marți, 2 iunie 2020

De unde facem rost de bani?

Î
n timp ce propagandiștii profesioniști precum Rareș Rujuleț vă mănâncă rahat despre miliardele pe care UE le va răsturna aici, oficialii Comisiei Europene au grijă să editeze cu litere mici niște chestii pe care trompetele uită să le spună. E un mic amănunt care dărâmă definitiv mitul celor 33 de miliarde europene. UE devastată în urma Brexit-ului, pentru a-și putea petici bugetul, va mări contribuția statelor membre, uniformizând-o la 2% din VNB. Așa se face că, în zece ani, pentru cei 33 de miliarde de EUR pe care-i vom încasa în urma proiectelor dictat de Comisia Europeană, vom plăti cel puțin ... 40 mld EUR! Frumoasă afacere, n-am ce să zic! În loc să cheltuiești pe ce vrei tu 100 de lei, îi dai la UE ca să-ți întoarcă 82 de lei și să-ți spună ei pe ce să-i cheltuiești. Eventual pe achiziții de produse nemțești! Care-s verzi, se știe!

Problema este că, în aceste condiții, banii europeni care la criza trecută au salvat Polonia, la actuala criză nu mai sunt o oportunitate pentru noi. Statele bogate ale Uniunii, sub minciuna binefacerilor și a întrajutorării, ascund din ce în ce mai multe condiții scrise cu litere mărunte și gândite astfel încât prostimea să rămână pe dinafară. E sursa nervozității statelor cu capul pe umăr precum Polonia sau Ungaria, care se văd aruncate în mașina de măcinat a statelor bogate.

Văzându-se cu visteria goală, croitorașii liberali s-au trezit că nu pot face față notei de plată interne. De-aia externă n-au voie să se atingă întrucât acolo sunt datori cu vârf și îndesat. Doar ăia i-au pus și p-ăia trebuie să-i servească. Însă, la fel de importante sunt și problemele de la intern. Aici situația e disperată deoarece, în cazul în care ratează plățile, riscă să se trezească cu o explozie. Și-așa, după toate ticăloșiile făcute în starea de urgență, tensiunile din țară sunt maxime. Ce mai rămâne? Știu, v-am spus de mai mult timp că FMI-ul își plimbă coada pe-aici, dar încă nu se va întâmpla asta.

Motivul e unul cât se poate de simplu. Dacă până acum FMI-ul forța privatizările după ce venea cu finanțarea, acum, simțind că e un moment limită, înainte de a acorda finanțarea vrea o dovadă de „bună practică”. Astfel încât, la momentul actual, acordarea unei finanțări trebuie să îndeplinească niște condiții preliminare, mai precis demararea unui program de privatizări, anterior acordării finanțării. Astfel FMI nu va mai fi diavolul care forțează vinderea țării, ci binefăcătorul care ajută la peticirea bugetului cu dobânzi mici. Nu că i-ar interesa în mod special asta, dar e bine să se mai umble și la decor, nu-i așa?

De aceea, în perioada imediat următoare, bravii liberali trebuie să facă rost de bani. Și-o vor face prin privatizări flash ale tuturor deținerilor statului. Luați-vă adio de la Hidroelectrica, Transelectrica sau ... Portul Constanța. Tot ce mai mișcă în țara asta va fi scos la mezat pentru a petici bugetul lui Cîțu și pentru a satisface foamea din ce în ce mai mare a clientelei liberale. Și uite-așa, pas cu pas, am ajuns pe marginea prăpastiei. Atunci va apărea FMI pentru a ne ajuta, chipurile, să trecem hopul. Numai că acel ajutor va fi pentru a se asigura că nu ne vor mai da drumul de la marginea râpei, ci chiar din centrul ei, ca nu cumva să mai avem puterea de a ne agăța de maluri.

Rețineți în final că aproape 10 mld. EUR se vor volatiliza anual din Bugetul țării doar ca taxe de apartenență la UE și NATO. Asta, în condițiile în care, în țară va domina precaritatea din ce în ce mai accentuată. Însă, propagandiștii de serviciu precum Rujuleț își vor face datoria și vă vor îmbăta în continuare cu apă rece. Iar voi, din confort, chiar vă veți îmbăta! Că așa e norma.

10 comentarii:

  1. https://twitter.com/KarluskaP/status/1267653273907068931?s=20

    Scrie despre rezolvarile gasite de prostii E.U. dupa criza din 2008 si cum au solutionat efectele acesteia, pentru ca este mai usor de inteles ce vine, tinind cont de cite parale face gindirea escrocilor si hotilor carora romanii, in naivitatea lor extrema, ii numesc civilizati, desi nu sint motive si nici n-au existat vreodata, iar acest lucru este relatat in istoria lor din ultimii 2020 de ani.
    Dupa planul economic sintem in Nov 1922.

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.national.ro/social/trei-mari-companii-de-stat-pregatite-pentru-vanzare-685999.html/

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa arunci motanul in ograda vecinului .....la ce folos? De 30 de ani securistii cu metodele lor binestiute si-au pus valeti in politica sa le execute ordine ! Nu foloseste la nimic nici MUIE PSD , nici bravo presedintele meu ! Daramat SISTEMUL din temelii .....dar va e frica , cautati precum sobolanii variante pe persoana fizica ! Ei varianta aia trebuia implementata mai demult acum stati cu castronul la rand la polonic ....curand !

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.google.com/amp/s/www.stiripesurse.ro/amp.php%3farticle_id=1470862

    RăspundețiȘtergere
  5. Circula prin lume un soi de banc ! Doamne cum vor trai oamenii dupa anul 2000 , ca se inmultesc rautatile ....intreaba Sf.Petru ! Stai linistit Petre ....se vor insela unii pe altii dar vor trai ! CONCLUZIA ? Traim in INSELARE la orice nivel ...OMUL decade prin neputinta, resemnare si sete de parvenire ! Adica prin necredinta , se crede stapan pe viata lui , dar si mai grav pe a altuia ! Toate ne-au fost date sa le cunostem sa le cercetam ....DAR sa pastram si sa folosim doar ce ne este de trebuinta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma îndoiesc ca cineva vrea sa îngroape România financiar. O puteau face de 100 de ori. Ba chiar puteau cumpăra toată România dar degeaba. Lucrurile se fac cu cap. Dacă vrei genocid faci ca în Siria, ca în Venezuela, ca în Palestina. În Washington e acum ca in Palestina, ei arunca cu pietre în forțele de ordine.
    La noi, vor găsi bani cât sa respecte venitul minim garantat de șpagă pentru politicieni.
    România plătește apartenență la un club al țărilor bogate și știe că nu e egală cu restul și îi convine. Ungaria și Polonia nu au mândria și șmecheria că sunt frate cu ăla bogat și vezi Doamne de când suntem în OTAN ne putem umfla bicepșii la prim MINISTRUL Rusiei.
    De când a fost 89 in România mereu au găsit bani sa fure, mereu au făcut rost de bani de șpagă, mereu au fost bani sa dea mită, mereu a fost chef la Victoria's secrets cu bere, țigări și muzică bună. Isărescu și tăcere. Trag concluzia că mereu are un pistol la cap. Dacă credeați că a fi o țară bogată e ușor vă mulțumesc pentru răspuns. Nu ești lăsat sa ajungi bogat. Ești limitat.

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.reddit.com/r/TruthLeaks/comments/gvcpdq/candace_owens_on_twitter_black_woman_curses_out_a/

    Sint mai multe de vazut!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce parere aveti de "The China Hustle" difuzat de netflix? frauda companiilor chineze cotate la bursele americane care inca continua, la diverse verificari au aratat poze cu niste fabrici rebut, nicidecum de milioane.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce reprezintă imaginea????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O caricatură referitoare la privatizarea căilor ferate britanice.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)