usturoiul, il importam din China sau UE, ca noi, desi producem, nu ni se admite sa-l vindem!
    Cumparam carne de vita, porc, oaie sau pasare de peste tot, de la companii private americane din Argentina, Brazilia sau aiurea sau din UE, ca noi avem toate bolile din lume, zootehnisti romani fura si in general, sunt romani deci, put!
    Aveam petrol si gaze. Acum importam benzina si motorina din Ungaria, Austria, Rusia si America… distilate din petrolul nostru, extrase de romanii nostri, din pamantul nostru!
    Aveam apa. Acum cumparam apa noastra de la Lidl, Kaufland sau Profi, imbuteliate de companii straine sau o platim la ApaNova, in Franta!
    Aveam un sistem performant de telecomunicatii. Acum platim serviciile la Orange, Vodafone, UPC sau Telekom, nici una romaneasca! Orange a smuls pana si cablurile de cupru din pamant lasandu-ne fara o retea de telecomunicatii in caz de dezastru, ca sa duca cuprul in Franta, care e lipsita de resurse naturale! Chestie strategica, de care “politicienilor” romani, nu le-a pasat si nu le pasa!
    Cumparam mobila, parchet, PAL, PFL si OSB de la austrieci sau suedezi, toate facute din lemnul nostru, romanesc, obtinut cu munca noastra, a romanilor, pana si din zonele oficial protejate!
    Suntem cobai pentru experiente medicale si sociale ale altora, in curand si pentru experiente nucleare ale lor, fara sa ne putem opune, pentru ca de 34 de ani avem la conducere niste tradatori care si-au asigurat protectia institutiilor de forta, pe care le conduc!
    Cetateanul roman, e zero in strainatate, e mai degraba aparat de institutiile locale de acolo, decat de autoritatile romane!
    Statul ne obliga sa platim taxe anuale imense unor privati din strainatate, pe asigurari de tot felul, fara sa aiba nici cea mai vaga grija de cetateanul roman! Daca nu ne platim asigurarile, amenzi enorme, chiar radierea masinilor, daca asiguratorii nu-si platesc datoriile, nu-I problema! Cetateanul roman e un cacat, suntem slugile strainului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai acuzați omul de rând de prostie, căci în nici un stat modern--începând cu Franța Revoluționară iacobină și terminând cu Hamerik Dirupturilor (Vu)omului--omul simplu n-a avut vreun cuvânt de spus la conducerea statului; acesta a fost mereu vacă de muls(fiscal), masă de manevră(pulitic), carne de tun(militar) și victimă de sacrificiu(ideologic) pe altarul zeilor zilei. Tâlharii din capula țări au decis întotdeauna pentru pulime. Vezi (h)alegerile din România 2024: când boborul votează împotriva Sistemului, boborul e proști și are nevoie de re-educare(by Ejov 1934, Eugen Țurcanu 1950 Killary Klingoana 2020, Iulian Chifu 2025). Historia magistra vitae !

      Ștergere
  19. Ne e simplu sa dam vina pe “securitate”, pe “statul subteran” sau pe straini! Realitatea e ca vina e a romanilor care au manipulat cetatenii, ca sa-si asigure locul 1 la putere. La puterea de a distruge in folosul lor!


    Au distrus invatamantul, in asa hal incat romanul a ajuns sa nu mai poata intelege corect realitatea din jurul lui. Suntem o natiune de analfabeti functionali, incredibil de divizati, mult prea preocupati de grija zilei de maine si mult prea infricosati de “autoritati”, ca sa mai pastram speranta ca putem schimba ceva.


    Delatiunea, a ajuns sa fie norma, demnitatea nu mai exista, in privinta asta suntem exact la nivelul statului nazist din Germania anului 1944!


    Cine nu are mentalitate euro-atlantica, e impotriva civilizatiei, cine nu accepta sa fie cobai e un retrograd impotriva stiintei, cine crede inca in Domnul, e un prost batran!


    Pe bune?


    Sunt de partea lui Georgescu, nu pentru ca am incredere in ce spune el ci, pentru ca am incredere in bunele lui intentii. Dar bunele intentii, nu pot fi puse in practica, daca n-ai puterea necesara. Hai sa-I dam puterea!
    Altminteri, hai sa alegem doctrina woke, cancel-culture, LGBT+ si anti-orice-credinta! Distrugerea individului si distrugerea notiunii de familie!


    Georgescu = speranta de revenire
    PSD + PNL + UDMR + USR + acolitii lor = renuntarea la tot ce ne defineste ca indivizi, ca Oameni.


    Care va fi pana la urma, alegerea poporului roman? Vedem…

    RăspundețiȘtergere
  20. Trupe combinate, conduse de britanici (cu grosul britanic), vin in Romania pentru un exercitiu militar impotriva rusiei.

    In acelasi timp, trupe suedeze, conduse de canadieni, intra in Lituania, pentru un exercitiu militar impotriva rusiei.

    Chiar crede cineva ca venirea oficiala luni, la carmele americii, a lui Trump, poate duce la obtinerea unei paci peste noapte cu Rusia?

    Cu cat presiunea pe Rusia va fi mai mare, cu atat Rusia va cere mai mult pentru pacea promisa de Trump!

    Vin vremuri si mai interesante decat pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  21. referitor la comentariile Anonim X-n...
    din pacate majoritatea romanilor sunt atat de prosti incat nu sunt capabili sa inteleaga nici macar la nivel elementar felul in care fuctioneaza societatea si statul roman astazi si care sunt realitatile vietii de astazi pe plaiurile mioritice. fiind prosti de put, sunt experti in tot felul de "egalitati" si "datorii" marxiste, in conspiratii si in religie, isi varsa nervii si urasc cu pasiune intregi categorii sociale care nu le-au facut nimic si care nu le datoreaza absolut nimic cum sunt it-stii si angajatii din constructii, si se enerveaza teribil cand cineva le spune ca traiesc intr-un gunoi de tara populata de niste gunoaie de oameni, motiv pentru care oamenii inteligenti, buni profesionisti si cu spirit antreprenorial si-au luat familiile, au plecat cu milioanele si vor mai pleca in continuare si altii.
    un gunoi de tara, populata si condusa de un gunoi de popor.
    ambele fara viitor!

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule Diaconu, bunkerul dvs. este gata? Are filttrele de apă? Dar cum faceți cu aerul, ce filtre folsiți - sau mergeți pe sere hidroponice, inclusiv oxigen? Chiar nu fac glumițe, dar am senzația că vine o chestie atât de nasoslă cât n-am pomenit!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. In Socialismul inaintand spre Comunism de dinainte de '89, individul/cetateanul roman avea si drepturi - reale - si nu doar obligatii fata de stat si fata de majoritate=societate.

    Acum, are doar drepturi potentiale, nici macar virtuale, adica:

    este sclav/rob/iobag, la o minoritate!

    RăspundețiȘtergere
  24. anonimului de la 23:46 - Ar fi bine sa va folositi talentul de analist in a raspunde la urmatoarea intrebare:
    Bibliografie: critica poporului indian www.zerohedge.com/geopolitical/india-its-worse-you-think (ai zice ca a fost scrisa de Patapievici, Lucian Boia si Alina di Pippi!)
    -> Cat din "prosti de put" se datoreaza minoritatii noastre conlocuitoare celei mai pitoresti, si cat e procentul autentic, doar al nostru, de la Burebista.
    Va rog cititi India: It's Worse Than You Think, by Jayant Bhandari .
    Mie imi suna cunoscut.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)