miercuri, 15 iunie 2022

BBB


O să vă spun un mic secret: se ştia încă de prin 1979 că cea de-a doua forţă a lumii contemporane, comunismul, urma să cadă. Atunci s-a luat decizia iniţială a renunţării la comunism. Ea însă nu a fost imediat pusă în aplicare. Primii paşi concreţi au fost făcuţi imediat după moartea lui Leonid Brejnev, atunci când nu s-au găsit soluţii coerente pentru înlocuirea sa. De aceea tronul de şef al URSS a fost ocupat de ex KGB-istul Iuri Andropov, cel care a condus strict pe nivel de avarie pentru doar şaisprezece luni. După ce-a dat colţul, locul i-a fost lua de Constantin Cernenko, un lider şters care, de asemenea, a apucat doar treisprezece luni de putere, „cariera” fiindu-i oprită, ca şi în cazul lui Andropov, de moarte. 

Suntem în 10 martie 1985. De mai bine de trei ani se picase la pace în ceea ce priveşte desfiinţarea comunismului şi al URSS. În Occident, cam de un an, informaţia depăşise nivelul zonei ultrasecrete, fiind cunoscută chiar şi în zona elitelor secundare şi terţiare ale societăţii, fiind în drum de migrare în păturile de jos. Ce s-a întâmplat atunci în URSS? A venit la putere un individ dubios, împins în faţă de spionajul britanic: Mihail Gorbaciov. Aparent aveam de-a face cu o nouă figură, cu un lider carismatic, al cărui scop era acela de a reînvia comunismul. Atmosfera sec-ideologică a şedinţelor de partid se schimba, automatismele de limbaj nu mai funcţionau, locul lor fiind luat de elementele concrete menite a „rezolva problemele”. Ca trăitor al acelor vremuri, vă pot spune că Gorbaciov a fost unul dintre cei mai buni actori pe care i-am văzut. Scopul său era acela de a prăbuşi URSS şi lagărul comunist, task pe care l-a executat impecabil. Ce-a făcut Gorbaciuv? A convins întreg poporul că „aşa nu mai merge”, că „nu funcţionează nimic” şi că e nevoie de o restructurare(perestroika). A fost suficient pentru a schimba percepţia la nivel individual de la „comunismul grandios şi revoluţionar” la „comunismul care trebuie schimbat”.

Trebuie să conştientizaţi că istoria structurată pe care o vedem azi, pe vremea aceea nu exista. Lumea trăia într-o nebuloasă. Şi, chiar dacă se luaseră anumite decizii, punerea lor în practică ridica provocări evidente. URSS nu era o jucărie. Era un stat având cea mai puternică armată a lumii şi un aparat compus din aşa-numiţii idioţi utili. De ce idioţi? Pentru că mulţi dintre oamenii aceia credeau în comunism. Iar celor mai tineri credinţa le venea din educaţie, acea spălare a creierului efectuată eficient şi cu multă atenţie de către comuniştii iniţiali. 

De un idiot util am avut şi parte noi, pe aceste meleaguri. Ceauşescu chiar credea în comunism. Transformat dintr-un sărăntoc agramat în preşedinte de ţară şi jucător de nivel superior pe scena internaţională, Ceauşescu nu avea cum să nu creadă în comunism. Ştia în ce condiţii trăise şi, de aceea, obsesia sa era construcţia de locuinţe pentru oameni. Îşi proiecta întotdeauna Bugetul pentru a avea excedent, iar excedentul îl băga în blocuri. Privind cu ochii de acum şi văzând mizeriile de „cutii de chibrituri” comuniste, am putea să-l acuzăm de prostie. Cum naiba să bagi banii în blocurile acelea infecte, cu camere mici? Ceea ce nu realizează cei care privesc cu ochii de azi realizările lui Ceauşescu este că pentru majoritatea covârşitoare a celor care ocupau „cutiile de chibrituri” din vremea aceea, mutarea la bloc însemna un salt teribil din punct de vedere al confortului. Multe dintre casele ţăranilor de atunci - ale celor proveniţi din „talpa ţării” de dinainte de Război - constau într-o cameră, maxim două, construite din paiantă şi fără cele mai elementare utilităţi. Blocul lui Ceauşescu - atât de hulit azi - era un teribil salt de confort pentru foarte mulţi dintre cei de atunci.  

De ce vi l-am prezentat pe Ceauşescu? Păi el este unul dintre puţinii lideri ai lagărului comunist care cunoşteau planul de dărâmare a sistemului. Însă pentru el, ca idiot util, nu exista alt model social. De aceea întreaga sa activitate din anii 80 s-a concentrat pe plata datoriilor externe pentru a-şi câştiga independenţa şi pentru a conserva sistemul comunist în România. Ceva mă face să cred că Ceauşescu spera ca România să aibă destinul Chinei. Probabil prin zonele în care avusese acces, „acei domni” i-au promis asta, dar ceva nu a funcţionat. V-am dat de mai multe ori discursul lui Ceauşescu din momentul anterior căderii sale(îl puteţi vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=bbFbjnJK8NI). Abia privindu-l cu ochii de acum înţelegem cu adevărat mesajul transmis. Mai ales atunci când vorbea despre „aceste grupri şi aceşti domni”. Fără doar şi poate Ceauşescu credea că se poate salva şi-şi poate salva sistemul politic. Asta deoarece, dincolo de ipoteticele asigurări pe care le primise, el orbise. N-ai cum să nu înţelegi că eşti pe ducă decât atunci când eşti orb. Iar el fusese orbit de mult. 

Cum oare ar putea cineva crede că se poate salva având în jurul său o târlă de imbecili slugarnici care nu ştiu altceva decât să urle din toţi bojocii „Ceauşescu Eroism/România Comunism”? De aceea spun că Ceauşescu era orb. El credea că are poporul strâns în jurul său, fără să înţeleagă că la nivel de popor judecăţile n-au cum să fie altfel decât superficiale şi că poporul l-ar fi strâns de gât. Aşa cum s-a şi întâmplat, de altfel!

Revenind la începutul articolului, o să vă întreb însă de ce a căzut comunismul? Da, şi eu am crezut teza falsă conform căreia comunismul a căzut ca efect al situaţiei economice dezastruoase, ceea ce este absolut fals. Realitatea ne arată că nu e nevoie de o economie strălucită pentru a perpetua un sistem social. Uitaţi-vă doar la sistemul în care trăim: cu o economie dezastruoasă continuă să subziste fără probleme. Aşadar a fost altceva. Care-i însă acel ceva? 

Comunismul a fost dărâmat pentru că în bucata aceea de lume(din care am făcut şi noi parte) nu se mai putea face nimic. Se pierduse aproape total adeziunea populaţiei, iar anchilozarea se vedea la toate etajele puterii. De aceea s-a preferat „închiderea subiectului”. Însă comunismul n-a fost închis. A rămas o ţară care a făcut o ciudată tranziţie: China. De ce s-a întâmplat aşa? 

Pentru că acolo  s-a făcut un alt experiment. China a fost laboratorul în care s-a pus în practică „noul comunism”, cel care urmează să fie implementat la scară mondială. Dărâmarea comunismului european a fost o acţiune de tipul „Bild Back Better”. Fără o dărâmare a monstrului disfuncţional în care se transformase comunismul n-ar fi putut să se repună pe tapet aceeaşi paradigmă deoarece lumea ar fi arătat cu degetul. Aşa, dărâmându-se din temelii şi experimentându-se un nou model în China, s-a putut lua un răgaz necesar uitării. Şi, iată, acum se revine în forţă la vechile concepte. Cam despre asta este vorba în tot ceea ce am trăit până acum şi-n ceea ce urmează să trăim.

35 de comentarii:

  1. Europa se afla in plin fascism corporatist, nicidecum socialism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa cred si eu. Se profileaza dictatura corporatiilor.

      Ștergere
    2. Se profileaza? :)) Poate nu ești destul de informat, de aia nu vezi! :)

      Ștergere
  2. S a știut ce vine.
    La câteva luni după dec. ‘89, am mers la un depozit din asta de mărfuri industriale
    Era acolo tot ce vrei și nu vrei in materie de piese de schimb Dacia, truse de scule, tor ca îți trecea prin minte
    Pe piata nu găseai nimic ai înainte si după.
    A venit un evreu si ne a apus ca industria românească era un morman de fiare vechi, când telwfonul mobil era in cercetare la IPRS Băneasa…
    Da, totul a fost fier vechi, transformat in fier vechi
    Fomiștii aia din occident au adus utilaje ai au luat pana si fierul beton din halele industriale
    Aceiași securiști, astăzi încearcă sa si dea legi…
    1950-2022, 72 de ani
    Cam e vremea sa mergeti la loc cu verdeața bibicilor, deși drumul vostru merge către iad

    RăspundețiȘtergere
  3. Va citesc regulat de cateva luni si chiar distribui art. d-v. in lista de prieteni . Este pentru prima oara cand nu cred in ceea ce afirmati in esenta articolului . (unul care in 87 , desi era nr 1 intr-un colectiv de 50 de muncitori a refuzat explicit carnetul rosu)

    RăspundețiȘtergere
  4. In Romania lui Ceausescu n'a fost comunism ci national socialism, bolsevismul din anii 50 cel paukerist a fost desfiintat de Dej si Ceausescu in anii 60. Ca vreti sau nu sa recunoasteti, Ceausescu a fost un politician extrem de abil apreciat de omologii sai, insa ajuns la varsta senectutii nu a stiut sa se retraga, fiind atacat in continuu si de exterior dar mai ales din interior (inclusiv prin cabinetul 2 care i'a fost impus ). Si iar trebuie respectat faptul ca in ciuda imensului sabotaj cvasi permanent intern (prin patura kominternista a pcr, brucan, gogu, neulander, si cea kgb ista a secu, armata, dia gru, pacepa, militaru, kostyal) a construit Romania moderna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice sistem are un timp al lui de crestere dupa care degenereaza. De ce?" Factorul" om (needucat sa fie cinstit pentru ca spiritual este foarte important sa urcam si sa evitam caderile de prea de sus) devine foarte usor lacom si mincinos. Cincinalele umflate din pix seamana cu metoda masonilor de a ascunde realitatea sub straturi groase de discursuri de multe ori nationaliste. E al naibii de rau in Romania! E multa coruptie si multa lene, diplome luate pe nemerit si restul situatiilor ce ne duc spre prapastie. Cu toate acestea, masonii isi văd mai departe de amestecul lor peste tot, temandu-se ca nu cumva prostii neinitiati sa inteleaga mecanismul stricat de ei si sa-l repare.
      Pana cand omul nu-si va insusi lectia cauza efect si efectul bumerangului ce atinge uneori abia a treia generatie, crestinismul nu va patrunde in constiinta oamenilor. Daca de frica a ceea ce putem lasa pe umerii urmasilor nu ne sinchisim, o sa ne sinchisim când auzim cuvantul iubire, cuvantul cheie in crestinism?
      Asa cum peste africanii pagani, de multe ori traind intr-o lume a samanismului si invocării spiritelor nu intotdeauna benefice au venit cativa crestini dornici de a crestina toata lumea, sau niste musulmani la fel de dornici de a face deschideri islamice, peste romani a venit crestinismul. Fara a fi in profunzime asimilat. Romanul traieste inca intre lumea ielelor si a altor spirite razbunatoare si intre Iisus neinteles nici acum dupa 2000 de ani.
      Va mai curge multa apa pe Dunăre pana când romanii vor intelege ca dacă ii doare-n cot de Romania si urmasi indiferenta vor culege din planurile luminii.

      Ștergere
    2. Romania este capusata la modul mizerabil de Securitate (sub toate formele sale) din 89 pana azi, iar securismul a devenit chiar un mod de viata, nu doar institutional. Pana cand nu vom scapa cu adevarat de Securitate si multitudinea securistilor vanduti tradatori si foarte foarte prosti Romania chiar nu are nicio sansa, restul sunt vorbe goale sa treaca vremea

      Ștergere
    3. Gresiti cand spuneti ca romanii traiesc inca in lumea ielelor, complet neadevarat. Va contrazic toti sfintii si martirii dati de natia romana. Daca ar fi sa'i luam pe cei ucisi in gulagul bosevic acestia sunt la ordinul sutelor de mii (inchisi pe criterii de credinta). Ce poate fi mai presus de dragoste asi sacrificiul lui Mircea Vulcanescu, pe cand era aproape mort in Zarca Aiudului s'a culcat pe jos punand un detinut mai tanar sa se culce peste el ca sa nu fie in contact cu betonul inghetat, spunandu'le tuturor prezenti "sa nu ne razbunati" , este crestinism trait sau nu?

      Ștergere
    4. "Pana cand nu vom scapa cu adevarat de Securitate si multitudinea securistilor vanduti tradatori si foarte foarte prosti Romania"

      Nu ai cum. Asa e poporul, asa sunt si conducatorii si "elitele".
      Singura optiune este sa schimbi poporul, adica sa emigrezi.
      Ce atata tam, tam? Peste 7 milioane de oameni au facut-o deja si alte milioane o vor face in urmatorii ani.
      Case closed!

      https://www.youtube.com/watch?v=ACQOlIP-OQs&t=40s
      https://www.youtube.com/watch?v=NfyQXUhdZU8
      https://www.youtube.com/watch?v=OteFv-rJsYI
      https://www.youtube.com/watch?v=if_MZhzKeNU
      https://www.youtube.com/watch?v=19hR8YVbg7Q
      https://www.youtube.com/watch?v=ElvTdXSfMNw
      ...

      Ștergere
    5. "Singura opțiune este să schimbi poporul, adica sa emigrezi."
      Da, ÎNCĂ mai poți dar pentru cât timp, ...un an , doi?...Inainte de stingerea luminii si inceperea caftelilor pentru resursele locale scoase la bătaie.

      Ștergere
    6. "Da, ÎNCĂ mai poți dar pentru cât timp, ...un an , doi?"

      "Un an, doi" reprezinta timp... "cacalau Maria Ta!" pentru cine nu a emigrat si vrea s-o faca in perioada urmatoare. Pentru persoanele care stapanesc foarte bine o meserie usor "portabila", de la zidarie pana la IT, tinand cont de cererea mare de astfel de profesionisti, emigrarea este usor de facut. Daca mai au si ceva resurse financiare sau sunt antreprenori, emigrarea devine de-a dreptul triviala.
      Una e sa pleci ca profesionist pe o meserie ceruta, alta e sa te duci la muncit "orice" si ajuns zilier prin agricultura, prin spalatorii auto, la ingrijit batrani, etc.
      Una e sa pleci cu cativa firfirei in buzunar, alta e sa dispui de ceva capital pentru traiul zilnic, pentru o eventuala (re)calificare pe plan local, sau chiar pentru achizitia unei locuinte.
      Una e sa pleci la munca, alta e sa-ti muti afacerea/investitiile sau sa cumperi/deschizi o afacere/investitii pe plan local.
      Desi emigrarea este posibila si fara restrictii, nu este la fel de usor de realizat pentru toata lumea. Cu toate acestea un mod de gandire ca in povestea cu "drobul de sare" este total contraproductiv.

      In perioade de inceput a razboiului vorbeam cu cineva despre faptul ca voia sa "investeasca" in imobiliarele din Bucuresti "ca sa nu piarda banii" din cauza razboiului si a inflatiei ce urmeaza. I-am explicat ca este o idee foarte proasta sa arunce/blocheze o caruta de bani pe un apartament din ghetoul bucurestean sau din Cluj, catunul ala cu ifose, cand cu exact aceeiasi bani poate cumpara un apartament identic in Valencia sau in Lisabona. Pe langa faptul ca va avea un randament mai mare la chirie, Peninsula Iberica este si cea mai ferita din Europa in caz de razboi. N-a ascultat si a cumparat in Bucuresti un apartament cu doua camere la un pret colosal. Cand a vazut apartamentul avea un pret. Peste o saptamana pretul cerut de vanzator crescuse cu 20k euro pe motiv ca "e cerere mare". L-a cumparat la pretul asta marit "ca sa nu cresca mai mult". S-au comportat exact ca tantalaii care s-au ingesuit sa faca stocuri cu baxuri de hartie igienica, ulei, etc.
      Asitia sunt genul de oameni care se plang ca "n-au avut noroc in viata" sau "ca-i fura" guvernul, ue, americanii, masonii, reptilienii, etc. dar in realitate ei nu inteleg nimic din ceea ce se intampla in jurul lor si sunt prosti de bubuie.

      https://romania.europalibera.org/a/blocaj-imobiliare-preturi-apartamente/31867042.html
      https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ce-intampla-pretul-locuintelor-romania-analist-cel-mai-prost-moment-investesti-imobiliare-1_62a848a95163ec427191d3ee/index.html

      Ștergere
    7. Anonim 17 iunie 2022, 13:03
      Hai sa nu generalizam ci sa analizam pe scurt dar detaliat:
      - "ca profesionist pe o meserie ceruta" nu mai prea pleacă nimeni deoarece cererea este absolut uriașă in România in constructii, IT actualmente cu salarii comparabile celor din afara( dupa ce scazi toate cheltuielile si taxele aberante de acolo). Aici esti acasa, si nu trebuie sa locuiesti pe camp in containere infernale infestate de soareci pentru a reuși sa economisesti un ban de întoarcere după un "un an doi". Inchirierea unui apartament in UE ar reduce automat castigul cu 3 SFERTURI( in prezent lumina si gazul ITI PAPA RESTUL)...Automat asta ar însemna prelungirea muncii neplacute în străini practic pentru toata viata pentru a putea pune ceva deoparte.
      - Cine cunoaste alte metode "minune" minte!

      Ștergere
  5. Cum şi-ar putea stăpâni un RÂS DIABOLIC acei domni" când Maimuța /maimuțele dau banana , aurul ,dau şi copacul pe mărgele şi artă ( hârtii printate ,bancnote goale ) ?
    Nu , nu se pot stāpânii !
    Apoi , Maimuța ,maimuțele se vor omorâ _ PENTRU TEREN .
    CARE TREBUIE să dea IAR : banane aur , copaci ....
    "Acei Domni " sunt torpilorii PERFECȚI .
    Şi de mai scriem _ îi ÎNVĂȚĂM . BINE .

    RăspundețiȘtergere
  6. Am colegi in Germania si Suedia care abia au reusit la pensie sa-si achite ratele la apartamentele mai modeste decit cel "ceausist" in care locuiesc eu intr-o resedinta de judet amarit.
    Ei sint multumiti ca si mine (eu l-am cumparat platit integral in 1994 cu banii strinsi pentru un tv color. Are 2 camere, baie, bucatarie, hol lung la intrare, hol mic intre baie si dormitor, balcon inchis cit latimea sufrageriei, total 50 m.p.) pentru ca au cheltuiesi cu intretinerea si utilitatile acceptabile in situatia de criza energetica actuala.
    Atunci toti il laudau pe Ceausescu pentru ce construise.
    Acum toti ii injura pe epigonii lui de la conducere pentru ce demoleaza.
    Tu bati cimpii fara gratie ca sa nu faci foamea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Am colegi in Germania si Suedia care abia au reusit la pensie sa-si achite ratele la apartamente"

      Recomanda-le sa le vinda cit mai sunt pe val imobiliarele pe acolo si sa revina in tara..., înainte de tăvălugul energetic inevitabil...părerea mea :))

      Ștergere
    2. "Recomanda-le sa le vinda cit mai sunt pe val imobiliarele pe acolo"
      O alegere inteleapta.

      "sa revina in tara..., înainte de tăvălugul energetic inevitabil..."
      O alegere foarte proasta.
      Eu m-as duce mai spre sud, intr-o tara cu o economie mai decenta si mai calda de la natura. Italia, Spania si Portugalia sunt primele de luat in seama. părerea mea :))

      Ștergere
    3. Anonim17 iunie 2022, 13:08
      "Eu m-as duce mai spre sud, într-o țară cu o economie mai decentă"
      Amice, asta-i un mit care nu mai exista. Toate economiile tind spre zero, spre lada de gunoi a istoriei. Tot ce aparține lumii vechi va fi luat cu farasul. Lumea va realiza in curand ce înseamnă "rolling blackouts" sau tavalugi energetice, intreruperi de curent electric, benzina, motorina...

      Da, si crezi ca in conditiile unei isterii generale sudistii tai: italienii, portughezii sau spaniolii vor fi la fel de "primitori" ca si pina acum?
      Ia mai gindeste-te! Altii isi indreapta privirile spre Africa in conditiile foamei care se intrevede la orizont...Serios???...AUCH!

      Ștergere
  7. Daca s-ar face acum un referendum ale carui intrebari sa fie daca dorim loc de munca sigur, casa oferita gratis de Stat, asistenta medicala gratuita, scoli gratuite, preturi fixe sau subventionate, sa vezi ce de succes ar fi iar comunismul/socialismul...Nu traieste nimeni cu principii si doctrine, tot omul vrea siguranta zilei de maine, mancare, caldura, liniste si pace.Popoarele ce au cunoscut socialismul se vor intoarce mai devreme sau mai tarziu la el...a spus tovarasul Kim Ir Sen imediat dupa 1989.Cred ca istoria ii va da dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  8. Permiteți d-le autor, să nu fiu în totalitate de acord cu Dvs.
    Ceaușescu a fost un român autentic, cu plusurile (înțelegerea lumii) și cu minusurile (orgoliu, fandoseală) lui.
    Căderea comunismului hotărâtă în 1979, mi se pare un bluff, un fel de istorie interpretată postfactum.
    Succesiunea rapidă a trei secretari generali ai PCUS o văd mai degrabă ca o serie de evenimente naturale. Despre ascensiunea la putere alui Gorby, se pot specula multe- până la a-l categorisi drept *agenturili*- mie însă, omul mi s-a părut un comunist reformist sincer, dar cu un *obiect al muncii* nereformabil.
    Economic, politic și chiar social, Ceaușescu a fost cel mai bun conducător al românilor de până astăzi (2022). România n-a avut o rată a dezoltării mai mare vreodată ca atunci.L-am văzut ca pe un comunist veritabil, fără proprietăți- să nu uităm că și chiloții pe care îi purta erau *pe inventar*; doar în folosință(idee pe care a vrut s-o impună întregii țări)-dar cu lipsurile personale generate de o educație mai mult decât precară, o origine socială mai mult decât modestă și cu constrângerile ideologice pe care și le-a asumat.
    Cei mai mulți conducători din storie au fost trădați de camarilă sau de pretorieni. Sau de ambele. Ceaușescu n-a făcut excepție de la acestă regulă.
    Eu consider kkomunizmul a fost aruncat la lada de gunoi pentru că *nu mai livra*-vorba coprporatisță de azi, adeca nu mai dădea rezultate în proiectul controlului total al bizonilor.Li se rupea și atunci și acum- păpușarilor- de adeziunea poporului la ideologia momentului.
    Din fericire, încă n-au găsit înlocuitorul perfect.

    RăspundețiȘtergere
  9. Articol exceptionel! Gorby era al britsilor sau era al gruparii germane din KJB? S-a renuntat la soviete cand s-a realizat constructia aialanta frumusica Evropskaya Soyuz. Actuala conducere a Rusiei este o defectare sau o sceneta ? China prea a fost scapata usor pe drumul comunismului, iar justificarile intelighentiei anglozaxone nu rezista, deci poate parea corect si logic ca Sino sa fie o scena.
    Apropo Hitler era evreu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Actuala conducere a Rusiei este o defectare sau o sceneta ? "

      Este clar o sceneta, piesa de teatru shakespeare-ian, nu alta, regizat la mare arta. Priviți cit de calm și relaxat este întregul "corp de ballet" din turnurile K-ene.
      Nu se simte nici o agitație, nu se declara nimic...totul merge conform planului.

      Ștergere
    2. Nu ie scieneta ie razboi si pace.

      Ștergere
  10. Să trăiești frate DD ! Putem să facem o lume mai bună ? Eu zic da . Build Back Bether , ceva de genul. Această lume trebuie reinițializată ! Ascultam aseară pe domnul Primo Laurențiu zicând că a frecventat forumurile G20. Și că este de acord cu anumite decizii. Dânsul spune că ar trebui 1 copil per familie ca în China. Dar dânsul are deja doi , prea mult ! Trebuie sancționat ! Glumesc pe jumătate :) Păi China a decis că nu este ok, populația lor îmbătrânește la fel ca a noastră. Sântem în aceeași barcă. Cea a timpului care trece, necruțător și va lăsa răni ! Sindromul maimuței îl veți vedea de curând ! Toate gunoaiele din lume nouă, vor înlocui pe cea veche ! Pe noi, ne vor înlocui. Vom vorbi de Dacia Africană. Mă iertați că sânt dur dar trebuie. Atenție Diana Sosoaca, vezi cum îți alegi consilierii , atenție mare . Am fost și eu Meritocrat, degeaba dacă la vârf este un Primo Laurențiu. Vrei consilieri ? Mă suni draga mea și îți povestesc eu cum va fi ziua de mâine. Sper să nu adormi sânt ca tine când încep să grăiesc, nu mă mai opresc. Scuze frate DD îmi dau și eu cu părerea.. Doamne ajută numai bine !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey, oameni buni, vă jucaţi cu conceptele şi vă "îmbăiaţi" în ele, fiecare cu jucăriile lui, uitând de imaginea de ansamblu (complexul de "piscine" în care se joacă grupuri mai mari sau.. şi mai mari).
    Un Sistem nu poate fi perceput şi înţeles de la nivelul său de funcţionare, ci, vorba espertului, trebuie privit mai de departe (oculistul ar zice că la cel puţin 20 cm de obiect, ca să vezi ceva...) adică, precum în exemplul de mai sus : de ieşit din "complexul de acvarii", în care omuleţii sunt introduşi, pentru a vedea imaginea de ansamblu.
    Comunism, capitalism, fascism, feudalism... şi multe alte "isme" : ca orice schismă, doar separă. Şi atât. Jucării pentru copii, să nu se plictisească pe Tărâmul de Joc (în acest caz această planetuţă).
    Problema nu este a Jucăriilor ("păpuşele" numite cum am amintit mai sus, dar şi cu alte simpatice şi şmechere nume), ci a Păpuşarilor, "băieţii deştepţi" (nu doar din energie, vorba lui ştiţi voi cine) care învârt de multe, foarte multe milenii Jocurile pe Planetă.
    Comunism - capitalism, e ca Steaua cu Dinamo înainte de 1990. Mintea trebuie ţinută ocupată cu ceva...
    Dar haideţi să vedem practic : o bună parte din nebunia "tov-ului" de până în 1990, mai ales din ultimii ani de dinainte de căderea (mult-programată) se baza pe informările sale primite de la CSP (Consiliul de Stat al Planificării), ce avea sediu într-o clădire de pe Calea Victoriei unde în prezent a revenit, frumos şi cuminte, Ministerul Economiei... al României, cică.
    Iar acest CSP îi transmitea constant tov-ului că totul este ok, că poporul este hrănit şi mulţumit, că totul merge ca pe roate. În acelaşi timp, se îngrijea ca "boborul" să nu îi lipsească... lipsurile, adică, precum în prezent, acele lipsuri (în primul rând alimentare) erau programate, precum acum preţul la pompă la combustibil - nu de alta, dar nemulţumirea trebuia întreţinută la foc mic, pentru a fi alimentată cu muultă benzină când urma să se dea ordinul de execuţie.
    Punctul esenţial este următorul : acest CSP era constituit, în cea mai mare parte, din... evrei. Adică, mai direct şi real, din khazari (am tot scris despre asta, puteţi găsi pe net info detaliate despre toată această poVeste).
    Bun, realizez acum că ar fi prea multe de spus, mai ceva ca într-un articol, aşa că nu mai insist, ci doar mi-amintesc cum în 1991, cam în zilele în care "Gorby" se pregătea să declare falimentul şi dispariţia URSS (în veritabile show-uri televizate, de altfel..), taman atunci, ca tânăr major (şi preocupat de "mistere"), citeam deci în primăvara lui 1991 cum presa "ezoterică" vorbea de "profeţiile lui Nostradamus" care spunea că în vreo 73 de ani şi jumătate, parcă, acea "fiară" (identificată cu comunismul) urma să dispară. Şi, făcând chiar atunci complexele calcule aritmetice, rezulta primăvara/vara lui 1991 - ceea ce s-a şi "întâmplat", de altfel. Ce fain băiat Nostradamus ăsta, cum de ştia el cu 500 de ani înainte ce se va întâmpla... iar presa vremii, bună samaritmeană, cum ne informa aceasta, imparţial.
    De câte dovezi ar mai fi nevoie să vedeţi ceea ce şi orbii extra-planetari remarcă ? Iată, băieţii cu "planul de lucru" bine stabilit chiar acţionează "muncitoreşte", nu lasă nimic la voia întâmplării...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt Noul Univers Christalin … Asa este, cum ai scris! Adica sus de tot … sunt aceiasi. In plus mi-a placut expresia “ aveau grija sa nu le lipseasca… lipsurile”. Sincer, nu m-am gandit in profunzime la acest aspect, dar realizez acum ca asa a fost si asa este!!! Bravo, esti un realist si vezi totul in ansamblu, nu precum altii decat cioburile.

      Ștergere
  12. Şi ar fi (prea) multe alte info. Ce vreau să punctez ?
    Dragi colegi (de suferinţă planetară), lăsaţi ciorovăiala de microbişti şi ridicaţi-vă doar o ţâră din fotoliu, poate şi chiar cu efortul de a ajunge pe vârfuri, pentru a vedea Imaginea de Ansamblu - acolo unde dispare orice ideologie şi unde, cumplit, descoperiţi doar teritoriul "fierbinte" al unora coloraţi în prea puţin alb şi prea mult negru.. cu aer (re)condiţionat extrem de rece, unde ideologia este una singură : cea a (ne)iubirii de om, a subjugării şi controlului, plus manipulare la greu.
    Restul jucăriilor / conceptelor / ideologiilor sunt doar compost pentru ţugulanii ce se cred "frumoşi şi liberi", când ei nici măcar iobagi nu sunt. Ci de-a dreptul sclavi - pe plantaţia nebunilor.
    Dar, Vremea a sosit, "pluguşorul" (arăturile de Primăvară Cosmică) chiar s-a pornit, doar pământeanul să se trezească, că, în rest, Universul lucrează. Îşi face temele.
    Iar noi ?..

    RăspundețiȘtergere
  13. La tinerete altfel statea treaba in Romania. Rafturile erau pline. La noi , ca si la sirbi s-ar fi potrivit un titoism. Un fel de magar-capra , nicidecum nu ne ridicam noi la inaltimea unui pur-singe.
    Ar trebui specificat : sabotorii au fost romanii , care sictiriti de comunism , si-au bataut joc de tot ce faceau/construiau. Nu orice popor se preteaza la socialism/comunism. Pe linga asta au mai fost si masoneria comunista cu taica Jon Iliescu, Brucan, Neulander...etc. Pe linga asta a mai fost si prostia lui Ceausescu care imbatrinise si pierduse controlul. Dar ATENTIE in epoca care vine se pot face mult mai multe datorita robotizarii , digitalizarii , AI etc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Baietii cu adevarat bogati si puternici care doresc NWO au vrut sa uneasca Estul Europei cu Occidentul. Fix de aia a cazut blocul comunist est european, era un pas in proiectul lor globalist. Ceausescu voia independenta , suveranitate si incet , incet a fost sapat prin intermediul securistilor, deconectat total de la populatie, care oricum era satula pana in gat de sacrificii. Evident comunismul dictatorial a fost schimbat initial cu un capitalism de vest salbatic si acum va fi înlocuit cu un comunism de catifea, specific europei occidentale. Unirea populatiilor se face intru saracie nu se imbogateste toata lumea. Putem vedea pauperizarea accelerata in occident.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe ce informatii se bazeaza autorul cind afirma: “ A venit la putere un individ dubios, împins în faţă de spionajul britanic: Mihail Gorbaciov.” ? Citeva surse va rog, nu presupuneri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rogu-te nu mai fi naiv si amuzant :)) Pai daca existau informatii de genul asta crezi ca le mai tinea CIOACA, fenta(smecherilor din virf) in fata ivavnilor fomisti rivnitori de vest la ei acasa? FAPTELE AU DEFINIT CINE ERA ACEST INDIVID.
      "Dupa fapte ii veti cunoaste" nu din "surse" Faptele transforma presupunerile in CERITUDINI!

      DD superb, punctual, explica ce si cum... in continuarea citatului tau.

      Ștergere
    2. Pot exista mai multe certitudini sau macar indiciiI. De multe ori in istorie faptele au cauze care nu erau atit de evidente Gorbaciov putea fi agent german sau american de exemplu . Si cum se explica ca doar un agent fie el presedinte a pacalit un kgb?? Pare cam ridicol. Evident o tradare a fost dar nu cred ca se va afla adevarul prea curind

      Ștergere
  16. De ce numiți idioți utili pe cei care credeau în comunism ?...Fiecare e liber să creadă în ce vrea atâta timp cât nu face rău altora.
    Că au existat oameni răi înainte de 89, da, au existat, dar au existat și mulți oameni buni care au construit o țară. După 89 nu s-a construit nimic, doar s-a distrus.
    Eu am refuzat să întru în Partidul Comunist pentru că erau prea mulți prefăcuți pe acolo, prea mulți ipocriți și oportuniști, dar ăia nu erau comuniști, doar se prefăceau !!!...
    Asta înseamnă să îți vinzi sufletul pentru bani sau avantaje...Ei au compromis Partidul Comunist, care din ideologie a devenit o afacere.
    Înainte de 89 a fost rău sau bine,dar după 89 România a mers spre dezastru !...Azi există mult mult mai mulți oameni răi și idioți utili, inutili, sau chiar dăunători societății.

    RăspundețiȘtergere
  17. O singura fraza din text anulează tot textul, ba chiar anuleaza un fond ..." Poporul l-a strâns de gât pe Ceausescu". Nu, nu a fost asa. Poporul de atunci era la fel ca poporul de acum: apatic, dornic numai de pâinea de pe masa , de un concediu si cam atat. Nu, nu poporul l-a dat jos, actele de atunci, prin violenta intentionata si pusa in practica de catre gestionarii revolutiei si îndreptată catre unii romani care au murit în mirajul de atunci, mortile alea au facut ca lovitura de stat sa poata parea legitima. Asta-i tot. Nu are poporul absolut nici o legatura cu actiunile ce au loc ptr schimbarea unui sistem

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)