duminică, 26 iunie 2022

Aurul rusesc şi prostia vestică


Ăștia sunt proști sau mie îmi scapă ceva? Anunță Biden că la G7 s-a hotărât să pună restricții exportului de aur al Rusiei. OK, toate bune și frumoase, doar că ceva ne dă cu virgulă. Să vă explic.

Rusia este al șaselea exportator de aur la nivel mondial, cu exporturi estimate la 18.5 mld $. Treaba e de-a dreptul frumoasă când ne uităm la structura exporturilor și observăm că cel mai mare partener al Rusiei pentru aur este ... Anglia, unde Rusia exportă în valoare de ... 17 mld $, adică 90%! Bun. Pe locul 4 la exporturile de aur este Marea Britanie, cu o valoare de 21 mld. $. Anglia nu are mine, asta înseamnă că nu face altceva decât să revândă aurul rusesc. De fapt asta știam întrucât la Londra e cea mai mare piață de aur. Adică vii cu aurul tău acolo, îl tranzacționezi prin sistemele lor și ei își trag un comision. Făcând diferența, constatăm logic că Rusia este responsabilă pentru 80% din exportul de aur al Angliei. 

Poate „vă fură” faptul că valoarea totală a aurului tranzacționat la LBMA în 2021 a fost de aproximativ 300 mld $. Da, doar că această sumă include și tranzacțiile speculative, adică acelea în care își pierd fraierii banii. Rusia este țara care alimentează bursa de la Londra cu cel mai mult aur. Pe locul doi e Hong Kong(12 mld $) care e doar un interpus al Chinei. 

Întrebarea simplă este: cine pe cine sancționează? Fără aurul rusesc, LBMA e doar o frunză-n vânt, absolut toate speculațiile rămânând chiar și fără suportul teoretic. OK, rușii nu mai încasează banii de acolo, dar ei de vândut tot îl vor vinde întrucât nu se spune nicăieri că e musai să cumperi aur de la LBMA. Însă englezilor le zboară toate comisioanele și toată schema piramidală pe care-au pus-o la punct de atâta amar de vreme. 

Am vaga impresie că prostia e atât de mare încât în scurt timp va începe să doară. Și să vă când îi veți vedea pe englezi tremurând de frig precum câinii în ploaie și cerșind așa cum au făcut-o de nenumărate ori în istoria lor. Nu e mișto să-i vezi pe proști tăindu-și singuri creanga de sub picioare?


P.S. Să nu uit: de facto, rușii nu mai trimiteau niciun gram de aur direct pe piața londoneză încă de la primele restricții deoarece LBMA delistase rafinăriile rusești. Așadar restricția actuală e doar una formală. Până acum însă puteau fi totuși vândute anumite cantități de aur rusesc prin proxy-uri. 

Cred că e tare mare plictiseala pe la LBMA.

3 comentarii:

  1. Va rog frumos sa ma iertati in avans. Cat de necunoscatori puteti să fiți daca nu cunoașteți mecanismele interne ale unui aparat. Nu veți pricepe niciodata cum functioneaza calculand doar produsul aparatului. Ce fumigene fara sens sunt astea cu piata aurului si bursele speculative. Analiza prăbușirii economiei mondiale este derizorie. Exista si pașii planului si sistemul ce va urma colapsului, perfect explicați in documente si convenții si tratate. Oricine citește si intelege va descoperi ca 1+1= 2 si absolut toate actiunile din ăștia 20 de ani cel putin au un scop precis si un plan implementat perfect. Nu exista nici o vindere a europei pe bucati rusiei si nici o rusificare planetară. Articolele astea poate explica o mica parte din plan dar nu arata imaginea de ansamblu si nici actorii care implementează toate cele. Oamenii degeaba citesc toate grozaviile astea daca sunt programati mental de mici cu niste sabloane puternice si nu li se arată imaginea de ansamblu cu tot cu motivația din spatele masacrului. O lume condusa de un guvern mondial, cu 1 religie si o singura monedă digitală exact ca Turnul Babel asta este ce trebuie spus de la început.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si in plus numai 500 milioane de locuitori e Terra. Atat si nimic mai mult !

    RăspundețiȘtergere
  3. IMPERIUL SUA E IN COLAPSARE... MILITAR = PILOTI OBLIGATI SA SE IMUNIZEZE, ECONOMIC, POLITIC. CEA MAI STABILA MASA E CEA CU 3 PICIOARE. 2 SUNT TARILE NATO SI NOUL BRICS DAR CINE E AL TEILEA? ACUM E LUPTA PENTRU COLIVA SUA...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)