sâmbătă, 24 august 2013

„Profeții” zilelor noastre

Zilele trecute știrea referitoare la folosirea de către armata siriană a arsenalului chimic a devenit virală. CNN a prezentat imagini devastatoare, BBC s-a dat de ceasul morții. Întreaga media a fost alimentată de clipuri clare, prezentând situația dezastruoasă de la fața locului.

Este de-a dreptul surprinzătoare abundența imaginilor care vin de-acolo, modalitatea în care sunt prezentate și, nu în ultimul rând, precizia cu care aceste clipuri și fotografii își fac apariția. Ai zice că întreg conflictul se desfășoară pe un platou de filmare, nu într-o țară în care lucrurile au scăpat de sub control, aflată sub stăpânirea unui dictator feroce. 


Și cum abia am scăpat de Sfârșitul Lumii prezis de Rasputin, cred că este cazul să notăm apariția primelor profeții făcute prin intermediul tehnicilor de vârf. Știu că sună ciudat, dar pare că trebuie să ne acomodăm noilor tehnologii. Sunt de mult duse vremurile în care profeții își petreceau timpul în pustietăți prevestind viitorul în cuvinte de neînțeles. Evoluția tehnologică a permis apariția unor alți profeți, care reușesc să prezinte sub forma filmelor ceea ce urmează să se întâmple.

Chiar dacă pare ciudat ceea ce spun, îmi veți da dreptate imediat ce veți citi cele ce urmează. Aflându-vă în căutare de subiecte legate de Siria, ați putea ajunge pe canalul Youtube al unui oarecare Brown Moses, individ care pare foarte bine conectat realităților din zonă. Astfel, la adresa aceasta(http://bit.ly/15iPTcT) veți intra într-un folder conținând(conform explicațiilor) dovezi ale atacului chimic din 21 august(vezi prima imagine). Surpriza vine abia în momentul în care vrei să te uiți pe unul dintre clipuri deoarece obții ceva similar imaginii de mai jos:





După cum se poate observa, clipul a fost încărcat în data de 20 august(vezi sublinierea din imagine). Cu alte cuvinte, cineva a reușit să producă în 20 august imagini ale atrocităților care urmau să se întâmple în 21 august. O dovadă mai clară a evoluției tehnologiilor de profețire nici că putea exista.

9 comentarii:

  1. Parca mai conteaza...
    Irakul nu a fost facut zdrente tot pe baza unor "dovezi" irefutabile? Daca Unchiu' Sam "vlea", atunci poate (Yes, he can!). Restul fraierilor nu mai conteaza, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. De revazut, Wag the Dog (1997).

    PS: in cazul de fata e posibil ca YT sa o fi dat-o-n bara din cauza diferentei de fus orar, adica un video din 21.08 ora 01.00 ora locala (GMT +3), uploadat sa apara cu ora DST, GMT sau naiba mai stie ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit si eu la asta, dar e prea pe dunga. Cand sa se produca atacul, cand sa filmezi si cand sa incarci astfel incat toate acestea sa se petreaca intr-o fereastra de timp atat de ingusta? In plus e vorba de aproape 4 ore de material video...

      Ștergere
  3. Link-ul nu functioneaza....

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca pentru cititorii acestui blog nu e vreun mister despre cum este controlata si manipulat opinia publica prin canalele de massmedia!
    Multumim pentru pontul cu Century of the Self care cel putin mie mi-a completat anumite nelamuriri legate de eficienta transmiterii mesajului catre mase!
    Adevaratul obeictiv este IRANul si doar RUSIA a stat in calea acestui obiectiv!
    Uitati-va cat de efcient este MOSSADUL-CIA: Egipt, Turcia, SIRIA, ceva tulburari si in IRAN dar mai micute, LIBIA.Iar ca sa intelegem pe de-antregul ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altul care are impresia ca ACUM le stie pe toate iar peste vreo 10 ani o sa zica "vai ce bou am fost".

      Ștergere
  5. cum dracu sa ai incredere intr-un tip numit Brown Moses cu informatii corecte despre un stat arab?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mama si copilul (si altii) morti la Timisoara si legati cu sarma ghimpata, 60'000 de victime, apa otravita, copiii kuweitieni scosi din incubatoare de soldatii irakieni si aruncati aiurea ... He, he... ... ...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)