joi, 30 ianuarie 2020

Palma perfidului Albion

În 2015, SUA efectua o puternică acțiune propagandistică împotriva aderării statelor lumii la Asian Infrastructure Investment Bank(AIIB). Toți „aliații”(a se citi sclavii) SUA s-au aliniat în spatele licuriciului pentru boicotarea AIIB. Asta în ciuda faptului că respectiva bancă avea un statut deschis și invitase toate țările interesate să adere în baza unui principiu cât se poate de transparent.


Voi lua cazul țării noastre: invitată pe baza principiului enunțat, România a refuzat inițial vehement de parcă era regina balului. Însă, în acel 2015 s-a întâmplat ceva fabulos: Anglia a spart blocada instituită de SUA împotriva inițiativei chinezești, fiind prima mare economie care a anunțat că aderă la AIIB. Aproape instantaneu a fost urmată de Germania, Franța și Italia, pentru ca apoi majoritatea țărilor să adere la instituția propusă de China. Ca să înțelegeți prostia noastră, vă voi aminti că România și-a exercitat dreptul de a adera abia în 2018. Asta în ciuda faptului că majoritatea covârșitoare a statelor europene o făcuseră încă din 2015-2016.

Iată că ajungem acum într-un alt punct nevralgic: comunicațiile. De o bună perioadă de timp SUA exercită o presiune ciudată asupra Huawei. Compania se face vinovată de o dezvoltare extrem de puternică, de cucerirea cu rapiditate a piețelor lumii și de o creativitate debordantă. Propun produse deosebit de fiabile la prețuri excelente. Asta deoarece au reușit o excelentă internalizare a tuturor etapelor de la R&D până la produsul final. Controlând atât de bine fiecare element, compania e extrem de greu de contracarat din punct de vedere comercial. De-aceea a reușit efectiv să umple lumea cu echipamentele pe care le produce.

Întrucât folosesc atât hardware-ul cât și software-ul propriu, au acoperit backdoor-urile lăsate intenționat de producătorii americani. Acele găuri permiteau penetrarea echipamentelor de către serviciile secrete americane, lucru care nu se mai întâmplă în cazul echipamentelor Huawei. De-aici a început un tărăboi în toată regula, în care SUA împreună cu propaganda proprie a transformat Huawei în diavol planetar. Cu toate că se aduc acuze de toate tipurile, nu a apărut nicăieri vreo probă care să demonstreze „sabotarea” de către Huawei a securității comunicațiilor mobile. Din contră, pare că tocmai componenta puternică de securitate a companiei e cea care deranjează SUA. O să mai amintesc și că fiica fondatorului Huawei a fost arestată în Canada la ordinul SUA pentru ... comerț cu Iranul. Păi dacă diavolul tehnologic chinez face atâta rău prin tehnologiile sale dăunătoare, de ce nu aduci dovezi în acest sens și te legi de chestiuni colaterale?

N-o să mai insist cu expunerea logică întrucât trolii americanilor oricum nu-și bazează opiniile pe logică. În paranteză o să spun că România - c o slugă credincioasă și fără creier propriu - a hotărât să se alinieze fără crâcneală poziției americane. Asta în ciuda faptului că upgrade-ul tehnologic va fi mult mai scump, nota de plată fiind în final decontată de utilizatorul final. Dar cui îi pasă de prostime? Nici măcar prostimii autohtone nu-i pasă de ea.

Să trecem însă mai departe și să constatăm că, din nou, Anglia face „pasul rebel” refuzând să blocheze accesul Huawei pe piața proprie. Este din nou un pas curajos care arată limitele puterii americane. Englezii au înțeles că nu mai poți paria pe-un cal mort, chiar dacă respectiva mârțoagă încă mai are putere. Astfel, în ciuda presiunilor puternice, în ciuda defilării tuturor „oficialilor cu rapoarte secrete”, englezii și-au văzut propriul interes și au întors spatele propagandei. Pentru a face o concesie americanilor au admis că nu vor folosi în partea de core a viitoarelor rețele echipamente chinezești, iar antenele produse de Huawei nu vor putea fi instalate în proximitatea bazelor militare. Aceasta deoarece, după ce au văzut că nu merge cu propaganda, americanii au anunțat că nu vor ruta niciun mesaj prin echipamente chinezești.

Palma engleză este însă extrem de mare, iar asta se vede în intensificarea propagandei. Acum reduta pe care o apără SUA e Germania. Agenții secreți americani doldora de rapoarte secrete se preumblă prin Berlin mai ceva decât musulmanii la Mecca. Asa în timp ce presa e invadată de „dovezi” ale penetrării Huawei de către serviciile secrete chineze. Nu știu dacă SUA vor reuși să apere reduta germană. Trebuie însă să remarcăm că refuzul de a interzice accesul Huawei pe piața engleză demonstrează cu vârf și îndesat că, în afară de propagandă, nu mai e absolut nimic în tot „scandalul Huawei”. Doar un mizerabil joc comercial mascat într-o poveste cu spioni. Mă întreb totuși, cât cred americanii că o vor mai târî cu toată această mascaradă politico-militaro-economică în care se tot scaldă cu disperare de ani buni? Cât cred ei că-i va mai salva minciuna de la confruntarea cu starea jalnică în care se află?

13 comentarii:

  1. Viitorul e a lui Huawei deoarece robotii viitorului care vor construi masini si produse vor fi asiatici. Google e suparat pe Trump ca a trebuit sa se retraga de pe piata Chineza. Nu mai pot spiona nimic in Asia. A zis ca e in interesul US ca Google sa fie prezent in viata chinezilor. Trump nu orea crede asta. A facut o vendeta personala sau e ceva joc la alta scara si nu vad eu. Dar cineva vede.
    Intre timp de Anu Nou Chinezesc 25 ianuarie, se arunca cu coronavirus, deja declarat de China ca fiind facut in laborator si cu predilectie pe ADN chinezesc. Acum cativa ani China a prins ca americanii colectau monstre de ADN de la cetatenii chinezi si s au infuriat destul de tare. Un mare virusolog a declarat ca asa virus nu a mai vazut niciodata si atat de distrugator. Televiziunile occidentale propaga ca virusul e luat de la animale exotice vandute pe piata neagra ca delicatese.

    RăspundețiȘtergere
  2. Huawei se pregătește sa existe fara serviciile Google și oferă dezvoltatorilor de aplicații din Londra până la 20.000 de lire sterline pentru a-și publica aplicațiile în AppGallery. Pentru a se asigura că utilizatorii au aceeași funcționalitate pe dispozitivele Huawei după o posibilă ieșire din serviciile Google, Huawei a introdus un cadru masiv, inclusiv un kit de dezvoltare software. Acesta ar putea deveni un caz fara precedent care, în general, contestă duopolul de aplicații al Google și Apple. E posibil ca Samsung sa urmeze aceiasi pasi.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Virusul este creat în laborator;
    2. Timing-ul și propaganda indică o acțiune tipică SUA;
    3. ADN-ul putea fi colectat de la milioanele de chinezi imigranți, nu era nevoie să fie luat de la cetățeni chinezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1 si 2, sunt presupuneri amice..Oricum nu conteaza deoarece virusul este oricum cuminte si in banca lui-NIMENI nu vorbeste ca la fiecare 100 de decedati exista 100 de VINDECATI( mortalitate de 1-2 la suta..foarte redusa comparativ cu SARSul de ex). NICIODATA nu va apare unul apocaliptic ca-n filemele recente deoarece conceptul in sine este ABSOLUT HILAR. NICIODATA nu se va accepta ca elitele, cei 1% sa fie afectate...SUB NICI O FORMA, NEVER EVER!!!...ceea ce ce in esenta reprezinta ca in umbra celor mari( firimiturile de la masa bogatilor) se reliefeaza si salvarea noastra a celor mici si obiditi.
      Supravietuirea speciei este asigurata de siguranta oligarhilor
      Doamne da-le sanatate!

      Ștergere
    2. E actiune tipic ruseasca. Mai bine cauti informatii sa vezi cine e la baza.

      Ștergere
    3. Virusul nu e facut in laborator. Se confirma transmiterea de la animale marine la om. Are o rata de crestere foarte mare si se preconizeaza ca pana in 22 februarie ar fi 58 milioane infectati si 1 milion de decese.
      Asta ar fi momentul cand omenirea va pierde controlul.
      Daca nu scot de pe rafturi sau din sertar o tehnologie de vindecare rapida va fi apocaliptic.
      Problema e alta. Daca scot tehnologia aia de vindecare rapida ce am vazut in filme ca te injecteaza cu un pistol si ti se vindeca adn-ul instant, vor ingropa industria farmaceutica mondiala. Asta e problema. Si problema lor e o dilema. Ce aleg? Sa ingroape toata industria farmaceutica sau sa lase intreaga economie mondiala sa scada. Piata din Hong Kong deja a scazut 10 procente si asta se raspandeste si in alte piete. Lumea in caz de dezastre de genu nu mai reactioneaza normal sa cumpere normal.
      Rata de raspandire a acestui virus e extrem de mare.
      Nu avem nici o luna la diapozitie.

      Ștergere
    4. Du-te d'acilea, panicard trollean ce esti !Auzi la el: ti se vindeca adn-ul instant...Habar n-ai ce e ala ADN !

      Ștergere
    5. Pt. Anonim 7:15 Pana in 22 februarie inteleg, dar in ce an ?

      Ștergere
    6. 7:15
      Intradevar ai vazut prea multe SF uri

      Ștergere
    7. https://www.telegraph.co.uk/news/2020/02/15/coronovirus-bill-gates-warns-10-million-deaths-virus-spreads/

      Ștergere
  4. United States Patent Bickerton et al. (54) CORONAVIRUS (71) Applicant: THE PIRBRIGHT INSTITUTE, Pirbright, Woking (GB)
    https://www.fbcoverup.com/docs/library/2018-11-20-US-Pat-No-10130701-CORONAVIRUS-Assignee-THE-PIRBRIGHT-INSTUTUTE-Woking-Great-Britain-funded-by-Wellcomme-Trust-and-Gates-Foundation-USPTO-Nov-20-2018.pdf

    RăspundețiȘtergere
  5. E posibil ca si chinezii sa isi inoculeze virusu singur. In articol se mentioneaza ca agentii chinezi au furat coronavirusu din laboratoarele din Canada. De ce se da vina reoede pe americani?
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/did-china-steal-coronavirus-canada-and-weaponize-it


    RăspundețiȘtergere
  6. https://deschide.md/ro/stiri/editorial/60260/Iulian-Chifu--A-sc%C4%83pat-un-virus-uciga%C8%99-din-laboratoarele-Wuhan.htm

    Uite si versiunea Secu...ca trebuie sa manance si gura slugii Chifu ceva...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)