marți, 7 iunie 2022

Micul şi mizerabilul secret al lui Polichinelle de peste Ocean


Paul Grey are o biografie extrem de bine coafată de către media americană. Un veteran de război care a vizitat Europa de Est în 2020 şi, îndrăgostit de zonă, a rămas să lupte împotriva ruşilor. Doar că geografia îi joacă feste(atât lui cât şi proştilor din media americană) întrucât omul s-a înrolat în Legiunea Străină Georgiană, corp de armată care acum luptă în Ucraina. Am menţionat asta ca să înţelegeţi cum, la un moment dat, ruşii au baza pentru ca, inclusiv, să atace Georgia. Însă nu acesta este scopul articolului. 

Ştirile referitoare la Paul Grey au început  să explodeze în media americană în momentul în care s-a aflat că individul a fost rănit pe front. Iată de unde răsărise „ieroul”. Povestea este însă de-a dreptul sulfuroasă. Paul Grey este suprematist alb, antisemit notoriu, dar căruia i se şterg cu buretele toate „păcatele” deoarece „se află de partea bună a istoriei”. Doar că încă nu ştiţi ce înseamnă parte bună a istoriei. Să vă mai prezint un individ.

Craig Lang este, de asemenea, veteran al armatei americane care luptă în Ucraina. Individul este unul dintre cei care în mod clar n-au toate ţiglele pe casă. După ce a fost trimis la vatră, nu şi-a găsi liniştea. A fost prin mai multe puncte fierbinţi ale lumii pentru a lupta împotriva cuiva. A fost în Ucraina şi a luptat în 2016, doar că i s-a părut că s-au cam liniştit lucrurile pe-acolo, astfel încât a încercat să meargă în Somalia. De-acolo a fost deportat în SUA unde a comis o crimă oribilă cu scop de jaf. A fost „scăpat” ca prin urechile acului de către autorităţile americane. Astfel individul a ajuns la Bogota, unde a fost înrolat într-o forţă aparţinând, aparent, a guvernului columbian, dar supervizată îndeaproape de către CIA şi FBI. Scopul corpului respectiv era unul singur: înlăturarea de la putere a lui Maduro. 

Cei care au habar de istoria recentă ştiu că Maduro a scăpat unei tentative de asasinat cu drone. Toată socoteala a fost subvenţionată de Columbia, însă în momentul în care Maduro a ieşit public cu acuzele, băieţii isteţi ai FBI au spus că, de fapt, Maduro şi-a înscenat atentatul. Ulterior s-a dovedit că Maduro avea dreptate. Ce-i totuşi cu Craig Lang?

Individul a fost trimis în misiune după ce a eşuat tentativa de asasinare a lui Maduro. În acele forţe activa şi ...Paul Grey. Ciudată coincidenţă, nu-i aşa? Împreună, cei doi au paricipat la toate mizeriile instrumentate de CIA&FBI în Venezuela.  

După cum bine ştiţi, americanii recunoscuseră ca preşedinte al Venezuelei pe Juan Guaidó, un neica nimeni ales de ei „din gâtul palmei”. Acum vine bomba. Un colaborator de-al lui Guaidó care, între timp a defectat, a dat un interviu exploziv televiziunii de stat din Venezuela - TeleSur - în care spune cu subiect şi predicat că Craig Lang şi Paul Grey se aflau la Cucuta pentru planificarea „Operaţiunii Gideon” din 2019. Fac o paranteză pentru că, probabil nu ştiţi despre ce operaţiune e vorba.

În februarie 2019, americanii au plănuit să intre în Venezuela sub acoperirea unei misiuni umanitare. Mai ţineţi minte? Un număr imens de tiruri - chipurile cu ajutoare - se îndreptau spre teritoriul venezuelean. De asemenea, miliardarul britanic Richard Branson a sponsorizat un concert Live Aid la Cucuta. Amintesc chestiunea ca să ştiţi şi cam ce rol joacă miliardarii ăştia de carton şi cum de ies ei, la lumină prin „propria inteligenţă şi creativitate”. În realitate sunt nişte păpuşi de paie, buni de nimic, dar pentru imaginea cărora lucrează armate de PR. 

Toată nebunia de atunci s-a încheiat cu un dezastru în care opoziţia venezueleană a incendiat camioanele. Evident, presa internaţională a dat vina pe Maduro, doar că, din nou, prostia organizatorilor a ieşit la iveală. 

După ce toate tentativele prosteşti au eşuat, americanii au pus la cale Operaţiunea Gideon, prin intermediul miliardarului columbian Pedro Barrigas. Individul deţine mai multe forţe paramilitare, iar din punct de vedere politic a reuşit să-şi împingă fratele în Senatul Columbiei. Pentru Operaţiunea Gideon s-a apelat la Silvercorp USA, o firmă de securitate din Florida aparţinând lui Jordan Goudreau, un apropiat de-al lui Trump(i-a asigurat securitatea în turneul electoral), dar şi de-al serviciilor secrete americane. Aici avem de-a face cu o stranie simetrie istorică. Întreaga operaţiune Gideon s-a fâsâit teribil întrucât membrii săi care plănuiau să-l asasineze pe Maduro au fost capturaţi rapid de forţele venezuelene. Întrucât operaţiunea fusese superficial organizată, între complotişti s-au strecurat şi fideli de-ai preşedintelui Venezuelei. În glumă capturarea a fost denumită „Golful purceluşilor”. Probabil acum înţelegeţi simetria.

Esenţial este că în ambuscadă au picat doar fraierii, Lang şi Grey scăpând inexplicabil. După cum lesne puteţi observa, indivizii despre care vă vorbesc au legături directe cu serviciile secrete americane, fiind prezenţi acolo unde li se cere. În afara acestora, în Ucraina sunt peste 20 000 de americani, chipurile înrolaţi ca voluntari străni. Ei sunt un fel de stat în stat, supunându-se direct coordonatorilor externi. E simplu de înţeles pentru oricine ce rol joacă acest veritabil corp deviant de armată. Să scapi de-o crimă în SUA pentru ca apoi să bănănăi liber prin lume e imposibil. Dacă doreau să-l aducă la raport pe vreunul dintre criminalii care-şi fac veacul pe-acolo, americanii o puteau face oricând. Doar că, tocmai trimiterea unor asemenea devianţi este scopul în sine al operaţiunii care se desfăşoară acolo. Indivizii de acest tip pot fi fanatizaţi cu uşurinţă, astfel încât, în final, ajung să execute cele mai mizerabile misiuni. Legătura dintre ei şi forţele oculte din serviciile secrete este una ombilicală. Chiar dacă sunt conduşi prin proxy,  „cheile” respectivului proxy se află de fiecare dată într-un birou luxos de peste Ocean. 

12 comentarii:

  1. Ati citit cartea aceasta? Apropo de incurajarea deviantilor, dar in lagarele siberiene
    https://b-ok.global/book/13110180/2fa29c

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2022/06/07/minimum-wages-council-and-european-parliament-reach-provisional-agreement-on-new-eu-law/

    Pe bune?

    Nimic despre locul de unde sa fie luati banii astia, nimic despre nivelul salariului minim, nimic despre taxele asupra lui, nimic... despre nimic?

    Dar cu aplicare "obligatorie" in 2 ani...

    Super! Gen: "eu n-am cu ce sa-mi cumpar azi o paine de 1.5 lei dar de luna viitoare, iti dau un salariu de 1 milion Euro lunar"!

    Buna e UE asta, nene! A propos: rabdarile prajite sunt la litru, sau la kil?

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de faza de mai sus cu salariul minim: stiu ca nu e legat prea tare de subiect dar e legat de realitatea de azi si na... (puteam sa zic "off topic" dar prefer sa vorbesc romaneste cand am cuvinte romanesti la indemana...)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate Putin, ne esti dator, Securitatea defileaza pe aici de pe vremea comunistilor impusi de voi ! Asadar ai datoria si dezlegarea unei operatiuni speciale, sa ne scapi de ei !
    Banii cu tot ceea ce reprezinta ii voi sterge eu.Faci sau du te langa Trump.
    Lupul Alb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plingi la mormint strain stimabile. Puț-in este un vajnic aparător al liberalismului si al oligarhatului implantat de vest acum 32 de ani.

      Ștergere
    2. A fost,acum este doar singurul aparator al umanitatii, asa cum parea a fi D.Trump; daca nici cu acesta( P.) nu merge or sa continue caii.Cel galben a fost

      Ștergere
    3. Singurul apărător al umanității este cel prin care s-a făcut această umanitate, Iisus Hristos. Ceilalți sunt doar incercari nereusite.

      Ștergere
    4. Gresesti, tu crezi ca vorbeam de niste tradatori precum Petru sau Iuda ,( iudei, ma rog...) astia sant doar aia consacrati.Eu stiu, mai bine zis am cunoscut doi

      Ștergere
  5. Pai cum? Che n-a ajuns si prin Congo la un moment dat? America e o tara mare ce n-a dus nicicand lipsa de criminali in serie cu pregatire militara relativ controlabili daca se adauga si drogurile in schema. Majoritatea tarilor au asa ceva iar aia prea mici(ex malta, lichtenstein) inchiriaza 😂😋

    RăspundețiȘtergere
  6. pierderea era imens de mare, daca se injectau 2 milioane de romani

    RăspundețiȘtergere
  7. Mare dobitoc esti! Cate doze de vaccin ai la activ si cate masti porti deodata?

    p.s. pt restul cititorilor, imi cer scuze pt limbaj dar nu mai am rabdare sa raspund la imbecili care mi spun cat de alba si imaculata este zona euroatlantica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt puține 2 milioane;trebuiesc aruncate toate!alea nu sunt vaccinuri.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)