marți, 30 august 2022

Către noua ordine financiară mondială


Inflaţia impusă în SUA - şi apoi extinsă precum o pecingine în întreaga lume - nu-i nimic altceva decât o încercare disperată de a se mai salva ceva. Orice, dar să se salveze. Ecourile ei se văd peste tot, însă funcţionalitatea este discutabilă.

Întorcându-ne la teorie, putem constata că inflaţia este o taxă pe exces, una dintre acele taxe care se auto-reglează. Preţurile mărite impun deschiderea baierelor pungii personale şi „arderea” excesului de bani. După ce se ajunge la consens - întrucât creşterea preţurilor are ca efect diminuarea consumului, până la urmă se ajunge la un echilibru - inflaţia se linişteşte şi treburile rămân în noua logică economică. Aşa funcţionează din punct de vedere teoretic „tool-ul” inflaţionist. Doar că ceva trebuie să ne pună pe gânduri.

Aparent treaba stă OK. În SUA consumul a îngheţat, iar în China - furnizorul principal al SUA şi al lumii - disperarea a condus la scăderea dobânzii de intervenţie. O operaţiune absolut artificială, dar menită să compenseze cât de cât creşterea preţurilor din SUA. Cu alte cuvinte, pentru a-şi menţine economia pe linia de plutire, China subvenţionează SUA prin scăderea artificială a dobânzii care ar trebui să ieftinească exporturile. Mă rog, măsura funcţionează doar teoretic şi pe termen extrem de scurt întrucât, ca idee, inflaţia se poate duce oricât în sus, în timp ce pentru Banca Centrală a Chinei scăderea de la 3.65% are o barieră puternică la zero. Însă mai e ceva în toată această ecuaţie. 

Cu toate că inflaţia pare a funcţiona bine în SUA, ea are efecte perverse deoarece banii care ar trebui sacrificaţi pe altarul sfintei stabilităţi financiare pur şi simplu nu se află acolo unde-i „caută” inflaţia, adică la marele public. Glumind, putem spune că, pentru a funcţiona, inflaţia trebuie să aibă o aplicabilitate bazată pe principiului marxist: „de la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”. Doar că, aşa cum am mai spus, banii pe care-i caută inflaţia nu se află la marele public ci sunt blocaţi în mascarea exceselor bancare din fostele crize. Încă de la debandada lui Nixon politicul american a învăţat să rezolve problemele crizelor intervenind cu barosul monetar. Astfel, în loc să lase treburile să se cureţe de la sine, s-a preferat „un baros mai mare”.

Criza din 2008 ne-a învăţat un lucru esenţial, anume că barosul mai mare nu mai funcţionează. De aceea a fost nevoie să se sacrifice bănci pentru a se încerca echilibrarea sistemului printr-o centralizare mai mare. Iată motivul pentru care de căzut - cu mici excepţii - au căzut cei din categoria plevuşcă, rămânând marii mahări financiari care oricum erau extrem de interconectaţi şi capabili să răspundă prompt operaţiunilor de cosmetizare a cadavrului financiar. După cum s-a văzut, în premieră, a fost nevoie de  eforturi colective şi perfect sincronizate ale marilor bănci centrale ale lumii pentru salvarea aparenţelor. 

Însă inundarea cu bani, aşa cum am remarcat-o încă de atunci, s-a făcut strict pentru acoperirea găurilor imense care oricum n-au rămas acoperite decât prin intermediul unor potlogării contabile. De aceea cantitatea imensă de bani aruncată în piaţă nu s-a făcut simţită la bază. Tot de aceea s-a preferat „eliberarea de cecuri” direct către populaţie pentru a se putea impulsiona economia la bază. Este o gravă disfuncţionalitate pe care-am văzut-o atunci, o rupere teribilă a curelelor monetare de transmisie între vârf(reprezentat de banca centrală şi cele comerciale) şi bază(adică populaţia şi micile afaceri). 

Exact aşa cum atunci n-a funcţionat nimic, la fel se întâmplă şi acum. Tool-ul inflaţionist nu funcţionează deoarece populaţia, pur şi simplu, nu are bani. Astfel consumul, în loc să se reducă, se blochează pur şi simplu, iar numărul boschetarilor asistaţi social se îngroaşă. Astfel statul american e obligat să elibereze mai multe ajutoare pentru mâncare - esenţiale pentru a se evita răscoala - achitând „taxa inflaţionistă” din banii pe care-i produce din nimic. Şi astfel dimensiunea imaginară a sistemului financiar creşte precum Făt Frumos, transformând banul într-un basm care nu mai e bun nici de adormit copiii mici. 

A nu se înţelege din cele enumerate până acum că treburile stau nasol în SUA şi în rest e lapte şi miere. Ancorarea întregului sistem financiar mondial la dolar produce cutremure în marile economii şi dezastre la periferii. Se văd limpede picajele în lanţ ale unor întregi ramuri industriale care fac ravagii peste tot. Oamenii din economiile dezvoltate încep să aibă probleme majore în timp ce în economiile subdezvoltate se moare din nou de foame. Cum se va rezolva totul?

Majoritatea speră ca actuala recesiune să se vindece precum celelalte. E doar o speranţă care nu se va îndeplini. Sunt unii care spun că marile economii şi-au redus voluntar activitatea economică de dragul fantasmelor ecologist-centraliste ale WEF. Build Back Better ar fi soluţia care ar rezolva magic problema actualei crize. Va fi? Puteţi să vă daţi singuri răspunsul, nu e nevoie de argumentaţie. Uitaţi-vă în jur şi gândiţi-vă cum se va rezolva spinoasa problemă a energiei? Deoarece de aici începe totul. Şi aici e ancorată întreaga noastră civilizaţie. Picând energia se duce de râpă absolut totul.   

Fiecare mare impas al „cvilizaţiei revoluţionare” inaugurată în 1789 s-a rezolvat prin supralicitarea unei invenţii. Întreaga magie neagră a perpetuării modelului revoluţonar s-a făcut pe baza unei tehnologii noi. Aşa am avut cărbunele cu maşinile civilizaţiei industriale, apoi petrolul cu explozia automobilelor şi a mobilităţii, apoi electrificarea în masă, culminând la finele secolului XX cu informatizarea. Care poate fi „marea tehnologie” care să rezolve spinosul impas actual şi care să împingă în pânzele „Marelui Reset” prorocit de nulitatea Schwab? Aţi ghicit, nu există. Şi fără ca aceasta să existe avem două variante: ori prăbuşirea zgomotoasă a întregii civilizaţii şi revenirea la îndeletnicirile tradiţionale, ori peticirea - cât se mai poate - a întregului sistem. Poate fi acesta peticit?

Fără o schimbare majoră de paradigmă este imposibil. Actuala lume dolaro-centrică efectiv nu mai poate funcţiona şi, trăgându-se de ea, nu se face nimic altceva decât să se lungească iluzia că mortul ar mai fi viu. Chiar dacă legenda ne spune că Cidul a luptat mort, n-a putut-o face decât o singură dată şi asta doar în legendă. N-ai cum să te opui legilor fundamentale! Exact aşa e şi acum. Dolarul e mort, iar cadavrul său deja pute. O nouă ordine financiară e mai mult decât obligatorie, indiferent cât de îndârjite ar fi nulităţile din spatele sistemului. Nu de alta, dar alternativa la schimbarea sistemului este moartea definitivă a sa. 

OK, dar ce poţi pune în loc? Dolarul digital? Aiurea, asta-i o altă fantasmă. N-ai cum înlocui o formă fără fond cu altă formă fără fond. Atunci revenirea la standardul aur? De asemenea, ar fi inacceptabilă pentru SUA deoarece toată lumea ar vedea limpede ceea ce se ştie de mai mult timp, anume că nu mai au niciun gram de aur. Şi-atunci? Ei bine, trecerea va fi dureroasă întrucât sigura marfă care contează este energia, mai precis materia primă din care se face energia. Şi, ca produs secundar, restul materiilor prime. Vrem sau nu, noul sistem financiar mondial va avea ca vedete ţări precum Arabia Saudită, Iran, Venezuela, Rusia s.a.m.d. Va fi ucigător pentru SUA, dar va avea - cu toate că nu merită - un loc la masa bogaţilor ca efect al resurselor pe care le deţine. La fel şi Canada, Australia, China s.a.m.d. Care vor fi victimele? Vă las să ghiciţi singuri.  

37 de comentarii:

  1. Banul in sine nu trebuia să ajungă transformat in marfă de maharishi bancari.
    Singura soluție este o monedă globala la toate națiile.
    Îți dai seama că nimeni nu mai fură un cent? Ca toți oamenii ar avea același nivel de cheltuieli și standard de viață ca americanii.
    In aceeași moneda de catre fiecare bancă națională poate tipări câți bani are nevoie, inflația in sine nu mai există fiind un instrument datorită faptului ca există mai multe valute.
    Asta era resetul: o moneda unica si eliminarea tuturor banilor e cea mai convenabila soluție. Pa inflație, pa gauri finaciare, pa specule finaciare.
    Deci omenirea nu e pregătită de moneda unică.
    Țările nu vor renunța ca europenii la moneda lor si sa imbratiseze o singură monedă ce o pot tipări toți la liber. Le lipsește detașarea de bani.
    E ca si cum ai aduna averi gigant într-o monedă virtuală si jocul s-a incheiat, iar tu ca si copil ce ești nu vrei sa pleci din lumea ta bogata in bani. Preferi să te războiești, si sa distrugi tot fără sa pui nimic in loc.
    Știi cand am distrus noi românii CAPurile?
    Asa vor distruge si ei dolarul.
    Nu ne vreți, il distrugem.
    Și no sa fie nimic de pus in loc.
    Ne intoarcem in anii 70.
    Daca tot nr am întors in anii 90 de ce nu si 70?
    Deci nodurile astea istorice sunt reversibile?
    Putin așa zice. Ca de ce băi Putin te întorci înapoi la URSS si 1991?
    Cred ca la fel trebuie sa mergem in 1970 si să revocam decizia lui Nixon.
    Un fel de BLM financiar, dați jos statuia lui Nixon vre!!!
    Biden o sa citeasca de oe prompter ca dacă dați jos statuia lui Nixon o sa ajunga un dolar egal cu 1 ban românesc.
    Ca sa înțelegeți dimensiunea furtului cam ăsta e adevărul : 1$=0.05 RON
    Dar ei ne mint si ne obliga sa dam de 100 de ori mai mult pe 1$. De aceea americanii își fac vile si cumoara mașini tot onu, si la noi trebuie să faci nuntă 10K, sau de ce 100K sa aduni de o casă.


    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ne puteti spune de Gesara/Nesara?E o pveste frumoasa sau chiar se poate implementa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gesara nu există decât in mintea unora.
      Cum vrei să implementezi Gesara!?
      Păi din tot ce am citit, nu e posibil logistic. Decat in jocurile video. Nici oe criptomonedă nu merge.
      Logistic zic nu descrie nimeni Gesara.
      Dacă ai logică descrie tu logistica Gesara si te iau ăștia doctor in finanțe in bursa din New York și câștigi excursii la Fed sa le explici cum sa facă.

      Gesara zice cam așa : banii tăi nu mai sunt ai tăi sunt ai noștri, capisci?
      Doar ca ăla tot nu va dă acces.
      Deci ori schimbi moneda că ajungi la putere si declari nule toate celelalte averi in bani.

      Mai repede ar functiona confiscarea averilor securiștilor, linsarea lui Biden și jegmanirea boschetarilor decat imaginația Gesara care da din neant. Măcar ăia de la Fed tipăresc ceva. Gesara îți dă să aștepți, se bazează pe dorința ta naturală de a vrea să aștepți ceva bun.
      Asta ți-o ia: 'așteptarea a ceva bun' și îți face inflație in ego, te îndoaie. Și cine dă ca Gesara e Mama Pământ, pui o sămânță și crește și îți dă. Gesara nu e mama pământ, dar te face sa crezi ca e mamă și îți dă și tu aștepți ca un tânc.

      Nesara este o teorie a conspirației veche de zeci de ani ai cărei adepți cred că toate datoriile lor vor fi anulate magic. Este clar o prostie, așa că de ce a devenit mai populară ca niciodată?

      Ștergere
    2. Povesti marca Q - de adormit copilasii prosti. Nu vrea nimeni sa darame sistemul. Trump e deja istorie, nici nu cred ca apuca viitoarele alegeri. Va fi inlaturat. Fie arestat, fie probabil moare, ca are o varsta. Nevasta-sa , prima, deja s-a dus...

      Ștergere
    3. Sigur ca NESARA/GESARA se poate implementa! Dar nu in universul asta si nu chiar zilele astea! SI nu e o poveste ci un extraordinar talmes-balmes de elucubratii in care-s amestecate la gramada scutiri totale de taxe, bogatia infinita si generala, extraterestrii, Iisus, "inventii ascunse" care contrazic legile fizicii/ale naturii, asa cum le cunoastem noi, evident, totul sub minunata comanda a americanilor!

      Ștergere
  3. O monedă puternică însemna că plătești ieftin la alții si te umpli de produse. Dacă producția din China va ajunge sa fie plătită ca productia din SUA si UE cine se va prăbuși?

    RăspundețiȘtergere
  4. Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat luni, 29 august, că ”acordurile cu Comisia Europeană au fost rupte”, reproșând instituției că nu ar fi respectat înţelegerea de a debloca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al țării în schimbul desfiinţării camerei disciplinare pentru judecători.
    „Aceasta ar trebui să facă să sune alarma şi în alte ţări europene. Aşa cum se poate vedea, cercurile judiciare pur şi simplu doresc puterea”, consideră preşedintele Poloniei.

    La rândul său, premierul Mateusz Morawiecki, aflat în vizită în Franţa, i-a reproşat preşedintelui francez, Emmanuel Macron, că Polonia se află sub „sancţiuni mai dureroase decât cele aplicate Rusiei”.

    În timp ce PNRR-ul polonez a fost în cele din urmă aprobat de Comisia Europeană, deşi fără să se elibereze fonduri, cel al Ungariei este în continuare blocat complet de Bruxelles, care în plus a activat împotriva Budapestei noul mecanism de condiţionalitate ce permite Comisiei Europene să le suspende fondurile europene acelor state membre despre care consideră că încalcă statul de drept.


    Polonia ca sa ajunga mare prima data trebuie sa o dea jos pe Ursula si sa isi puna ei cozile de topor in institutiile UE. Deci e o treaba pe termen lung. Si pe termen lung Polonia poate juca mai bine ca Germania, Franta sau alte tari europene. Pe piata muncii au castigat toate locurile de munca, in domeniul fondurilor europene au accesat totul. Noi nu!!!!!
    Noi suntem in pilda talantilor ala ce ingroapa in pamantL

    A venit şi cel ce primise un talant şi a zis:

    – Stăpâne, am ştiut că eşti un om aspru, care seceri de unde n-ai semănat şi aduni de unde n-ai împrăştiat, aşa că mi-a fost teamă şi m-am dus şi ţi-am ascuns talantul în pământ. Iată aici talantul tău!

    Stăpânul i-a răspuns:

    – Sclav rău şi leneş! Ai ştiut că secer de unde n-am semănat şi că adun de unde n-am împrăştiat? Atunci trebuia ca tu să-mi fi pus banii la zarafi, pentru ca, la întoarcere, să primesc cu dobândă ceea ce era al meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Polonia se află sub „sancţiuni mai dureroase decât cele aplicate Rusiei”.????

      Păi in cazul ăsta România e sub sancțiuni de sancțiuni.
      Ca român nu ai voie să fii suveran, să nu depinzi de alții, să nu faci ce zic alții străini de țara ta. Nu ai voie să te mândrești că ești român ca mândria e păcat.
      Nu ai voie sa ridici capul mai sus decât stăpânii lumii ca e păcat.
      Nu ai voie să muncești cum trebuie, ba nu ai scule, ba nu ai bani, ba ai necazuri, ba îți lipsesc elemente care fac munca ca in occident.
      Nu mai ai voie să ai tractoarele tale românești.
      De ce sa aibă românii tractoarele lor.?
      Tu realizezi ce a însemnat o Românie cu tractoarele ei proprii produse in țară?
      Tu realizezi ca românii cu tractorul lor au plătit datoria FMI ceea ce nimeni nu a reușit vreodată.
      Ucideti bestia aia de tractor românesc ca da dolarul faliment!!!!
      FMI îi este rușine de români că au paltit datoria și au stricat smecheria financiară.
      De aceea sunt dușmanii declarați ai tractorului românesc.
      Tractorul românesc era mai cautat decât dolarul. Atât in Asia cat si in Orientu.
      Europenii si americanii au realizat ca nu pot realiza primăvara arabă dacă nu ucid tractorul romanesc prima dată.
      De ce China nu a produs tractoare românești? Ca pica dolarul clar!



      Ștergere
    2. @Tractorul Fermecat
      Termina-te bai cu oligofreniile astea!
      Ai suficienti neuroni functionali sa pricepi ceva din articole de genul asta si sa te prinzi ca romanii sunt o natiune de prosti si de tanpiti?

      https://culturaladuba.ro/facultatile-de-teatru-si-film-scot-sute-de-someri-anual-e-incorect-fata-de-studenti-faptul-ca-sunt-admisi-mai-multi-oameni-decat-cere-piata/

      https://observatornews.ro/economic/cam-3000-euro-pe-luna-ar-fi-un-salariu-decent-in-romania-tinerii-din-generatia-z-vor-salarii-mari-si-program-scurt-cum-isi-aleg-locul-de-munca-485733.html

      https://www.g4media.ro/a-venit-marele-decont-pentru-litoralul-romanesc-de-ce-prefera-romanii-turcia-sau-grecia-si-fug-de-romania-plus-vezi-in-detaliu-diferentele-specifice.html

      ...

      Ștergere
  5. Peter Temin susține, în mod credibil, că efortul de a restabili standardul aur în anii 1920 a dus la Marea Depresiune. Un argument înrudit este că nicio economie majoră nu a trecut de la a fi condusă de investiții și export la a fi condusă de consum fără a trece printr-o criză financiară. Criza financiară a Chinei a fost mult prezisă și nu a venit încă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @10:00, Nu, nu de aceea. Nici o legatura cu aurul ci cu schimbari sistemice socio economice.

      Ștergere
  6. Motorul cu hidrogen ar fi, asa si asa, o noua tehnologie. Vaccinul arnm, asta da tehnologie noua! Si alta tehnologie noua?, ”clasica” energie libera (adica gratis...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motorul cu hidrogen, a fost inventat prin 1800-1810, de un elvetian, asa ca nu e deloc ceva nou. Problema nu e motorul in sine, mai ales ca exista tehnologia necesara si accesibila aproape oricui, de a converti un motor "ordinar", de la carburantul traditional la functionarea pe hidrogen!

      Problema in acest caz, e productia ieftina si rapida a hidrogenului, cat si stocarea lui ieftina si in cantitate suficienta pentru a face un motor montat pe un autovehicul sau unul static, sa devina eficient.

      Asa incat, in domeniul asta, nu e necesara neaparat vreo mare inventie ci, gasirea solutiilor convenabile de eficentizare a ceea ce deja exista de multa vreme!

      Ștergere
    2. Hidrogenul...discutii sterile, ventilatie inutila. COSTUL DE PRODUCERE, energia consumata depaseste cu 2:1 ceea ce ofera prin ardere internaplus ca este instabil.

      LA REVEDERE!...orice initiativa ( Germania cu Canada) este una absolut idioata, falsa, fake, si nu merita atentie.

      Ștergere
    3. Fuziunea nucleară. Teoretic există și varianta fuziunii controlate "la temperatura camerei" în structuri cristaline care să funcționeze ca niște baterii electrice.

      Ștergere
    4. @3:55
      Fuziunea este la fel de cauza moarta ca si restul alternativelor verzi si hidrogenul.
      Energia obtinuta este de multe ori mai mica decit ce se consuma.
      Motivul ptr care francezii au mincat zeci de miliarde de euro ptr "cercetare" a fost strict pentru pensii si salarii babane...ceea c este tipic ptr occidentalii care vor sa traiasca in huzur...vezi nasa

      Ștergere
  7. Cred ca singura inventie care intr-adevar ar putea rezolva situatia actuala, fezabila dar nu stiu daca chiar curand la nivel de masa, ar fi un generator accesibil atat ca pret cat si ca tehnologie de constructie, bazat pe fuziunea nucleara.

    Ceva de genul asta, ar rezolva buna parte din criza energetica si ar asigura si progresul civilizatiei pe termen suficient de lung pentru a ne da tuturor posibilitatea de a gasi ceva mai bun. N-ar fi o solutie perfecta dar cu siguranta ar fi o solutie viabila si in acord, atat cu necesitatile de energie ieftina, sigura si accesibila, ale umanitatii, cat si cu necesitatile de protectie a mediului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe de alta parte, "energia gratis" utilizabila tehnologic, e o utopie la fel de trasnita ca si NESERA/GESERA, pur si simplu nu poate exista!

    Energie gratis e frunza crescuta spontan in padure si pe care o consuma cerbul! Desi, tehnic vorbind, si pentru obtinerea frunzei aleia, cerbul in discutie trebuie sa se deplaseze pentru a o cauta, prestand o munca, deci consumand din energia proprie, lucru care face ca nici macar frunza aia sa nu fie chiar gratis!

    Energie gratis e in gravitatie, in vantul solar, in apa, in curentii de aer, in fulger, cam peste tot in jur! Dar ca omul s-o foloseasca in scop tehnologic, trebuie sa investeasca in dispozitive pentru captarea, inmagazinarea, transformarea si utilizarea acestei energii! Si asta, nu mai e deloc gratis si nici nu va fi vreodata gratis!

    Din cauza asta simpla si elementara, nu vom putea niciodata vorbi de "energie gratis"

    Adancul pamantului e plin de diamante, formate in urma eruptiilor vulcanice sau seismelor si daca le vrea cineva, n-are decat sa se duca sa le ia... pe gratis! Dar a ajunge pana acolo si inapoi, e alta poveste si face ca acele diamante sa coste al naibii de mult, asa ca numai de "gratis" nu poate fi vorba! Asa e si cu energia aia "gratis" deci, uitati notiunea, asa ceva nu poate exista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gratis, nu inseamna gratis, gratis...este o problema de semantica, nu? :)

      Ștergere
    2. "Din cauza asta simpla si elementara, nu vom putea niciodata vorbi de "energie gratis""

      Nu-ti mai bate capul aiurea ca n-ai cu cine. Comentariile sunt impanzite de elucubratiile idiotilor marxisti si ale cretinilor religiosi care au solutii la orice si "stiu ei mai bine" desi nu inteleg o iota din felul in care functioneaza lume in mod real. Dar daca a spus marx sau "sfintii parinti"...

      Ștergere
    3. @Anonim10.45: De ce si-a gasit sfarsitul Tesla?
      @Anonim 16.02: o intrebare de la un mare cretin cautator religios: cum explica fizica actuala izvorarea de mir din sfintele icoane? Erau acum ceva ani niste anchetatori sociali magnific de inteligenti care au chemat si confrati din social workers abroad services sa caute in spatele unei icoane mecanismele montate de preoti ... No comment, deci, pentru cat de inteligenti pot sa fie unii rationalisti in manifestarile lor liber asumate ... Cumva astia au drept de libera practica si stabilesc ceva in privinta confratilor lor?! Fereasca Dumnezeu!

      Ștergere
    4. @Anonim 21.26: Tesla? Si-a gasit sfarsitul in ianuarie 1943, pentru ca avea 86 de ani, pentru ca deja era sarac si plin de datorii, pentru ca de aproape 40 de ani (la vremea aia), nu-l mai baga nimeni in seama si (zic eu), mai ales, pentru ca era singur. Oricum, tromboza coronariana de care a murit, nu se potriveste cu nici o teorie conspirationista, din pacate pentru unii!

      Ștergere
    5. @Anonim 00.32: mai citeste, mai cauta, informatii sunt destule online, si zic eu asa intamplator cred ca ai capacitate sa treci dincolo de teoriile conspirationiste.
      Vezi ca mai sunt unii care ei si acum cred ca monitorizarea la distanta in timp real a creierului uman de catre soft cu acces satelitar nu exista, dar niste securisti romani din structuri fac terorism la greu pe oameni, zilele astea chiar

      Ștergere
    6. “cum explica fizica actuala izvorarea de mir din sfintele icoane?”
      Intreaba i chiar pe lucratorii bisericii cere s pe acolo, bagatori de seama si cauta i prin buzunare de sticlute de spray, unele cu ulei, altele cu solutie rosie, altele cu apa. N ai nevoie de dovezi stiintifice ci de investigatii forensics, un pic de spirit detectiv. Eu i am prins odata.

      NU asta i credinta adevarata...sa umbli ca ahtiatul dupa tot felul de cotcarii, ci lucrul cu tine si cu nivelul tau de constiinta si ratiune, apropierea de Dumnezeu prin gindire rationala.

      Ștergere
  9. Energia liberă este o realitate care e ascunsă maselor prin tehnici de manipulare ( a știintei), intimidare și crimă. Un exemplu: toate masinile cu motoare cu ardere internă ar putea fi modificate să funcționeze cu apă. Descompunerea apei se realizează foarte simplu prin trecerea unui curent de 12 V (bateria mașinii) printr-un catalizator. Aliajul din care e făcut catalizatorul e secretul. Mai e nevoie ca microcalculatorul mașinii să fie reglat pentru a nu introduce prea mult hidrogen și oxigen (rezultatul descompuneri apei). Cu un litru de apă se poate merge peste 100km iar gazele mașinii ar fi (ghiciți ce ?) ... apă. Cu respect, Tavi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oups! Daca reusim sa inventam si roata, ne-am asigurat viitorul ca specie!

      Electroliza apei, sau hidroliza despre care zici, a fost descoperita candva, pe dupa 1750 si a fost dezvoltata ca proces industrial eficient, de un rus, Dmitri Lachinov, prin vreo 1880 (ca tot zic unii ca-i uram pe rusi). Nu e vorba de "un curent" care trece, ci de O TENSIUNE (curentul se masoara in amperi, tensiunea se masoara in volti!) iar conditia esentiala ca electroliza apei sa se faca ok, e ca diferenta de potential pe electrozi . sa fie de 1.23 volti. Cel mai utilizat catalizator la o electroliza e sarea dar na, e probabil si asta, un "secret ascuns".

      Teoretic, "motorul cu apa" e cat se poate de fezabil si chiar s-au facut cateva zeci de mii de teste de gen insa, sunt doua probleme nerezolvate inca: prima, ca separarea apei nu se face atat de rapid pe cat consuma un motor si a doua ca, asa cum am zis mai devreme, nu sunt inca posibilitati eficiente de stocare a hidrogenului.

      N-ai cum parcurge 100 km cu un litru de apa, decat daca eventual o bei in timp ce esti pe bicicleta si nu e foarte cald afara, ca sa n-ai nevoie de mai mult!

      Daca ai amesteca intr-o incinta inchisa (camera de ardere a unui motor), hidrogen pur cu oxigen pur, da, ai putea face cu rezultatele descompunerii a 1 litru de apa, 100 km dar, i-ai face imprastriat in toate partile, pentru ca arderea hidrogenului in oxigen, ar duce la o explozie extrem de violenta! La motoarele cu hidrogen, comburantul este aer atmosferic, NU oxigen, exact din cauza asta!

      In final, trebuie sa-ti spun ca electroliza apei e ceva ce se studiaza in scoala generala sau primii ani de liceu (cel putin asa era acum vreo 45-50 de ani cand eram eu in perioada aia) si e atat de "secreta", incat oricine care are o baza modesta de cunostinte in domeniul chimiei si fizicii elementare, isi poate da seama cum stau lucrurile!

      Si nu, nu orice motor cu ardere interna poate fi modificat sa functioneze cu apa, hidrogen, balega proaspata sau pisat de fata mare! Motoarele cu ardere interna, sunt de atatea feluri si in atatea formule constructive, cu piston/pistoane, cu turbina/turbine, cu gaze, etc, incat nu poti baga drept carburant (ala care explodeaza in prezenta comburantului-aer de obicei), chiar ce-ti trasneste prin minte! Calculatorul masinii, pe partea de injectie, intr-adevar gestioneaza raportul stoechiometric carburant-comburant, intr-o multime de conditii dar asta ar fi ultima problema in functionarea motorului, pana acolo fiind o gramada de alte probleme care ar necesita rezolvarea (sistemul de injectie, sistemul de aprindere, forma si dimensiunile camerei de ardere, etc, etc, etc!)

      Ca sa gasesti "catalizatorul" ala minune, n-ai decat sa pui mana pe ceva chimie si fizica elementare si pe Tabloul lui Mendeleev (alt rus!!!) si sa-l gasesti tu, ca sa nu mai fie "ascuns" de oamenii rai!

      Draga Tavi, fa-ti un mare serviciu si nu mai aborda teme de comentat la care nu te pricepi...

      Cu acelasi respect!

      Ștergere
    2. Stimate anonim supercult, în capul tău informațiile sînt varză. Există zeci de masini numai la noi în țară transformate să funcționeze cu apă deci practica bate teoria. Am prezentat în linii mari principiul pentru ai încuraja pe cei care cred că nu mai avem alte soluții energetice la îndemână. Tavi

      Ștergere
    3. Pentru Tavi: daca sunt atat de multe zeci de masini in Romania, care functioneaza cu apa, de unde-ai scos ideea ca "Energia liberă este o realitate care e ascunsă maselor prin tehnici de manipulare ( a știintei), intimidare și crimă. Un exemplu: toate masinile cu motoare cu ardere internă ar putea fi modificate să funcționeze cu apă.", ca sa te citez???

      Sau romanii aia cu zecile de masini care functioneaza cu apa, le folosesc doar prin beciurile proprii, ca sa nu-i vada "masele" si sa nu afle asa, cei care sigur ii vor manipula, intimida, omora, bate, injura de mama, etc?

      In final, habar n-am cat de "supercult" sunt eu dar sigur, sigur de tot, ma pricep in meseria mea si tot sigur, nu m-as apuca sa vorbesc despre ceva ce n-am habar!

      Ștergere
    4. Vezi tu anonim 00:40 aici e cheia discuției ca toti care au zis si aratat motorul pe apa nu mai traiesc. Motivul este simplu ca ordinea din lume s-ar rasturna la propriu, arabii cu petrolul ar lua-o la mumu si facand si generatoare pe apa multi saraci din africa ar porni industrializarea. Asa ceva e simplu inacceptabil pt globaliști ca si Tesla ce trimitea curent electric wireless la 40 km fara nevoia unui contor caci la fiecare antena puteai sa legi miliarde de consumatori si functiona pe principiul radioului. Cand zici ca nu e posibil ceva zici in urma experientelor tale sau din estimarile tale de fata mare? E imposibil sa ii zici unuia care a testat cu mainile lui dispozitive de genul ăsta si defapt aici e buba unii vorbesc de fapte si altii vorbesc de credințe ca au învățat ei la școală.
      In fapt si de drept nu exista nici o criza ca tehnologia exista deja dar nu suntem lasati in viață ca sa ne vedem de treaba noastră că ei vor sa fie bogatii si noi sa fim sclavii lor. E simplu de înțeles pt toți dar este imposibil de acceptat pentru cei f. putini...

      Ștergere
  10. Va salut ! De ce oare sunt urati atat de mult rusii ? De ce oare lupta impotriva lor 40 de tari ? IDe ce oate inclusiv Romania sprijina Ucraina, avand in vedere trecutul nostru recent ? Am trait sfarsitul anilot 90 cu canal Bastroe, umflarea muschilor si a tehnicii militare, dispretul total pentru ce inseamna roman si romanesc , umilirea domnului presedinte Constantinescu si a domnului Aurescu si o amarata de victorie a noastra in justitie care mai mult ne _a otravit.... Simpatizez pe rusi dat cred ca pana aici le_a fost.... Nu te poti lupta cu toata lumea, chiar daca te numesti Rusia....Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate ! Zi perfecta tuturor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusii nu sunt singuri, Iranul e cu Rusia, o parte din tarile arabe au simpatii rusesti gen Siria, o parte din tarile Americii Latine, China, India, unele tari Africane. Nu e chiar asa cum se soune

      Ștergere
    2. De ce să ne focusam pe ura.
      Nu e esențial. Nu e resursă.
      Premise false, logică Foarte bună.

      Ștergere
  11. A Death in Moscow
    Was the car bomb intended to send a message or to escalate the conflict
    https://www.unz.com/pgiraldi/a-death-in-moscow/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiurea!....pe fatuca asta necunoscuta de nimeni pin acum o saptamina, au mierlit o din vendeta, considerente strict personale. A calcat ea pe cineva pe coada..., nici o legatura cu tas su sau politica mare.

      Ștergere
  12. Tape has run out, zicea Steve Jackson într-una din cards-urile lui ILmNWO. Mess-iah....într-alta. Atenție și la jocul literelor de pe ele!
    Haosul provocat cuprinde lumea...apoi revoluție mondială cu jupuirea &sacrificarea fostelor unelte NeWorOrdiste; războaie între vecini și prăbuțirea statelor (naționale); război mondial cu faza nukes-orasele NAm și WEu deșert nuclear; prezentarea pe scenă a Salvatorului-Împăratului-*Zeului*; instaurarea *cu adevărat a celei mai bune și mai drepte dintre orânduiri*--NWOama; marea înșelăciune &tiranie ca niciodată mai înainte, cu Kill*em All the undergrounders; Întoarcerea (adevăratului) Rege(lui), The Big Trial pentru toți -materiali sau spirituali și Recompensa; Noul Cer și Pământ, Prezentul etern și moartea Timpului. Koniec Filma !
    Să trăim și să vedem !

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, schimbarea se va produce. Nu imediat. Toata vanzoleala este numai pentru ca tot ce stim este ajuns la un final. Schimbarea va fi mai intai de constiinta, apoi social si economic. Motoare cu apa, cu hidrogen, energie libera, ect. sunt paleative reale dar nonsostenibile in timp si-n terminii cunoscuti, privind arhitectura sociala-financiara-economica actuala. In subteran lupta este pentru "motorul gravitational" si "energia" fara fir. Sursa sunt metalele grele de care abia se sopteste ici colo si care nu le veti gasi in nici un "tabel mendeleev". Altfel fiecare cu parerea si vorbele lui. Vorbe.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)