marți, 21 iunie 2022

Politicienii au intrat cu capul în nisip


În timp ce Ciolacu aberează pe tema plafonării preţului la pompă, realitatea tinde să ne dea o palmă care ne va întoarce la loc în perioada de dinainte de 1989. Personal cred că nu mai avem mult până la a fi destabilizaţi. O să înţelegeţi imediat care-i situaţia după ce veţi constata ceea ce se întâmplă. 

Ruşii au blocat tranzitul prin Caspian Pipeline Consortium(CPC) motivând că au găsit nişte mine neexplodate în portul Novorossiysk. Întotdeauna ruşii au explicaţii „logice” în momentul în care operează astfel de blocări. Vă reamintesc că în august anul trecut le-a luat foc un terminal de pompare a gazelor către Europa, ceea ce a condus livrările spre minim. Acum se întâmplă să găsească mine neexplodate şi, pentru asta, mai taie Europei o bucăţică esenţială de petrol. 

E greu de crezut că e ceva întâmplător în toată povestea asta, mai ales în condiţiile în care ruşii au tăiat gazul Europei, concentrându-se acum pe exportul masiv către China şi alţi parteneri. Mă rog, planul rusesc prevede reorientarea strategică a consumului de hidrocarburi către piaţa internă. Iar aici avem de-a face cu o problemă globală, care va aşeza pe alte fundamente întreaga economie a lumii. 

De ce spun că România e în pragul unei crize grave? Ceea ce nu şopteşte nimeni până la ora actuală este faptul că ţara noastră e dependentă într-o proporţie de 30% de petrolul kazah. Petromidia e ombilical legată de petrolul de acolo. Asta înseamnă că avem o problemă cât casa. Mai ales în condiţiile în care mai suntem dependenţi şi de ruşi în proporţie de 20% şi, ca o mare putere închipuită, îi atacăm precum croitoraşii, trimiţându-l pe Plăvan la Kiev, în căutare de angajament post-prezidenţial.

Chestiunea, din punctul nostru de vedere, e cât se poate de clară: putem plafona preţul la pompă, îl putem decreta chiar şi 1 leu pe litru. Ciolacu poate chiar să pretindă că va da benzina gratis, că de mâine vei merge la pompă şi, ca cetăţean român, vei face plinul gratis. Problema e că la pompă nu va mai fi nimic! Cu 50% din aprovizionare compromisă putem spune că suntem în pom. Nu-i vorba doar de benzină. Vor exista inclusiv probleme serioase pe piaţa energiei electrice în condiţiile în care ticălosul naţional Virgil Popescu forţează închiderea a două treimi din sistemul energetic naţional pentru a se încadra în prevederile PNRR, din care România nu va trage absolut nimic. Cărbunele era o variantă ideală acum. Chiar şi aşa am fi avut probleme din cauză că guvernările de după 1989 şi-au bătut joc de exploatările miniere, punând întreg domeniul pe butuci. Cei care stau pe lângă termocentrale n-au habar că s-a preferat importul de cărbune radioactiv ucrainean - mai scump şi mai prost decât cel autohton - pentru a duce la bun sfârşit operaţiunea de auto-asasinare economico-energetică. Aşadar aşteptaţi-vă şi la o problemă majoră pe piaţa energiei electrice. 

Să privind acum din perspectivă europeană. Ştiţi bine că Rusia acoperă aproximativ 30% din necesarul de petrol al UE. Cu oprirea CPC, Rusia dă practic un mat tehnic. Absolut toţi specialiştii erau de acord că cele 2-3 milioane de barili pe zi pe care-i exporta Rusia vor fi extrem de greu de înlocuit. Prin CPC trec încă 1.8 milioane barili pe zi, astfel încât efectiv nu mai există alternativă la nivel mondial! Singura speranţă a momentului era Iranul, doar că un acord ar deranja extrem de mult la nivel politic în SUA şi Israel, astfel încât e greu de crezut că se va debloca situaţia. Însă, chiar şi în cazul în care s-ar debloca, Iranul nu ar putea pompa mai mult de 1 milion de barili pe zi. Şi asta peste cel puţin şase luni!

Ceea ce încerc să vă spun este că, treptat, nu vor mai fi soluţii. Cel mai probabil, puterile occidentale vor prooceda exact ca în vremea pandemiei, confiscând tot ce pot de pe piaţă. Nu vei mai putea aduce din altă parte petrol deoarece, cel mai probabil, va fi piratat de occidentali. Vă spun cât se poate de clar: criza care vine va fi cea mai mare din istorie şi va întoarce multe popoare la realităţile Evului Mediu. 

Deja în Polonia şi Letonia li se dă dreptul oamenilor să culeagă rezidurile lemnoase rămase după exploatările forestiere. Nu înţelegeţi ce se întâmplă? Transparent spus, iarna viitoare Europa va tremura teribil de frig. Vă gândiţi că se vor rezolva multe cu regenerabilele? Aiurea, e imposibil! Cererea mare şi penuria materiilor prime vor face ca regenerabilele să aibă preţuri imposibil de suportat. Ruşi ştiau asta, doar de aceea au provocat crize - şi vor continua să provoace - pe piaţa materiilor prime necesare producţiei de regenerabile. La ora actuală e o criză pe piaţa panourilor solare întrucât cererea depăşeşte cu mult oferta. Ceea ce va împinge preţurile mult peste suportabil. 

Soluţii? Nu există. Doar bombe mediatice. Când însă va începe marea tremurare veţi vedea cum va începe tămbălăul. Deja Putin a câştigat alegerile din Franţa. E abia începutul. Pe moment politicienii au adoptat poziţia struţului, cu capul în nisip. Astfel nu vor vedea şi nu vor auzi nimic. Să vedeţi însă ce distracţie va fi atunci când petrecerea îi va lua pe nepregătite! 

22 de comentarii:

  1. UK ground war with Russia. Lithuania pokes the bear. Macron loses majority. Update 1
    https://www.youtube.com/watch?v=lYB0vWU_K0w

    RăspundețiȘtergere
  2. Tarile occidentale procedeaza precum guvernul Kerenski, se pregatesc sa predea puterea marii revolutii. Nu sunt predate teoriile subluminice ale lui Einstein, ca litera de lege, in toate universitatile? Occidentul ar fi putut sa fie complet indepedent de petrol, gaze, carbune, prin aplicarea teoriei fulgerului globular (un fulger globular cu diametrul de 3 cm produce 1MW putere; Dr. Constantin Bursuc a creat primul fulger globular la noi in tara, in 1988, la INCREST, in conditii de laborator). Cati oameni inteleg ca evenimentele la care asistam inseamna ca ne apropiem de sfarsitul unei ere/epoci geologice/astronomice? In paralel cu rationalizarea benzinei, motorinei, hranei (si a apei, in cazul eruptiilor vulcanice) medicii nostri vor culege roadele faptului ca au refuzat sa trateze M. avium cu antibiotice de trei ani incoace.

    Avem o cohorta de medici care nici azi nu stiu ca Uracil a fost inlocuit 100% cu Pseudouridina in vaccinurile cmRNA. Ei nu pot explica cum tulpinile exotice au aparut in toate judetele acum un an, fara istoric de calatorie. Masurile luate au fost complet inutile, ne aflam trei ani mai tarziu si valurile nu doar sosesc din nou, dar cresc teribil in intensitate. Intrebare pentru medicii romani: de vreme ce Pseudouridina este un izomer, si deci spike proteins codate cu acest nucleozid vor fi si ele izomerice (configuratie/chiralitate diferita de spike proteins codate cu Uracil), ce se va intampla cu anticorpii izomerici (miliarde) creati de sistemul imunitar? Anticorpii izomerici au fost descoperiti in 1994. Pentru cine crede sau nu, nici unul dintre medicii cu care am stat de vorba, fie pro sau anti vaccinare, nu stia nimic despre anticorpii izomerici, despre astrobiologie, despre biologia cuantica. Ce isi doresc de fapt medicii nostri, sa ajungem in situatia in care apar noi pandemii care nu mai pot fi controlate si tratate cu nici un remediu? Care este tinta lor finala? Au ajutat mastile sau vaccinurile la ceva? Si daca nu, de ce acum ei repeta aceleasi lucruri in mass-media?

    Acum este momentul ca Romania sa isi declare neutralitatea. Acum este momentul ca guvernul roman sa construiasca, in regim de urgenta, cisterne subterane langa fiecare localitate importanta, cu apa potabila pentru un an.

    Omicron (BA.5, BA.2.12.2) isi va activa domeniul prionic. Rand pe rand, segmentele genomice din Sars-Cov-2 care corespund cu diversi agenti patogeni, se activeaza (pojar, plasmodium, yersinia pestis).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara provizii de apa, sa nu aiba guvernul ce confisca. Nu trebuie nici un fel de provizii.

      Ștergere
  3. Îmi place termenul de comentat:))
    Exista o soluție: sa ne "calce" și pe noi rușii. Ne scapă de așa zisa elită politica și apoi om vedea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai grija e in plan deja, ale provocatorilor, stiti voi care.

      Ștergere
  4. De ce au inchis Azomures si Mintia chiar inainte de razboi ? Din exces de zel si ordinele pe care le-au primit. De ce in US de acum 5 ani se platesc fermierii sa nu cultive si sa nu mai creasca animale ?De ce apar razboaie pe fluxurile de transport a energiei si in curand a marfurilor ? De ce in Turcia ard lanurile de grau ? Dintr-o piata de 800 mil tone grau, Ucraina reprezinta vreo 7 mil. max., dar graul de acolo este pentru Egipt, Siria, Irak si alte tari asemenea.
    Nu vi se pare ca are legatura cu ceva mai mare?
    Se stie ca e scrise, cautati si singuri daca vreti sa stiti, daca nu, fericit e cel sarac cu duhul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu vi se pare ca are legatura cu ceva mai mare?"
      Da, sare imediat in ochi...., cu Marea Resetare!

      Saracii, in saracia lor crescinda se vor trezi inconjurati de ANUMITE elemente existentiale ale Evului Mediu( evident nu tot), in timp ce bogatii alearga in jurul lumii precum sobolanii de pe o corabie care se scufunda, in jeturile lor private sa-si salveze activele care se sting.

      Ștergere
  5. Solutii exista. Lumea iese in strada, se va trage cu munitie de razboi. Singurii care vor scapa sunt aitistii, dupa cum tot abereaza in lipsa de pastile un ins pe aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Singurii care vor scapa sunt aitistii, dupa cum tot abereaza in lipsa de pastile un ins pe aici."

      Insul care "abereaza cu aitstii", aberaza cu inginerii, cu tehnologia si CU ABSOLUT TOATE MESERIILE care se bazeaza pe INTELIGENTA si CREATIVITATE. O fi aberand din lipsa de pastile, cine stie, dar in mod cert din lipsa de creier tu esti incapabil sa intelegi un text simplu si dovesesti ca faci parte dintre cei ~50% de analfabeti functionali pe care invatamantul romanesc ii scoate anual.



      - "Ce înseamnă analfabet social şi funcţional? Nu pot înţelege, nu pot exprima, nu pot explica ceea ce citesc, nu pot face mai mult decât operaţiuni simple, mecanice, fizice. DE INOVARE, DE CERCETARE, DE OPERAŢIUNI COMPLEXE, NICI NU POATE FI VORBA. Ce va însemna acest lucru pentru piaţa muncii şi pentru economie: o catastrofă."
      - "Ce se întâmplă acum în IT ESTE DOAR O EXCEPŢIE care nu va putea să susţină o economie întreagă."
      - "Pentru că nu există profesori de calitate, nu în învăţământul universitar, ci în cel preuniversitar, NOILE GENERAŢII RATEAZĂ MATERIILE LOGICE – matematica, fizica, chimia – CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ RATEAZĂ INGINERIA, CERCETAREA, INOVAREA şi nu în ultimul rând, ANTREPRENORIATUL, CU UN IMPACT FUNDAMENTAL ÎN ECONOMIE, MAI ALES ÎN ECONOMIA VIITORULUI."
      - "Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, spune: Cred că nu realizăm încă ce catastrofă avem pe piaţa muncii, iar în manufactură (producţie) vom face implozie... Nu mai vorbesc de INGINERIA de manufactură. Eu îi spun abandon de suveranitate în manufactură, o să consumăm şi cele mai elementare lucruri prin import."

      https://www.zf.ro/eveniment/romania-anului-2018-generatiile-viitoare-40-analfabeti-functional-social-cauza-lipsei-educatie-primara-ceea-insemna-catastrofa-piata-muncii-business-economie-viitor-vom-ajunge-tara-vom-importa-tot-16919263



      - "Aproape un sfert dintre elevii români nu reușesc să atingă criteriile minime de performanță la matematică și la științe, adică se încadrează la analfabetism științific și numeric, conform raportului „Tendințe în domeniul Studiilor Matematice și Științifice Internaționale” – TIMSS 2019"
      - "Raportul arată existența unui „analfabetism numeric” la 22% din populația școlară de clasa a VIII-a, în timp ce un procent de 48% dintre acești elevi SE AFLĂ SUB NIVELUL MEDIU-FUNCȚIONAL DE PERFORMANȚĂ."
      - "Analfabetismul numeric este disproporționat de mare față de restul statelor, în condițiile în care jumătate din țările participante nu ating 13%. Același procent de 22% reprezintă și cota de „analfabetism științific” în cadrul populației școlare de clasa a 8-a, CEL MAI MARE PROCENT DINTRE ȚĂRILE EUROPENE EVALUATE. Un alt procent de 51% din acești elevi este SUB NIVELUL MEDIU-FUNCȚIONAL DE PERFORMANȚĂ"

      https://cursdeguvernare.ro/rata-analfabetism-stiintific-europa-la-elevii-romani.html



      Analfabetismul funcțional din România depășește 50% și aceasta nu este cea mai mare problemă a sistemului educațional din România – cercetătorul Dacian Dolean
      https://www.edupedu.ro/analfabetismul-functional-din-romania-depaseste-50-si-aceasta-nu-este-cea-mai-mare-problema-a-sistemului-educational-din-romania-cercetatorul-dacian-dolean/

      Analfabetismul funcțional în România a urcat la 42%. Ministerul Educației introduce o nouă testare
      https://www.libertatea.ro/stiri/analfabetismul-functional-in-romania-a-urcat-la-42-ministerul-educatiei-introduce-o-noua-testare-4127454

      Ștergere
    2. Anonim21 iunie 2022, 20:49
      ( de acum citeva zile)
      "In cazul in care nu ai observat te afli pe blogul unei persoane care este antreprenor, investitor si chiar acum publica articole din resedinta personala de vara aflata in Grecia. Desi Grecia nu este alegera mea personala, am recomandat in urma cu cateva articole tari ca Portugalia, Spania, Italia si am fost luat la bascalie. Mai poti include si Malta sau Cipru sau tari indepartate ca Costa Rica, Panama, Chile, Malaezia, etc."

      Prietene,
      1. Din cite am observat aici cu totii(cred) DD tocmai s-a intors din Turcia nu din Grecia. Comparativ cu Grecia, Turcia mi se pare mult mai atragatoare ptr relocare permanenta sau sezoniera din toate punctele de vedere. Pacat insa ca au intrat in biza globalistilor care ii lucreaza din tot felul de pirghii ingrozitoare( nu mai lungesc).

      Anonim 15:01:
      "Incepeti sa visati si sa fiti pregatiti pt o lume mai buna, bazata pe cooperare,nu pe competitie,la fel cum procedeaza comunitatile de celule din corpul fiecaruia.Celulele canceroase sunt egoiste si vor fi eliminate"
      ... explica perfect cum va arata viitorul( in cel mult 20 de ani) in care propietatea privata va dispare complet... ca si cum nici nu a existat asa ceva si odata cu aceasta schimbare radicala de paradigma vor dispare si elitele "redundant"-e de care practic nu va mai avea nimeni nevoie.

      Vorba ei, pregatiti-va psihic si fizic sa imbratisati noua realitate deoarece alta varianta nu exista.

      Puterea de intelegere si acceptare a situatiei care vine..ACCEPTAREA noastra a tuturor este invers proportionala cu nivelul borsului eventual varsat!...cine are urechi...

      Ștergere
    3. ""Raportul arată existența unui „analfabetism numeric” la 22% din populația școlară de clasa a VIII-a, în timp ce un procent de 48% dintre acești elevi SE AFLĂ SUB NIVELUL MEDIU-FUNCȚIONAL DE PERFORMANȚĂ."

      Multumim de raport si efort insa acest aspect ramine absolut irelevant in fata schimbarilor sistemice radicale care au un singur scop absolut obiectiv: continuarea civilizatiei umane pe Terra( dincolo de climate-eco change). Deocamdata, intr-un mod absolut genial... ni se face usurel incalzirea cu "APLATIZAREA curbei" sau "flatten the curve",...dar cit de curind vom fi pusi in fata unor alegeri pe care nu le vom mai putea refuza.

      Ștergere

    4. Anonim21 iunie 2022, 20:49
      O dai cu analfabetisme functionale, IQ si IT. M-ai citat gresit ca un analfabet ce esti, dar nu unul oarecare ci cu mari pretentii de 'telectual.
      <<"Singurii care vor scapa sunt aitistii, dupa cum tot abereaza in lipsa de pastile un ins pe aici."

      Insul care "abereaza cu aitstii", aberaza cu inginerii, cu tehnologia si CU ABSOLUT TOATE MESERIILE care se bazeaza pe INTELIGENTA si CREATIVITATE. >>
      Daca n-ai facut liceu, facultate, atunci te inteleg. Fostii mei colegi n-ar lua cuvinte si expresii din propozitii diferite transformandu-le intr-un singur citat. Banui ca si lucrarile de diploma ti le-au facut altii, mare IT-ist ce esti. Si apropo de nivelul tau de pubela, daca chiar le ai, lucrezi cu linii de cod si stii mai bine ca oricine ce inseamna o virgula gresita sau un semn. Deci esti la furat.

      Ștergere
  6. Este in regula !
    Numai asa se va stinge lumea veche, aflata in putrefactia capitalista evocata de Marx !!!
    Praful sa se aleaga de ea si de reprezentantii ei.
    Alta varianta nu exista !
    A venit VREMEA !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mai ajungem pînă la iarnă cu tranșarea problemei într-o direcție sau alta!

    Perfidul Albion a aruncat mănușa în Kaliningrad iar Putin e obligat să o ridice.

    S-a terminat cu jmecheriile și loviturile elegante de florete rușii vor ataca direct Lituania, un stat membru NATO.

    Dacă nu o fac devin ridicoli, ditamai armata rusă respectă embargoul economic al UE impus Kaliningradului împiedicînd statul rus să livreze cetățenilor ruși petrol, cărbuni și ce mai au pe listă lituanienii!

    E prea mult și rușii au spus deja că e prea mult!

    Deci începe războiul! Ăla adevărat nu circul penttu proști din Ucraina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. KKT, nu incepe absolut nimic. Nu va mai agitati aiurea! Manevra este făcută strict pentru a opri orice export ursesc catre lituanieni, pentru a-i bifa si pe ei de pe lista davosienilor. Este o intelegere mutuala, un alt blat, o fenta pentru implementarea decarbonizarii in zona respectivă.

      Obisnuiti-va sa priviți absolut orice știre din perspectiva asta...și va veti linisti!

      Ștergere
  8. Lumea asta pe care o stim se va schimba din temelii,pe toate planurile:politic,economic,financiar,social etc.Orice nastere se face cu durere,dar rezultatul e sublim.Va fi o lume fundamentata pe paradigme spirituale.Incepeti sa visati si sa fiti pregatiti pt o lume mai buna, bazata pe cooperare,nu pe competitie,la fel cum procedeaza comunitatile de celule din corpul fiecaruia.Celulele canceroase sunt egoiste si vor fi eliminate,altfel organismul (social) nu va functiona optim.Fiecare va sti la momentul oportun ce trebuie sa faca!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum sa vad eu daca mai are curaj vre-un Arafat sa impune declaratie de deplasare pe motiv de gripa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca in razboiul militar cu Rusia, SUA va lupta pana la ultimul...ucrainean, in cel economic dus cu Ursul rusesc, amerlocii vor lupta pana la ultimul...european! Ma rog, noi, romanii prin slugoii si Iudele care ne conduc, nici nu contam de iure in acest razboi economic, pt ca suntem priviti de vestici exact ca o populatie de maimute(si unde-ati mai vazut maimute sa lupte intr-un razboi economic), dar contam de facto, prin actiunile antinationale ale bestiilor autohtone(cum este si acest tradator infect, Virgil Popescu), iar loviturile incasate de firava Economie damboviteana vor fi devastatoare, astfel incat Epoca lui Ceausescu ni se va parea cat de curand, un parfum de libertate si prosperitate!

    RăspundețiȘtergere
  11. S-a schimbat paradigma....Cand 2 se cearta , al-3-lea pierde ! Ghici ghicitoarea mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai toate zicatorile trecutului se bazau pe crestere si dezvoltare...deci nu prea se mai potrivesc Kinule. Tot ce vezi acum este fara precedent istoric.

      Acum cind 2 se cearta , o fac pentru k TOTI sa piarda lumea veche si sa repozitioneze in cea noua, resetata.

      PARADOXAL, nu???

      Ștergere
  12. inclin sa cred ca,,chiar si asa ,in cazul in care Rusia va ataca Lituania ,,NATO tot nu va putea face mare lucru,,inclin sa cred ca nu isi vor sacrifica capitalele si marile orase sa intre in iarna nucleara de dragul Lituaniei,,refuz sa cred asa ceva

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)