Mi-am luat o pauză pentru a reflecta la cele întâmplate. Se pare că am mers pe un drum greșit și asta din cauză că m-am tot încins, iar când te încingi n-ai cum să mergi bine. Nu poți realiza nimic atunci când ai ochii injectați, când creierul îți fierbe, urechile îți țiuie și corpul tremură. Cam aceasta era starea mea și nu de ieri, de azi, ci de-o bună bucată de vreme. Nici acum nu sunt OK, dar cel puțin am avut puterea să-mi văd beteșugul. În mod normal ar trebui să mă opresc sau să mai rămân în tăcere, dar ceva îmi spune să n-o fac. E posibil ca acel ceva să facă parte tot din boala care m-a cuprins și calea pe care revin să fie tot greșită. V-o spun de la început, ca să nu avem niciunii așteptări.
Am început blogul demult, pentru că mă enerva presa economică. Niște neica nimeni dădeau verdicte prin tot felul de fițuici, fără să înțeleagă fenomenele de bază. Ba unii, chiar mă beșteleau superior pe blog, adăugând superior comentarii șugubețe. Am avut dreptate? Cu siguranță! Iar asta pot s-o evalueze simplu contestatarii mei de atunci, comparându-se acum cu cei care erau în urmă cu 17 ani. N-o să dau verdicte, dar an de an am dovedit că am dreptate.
Apoi s-a întâmplat ceva. Întrucât politicul era cel care influența(și influențează) indubitabil economicul, am început să arăt răul de-acolo, de unde părea să vină. Am arătat greșelile care se vedeau cu ochiul liber, sperând că treaba se poate corecta de-aici. Doar că nu e așa simplu. Știam de fapt că jocurile sunt la alt nivel, dar am sperat prostește, crezând că politicul are o cantitate suficientă de oameni onești pentru a rupe „cordonul nefast”. De ce-am crezut așa? N-aveți idee câți oameni implicați în politică m-au contactat, cerându-mi sfaturi în diverse probleme. Nu le-am răspuns în privat, ci public. Multe dintre articolele mele din acea perioadă sunt, de fapt, răspunsuri date unora și altora, explicații logice asupra implicațiilor pe care le pot avea diverse politici. Așa cum ați constatat, totul a mers pe dos. Oamenii care au înțeles și au încercat să se opună, au fost eliminați, iar cei care au înțeles că făcând invers e rost de profit, sunt bine și-acum. La nivelul de jos, pactul cu diavolul a funcționat în toate timpurile! Cam de-atunci începe prostia mea, acea înfierbântare malefică de care am fost cuprins.
M-am obișnuit cu imperturbabilitatea realității târziu, poate prea târziu. Am început atunci s-o explic mergând la nivelul următor, la factorul geopolitic. De la acel nivel lucrurile se văd altfel, doar că nici acolo nu e soluție care explică problema, iar lanțurile de transmisie care leagă geopoliticul de nivelele următoare nu pot fi tăiate. Oare arătând nivelul ultim am putea rezolva ceva? Asta era speranța mea de rătăcit în momentele dezamăgirii, atunci când am ales să mă opresc.
Știți, există multe năluci care ne distrag atenția și așa ajungem la diverse elemente pe care le adăugăm ecuației. Lăsându-te distras de năluci(ri), ajungi să te afunzi din ce în ce mai mult, să iei în calcul mult prea multe variabile inutile și să clachezi. Asta-i ceea ce mi s-a întâmplat. După ce judecasem atât de limpede ceea ce avea să ne rezerve anul care tocmai s-a încheiat, am bușit-o jalnic, căutând în prea multe elemente secundare confirmarea a ceea ce am studiat de-atâta amar de vreme. În asta a constat eșecul, iar „elementul Raisa” a fost picătura minoră care a umplut paharul, hârtia de turnesol care care mi-a indicat că sunt pe o cale mult prea greșită. Și-așa mi-am luat scurta pauză de tăcere, mai mult decât necesară meditării. Iată-ne acum în prezent.
S-au petrecut și se petrec multe. Mă uit pe străzi și văd cum cei care spun că sunt legitimi se ascund în spatele jandarmilor, se dau bolnavi sau, pur și simplu, absentează zgomotos. Plăvanul e în adormirea sa perpetuă într-un lux nemeritat, Ciolacu se delectează pe TikTok, iar ceilalți mulțumesc în tăcere că încă pot ronțăi ciolanul, așa cum au făcut-o mereu. Cei prigoniți coboară fără teamă în mulțime, iar mulțimea îi îmbrățișează sufocant. Nu e paradoxal ca întreaga gașcă auto-proclamată „legitimă” să se ascundă? Cred ei oare că se pot ascunde de adevăr? Deja totul le e împotrivă.
Bomboana de pe colivă, e dată de faptul că am rămas mai săraci prin dispariția unor piese de o valoare inestimabilă de la un muzeu suspect din Olanda. Cine a împrumutat unui muzeu de mâna a doua artefacte de o asemenea valoare? La noi, celebrul Coif de la Coțofenești era expus în condiții de ultra-securitate. Cum e posibil să-l dai unor neica nimeni care nici măcar nu aveau pază la muzeu? Nu e suspect? Nu e un semn de crasă incompetență de care sunt vinovate Ministerele Culturii și cel de Externe? Odobescu și Turcan, două neavenite din fostul guvern Ciolacu, s-au pus ele să facă „eveniment dacic” în Olanda. După ce-am dus aurul nostru la Londra, mai trimitem și valorile istorice aiurea prin Occident. Ar trebui să stăm liniștiți deoarece, nu-i așa, melițienii lui Pledoiu au deschis dosar penal! E ca și cum ai spune că au tras pământ peste cadavru!
Îl văd pe Trump, „apostolul suveranismului”, ținând discursuri la Davos. Într-adevăr, de la distanță, dar de ce să te mai chinui să pariezi pe-un cal mort? Oare din cauză că nu e mort? Culmea, de-acolo, din cuibul de viespi, Milei a pomenit România. V-ați fi gândit vreodată că România va ajunge să fie amintită la Davos? Ceea ce nu am reușit să facem prin fapte bune, a reușit o mână de ticăloși, o bandă de criminali juridico-politici. Ne știe o lume întreagă. Occidentul se uită înfricoșat la monstrul dezvăluit în România și caută să se izoleze, să nu fie tras în mizerie, cu toate că este autorul fizic și moral al situației. Dușmanii Occidentului arată către noi ca spre „călcâiul lui Ahile”, întrucât știu că democrația și-a trăit traiul, iar surogatul cu care-a fost înlocuită e incredibil de fragil.
Sunt doar câteva flash-uri de dată recentă. Nu mai intru în restul elementelor de context pe care le-am tot prezentat. Ce observăm? Că toate arată teribil de rău, dar căruța contiună să meargă neabătură. Sau, într-un spirit ceva mai dichisit, putem spune că „e la nave va”. Desigur, ar trebui să încercăm să percepem metafora lui Fellini la un alt nivel. Luați-o ca pe un reper esențial întrucât, cu siguranță, se apropie teribil de mult de noi, cei de-acum. Și cu acestea voi părăsi realitatea imediată pentru a trece la următorul element.
Așadar, dacă în economic nu avem răspunsul, dacă nu-l avem nici în politică și nici în geopolitică nu găsim nimic, atunci ce trebuie să facem? Căutăm nivelul de sus, în mod evident. Sau, mai bine spus, de jos. Căci toate aceste introspecții, în ciuda aparenței că ne-ar ridica, în realitate ne coboară. Cel mai sus e omul, sub el sunt popoarele și apoi statele; sub ele continentele și întreaga încrengătură a geopoliticii, asemeni unor plăci tectonice. Și mai jos? - mă veți întreba cu nerăbdare.
Mulți cred că nivelul următor e ceva atât de complex încât e interzis, imposibil de perceput. Greșit, e mai simplu decât vă puteți imagina! De-o istorie încoace totul se joacă deschis, cu cărțile pe masă. „Secretul” e ascuns la vedere, trebuie doar să-l privești în față și să refuzi să treci nepăsător pe lângă el. Și care-i secretul? E cel pe care l-a descoperit filosofia după ce cărțile sfinte îl dezvăluiseră cu mii de ani în urmă. E cel pe care-l știe atât omul matur cât și cel mai mic țânc. E nimicul. Sub toată încrengătura infernală pe care a deconstruit-o. Ce e nimicul? E lipsa a ceva. Avem cuvântul minciună, dar nu înțelegem că, de fapt, minciuna e lipsa adevărului, adică e nimicul în toată micimea sa. La fel întunericul: el nu e o noțiune de sine stătătoare, ci se manifestă ca absență a luminii, e o altă față a nimicului. Și dacă ne gândim că întreaga lume în care trăim e bazată pe minciună și întuneric, înțelegem limpede ce se află în subsolul „de nepătruns” al lumii, care-i marele ei secret, cel care-o ghidează.
Spunând toate acestea ar fi trebuit să înțelegeți totul. E drept, m-am cam grăbit cu afirmația anterioară. În esență, nimicul e o noțiune complexă și, în același timp, periculoasă. Ca să nu mai vorbim cât de paradoxală e: existența a ceva care definește inexistența. Înțelegând nimicul înțelegeți și calea către eliberare. Dar asta e valabil în măsura în care nimicul nu te capturează în împărăția sa nefastă. Și nu-i deloc simplu. Când Nietzsche a înțeles deplin nimicul, a luat-o razna.
De aceea religiile ne dau o scurtătură, arătându-ne calea. Noi îi spunem „calea cea grea”, dar, în esență, e cea mai scurtă și cea mai clară, presupunând eliminarea nimicului din noi. Pe măsură ce-l eliminăm din noi, îl eliminăm din lume. E posibil astfel să-l eliminăm definitiv? Doar cu puterea noastră? Mă îndoiesc! Cu nimicul scos din ea, lumea s-ar transforma în altceva, n-ar mai fi lume, ci rai. Ori nu ăsta e sensul său.
Dar mai e un aspect care m-a făcut să înțeleg că toată lupta mea a fost una de-a dreptul inutilă. Poate chiar penibilă. Am greșit crezând că, dacă sunt parte a luptei, pot face ceva. Nu ai cum să fii spectator, comentator, arbitru și jucător, toate în același timp. Într-adevăr n-am intrat în politică, dar nu m-am putut abține să nu intru adânc în susținerea jucătorilor care, credeam eu, ar putea schimba starea de fapt. Aiurea, abia acum realizez ceea ce știam de-atâta amar de vreme, anume că nu se va schimba nimic în ritmul în care aș vrea eu să se schimbe. Lumea are rosturile sale și doar iluziile noastre ne induc în eroare că am putea schimba ceva. Nu noi schimbăm lumea, ci lumea se schimbă, schimbându-ne și pe noi.
Abia acum putem înțelege toți esența schimbării începute anul trecut. În 1989 am avut o eliberare a unei părți a lumii rămasă în negură. Oricât de mult ar fi unii atașați de comunism, adevărul este acela că a fost un experiment monstruos făcut pe oameni. N-a fost nici primul și nici ultimul al lumii. Eliberarea care-a venit a fost, în sine, benefică. Oamenii au putut să se exprime liber, au putut să călătorească peste tot pe unde și-au dorit. Chiar și privilegiații regimurilor totalitare ale estului au văzut beneficiile!
Doar că, la fel ca orice val, și acesta al eliberării a fost unul cu un vârf(anii 90), urmat de o cădere într-un hău absurd pe care l-am trăit toți. Un hău în care trebuia să-ți cauți cu grijă cuvintele pentru a „nu răni sentimentele” vreunui ciudat care s-a gândit că e cazul să se identifice drept „mono dicotiledonat”(sic!) și care, desigur, are sentimente sensibile. Dacă, Doamne ferește!, te-ai grăbit cu un cuvânt nepotrivit, ar putea să se ofilească și să-ți trântească un proces. Și nu e singurul element absurd la care am ajuns. Vaccinarea cu forța, aberantele măsuri așa-zis sanitare, retorica totalitară reintrodusă în forță și, să nu uităm, cenzura, reapărută peste noapte. Aceste aspecte ne-au dus de la maximul anilor 90 la un minim, aproape întorcându-ne în comunism.
Sper ca noul ciclu al schimbării să fie unul care ne va elibera, care va readuce normalitatea pentru a putea să reconstruim cât mai repede sufletele noastre nimicite de nimic. Aici e speranța mea. Chiar dacă în colțul nostru de lume niște tirani ilegitimi caută să reverse teroarea peste noi, simt că lumea merge în altă direcție. Treptat, toți acești inutili vor fi istorie și-și vor ispăși păcatele. Dar nu asta trebuie să ne intereseze pe noi întrucât esențială este vindecarea sufletelor noastre. Boala nimicului a intrat adânc în noi, paralizându-ne simțul transcendenței. Nu ticăloșii trebuie să ne preocupe, ci propria noastră ființă, grav bolnavă. După 1989 am sperat într-o renaștere spirituală. Cumva am avut-o în anii 90, dar ceea ce s-a întâmplat după 2000 a șters aproape tot. Și a făcut-o cu o violență inimaginabilă. Suntem din nou într-un punct de inflexiune al istoriei. Știm că drumul de-acum trebuie să fie în sus, dar vedem și hăul de sub noi care ne face temători. Persistă în noi o teamă deoarece au mai fost momente nefaste ale istoriei când lumea, în loc să meargă în sus s-a îndreptat și mai mult în jos. Mă refer transparent la cele două Războaie Mondiale. Există însă fundamente pentru speranță: cele două Războaie au fost parte a aceluiași ciclu, acum noi părăsim un ciclu început în 1989, dar și mai multe alte cicluri istorice care s-au tot intersectat în 2024. De aceea ar trebui să vedem zorii unei noi lumi.
Cu Dumnezeu înainte !
RăspundețiȘtergereIn fine, te-ai maturizat și mă bucur pentru tine și pentru ÎNTREG…Și DA, așa este… TREZIREA LA REALITATE, la acea realitate care pleacă din tine și se regăsește în totalitate…este calea adevărului vieții.
RăspundețiȘtergereGolgota Existenței a fost urcată prin suferință…din iubire, iar de atunci…pentru cine are ochi de văzut și urechi de auzit, această Golgotă poate fi urcată prin CONȘTIENTIZARE, pe cărarea iubirii…și ea începe prin REcunoaștrea de sine, în sine.
Am convingerea, că odată plecat pe această cale…nimic și nimeni nu te va mai putea opri. Ceea ce descoperi în tine prin tine…nimeni nu-ți poate da și nimeni nu-ți poate lua.
Lumea se reseteaza prin ,, nimicuri ,, aproximativ la fiecare 100 de ani...umanitatea nu invata din istorie deoarece aceasta in mare parte este falsificata...si totodata nenteleasa ...Trebuie inceput iarasi de la radacini ...cu entuziasm...alti cca 100 de ani ...nimicul din noi poate fi ameliorat doar de educatie si o viata morala , pe care din pacate religia a ratat-o lamentabil...
RăspundețiȘtergereNu uitati insa niciodata, ceea ce zice Eminescu in "Glossa"!
RăspundețiȘtergereEpisodul Raisa seamana perfect cu fenomenul QAnon,un PsyOp regizat de servicii atragand cat mai multi adepti si urmaritori ca la momentul potrivit sa se detoneze zgomotos trimitand urmaritorii intr-o bezna absoluta,facandu-i sa se indoiasca de toti si de toate,nu lasati o asemenea mizerie sa va schimbe in vreun fel altfel isi vor fi atins tinta.
RăspundețiȘtergeretot ce scrieti, e ok :) o pauza e binevenita, iti poate arata cat de mult iti fierbe mintea, cat de aprig iti doresti ceva, etc
RăspundețiȘtergeresanatate, si mergeti inainte :)
A ne regasi "simțul transcendenței" implică un efort. Nu e ceva care se dobândește facil. Implică o alegere fermă. Implică depășirea orgoliului. Implică perseverență. Implică multe alte calități care în mod obișnuit definesc un om integru și matur. Dacă puținii oamenii cu aceste calități s-ar orienta cu adevărat către transcendență, transformarea pe care ar genera-o la nivelul societății ar fi uriașă. Pentru că puterea care vine de acolo este uriașă. Tocmai de aceea, cea mai dură bătălie care se dă în societate este în a îi ține pe acești oameni departe de izvoarele înțelepciunii și de a-i ține, la modul general, ocupați cu orice altceva. Problema este că nu ați văzut niciodată terobila bătălie spirituală care se dă în societatea românească. Ați comentat pe orice altceva, numai aceasta, care era cea mai importantă, nu ați văzut-o.
RăspundețiȘtergereÎmi place când spui ca istoria îl face pe om. Nu este o viziune fatalist, ci nici Marxistsa, chiar dacă mijloacele au influențat istoria. Chiar dacă tehnologia va schimba mai mult lumea decât un grup obscur de putere. Ei doar se cățăra pe evenimente. Iar evenimentele sunt influențate de ceea ce Hegel numea Weltgeist.
RăspundețiȘtergereNietzsche a inteles "nimic" din nimic, la fel ca toata lumea occidentala. Si, recunosc ca acest articol este unic in toata cariera de blogger, foarte profund si foarte la extrem in cautari, si din ce percep eu, un comentator alandala, ai punctat ceva extraordinar: modul cum vezi nimicul determina societatea si civilizatia pe care fiintele inteligente din Univers o construiesc.
RăspundețiȘtergereDe aceea nu ma mir ca Bietzsche, scuze Nietzsche a fost imbratisat ca Marele Profet la Catedrala Universului sa conduca slujbele Imparatiei. Se muleaza perfect pe adorarea materialismului, o cale de a elimina nimicul.
Totusi, materialismul ca si cale a ajuns acest an la apogeu pentru intreaga planeta, deoarece astazi materialismul a ajuns un nimic.
Imaginea acestui materialism este exact dictatorul ziohannis care se bucura de vacante exotice in slujba tarii fara sa faca nimic. Toti vrem sa nu facem nimic si sa fim bogati in materialism. Dar orice fapta are o consecinta, e ceva ce nimicul nu poate avea. Consecinta nimicului este tot nimic.
Nietzsche a luat-o razna cand a inteles nimicul dar nu a inteles deloc consecintele.
Deoarece nimeni din occident nu intelege consecintele. Nimeni.
O lupta intre nimic si consecinte?
Asta este viitorul filosofiei de explorat.
Deoarece in acest an 2025 vor incepe consecintele.
Iar nimicul nu suporta nimic dintre consecinte.
Din aceasta cauza toti cei ai nimicului nu pot face nimic.
Iar istoria nu este nimic, este un sir lung de consecinte.
Manipularea istorica este una singura, orice crima, orice genocid, orice jaf nu reprezinta nimic.
Daca masa de oameni accepta ca nu reprezinta nimic acele fapte, atunci consecintele sunt mici, chiar inexistente.
Asa conduc toti liderii din occident, prin manipularea nimicului.
Nu e nimic in neregula ca Iohannis e dictator.
E un nimic ca suntem jefuiti sau ca mor oameni.
Cand calci pe cineva in picioare, un popor ii faci credinta de nimic.
Si uite asa nu mai exista consecinte.
Cand Geogescu a fost votat si a ajuns presedintele Romaniei in mod drept, toata clasa politoca a inceput sa simta Consecintele. Si cauta cu disperare sa reduca consecintele la Nimic.
Doar ca Consecintele sunt insasi Tatal Vietii cum admirabil a inteles Eminescu, cu mult peste intelegerea lui Nietzsche ( fara consecinte nu ar exista viata in nimic):
Pe când luna străluceşte peste-a tomurilor bracuri,
Într-o clipă-l poartă gândul îndărăt cu mii de veacuri,
La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,
Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă,
Când nu s-ascundea nimica, deşi tot era ascuns..
Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns.
Fu prăpastie? genune? Fu noian întins de apă?
N-a fost lume pricepută şi nici minte s-o priceapă,
Căci era un întuneric ca o mare făr-o rază,
Dar nici de văzut nu fuse şi nici ochi care s-o vază.
Umbra celor nefăcute nu-ncepuse-a se desface,
Şi în sine împăcată stăpânea eterna pace!..
Dar deodat-un punct se mişcă.. cel întâi şi singur. Iată-l
Cum din chaos face mumă, iară el devine Tatăl!..
Deocamdată suntem în 1984. Apoi vine ww3. Abia apoi un scurt ragaz-trezire .
RăspundețiȘtergereO buna analiza de etapa.Dar...
RăspundețiȘtergereDe ce sa ne oprim la nivelul geopolitic si sa nu explicitam cine(ce) determina geopoliticul ? Pentru ca numai mergand pana la capat pe lantul determinist vom afla cauza tuturor lucrurilor.
Suveranismul vine ca o gura de oxigen pentru natiuni.Dar nu vi se pare ca sub paravanul lui agenda esentiala globalista merge inainte ?
„Cu nimicul scos din ea, lumea s-ar transforma în altceva, n-ar mai fi lume, ci rai. Ori nu ăsta e sensul său. ”
RăspundețiȘtergereÎmi pare rău, dar de data asta trebuie să te contrazic. Fix un rai a fost chiar lumea însăși la începuturi, nu doar sensul ei, până ca omul să cadă în păcat! Ne-o spune foarte clar Sfânta Scriptură. Că omul a devenit muritor și că lumea s-a pervertit, Dumnezeu lăsând-o ca un creuzet in care se forjează sufletele trimise vremelnic aici pentru ca unele să se șlefuiasscă pentru raiul cel din lumea nevăzută - că pe cel de aici, oferit de-a gata, nu l-am meritat - asta e altă discuție...
In privința nimicului, el este opera noastră si tot Iisus Hristos ne învață, în cuvinte putine dar clare, lucrul asta: „Totul e deșertăciune...”. E deșertăciunea pe care noi, cu mâna noastră, o semănăm în fiecare zi, cu necredința și cu păcatele noastre.
Dumnezeu să ne aibe în pază!
"Prin patimi umflam nimicul, ne inflacaram de el, ne consumam pentru el, ne miscam in zona lui, sfarsind in absenta oricarei surse pozitive de existenta."
RăspundețiȘtergereParintele Dumitru Staniloaie.
https://en.wikiquote.org/wiki/The_NeverEnding_Story_(film)
RăspundețiȘtergere"G'mork: Ha! Brave warrior. Then fight the Nothing.
[...]
Atreyu: What is the Nothing?
G'mork: It's the emptiness that's left. It is like a despair, destroying this world. And I have been trying to help it."
SUPERB
RăspundețiȘtergere“Democratia” nu a murit ci a fost omorata. Iar alternativa este mult mai groteasca ceea ce face, paradoxal, sa ne arate cata nevoie avem de libertate.
RăspundețiȘtergereFelicitari Dan!🙏
RăspundețiȘtergereObiectivă introspectie, plină de greutate, care dezvăluie un om matur, puternic, in care (din fericire!), continuă sa ardă focul.
Doar că pe meterezele noastre nici micii nu se fac la foc puternic, ci abia după ce focul a aprins carbunii demult, iar ei au devenit jar, un jar mocnit, controlat, "constructiv".
Rămânem așadar aproape, am înteles perfect mesajul tău, nu urmăm oameni imperfecți ci asteptăm schimbarea și mergem alături de ea...chiar dacă si acolo ne alăturăm altor oameni...imperfecți.
Biblia ne prezintă un mesaj foarte înțelept asemănător cu ceea ce ai scris tu:
"Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și de împrejurări."
(Eclezist 9:11)
Mult succes omule, si multă inspirație!
Marius
Sau din contra sa ne prabuseasca atat de tare uncat sa ne dorim salvarea de la primul scamator mai credibil...
RăspundețiȘtergereZorii unri lumi noi ...
RăspundețiȘtergere,, Lumea cea veche refuză să moară, Lumea cea nouă întârzie să apară, iar în acest clar-obscur, în această ceață deasă iau naștere monștrii. ,, A Gramsci
Citind atent ,, Facerea ,, sau Geneza vedem că de fapt proiectul Creației nu era Lumea ci Omul. Deci Omul este deasupra, în contradicție cu Lumea care-l subjugă. Iisus NU a venit să salveze Lumea ci tocmai Omul. Indrăznesc să afirm că umanitatea din om a fost (nu în toate cazurile desigur) mai la adăpost în vremea PCR decât în vremurile actuale ale usr si jgbtq.
Revenind, eu am ajuns la concluzia că există în mare două curente opuse, antagonice și anume unul al Lumii, natural centrifug, entropic, materialist, cu destinația sa naturală neantul, nos-sensul, nimicul. Acest drum exoteric și centrufig este mai degrabă agreabil în ceea ce privește simțurile primare.
Și există de asemenea un alt curent, personal, individual, mult mai subtil și de natură spirituală, curent centripet, esoteric, dirijat spre interior și spre interiorizare. Acesta se manifestă ( sau NU ) începând cu o anumită vârstă și poate fi anihilat, mai ales prin refuz, sau anumite practici exoterice nebenefice. Acest curent centripet , numit la un moment dat și ,,asceză,, duce ( sau nu ) spre interiorizare, înțelepciune, simplitate și ... S e n s !
În ceea ce-l privește pe Nietzsche, acesta a văzut cum nu se poate mai bine imposibilitatea omului de a se detașa compte de spiritul Lumii și definea omul, centrul Creației, cam așa, citez din memorie.
RăspundețiȘtergere,, Omul este o coardă întinsă deasupra unui abis (neant). E primejdios să înaintezi, periculos să te uiți în jos, o mare primejdie să te oprești și imposibil să te întorci din drum. ,,
Lumea cu politica sa, organizarea, cu banii și economia ei, cu distracțiile și toate celelalte nu sunt decât o mare încercare, un test pentru om. Test de cele mai multe ori nereușit pentru acesta și care se termină tragic de fiecare dată. fără excepție. Viața e o meserie riscantă spunea cineva. Sau și mai plastic : ,,Viața e o boală mortală cu transmitere pe cale sexuală ,, ...
N-a interesat pe nimeni la guvern(e)!
RăspundețiȘtergerehttps://www.scena9.ro/article/muzeu-istorie-oberlander
Nu e nici un nou drum, este planificat.
RăspundețiȘtergereAbsolut, minuțios planificat de 50++ ani.
ȘtergereDomnule Dan să nu fiți iar dezamăgit! Lumea este omul și omul este lumea. Dacă omul are sufletul aplecat spre efemeritate precum găină care sta numai cu capul în jos pe ciufulit, nu are cum să vadă cerul. Fără o emancipare spirituala va fi același viețuitoare care vine de nicăieri spre niciunde, incapabilă să și cunoască sensul și scopul înalt al creației. Astfel, va continua existența redusă la consum și sfâșietoare celui fără apărare. Numai acea repetată, probabil nu întâmplător, trezire in conștiință, de sus în jos și jos în sus, neuniform dar omogen va aduce pacea lăuntrică și prosperitatea sufletească. Saltul in conștiință este dorit și așteptat dar încă sunt mulți vrăjmași și întunecați care se opun. Așa că spor fiecăruia în lupta care este prin excelență, individuală!
RăspundețiȘtergereDle Diaconu, esenta este ca noi luptam pe orizontala (pentru si in material) cand de fapt ar trebui sa luptam pe verticala (pentru si in spiritual/duhovnicesc). Toata lupta in material e gargara si tinp pierdut cat timp nu incercam sa ne apropiem de Dumnezeu, de Bine ca Persoana, de Viata ca Persoana. Ne pierfem tipul scurt al vietii in nimicuri. Nu asta ne-a poruncit Hristos.
RăspundețiȘtergereÎl desconsideri pe satan si faci rău, dacă poti întelege paradoxul. Vanitatea e viciul lui preferat, cum declara personajul lui dintr-un film. Iar tu esti un om vanitos. Dar te poti consola cu faptul ca nimeni nu e perfect...
RăspundețiȘtergereV-ati dat seama ca sistemul pur si simplu a schimbat directia si cei care erau progresisti ieri, azi sunt suveranisti sau pur si simplu s-au creat noi interfete care sa mimeze un anumit curent? Da, doar s-a schimbat "valul". Cel pe care il sustineati cu fervoare in urma cu o saptamana este doar o interfata a aceluiasi sistem. Oamenii vor crede ca au invins sistemul deoarece li se da ceea ce au cerut, adica suveranitate, traditionalism, revenirea la valorile normale. Este doar un val, ca toata istoria de altfel. Peste 20 de ani va fi alt val si asa mai departe. Important e ca in tara sa existe o stabilitate, sa nu fim aruncati in prapastie ca sa devenim prea implicati in "istorie", asa cum e Ucraina azi unde tot saracii platesc nota de plata. Nu trebuie sa va reamintesc cum s-a ajuns la starea actuala acolo, oamenii au pus botul la "schimbare", care era doar o lovitura de stat. Exact ce s-a intamplat in Romania in noiembrie, dar noi am mai primit o sansa, mult hulita sansa, sa vedem cum vom profita de ea in mai. Sper sa publicati acest comentariu, iar daca va iesi CG presedinte, si cand veti realiza cum ati pus botul din nou la "schimbare", sa reveniti la acest comentariu.
RăspundețiȘtergereIată rostul întoarcerii către sine!
RăspundețiȘtergereMinunată abordare.
Iar,confirmarea vine din ultimele comentarii ale celor ce trăiesc " nimicul"
Sus inima!
Legat de asa-zisul "furt" al tezaurului dacic, vreau sa spun ca e total gresit sa creada cineva ca e vorba doar de un simplu furt executat de niste hoti de arta obisnuiti! Sub nici o forma, aici este vorba despre o comanda venita din afara tarii, din partea unor papusarii oculti straini foarte puternici, care le-au cerut in mod expres slugoilor ordinari de la Bucuresti sa duca acele exponate inestimabile la un muzeu din Olanda fara paza umana, asa, de amorul artei, dupa care acestea sa fie subtilizate de niste oameni de-ai lor! Practic, papusarii au avut in vedere 2 obiective esentiale pt ei: primul: aceste exponate extrem de valoroase sa ajunga in colectiile lor, care nu sunt verificate de nici o entitate statala sau globala, iar al doilea: sa dispara pt totdeauna din arealul romanesc a unor artefacte inestimabile care fac referire la memoria stramosilor nostri, la geneza poporului roman si la continuitatea lui istorica in spatiul carpato-danubiano-pontic, pt ca astfel, impreuna cu alte comenzi de acest fel ce vor urma, sa ne fie stersa pt totdeauna identitatea de neam !
RăspundețiȘtergereParerea mea este ca, adevaratii hoti nu vor fi prinsi, iar statul roman poate sa primeasca o despagubire modica(desi sunt sceptic, pt ca sclavii, asa cu suntem noi vazuti de strainii cu bani si putere, n-au cum sa primeasca despagubiri, ci doar niste comisioane pt slugoii damboviteni de la varf, la schimb pt instrainarea artefactelor)! Din tot acest sacrilegiu ar trebui intelegem urmatorul fapt esential: orice clipa petrecuta in plus cu bestiile si slugoii autohtoni la putere si in viata, ne apropie tot mai mult de extinctia noastra ca neam!
De acord că prezența la putere a oamenilor care ne conduc este distructiva pentru neamul românesc! Din păcate, românii nu sunt organizați, nici dornici de organizare, pentru a putea, în mod real, să schimbe realitatea! Chiar dacă CG a adus un val de entuziasm pentru o direcție care să aducă mulțumire, lipsește organizarea structurală care să poată conduce, concret, țara în momentul în care puterea politică ar putea fi preluată!
ȘtergereBine ai revenit, domnule Diaconu!
RăspundețiȘtergereDar noi cu ce ți-am greșit, de ne-ai lăsat singuri cu Bos să ne terorizeze? ;)
Până lansa doar 2-3 fumigene per articol, era mai ușor de sărit peste ele. Acum cred că are zeci sau sute de “comentarii” prefabricate și în momentul în care postezi ceva începe să tragă la foc automat, fără nici o legătură cu subiectul articolului. De limbajul folosit în ultimul timp nici nu mai spun…
Toate cele bune!
In zorii noii lumi CIA este de acord cu teoria conspirației că COVID 19 este din laborator și a înștiințat toată presa inclusiv din România.
RăspundețiȘtergerehttps://x.com/BogdanDumitru/status/1883426593990938951?t=4zZI9YYC1Iv56jcsNzRdrw&s=19
Mi se pare amuzant faptul că @CIA și-a petrecut ultimii peste 5 ani cenzurând și defăimând oamenii de știință, jurnaliștii și cetățenii, care au sugerat că Covid a fost creat de om...
RăspundețiȘtergereApoi, astăzi, s-au trezit și au decis că toți „teoreticienii conspirației” au dreptate.
Oopsie! Scuze pentru amestec!
Inclusiv SRI au publicat pe fițuica lor on-line:
https://www.digi24.ro/stiri/externe/cia-este-mai-probabil-ca-pandemia-de-covid-19-a-provenit-dintr-un-laborator-si-nu-din-natura-3096603
Dacă poziția oficială a FBI și a CIA este că SARS-CoV-2 a fost creat de om, de ce nu sunt interesați să afle cine este responsabil?
RăspundețiȘtergereȘi de ce FBI/CIA/DHS a instruit rețelele sociale să-i cenzureze pe cei care au sugerat că a fost creat de om?
Poate exista un singur motiv.
Complicitate.
🔥BOOM🔥
RăspundețiȘtergereSub noua conducere prin intermediul directorului Radcliffe, CIA acum favorizează dintr-o dată teoria scurgerii de laborator pentru C19!
Cu alte cuvinte... au mințit tot timpul, iar acum nu mai pot acoperi.
„Teoreticienii conspirației” au avut dreptate...
Din nou.
🔥Pentru a fi clar, nu cred că C19 a „scăpat”.
Bazat pe o acumulare copleșitoare de dovezi, cred cu tărie că au fost eliberate intenționat.
Dar, indiferent de intenție, agentul patogen a fost creat de om, iar guvernul/mass-media au făcut tot posibilul pentru a-l acoperi.
Indiferent dacă a fost intenționat sau accidental, cei care au creat virusul sunt responsabili pentru moartea a milioane de oameni. Apoi, pentru a înrăutăți lucrurile, instituția a armat situația pentru a-și extinde puterea, a închide economia, a extermina micile afaceri, a fura trilioane de dolari de la Popor, în timp ce cenzura și defăima pe oricine îndrăznea să se abată de la narațiunea prescrisă.
În plus, au acoperit tratamente viabile precum Ivermectina și au constrâns/forțat miliarde să-și ia „vaccinurile”, care nu erau nici sigure, nici eficiente.
Deci, agențiile noastre de sănătate, agențiile de informații, mass-media și industria farmaceutică, toate au comis crime împotriva umanității. Este doar o chestiune în ce măsură.
Câți la pușcărie din România pentru crimele împotriva umanității?
Cei uciși cer:
Arafat arestat!
Florin Cîțu arestat!
Nicolae Ciucă arestat!
Klaus Iohannis arestat!
Ludovic Orban arestat!
Nelu Tătaru arestat!
Vlad Voiculescu arestat!
Toți acești pandemici au arestat ei DEMOCRAȚIA in UE
La Conferința DAVOS toți de acolo s-au dezis de România și de ce a făcut CCR.
Statul roman este ilegal în momentul de față.
Tezaurul de aur furat în Olanda este ilegal scos din țară fără o decizie a guvernului și doar cu deciziile ministerelor.
Cine a scos aurul din țară fără ordonanța de guvern arestați toți!
In lipsa statului cetățenii au dreptul să aresteze acești criminali politicieni oriunde ii văd!!!!
Nu ajunge să îi huiduim cu Hoții Hoții.
Asta este alint!
Arestat si condamnat directorul ANSVSA (secretar de stat) care in martie 2020 a dat ordinul de a interzice vanzarea Ivermectinei produse pentru veterinari la o fabrica numita Pasteur de la Filipesti. (Tocmai comunicase un cercetator de la Monash University in Australia ca IVM are actiune anti-sarscov2.)
ȘtergereCe atata stra-flocare, este EVIDENT ca plandemia a fost pusa la cale de Pentagon si CIA, ( si omul lor in Ro, Arafat). Cititi Sasha Latypova.
🙌 cât de multe se întâmplă și cat de repede. SE ÎNTÂMPLĂ: Președintele Trump a ordonat închisorilor federale să transfere deținuții bărbați care se identifică ca femei în unități pentru bărbați și să oprească tratamentele medicale legate de tranziția de gen.
RăspundețiȘtergereLasconi a și declarat după ce a citit despre Trump că: Rusia nu a influențat alegerile din România, atacă Elena Lasconi. "Așa suntem lăsați să credem. Nu am văzut nicio dovadă"
Sincer mă bucur că a luat sfârșit idioțenia britanică cu zecile de genuri sexuale.
Recunosc ca nu am inteles teoria dv. a vidului (asa am numi nimicul in fizica). Posibil sa imi lipseasca ceva lecturi non-tehnologice.
RăspundețiȘtergereImi place lipsa dv.de vanitate (preferati sa va pastrati anonimatul, in loc sa "cocositi" de pe vreun gard cu realizarile blogului dv.)
Asigurarea tezaurului cica ar fi fost de 30 milioane, cand nici 300 milioane nu mi se pare o cifra potrivita pentru asemenea unicate. Pentru comparatie, (Gusa spunea ca) Coldea are o avere de 500 milioane Euro dosita afara.
"Cel mai sus e omul, sub el sunt popoarele și apoi statele; sub ele continentele și întreaga încrengătură a geopoliticii, asemeni unor plăci tectonice."
RăspundețiȘtergerePoetic, frumos spus, dar in acelasi timp nu ai cum sa remarci congruenta cu invatatura hristica, cea consemnata in Noul Testament. Ceea ce inseamna ca mesajul transmis in textul citat are mari sanse de a avea valoare de adevar.
"Boala nimicului a intrat adânc în noi, paralizându-ne simțul transcendenței. Nu ticăloșii trebuie să ne preocupe, ci propria noastră ființă, grav bolnavă."
Iar acest citat seamana cu un text de-al lui... guess who?... Radu Cinamar! :))))
"Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să producă o transformare în concepţiile lor şi apoi să fie fermi pentru a menţine acele idei superioare, care implică într-un anume fel ascensiunea fiinţei." (Geneza uitata).
Deci, pentru aceia carora li se pare greu de asimilat textul Evangheliei, pot incepe cu ceva siropos, cum sunt romanele lui Cinamar, dar in care se ascund si mesaje folositoare. :)
Foarte frumos spus de către autor.
ȘtergereFrumos și comentariul.
Pentru că boala nimicului o tratează prin frică.
Când nu ai viață de pus pe masă și pui nimic și ești gol, atunci te apucă frica.
Iar Guvernele pline de frică fac războaie. Cu ei, cu populația, cu toți.
ORICE guvern și miniștrii care nu au nimic au totuși CEVA: FRICĂ!!!
și cu frica lor ne terorizează pe noi.
Jos frica! Jos nimicul! Jos goliciunea!
DD este a suta oara cand imi blochezi un comentariu, fara sa spui de ce, nu te.am atacat niciodata si am distribuit postarile tale pe facebook. Se vede ca ai ceva cu mine si nu inteleg de ce?!
RăspundețiȘtergereDa, l-am găsit. Ăla cu „găoaza”? Nu prea accept comentarii de acest gen pe blog, chiar dacă uneori îmi mai scapă. Da-mi userul tău de Telegram să-ți dau acces la comentarii acolo(așa cum ai cerut).
ȘtergereDa, multumesc. Era comentariul cu gaoaza, dar eu n.as fi folosit cuvantul daca nu l.as fi auzit la tv de la Basescu. ( frate.su era gaozar ) Pe telegram sunt. Antonescu Adrian
RăspundețiȘtergeream rezolvat cu telegramul!
Ștergerehttps://elenamocanasu.blogspot.com/2023/02/pasarea-colibri-pilda-indiana.html?m=1
RăspundețiȘtergere