vineri, 4 decembrie 2020

Treziți-vă!

Î
n ultima perioadă sunt atacat chiar și de către „ai mei”, oameni cu care, de-a lungul timpului, am împărtășit aceleași viziuni. Și, cred eu, în continuare le vom împărtăși. Și-atunci cum e posibil să fii atacat tocmai din tabăra pe care o consideri a ta?

Motivul ciudatului comportament e unul simplu: inițiativa mea de a încerca să scot oamenii să voteze. Toți mă privesc dubios. Unii spun că am un interes ascuns, alții că sunt plătit de X sau Y s.a.m.d. Sunt obișnuit cu acuze de acest tip. Mi-au tot fost aduse, iar ele trec pe lângă mine la fel cum au trecut și până acum. Dacă le-aș ura celor care mă acuză să aibă parte în viața asta doar de banii și beneficiile pe care le-am avut eu din cea ce scriu, presimt că iar se vor supăra pe mine.

Care-i totuși crima pe care o fac? Întotdeauna îmi justific logic opiniile. De ce le spun oamenilor să meargă la vot? E simplu: văd cum Plăvanul dezaxat face absolut tot ceea ce-i stă în putere pentru a pune mâna pe țară. E avid de putere și știe că acum, bazându-se pe lipsa voastră de hotărâre, poate pune mâna pe țară. Rețineți: în cazul în care îi iese combinația, va fi primul președinte postrevoluționar care va concentra în mâna sa întreaga putere. Nu-mi amintiți de nea Nelu! El niciodată n-a ajuns la întreaga putere întrucât a avut opoziția Securității. Fără această opoziție n-ați mai fi avut voi detalii picante despre modul în care miliția și-a incendiat autobuzele în 13 iunie, n-ați mai fi avut scindarea FSN s.a.m.d.

Care-i problema cu aceste alegeri? E pentru prima dată când un nucleu radical al Securității, avid de putere și bani, mai are un pas și reușește să înhațe toată prăjitura puterii.

Îmi veți replica,probabil, că Ciolacu e omul lor, că USR e creația lor, că Ponta e pe față cu ei s.a.m.d. Aveți perfectă dreptate, nu am negat niciodată asta. Mai mult, am fost dintre cei care s-au opus preluării barbare de putere de la sfârșitul lui 2019. Și atunci?

E cât se poate de simplu de înțeles că suntem în rahat. Din păcate zona în care am ajuns este cauzată în totalitate de comportamentul nostru. Dacă atunci când ONG-urile lui Soros împreună cu securiștii români au scos boii în stradă pentru contestarea OUG 13 s-ar fi obținut o reacție dură din partea societății, altfel ar fi stat acum lucrurile. La fel s-ar fi întâmplat și dacă, după referendumul de demitere al lui băsescu, ar fi ieșit în stradă un milion de oameni. Nu să facă revoluție, ci doar să-i arate că există! Garantez că ticălosul ar fi șters-o singur, strict din lașitate. Știu doar că atunci m-am plimbat prin jurul Cotrocenilor ca prostu', constatând că, în afara unei mâini de oameni, nici naiba nu are chef să-și arate sprijinul pentru votul dat cu doar câteva zile în urmă. Cred că e simplu de înțeles pentru oricine cauza stării de precaritate în care ne aflăm.

Din păcate asta e sfera politică pe care ne-am creat-o singuri. Avem numai partide de securiști, trăgând fiecare în direcția în care li se cântă. Știu asta și nu contest. Și-atunci de ce le spun oamenilor să iasă la vot? E simplu, dragii mei: chiar dacă e vorba de blat, tot aveți de ales între ceva și altceva. Chiar dacă ceea ce vi se oferă nu-i mare lucru, tot merită să faceți efortul de a ieși din letargie.

Din păcate acum suntem în situația unui condamnat definitiv căruia nu i se mai oferă decât două variante: moartea imediată pe scaunul electric sau condamnarea pe viață. Ați putea spune că, decât să stai închis toată viața între patru pereți, mai bine rezolvi rapid cu scaunul electric. Experiența arată însă că, dacă reușești să te menții în viață, poți avea mai multe alternative: ba o evadare, ba o micșorare a pedepsei, ba o grațiere. Nimeni nu știe cum se schimbă vremurile și care vor fi oportunitățile viitorului.

Dacă Plăvanul își duce la bun sfârșit planul de acaparare a puterii, treburile stau cât se poate de simplu: va forma rapid un guvern care se învârte în jurul PNL și al USR. PNL, la ora actuală, înseamnă interesele Germaniei, în timp ce USR înseamnă interesele Franței. Desigur, pentru liniștea „partenereatului” ambele vor servi cu umilință SUA pentru a fi lăsate în pace. Iar pentru ca treaba să se desfășoare fără scandal, negocierile vor fi patronate de către Plăvan, el fiind cel care va lua deciziile. Dacă vă mai îndoiți de interesele pe care le servesc cozile de topor din cele două partide, luați istoria recentă la puricat. Veți constata cum:
- ambasadorul României în Germania pus de către Plăvan e o coadă de topor care are cetățenie germană;
- în plină stare de urgență România a răspuns prezent solicitării Germaniei de muncitori la sparanghel;
- starea de urgență n-a împiedicat drujbarii lui Klaus să chelească pădurile patriei;
- grupul parlamentar al lui Cioloș a votat permanent împotriva României, dar în interesul Franței în Parlamentul European;
- cearta dintre cele două partide este pe tributul pe care România să-l plătească stăpânilor de la care se alimentează ei, nicidecum românul sau interesele sale.

Desigur, mi-ar lua un spațiu imens să amintesc toate aberațiile politice susținute de pedelisto-useriștii aflați de facto la putere în România.

Este însă cazul să vă reamintesc câteva chestiuni pe care le știți, dar pe care sunteți tentați să le ignorați. PSD-ul lui Ciolacu, Dâncu și al celorlalte cozi de topor care sunt pe-acolo, a luat câteva măsuri esențiale:
- au plafonat în Parlament capacitatea executivului liberal de a se împrumuta de pe piețele externe;
- au interzis privatizarea companiilor românești până la alegeri;
- s-au opus închiderii piețelor, elaborând chiar și un act normativ care-a ajuns la Plăvan;
- au atacat măsurile aberante luate pe „peroada” stării de urgență. Într-adevăr, tot cu complicitatea lor s-a ajuns și la actul neconstituțional al stării de alertă, dar aici e o altă mâncare de pește;
- au blocat inițiativele de desființare a SIIJ;
- au făcut presiuni permanente pentru respectarea legii pensiilor.

Trebuie să recunoaștem că, în ciuda faptului că vârful partidului e compus din cozi de topor, tot au fost câteva măsuri benefice, adevărate guri de oxigen în atmosfera tot mai sufocantă a dictaturii Plăvanului. De asemenea, există chiar și-n Securitate o zonă care se opune unei capitulări totale a țării, zonă care are conexiuni în principal în PSD.

Din păcate acum suntem exact în cazul condamnatului la moarte: dacă-i vom da Plăvanului tot ce cere, pluton de execuție scrie pe noi. Dacă însă vom vota masiv împotriva lui, forțelor care manipulează scena politică li se va face frică și nu vor avea curajul să dea lovitura finală națiunii.

Rețineți un lucru esențial: oricât de mult s-ar gudura PSD-ul, oricât sluj ar face pe la Bruxelles, nu va fi luat în seamă. Asta pentru că un partid mare îi deranjează pe grangurii europeni. De altfel ei și-ar dori fix ceea ce spune Plăvanul: desființarea PSD. Nu pentru că nu ar fi stat în genunchi ci pentru simpla vină că e prea mare pentru preferințele lor. Le este teamă de un nou „accident Dragnea”. În Europa de azi nu se acceptă în colonii partide care să se ridice peste 25%. De ce, e simplu: așa poți conduce mai bine turmele. Probabil îmi veți spune că PNL are șanse să depășească acest scor. Într-adevăr, o fac, dar asta deoarece arată către „bau-baul PSD”. Dacă mâine PSD s-ar desființa, viitoarea țintă a europenilor ar fi PNL. Bineînțeles că servilii de-acolo n-ar aștepta să li se spună, ci s-ar scinda singuri.

Având parte de un așa tratament nedrept, e limpede că, în ciuda cozilor de topor cățărate la vârf, în PSD există o imensă frustrare. Iar omul frustrat întotdeauna se răzbună pe călăul său. De-aceea tind să pariez pe răbufniri de frustrare ale activului de bază al PSD, care i-ar forța pe cei de la vârf s-o lase mai moale cu blaturile. Acesta a fost mecanismul prin care s-au blocat privatizările. Și tot acesta a fost mecanismul prin care s-au descoperit ticăloșiile corupților peneliști făcute în „peroada” stării de urgență.

Mulți spun că nu merg la vot pentru a protesta. Dacă faceți asta, mă scuzați că vă spun, dar sunteți proști! Absenteismul n-are nicio miză întrucât alegerile oricum se validează. Dacă nu mergi la vot, dincolo de faptul că cei din tabăra cealaltă ies disciplinat întrucât sunt manipulați și conduși precum oile, le mai dai ticăloșilor din umbră și posibilitatea să fure pe spatele tău. De votat oricum votezi întrucât de la cei care nu merg la vot se fură buletinele albe care se bagă pe furiș în urne. Și în favoarea cui să se bage dacă nu în cea a PNL&USR. Doar s-a văzut limpede la locale în favoarea cui lucrează porcurorii detașați „cu misiune” la BEC.

De-aceea vă spun franc: lăsați de-o parte frustrările! Într-adevăr, suntem în rahat însă între a fi executați pe loc și a mai avea o șansă, rațiunea și instinctul de conservare ar trebui să ne facă să alegem calea supraviețuirii. Cartea e în mâinile voastre: dacă alegeți în continuare absenteismul, e ca și cum ați apăsa singuri pe trăgaciul armelor îndreptate spre capul și inima voastră.

26 de comentarii:

  1. Argumentația este cât se poate de logică. Duminică, la 06:50, sunt cu familia în fața secției de votare și votăm ceea ce urăște Plăvanul și stăpânii lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este firesc sa fiti atacati. In Romania este atat de multa frustrare incat ne certam intre noi in loc sa ne unim ca sa iesim din moarte.
    Eu fac parte din categoria prostilor care nu vor merge la vot. Dar nu va atac. Dimpotriva, va incurajez sa va urmati intuitia si sa faceti ce credeti ca e bine. Poate ca eu gresesc.
    Am si argumente: nu vreau sa mai semnez polițe in alb prin votul meu niciunui politician. Asa cum am comentat mai jos , reteaua Caracal a existat si in timpul PSD. Nu vreau sa duc pe umerii mei povara suferintei " ieduțelor" drogate si abuzate votand oricare partid din Romania. M-as simti complice. Am participat la referendumul pentru Familie desi stiam ca este doar formal. Care familie? Cea dezbinata, in care mama e in Italia, tata in carciuma si copilul este abuzat inclusiv sexual? Curatenia se face temeinic. Nu dai un strat de vopsea peste realitatea existenta. Ati vazut cati romani ies la meci sau la targurile de Craciun? Ati vazut cati romani au ieșit in stradă pentru dna Smicală sau pentru Luiza si Alexandra? Comparati si o sa trageti singuri concluzia fireasca: poporul roman este complice prin neimplicare la toata suferinta celor ce nu pot sa se apere singuri. E...căldicel spre rece. Mai mult mort decat viu. Mortii nu se revolta. Se revolta mai curand stramosii plecati dintre noi decat asa zisii vii din ziua de azi.
    Asa ca...refuz sa ies la vot si ma consider pe cont propriu, stiind ca numai fata de Dumnezeu voi da socoteala pentru ce fac si pentru ce nu fac.
    Si tot pe cont propriu, neapartinand niciunui ONG si nefiind finantata de nimeni, ajut atat cat pot. Inca mai incerc sa-mi muncesc pamantul si sa plantez copaci. Si sa ajut cate un copil. Spre enervarea crestinilor habotnici care se cred iubitori de copii, dar nu vad cati copii nu au bani pentru sanatatea lor, adopt si animale. Iubirea fata de animalele abandonate nu exclude iubirea fata de copii. Sa nu credeti ca daca votati acum PSD si continuati sa asistati impasibili la suferinta semenilor vostri sau la taierea pădurilor veti scapa de moartea voastra ca popor in spirit. In spirit sunt alte legi decat in fizic. In spirit ai doar ceea ce daruiesti. Acolo ai doar faptele tale. Banii stocati in banci, case, mașini nu urca odata cu tine.
    Data trecuta am votat PSD ca sa nu iasa Plăvanul. M-as fi asteptat ca PSD, in toata perioada aceasta, sa-si faca mea culpa pentru tot ce nu a facut cat a fost la guvernare. M-as fi asteptat sa vorbeasca despre retelele mafiote din Romania. Au preferat sa faca iar circ dand vina unii pe altii si batandu-se pe ciolane.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca de la prost la prost (vezi Erasmus din Rotterdam cu „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei”), eu nu merg la vot. Argumentele tale sunt logice, dar lucrează în logica terțului exclus. Deși nu sunt mereu de acord cu cele scrise de Maria-Aurelia, ea gândește în logica terțului tainic inclus, de data asta (și nu numai). La fel ca ea, nu pot fi părtaș la jaful electoral ce s’a pregătit pentru 6 decembrie. Eu cred că, de Moș Nicolae, ar fi bine ca românii să aplice o joardă sănătoasă tagmei jefuitorilor ce ne invită, disperați, la aceste „alegeri” care sunt ilegale și pe care noi ar trebui să le facem și ilegitime, pentru că ilegalitatea e un termen ce îi lasă indiferenți, ca închipuiți noi demiurgi în devenire. Și, cum vechii chinezi spuneau că o imagine face cât o mie de cuvinte: https://scontent.fotp3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/126222101_813916399447443_8666441115183098285_o.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=uDYH_pZjKVwAX8jtf4I&_nc_ht=scontent.fotp3-3.fna&oh=8336c5ce460f3db88a24a7d558394e00&oe=5FEDB608
    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, dar nu există cale pentru a populariza eventualul succes al absenteismului. Fake news acoperă transmiterea informației. Iar cu tefeliștii și activiștii ăilalți se stoarce un minim de prezență, suficient și pentru legitimizare (pandemie, frig, seniorii noștri dragi s-au protejat) și pentru manipularea numărătorii.

      Cred că oricum suntem pe pilot automat.

      Ștergere
  4. Pe buletinele de vot ar trebui inclusă și opțiunea - "Nu am pe cine sa aleg". In cazul in care această opțiune iese câștigătoare, să fie reluate alegerile cu alți participanți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna ideea! Problema e ca nu vor vrea sa o implementeze caci hidra se autoprotejeaza.

      Ștergere
  5. 1. Dacă e ceva care ar trebui să ne facă să NU ieșim la vot este tocmai insistența cu care Iohannis ne cere să ieșim la vot (îm ciuda carantinei impuse chiar de el). La boicotatul referendum al căsătoriei a tăcut mâlc !!

    2. Un alt lucru supărător este redistribuirea voturilor, prin care votul tău poate ajunge taman la cei pe care NU i-ai votat.

    3. Mai este însă ceva mult mai profund și mai subtil: contractul implicit între individ și Stat. Pe de o parte, Statul acordă drepturi și privilegii indivizilor (libertate personală, democrație și justiție). Pe de altă parte, individul respectă autoritatea și regulile Statului.

    Acest CONTRACT SOCIAL a fost încălcat de către Stat prin declararea unei gripe comune drept „pandemie”, cu toate măsurile și consecințele aberante care au urmat și continuă să fie introduse pentru a jefui milioane de indivizi de mijloacele lor de trai și pentru a adopta schimbările drastice, politice, sociale și economice descrise în Agenda 2030 a ONU; includeți aici ideea absurdă a vaccinării forțate -- împotriva unei afecțiuni cu o rată de deces foarte mică și la care marea majoritate nu au simptome sau și-au creat imunitate naturală -- sub amenințarea excluderii din societate dacă nu te supui. Ca să nu mai vorbim de șablonul impus la nivel mondial: botnițe, distanțare socială, arest la domiciliu, educație și serviciu la distanță, plexiglas, indicatoare pe unde și cum să circuli, etc..

    În aceste condiții, individul este liber să nu mai recunoască contractul social adică autoritatea și regulile Statului. De aici refuzul de a merge la vot și a juca precum i se cântă. Boicotarea alegerilor parlamentare este forma mea de protest civic, de a renunța să mai împuternicesc pe alții să aibă grijă de soarta mea.

    Prin prezentarea la vot (indiferent cum votăm) continuăm să jucăm același 'joc al democrației' pe care îl jucăm de 30 de ani amăgindu-ne că lucrurile se vor îmbunătăți dacă o facem.

    Prin boicot putem arunca mingea înapoi în terenul 'lor', refuzând să mai facem parte din acest exercițiu de control. La situații extreme, măsuri extreme. Politica mea este să NU CONSIMT.

    Potrivit lui Antony Sutton /1/ împărțirea 'stânga' versus 'dreapta' este frauduloasă și folosită pentru a controla dezbaterea și pentru a condiționa cetățenii să gândească de-a lungul anumitor linii.
    "Mai devreme sau mai târziu, oamenii se vor trezi, dar mai întâi trebuie să respingem capcana 'dreapta' contra 'stânga', o capcană hegeliană de divizat și de controlat; bătălia nu este între dreapta și stânga, este între NOI și EI." -- susținea el.

    În opinia sa, singura soluție, extrem de simplă și de eficientă, este ca
    -- "majoritatea cetățenilor să acționeze ca și cum nu ar dori nimic de la guvern, ca ei să declare că vor avea ei înșiși grijă de bunăstarea și interesele proprii" și ca
    -- "majoritatea să găsească curajul moral și forța interioară de a respinge conceptul înșelător de 'ceva pentru nimic' (ca de exemplu asistența socială) și de a-l înlocui prin asociații sau comunități voluntare și prin control local."

    Dr. Sutton era ferm convins că în orice conflict viitor între statul autoritar și individ, opoziția trebuie să aibă un caracter individual și "să ia un milion de forme".
    ________
    /1/ În timpul activității sale ca cercetător la Stanford între anii 1968 - 1973, dr. Antony Sutton (n.1925 – d.2002) a descoperit că Wall Street a finanțat atât revoluția bolșevică cât și ridicarea Germaniei naziste. Cărțile rezultate l-au costat cariera sa academică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent comentariul dumneavoastra! Sa mai crezi dupa 31 de ani ca se poate schimba ceva prin vot e o naivitate. Votul nu conteaza, ceea ce conteaza e vointa ocupantului, iar cu aceasta nu se face nici un pact. Boicotul asumat in cunostinta de cauza e cel mai bun raspuns. Va fi rau indiferent de participare consistenta sau nu la vot si cel mai bine e sa ne asteptam la ce-i mai rau, dar raul nu dureaza la infinit, mai exista si Dumnezeu. Prefer sa fiu prost decat sa legitimez in vreun fel pe cei care mi-au distrus tara.

      Ștergere
  6. Managementul uman al civilizatiei umane la ce nivel vreti dvs. trebuie compromis si in final inlaturat ca neperformant , viciiat, corupt, etc...
    IA va fi cea care va conduce omenirea pe drumul triumfator catre pieirea civilizatiei, asa cum o stim noi.
    Nu v-ati intrebat de ce la toate nivelurile si in toate domeniile sunt promovati incapabilii, coruptii, hotii si golanii analfabeti?!
    Totul este un spectacol.
    Din reflex sau dintr-o adanca si temeinica programare mentala, judecam prin prisma regulilor lor, prin prisma valorilor lor. Adica in cadrul sistemului pe care ei il perfectioneaza de sute de ani. Credeti ca o minte, oricat de stralucita ar fi, poate in cativa ani sa intuiasca planul lor multigeneratie?
    Dar oare oamenii pot intocmi si respecta planuri multigeneratie ?!
    Doar iesirea din paradigma lor, din sistemul lor de valori, din fricile pe care ni le-au impus ne pot da o oarecare sansa.

    RăspundețiȘtergere
  7. E logic.

    Aș vrea să vă arăt că n-aveți dreptate, să pot să argumentez o altă variantă... n-am cum, nu există.

    E și un test, pe undeva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Concluzie cat se poate de clara, mergeti la vot si reactivatii pe Iliescu, Nascase, Draknea-Dancila, cu tot neamul lor, deloc mic, pentru salvarea bantustanului, mai draga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi, trolică, vezi că se dă vaselină groasă, ieftin, la bufetul de la Băneasa, subsol, între wc-ul de avarie și debaraua de expirați usere.

      Ștergere
  9. Nu exista data mining gratuit. Doar am gasit un soft care era simplu de utilizat dar tot nu e gratis.
    Poti totusi vizualiza datele pe soft.
    Cele peste 1000 de voturi le-am luat eu unu cate unu si am copiat in doua ore.

    RăspundețiȘtergere
  10. Singura motivatie de masa poate fi o placuta suedeza la Johanis & PNL.
    Calculele care le faci nu conving pentru ca rezultatele sunt minore iar potentialul sistemului de a frauda le face si incerte.

    Pe partea ailalta daca ies multi la vot si ei intorc rezultatul au si legitimitate. :))

    Plus ca multi oameni "da dreapta" au de ales intre sistemul securist actual si propaganda care au servit-o care au servit-o ani la rand pe nemestecate despre pesede raul absolut.

    Fomica va fi cel mai bun sfetnic... din pacate.

    Legat de PSD si Bruxelles. Oamenii nu vor colaborare sau subordonare cu PSD cam ceea ce a oferit deja PSD, ei vor ownership. La PSD se pare ca smecherii din partid nu permit asta ca nu sunt permit asta.

    PNL deja e un vehicul politic grav avariat, nemtanii spera sa treaca cu el de alegerile astea cu orice pret dar soarta acestuia va fi similara cu a PNT. Pasagerii vor parasi vehiculul imediat ce vor gasi un altul pe care se pot muta.

    Daca va mira linistea pusa peste zgomotul drujbelor ce rad padurile sau pretul infim la gaze... e ca si le ofera intre ei ca doar nu ii costa nimic in timp ce prostimea urla la ciuma rosie si asteapta la meleardele ieuropene :))

    Prostia e asa de mare ca si ungurii se simt ca ar fi mult prea prosti sa nu profite si ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sistemele electorale care diminuează prezența la vot pot încuraja simultan frauda. Multe regimuri electorale autoritare (Schedler A. 2002a. The menu of manipulation) - sisteme în care funcționarii titulari organizează alegeri, dar manipulează legile pentru un avantaj partizan - împiedică înregistrarea alegătorilor sau împiedică partidele de opoziție să respecte procesul electoral sau contorul votului pentru a reduce participarea. Dacă ratele de participare a alegătorilor scad, atunci fabricarea unui număr mic de voturi poate fi suficientă pentru a păstra puterea, fapt pe care opoziția sau partidele regionale îl pot exploata pe măsură ce alegerile devin mai competitive. Această afirmație, ar trebui să adaug, se potrivește cu ipoteza anterioară. La fel Cox (Cox GW. 1999. Electoral rules and the calculus of mobilization) subliniază că sistemele bine proporționale cresc participarea mai mult decât majoritatea legislativa, deoarece utilitatea așteptată a unui vot exprimat pentru un terț este mai mare în primele decât în ​​sistemele din urmă. Astfel, legile electorale ale pluralității pot reduce prezența la vot, astfel încât impactul furtului de voturi devine mai mare. În cele din urmă, ambele ipoteze fac parte din teoria mai largă conform căreia concurența politică alimentează mecanismul de votare. Într-adevăr, doar existența legislației anticorupție și a comisiilor electorale nepartizane poate împiedica concurența de la propagarea tuturor tipurilor de strategii pentru câștigarea alegerilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Știe cineva cine este autorul articolului?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca sa faceti placere lui Iohanis, care va invita pe toti la vot, puteti merge sa votati, caci oricum el castiga cu softul pazit de STS prin decretul Veoricai.
    Plavanul ii vrea pe toti la vot ca sa arate ca a fost o vaotare masiva si ca asta l-a facut pe el sa castige.
    Cine nu vrea sa-si minjeasca mainile cu votul nu pot fi condamnati, de asemenea nici cei care cu disperare mei spera ca votul poate decide ceva in societatea asta.
    Pacat ca nu exista o solutie sa anihileze furtul la vot, in rest nu sunt surprize, prea multe stele de generali s-au pus pe epoletii Serviciilor in ultimele saptamani.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tu refuzi să crezi că #potopul e singura ieșire. Încă nu e suficient de rău ca să înceapă să fie bine. O redresare temporară doar amână deznodământul, prelungind agonia.

    RăspundețiȘtergere
  15. America aproape da in clocot...S-ar putea sa avem parte de unul din acele momente istorice cu un context favorabil. Daca patriotii romani din institutii (cati mai sunt) ar actiona articulat si concertat s-ar putea cu usurinta(fara gloante) ecarisa tara de alogeni si tradatori.Trebuie sa existe o stare de veghe neincetata,nu de alta,dar sa nu scapam iar trenul.... Chiar daca acest tren nu vine acum(desi aud un zgomot de tren tot mai aproape),o aplicatie a patriotilor romani de simulare a eliberarii nationale din captivitatea alogena nu strica...

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca PSD ar fi un partid cu radacini adanci,ar scapa de ciolacu ,ar folosi scandalul voturilor diasporei,ar contesta corectitudinea alegerilor(ca tot se poarta),iar Haplea de la Cotroceni ar simti gheata la inima. Bugetul lighioanelor din serviciile de secatuiala suspendat si initierea procedurilor de trecere a lor din subordinea prezidentiala in cea parlamentara ar aduce Romania la punctul de unde ar mai putea functiona in interesul sau. Altfel nu mai avemprea mult pana la disolutie...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ciocoii Romaniei au reusit sa faca ce vor cu tara noastra intr-un mod extrem de simplu ,folosind resurse ricol de mici : cateva televiziuni lautare,cateva ong-uri latratoare,justitia(cei care conteaza din ea)si cat mai multe servicii secrete, recompensate regeste,dar penetrate prin rect pana in cerul gurii de straini, puse in subordinea presedintelui Romaniei. Folosesti un soft de trucat alegeri de la cia,in care un traian besila ,un vanzator de copii sau un alt antropofag ciuruit de instincte primare contra natiunii romane devine presedinte si ...gata,au pus mana pe Romania si pe locuitorii sai. Este mai mult ca sigur ca in cancelariile externe se rade copios de faptul ca "mamaliga de aur este ...moca"))) PSD acum sa ceara eliberarea din puscaria politica a liderului sau ,sa conteste alegerile si sa lupte frontal pentru a demonstra fraudele istorice si actuale ale alegerilor.Parlamentul sa faca o reuniune de urgenta exceptionala,unde sa voteze trecerea lighioanelor securiste in subordinea sa,sa-i puna la abstinenta drastica,inclusiv drepturile de a avea afaceri sub acoperire(drept dat de nastase) ,stoparea controlului exportului ,controlul prostitutiei si al altor substante...)))Haplea suspendat si gata,NE-AM LUAT TARA INAPOI OAMENI BUNI !!! Alarma in America suna,sa nu lenevim tocmai acum ,ca-i timpul si-a trezirii noastre..!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am aplicat logica ta. Dar nu 100.% pt argumentele prezentate în articol, ci din cauza cotrocelului, care a zis că oricum ar vota pulimea, el tot cu PNL va forma Guvernul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tu mergi pe terenul minat al compromisului politic ! Pana cand ? Eu mizez pe eradicarea partidocratiei si instaurarea meritocratiei !Nu avem nevoie de guverne , parlament si presedinte ! Sunt si alte variante de a gestiona lumea fara a ajunge la dictaturi ! Vox populi e pervertit de multa vreme , e frumos dar da rateuri !Si da cam des , sau se resemneaza in neputinta !Vine negura ......!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)