joi, 12 martie 2009

Ghinionuri

Luni seara mi s-a stricat calculatorul. Avea doar vreo 2 luni, aşa că, după standardele actuale, cred că şi-a trăit cu brio viaţa. Oricum, băieţii de la firmă mi-au spus că placa de bază e cam terminată, aşa încât trebuie să aştept aproximativ o săptămână pentru înlocuire. Asta n-ar fi fost o problemă.

Marţi am constatat că nu mai am modemul cu care ieşeam pe net de pe laptop. Probabil un binevoitor mi-l subtilizase pentru a mai uşura geanta pe care o car tot timpul după mine. Seara mi s-a stricat laptop-ul. Probabil şi-a dat obştescul sfârşit întrucât efectiv nu mai reacţionează la stimuli. Oricum, laptopul cred că şi-a scos banii întrucât a reuşit să funcţioneze un an şi câteva luni. M-a cam evervat situaţia, dar cum sunt un individ optimist, mi-am spus că asta e. Norocul meu a fost că mai aveam prin casă un antic celeron la 900 Mhz pe care m-am hotărât să-l scot de la naftalină. L-am pornit şi, în mod cu totul fabulos, am constatat că funcţionează. Numai că, încercând să ies pe net, am constatat că nu mă mai pot loga, aşa că am sunat la RDS la suportul tehnic. Nu era nicio problemă tehnică. Uitasem să-mi plătesc abonamentul, aşa că mi-au suspendat net-ul.

Nici o problemă, mi-am spus, o să scriu pentru blog şi-l postez miercuri dimineaţă de la birou. M-am apucat să scriu ceva despre creditare şi multmediatizatul FMI. A fost însă o problemă: din sursa calculatorului a ieşit fum timp de câteva secunde, după care a amuţit. Cu totul! Atunci am înţeles întreg misterul. Era marţi, iar cele trei ceasuri rele lucrau. Numai şi numai pentru mine.

Ieri am reuşit să fac rost de o sursă pentru antichitatea mea de sistem şi, pe seară, l-am resuscitat. Văd că încă merge, ceea ce e un lucru bun. Laptop-ul l-am dus la service şi mi-am rezolvat şi problema cu net-ul mobil. Cei de la RDS mi-au dat drumu' la ţeavă aşa încât nu mai sunt izolat. Cu alte cuvinte, miercuri am avut o zi plină şi bună!

Din toate aceste întâmplări bizare am înţeles un lucru vechi de când lumea: dacă ai ghinion, du-te la culcare. E mai sigur pentru toată lumea.

9 comentarii:

  1. Dane,

    Scurt, cuprinzator si... perfect adevarat!

    Revenind la subiectul blogului, trebuie sa-ti multumesc; am invatat multe de cand il citesc. In sfarsit, am inceput sa inteleg si eu cate ceva.

    Cunosti acest sait:
    http://www.europe2020.org/?lang=en ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca esti tare!Repara instrumentele alea ca in fiecare dimineata cand deschis PC-ul mai intai si mai intai intru la tine pe blog sa citesc realitatea de langa noi prin ochii tai!
    Am invatat cateva lucruri de un an si ceva de cand iti citesc blogul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan - asta e, nu te descuraja. Trei intr-o zi e un record, dar fiecare mai are si zile proaste... :)

    Bogdan - despre E2020 vezi ca s-a mai discutat pe aici la Zimbabwe School of Economics

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper ca reusesti sa urci pe blog articolul despre "creditare şi multmediatizatul FMI" :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Corect din punct de vedere gramatical ar fi fost Ghinioane...

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim(2): Apreciez cunostintele tale gramaticale. Multumesc pentru comentarii si multe succesuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hahaha.. Fruncea sus, ochii la usa. Asa dreptate ai cu dormitul, ceva incredibil. Super articolul. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnu' "Anonim"...daca citesti de ceva vreme blogul asta, ar fi trebui sa iti dai seama ca a fost o ironie si nu o greseala gramaticala.Hmmm...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)