joi, 18 iunie 2020

Coronavirusul și paraziții

U
n cetățean este detectat cu coronavirus, astfel încât autoritățile declanșează ancheta epidemiologică după cum urmează:
- se formează un prim cerc al membrilor de familie, vecinilor, colegilor de serviciu. Aceștia sunt testați pe loc și intră în izolare
- un al doilea cerc este format din persoanele care-au intrat în contact direct cu respectivul
- al treilea cerc este format din cei care s-au apropiat de cel infectat în ultimele două săptămâni, după cum urmează(dar nelimintându-se la aceste situații): cei cu care a călătorit în mijloacele de transport în comun, cei care s-au aflat în proximitatea sa în magazinele, restaurantele, instituțiile publice sau spațiile comune prin care a trecut respectivul.

Detectarea primară a tuturor acestor cercuri se face prin declarațiile celui infectat sau ale membrilor familiei, după care cercurile sunt completate prin intermediul bazelor de date, din datele oferite de camerele video cu recunoaștere facială, log-urile dispozitivelor mobile s.a.m.d.

Cam așa funcționează o anchetă epidemiologică în China. Toată planeta a pus în aplicare măsurile de izolare luate de autoritățile chineze, fără a înțelege însă cum funcționează în totalitate sistemul. Acolo, întrucât toate datele despre care vă vorbesc există într-o manieră coerentă, este extrem de ușor să faci asemenea anchete epidemiologice, să izolezi cercurile celor posibili infectați și să detectezi sursa primară sau „pacientul zero” cum le place epidemiologilor să-l denumească.

Cum se face o anchetă epidemiologică la noi? Se deduc vreo două-trei cunoștințe de-ale pacientului, unul-două locuri pe care le-a frecventat și câțiva colegi de serviciu. Am putea întocmi un dialog ipotetic sunând așa:
- Ai fost la cumpărături?
- Da.
- Unde?
- La Mega.
- Te-ai apropiat de cineva acolo?
- Nu cred.
- La casă nu te-ai apropiat prea mult de casieră, nu-i așa?
- Da.
Și cam aici se termină tot.

E limpede de constatat că eficiența unei anchete epidemiologice de acest tip e zero. La fel ca și eficiența măsurilor de izolare dispuse în starea de urgență. Ce s-a obținut? Absolut nimic. În condițiile în care era cât se poate de limpede că boala era introdusă de cei care intrau în țară. Chiar și o minte precară înțelege că, pentru a opri o sursă externă cu potențial de infectare trebuie să carantinezi tot ce-ți intră în țară, indiferent că e vorba de turiști, muncitori întorși acasă, bursieri reveniți în țară s.a.m.d. S-a făcut asta? Evident că nu.

În condițiile în care nu ești capabil de măsuri similare Chinei - deoarece, în primul rând, sistemul în care trăiești nu-ți permite o asemenea intruziune în viața individului - e clar că nici măsurile „de suprafață” nu te pot ajuta. Ca să nu mai vorbim că-n China izolarea s-a dispus pe zone limitate strict. Asta deoarece atât sistemul social cât și tehnologia permit asemenea operațiuni. La noi, ca și-n Occident, nu e posibil.

Să trecem la faza 2: tratamentul. China și-a permis să construiască spitale în câteva zile, să trimită aparatură și personal medical direct unde e nevoie și, cel mai important, să testeze medicamentele cu potențial direct pe pacienți. În tot Occidentul așa ceva nu e posibil. Francezii erau să-l linșeze pe doctorul care a propus schema hidroxiclorochină+azitromicină pentru că n-a respectat „protocolul” de tratament. „Care protocol pentru o boală necunoscută?” - și-ar pune întrebarea chiar și-un ageamiu. Mă rog, francezii sunt duși cu pluta încă de la nevolnica lor de Revoluție, astfel încât n-are sens să insistăm prea mult cu logica pe-acolo.

Un amic diagnosticat în Franța cu coronavirus a stat în spital o săptămână, timp în care i s-a administrat ... paracetamol! Norocul său că și-a revenit de la sine, altfel murea ca pinguinul la Ecuator. Spun asta pentru toți deștepții care-mi ridică în slăvi diversele „sisteme performante” de sănătate. Păi pe lângă ăia, cei tratați în România au fost regi, în ciuda condițiilor de cazare mai precare!

E cât se poate de clar că modelul chinez nu e posibil să fie replicat decât acolo unde există sisteme similare. Rezultate mai bune decât în China s-au obținut în zone în care funcționează tot organizarea de stup, dar la modul consensual: Coreea de Sud, Japonia, Singapore etc.

Ceea ce s-a întâmplat în Europa e un dezastru atât organizatoric, dar mai ales conceptual. S-a importat aiuristic metoda izolării și s-a ajuns într-un heirup demn de Revoluția Bolșevică sau de furnalele de oțel ale lui Mao(pentru cine știe istorie). O tragicomedie kitch în care au murit cei care oricum mureau indiferent de măsurile autorităților.

S-a rezolvat însă problema? Aici chestiunea e cu adevărat nasoală. Răspunsul e NU! Pe cât de voioși erau înainte în raportarea infectaților și morților de coronavirus, pe atât de voioși sunt acum croitorașii oficiali în punerea batistei pe țambal. S-a îmbolnăvit Giulia? Ei, e o simplă răceală. S-a agravat? Se mai întâmplă, bagă mai mult paracetamol. E grav? E suspiciune de coronavirus? O internăm, dar chiar dacă moare ne amintim brusc că era diabetică având obezitate de gradul 2 și, mai ales, că avea probleme cardiace grave. Dacă moare, a făcut infarct. Și ciocul mic! Mă rog, „piccolo becco”!

O să constatați cu surprindere că Occidentul a trecut de la „stați acasă” la „nu mai e nicio problemă”. Referitor la noi, prostovanii din nou nu s-au sincronizat din același motiv ca și-n februarie: îi gâdilă buzunarul. Așa cum atunci Plăvanul cel prost vorbea de „o simplă răceală”, după care a sucit-o ca la Ploiești, la fel acum Manciu livrează panică în momentul în care ordinul pe „unitatea globală” e „s-a terminat!”. Chestia e că abia acum începe cu adevărat.

Ce-i de făcut? Mai nimic. E o gripă în fața căreia n-avem imunitate. Însă, în marea majoritate a cazurilor, organismul are sistemul de apărare suficient de sofisticat pentru a o putea elimina. Au fost epidemii de ciumă din care am scăpat, astfel încât vom scăpa și de asta. Noi sau unii dintre noi. La urma urmei, ăsta e jocul vieții pe care ar trebui să-l știm încă din momentul în care devenim conștienți că trăim.

Și-ar mai trebui să conștientizăm ceva: indiferent cât de rău ar fi virusul care ne amenință, nici nu se compară în termeni de pagube cu paraziții care ne conduc.

20 de comentarii:

  1. Un articol jos pălăria! Ordinul sună: S-a terminat! Însă abia acum începe... Sută la sută corect! Fiți atenți la provocări în viața cotidiană! Coincidențele sunt rare și strict întâmplătoare! Fiți cu minte și nu cuminți, cum ar zice actorul Mihai Bendeac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Premiul Nobel pt un articol prea bun despre COVIDUNOUASPE
    Cred ca se poate face o întreaga literatură cu orbecaiala europeana, și cu copy paste ul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ești printre foarte puținii comentatori, sa-i spunem sociali, pe care-l citesc cu plăcere nespusă, poate pt. că și rezonez cu ideile tale în proporție de 99%. Continuă tot așa, și vei avea din ce in ce mai mulți cititori și comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.euractiv.de/section/landwirtschaft-und-ernahrung/news/sind-insekten-die-zukunft-der-eu-lebensmittelindustrie/

    https://wattsupwiththat.com/2017/05/04/the-bugs-are-back-another-eating-insects-study/

    https://pushingrubberdownhill.com/2020/06/09/england-is-the-people-not-the-land/

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai sa ma aruncam o musculita in plasa ! Canta trompetele ? Si daca da ! Pentru cine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îngerii cântau din trompetă în "Apocalipsa"??

      Ștergere
  6. https://www.cristoiublog.ro/din-luna-septembrie-schimbari-fara-precedent-in-invatamantul-romanesc/

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. functia de raspandire
    dupa ce au declarat ca e exponentiala si toti explicau ca nu intelegem functia exponentiala le pot spune ca abereaza pentru ca daca aveau dreptate am fi avut macel in Suedia.
    Suedia clar nu a excelat dar in mod cert nu e macelul care trebuia produs in urma functiei exponentiale. Tari precum Belgia sau Olanda au performat mult mai slab desi au aplicat hard quarantine.
    Desi mase de oameni foarte mari au protestat nu am vazut nici o explozie a infectarilor in randul participantilor.
    O parere personala raspandirea are loc in medii inchise unde exista o densitate mare a virusului: spitale / camine de batrani

    2. masca
    Nici o masca nu e garantata ca te protejeaza de virus dar ele sunt obligatorii indiferent de calitatea ei.
    Inteleg ca nu apara purtatorul ci ii apara pe ceilalti.
    Ok si de ce tre sa o schimb la 3- 4 ore?
    De ce trebuie purtata cand sunt singur?
    Mastile de unica folosinta care inteleg ca ne-au aparat si sunt pline de covid... care e metodologia de debarasare?

    3. medicatia
    Pana la analiza ILEGALA unor cadavre nu se stia ca virusul provoaca chisturi in plamani si folosirea anticoagulantelor este foarte utila. Chiar si dupa folosirea anticoagulantelor nu a fost inclusa in protocoalele nationale
    Hidroxyclorochina inteleg ca e periculoasa si provoaca infarct nu am inteles totusi de ce mai sta pe rafturi daca e asa periculoasa.
    CDC a aprobat cu 100% un vaccin pentru Heptatita B in care testarea indica cazuri de infarct miocardic.
    Didier Raoul a avut o rata de succes mult mai mare de succes decat Parisul dar ultimii ii dadeau lectii despre cum se face treaba.

    4. 5G
    Va mai amintiti chinezii care picau din picioare rapusi de virus. Nu erau rapusi de virus erau sub socul tehnologiei 5G care la 60Ghz =provoaca insuficienta respiratorie. Asa cum cuptoarele cu microunde incalzesc mancarea prin agitatia electronilor la 60Ghz aerul inhalat este imposibil de captat de catre Hemoglobina.

    In pandemie in multe locuri instalarea turnurilor 5G a functionat la viteza maxima chiar si pe turla bisericii ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi comenta doar la pct 2

      Intrebarile sunt foarte valabile.

      Exista informatii clare ref la purtarea mastilor, venite din surse autorizate.

      Schimbarea lor e recomandata la 3-4 ore deoarece umezirea degradeaza capacitatea de filtrare, dar si pentru ca se poate crea un mediu de cultura bacterian.

      Mastile folosite trebuie aruncate la gunoi, dar in pungi inchise.

      Nu e nevoie sa purtati masca cand sunteti singur intr-o incapere. In lege scrie explicit asta.

      Ștergere
  8. https://www.govtslaves.com/2020-04-16-pope-francis-full-fascist-universal-basic-income-enslavement.html

    https://www.activenews.ro/externe/Spania-va-deveni-prima-tara-din-Europa-care-introduce-%E2%80%9Evenitul-de-baza-universal-pentru-a-reduce-impactul-social-al-pandemiei-160925

    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/universal-basic-income/
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/opinion/universal-basic-income-gaming-the-system/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/spain/spain-is-in-partnership-with-bill-gates/
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/spain/spain-new-rules-masks-social-distancing-or-100-euro-fine/
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/what-different-this-time-between-1987-2020-33-years-later/

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnu' Dan, dati si niste stiinta adevarata pe blogul dvs.

    1. Cum functioneaza coronavirusul (Scientific American)

    https://www.scientificamerican.com/article/a-visual-guide-to-the-sars-cov-2-coronavirus/

    Nivelul de risc (The Lancet)

    https://www.thelancet.com/pdfs/journals/langlo/PIIS2214-109X(20)30264-3.pdf

    Preventie - distantare, masti, spalarea mainilor (The Lancet)

    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31142-9/fulltext

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reactia negativa a specialistilor la articolul "stintific" despre Hidroxycloroquina publicat de The Lancet.
      https://www.documentcloud.org/documents/6933411-Open-Letter-the-Statistical-Analysis-and-Data.html

      Bill Gates isi cumpara dreptul sa publice in grupul Elsevier care detine The Lancet
      https://www.elsevier.com/about/open-science/open-access/agreements/bill-and-melinda-gates-foundation

      Stiinta e mistoaca dar banu dicteaza.

      Ștergere
    2. 1. The Lancet a retractat studiul despre Hydroxicloroquina.
      2. Multumesc pentru informatia ref la Fundatia Gates. Voi cerceta.
      3. Despre meta-studiul ref la preventie ce ziceti? Este invalidat de asocierea cu fundatia Gates? Eu as zice ca nu - dvs ce credeti?

      Ștergere
    3. A retractat studiul dupa ce lumea a demonstrat ca metodologia din spate era petarda.
      Redactia e formata din specialisti aia nu au vazut ce publica?
      Efectul mediatic a fost urias.. de retractare nu auzit mai nimeni.

      Poti vedea ca Bill Gates a sponsorizat si Imperial London College.
      Neil Ferguson a creat un model predictiv care estima 500k morti in UK si 2.2 milioane in USA. Ala a fost baza pe care s-a facut lockdown.
      Presa spune ca nu suntem acolo din cauza masurilor de lockdown.
      Conform modelului
      US 330 milioane - 2.2 mil => 1 / 150 persoane
      UK 66 milioane - 500k => 1 / 132 persoane

      Conform realitatii in Suedia tara fara restrictii
      10 milioane - 5k decese => 1 / 20.000

      Retine ca in general doar 20% au murit DE covid ailalti 80% au murit CU covid. Adica statistica celor efectiv omorati de covid ar fi 1 / 100.000

      Ștergere

    4. Anonim20 iunie 2020, 01:05

      Pune o poza cu familia ta, asa cum arata in 1945, ca sa se inteleaga de unde ai mostenit incredibila desteptaciune care te face sa deosebesti, pe criterii doar de tine stiute, intre stiinta "adevarata" si alta, diferita, despre care nu ne spui nimic, probabil pentru ca n-ai terminat de gindit despre termenul adecvat.
      Sa ne dai de stire cind ai terminat cu ginditul!

      The Lancet ii apartine lui Gates, asa cum a scris Alina, nu exista nici un studiu prin care sa se dovedeasca existenta covid 19 (trebuiesc respectate niste postulate ale lui Koch), iar testul n-a fost facut sa-i identifice pe cei infectati cu acest virus, iar asta a spus-o chiar inventatorul acestuia, dr. Kary Mullis, decedat anul trecut. Rata de eroare este de 85% si da in pozitiv, deci, daca vrei valuri mai multe, testezi mai multi si le ai gata fabricate oricind se doreste. Pe 26 Feb OMS afirma ca virusul nu se transmite de la un om la altul. OMS este finantata in proportie de 80% de catre privati.
      "Gripa Spaniola" nu se transmitea intre oameni, desi s-au facut experimente de tot felul.

      Ștergere
    5. Bai nene, da' multe prostii mai zici.

      Pai daca nu exista covid (ca zici ca nu e dovedit "stiintific"), cum ar putea exista un test, care sa mai dea si eroare 85%. Adica 15% pozitiv e pe bune. Adica virusul exista. Dar stai. Nu exista, ca nu exista studii "stiintifice". Deci la ce se refera cele 15% cazuri cu rezultate corecte?

      Bezna mintii.

      Domnule Dan, inteleg ca ii lasati si pe semi-oligofreni sa scrie, dar mai triati si dvs din tampenii.

      Ștergere
    6. Marius23 iunie 2020, 15:20

      Taran nating, ce nu-ti este clar?! Orice virus trebuie sa fie dovedit, iar acest lucru se face respectind o anume metodologie, Henle-Koch-Postulate, iar asta nu s-a intimplat. Nu-i asa ca n-ai stiut, oligofren ce te afli cu tarina in gura? Deci nu avem un studiu stiintific care sa dovedeasca existenta a ceea ce numesc ei covid 19. A fost greu pina aici? Testul nu este facut sa identifice virusi. Este folosit abuziv, lucru explicat si de cel care l-a inventat, laureatul Nobel, Kery Mullis, lucru pe care, iarasi, nu-ti este cunoscut, dar, in mizaria care te caracterizeaza, stii sa jignesti, bacil mizerabil.

      Despre exozomi si aparatul de testare RT-PCR

      Conform unui mare număr de medici, virusul COVID19 nu există. Ei spun că aparatul de testare RT-PCR nu identifică, niciun virus, ci evidențiază secreții ale celulei bolnave, microvezicule numite exozomii. Exozomii sunt microvezicule pe care celula le secretă pentru a comunica ”sistemului imunitar” o îmbolnăvire, ele având rolul de a provoca răspunsul natural al organismului la o infecție pentru a începe procesul de vindecare. Orice fel de îmbolnăvire a organismului, chiar și o simplă răceală, o stare avansată de oboseală sau o toxi-infecție alimentară determină celula să secrete exozomi. De aceea, atunci când exozomii au fost definiți ca fiind viruși, întreaga omenire a devenit, practic, bolnavă, spune David Icke, cel mai notoriu promotor al ideii unei conspirații mondiale, o conspirație a miliardarilor, în urma căreia omenirea ar putea deveni captivă unui mega-stat fascist global.
      Teza exozomilor fals definiți ca fiind viruși, este confirmată de chiar inventatorul aparatului de testare PCR, laureatul Nobel, Kery Mullis (decedat în august, anul trecut), care a semnalat faptul că aparatul nu trebuie utilizat în testarea prezenței virușilor, deoarece returnează un mare număr prea mare de rezultate fals pozitive. Mullis a acuzat în mod net, fără echivoc și în repetate rânduri comunitatea medicală de manipularea rezultatelor obținute de RT-PCR, mai ales în timpul epidemiei de HIV, despre care Mullis spune că nu a fost reală, ci a fost inventată, într-un mod similar celui de azi, unde mass media preia rezultate medicale false și creează iluzia unei epidemii. Situația că azi, prin folosirea RT-PCR, fiecare om poate fi declarat bolnav, permite guvernelor nu doar să supende pe termen nedifinit libertățile cetățenești, dar și să conecteze statele la un supra-stat global cu apucături fasciste, spune David Icke în interviul pentru londonreal.tv

      Acelasi lucru l-au spus si alti multi doctori, printre care Buttar si Kaufmann, despre care, deasenea n-ai auzit, bacil infatuat.
      Pt testul asta un doctor german, virolog, Stefan Lanka, l-a dat in judecata, pt crima impotriva umanitatii, pe seful RKI, care nu stii ce inseamna, datorita prostiei care te caracterizeaza, doctor Drosten Christian.

      Fals pozitiv 85%!!!
      https://www.youtube.com/watch?v=AHK6BK0vzq0

      Deci mars, ba, bacil infatuat!

      Dan, chiar trebuie sa da sansa astora sa-si expuna imbecilismul? D-aia am ajuns in halul asta!

      Ștergere
    7. Mda... asa arata invinsii. Desi suntem putini, dusmanul ne domina total si urmeaza sa ne bage la testare / vaccinare obligatorie, port masca, carantina valul 2 voi va certati aiurea.

      Exista cazuri clare de infectare in spatii inchise cu simptome specifice. Didier Raoul a venit cu un tratament nu cu o dezmintire despre virus.

      Ștergere
    8. Kary Mullis (indubitabil un savant cu o contributie foarte importanta) era totusi si adept al diverselor teorii a conspiratiei, al astrologiei si, ma rog, o personalitate interesanta...

      Stefan Lanka bate campii, e dovedit si ras-dovedit.

      Whatever.

      Reptilieni pe aici, e clar.

      Ștergere
  10. Revista medicala The Lancet a fost cumparata de B. Gates cu ceva ani in urma.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)