În urmă cu ceva vreme v-am semnalat că în China se testează un yuan digital. De asemenea, Rusia are de multă vreme un asemenea proiect. Și mai sunt câteva țări care lucrează la proiecte similare. Privind de la distanță nu putem spune nici că-i bine și nici că-i rău. Doar că diavolul stă în detalii.
Cum bine remarcasem în urma unei întâlniri de la Davos, interesul statelor este acela de a-și digitaliza monedele. Mai ales că , find prezentată la Davos, chestiunea a devenit publică! Primii pași oricum fuseseră făcuți prin intermediul forțării plăților electronice, dar era puțin probabil să nu se încearcă să se meargă mai departe. Banul electronic are prostul „obicei” de a dezvălui celui care ți-l procesează detalii despre tine pe care nimeni altcineva n-ar trebui să le știe. Un exemplu: dacă merg și cumpăr pâine dintr-un anume loc, e fix treaba mea și a celui de la care cumpăr pâine. Nu trebuie să știe banca mea, spre exemplu, că în fiecare dimineață la ora opt merg zece kilometri ca să cumpăr o pâine și că, după aceea, mă opresc să-mi beau cafeaua la o terasă. V-am dat un exemplu banal, dar probabil înțelegeți că prin digitalizarea monedei se ajunge la cunoașterea unor chestiuni intime, care n-au ce căuta la o terță parte.
Este evident că, în toată tevatura cu monedele digitale trebuia să intervină și SUA. Doar hegemonul, prin intermediul unui acoperit al CIA, a creat ceea ce cunoaștem azi sub numele de „fenomenul crypto”. Acum americanii au criticat inițiativa chinezilor deoarece criptomoneda lor nu respectă valorile SUA precum „confidențialitatea și libertatea comerțului și a cuvântului”(Jerome Powell). Până acum doar îl suspectam pe Powell de prostie. După declarația asta deja oricine își dă seama că e un idiot retardat. Să trecem însă mai departe întrucât vom vedea cum absolut toată „controversa” este strict praf în ochi.
O criptomonedă n-are cum să asigure confidențialitatea întrucât altfel nu mai e credibilă. Are nevoie de un registru public al tranzacțiilor(„public ledger”), cel care asigură consistența și încrederea rețelei. Mai mult, altfel nu pot fi confirmate tranzacțiile. Chiar dacă în acest registru public ești înregistrat într-o formă anonimă - ca ID(cheie publică în termeni de specialitate) - ești perfect identificabil: angajatorul care-ți plătește salariul știe „ID”-ul tău, altfel n-ar avea cum să-ți dea banii, statul căruia îi plătești impozitele, de asemenea te identifică prin același mecanism s.a.m.d. Din momentul în care cineva știe cine se ascunde în spatele unei adrese, vede absolut toate tranzacțiile pe care acea persoană le face. Imaginați-vă cât de simplu este pentru stat - care oricum, prin mecanismul de acordare a adresei știe cine se ascunde în spatele fiecărui ID - să vă urmărească fluxurile financiare. Mă rog, cei care au cât de cât habar despre modalitatea actuală de lucru ȘTIU că deja statul cunoaște fiecare tranzacție pe care-o faci prin cont. Spre exemplu, în România, Finanțele primesc zilnic de la bănci situațiile mișcărilor prin conturile tuturor persoanelor fizice și juridice. Unora nu le spun o noutate, dar sunt foarte mulți care habar n-au că un funcționar din Ministerul de Finanțe le-ar putea spune cât se poate de limpede câți bani au în fiecare cont.
Partea frumoasă abia acum vine. Chinezii au introdus în criptomoneda lor un mecanism prin intermediul căruia se poate seta o dată de expirare a banilor. Cu alte cuvinte, dacă nu-i folosești până la o anumită dată, expiră. Se șterg! Interesant, nu? La fel de interesant e că, în proiectele lansate de americani, „facilitatea” de expirare a banului există. Practic i-au copiat pe chinezi. Și iată cum, în timp ce vorbesc despre libertate, nu fac altceva decât să o încalce la nivel grosolan.
Oricum și până acum statul și de mafia bancară, îți păpau banii prin intermediul inflației. Date fiind problemele sistemului, adversarul cel mai mare a devenit nu traficantul de arme sau droguri, ci omul simplu care-și pune de-o parte un bănuț pentru zilele negre. Nu vorbesc doar despre faptul că, dacă vând un bun tangibil trebuie să primesc ceva la fel de tangibil la schimb. Acum e vorba de ceva mai mult: statul va fi capabil să facă „mini-stabilizări” de câte ori va avea chef. Și asta indiferent dacă e un stat care respectă sau care nu respectă „valorile” clamate de SUA.
Concluzia e una cât se poate de simplă: în timp ce șmecherii se bat la suprafață, în subteran sunt parte a aceluiași joc murdar. Iar victime cad tot oamenii simpli.
Simt că vor fi mulți care mă vor întreba ce e de făcut? Le voi răspunde cu o întrebare: ce procent din tranzacțiile pe care le faceți sunt cu numerar și ce procent cu card? În condițiile în care ai depășit 30% faci deja parte dintre cei are pun umărul la edificarea noului sistem financiar global. Și te vei descurca de minune în Noua Lume!
Dupa cum se aude , pana in 2030 dispar banii fizici ...
RăspundețiȘtergereDa. Cuvantul cheie este PANA in 2030. Doar o minune mai poate opri acest proces.
ȘtergereInsa minunile le face numai Dumnezeu daca-I sunt cerute de oameni smeriti care cred cu adevarat in El.
Singura solutie fezabila cand vorbesti de lucrarea Tainei Faradelegii este pocainta si Intoarcerea la Hristos. Solutii omenesti nu exista.
A mai ramas doar foarte putina libertate. Cine intelege acest lucru sa se pregateasca.
Să nu intrăm (ca de obicei) în panică.
ȘtergerePrin 2007, guvernul Tăriceanu băgase o ordonanță ca toți bugetarii să primească banii exclusiv pe card. N-a durat mult și Avocatul Poporului a contestat porcăria la CCR, iar Curtea a decis, evident, neconstituționalitatea.
Drept urmare, oricând, oriunde, oricine poate refuza card. Ba chiar și cei ce au acceptat pot să renunțe, statul fiind obligat să le asigure banii-gheață.
Iar acum credeți că în doar 9 ani, așa, iute-iute, vor dispărea banii ?? De tot ??
Cum ar zice franțuzul, relaché !
Ca soluție, recomandarea d-lui Diaconu e viabilă - cu cât se va evita / respinge sau măcar minimaliza utilizarea plăților electronice, cu atât orizonturile "prăpăstioase" se vor îndepărta. Problema nu rezidă atât în impunerile (indirecte) ale unor autorități, ci în seninătatea bovină cu care cetățenii acceptă orice găselniță.
ȘtergereUna e credința (cu antipod necredința) și cu totul alta e prostia.
Subscriu.
ȘtergereOricum, ca fapt divers, Romania e printre ultimele din UE la ponderea utilizarii cardurilor. Iata si o parte buna in a fi "codasi".
Batrana Miorita o fi ea mai bleaga, asa..dar nici nu se grabeste a inghiti toate escrocheriile "apusene".
Intalnim asadar doua curente: primul al "panicosilor", intre care ma numar si eu, care sustin ca in continuare schimbarile se vor desfasura intr-un ritm accelerat si al doilea al "relaxatilor" care, in principiu nu-i contrazic pe panicosi dar sunt de parere ca lucrurile vor merge catinel inainte si abia generatia urmatoare se va confrunta cu adevarat cu problemele virtualizarii.
ȘtergereDe felul meu ma straduiesc sa fiu realista si evit pe cat pot povestea drobului de sare. Am vazut destul de multe si stiu ca in proiectele mari apar de cele mai multe ori complicatii si tergiversari care duc termenele dincolo de ceea ce si-ar fi inchipuit pana si cei mai pesimisti. Insa aici este vorba de mai mult de o schimbare a modului de plata cu bani electronici in loc de cash. Aceasta trebuie vazuta ca o mica schimbare intr-un context mai larg de digitalizare si virtualizare a lumii.
De altfel ideea disparitiei cash-ului am auzit-o prin 1990 dupa care a fost o amenitare care a plutit constant dar indefinit in paralel cu dezvoltarea sistemului de carduri si cresterea platilor electronice.
Iata insa ca am ajuns in punctul in care sunt deja cateva tari din lume unde platile electronice la persoane fizice au depasit deja 90% din volum (la majoritatea companiilor, mai putin cele care interactioneaza direct cu cetateanul, sunt deja exclusiv electronice). Acesta este deja un reper.
Vedem ca la noi in numai un an de "pandemie" platile electronice au cunoscut un salt spectaculos (acoperind cresterea dintr-o perioada de 5 ani in ritmul de crestere din-naintea evenimentului cu rol de catalizator al schimbarii). Poate ca o intamplare nefericita de genul unor pierderi mari ale celor care au bani pe card ar fi dus intr-o directie opusa. Cu siguranta asa s-ar fi petrecut dar sa nu uitam de grecii care abia puteau scoate 60eur/saptamana de la bancomate si tot nu s-au invatat minte sa dea valoarea cuvenita cash-ului. Per total si la ei a continuat cresterea folosirii banilor electronici.
In zilele noastre vorbim si de o virtualizare fara precedent in zona serviciilor si a furnizorilor de utilitati care s-au apropiat de clienti la un click distanta. Greu de rezistat sa nu platesti serviciile de telefonie, curentul, gazele, mai nou chiar si intretinerea prin 2-3 click-uri pe tel mobil decat s-o faci mergand intr-un loc special cu tot deranjul de rigoare. Ti-ar trebui multa determinare ca sa faci asa ceva.
Pana si oferta de a cumpara diverse prin comanda pe internet a evoluat atat de mult incat a devenit de multe ori mult mai tentanta decat in magazinele fizice. Iar atunci cand stii clar ce vrei de multe ori optezi pentru solutia mai ieftina si mai comoda. Asta inseamna o atractivitate foarte mare si, implicit, un potential enorm de crestere.
Usor, usor, pleaca dintre noi cei mai varstici si atehnici care n-au lucrat pe calculator in viata lor si manifesta o reticenta fireasca la un sistem de plati online. Deja majoritatea oamenilor de pana la 75 ani este familiarizata cu folosirea cardurilor.
ȘtergereDestul de recent au aparut aplicatii ale bancilor pentru smartphone care sunt atat de versatile si prietenoase in utilizare incat sunt uimitor de simplu de folosit chiar si pentru operatiuni mai dificile. Intr-un orizont de doar cativa ani cred ca vor fi folosite pe scara larga de peste 90% dintre oameni.
Iar semnificativ este si contextul general in care au loc aceste schimbari. Digitalizarea este o prioritate globala, inclusiv in tarile din lumea a 3-a. Partea financiara este doar varful icebergului. Ea ii invaluie pe oameni in toate domeniile devenind parte din viata lor la serviciu, acasa sau in concediu. Valul este urias iar aceste miscari se potenteaza una pe alta.
Spre exemplu, vaccinarea este pretextul ideal pentru obtinerea unui ID digital unic la nivel global si, esential, care va respecta acelasi standard astfel incat sa poata fi folosit oriunde in lume. Asta va aduce cu sine schimbari uriase care vor permite conectarea omului la sistem cu o identitate unica legandu-l astfel nu numai de securitatea sanitara (pretextul sub care este introdus) ci si de autoritatea fiscala, serviciile bancare si financiare, servicii medicale, diversi furnizori, administratia locala etc etc etc.
In urma unui asemenea val in care totul se conecteaza folosirea banilor electronici devine cea mai logica posibilitate. Ar fi cu totul deplasat sa nu utilizezi aceasta optiune care este de la distanta mai simpla si eficienta chiar si fara a lua in calcul diversele reduceri la solutia electronica si numeroase piedici la solutia clasica cu cash.
Asa ca 2030 este o tinta care pare chiar conservatoare in conditiile date. Poate ca nu se va elimina complet cash-ul dar in practica va fi ca si eliminat.
Asadar eu am destul de clar in vedere fenomenul de ansamblu al digitalizarii si am argumente solide care sa sustina ipoteza "panicosilor" si dupa cum vedeti nici n-a fost nevoie sa apelez la argumente mai tari de genul unei crize sau razboi care in opinia mea sunt foarte probabile in viitorul apropiat.
As vrea sa aud si varianta "relaxatilor" dar sa nu inceapa cu exemple puerile ca vezi cat a durat de la punctul a la b. Acel lucru a fost posibil in mediul de atunci. Orice analiza cere sa fii in acord cu evenimentele curente si sa ai in vedere intregul context in care se desfasoara un proces.
Vedeti ca nici n-am vorbit de criptomonede. Acestea deja vin cu facilitati si mai mari decat banii electronici, ele insele fiind un argument in plus, separat de cele mentionate mai sus.
As vrea sa aud si varianta "relaxatilor" - Angela
ȘtergereNormal ca nu o sa ma refer la aparitia telefonului mobil in 1910 si raspandirea lui in lume ca telefon digital în 1990. Ma refer acum , actual.
Aceste date au fost culese in timpul Pandemiei. Nimeni nu stia cum va reactiona toata lumea in toate tarile. Acum stim. Avem date.
Ma refer ca toate tehnologiile care le stim acum vor fi depasite de o alta tehnologie care urmeaza sa apara si sa aibe o forta disruptiva fata de toate celelalte tehnologii.
Ma refer la ADN-ul uman care este un cip biologic ce poate fi accesat si comandat de o anume interfata exterioara ce se poate conecta la emisfera stanga a creierului. Descoperirile medicale in domeniu aduc imbunatatiri foarte mari functionarii organismului, de la eradicarea unor boli la cresterea aptitudinilor fizice si intelectuale.
Aceasta tehnologie este inca in faza experimentala, dar pandemia sigur face parte din experimentarea+colectarea datelor necesare fabricarii unui astfel de dispozitiv care poate prelungi viata cu pana la 35-50 ani la oricine.
Toate aceste enumerări sunt pertinente, @Angela.
ȘtergereE clar că se dorește o accelerare, și e la fel de adevărat că ritmul schimbărilor din anii noștri e mult mai rapid ca în decadele anterioare.
Dar mai sunt foarte mulți factori (inerția sau rezistența la schimbare). Scandinavii au atins un prag de digitalizare major, dar în multe alte zone de pe glob (foarte multe) cash-ul zburdă fără griji. Chiar și ín SUA se vehiculează cash în cantități mari (e drept, pentru cheltuieli ce nu ating un prag de "alarmă", parcă 10.000 $).
Plus că mereu apar factori neprevăzuți, care tot reportează repere. E destul să ne amintim ce se preconiza cu evoluția Euro in 1999, 2009, ba chiar si 2019 - multe par acum, retrospectiv privind, derizorii.
Oricum, precum bine ai remarcat, eu nu contest aceste forțări. Intr-un final probabil scopul va fi atins - dar va mai fi nevoie de multe artificii, cacialmale și compromisuri, până când banul lichid să dispară.
Prognoza mea e însă fondată pe realitățile de azi. Dacă în deceniul ce s-a inaugurat vor mai fi multe răsturnări disruptive, termenii raționamentelor de atunci vor schimba și termenele prognozei.
@Adam - spui bine ce spui in legatura cu ADN-ul insa acea tehnologie are un orizont mai indepartat de 2030 (din punctul meu de vedere acest an nu este vreo piatra de hotar cu nu stiu ce semnificatie; reprezinta doar un reper temporal pentru evaluarea unor schimbari).
ȘtergereAm adus in discutie numai ceea ce se intampla deja astazi si vedem ca sunt deja suficiente elemente care sa ne conduca spre disparitia cash-ului. Puteam si eu sa speculez mai mult pe marginea virtualizarii lumii prin IOT aflat de asemenea la o distanta de 2-3 ani insa n-am facut-o tocmai din dorinta de a fi mai convingatoare ramanand intr-o zona a palpabilului iar nu a potentialitatilor (desi pentru orice om inteligent este firesc sa le iei si pe acestea in calcul - atunci cand semeni grau te astepti sa obtii o recolta de cel putin 10 ori mai mare decat cantitatea semanata chiar si in conditii vitrege).
Pentru mine este important sa ramanem cu discutia intr-o zona a determinismului pentru ca numai astfel avem acces la un numar mai mare de oameni capabili sa inteleaga ca situatia nu este de gluma si ca ne aflam deja pe un drum fara intoarcere.
In acest punct ne-ai putea ajuta mai mult prezentand teoria dezvoltarii exponentiale a tehnologiei. Intelegerea faptului ca evenimentele n-au o desfasurare liniara ar contribui, zic eu, la sustinerea accelerarii schimbarilor din zona digitala.
@Angela
ȘtergereEvoluția formelor de viață a durat miliarde de ani pentru primii pași (de ex. celule primitive); mai apoi, progresul s-a accelerat. Specia făuritoare de tehnologie a impus ritmul exponential. Tehnologia este mai mult decât doar construcția de unelte; este un proces de a crea tehnologie din ce în ce mai puternică folosind uneltele din etapa anterioară de inovație. Tehnologia umană se deosebește de crearea de unelte de către alte specii si din însemnări privind fiecare etapă a tehnologiei se vede clar ca fiecare etapă nouă se bazează pe ordinea etapei anterioare.
Primii pași tehnologici - vârfuri ascuțite, focul, roata, praful de pusca in China - s-au lăsat așteptați zeci de mii de ani. Pentru oamenii care trăiau atunci, saltul tehnologic era foarte greu de sesizat, chiar în decursul a o mie de ani. Pe la 1000 d.Hr., progresul era deja mult mai rapid și un salt paradigmatic avea loc la fiecare unu sau două secole.
În secolul al XIX-lea, saltul tehnologic a fost mai amplu decât în cele nouă secole premergătoare. Iar în primele două decenii ale secolului al douăzecilea, avansul tehnologic a fost mai mare decât în întreg secolul premergător.
Acum salturile paradigmatice au loc la fiecare câțiva ani. Doar acum câțiva ani, World Wide Web nu exista în forma sa actuală. Înainte de anul 1989, când a fost inventat de Tim Berners-Lee, nici nu exista.
Rata de salt paradigmatic (rata de ansamblu a progresului tehnologic) la ora actuală se dublează aproximativ în fiecare deceniu; cu alte cuvinte, intervalele de salt paradigmatic se înjumătățesc în fiecare deceniu (și rata de accelerație însăși crește exponențial).
Astfel, progresul tehnologic în secolul al XXI-lea va fi echivalent cu 200 de secole asemănătoare ca progres cu secolul al XX-lea.
În contrast, secolul al XX-lea a oferit doar 25 de ani de progres (din nou, la rata actuală de progres) deoarece progresul s-a accelerat până la rata actuală.
Așa că secolul al XXI-lea va trăi un salt tehnologic de aproape o mie de ori mai mare decât secolul anterior.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergere"Așa că secolul al XXI-lea va trăi un salt tehnologic de aproape o mie de ori mai mare decât secolul anterior." - iar in aceste conditii cat crezi ca va mai fi utilizat cash-ul? Nu astept un raspuns precis dar ... nu mult, nu-i asa?
ȘtergereLumea de peste 10 ani va fi complet schimbata fata de cea de acum. Atunci putem vorbi deja de Lumea Noua la care se refera DD si chiar de spiritualitate inversata dupa cum spui mai jos?
eu vorbesc ca cipul medical dupa datele colectate in timpul pandemiei si cele de la vaccin e posibil ca pana in 2027 sa fie disponibila prima versiune, exact ca si ceasurile fitness legate la telefon cu bluștuț dar cu care deja poti plati ca si cu cardul, pe unele poti si voorbi.
ȘtergereLumea de peste 10 ani va fi complet schimbata fata de cea de acum.
de acord, saltul va fi gen din anul 1990 direct in 2020 ca sa fac o estimare
@ Adam
ȘtergereSe pare ca putem ajunge si la concluzii in care sa fim de acord. Il astept si pe @ Casius sa-si spuna parerea (el este cel care temporizeaza mai mult evolutiile viitoare).
Nu-mi doresc neaparat unanimitate insa daca tot suntem pe un blog care se intituleaza "trenduri" este normal sa dezbatem un subiect, sa-l intoarcem pe cate fete putem si apoi impreuna sa agreem cateva idei.
Va apare o "ruptură". Acum dupa teoria conspirației deja noi avem pana si replicatorul de mancare din Star Trek dar nu vor ăștia sa il scoata din sertar. Asa ca așteptăm cand vor ei sa introduca tehnologia.
ȘtergereSi sa te grăbești nu poți brusc. Au avut nevoie de date sa stie cum sa faca. Le-au cules in pandemie.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereLuminează-mă puțin și pe mine, domnule @Adam : care ar fi câștigul dacă am migra pe reddit ?
ȘtergereCa să nu mai zic de "varza" ce-ar ieși din "activitatea dublă".
Eu nu sunt specialist in d-astea, așa că, dacă ești amabil, explică-mi ca unui...copil (nu neapărat tare, că de auzit, aud).
Momentan asta vrem sa aflăm.
ȘtergereSe dorește o dezbatere pe temele d-lui DD, platforma oferă capacități mai mari pentru a dezbate chiar si comentariu la subcomentariu, ceea ce aici nu se ofera.
Dar este prematur.
Scuze, Adam, dar nu mi se pare OK deloc. În plus nu-s de acord sub nicio formă cu Reddit.
ȘtergereOkay. De acord d-le DD.
Ștergere"Libertatea comertului"??!!! Hahaha! ca aceea a tranzactionarii petrolului intr-o moneda impusa cu forta.
RăspundețiȘtergere" Confidentialitatea comertului"??!! Hahaha! ca aceea a tranzactiilor urmarite, succint prezentate de Dan in articol.
"Libertatea cuvantului"??!! Hahaha! ca aceea impusa cu dictatura medicala globala si globalizanta actuala.
Intr-un cuvant, 'Merika curva mincinoasa, insetata de sangele nevinovatilor din ultimii 250 de ani...
Sa dea Domnul sa vedem si meteoritul peste ei..."Pentru ca meriti"
Singura monedă de schimb palpabilă va rămâne aurul și materia primă schimbată prin troc , si da criptomoneda este o mizerie care va controla suprafața dar partea gri și neagra a economiei va rămâne în schimbul bazat pe troc .
RăspundețiȘtergereO alta idee pe care o sublineaza DD este faptul ca banii care expira vor sta in calea banului care se economisește. Adica 200 de ani de cand avem salarii au format mentalitatea economiei din salar. Acum cu noul concept nu doar ca economisirea inseamna pagubă voita, dar daca esti foarte bogat poate insemna sa renunti de bunavoie la profit sau venit. Cei saraci nu vor apuca sa faca economii. Dar cei bogati vor ajunge ca si cei saraci.
RăspundețiȘtergereMie chestia asta cu banii expirați nu mi se pare noua. Dupa cum stim primim fonduri europene care expira daca nu le folosim. Nu folosesc ei termenul asta, dar ei isi retrag banii inapoi deoarece noi nu am facut proiecte sa ii cheltuim. Eu m-am mirat foarte tare cand auzisem prin 2010 ca banii UE se reintorc inapoi. Cum asa? Pai ori e o smecherie prin care sterg banii ori e alta smecherie.
RăspundețiȘtergereCaz in care daca banii s-au sters Romania a jucat fara sa vrea rolul de masina de spălat bani sau distrugere de bani care umflau masa monetara si inflația.
ȘtergereSa nu ajungem sa confundam banii dintr-un buget care, apropo, este pe mai multi ani si se aloca pentru diverse cheltuieli / investitii, cu banii care apartin de drept cuiva. Principiul poate parea similar dar diferenta este uriasa pentru ca se umbla la inviolabilitatea proprietatii. Dintr-o data nu mai esti proprietarul banilor munciti de tine, pentru care ai platit deja impozite si para-impozite, decat o perioada limitata de timp. Aberant si de-a dreptul satanic.
ȘtergereNici dictaturi brutale (Stalin & Hitler), chiar si in toiul razboiului mondial, nu au venit cu asemenea aberatii.
ȘtergereOamenii inghit multe (din nestiinta, lene, frica) dar asa ceva nu va accepta nici cea mai oaie dintre oi.
Daca totusi, prin absurd, accepta...atunci chiar ca e cazul de-o apocalipsa ! Mai ca as propune-o si eu.
@ Angela ai revenit în sfârșit cu picioarele pe pământ. Rămâi și fără proprietate dacă nu îți implantezi SEMNUL FIAREI pe frunte sau pe mână. Dacă dispare masa monetară ce faci tu cu banii economisiți cinstit, din munca ta? Le dai foc! SEMNUL conține în microcip toate informațiile despre tine. Dacă pe lângă pensia lunară, care devine o cifră aritmetică ai bani economisiți va trebui să-i declari. Orice ai face Angela, tot la microcip ajungi, doar suntem în era informațională. Teoretic vorbind, Lucifer face dreptate, adică scoate la lumină banii negri. Cine va declara banii negri ca să ajungă pe mâna DNA? Așadar toți vor pierde, și bogații și săracii care REFUZĂ SEMNUL FIAREI. Nu poți să fii biruitori fiarei dacă te lepezi de Hristos. Chestia asta cu lepădarea este foarte subtilă. Credulii habar nu au ce conțin vaccinurile. Dar noi știm că : în fiecare celulă din corpul nostru avem semnătura Creatorului? YHWH. Noi știm că avem în hemoglobina și CRUCEA lui Hristos? S-a dovedit știintific! Dacă știm atunci să așteptăm MINUNEA pentru că se va întâmpla o minune care va cutremura lumea!
Ștergere@ Cassius - oamenii vor accepta orice atat timp cat va fi frumos ambalat. Scuze ca te dezamagesc.
ȘtergereSi nu va fi ceva brutal. La inceput va apare ca nesemnificativ (ex. coplata in spitale). Important este ca in sistem sa fie introdus acest principiu care oricand se poate schimba in prezenta evenimentului potrivit. Iar acesta va apare. Cu siguranta.
Atunci, cu riscul sa par cinic, as zice ca-si merita soarta. Prostia se plateste - cred ca aici si "Bunul" si "Raul" au aceeasi parere.
ȘtergereEu vad ca solutie economisirea prin cumpararea de bunuri sau investirea in bunuri sau servicii.
RăspundețiȘtergereSi uite asa,nu mai expira nimic.
Evident,daca nu se aplica aia a lu` Schwab cu deposedarea de tot...atunci...de-am dus pe copca...
Uite,cumpararea de aur pour example.
ȘtergereCe ziceti?
Evident, conversia in aur ramane o solutie sigura. Se pierde ceva prin diferenta cumparare/vanzare (pe termen scurt), dar judecand dupa cum gramul de aur creste constant, pe termen mediu/lung n-ar fi probleme.
ȘtergereTotusi, asta nu e o solutie pentru cotidian. Zilnic e nevoie de bani, nu poti face conversii non-stop. Solutia asta e ptr. cine are economii semnificative si vrea sa depaseasca un soc previzibil (3-5 ani, sa zicem).
@ Cassius, cu aurul nu cumperi pâinea de toate zilele, nici nu intri în Imparatia lui Dumnezeu. Este scris că, în zilele de pe urmă aurul și argintul nu salvează pe nimeni. Trebuie să ne împăcăm cu ideea că se duce dracului toată filozofia financiar bancară cunoscută. Marea resetare a lumii o face Dumnezeu care a creat lumea.
ȘtergereAm mai discutat chestiunea legată de aur cu mult timp în urmă. Nu trebuie să transformați aurul într-un panaceu pentru că nu e. Singurul lucru pe care l-a dovedit aurul de-a lungul timpului a fost capacitatea sa de a menține valoarea. Problema sa majoră este că, atunci când ai avea cea mai mare nevoie de el - anume în mijlocul unei crize - valoarea sa devine zero sau apropiată de zero.
ȘtergereCorect. Pentru ca este etalon "antic si acceptat" (vb. masonilor). Nu te imbraci / hranesti cu el, la vreun dezastru. Dar după haos...iar e bine sa-l fi avut.
ȘtergereS-a dovedit ca in cazuri de criza profunda cele mai valoroase au fost bunurile care au ajutat la supravietuire (ex. pana si o banala bricheta depasea valoarea ei in aur).
ȘtergereDe acord DD.Pe o insula de aur,un pahar de apa valoreaza mai mult ca ea. Eu ma gandeam la bunuri sau servicii.De exemplu...nu stiu...rezerve de mancare.
ȘtergereSau de armament si munictie. Sau de apa.Sau de cereale.Bunuri care au valoare in timp in caz de nenorociri.
Decat sa mori cu salteaua plina de sute expirate cum s-a mai intamplat,ai bine ii investesti...
Zi si eu...
Niste provizii nu strica niciodata insa mai importante decat acestea sunt uneletele cu care poti supravietui (ex. un topor sa tai lemne, o cazma, o sapa, o grebla, ceva seminte, ceva de aprins focul, imbracaminte, folie-tabla-fibra de sticla-carton asfaltat sau ceva cu care sa faci un acoperis prin care sa nu ploua etc. Lucruri practice ca sa incropesti ceva pt a supravietui. Daca este si ceva cu care sa te poti apara cu atat mai bine.
Ștergererecomand seria PRIMITIVE Technology
ȘtergereO serie de neratat pentru a trai decent; din pamant, lemne si foc poti face casa.
Inainte de asta oamenii ar trebui sa inteleaga ce li se-ntampla si sa-si asume marginalizarea. Cred ca vor fi extrem de putini cei care vor refuza compromisul.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereEu am incercat sa cumpar yuan digital, am făcut un cont, si in secunda 2 am fost sunat de pe 7 numere diferite din EU. Am raspuns la unul de București și un tip într-o engleză buna dar nu perfectă ma convinge sa investesc suma minima 250euro. Deci am consilier personal deja alocat si intalnire telefonica cu seniorul sau șeful consilierului meu. Am realizat ca o armată de englezoi sunt angajați sa promoveze acest yuan. Si tot crește. Primii care se aruncă vor fi cei mai câștigați. Am sentimentul ala de la Caritas ca se da de 8 ori, dar doar daca ești primul. Poate ma înșel dar nu am avut parte de asemenea asalt telefonic la nici o criptomoneda.
Ștergere“Something is rotten in the state of Denmark! “???
Am mari dubii ca cei care au telefonat erau "englezoi". Galbiorii din Hong-Kong pot vorbi chiar o engleza decenta.
ȘtergereAcelasi lucru l-am facut si eu.Imediat m-a sunat unu.L-am intrebat unde e si a zis in Cipru. Nu apucasem sa imi incarc actele,si trebuia sa plec.I-am zis boului ca incerc mai tarziu cand revin la comp. A insistat ca pot si de pe telefon,si mi-a sunat un clopotel. I-am zis sa revina dupa 4 ore.A revenit dupa 2. Super insistent. I-am zis ca nu pot vb si i-am inchis. DUpa alte doua a inceput balul.M-a sunat de pe un nr.L-am inchis.A sunat imediat din nou.L-am blocat.A sunat de pe alt nr. L-am blocat si pe ala. A sunat de pe al treilea.Ia-m raspuns si i-am zis sa inceteze,ca fac plangere la politie, si i-am inchis si blocat nr. Imediat a sunat de pe al patrulea. Si uite asa,am blocat 8 numere. Toate de Bucuresti.
ȘtergereDaa le vrea cineva,le postez aici.
Parerea mea ca e un phishing si un scam ordinar.
Intr-o logica simpla, este evident ca o bulversare "radicala financiara nu poate avea loc fara alte bulversari socio-politice prealabile. Modificari de legislatie / Constitutii, etc. ar putea veni brusc, la pachet, doar in cazul unei hecatombe globale (ex.: un WW care sa distruga orice ordine statornicita). Cum acest lucru e putin probabil, se incearca "picaturi chinezesti", pe principiul vechi politica pasilor mărunti.
RăspundețiȘtergereFaptul că Rusia și China fac experimente monetare digitale are alte fundamente (în opinia mea). Ambele state se tot chinuie, de zeci de ani, să tot găsească soluții viabile de a scăpa de "jugul" dolarului. Ba au íncercat cu rezerve proprii de aur, ba cu felurite convenții / acorduri - dar nu au reușit să răstoarne ce s-a decis la Bretton-Woods.
RăspundețiȘtergereE de-a dreptul păgubos să circumscriem toate raționamentele pe setul premiselor "apocaliptice".
@Hayde : ,, E de-a dreptul păgubos să circumscriem toate raționamentele permiselor apocaliptice" ? Depinde ce pui în balanță. Dacă pui Împărăția lui Dumnezeu care este veșnică și nu este din lumea aceasta și Pământul pe care trăim astăzi ca într-o închisoare CORONA, cum îți iese? Ce atârnă mai greu?
ȘtergerePai stim ca USD a devenit mai puternic, era mai puternic în octombrie 2020 decât în octombrie 2015 și mult mai puternic decât în octombrie 2010! Ori de câte ori există o criză (2008 și martie 2020) oamenii își doresc dolari. Aurul a scăzut în perioada cea mai gravă a crizei din 2008 și 2020, iar USD a devenit mai puternic. Dolarul tinde să slăbească doar odată cu încheierea celei mai grave crize. Si monedele, chiar si USD nu au învins niciodată activele, cum ar fi proprietățile imobiliare și în special acțiunile.
ȘtergereEu speculez ca dolarul slabeste la iesirea din crize, dar in momentul cand devine slab nu stiu cum apare o noua criza care il intareste. Cand o criza apare ne arata ca sistemul „dolarului de hârtie ca monedă de rezervă globală” nu are valoare, indiferent de câte încercări de remediere. Si găsirea unei alternative este complicată desi se vorbeste de un nou acord Bretton Woods sau "moment Bretton Woods", care cred ca va fi foarte greu de realizat.
Cert e ca, mai devreme ori mai tarziu, va fi necesar un nou acord similar Bretton Woods. Atunci va fi foarte important de studiat ce se propune, CINE va propune și, fireste, ce anume se va accepta.
ȘtergerePana atunci, tot mighty buck va face legea (cu trucurile cunoscute, "miracol" din tiparnita).
asta e dilema lui Triffin, daca SUA nu tipareste banii aia, economia se contracta.
ȘtergereTotusi nu zice nimeni de ce intr-un an s-au tiparit mai multi bani decat in ultimii 30 de ani si de ce era nevoie de ei. Ce schimburi comerciale s-au facut de o asemenea valoare? S-au vandut tari si continente? S-a cumparat Luna? sau Antarctica?
Zilele astea nici nu cred ca se mai tiparesc, efectiv. Se jongleaza cu zerouri, care apoi se evapora...la fel de misterios cum au aparut.
ȘtergereCine sa faca vreun audit la FED ? Departamentul Trezoreriei USA e doar o anexa la "tiparitori".
eu ma refer ca daca nu se tiparesc bani moare economia, fiind necesar de un volum mai mare pentru schimburile comerciale. Dar daca se joaca cu zerouri si se tot vehiculeaza cifre astronomice, ma intreb ce s-a cumparat de ei?
ȘtergereCe am gasit momentan ca valoare este ca Biden a iertat toti studentii de datorii...cam cat PIB-ul Romaniei. Deci implicit ma intreb ca Biden daca vrea ne poate ierta si pe noi din pix, si ne puteau ierta si inainte pe vremea lui Nicu si in viitor cand vor mai veni alti Catu-isti care sa imprumute siu mai mult la buget. Jocul devine grotesq.
Statul știe totul despre noi de când ne naștem până murim. Nu avem în codul de bare de pe facturile la utilități toate datele personale? Nu am depus copie după cartea de identitate când am făcut contract cu furnizorii de apă, gaz, curent electric, servicii de salubrizare? Apoi, aproape toți angajații la stat sau la privat au avut nevoie de credit bancar. La pachet cu banii cash ai primit și un card de cumpărături în limită de 1000 lei pe care l-ai folosit. Eu l-am desființat când am văzut că pe extrasul de cont lunar apărea comision de administrare cont chiar dacă nu plăteam cu cardul. Așadar, nu te poți ascunde de Lucifer-duavolul care a inventat BANII. Cu armele și banii a controlat diavolul lumea, dintotdeauna. Acum însă este la sfârșitul dominației lui și va controla lumea nu cu criptomonede. O va controla cu UN SEMN implantat sub pielea omului. Ca să poată însemna și copiii, satana a răspândit teama de COVID pe planetă. Semnul va fi implantat cu seringa. Deci, chiar dacă ai banii cash în casă nu-i vei putea folosi. Nu poți intra să cumperi nimic, de niciunde dacă nu ai pe frunte sau pe mână SEMNUL. Trocul în natură nu va ține multă vreme. Și cel care poate vinde ouă, lapte, carne are nevoie de furaje și cum le cumpără dacă nu are SEMNUL? Biruitorii FIAREI vor fi cei fără semn, nu cei fără criptomonede!
RăspundețiȘtergereDar sa fim atenti ca acolo scrie ca fiara ii sileste pe toti sa poarte semnul, dar nu scrie ca a si reusit ce a planuit cu toata lumea.
ȘtergereAsa ca concluzie cu propaganda semnului, omul are deja dependenta fata de cipuri.
Nu mai exista individ ca sa nu aiba minim un telefon mobil asupra sa.
Din ce moment ai telefon ai semnul fiarei si postezi de pe fiara ta comentarii. Deci fiecare cu fiara sa. Numai pace!
Ca sa fi total fara cip, trebuie sa treci total pe analogic. Telefon analogic, semnal tv analogic, calculator analogic.
Eu ma indoiesc ca semnul fiarei este cipul, dar tot ce se poate. Cine stie?
Eu nu cred ca poti cunoaste ceva dinainte de a avea experienta respectiva, decat teoretic.
Realitățile pe care le descrie "Revelația" lui Ioan implică asumarea conștientă a unei lepădări de Hristos - abia atunci fiind întrunite premisele unui dezastru.
ȘtergereFaptul că utilizăm frecvent tehnologii care au cip-uri (PC, mobile, smart TV, card credit, card sănătate) nu înseamnă nimic.
E drept, introducerea lor pe scară largă poate constitui o avanpremieră, dar până nu apare condiționarea explicită a unei erezii (și, desigur, acceptarea ei conștientă), temerile nu trebuiesc exagerate.
Prin anii '80 a fost altă frământare, când apăruseră codurile "de bare". Iată că a trecut jumătate de veac și acele coduri nu ating cu nimic credința individuală.
Dar, în fine...cine trăiește cu frisonul "apocalipsa acum" tot nu se va liniști.
În ce priveşte numărul 666, simbolismul este mai complex, pt. că acest număr este un simbol cu dublu sens, superior şi inferior. În sensul superior, numărul 666 este un număr solar, al Îngerului Coroanei, Hakatriel. În sensul inferior, acelaşi număr este dat şi lui Sorath, demon solar, opus arhanghelului Mikael (Cel ca Dumnezeu - Mihail în creştinism). Deci Îngerul Coroanei şi Sorath au acelaşi număr, 666. La fel, Cristos şi Anticristul au un simbol comun, leul (cum arată Sf. Hipolit). Acelaşi simbol (666, leul) dar cu un dublu sens, opus.
ȘtergereSemnificaţia este aceasta: în manifestarea sa de la sfârşitul ciclului, Sorath (sau Samael sau Sar haolam) va folosi simbolurile lui Mikael, dar în sens invers, va lua aparenţa lui Mikael pentru a înşela, se va arăta ca Înger al luminii. La fel, Antihristul se va manifesta cu pretenţia de salvator, pretinzând că este Hristos la a doua venire. De aceea toate tradiţiile avertizează că la final va avea loc o „lucrare de amăgire”, adică operă de subversiune, prin instaurarea a unei spiritualităţi răsturnate, în care demonii se vor pretinde îngeri şi vor lua efectiv această aparenţă pentru a amăgi. Ceea ce prezintă apocalipsa în acel capitol se referă la lucrări demonice propriu-zise; simbolurile respective se referă la forţe şi contra-ierahii infernale. Nu are legătură cu instituţii umane, state gen UE, US etc si nici cu cipuri.
Rog doar propaganda comentatorilor sa se abtina la a comenta subiectul zilei. Daca tot sarim calul nu ramanem decat cu postaci care fac reclama la ceva.
Adam, te rog daca poti reformula ultima fraza. Poate sunt eu mai greu de cap dar nu inteleg ce vrei sa zici.
ȘtergereDeasemenea, este posibil ca limitele mele sa nu mi permita intelegerea textului bolded de tine. Cum este posibil ca un individ cu puteri limitate sa se dea Hristos? Cum poate Hristos sa permita acest lucru? La fel cum nu inteleg cum de a permis sa fie prins si torturat de niste jegosi. Asta chiar imi da de gindit desi sunt foarte credincios, nu neg ci doar ma intreb.
Dumnezeu nu ne interzice sa gindim, altfel ne lasa la nivel de legume.
Oare de ce ingerii care s mai slabi ca Hristos nu se lasa prinsi? Cind au venit cu puteri limitate si au dar piatra la o parte de la mormint, cum de nu au pus mina pe ei soldatii romani? ..foarte multe paradoxuri..
Prietene @citadela, sacrificiul hristic nu se poate masura cu rigla mundana. Daca ii "batea" pe toti, nu mai aveai crestinism, aveai Superman...Batman...ma rog, ce tromboane dau acum ăstia.
Ștergerecare ultima fraza? Am rugat sa comentam la subiectul zilei, nu propaganda semnului fiarei. Daca faci totusi propaganda ar trebui sa sti la ce faci reclama si sa ai toata cunoasterea semnului fiarei. Am observat ca majoritatea care propovaduiesc semnul fiarei habar nu au despre ce vorbesc.
ȘtergereE ceva foarte simplu.
Textul boldat este foarte clar, ce sa intrepretez?
"un individ cu puteri limitate" cum ai inteles tu intr-adevar nu se poate da Hristos. Avem si in istorie exemple de zeci de Hristosi de pe vremea lui Iisus care se dadeau Mantuitorul asteptat de iudei, unul chiar propovaduia sa puna mana pe sabie. Iisus nu a fost singurul care s-a proclamat Hristosul, au fost vreo 70 de cazuri, dar nici unul nu a avut foarte multi adepti. E ceva comun in istorie ca cineva sa se dea drept altcineva, asta nu inseamna ca au reusit.
La fel va fi cu venirea a doua a lui Iisus.
Aceleasi avertismente au fost si la venirea lui Hristos acum 2000 de ani luate in calcul de evreii care l-au respins, spunand de el ca e anti-Hristul care se da drept Hrist. Deoarece in mintea evreilor era mai convenabil un Hristos cu sabia.
Asa ca o intrebare mai pertinenta ar fi cum o sa il recunosti pe Hristos cand vreo mie de perosoane se vor declara ca fiind reintoarcerea Lui si toti vor face minuni. Sunt deja secte si religii care afirma ca sunt reintoarcerea lui Iisus, a doua venire de mai bine de 70 de ani, unii chiar de acum 170 ani.
Nu intelg de ce ar fi greu unui om care gindeste cu mintea clara, neinfricata sa l recunosca pe Hristos.
ȘtergereSimplu dupa minuni de anvergura mare, tatica, nu scamatorii de a lui Iozefini. Chestii serioase, cum ar fi zburat de pe un continent pe altul, mersul pe bune pe apa, orirea furtunilor, despartirea apelor...evident nu pe net, pe sticla, astea s toate minciuni de kkt, ci in fata maselor largi populare.
Ai auzit si văzut pe Dynamo?
ȘtergereUmbla pe apa, zboară, trece prin geamuri etc..
Pai asta nu se pune. S-a udat pe picioare :)
ȘtergereExact asta este Angela si Adam. Este agasanta indrazneala persistenta si uneori chiar obraznica a clerului catolic dar si ortodox de a impinge narativul adoptat de ei acum sute de ani bazat pe simplitatea si limitarile gindirii si a fricii celor de atunci.
ȘtergereAți observat că,mai nou, pe ambalajul produselor apare lângă codul de bare și CODUL de pe fiola cu COVID? Codul acesta are 3 pătrate care cuprind trei de 6.
RăspundețiȘtergereUn link, cu imaginea, se poate ?
ȘtergereButonați telecomanda pe Televiziunea Taraf și vedeți SEMNUL în stânga ecranului, sus. Este acelasipeste tot, și pe eticheta de la borcanul cu castraveți de la PROFI.
ȘtergereCodul QR are 3 patrate de pozitionare.
ȘtergereCele 3 grupuri de linii paralele din codul de bare EAN13 se citesc ca 6, lucru simplu de dovedit. Nu stiu insa daca patratul acela dn codul QR se citeste tot 6. Are cineva un link care explica asta?
Uitati aici o posibila schema https://www.businessinsider.com/questions-about-company-pentagon-has-managing-millions-internet-ip-addresses-2021-4?fbclid=IwAR0yQYRiTUY82QIOlgI0wfYjHKDqyDCNIjT_0dww0Dg-pRA1mOfFkgfe1wk
RăspundețiȘtergereMda...asta chiar e o știre demnă de interes.
ȘtergereO companie anonimă luată în brațe de Pentagon...probabil iar "un tânăr geniu într-un mic garaj"...
Am cumva presimțirea că povestea e legată de inițiativa Cyber Polygon de care amintea recent dl.@C.P.O.
Capetele "ițelor" íncep să apară.
Răbdare și tutun.
E o stire care merita atentie, consimt. Nu ma mira insa in exces.
ȘtergereCf. principiului "ce-i al Cezarului...", doar nu uitam ca Pentagonul a brevetat "paianjenul" (web). Si acum ce...a pus ghera pe doar(!?) 6% ? Ba mai si face publica treaba ?
Mai degraba cred ca s-au plictisit de anonimat si oficializeaza, blajini, controlul permanent.
Sa vedem insa ce stiri mai scot - si, mai ales, cum reactioneaza alti actori statali. Nu de alta, dar web-ul nu mai e un monopol, rusii si galbenii tot trudesc si ei la "net"-ul lor.
Si pe multe medicamente gasesti acest cod QR, azi am fost la un eveniment nefericit si era afisat pe un geam al bisericii un asemenea cod si sunt 4 patrate nu 3
RăspundețiȘtergereasta e o propunere recenta a lui Xi ca sa redeschida calatoriile si cine vrea sa mearga in China. Momentan cei cu supravegherea drepturilor omului s-au opus la ideea Chinei spunand ca chinezii ii pot supraveghea singuri pe toti cetatenii lumii, idee care nu este pe placul Establishment-ului occidental. Doar metoda cgasita de Establishment si care sa nu implice o derogare catre terte entitati va fi acceptata. Ceva in genul acordului Bretton Woods.
ȘtergereDaca totusi se va realiza certificate de calatorie cu cod QR care pot fi citite de la distanta de orice camera video, China va putea "cartografia" populatia lumii destul de repede. Ce se intampla cu informatiile respective nu stim.
Deci ăștia vor și banii precum bonurile de masă, pe care dacă nu le cheltui la timp la sfârșitul anului "expiră". Sigur datoriile si dobânzile aferente nu vor "expira". Dependență totală față de "sistem", cum îndrăznește cineva să ridice privirea,hop va fi taxat,venitul minim garantat anulat sau contul suspendat după cât ai deranjat, dacă te lasă sistemul fără un ban timp de trei luni sau ai contul suspendat timp de o lună de zile , chiar dacă ți-ai vinde bruma de lucruri pe care le ai,nu vei putea incasa bani, deoarece nu ai cont,fiind suspendat. Ăștia vor supunere totală și control total.
RăspundețiȘtergereMai gindeste te...ca nu au cum.
ȘtergereIdeea ca o masa uriasa de barbati SI femei NU VOR MAI AVEA NIMIC DE PIERDUT este cel mai infricosator vis al existentei lor. Nici un film horror nu poate descrie frica ancestrala a bogatilor in fata ecestei eventualitati...milioane de lasati pe drumuri care scrisnesc din dinti....i a aplica realismul invatat din istorie...cam naśpa...!
@ citadela
ȘtergereNu si daca situatia va fi extrem de grea iar viata lor va depinde de niste carduri guvernamentale pe care le vor primi doar cei aliniati.
Nu te gandi ca vor face ceva care sa socheze pe fata si sa atraga mania poporului fara a avea la indemana instrumentele potrivite de control.
Asa e. Revolutiile / rascoalele anterioare i-au invatat insa a-si disimula controlul si, mai important, a lasa supape pentru a evita concentrarea critica a frustrarilor.
ȘtergerePrecum finalul unui banc vechi : "I-auzi, Itzik...ne-nvata astia sa facem afaceri !"
Raspuns ptr.@citadela, desigur.
ȘtergereNu au cum, păi ridicați privirea în jur, chiar există milioane de bărbați și femei care chiar nu au nimic de pierdut, doar lanțurile robiei, și nici măcar nu scrasnesc din dinți, sunt sclavii fericiți . Păi numai în România gândiți-vă ca 60% din salariați nu ar putea suporta din salariu costurile unei chiri la o garsonieră mizera și totuși trudesc pe doi lei, fără a se revolta ba din contra ei sunt " dă dreapta" și îl blestema pe Iliescu , uitând că dacă Iliescu nu le vindea apartamentele în care erau chiriași la stat la preț de frigider ,astăzi ar fi fost locatarii în favele.
ȘtergereAngela,
ȘtergereRe:"Nu te gandi ca vor face ceva care sa socheze" ai mare dreptate iar Vesticii exact asta fac cu populatia lor, le infunda scrisnirea dintilor,lunar,cu un "ciorap" plin de bani, DEOCAMDATA!. In Can, Am. ii platesc $2000 sa stea acasa si sa nu faca git, insa cit timp, si mai ales UNDE VOR EI SA AJUNGA cu aceste aminari?
O mare intrebare ar fi:
De ce nu le pasa de acumularea INSTANTANEE a datoriilor astronomice? Oare ce au planificat ei referitor la acest dezechilibru cras! SIgur au ceva...vezi ca i cu bataie lunga!
O alta ingrijorare maxima este faptul ca cele mai avansate tari vestice Can, de ex, nu are Aur deloc = rezervele sunt intentionat lasate pe ZERO!
Banuim ca in lumea noua Au/Ag vor fi abandonate complet precum gazele si petrolul.
Peste tot sunt sclavi fericiti numai ca diferenta intre ei este imensa. Este de analizat de unde / cum le vine fericirea.
ȘtergereRealistul:
ȘtergereToate s calculate de sociologi si psihologi( cea mai populara facultate in vest) in asa fel sa AIBE INCA MULT DE PIERDUT.
Cred ma ca nu au doar lanturile de la picioare. Mai avem pina acolo.
Mai gindeste te. Romania este printre putinele state europene unde populatia locuieste in casele LOR intr un procent uluitor.
Noul sistem financiar este tot cel vechi cu mici adaosuri. In rest mituri.
RăspundețiȘtergereBanii care expira exista si azi. Un exemplu sunt diferitele bonuri valorice valabile pana la o anumite data. Le poti preschimba in bani la o valoare de obicei sub valoare nominala. La fel va fi si cu banul viitor care expira, il vei putea preschimba in ban care nu expira.
Si bancnotele de azi pot fi urmarite prin seria lor. Criptomoneda poate fi tiparita si pastrata pe hartie. Diferenta prea mare nu e.
mai intervine o idee buna aici cu bonurile valorice.
ȘtergereSe pot tipari bani de catre o autoritate nationala puternica, care nu e subsidiara a sistemului bancar interntional si sa creeze nuiste paturi econoimice sau finaciare paralele.
Cu aceste bonuri valorice sa poti sa iti cumperi o casa a ta personala, si numai o casa. Sau doar mancare, nu si altceva.
in acest caz la casatoria sau implinirea varstei de 16-21 ani ti se da bonuri valorand 100.000 euro sa iti cumperi sau construiesti casa. Acei bani nu sunt bani ci bonuri de construire. Sau bani pe un alt nivel guvernamental care sa asigure securitatea locativa a fiacraui cetatean,
si un bon pe zi gratuit din partea guvernului pentru mancare, fara nici o obligatie ci ca un drept ca te-ai nascut om.
Banii astia se pot crea foarte usor intr-o societate functionala si care nu e pusa pe crize. Ideea este fezabila si aplicabila in viitor in state care se vor trezi din kirajul finaciar actual.
@ Adam
ȘtergereFii corect pana la capat. Intr-o astfel de societate planificata si centralizata nu mai exista libertate. Si un mic detaliu: numai supusii vor beneficia. Ceilalti ...
corect pana la capat ??
Ștergeredaca 1 mort la 10000 cazuri inchide tara nu ar trebui ca 1 mort de la vaccin sa inchida programul de vaccinare?
Intreb ca au intrebat si altii si nu gasesc raspunsuri.
1 mort la 10000 de vaccinati
Ștergere@ Adam
ȘtergereSi in conditiile astea ma tot puneati la colt ca sunt panicoasa cand vorbesc de ultimii ani de asa-zisa libertate.
Daca Libertatea = „lipsa constrângerilor”, cu ce esti panicoasa cand ne vorbesti de constrangeri? Ca nu acceptam constrangerile este din nou discutabil. Se vede ca se accepta constragerile in masa prin votul majoritatii. Fiecare votam zilnic ce acceptam si ce nu, dar majoritatea decide. Panica vine din faptul ca nu ai incredere prea mare in oameni sa spuna NU constragerilor. Crezi ca oamenii vor accepta tot ce le spune asa zisa autoritate si asta da panica.
Ștergere"Crezi ca oamenii vor accepta tot ce le spune asa zisa autoritate" - recunosc. Asa este.
ȘtergereCred in puterea de "convingere" prin constrangere a sistemului si in lasitatea oamenilor. Aaa ... sa nu uit. Si in prostia lor. Ma bazez pe ea :)
Uita-te cati au curajul sa nu poarte botnita macar in aer liber si apoi te rog sa ma contrazici.
pentru ca majoritatea oamenilor au ramas niste copii, chit ca au 30, 40, 50 sau 60 de ani.
Ștergerepentru @Angela:
ȘtergereCând Iisus Hristos, adresându-se lui Dumnezeu, i-a cerut o amânare a suferințelor și a morții, ca viața să-i fie salvată, la sfârșitul rugăciunii sale, el a adăugat: „Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voieşti”, „Facă-se voia ta”, „Facă-se voia Ta şi nu a Mea”. Cu alte cuvinte, fie ca totul să se întâmple nu așa cum ar fi dorit el, ci așa cum trebuie să se întâmple conform voii Divine.
Adresându-se lui Dumnezeu cu anumite rugăminți, fiecare om trebuie să înțeleagă faptul că nu se poate baza pe îndeplinirea sută la sută a propriilor dorințe. Rugăciunea „Tatăl nostru”, oferită de Hristos, este pătrunsă de acceptarea voii Divine și de înțelegere: omul are dreptul la propriile dorințe și aspirații, dar cum se va petrece totul în realitate, dacă el va dobândi ceea ce dorește – se decide de Sus.
Adam, Se intelege insa...pina intr-un anumit punct. Daca mergem pe ideea:
Ștergere"Faca-se voia Ta" oare de ce nu s-a lasat prins cind a rasturnat toata piata schimbatorilor de bani cu fundul in sus dind in dreapta si-n stinga( ca doar nu crezi ca solizii aia cu bodygarzii lor stateau de papagali, sa le strice un trecator taraba de lovele), si deasmenea mai tirziu cind s-a eschivat( ca n-a sosit timpul, CARE TIMP???..ce mai inseamna si asta?, de ce a insistat pe "Voia Mea"
@ Adam
RăspundețiȘtergereVorbesti bine despre o spiritualitate rasturnata insa atunci cand te referi la simbolismul 666 nu poti face abstractie ca era valoarea birului pe care popoarele supuse o plateau Regelui Solomon.
Ca ea a fost matrasita din editiile mai noi ale Vechiului Testament (dupa 1918 la noi) si inlocuita cu 660 este o alta poveste (probabil aceeasi cu cea a schimbarii multor texte, inclusiv al Prohodului Domnului dupa cum am observat in Vinerea Mare urmarind cantarile pe telefon si vazand multe strofe eliminate).
ANGELA,
Ștergeresa mentionez cifra 616 care se crede ca de fapt era. Sa mentionez tratatele lui Crowley despre Bestia 666.... e deschisa biblioteca. Am spus pe scurt ca e vorba de spiritualitate rasturnata deoarece comentam o stire din china despre yuanul digital, care si el poate fi proclmat de albii bogati protestanti ca semnul fiarei, si unii comenteaza propaganda pura, nici macar idei. Diferenta intre o idee si propaganda este foarte clara, totusi multi vin si trantesc comentarii de propovaduire.
Subscriu, @Adam. Cateodata blogul seamana cu un convent iehovist. Sau ăia de se zbat in sala ca la balamuc, nush cum naiba le mai zice...pocaiti, mocaiti...din astia.
Ștergereconvent iehovist deoarece fiecare pare sa detina adevarul si nu dezbatem nimic, sau ca se discuta mereu de religie si credinta cand e vorba de bani electronici?
ȘtergereCine stie Cassius, poate in viitor nu mai avem nevoie de bani, doar de credinta. Daca eu cred ca frigiderul meu este plin de mancare, de ce nu ar fi??? Conform principiului incertitudinii pana nu deschid usa frigiderul este plin.
Eu cred ca China a ajuns la faza in care afirma: frigiderul nostru este plin, suntem convinsi, veniti si cumparati si credeti.
Oare se pregateste vre un eveniment care va anula orice datorie astronomica acumulat in ultimii ani. Oare asta poate justifica finantarea aberanta a cheltuielilor sociale cu trilioane de $ fara nici o jena politica reala?
RăspundețiȘtergereSalutare tuturor. Urmaresc de ceva timp blogul asta, si nu rar am citit lucruri interesante.
RăspundețiȘtergereimi puteti da si mie totusi un raspuns simplu la intrebarea : cine conduce Banca Nationala a Romaniei ? (nu ma refer la persoana fizica a lui M.Isarescu, desigur).
Salutare ! Da' niste intrebari mai usoare, asa, ca pentru noi, n-ai ?
ȘtergereBa da. Uite una : cine a castigat World Series la basse/ball in 1965 ?
ȘtergereIronic pot fi si eu. Ma gandeam ca pe aici sunt unii care ar sti,sau macar ar putea banui.
Scuze daca am incurcat.
din auzite, inca nu am stat sa studiez...
Ștergerecica sistemul actual bancar a fost creat de 3 banci, una in Washington, una la Londra si una la Roma undeva prin 1850. Cele 3 orase pot asigura dominarea mondiala. Ele detin toate bancile din lume, inclusiv sistemul bancar al Chinei si Rusiei, tot din auzite.
BNR probabil ca a fost o banca libera gen prima banca a Americii in 1971 dar odata intrata in structurile Eu, este subsidiara a celor 3 banci.
Cele 3 banci care au preluat toate bancile lumii cica ar avea la origine geometria sacra sau kabbala unde erau incifrate niste raporturi secrete intre om si ban, intre continentele lumii si guvernarea lor. Multi afirma ca sistemul bancar este magie pura inspirata de geometriasacra. Altii afirma ca este iluzionism. Altii au invatat totusi ca este stiinta.
Cert este ca cele 3 orase au o semnificatie aparte pentru toata lumea, si o companie deschisa in cele 3 locatii poate avea dominare globala. Asta calculata tot de stiinta lor.
Sistemul de creare a datoriilor e inspirat tot din kabbala sau geometria sacra sau cunoasterea pomului vietii. In momentul cand pacatele cresc (datoriile), trebuie sa cresti masa monetara, pastrand niste proportii de aur. Aceste proportii sunt calculate in aceste 3 banci dupa acre se comunica fiecarei banci ce are de facut. Chestia este ca cu toate predictiile de prabusire sistemul nu a colapsat definitiv dar a dat semne si fost redresat.
Acum o sa ziceti ca e tampenie sa spun ca toti banii sunt iluzionism si magie. Pentru noi da, dar ei iau decizii bazate pe stiinta lor, nu a noastra predata la universitate. Dar magia lor nu poate fi invinsa de nici un alt sistem deoarece a fost calculata dinainte. Si ei de asemenea stiu exact cat o sa dureze iluzia lor. E scris tot in pomul vietii din a carui roade se infrupta. Cele 3 banci doar asta fac, calculeaza raporturile din pomul vietii. Si au precizie foarte mare. De ce mereu banii iti ajung mereu doar cat sa traiesti? Deoarece pomul vietii la care au acces le calculeaza cam cati bani sa it idea sa nu mori de foame. Si daca accesul la pomul vietii pe care bancherii il au nu e magie, ce e? Stiinta, normal. Dar e stiinta sarpelui la care noi nu avem acces. Ce se preda la scoala si in academii sunt resturi. Stiinta e la Sarpe!
Acum am combinate religia si economia. Imi cer scuze dar am demonstrate ca din auzite doar asa poti sa apar cu un comment de propaganda religioasa despre Sarpe si sistemul lui. Sarpele sta in pomul vietii si doar mananca mere toata ziua, si acele mere le da alesilor lui din cele 3 banci sa ii poata calcula ratele dobanzilor pe care le are de luat de pe spatele pacatosilor.
Esquire:
ȘtergereOare stii cine a spus urmatoarea fraza:
"Let me issue and control a nation's money and I don't care about who makes the laws".
...aici este raspunsul intrebarii tale
Mayer Amschel Rotschild.
ȘtergereCel de a prostit autoritatile financiare ale Ludovicilor prezentand un depozit de aur ce apartinea unor colegi de breasla.
Daca nu stiam nici atata lucru,nu ma bagam in vorba.
Dar de ce a refuzat altcineva numirea in functia de guvernator,inainte ca aceasta sa/i fie data lui Isarescu, se stie?
ȘtergerePrea multe nu știu nici eu, incisivule nou coleg.
ȘtergereDa, în 1990 parcă i se propusese funcția lui Eugen Dijmărescu (parcă...sper să nu mă înșel) dar motivele refuzului rămân necunoscute.
Cât despre a cui e BNR...iarăși nu pot ști cu exactitate. Cert e că, încă de la fondare, ea a fost (și la noi) o reunire de capital privat - iar aici...mda, dacă tot știi de Amschel, e lesne să înțelegi că banii ăia privați erau...poate ai mai multora.
Unii bănuiesc că era capital exclusiv străin (deși nu neapărat exclusiv evreiesc). Cu toate acestea, misteriosul prim guvernator BNR, Eugeniu Carada, a utilizat ades fonduri secrete pentru sprijinirea românilor din Ardealul ocupat (chiar fără știrea lui Hohenzollern).
Exact știu doar cei ce fac parte din "cercul interior" (ca la FED), iar ăia nu vor da cu scrisul prin acest mic blog (vb.Angelei).
Desi tot nu m/am lamurit, e un raspuns mai demn de retinut.
ȘtergereMultumesc, Hayde.
Din pacate sunt foarte putine surse credibile despre Carada.
Sapi in locuri foarte personale si intime, de clanuri si familii ....astea nu s de nasul nostru.
ȘtergereAmice @Esquire...iti trec cu vederea ironia pentru ca imi plac oamenii...de duh.
ȘtergereUite un pont. Studiaza contextul 1945-1950 a BNR, cand comunistii au vrut, evident, s-o nationalizeze. Ar dura mult sa tot scriu eu acum (mai iute caut google basse-ball-ul tau).
Cu momentul 1945 nu te vei lamuri a cui e BNR...dar macar te vei lumina a cui NU era.
@Cassius
ȘtergereMultumesc de raspuns. Voi cauta.
Ma bucur ca stii de gluma - tu ai inceput cu <>
...cu "alta intrebare".
Ștergere@ Esquire
RăspundețiȘtergereDoar cativa oameni stiu situatia reala. Iar cei care stiu nu comenteaza aici. Chestii de teoria conspiratiei gasesti pe internet. Unele par sa aiba sens in ceea ce priveste ideea ca BNR nu ar fi chiar a ... Romaniei. Iar dupa cateva decizii controversate (ex. vezi si incrancenarea cu care s-au opus aducerii aurului in tara) iti dai seama ca asa este. Oricum sa ne bucuram ca inca mai avem moneda proprie (cat om mai avea). Dupa adoptarea eur va fi o simpla filiala a BCE.
ok. multumesc
ȘtergereE carte excelenta Datoria, primii 5000 de ani, scrisa de David Graeber. Dacă până la sfarsitul secolului XVII într-o tara toti erau datori regelui, ulterior regele a devenit dator unui grup de oameni care l-au împrumutat pe rege, primind in schimbul imprumutului, nicio dată returnat, dreptul de a face o banca, respectiv a Angliei. Si acest model a fost preluat usurel, usurel de toata lumea. Cine nu a preluat modelul...a se vedea istoria de după 1700.
RăspundețiȘtergereAți citit probabil toți romanul "Ivanhoe" al lui Sir Walter Scott. Dincolo de isprăvile cavalerești ce fac deliciul lecturii, acolo apare și cum se îndatora regele Ioan (fratele lui "Inima de Leu") la cămătarii evrei, și cum tot era silit la diverse concesii.
ȘtergereValeu ! Pai daca asa, cine n-a citit sa se grabeasca ! Nu de alta, dar acusi o cenzureaza zdrentele neo-mx ca fiind...rasista !
ȘtergerePe vremea aceea inca nu apăruse ideea unei banci nationale, romanul e superb. E o intrebare pe care o ridică autorul de mai sus, David Graeber: de ce nu se mai aplică jubileul, iertarea periodică de datorii. Ideea datoriei vesnice și a indatorarii a distrus lumea după 1700.
ȘtergerePe vremea aceea inca nu apăruse ideea unei banci nationale, romanul e superb. E o intrebare pe care o ridică autorul de mai sus, David Graeber: de ce nu se mai aplică jubileul, iertarea periodică de datorii. Ideea datoriei vesnice și a indatorarii a distrus lumea după 1700.
ȘtergereInseamna ca merita o lectura. Mi-o marchez.
ȘtergereDatoria consumatorilor este sângele care dă viaţă economiei noastre. Toate naţiunile-stat moderne sunt construite pe deficitul de cheltuieli. Datoria a devenit chestiunea centrală a politicii internaţionale.
ȘtergereDar nimeni nu pare să ştie exact ce anume e ea, sau cum să se gândească la ea.
Simplul fapt că nu ştim ce este datoria, chiar flexibilitatea acestui concept în sine – aici e sursa puterii sale.
Interesanta carte, dar nu rezolva problema. Macar ne lamureste ce nu inteleg ceilalti.
https://iasromania.wordpress.com/2013/07/13/datoria-primii-5000-de-ani-capitolul-i-despre-experienta-confuziei-morale