sâmbătă, 25 iunie 2022

BRICS


Summitul BRICS de anul acesta a dărâmat absolut toate şabloanele propagandistice menite a produce dezinformare. Am putut vedea India alături de China şi, culmea, în ciuda diferendelor dintre cele două ţări, le-am văzut vorbind aceeaşi limbă. Ceea ce trebuie înţeles este că lucrurile au mers mai departe şi se vor accelera continuu, dărâmând fără milă vechea lume. 

Timpul nu mai are răbdare! Asta mi-a venit aproape instantaneu în minte ascultând discursurile de acolo. Lumea s-a trezit, a înţeles ce s-a întâmplat până acum, iar de-aici înainte vom vedea schimbări radicale, de neimaginat până acum. Dar de fapt ce s-a întâmplat? 

O să vă fac să priviţi istoria printr-o altă perspectivă. Pe 15 iunie 2001 se înfiinţa Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai(OCS). Nu părea mare lucru, având ca membri iniţiali doar Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan şi Kârgâzstan. Doar că, din punct de vedere geostrategic se forma un colos care nu convenea deloc hegemoniei SUA. Şi uite aşa ajungem în 11 septembrie 2001, când SUA se confruntă cu o serie de atentate teroriste misterioase, atentate care împing armata SUA fix în Afganistan, adică în Asia Centrală, acolo unde OCS făcuse primii paşi pentru crearea unui bloc economico-militar solid. Ce a însemnat invazia Afganistanului ştim bine. Motivul acestei invazii a fost însă contracararea şi întârzirea proiectelor începute prin fondarea OCS. 

Şi, dacă privim cu atenţie, SUA a reuşit destul de bine întârzierea planurilor acestei organizaţii. Dacă ne gândim că India şi Pakistanul au aderat abia în 2015, iar Iranul în 2021, înţelegem că SUA au reuşit să întârzie planurile cu mai bine de 20 de ani. Însă, aşa cum am spus, timpul nu mai are răbdare. Confruntarea din Ucraina a deschis ochii tuturor statelor emergente ale lumii, iar ceea ce va urma de-aici înainte va fi pur şi simplu de neimaginat pentru publicul obişnuit să-şi ia doza de ştiri din fotoliu, de la televizor.

Eliminarea SUA din Afganistan şi, acum, respingerea NATO de pe teritoriile Rusiei, arată cât se poate de clar că regele e gol. O vom constata din ce în ce mai clar pe pielea noastră. Europa e strivită de o creştere de preţuri fără precedent, iar criza energetică pe care o vom resimţi din ce în ce mai grav ne va întoarce în Evul Mediu. În timp ce nemţii se aşteaptă ca preţul încălzirii să se ridice la o medie de 2000 EUR pe familie, mai multe state europene îşi îndeamnă cetăţenii să strângă surcele pentru a avea cu ce se încălzi la iarnă. Ăsta e marele proiect al „Europei verzi”. Treburile nu stau mai bine nici în SUA, unde explozia generată de criza energetică se simte adânc. Aliaţii SUA de altă dată nu mai răspund comenzilor. Imaginaţi-vă că Arabia Saudită este partener în OCS şi face paşi concreţi pentru a prinde un loc în grupul BRICS. Asta în timp ce-a refuzat pe faţă să mărească producţia de petrol, aşa cum îi ceruseră „stăpânii” de la Washington. Fără doar şi poate suntem în pragul unei schimbări radicale a paradigmei economico-politice a lumii. 

Cireaşa de pe tort a fost discursul lui Vladimir Putin în care s-a propus fără menajamente înlocuirea actualei dominaţii a dolarului cu o monedă nouă, emisă de statele BRICS. Care monedă, de fapt e  un coş valutar compus din moneda fiecărui participant. De asemenea, Putin a anunţat disponibilitatea sistemului MIR, sistem de mesagerie financiară similar SWIFT, pentru interconectarea cu băncile partenerilor. Este un anunţ formal, întrucât MIR funcţionează din plin pentru parteneriatele Rusiei. Practic în prezent, cu excepţia mizilicurilor pe care le mai vând în Europa, toate transferurile financiare cu partenerii ruşilor se fac prin intermediul MIR. 

Lumea se schimbă şi o face repede. Vom vedea o teribilă accelerare, iar apele se vor separa din ce în ce mai repede. După Arabia Saudită, ţările din Orientul Apropiat caută să adere la noul pol economic. Şi o fac cu disperare întrucât acolo treburile nu se discută ideologic, ci pur economic. BRICS-ul, la ora actuală, nu are doar cei mai mulţi oameni de pe planetă, ci şi cele mai multe resurse şi cea mai mare dinamică. Noi suntem obişnuiţi să ne raportăm la mica noastră lume limitată, să discutăm în termenii unor aşa-zise valori universale pe care ceilalţi nu le recunosc. În timp ce noi suntem obişnuiţi să simplificăm prin generalizare, naţiunile BRICS, alături de cele care li se alătură, au natural în sânge raportarea la cultura şi valorile celuilalt. În bazarurile arăbeşti poţi tranzacţiona în aproape orice monedă; asta înseamnă flexibilitate!

De asemenea, din punct de vedere militar, paradigma se schimbă la modul brutal. SUA devine deţinătoarea unei armate energofage, cu tehnologii depăşite moral. Portavioanele sale sunt de prisos în condiţiile în care pot fi indisponibilizate cu o mână de rachete ruseşti. Un alt indicator de care trebuie ţinut cont este eficienţa tehnologică. Din punct de vedere al costurilor, SUA nu reuşeşte să ţină pasul cu oponenţii săi în condiţiile în care alocă sume imense bugetului apărării. Încă deţine o oarecare supremaţie, însă nu face faţă unui dublu-front chinezo-rusesc. 

Există mai multe provocări pe care le vom vedea în perioada care urmează. Pe termen scurt ar trebui să înţelegeţi că stoparea livrărilor de gaze către Europa va deveni permanentă întrucât Rusia are deja pieţe mai stabile şi mai apropiate ideologic. Dar n-ar trebui să ne plângem, nu-i aşa? Noi vrem să fim verzi, astfel încât, prin refuzul de a ne mai da hidrocarburi, Rusia ne ajută. E de bine! :)

22 de comentarii:

  1. "Eliminarea SUA din Afganistan şi, acum, respingerea NATO de pe teritoriile Rusiei, arată cât se poate de clar că regele e gol."

    SUA a renuntat voluntar la campania din Afghanistan. Paul Ryan si-a dat demisia voluntar in 2018, astfel permitand democratilor sa preia controlul asupra Congresului american, nu avea de ce sa faca asa ceva, "Trump" ar fi avut doi ani de liniste si pace pana in 2020. Arabia Saudita a primit comanda sa se prefaca ca se departeaza de SUA. Autosabotarea din prezent este asemenea celei cauzate de guvernul Kerenski acum o suta de ani. Neutralitatea, asta e sansa Romaniei in contextul actual, abilitatea de a sta in afara oricarui conflict.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect.Din toate punctele de vedere.Acum ne-ar trebui un Titulescu la externe.

      Ștergere
    2. Abilitatea Ro de a-si expune geniiletalele. Esti prost?
      Cuca, Colacu, Mutu, Vig, Aiurica de la iesterne, si alti nespalati te reprezinta...

      Ștergere
    3. "Neutralitatea, asta e sansa Romaniei in contextul actual, abilitatea de a sta in afara oricarui conflict."

      Ce neutralitate visezi tu la un popor de slugi?
      Ceea ce vezi tu ca se intampla astazi pe meleagurile mioritice s-a mai intamplat deja de mii de ani!
      Romanii nu pot sta vertical si functiona ca "neutrii" ci doar in patru labe ca sclavi. Nu a fost palc de migratori care sa nu treaca pein romania si sa nu-i ia pe prostii asia de sclavi si femeile la calarit. Ba chiar si-au dat in cap unii altora pentru privilegiul de a fi sluga pupatoare de cur si de a avea nevasta si fica calarita. Cica ei "au fost la confluenta marilor imperii" si se mandresc cu politica lor de "neatarnare".

      Acum se comporta ca betivul care dupa ce a vandut tot ce a avut prin casa ca sa aibe bani de bautura si de pacanele, nu stie cum sa daca sa dure de la vecini sau cum sa-i "toarne" pe la stapani.
      Sa mori de ras si mai multe nu!

      Ștergere
    4. Ptr anonimul cu Titulescu: Nene, Titulescu a fostbunul din calaiii Romaniei Mari. La fel ca Maniu sau Carol ll, de exemplu. Încearcă sa citești ceva corect și sa și compleți. TITULESCU e lăudat de burghezi, comuniști și globalistii de azi, deci e clar ca e o japita. Vezi cine e interzis azi, ala e erou!

      Ștergere
    5. Tigre, reciteste ti textul, incoerent esti

      Ștergere
  2. Foarte interesant! Am căutat articolul tău,mai vechi, despre sfârșitul ciclurilor istorice și nu l-am găsit. Poți,te rog să-l repeți sau numele pentru a-l reciti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut de acord. Bogații de pina acum au "supraviețuit" prin speculații financiare, și jaf generalizat asupra resurselor țărilor sărace. Jocul se va sfârși.

    RăspundețiȘtergere
  4. Până și dentiștii lucrează în leasingul de care spui

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru a evalua impactul economic si social al crizei actuale mondiale vom face o analiza a unei crize economice din trecutul istoric( criza din 1929-1933), unde vom evalua cauzele declansarii acesteia, amploarea si caracteristicile urmand ca mai apoi sa facem o analiza a crizei economice actuale, comparativ cu criza din anii 1929-1933 pentru a determina aspectele ce le deosebesc sau le aseamana. De asemenea, vom lua in calcul si eventualele previziuni ale specialistilor cu privire la criza economica actuala, datele vor fi evaluate cu precadere din perspectiva IMM-urilor.
    1. Analiza crizei din anii 1929-1933 comparativ cu criza economica actuala
    Premisele crizei din 1929-1933
    America tocmai isi revenea dupa primul razboi mondial iar economia intra intr-o noua era. Dezvoltarea fara precedent a inovatiilor tehnice si stiintifice din timpul razboiului si imediat dupa, a creat o prapastie intre capacitatea industriei de a genera produse competitive si capacitatea salariatilor de a le cumpara, in timp ce rata de economisire a populatiei cu venituri peste medie era mai mare decat cresterea oportunitatilor de investitii, ceea ce a dus la o crestere fara precedent a preturilor unor active – actiuni si imobiliare in principal.
    Activitatea economica a explodat in perioada 1920-29, indicele productiei industriale calculat de FED (Federal Reserve System) crescand de la 81 de puncte in 1920 la 114 in 1929 (deci o crestere de 41%), in timp ce rata medie anuala de crestere a PIB-ului SUA in aceeasi perioada a fost de 4.6%. Ben Bernanke mentioneaza intr-o carte publicata in 1983 ca intre 1925-1929, industria SUA a produs aproximativ jumatate din totalul productiei industriale a lumii.
    Insa conform NBER(National Bureau of Economic Research), toata aceasta perioada de crestere economica a fost marcata de trei recesiuni de mai mica amploare: prima recesiune a durat 18 luni, in perioada ianuarie 1920 – iulie 21 si a dus la scaderea PIB cu 2%, a doua a avut loc intre mai `23 si iulie`24 iar a treia intre octombrie `26 – noiembrie`27, insa fara sa aiba implicatii economice serioase. Tot in aceasta perioada, FED a inceput sa utilizeze politica monetara in scopul atenuarii fluctuatiilor ciclurilor economice iar sfarsitul primei recesiuni mentionate anterior a fost grabit de noua atitudine a FED care, prin imprumuturile pe care le-a acordat in special bancilor, a dus la cresterea investitiilor in economie, cu efect direct in cresterea PIB.

    RăspundețiȘtergere
  6. Industria, Agricultura si sistemul bancar
    Intre 1928 si 1933 valoarea productiei industriale a scazut la jumatate, de la 60.9 la 32.5 miliarde lei, numarul angajatilor din industria prelucratoare s-a redus cu 25%, de la 207.000 in 1928 la 152.000 in 1932, iar numarul intreprinderilor a scazut de la 3,966 la 3,487.
    In aceasta perioada, venitul national pe cap de locuitor a scazut cu 56%, de la 11,000 lei la 4,800 lei (in SUA, PIB-ul a scazut cu peste 40%), iar valoarea productiei agricole a scazut de la 109 miliarde lei in 1929 la 48.6 mld. lei in 1933, aceasta scadere fiind generata de prabusirea preturilor. Ca volum, productia agricola a crescut cu 29%. De remarcat ca agricultura genera o valoare cu ~50% mai mare decat industria Dupa cum se poate observa, scaderea productiei industriale a fost mult mai mare decat scaderea numarului de muncitori, insa limitarea concedierilor a fost posibila datorita scaderii masive a salariilor.In 1929, fondul anual de salarii aferent celor 207.000 de muncitori din industria prelucratoare a fost de 7.7 miliarde lei, ceea ce inseamna ca un muncitor castiga in medie 3100 de lei lunar (18-19 dolari).
    Patru ani mai tarziu, respectiv in 1933, fondul de salarii a ajuns la 5 miliarde lei, salariul mediu lunar fiind de 2250 lei, cu 27% mai mic decat cel din 1928, aceasta scadere fiind mai mica decat in cazul Germaniei spre exemplu, tara in care intre 1929 si 1932, salariul mediu a scazut cu 35% .In ceea ce priveste evolutia preturilor, supraproductia a determinat o scadere semnificativa a acestora, astfel ca preturile produselor industriale s-au redus cu 37.9% iar a celor agricole cu 55.1% (pretul graului a scazut cu 70%, iar cel al porumbului cu 80%). Evolutia preturilor la export intre 1924 si 1934,cand scaderea a fost uriasa si a generat foarte multe falimente in randul companiilor care nu au putut sa isi ajusteze costurile.
    In cazul petrolului (Romania era o mare exportatoare de petrol la momentul respectiv, ocupand locul 7 in lume), scaderea pretului a fost de peste 75%, in timp ce productia a crescut de la 4.8 la 7.3 milioane tone.
    Sistemul bancar a fost de asemenea greu lovit de criza, numarul bancilor scazand de la 1097 in 1929 la 873 in 1933 si 491 in 1939, in timp ce totalul activelor a scazut de la 122.8 mld lei in 1929 la 82 mld. lei in 1933, crescand apoi la 136 mld lei in 1939. In acelasi timp, in perioada `29-`33, capitalul social al bancilor s-a redus de la 11.2 la 9.5 mld lei.Dragii mei lucrurile in momentul de fata stau substantial invers...parerea mea este ca asistam la o criza totalmente diferita fata de cea di 1929-1933...iar razboiul modifica si el situatia...

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa cum in epoca Revolutiei industriale capitalistii s-au imbogatit iar proletarii traiau intr-o saracie mizerabila, acum, in epoca Revolutiei energetice capitalistii se vor imbogati iar proletarii (adica functionarii si cei care lucreaza in servicii, nu doar cei care lucreaza cu secera si ciocanul) vor saraci mizerabil. "Intentia deliberata" a bruxellienilor de a renunta la resursele clasice de energie le face mult mai scumpe, iar prin comparatie tehnologia "energiei verzi" devine mai ieftina, mai eficienta. Toata aceasta manevra fortata are costuri enorme, costuri ce vor fi suportate de intreaga populatie, iar veniturile vor fi incasate de capitalistii livratori de "tehnologie verde". Ramane de vazut daca le va reusi combinatia fara a se genera miscari de mase violente in Franta, Germania sau Italia.

    RăspundețiȘtergere
  8. O alta viziune : Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că națiunile BRICS vor lansa o nouă alternativă la statutul de monedă de rezervă globală a dolarului american. După cum au raportat IndiaTimes.com:

    Potrivit președintelui rus, statele membre dezvoltă, de asemenea, mecanisme alternative fiabile pentru plățile internaționale. Anterior, grupul a declarat că lucrează la crearea unei rețele comune de plăți pentru a reduce dependența de sistemul financiar occidental. Țările BRICS au stimulat, de asemenea, utilizarea monedelor locale în comerțul reciproc.

    Dar acesta este doar începutul bombshell aici.

    De asemenea, știm din surse din industrie că "Project Sandman" se referă la un grup de peste 100 de țări care intenționează să denunțe simultan dolarul american ca monedă de rezervă globală. Acest lucru va avea loc probabil într-o seară de duminică, ora SUA, spune Andy Schectman, CEO-ul Miles Franklin (un dealer de aur și argint). Mi-a spus acest lucru într-un interviu înregistrat ieri, care urmează să fie difuzat în curând.

    Noua monedă de înlocuire va fi alimentată de blockchain și susținută de aur, motiv pentru care națiunile membre au stocat rapid livrările de aur în așteptarea marelui anunț. Când va veni acest anunț, națiunile care reprezintă aproape 75% din populația lumii vor denunța simultan dolarul american și vor lansa un sistem valutar internațional susținut de aur, auditat de blockchain, care va deveni instantaneu alegerea monedei mondiale pentru comerțul liber și un magazin de valoare.

    Brighteon.TV
    Dolarul, susținut de nimic altceva decât de mai mulți bani și de o conducere politică incompetentă, se va prăbuși spre zero. Practic peste noapte, bunurile și serviciile vândute în America vor crește prețul cu 1000%. Și acesta este doar începutul: Dolarul va continua să-și piardă valoarea cu ora, deoarece deținătorii mondiali ai datoriei Trezoreriei SUA și ai monedei dolarului aruncă totul cu orice preț.

    Cei care dețin dolari vor pierde totul.

    Guvernul Statelor Unite se va prăbuși rapid în paralel cu prăbușirea dolarului și a băncii centrale americane. Nu vor fi bani pentru a plăti trupele militare sau pentru a plăti funcționarii guvernamentali corupți. Toate salariile și pensiile guvernamentale vor fi efectiv oprite. Marele imperiu neocon de datorii, minciuni și moarte va face implozie atât de rapid încât oamenii vor fi șocați psihic și nepregătiți fizic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rusia, China și India vor apărea ca lideri economici ai lumii, iar imperiul american va înceta să existe. Fostele State Unite ale Americii vor fi împărțite în state naționale regionale, împărțite în mare parte între linii politice, stânga satanică, antiamericană preluând controlul asupra coastelor, și grupuri conservatoare, pro-America, pro-libertate, pro-Constituție care domină restul țării. Așteptați-vă să urmeze un război civil foarte real, cu pierderi masive.

    Rusia știe că poate învinge America pur și simplu alăturându-se eforturilor lumii de a declara moneda dolarului Americii ca fiind nulă și neavenită. Nu este necesar niciun război nuclear. America este deja extrem de vulnerabilă la acest tip de colaps din cauza datoriilor masive ale națiunii și a dependențelor de cheltuieli. Rusia și China nu fac decât să sugă aerul din moneda prăbușită a Americii, știind că gravitația economică va face restul.

    Inițiativa Belt and Road – viitorul comerțului mondial FĂRĂ America și Europa de Vest
    Examinați următoarea hartă, care prezintă Inițiativa "Belt and Road" a Chinei, care constă în rute comerciale protejate, de înaltă eficiență, între țările care reprezintă aproximativ 75% din populația lumii:



    Această inițiativă Belt and Road va accelera comerțul între țările membre și va folosi noua monedă "yuan digital" a Chinei, susținută de aur și auditată de tehnologia blockchain. (Vă rugăm să urmăriți interviul meu viitoare cu Andy Schectman pentru mult mai mult pe acest lucru, ca Andy a fost în urma subiect destul de extensiv.)

    Observați ce lipsește din această hartă? America și Europa de Vest.

    Asta pentru că America – bătăușul militar și economic al lumii – nu este salutată de alte națiuni. America nu joacă frumos. America bombardează pe oricine dorește în timp ce înarmează sistemul SWIFT pentru a-și pedepsi dușmanii politici, iar acum că lumea a ajuns să realizeze că dolarul este mai degrabă o armă decât o monedă de liber schimb, nimeni nu vrea nimic de-a face cu America de aici înainte.

    RăspundețiȘtergere




  10. Această inițiativă Belt and Road va accelera comerțul între țările membre și va folosi noua monedă "yuan digital" a Chinei, susținută de aur și auditată de tehnologia blockchain. (Vă rugăm să urmăriți interviul meu viitoare cu Andy Schectman pentru mult mai mult pe acest lucru, ca Andy a fost în urma subiect destul de extensiv.)


    Asta pentru că America – bătăușul militar și economic al lumii – nu este salutată de alte națiuni. America nu joacă frumos. America bombardează pe oricine dorește în timp ce înarmează sistemul SWIFT pentru a-și pedepsi dușmanii politici, iar acum că lumea a ajuns să realizeze că dolarul este mai degrabă o armă decât o monedă de liber schimb, nimeni nu vrea nimic de-a face cu America de aici înainte.

    Sancțiunile economice împotriva Rusiei au fost ultima picătură pentru dolar, se pare. Iar SUA nu mai are nimic de susținut în monedă: Nu producția, nu forța de muncă, nici producția agricolă și nici măcar aurul din bolți. SUA nu mai au alegeri corecte și libere și nu mai au libertate de exprimare. Pe deasupra, SUA are prizonieri politici putrezire în închisori în DC în timp ce FDA recoltează organe de la copii umani avortați pentru a utiliza pentru experimente medicale. Cu alte cuvinte, SUA care ocupă un guvern ilegitim, sub influență demonică, a devenit un mare rău în lume.

    Europa de Vest este condusă de nebuni și propagandiști "treziți" care se sinucid economic scoțând în afara legii orice formă de energie care contează. UE se dezintegrează, iar moneda euro se va prăbuși probabil în următorul an. Europa de Vest se află într-o misiune sinucigașă, atât din punct de vedere economic, cât și cultural, deoarece națiunile Europei nici măcar nu își pot proteja propriile frontiere de migrația în masă. (Nici SUA nu poate, pentru care contează.)

    America, după cum știți că va înceta în curând să existe
    Epoca civilizației occidentale se apropie de sfârșit. Acesta se va caracteriza printr-o prăbușire a dolarului, o repudiere globală a statutului petrodolar, o prăbușire a statului de drept în Statele Unite, o prăbușire a pieței bursiere, a pensiilor, a pieței obligațiunilor și a piețelor cripto, o prăbușire a lanțului de aprovizionare cu alimente și o prăbușire a infrastructurii de combustibil și transport. Acest lucru va duce, la rândul său, la doborârea rețelei electrice în multe zone, ceea ce va duce la un scenariu în stil Mad Max din care câțiva supraviețuitori capabili vor încerca să fugă.

    Înainte de sfârșitul anului 2025, așa cum am prezis public cel puțin în ultimii cinci ani - America, așa cum știți, va înceta să existe. Acesta a fost planul de-a lungul tuturor de la Barack Obama, Hillary Clinton, Joe Biden și o mulțime de neocons RINO, de asemenea (Cheneys, Bushes, etc). Ei trebuiau să doboare America pentru a ajunge la un guvern mondial sub organizația fascistă a Națiunilor Unite, cu controlul universal al armelor, mandate universale de vaccinare, "drepturi" la avort, foamete globală și control total asupra tuturor discursurilor și alegerilor.


    RăspundețiȘtergere
  11. Cu toate acestea, agenda lor eșuează la mai multe niveluri. Roe vs. Wade tocmai a fost doborât de Curtea Supremă a SUA, de exemplu, și există elemente la locul de muncă care sunt în căutarea de a obține acuzații cheie împotriva jucătorilor deep state. Cu toate acestea, orice stat care vrea să existe după prăbușirea dolarului trebuie să fie gata să-și lanseze propria monedă susținută de aur în regim de urgență. Texas este în mare măsură pregătit să facă acest lucru, dar puține alte state sunt gata. Restabilirea comerțului și a comerțului (în urma prăbușirii dolarului) va fi cheia supraviețuirii dispariției dolarului.

    Texas este numărul 1 al Americii exportator de bunuri, apropo, și economia Texas este mai mare decât cele mai multe națiuni de pe planetă. La fel și economia Californiei. Dar California este condusă de fasciști de ucigași de copii, în timp ce Texasul are cel mai bun procuror general din lume (Paxton) și un contingent puternic de americani pro-umani, pro-libertate, pro-Constituție, care sunt pregătiți și dispuși să relanseze spiritul Americii în noua Republică Texas, atunci când este necesar. #TEXIT

    Dar, indiferent de ceea ce se întâmplă pe plan intern, zilele Americii de a fi capabil să ruleze în întreaga lume, amenințând toată lumea cu greve militare și arme de dolari va fi în curând de peste. Și fără capacitatea de a imprima bani și frauda lumea în cumpărarea în curând-a-fi-lipsite de valoare instrumente de datorie din SUA, armata Statelor Unite nu va avea nici o finanțare pentru a continua operațiunile sau de a construi noi arme. În cele din urmă va fi desființată.

    Ceea ce s-a întâmplat cu fosta Uniune Sovietică în 1991 este pe cale să se întâmple cu Statele Unite ale Americii: o prăbușire a capacității de a continua să finanțeze birocrația și armata care au susținut sistemul tot timpul. SUA s-au transformat din păcate într-un imperiu al datoriilor, minciunilor și morții. Țara este condusă în prezent de un adevărat cult al morții, dar acele zile se apropie rapid de sfârșit odată cu prăbușirea iminentă a dolarului demonic și cu tot răul pe care imprimarea banilor l-a permis din 1971.

    Când acest rău este în cele din urmă adus la capăt, toți cei care prețuiesc viața, libertatea și fericirea se vor bucura (și reconstrui).

    Pregateste-te, pentru ca astazi va veni in curand. Și din ce am concluzionat, singura modalitate de a evita colapsul financiar care vine este să vă păstrați activele în bunuri fizice, cum ar fi aurul și argintul, terenurile, echipamentele agricole, muniția, clădirile industriale (fabricile, de exemplu) și alte lucruri "reale" care nu dispar într-un colaps valutar.

    Descoperiți mai multe detalii în podcastul meu Situation Update:

    Brighteon.com/9c3188e1-0f17-45fb-b9c4-38a903eedfdd

    RăspundețiȘtergere
  12. "A nega tot şi a crede totul, sunt două modalități care te scapă de efortul gândirii"

    RăspundețiȘtergere
  13. "Europa e strivită de o creştere de preţuri fără precedent, iar criza energetică pe care o vom resimţi din ce în ce mai grav ne va întoarce în Evul Mediu. În timp ce nemţii se aşteaptă ca preţul încălzirii să se ridice la o medie de 2000 EUR pe familie, mai multe state europene îşi îndeamnă cetăţenii să strângă surcele pentru a avea cu ce se încălzi la iarnă. Ăsta e marele proiect al „Europei verzi”. Treburile nu stau mai bine nici în SUA, unde explozia generată de criza energetică se simte adânc"

    Nu te pune nimeni sa ramai in Europa sau in America de Nord. Se poate migra si spre est, nu doar spre vest. De ex in ultimii 20 de ani Turcia s-a umplut de termocentrale plus ca a semnat parteneriate cu Rusia si Iran pentru petrol si gaze. In mod sigur nu vor muri de frig sau de cald in propriile case, nu vor manca goange si viermi si nici nu-si vor distruge infrastructura economica si sociala ca sa se intoarca in Evul Mediu. Ii doare pe turci in coor de "green deal", "climate change" si de tot felul de ideologii retardate.

    https://www.invest.gov.tr/en/investmentguide/pages/acquiring-property-and-citizenship.aspx
    https://www.invest.gov.tr/en/investmentguide/pages/cost-of-doing-business.aspx

    https://www.google.com/search?q=Turkey+Citizenship+By+Investment+Program

    RăspundețiȘtergere
  14. Studiati anturajul lui Putin : Anton Vaino -seful administratiei prezidentiale , fost descendent al unei familii de cominternisti notorii inca de pe timpul lui Lenin...Anatoli Ciubais -fost prim ministru si gropar al economiei rusesti pe timpul lui Eltin...actualmente consiler prezindential, Anatoli Pescov-purtatorul de cuvant al lui Putin , fost la fel...Medinski,Serghei Kiricenko, etc... toti fosti sau actuali bolsevici si noi credem ca BRICS este o contrapondere a sistemului financiar global ? EROARE ...Este un nou sistem financiar care se construieste sub nasul nostru , cu aparenta de ,, altfel ,, dar care este condus de aceasi oameni care au condus omenirea din cele mai vechi timpuri...din punct de vedere financiar global...Exemplu elocvent : Dna care conduce Banca Centrala a Rusiei , un fel de Mugur Isarescu al nostru este ,,aceasi ,, de mult timp la fel si cei care conduc Ministerul Sanatatii din Rusia care implementeaza ,, ca la carte ,, prevederile Agendei 2020-2030.Putin face parte din sistem : asta este concluzia mea ...dezamagind forte multi dintre voi !

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca nu sufera de propaganda, de ce au sigla forumului in culori LGBT? Sau e doar o coincidenta? Tare ma tem sa nu se deschida noi directii catre ... aceeasi directie

    RăspundețiȘtergere
  16. "Noi vrem să fim verzi, astfel încât, prin refuzul de a ne mai da hidrocarburi, Rusia ne ajută. E de bine! :)" - Noi vrem pe naiba..asa vor americanii nu noi. Atata timp cat suntem o natiune de sclavi ai lor si ai UE, facem ce ni se spune

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)