vineri, 12 iunie 2020

Exuberanța

La ce mă gândesc acum: am avut o perioadă de cădere. Așa cum am spus, această perioadă nu e căderea adevărată, ci una falsă. Am teoria mea în ceea ce privește dezvoltarea crizelor, iar conform acesteia ne aflăm în plină desfășurare a celui mai mare dezastru economic al istoriei. Nu-s vorbe mari ci doar calcule pe care le-am făcut. Iar de scris le scriu pentru a rămâne și a le avea ca dovadă viitoare.

Așadar, care-i scenariul? O să pornesc de la observația că până acum nu am văzut pic de exuberanță irațională. Poate doar din partea Băncilor Centrale, dar aia nu se pune la socoteală. Sau, mai bine spus, se va adăuga la final. Important însă este că oamenii stau extrem de bine cu picioarele pe pământ. Corecția pe care-am avut-o a „demonstrat” că piețele reacționează cu fermitate în fața problemelor economice. Indicele DOW a pierdut 10 000 de puncte. Odată cu revenirea din coșmarul indus de coronavirus, DOW a recâștigat 5000 de puncte. Ce urmează?

Părerea mea e că abia de-aici va începe exuberanța. În perioada care vine e posibil să vedem DOW la o cotație de peste 32 000 puncte, ceea ce ar fi recordul absolut. Practic, din punctul meu de vedere, acesta ar fi episodul de exuberanță irațională, cel în care oamenilor li se va părea din nou că viața e roz. „Pandemia a trecut, economia și-a revenit, nimic nu ne poate opri!” Așa funcționează mecanismul pervers al autoamăgirii. Așa se declanșează pârghiile iraționale ale isteriei colective.

Abia când vom ajunge la acel nivel, când tot omul va ieși fericit din casă și-și va irosi banii pe lucruri iluzorii, abia atunci se va produce adevărata explozie nucleară a piețelor. Explozie care, așa cum v-am spus, va fi una sistemică, masivă, care nu va lăsa piatră pe piatră. Consecințele sale e posibil să nu fie rezolvate nici măcar după o decadă.

Avem mai mulți factori care concurează pentru această stare de fapt. Energia cea mai puternică vine din apropierea punctului de minim al tuturor ciclurilor istorice, moment în care absolut totul se resetează. Punctul de inflexiune va fi în 2024, dar până atunci vom avea demolări masive, așa cum n-am mai văzut până acum.

P.S. Spun tot acum ca să audă toți vectorii haosului existențial de azi, toți preacu(r)vioșii ticăloșiei pe care-o vedem făcând legea în lume: după 2024 nu va rămâne piatră pe piatră, iar din voi se va alege praful. Nu mai aveți mult timp, credeți-mă!

16 comentarii:

  1. trebuie sa intelegem ca romania nu este egal cu lumea occidentala. romania inca are o puternica componenta agrara. intun fel sau altul 50% din populatie este legata de agricultura de subzistenta. o mare parte lucreaza in occident. s-a vazut ca aia de la periferie s-au intors dar ceilalti nu. aceasta compozitie va duce la o rezistenta marita in fata unei crize majore.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aiureli. Suntem pe o spirala a caderii din care nu vom iesi decat cu picioarele inainte. De unde visezi exuberanta, fie ea si irationala? Nu-i de unde ca n-are cum. Se va lovi sistematic la temelie pana cand lumea se va prabusi complet. Dupa aceea va "renaste" dar cu o fata cu totul schimbata: adevaratul comunism.

    Exuberanta ar apare daca ar lasa un moment de respiro de cateva luni dar se vede ca permit asa ceva. Acum lovesc cu BLM si, daca asta se blocheaza, au varianta de rezerva QAnon, tot deep state dar cu alta masca.

    Mai bine fa o analiza a buboaielor care stau sa explodeze in economie ca sa demonstrezi pentru tot bizonul ca nu exista scapare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.
      - "Se va lovi sistematic la temelie pana cand lumea se va prabusi complet. Dupa aceea va "renaste" dar cu o fata cu totul schimbata: adevaratul comunism."

      Lumea vestica/occidentala si toata EU este deja prabusita din orice punct de vedere, iar comunismul este in floare de dupa 1944 si face ravagii pe toate planurile. Singura diferenta este ca tarile nu si-au declarat falimentul, iar comunismul nu este recunoscut ca "doctrina" sau "stare sociala" oficiala.
      "Adevaratul comunism" este in realitate de doua feluri:
      - comunismul "clasic": comunismul internationalist de tip Leninist-Trotkist (cum ai avut si in Romania dupa 1946 pana in 1970)
      - comunismul "modern": comunismul nationalist de tip Stalinist (cum ai avut si in Romania dupa 1970 pana in 1990)
      Te las pe tine sa ghicesti ce tip de comunism functioneaza in vest si se doreste a fi implementat la nivel mondial.
      Politica corecta, multiculturalism, diversitate, affirmative/positive action, lgbt, ghici ciuperca ce e?

      Comunismul si socialismul sunt acelasi lucru si nu pot exista unul fara altul. De aia se si numesc generic "marxism", de aia gasesti cel mai mare capitol din "Manifestul Partidului Comunist" scris de Marx si Engels dedicat socialismului si de aia (poate) te-ai nascut si trait in "Republica SOCIALISTA Romania" condusa de "Partidul COMUNIST Roman". Comunismul este "doctrina revolutionara", ideologia, partea teoretica, iar socialismul este punerea in practica in plan economic, social si cultural a doctrinei comuniste. Scopul final al socialismului este implementarea comunismului, o societate formata doar din doua clase sociale, cea a conducatorilor si cea a sclavilor. Un comunist este un "revolutionar" cu arma in mana, iar un socialist este un "revolutionar" cu stampila in mana. Ambele sunt DICTATURA PROSTILOR sau a IDIOTILOR UTILI fie ca se numesc comunism, socialism sau mai nou, "democratie".
      Nicaieri in natura nu exista egalitate, nici intre membrii aceleiasi specii, nici intre specii diferite. Inevitabil cineva trebuie sa domine, iar cei slabi se supun sau dispar intr-un fel sau altul.

      https://www.henrymakow.com/upload_images/Communism.jpg
      https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

      Ștergere
    2. 2.
      Numai imbecilii si ratatii sunt comunisti, socialisti/"democrati" si "egalitaristi". Oamenii inteligenti si de succes sunt elitisti si individualisti si cunosc faptul ca "egalitatea" este o utopie si o imbecilitate care nu exista in realitate: nu ne nastem egali, nu traim egali, nu murim egali din absolut nici un punct de vedere. Nici social, nici economic, nici cultural. Oamenii inteligenti se educa in orice domeniu si pun accent pe contabilitate-finante si afaceri, oamenii imbecili nu se educa si asteapta "tatuci" care sa le creeze locuri de munca si sa-i ia de mana sa-i duca la job, oamenii inteligenti isi asigura singuri bunastarea familiei si viitorul inclusiv la batranete, imbecilii stau la mana "tatucului" atat cu salariul cat si cu pensia, oamenii inteligenti duc un mod de viata sanatos, se hranesc corect intelegand bazele nutritiei si ale prepararii corecte a alimentelor din punct de vedere stiintific/culinar, imbecilii baga in ei orice, oricum, ca intr-un tomberon plus o gramada de alcool, tutun, zaharuri/carbohidrati (simpli), rafinati sau nu si eventual droguri, oamenii inteligenti asculta muzica elevata si inteligenta muzica clasica, rock, imbecilii asculta imbecilitati pop, rap si dejectii gen manele, etc. Nu exista egalitarism! Si unii si altii traiesc in aceeasi societate si au aceleasi drepturi si oportunitati, numai ca unii reusesc sa aibe o viata buna, altii nu. Ghici de ce?

      Chiar mai sunt imbecili care sustin socialismul sau democratia si nu inteleg ca acestea sunt nimic altceva decat comunism?
      Chiar mai sunt imbecili care sustin "egalitatea" si nu au priceput ca o societate marxista fie ca se numeste comunista, socialista sau democrata nu duce la o societate bazata pe egalitati de orice fel, ci la una profund inegala, cu o clasa minuscula de "faraoni", si o clasa imensa de slugi. Cati dintre voi ati fost egali cu Ceausescu, cu membrii PCR, cu securistii, procurorii, etc? Daca in constitutia actuala a Romaniei se specifica foarte clar ca "nimeni nu este mai presus de lege", de ce presedintele, parlamentarii, securitii, procurorii, etc au "imunitate", salarii/pensii "speciale", o gramada de gratuitati si facilitati pe viata, supraveghere si garzi de corp gratuite pe viata, case gratuite pe viata, etc?
      Cum pot fi unii oameni atat de imbecili incat sa creada ca marxismul duce la "egalitate" cand marxismul este profund inegal si se poate vedea acest lucru cu ochiul liber in viata de zi cu zi.

      In mod evident ca oamenii inteligenti vor face abstractie de imbecilitatile religioase din articolele de mai jos. Religiile sunt forma suprema de comunism si teocratiile sunt forma suprema de state comuniste in care predomina "egalitatea". In rest... totul este perfect adevarat.
      https://www.henrymakow.com/what_is_communism.html
      https://s3media.247sports.com/Uploads/Assets/445/212/8212445.jpg

      https://www.henrymakow.com/liberals_are_shills_for_commun.html
      https://www.henrymakow.com/2020/05/Ten-Ways-We-Are-Enslaved.html

      In alta ordine de idei... luati si mancati "egalitarism" pe paine:
      https://www.henrymakow.com/2020/06/a-sneeze-could-gulag-you.html
      https://www.henrymakow.com/2020/05/gulag-planned-for-hoax-deniers.html

      Ștergere
    3. 3.
      - "Acum lovesc cu BLM si, daca asta se blocheaza, au varianta de rezerva QAnon, tot deep state dar cu alta masca."

      Awww! Vezi ca sunt o gramada de imbecili lipsiti de discernamant (inclusiv pe blogul asta) care si-au pus toate sperantele in "Q". Tocmai le-ai naruit toate visele!
      Nu ca ar fi fost ceva greu de inteles. Era o chestie la mintea cocosului sa intelegi ca o natiune nucleara, presuspus cu cea mai mare si mai puternica armata de pe pamant cu o puzderie de servicii secrete si anti-tero, nu va lasa puterea din mana in asa fel incat o gloata de natarai sa faca ei "revolutie" si sa schimbe sistemul.

      era sa uit...
      https://www.henrymakow.com/2020/06/black-prof-demolishes-white-racism-argument.html

      Ștergere
    4. 4.
      - "Mai bine fa o analiza a buboaielor care stau sa explodeze in economie ca sa demonstrezi pentru tot bizonul ca nu exista scapare."

      Exista scapare, dar nu in UE si nu in lumea vestica si occidentala si in nici un caz pentru bizoni sau pentru marxisti.
      Te-ai intrebat de ce doar in lumea vestica sunt "demonstratii anti-rasism si anti-nazism" si in favoarea unui nigger infractor, drogat si recidivist iar in lumea estica nu? De ce sunt astfel de demonstratii la Madrid sau la Londra iar la Moskova sau la Istambul NU? De ce nu incearca marxistii si "liberalii" sa faca asa ceva si in Rusia lui Putin sau in Turcia lui Erdogan?

      Gasesti detalii despre cine a fost in realitate "mirificul" George Floyd aici:
      https://www.henrymakow.com/2020/06/black-prof-demolishes-white-racism-argument.html

      Cat despre ceea ce nu pricep bizonii si la ceea ce nu au access...
      Oamenii inteligenti se salveaza singuri si nu stau in turma cu bizonii.
      Oportunitati pentru o viata mai buna sunt peste tot, dar nu pentru oricine:
      https://www.pwc.com.tr/turkish-citizenship-by-investment
      https://expatguideturkey.com/turkish-citizenship-by-investment/
      https://cipturkey.net/turkish-citizenship-by-investment
      https://www.goldenvisas.com/turkey

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Hiperinflatie, ca sa fie mai bine! Este scenariul Weimarer Republik. Cine stie, poate sa urmareasca unde am ajuns. Momentan sintem la situatia din Nov 1922 si mergem spre Dec. Cred ca nu este greu de vazut ca statele impart trilioane pe care nu le au! Din Aug incepe "binele" pentru care s-a batut romanul.

      Cind totul e pe cadere, vin cu solutia: trecerea la cryto. O sa fie greu de carat sacul cu bani pentru o piine! Presupun ca vor accepta toti, mai ales ca puteti creste banii chiar la voi!

      Te uiti la patentul WO/2020/060606:

      https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606

      https://www.youtube.com/watch?v=UdLFVMFzkMA&feature=youtu.be

      https://www.youtube.com/watch?v=-EFic_ej2pg&feature=youtu.be

      https://www.youtube.com/watch?v=K1SXuHUjVSA

      https://childrenshealthdefense.org/news/lockdown-lunacy-the-thinking-persons-guide/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=fb4def25-9094-4036-b0bc-affc7582badc


      Wenn CORRECTIV Recht hat, dann kann das RKI EINPACKEN! Berichtigungen unter der Lupe!
      https://www.youtube.com/watch?v=P7lcdQoB9Cs

      Pe escrocheria numita test se bazeaza valul 2, despre care vorbeste prostimea globalista.

      https://www.weforum.org/great-reset/

      Ti-am scris de mult ca totul este praf si ca cel tirziu in 2025 meciul este gata! Ca o sperata pt noi am spus ca se poate prelungi pina in 2030, dar tinind cont de ceea ce se vede ramine cum spun nemtii, Wunschdenken.
      Au spus asta in scris, tot asa cum a anuntat Fauci, intr-o conferinta de presa, in 2017, o pandemie surpriza pe timpul adm Trump.
      In anii 70 Brzezinski spunea ca, in 20-50 de ani, lumea nu va mai putea gindi normal. Rezulta ca astia se tin de cuvint.
      Romanul n-a vrut sa vada si sa citeasca nimic! Toti au crezut ca teoria timpa a vestului luminos si visul capitalismului de burlan ajung ca s-o duca bine. Tinind cont de indirjirea romanilor in apararea acestor minunate concepte, pot spune ca merita din plin, ca nici o alta natie, tot ceea ce urmeaza sa dea "vestul", care nu era ce si-a imaginat multimea, cea care a refuzat sa ia la cunostinta ca acesta disparuse in anul 1945.

      Ștergere
  4. https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/14/coperta-the-economist-2017-analize-vigilant-citizen-si-revista-rost-ce-vad-eu/

    Cartea Death - intervalul dintre doua raze de soare = 6 luni
    - un tantar = un val covid
    - la un moment dat apare si explozia nucleara reala sau doar economica, a carei ciuperca merge mana in mana cu valul 2 covid
    - pestele din ochiul de apa e simbolul crestinismului sufocat
    - moartea e la inaltime la fel ca la ceremonialul JO din Londra pentru a amplifica la absurd frica

    RăspundețiȘtergere
  5. Terenul este pregătit conform teoriei de haos. Lipsește fluturele să bată din aripi ca să darime New York... Probabil este în creștere și este folosit în 2024, sfirsit de multe cicluri istorice. Păcat că trăim timpuri interesante, cum spunea, dar invers, Confucius. Vom trăi și vom vedea, dacă ne scoatem înainte ochelarii de cal, măgar, zombi, robot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Scenariul incepe sa prinda contur, protestele devin tot mai mari. Si ce fac ei cand au proteste? Creaza un razboi ca sa abata atentia. Dar cam toate au dat fail & error. Totusi primul semn bun dintr-o alta ramura de gandire a sistemului e lansarea SpaceX si andocarea la statia spatiala, unica prin colaborarea intre SpaceX si NASA, totul catre comercializarea spatiului.
    Semnele rele e ca lansarea unui razboi conventional nu reuseste, ceea ce face ca vechea garda sa piarda din putere. Trump incearcase sa elibereze Venezuela trimitand trupe secrete, fail, un nou atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak, fail, iran e terminat dupa covid cu liderii importanti decedati, fail etc... deci cred ca singurul razboi care iese la iveala sau incepe si urmeaza sa iasa este un razboi spatial care poate fi un razboi comercial, chiar si cu China, toti au programe spatiale secrete, dar devenind comerciale devin vizibile in presa mainstream. Dar aici comanda noua garda, asa ca apeland la ei vor schimba cateva reguli. Se vorbeste de mult de mineritul Centurii de asteroizi. Un simplu minereu de iridium din centura de asteroizi poate valora miliarde pe piata. Dar pentru asta trebuie ca SpaceX sa reuseasca sa lanseze, andocheze, recupereze obiecte, sa revina inapoi, practic tot fluxul necesar mineritului spatial si asta sa zicem in 72 de ore. O data ce vor reusii cred ca vor apare 10mii de companii care vor dori sa ajunga in Centura, ceea ce va duce la un flux de angajari in minerit spatial si mii de joburi adiacente. Nu se fac peste noapte si imediat. Doar sa faci o fabrica care produce rachetele necesare si nava de minerit dureaza cativa ani, plus pregatirea oamenilor pentru asa ceva inca ceva ani. La inceput va fi greu cu evolutia tehnologica, unii inca nu stiu sa foloseasca un smartphone sau dvd. Ceea ce implica o schimbare, deoarece avem tot mai mult corporatii corupte care cumpara guverne, iar piata muncii e mereu si mereu lovita si destabilizata. E cea care preia toate nenorocirile. Asa ca vor aduce alti oameni care tin pasul cu tehnologia. Viitorii ministrii vor fi doctori in computer science si hackeri in timpul liber. Aici glumesc :))) Dar vor oferi o mare stabilitate pietii muncii. Pentru gestionarea in timp indelungat a unei actiuni de minerit spatial, ai nevoie de o stabilitate a pietii muncii pe zeci de ani. Deschidere economica si oameni profesionali in guverne. Asa ca vor eradica corporatiile corupte din sistem. Credeti ca vorbesc din filmul Expanse? Aici va dau raspunsul ca Covid nu a fost decat o simulare pentru o planeta in carantina, munca in spatiu presupune conditii identice cu carantina. SI fiecare tara a avut un pic experimentul modificat cu cateva reguli. Au strans terra de date sociale.
    Momentan avem semne timide si timpurii, gen serialul netflix Space Force, 8 episoade, recomand, cam iti dai seama ce semnale incepe sa dea si catre ce ne indreptam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba ma lasi?!?! "Mineritul asteroizilor va deveni o industrie de trilioane de dolari în următoarele decenii"(din ceva ziar din 2012), dar nu in Romania. Minerii din Romania au fost asasinati politic si economic, si tot ce am retinut sunt mineriadele. In scoli nu se studiaza nimic legat de minerit, decat de minerale si diferenta intre apa plata si minerala. De spatiu cosmic nu mai vorbesc ca nu se ocupa nici o institutie.
      Si cand va incepe industria asta spatiala sa prinda contur, va fi mai rau ca in IT. Au aparut deja calculatoare cuatice si baze de date, dar noi tot trebuie sa mergem la coada la ghiseu, tot hartii impingem, tot completam cu pixul...
      Deci daca IT-ul si calculatoarele nu au schimbat prea mult Romania, nu o sa o faca explorarea spatiului. Joburile astea de miner spatial chiar daca se vor deschide tot mai mult catre oameni, vor fi in alte tari, nu in Romania, si daca vrei sa lucrezi va trebui sa mergi in Sua, Rusia, China sa te angajezi. Deci populatia Romaniei va mai avea un motiv de plecare din tara. Noi traim in trecut.

      Ștergere
  7. https://www.irishexaminer.com/breakingnews/views/ourview/irish-examiner-view-asteroid-mining-will-be-the-gold-rush-frontier-in-space-1003336.html

    RăspundețiȘtergere
  8. te-ai utat la MARS(2018) la colonistii Lukrum

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce comentarii scriu cei dinaintea mea... Articolul este concis și bine realizat. Zic că la un asemenea articol, n-au cum să apară asemenea comentarii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar închideți comment urile, ajung cele de pe Facebook

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)