marți, 1 decembrie 2020

1 Decembrie

Azi e 1 Decembrie. Ziua Unirii. Ar fi trebuit să fie cea mai importantă sărbătoare a noastră. Nu e. A fost redusă la o chestiune de nimic, în care armata va prezenta onorul ăluia ai cărui strămoși au luptat împotriva unirii noastre.

Oare cum se răsucesc strămoșii noștri în morminte știind sacrificiile pe care le-au făcut pentru ca nouă să ne fie bine trăind toți în aceeași casă? Cum se simt țăranii-ostași care au ținut piept tăvălugului nemțesc la Mărășești, Mărăști și Oituz? Cum se simt eroii noștri văzând că țara a ajuns bătaia de joc a unor lepre străine de neam pe care, Dumnezeule!, chiar noi cu mâna noastră i-am pus acolo.

Prin toate satele prin care mergeți veți găsi monumente ale eroilor din Primul Război Mondial. Fiecare sat și-a jertfit fiii cei mai destoinici pentru eliberarea patriei. Azi monumentele lor sunt prăfuite. Și la fel e și memoria lor.

Oare cei care-au votat ca orașul să le fie condus de un neamț, unul care n-are nicio legătură cu pământul acesta, oare aceia mai pot fi numiți români? Oare cei care-au pus ștampila pe neamțul ăsta oligofren care ne conduce acum, oare aceia mai pot fi considerați români? Oare cei care votează un partid condus de fiul unui securist maghiar mai pot fi considerați români?

Oare noi, românii, dată fiind starea deplorabilă în care ne aflăm, mai putem fi considerați români? Dacă eroii noștri ar fi știut că vom ajunge așa cum suntem astăzi, oare ar mai fi luptat? Știu e o întrebare idioată. Ei ar fi luptat oricum pentru că aveau un alt sentiment al datoriei, pentru că aveau alte idealuri și trăiau o viață infinit mai curată decât mizeria în care ne scăldăm azi.

Imaginați-vă o armată prinsă în menghină. Dinspre vest venea pecinginea germanică. Dinspre est, foștii aliați fuseseră cotropiți de bolșevicii aflați parțial în slujba nemților. Două treimi din pământul nostru ajunseseră sub stăpânire străină. În fruntea țării se aflau un rege papleacă și-o regină curvă. Mai erau 2-3 oameni politici cu viziune și, dar și ei corupți până-n măduva oaselor. Țara era, practic, singură, deznădăjduită. Și-atunci a venit minunea! Oamenii aceia minunați care s-au încăpățânat să nu-l lase pe neamț să treacă. Cu orice preț, chiar și de-ar fi să se lovească de cadavrele lor înălțate precum un zid! Și nu l-au lăsat. „Pe-aici nu se trece” a devenit o piatră esențială a constituției oricărui român adevărat. Pentru că atunci, strânși în menghină, am reușit ca pe picioarele noastre să ne eliberăm. Fără ajutorul nimănui. Țara de-atunci s-a confundat cu acei țărani minunați, veniți de la plug pentru a-și apăra glia cu arma. Pe acei oameni trebuie să-i plângem azi, nu pe trădătorii care s-au pus în fruntea victoriei și cărora, ulterior, li s-au ridicat statui.

Faptul că acum, la peste un secol de la Marea Unire, suntem cuceriți de cei care au vrut să ne cucerească atunci, arată limpede căderea noastră. Nu suntem vrednici nici măcar să le sărutăm picioarele eroilor de-atunci, n-avem dreptul nici măcar să călcăm pe unde-au călcat ei. Ne-am bătut joc de o moștenire frumoasă și, mai mult, asistăm pasivi la călcarea în picioare a memoriei lor.

Azi trebuia să fie o zi de sărbătoare. Nu e! S-a transformat într-o zi în care armata îi prezintă onorul unei javre trădătoare, o zi în care defilarea înseamnă survolarea Bucureștiului cu avioane scoase din uz, cumpărate pe bani grei de la cei care ne-au bombardat capitala în 1944. Ce poate fi mai umilitor?

Suntem călcați în picioare. Iar vina ne aparține în totalitate. E 1 Decembrie, e timpul să ne privim în oglindă și, din nefericire, să constatăm bărbătește cât de degenerați am ajuns.

La mulți ani, Țară! Iartă-ne pe noi, copiii tăi cei mai nevrednici!

7 comentarii:

  1. Înainte să moară, mi-au spus părinții mei povești despre cum a fost odată lumea. Cum a fost cu mult înainte să mă nasc. Înainte de războiul cu politicienii. Și-au amintit de o lume verde, vasta și frumoasa. Umpluta de râs și speranță pentru viitor. Dar este o lume pe care nu am cunoscut-o niciodată. Până când m-am născut, toate acestea dispăruseră. Pandemia, un program al policiticienilor ce permite guvernelor să administreze oamenii automatizat. Trebuia să ne protejeze, dar nu asta s-a întâmplat. La 2 martie 2020, Politicienii au trecut la interzicererea manifestărilor publice sau private. Au decis ca toată omenirea este o amenințare la adresa existenței lor. Ne-au folosit propriile existente si obiceiuri împotriva noastră. 1,474,213 de oameni au murit pana azi în focarele pandemice. Supraviețuitorii o numesc Ziua Judecății. Oamenii traiesc ca șobolanii în umbră. Ascunderea, înfometarea sau, mai rău, capturarea și punerea în taberele politico-medicale pentru exterminare. M-am trezit după Ziua Judecății, într-o lume degenerata condusă de politicieni, niste unități de infiltrare concepute pentru a trece drept oameni. I-am numit terminatori.(adaptare dupa filmul Terminator Genesys)

    RăspundețiȘtergere
  2. Respectuos, scuze, dar nu sunt întru- totul, de acord. Da, ceea ce se vede, prin mass - media, așa este.Dar, asta nu e totul. Însăși articolul, faptul că e scris așa, înseamnă că nu toți au luat-o o razna. Tot timpul acestei vieți , existențe, înseamnă o cernere. Scriptura spune, ...cel ce desfrineaza sa mai desfrineze, cel ce nelegiuieste, să mai nelegiuiasca, iar , cel ce se sfințește, să se mai sfințească. Fiecare alege, iar el, e suma alegerilor sale. Nimic nu e intimplator și ...nimic nu rămâne nepedepsit. Căci se spune... înfricoșător lucru este a cădea în miinile Dumnezeului celui viu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Le rămăsese de cotropit Basarabia, Bucovina de Nord și Bugeacul dar las' că este pe cale de rezolvare. Nația oligofrenului nu stă cu mâinile în sân.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa incepem de undeva ! Statutul de curva nu e incompatibil cu cel de regina ! Asa ca aici ma pierzi ....mai degraba politic ce a reusit sau nu sa faca . Nici mie nu imi e pe plac camarila regala cu toate afacerile necurate , cu tot parandaratul facut cu bolsevicii de acel pseudo-rege Mihai Uzurpatorul Intaiul , de inaintasii lui ce sa mai zic !? Si revenind la lucruri actuale si mai vizibile ca oricand ! Oranduirea actuala isi traieste declinul cu , concursul tuturora .....Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un fel de furie autodistructivă. Poate ca asa trebuie. Ca sa putem reclădi. Sa ne putem recladi pe noi insine. Desi nu-mi place comparatia cu cladirea. Suna a masonerie si arhitectul din capul lor care ar fi de fapt Dumnezeu. Minciună sfruntata! Dumnezeu e Creatorul. Un arhitect nu poate da viață unui sistem. As folosi termenul de remodelare. Asa cum modelezi lutul ca sa faci o oala. Asta suntem, nu? Vase pe care le împlem fiecare cu ce dorim. Graalul din crestinism suntem noi. Fiecare dintre noi. Potirele s-au umplut cu minciuni si tot felul de falsuri spirituale si totul a luat-o razna. Nu ne mai intelegem om cu om. Turn Babel.

      Ștergere
  5. Am inchis ochii si am întrebat: Daca nu se fura din Romania cum ar fi fost azi aici? Am început sa vad toate strazile pavate cu aur. Pffff

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci e adevarat, am puteam avea strazile pavate in aur in Romania daca eram condusi de Spania, nu de Germania, hahaha

      https://m.mediafax.ro/social/cea-mai-moderna-sectie-ati-din-madrid-gata-in-timpul-necesar-obtinerii-autorizatiilor-in-iasi-19765703

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)