miercuri, 8 ianuarie 2020

Guvernul ticăloșiei absolute

Au trecut doar două luni de când guvernul marionetă a fost investit printr-o lovitură parlamentară. Aveți idee ce s-a întâmplat în aceste două luni? S-o luăm pe rând.

Deficitul bugetar a explodat la 4.4% din PIB, fără ca vreun oficial de-al UE să se tăvălească pe jos din cauza ofuscării pricinuite de o asemenea depășire. Dacă sub guvernarea PSD s-ar fi întâmplat o depășire a celor trei procente, chiar și cu 0.01%, ar fi fost jihadul de la București până la Washington via Bruxelles. Iar ambasada Suediei s-ar fi tăvălit în chinuri de grija „bunăstării” afectate de ciuma roșie. Și nu doar că deficitul bugetar s-a dus în plopi, dar praf-ministrul de finanțe a hotărât să seteze un deficit bugetar pentru 2020 de 3.5%! Tot peste țintă și fără ca cineva să protesteze. Și e logic să nu protesteze nimeni. Populația care umple țara asta n-are habar de chestiuni atât de abstracte, însă șmecherii știu bine cu ce se mănâncă toate aceste chițibușuri.


Deficit bugetar înseamnă, în ultimă instanță, bani pe care țara îi împrumută. O țară care vrea să se dezvolte are nevoie de împrumuturi. Însă trebuie să facem o analogie cu lumea reală pentru a înțelege mai bine despre ce vorbim. Una e un individ care se împrumută pentru a-și crește business-ul și cu totul altceva e unul care se împrumută pentru a-și cumpăra mașină, telefon și alte junk-uri. În timp ce primul va prospera întrucât își va crește cifra de afaceri și, automat, profitul, celălalt se va înfunda în rate și, în cazul în care veniturile sale - de cele mai multe ori de natură salarială - vor suferi deteriorări, o va sfârși executat.

Să vedem acum în ce categorie se încadrează țara. Ce-a tăiat guvernul orban(încep deja să-l scriu cu literă mică deoarece intră în același gunoi cu băsescu, boc & comp). A distrus „Startup Nation”, un program care dezvolta spiritul antreprenorial și creștea numărul de salariați. Urmează să distrugă PNDL și promite că noua echipă guvernamentală va face un nou PNDL. Nu-l vor face! Au stopat construcția de autostrăzi. Segmentul Sibiu- Pitești e înghețat din nou, Brașov-Ploiești de asemenea. Moldova nici nu se mai pune în discuție, iar tiripliciului cu „șîeu” pare a-i fi pierit vocea. Același guvern a tăiat masiv bani de la Ministerul Sănătății. A tăiat alocațiile(nepunerea în aplicare a unei legi deja votate e o tăiere), a tăiat salariile profesorilor care nu vor crește anul viitor, va tăia și pensiile, a tăiat salarii la stat și urmează să înceapă un program masiv de disponibilizări.

OK, după ce-am înțeles în mare ce e cu aceste tăieri, poate e interesant de înțeles unde se duc banii „recuperați” astfel. O parte masivă la multinaționale cărora, prin anularea OUG114, tocmai ce li s-au returnat câteva sute de milioane de euro. O altă parte la cei care extrag gazele din Marea Neagră și care practic sunt făcuți proprietari peste gazele României, FĂRĂ A FI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ NIMIC! Dar cine-s acei fericiți câștigători din Marea Neagră? Cum Exxon va vinde totul către Lukoil, rămân doar doi jucători: rușii de la Lukoil și austriecii de la OMV. Care austrieci sunt tot ruși, dar îmbrăcați în blană de lup domestic. Ce-ați zice dacă aceste companii ar decide să vândă gazele extrase către Gazprom și-apoi Gazprom să le revândă României prin acea firmă elvețiană. Vi s-ar părea imposibil? Acum nu!

Alți câștigători sunt americanii cărora guvernul orban le-a alocat sume fabuloase pentru echipamente militare depășite. Cumpărăm F16 de prin cimitirele de fier vechi ale Americii, cumpărăm un sistem Patriot depășit tehnic, cumpărăm transportoare blindate s.a.m.d. Cumpărăm orice e nefuncțional pe la americani, cu banii jos. În timp ce Polonia cumpără echipamente militare de prim rang, cu offset de peste 100%, noi dăm șpaga transparent pe chestii nefuncționale.

În sănătate jihadul e și mai mare. Marii profesori sunt prigoniți, urmăriți de milițieni și porcurori, tăvăliți în piața publică și acuzați de te miri ce. Cei care-au făcut ceva vizibil - precum Raed Arafat care-a ridicat din nimic unul dintre cele mai performante servicii de urgență din lume! - sunt tăvăliți în văzul lumii de câte-un neica nimeni agramat, pus ministru pe bază de contribuție la pușculița partidului. Când toată lumea stătea cu gândul la petrecerea de Revelion, ministrul sănătății a dat pe șest un ordin privind componența Comisiei multidisciplinare de chirurgie compusă într-o majoritate covârșitoare de oameni cu interese din spitalele private. Un fel de abonare la banii statului pentru medicina privată. Sunt doar câteva exemple. Dacă m-aș apuca să le contabilizez pe toate probabil aș epuiza limita pusă la dispoziție de facebook.

Vă reamintesc, toate acestea s-au întâmplat în doar două luni. Nu-i mai răbda inima pe cei care-au investit în lovitura de stat. Trebuiau să-și recupereze cât mai rapid pierderile și iaca, sică s-a pus destoinic pe treabă.

Ei bine, cu toate porcismele înghesuite într-un interval atât de scurt, care credeți că sunt rezultatele? Liberalii cresc în sondaje ca Făt Frumos. Nu știu dacă sondajele care se dau pe piață sunt făcute în aceleași instituții care numără voturile. Nu m-ar mira! Însă trebuie să constat cu amărăciune imbecilitatea românilor. N-ai cum să te chircești în asemenea hal, să suporți umilințe, să vezi cum ești călcat în picioare și tu, nu doar că pleci capul și mai jos, ci chiar începi să-ți iubești călăul. Știu că securiștii manipulează voturile, dar în condițiile în care n-ar exista atâta prostie și inconștiență câtă s-a înghesuit aici, ar fi dezarmați. Așa că, atunci când căutați vinovați, uitați-vă în oglindă. De-acolo începe și acolo se termină totul!

Vă place? Rămâneți la fel de pasivi până când vă vor înjunghia și-o să constatați cu stupoare că v-au lichidat ticăloșii.

3 comentarii:

  1. Câinii latră, caravana trece. Gazul se duce și se întoarce. Desigur cu un masiv adaos comercial.

    RăspundețiȘtergere
  2. f bun si adevarat articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Ajuta-ma cu o informatie sau un link de participatiune a lui Exxon la Marea Neagra !Adica originile combinatiei ! Ceva imi scapa si in ce informatii am eu nu gasesc o anumita legatura ! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)