luni, 22 august 2022

De ce critic Occidentul şi nu Rusia, China, etc.


Mă mai întreabă unul-altul, care mai interesat, care încercând un sofism de doi bani, cum se face de eu critic non stop doar SUA şi Occidentul în general, ignorând ceea ce se petrece în Rusia şi China. Cum e posibil să critici SUA şi să nu spui o vorbă despre China, unde oamenii au fost mânaţi precum animalele în centrele de detenţie sanitară? Oare nu-i asta dovadă de pro-rusism? Nu înseamnă că eşti pro-chinez? Clar e ceva putred aici!

Vedeţi, sunt ferm convins că o asemenea falsă dilemă n-ar fi existat pe la începutul secolului trecut, continuând chiar până prin anii 70-80. În mod sigur, un om al acelor vremuri nu doar că n-ar fi avut nicio îndoială că aş fi pro-rus, dar s-ar fi apucat, în acelaşi ton cu mine, să critice fix în direcţia în care critic eu. Iar asta n-ar fi însemnat că împreună i-am proteja pe ruşi.

De fapt unde intervine fractura logică a celor care au astfel de dileme? De la faptul că nu au un sistem solid la care să se raporteze. Fără un instrument obiectiv, care să-ţi permite o raportare critică la o situaţie anume, te mişti precum o frunză-n vânt sau, ca să fiu mai plastic, fix ca o muscă beată.   Hai să vedem împreună cum stau lucrurile!

În toată ecuaţia contemporană, campionul absolut al democraţiei este Occidentul. Aşa ni s-a spus. Occidentul a inventat „drepturile omului”, Occidentul vorbeşte despre triumful legii şi tot Occidentul ne aruncă în faţă termeni precum „transparenţa”, „libera concurenţă”, „libertatea cuvântului” s.a.m.d. Ştim toţi teoria şi de aceea , atunci când mă raportez la Occident mă raportez utilizând strict normele impuse de acesta. Iar ceea ce constat mă îngrozeşte.

În ciuda faptului că omul are dreptul la intimitate, viaţa privată îi este încălcată abuziv de către serviciile secrete. occidentale Chiar dacă se spune că omul e suveran pe corpul său, mandatele de vaccinare obligatorie au sărit peste acest „amănunt”. Ni se spune că avem libertate de mişcare, dar când li s-a pupăzat au oprit planeta băgându-ne la puşcărie în propriile case. Cică avem liberatatea cuvântului, dar prin intermediul statelor, giganţii monopolişti ai lumii IT cenzurează în draci. Prin intermediul şi în folosul organismelor nealese de nimeni cunoscute sub termenul generic de „stat subteran”. Se spune că orice om are dreptul la o judecată, al reprezentare şi la apărare, dar SUA condamnă la moarte prin intermediul tribunalelor secrete. Să mai spun? Nu cred că are sens, doar le vedeţi zi de zi. 

Asta e realitatea pe care o critic. Ceea ce critic nu e democraţia, ci lipsa ei! Nu mă deranjează democraţia, ci sunt disperat de transformarea treptată a ei într-o tiranie groaznică. Deschideţi-vă ochii, priviţi obiectiv şi înţelegeţi ceea ce e de înţeles! A încerca să priveşti realitatea cu ochelarii de cal pe care ţi-i pun media, societatea şi propaganda în general, echivalează cu a aplauda o nerozie doar pentru că e făcută de americani şi a te declara şocat de aceeaşi nerozie atunci când e făcută de ceilalţi. 

Bine, bine, vor spune unii care-o fac pe „corecţii”, dar p-ăia nu-i vezi ce fac? De ce nu spui că în China n-ai dreptul să vorbeşti şi că Rusia e militarizată? Simplu! Nici Rusia şi nici China nu se pretind democraţii. Putin nu susţine că n-ar fi ţar, că nu s-ar executa întocmai ceea ce el dictează. La fel Xi! N-are pretenţii de democrat. El dictează în China. Atât în Rusia cât şi în China sunt regimurile lor tradiţionale. Ar fi un nonsens să mă leg de treburile acestea pe care le ştie toată lumea. Când însă văd în Occident iniţiative tiranice atât de nebuneşti încât îl nedumeresc chiar şi pe Xi, atunci am tot dreptul să urlu ca din gaură de şarpe.  

Ce-aş putea critica în Rusa şi China? Ambele conduceri nu pretind că-s democrate. Acolo e un alt contract între conducători şi societate: conducătorilor li se dă mână liberă pentru a face absolut orice-şi doresc, dar asta pentru întărirea ţării şi bunăstarea cetăţenilor. Iată perspectiva din care pot fi criticate cele două conduceri. Nu, Putin sau Xi nu pot fi criticaţi pentru măsurile abuzive luate pe perioada pandemiei. Te-aştepţi la asta dela o conducere tiranică. E normal, e în ADN-ul ei. Însă, asemenea măsuri în Europa sau SUA - care în prea multe cazuri au depăşit cu mult ceea ce-a fost în Rusia - trebuie să-ţi tragă un semnal de alarmă dacă ai toate ţiglele pe casă. E comportamentul normal. Iar din punct de vedere democratic, chiar dacă voi fi luat în râs, voi afirma că standardele de acolo sunt mult peste ceea ce-şi doreşte omul de rând. 

Ceea ce le recomand tuturor occidentalişttlor frenetici(dar sinceri) este să se uite critic la ceea ce se întâmplă în propria ogradă întrucât aici sunt problemele majore. Rusia, Orientul Mijlociu sau China n-au fost probleme în perioada în care Occidentul îşi croia bazele democratice şi îşi dezvolta pieţele pe bazele solide ale liberei iniţiative şi ale concurenţei. Nicidecum! Aceste ţări devin problematice acum, în momentul în care Occidentul decade şi-şi găseşte în tiranie rezolvarea gravelor sale probleme interne. Doar că tirania nu va rezolva, ci va adânci problemele. Asta se vede limpede în Europa unde se va tremura de frig şi se va muri de foame. Care-a fost soluţia găsită de europeni? Să ne pună să mâncăm gărgăriţe! Aberant. Au făcut-o şi ruşii, într-adevăr. Au mâncat şi şoareci şi pisici şi, probabil, şi gândaci. Dar au făcut-o atunci când Stalingradul era asediat şi în niciun caz nu au făcut propagandă a „noului stil de viaţă”. Înţelegeţi diferenţa? 

Priviţi critic în propria ogradă! Problemele sunt aici, nu acolo. Şi reţineţi lecţia asta nu doar cu aplicabilitate în termeni geopolitici, ci chiar ca lecţie practică a vieţii de zi cu zi. 

45 de comentarii:

  1. Nu ești singurul cu asemenea viziune. De la zi la zi, mulți realizează căile bizare pe care a pornit Occidentul în ultimele decenii, ba chiar există o apăsătoare disonanțâ cognitivă.
    Dar la d-ta nu transpare, cum ar fi normal, dorința reparării / optimizării chestiunilor vestice, din interior, păstrând apartenența valorică și / sau civilizațională. Dimpotrivă, ades sugerezi "părăsirea" Vestului, abandonarea rutei europene, etc. Ba chiar ímpingi critica SUA cu foarte mulți ani mai ín spate, cu mult ínaintea disfuncțiilor survenite (preponderent) dupâ 2000. Coincident sau nu, exact asta e și retorica rusă (nu-mi spune că n-o cunoști).
    Ín sfârșit, fiecare are drept la optica proprie, eu primul susțin acest principiu. Dar nu ar trebui sà te mire cà puțini ți-o vor ímpàrtàși, de vei continua pe linia...ràsàriteanà.
    Dincolo de multiple defecte, romànii nu uità totuși ce efecte au tras din "buna vecinătate" a colosului din Est.
    Dar...poate nici nu insiști să-ți găsești "adepți", ci pur și simplu îți verși un "of", așa cum îl resimți. Asta nu mă împiedică să te citesc periodic, ba uneori chiar și să fiu de acord cu o parte din idei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce naiba să repari din interior? Cu cine? Cu nulităţile Ursula, Biden, Scholz? Este evident că trebuie părăsită ruta „euro-NATO” întrucât sunt nişte cai morţi. Nu cred că vor mai avea puterea să se regenereze în condiţiile în care „lumina” la care speră mulţi se numeşte Trump.

      Marea problemă care-ar trebui să ne preocupe pe noi ar fi aceea a găsirii unei soluţii optime de aranjare socială a ţării. O soluţie care să fie diferită de dictatura ascunsă a Occidentului decadent, dar şi de tirania Orientală. Am experimentat ambele modele. Nu merg! Trebuie să ne regăsim individualitatea, fără a ne opune, dar şi fără a ne lăsa călcaţi de Est sau de Vest. Asta-i soluţia!

      Trăgând aiurea la căruţa Occidentului ce putem spera? Nu vezi că istoria parcă se repetă? După un corupt-sadea pe model Carol al II-lea, ne-am ales cu un papleacă neamţ pe model Mihai. Ce vrei, să repetăm şi etapa cu Gheorghiu Dej? Asta urmează!

      Am spus-o de atâtea ori: deschideţi ochii şi înţelegeţi istoria deoarece altfel vă va frige! Mi-e groază când văd că nici în ceasul al doisprezecelea lumea nu se trezeşte şi nu face niciun efort pentru a înţelege ceva.

      Ștergere
    2. Cu cât mai mult se crede că "nu mai sunt șanse" de redresare a Occidentului, cu atât se descurajează orice demers de a mai schimba situația.
      Bruxelles nu este o putere "per se". E un sistem unde se poate accede, joacă rol de dispecerat, nu e un "guvern" (s-au respins proiectele suprastatale de la Maastricht și Roma, europenii chiar nu au vrut să renunțe la identități sau tradiții). De o vreme încoace (cam din 2000, să luăm reper) busola europeană a fost preluată de neoliberali, unii deviați în timp către progresism.
      Dar nimic nu împiedică (cel puțin ca reglementare sistemică) schimbarea de orientare. Dacă suficiente state din Vest ajung să aibă guverne suveraniste, automat Bruxelles-ul va deveni oglinda acestor evoluții. Faptul e clar în relațiile cu Ungaria sau Polonia, Bruxelles chiar nu are ce le face, atât timp cât regimurile contestatare reprezintă, neviciat, majoritatea opiniei publice din statele respective.
      Ca urmare, o cauză mai justă ar fi "altfel de UE", nu "ieșirea din UE". Însă asta ar fi o cauză ptr. europeni, nicidecum agreată de...ruși.

      Ștergere
    3. Ma tem ca soluţia optima de aranjare socială a ţării este o utopie

      Ștergere
    4. Dar de ce nu vrei, DD, sa privim si partile bune ale occidentului, incercând sa corectăm la noi, in România, ceea ce facem greșit?
      Sa ne reintoarcem la ceea ce am invatat bun in comunism, cum ar fi sa strangem gunoaiele dupa noi. Invatatorul nostru ne punea sa strangem hartiile din curtea scolii. Occidentul, nu tot, e foarte atent la asta. Sau stiam pe vremea lui Ceausescu sa strangem fructe de padure, sa ducem la scoala hartie si sticla refolosibila. Povestea cineva ca s-a mirat un doctor in Finlanda ca nu stie sa mearga bine pe bicicleta. S-a scuzat rusinat ca in oras nu prea poate merge pe bicicleta, ca il mușcă maidanezii. Iar s-a mirat doctorul finlandez...Maidanezi? Cum adică? De ce sa fie caini fara stapani?
      Daca nu ne asumăm tara si nu invatam ca avem si responsabilitati, nu doar drepturi, vom ramane mereu o țară mirată! Ne mirăm ca e rău la noi. Nu, zău? Binele se construieste. Sufletul se modeleaza. Mitocania se pune la zid.
      Suntem un popor necivilizat. Muci suflati pe stradă, pipi pe toate gardurile si prin toate pasajele, nesimtire si betivareala cât cuprinde. Dar vrem o tara ca afara. Si ne pretindem crestini! Crestinismul inseamna mult bun simt! Nu doar participarea in turma la niște slujbe. Daca de la acele slujbe plecam la fel de nesimtiti cum am intrat,inseamna ca sunt fariseu cât cuprinde. Iar fariseii nu vor face niciodata bine lucrurile, ci de " mantuiala".
      Criticati adeseori tinerii...De la cine sa invete bunul simț?
      Niciun copil nu se educa cu vorba. Numai prin propriul exemplu.

      Ștergere
    5. Si noi cu cine sa parasim ruta "euro-nato"? Cu Ciolacu, Catu, Caciu si Ciuca?

      Ștergere
    6. ;B:@Hayde: A te gândi că poţi schimba cumva UE e o nebunie. Cel mult vei reuşi să schimbi greierii cu lăcuste în dieta dictată de la Bruxelles, dar asta după ce te vor face fascist. În ceea ce ne priveşte pe noi, e clar că nu putem rula precum ungurii sau polonezii. Asta şi din cauză că nu am avut parte de o curăţare completă a nomenclaturii şi serviciilor după Revoluţie. Singura variantă acceptabilă(cu care oricum ne vom confrunta) este traiul pe propriile picioare. Asta ar însemna combinarea unui ceauşism economic(din punct de vedere al investiţiilor, planificării şi strategiei de independenţă) cu o democraţie reală la nivel politic. E greu, dar se poate.

      Anonim(11:46): Atâta vreme cât nu ne aşezăm serios să punem pe hârtie ce anume e de făcut, cu siguranţă că e o utopie. Altfel cred că e perfect realizabil.

      Anonim(12:06): Păi despre asta tot vorbesc eu: să ne apucăm şi să vedem ce merge şi ce nu, făcând din asta o alternativă 100% autohtonă la ceea ce există în prezent.

      Ștergere
    7. Ce propui tu este o perspectivă "dezvoltaționistă" (spre deosebire de dependența neoliberală în care suntem azi). Să știi că aș subscrie, dar realismul mă oprește. Pentru că o condiție prealabilă și necesară e să ai forța de a-ți IMPUNE neutralitatea (căci nimeni nu ți-o va recunoaște doar dacă o proclami de la vreo tribună). Desigur, unii îți cântă ca sirenele să fii "neutru", însă numai pentru a te putea prelua ei sau ca să slăbească blocul advers.
      Nici englezii nu-s încă reparați, deși au părăsit UE (și vorbim totuși de un sistem care are încă propriile pârghii globale, via Commonwealth).
      Ce te face să crezi că sistemul nostru perfuzat ar putea reuși ceva rupându-se ACUM ? Chiar și Ceaușescu, care a încercat fondarea unei autarhii, nu a putut părăsi blocul sovietic, doar s-a distanțat parțial (oarecum ca V. Orban față de UE).
      Până una-alta, singurul model cât de cât viabil de dezvoltaționism văd la Turcia. Dar vorbim de un fost imperiu, cu cea mai mare armata terestră din Europa, cu influențe pe tot arealul turcmen / turcoman....iar până și ei rămân în NATO, nu riscă să rămână singulari în asemenea furtuni.
      Eu zic să ne mai gândim.

      Ștergere
    8. @Hayde

      Nu ai ce sa mai repari. Iar problema reala nu e suveranisti contra centralisti. Problema reala e ca Vestul a fost cucerit complet de o elita restransa. Gagii astia sunt dispusi sa te extermine decat sa renunte ei la putere.

      Toti aia care vin si regurgiteaza aberatii dupa aberatii is stransi de cohones la maximum. Crezi ca Scholz sau Baerbock sunt atat de idioti?
      Sunt clar drone controlate. Nemtii nu sunt in stare sa isi apere economia si tu vrei solutii dictate de la tastatura...

      In Canada pentru ca sunt multi oameni care au ajuns in faliment economic sau sufera de diverse handicapuri li se ofera sansa unei morti cu demnitate. Chestie discutata si aprobata de parlament.

      In Romania urmeaza sa dam si Hidroelectrica si Romgazul ca nu mai sunt bani sa platim datoriile si cam asta e. Noi nu salvam nici Romania si vrei sa salvam Europa?!
      https://www.cotidianul.ro/dian-popescu-asta-este-tradare/

      Solutii la cafea sunt iluzii. Solutii clar sunt dar ele nu conteaza pentru ca tu si toti de aici nu contam. Crezi ca altii mai relevanti ca noi nu le pot gasi? Fara implicarea maselor mari de oameni furati de magia show-urilor tv nu exista solutii ci iluzii.

      Ștergere
    9. Vestul a fost cucerit complet de o elita restransa.

      De asemenea, ipocrizia Organizației Mondiale a Sănătății n-are limite: toți care ieșeau afară în grupuri erau ostracizați dur de către public, iar covid-19 ca prin minune o dispărut, și OMS încurajează oficial proteste.
      Dar faptele nu mai contează deoarece indoctrinarea e în plină desfășurare, și soarecii de laborator suntem fiecare din noi.
      Pana si statistica este folosita sa sustina ideologiile de laborator. Si se face din pix statistica atat la americani, cat si la europeni.
      Sa-mi exprim si indoiala ca exista sistem de vot, si sa nu cred ca e imposibil de furat voturi? Ultima cea mai abjecta este alegerea lui macron care nu a avut destule voturi, si apoi brusc a avut destule voturi. Cum era Frata azi cu Marin le pen? la fel, deoarece trebuie sa se dea pe fata.
      Deci da, de acord, elita elitelor conduce cu mana pe arma. De aceea Putin a pus si el mana pe arma.
      Noi ca si Romania suntem comparabili la nivel international cu PUNGESTI.
      Pungești este un simbolic frumos al statutul nostru in lume. Eu as redenumi Romania dupa localitatea asta. E un nume bine meritat. Am luat plasa si am impins pumni in Pungesti.
      Revolta de la Pungești

      Ștergere
    10. "Dar de ce nu vrei, DD, sa privim si partile bune ale occidentului..."

      Bre intelege ca sunt multe parti bune dar principalul a venit deja de acu binele mai vine doar pe segmente mici. IT energie / apa. La general insa vine indatorare financiara pana peste cap, taxare, vaxare, poponeala, pedofileala, razboiala, drogangeala si alte chestii pentru gagii open mind. A fost misto dar noi am ajuns tarziu la spectacol.

      Dintre toate insa cel mai nasol e ca suntem scena din spatele marelui teatru global cu piesa istorica jucata live Ucraina sau cum sa mori in masa pentru aproape nimic.

      Vom fi facuti varza pentru ca e clar ca fiecare parte e dispusa sa continue conflictul. Suntem exact ca la Stalingrad cand rusii preiau initiativa strategica iar vesticii raspund un razboi de uzura crezand ca au in fata lor o armata gandita pe blitzkrieg. Gandirea celor din vest e si daca pierzi 10 civili sau soldati pentru un rus merita... si orice extindere in estul european e vazuta ca o capcana strategica care disipeaza presiunea pe Ucraina.

      Ștergere
  2. degeaba încerci să le arăti lumina orbilor ' sau să le cânți surzilor ' ...mulți , foarte mulți naivi sunt prinși în mrejele occidentului .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pățit asta cu o investigație a morții lui Ioan Petru Culianu și ce să vezi, toți investigatorii erau atlantiști și nu vedeau evidentul că a murit în statele unite țara care a omorât politic sute de mii de oamenii.

      - Ba dau vina pe Garda de fier pe care tot ei au încercat să o învie fără succes în anii '90 pe rețeta Azov

      - Ba dau vina pe Iliescu fără să se vadă că a fost instrumentul atlantiștilor ca și Gorbachev și a fost și încă este protejat până crapă de crimele pe care le-a comis, Iliescu a semnat să intrăm în NATO, întodeauna a fost acuza asta că a fost cu rușii fără să existe nici cea mai mică dovadă fizică că așa a fost.

      - Ba pe securitate care în 1991 nu mai exista de 2 ani și dacă era vre-un idiot nu avea mijloace, motiv sau oportunitate să acționeze în america așa curat

      -Ba pe SRI dar SRI-ul e pliat pe NATO așa bine și infiltratat probabil dinainte că practic dau vina pe ei înșiși

      Nu auzi niciunul că zice, pe Culianu l-au omorât nemernicanii... Toți experții s-au plasat așa fel să nu se miște în front aceeași oameni i-au îngropat și munca...


      -

      Ștergere
    2. > - Ba dau vina pe Garda de fier pe care tot ei au încercat să o învie fără succes în anii '90 pe rețeta Azov

      Păi da au încercat niște fanatici anti Rusia cu ajutorul ultrașilor apoi aun încercat cu Noua Dreaptă iar acum cu AUR

      Ștergere
    3. Culianu a fost ucis pentru ca a ajuns periculos de aproape de
      " zona timp" a astralului. Tărâm controlat de illuminati. Controlezi turmele daca le scoti din clipa prezentă si le trimiti când in trecut, când intr-un viitor nescris încă.
      Crezi ca intamplator jumatate din romani bântuie prin trecutul stramosesc cautandu-si rădăcini dace, sau trace, sau mai stiu eu ce radacini ancestrale? Crezi ca intamplator sunt pusi in rang inalt " clarvazatorii" new age?
      Nu m-as mira ca acest curent new age sa fie fabricat chiar in laboratoarele celor ce ne controleaza timpul personal controlandu-ne pe noi.
      Profetiile 12.12.12 au fost mult timp in topul preferintelor pe internet. Pentru ca viitorul era prezentat ca fiind foarte roz, dulce si atragator: vin niste
      " salvatori" si ne ridică la cer, scapandu-ne de responsabilitati. Si cat timp poporul de oi dormea cu somniferul pus in apa chioara, Romania a fost deja împărțită in bucăți.

      Ștergere
    4. > " salvatori" si ne ridică la cer, scapandu-ne de responsabilitati. Si cat timp poporul de oi dormea cu somniferul pus in apa chioara, Romania a fost deja împărțită in bucăți.

      Ba mai bine au încercat rețetele Osho, Asahara, etc în România prin MISA, Bivolaru era omul lor de asta le-a tot scăpat printre degete unora ca Năstase, de aia Gabriel Andreescu a scris câteva cărți să îi apere.
      De asta MISA era implicată în treaba cu fetele din Japonia în care au fost implicate instituțiile prostituțiile cele mai înalte

      Ștergere
    5. “Deci, nu greșim cerând munților să se miște din loc, ologilor să meargă și morților să învie. Greșim pentru că nu cerem lucrurile acestea, pentru că nu credem că ele sunt posibile omului. Puținătatea credinței noastre ne face neputincioși; lipsa de credință ne paralizează – iar lipsa credinței este păcatul. Păcătuim, deci, cu toții, pentru că nu credem că putem interveni în Creație. Iar refuzând să intervenim în Creație, îl lăsăm pe Dumnezeu singur,” scria Mircea Eliade în “Îndreptar,” martie 1951.

      Ștergere
    6. „Nimic nu este acoperit care să nu se descopere, şi nimic ascuns care să nu fie cunoscut”
      Lc. 12, 2

      Ștergere
  3. Impecabil din punct de vedere logic si principial acest text !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba eu zic ca fractura logica apare mai degraba atunci cand, in timpul unei demonstratii (in sens matematic, ca alt cuvant nu stiu) se schimbă sistemul de referintă pentru a se ajunge la o anumita concluzie. Nu imi vine un exemplu mai bun acum, dar e ca si cum pe o harta am lucra cu scari de distante diferite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si v-a fost lene sa aduceti dovezi? Cum se schimba referinta in timpul argumentatiei? Vretibsa spuneti Ca in timpul CoVid bu a fost cenzura? Cenzura nu e o valoare democratica tocmai fiindca impiedica accesul la adevar, care se bazeaza pe accesul la informatie. Eu nu vad nici o fractura logica. Valorile democratice sunt absolute si nu se definesc prin comparatie. Nu exista mai mult sau mai putin democratic. Rusia delic democratica iar vestul destul de democratic.

      Ștergere
    2. Am folosit prea multe cuvinte in loc de ceea ce popular se numeste dublu standard. Nu e bine de folosit inclusiv in ceea ce priveste Rusia (sau inca indepartata China), cu toate ale sale.

      Ștergere
  5. Occidentul (și aliații lor) , este pe tobogan ! În disperarea lor , sunt gata să "aprindă" pămîntul ! Numai că purtarea razboaielor departe de teritoriile lor , nu mai este posibil grație inteligenței artificiale !Așa că vom asista la nimicirea hegemoniei anglo-saxone , curînd !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu numai ca aveti totala dreptate in tot ceea ce afirmati, dar in plus de cele afirmate, occidentul a luat-o incet dar sigur catre HITLERISM, adica se foloseste de o dictatura fascista pentru a-si impune dominatia, la inceput inb Europa si apoi in toata lumea, doar pentru ca unele familii extrem de bogate si care stapanesc peste 70% din bogatiile si valorile planetei vor sa devina la fel ca Hitler stapanii planetei, si pentru ca asta nu ar fi destul, acesti miliardari nu numai ca doresc sa modifice genele oamenilor ca niste Satane ce sunt, dar vor sa si ucida peste 90% din populatia planete, (cu virusi ucigasi si vaccinuri ucigatoare) si asta pentru ca declara ei, ca numai au nevoie de forta de munca a oamenilor pentru ca robotizarea a inlocuit cu succes tot ceea ce este industrializat,
    Aceste politici criminale, nu le are nici Rusia si nici China, si deja acest lucru ar trebui sa-l faca pe orice om care s-a format si apoi emancipat in civilizatia europeana de pina acum, sa fie aliatii Rusiei si a Chinei si sa lupte pe toate planurile existentei impotriva Satanelor de peste ocean care isi extind puterea atat prin state conduse de politicieni hoti, corupti si tradatori de neam si tara, cat si prin concernele multinationale, in acest context, va propun ca sa luptam in prima faza impotriva satanelor supranationale. cumparand totul de la tarani sau producatori romani.

    RăspundețiȘtergere
  7. A fi pro-occident, pro-UE sau pro-SUA înseamnă a fi in primul rând pro-nazist. Supremația occidentala este nazism mascat cu 7 măști.
    Oricine susține occidentul fără sa își dea seama susține nazismul. Acest nazism este atât de subtil încât este considerat normal. BLM este același pro-occidentalism de tip nazist dar inversat, in care nu albul joaca rolul principal ci negrul.

    Occidentalismul se crede superior in toate privințele si justificat sa conducă. De aici caracterul sau nazist.
    WEF este o organizație nazista.
    AU vrut sa pună toate tarile sa semneze tratatul pandemic, care le dădea de facto ministerele sănătății de la guverne la WEF. Adică WEF ar avea aceasta instituție in fiecare tara, si ar putea instaura un regim nazist de arestare in casa, înțepare si controlul traficului uman. Normal ca regimurile ruse si chineze au refuzat total si au încurajat tarile BRICS sa nu semneze. Iar Rusia a declarat denazificarea Ucrainei. Nu este denazificarea Ucrainei, este denazificarea lumii occidentale.
    Da, a-ti auzit bine. Ceea ce face Rusia in Ucraina va face in toata Europa si America. Mexic va deveni pro-rusa si va fi aliatul Rusiei. SI asta este războiul de 10 ani.
    Așa ca nu va mai faceți iluzii de pace.
    Atât NATO cat si Putin au declarat război pe 10 ani. Va întrebați când se termina războiul?
    O spune si Pentagonul: 2032.
    Si tara noastră va fi întinată de război din 2024 când se aliniază planetele si e momentul ca romanii sa iasa din amorțeală. Si apoi restul Europei, si SUA la final.
    Rusia este capabila sa câștige războiul de dominare a lumii si o va face in 10-20 ani, planul asta este făcut de mult.
    Sfinți Părinți au avertizat peste tot despre acest război început de fapt in Siria si acum escaladat in Ucraina. Așa va apare si războiul din Moldova, apoi Romania. Si apoi in Europa. Este războiul descris in Apocalipsa.
    Va amintiți ca a zis Arsenie Boca ca „Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia. "

    Semnele sunt aproape, Ungaria susține pe fata gazul rusesc si regimul rusesc . Bulgaria când va trece pe fata de partea fraților slavi si vor face declarații ca ungurii, este semn ca războiul cu Romania va începe.

    Indiciile lui Isaia arata faptul ca atacul multinational, care urmeaza dupa distrugerea Damascului, este razboiul Gog/Magog din Iezechiel 38-39.

    ” Fost-a cuvântul Domnului către mine, zicând: „Fiul omului, îndreaptă-ţi faţa spre Gog şi spre ţara lui Magog, regele [ţinuturilor] Roos şi Mosoh şi Tubal, şi profeţeşte asupra lui.” Iezechiel 38:1,2[ Varianta Anania spune Capitolele 38 şi 39 cuprind o profeţie asupra lui Gog, personaj menţionat mai întâi în Nm 24, 7 drept rege foarte puternic, dar care aici, prin context şi prin toată desfăşurarea apocaliptică a evenimentelor, devine simbol al oricărei puteri ce se ridică împotriva lui Dumnezeu. Cu această dimensiune va fi reluat de către Evanghelistul Ioan în Apocalipsa,20, 7-9].

    In concluzie, dupa ce Damascul va fi distrus, razboiul Gog/Magog poate fi urmatorul.
    Pentru Damasc: i „Umplutu-s’au Hamatul şi Arpadul de ruşine, că au primit o veste rea, tulburate, mânioase, nu pot avea odihnă. Damascul s’a slăbănogit şi-i pus pe fugă, cutremur l-a cuprins.” Ieremia 49.22,23

    ” Iar Eu voi aprinde foc în zidul Damascului şi va mistui răspântiile fiului lui Benhadad” Ieremia 49.26

    Oare intamplator atat Israelul cat si SUA ameninta Siria cu aducerea ei in ” epoca de piatra” ?

    Deci Romania este condusa de un nazist care după recensământul 2022 pare sa fi furat voturi vreo 5 milioane de romani care nu exista decât ca electorat si butoanele sunt la ambasada SUA din București, care pun pe cine vor la conducere, deci suntem unul din statele satelit ale SUA, nici măcar germanii sau francezii nu au ce comenta ca ei își cer voie de la americani.
    Si daca suntem conduși de americani, vom ajunge cu siguranță la profețea lui Arsenie ca ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia.
    De ce sa ne ocupe?
    Pai nu a semnat nazistul pact cu Zele ca suntem Ucraina? Nu a făcut p.UrSula actele sa le semneze nazistul cu Zele împreună?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi Iohannis nazistul, dar românii ce crezi ca sunt când s-au autoproclamat popor nobil si cel mai credincios din lume? Unii se cred chiar arieni!
      Nazismul atrage nazism. Poporul are caciula pe care o merită. Chiar si nationalismul romanesc are ceva de domeniul faraonic!
      Vezi nunta lui Simion. 2 tone de brânză! Pentru pohta unui faraon de a-si face nunta nationala! 2t de brânză cu care ar fi putut fi hraniti mult timp copiii saraci. Sau batranii nimanui.
      Actorul Florin Zamfirescu a ajuns la o concluzie corectă: Ceausescu a fost singurul conducator român patriot. Dupa care a mai tras o concluzie: era ca un faraon care si-a schingiuit poporul pentru construirea piramidelor. Nu am inteles: unde e patriotismul? Ce e patria? Ce mai e poporul? Niste furnici pe care le strivesti ca sa-ti atingi tu idealul dement?
      Piramida din capul lui Ceașcă era comunismul.
      Piramida gargaune din capul nationalistilor romani destul de mult legionari este doctrina lor. Nicidecum poporul.
      Când te inchini la gargaunii tai, nu te inchini la Dumnezeu si efectele sunt jalnice: provoci multa suferinta. Care mai tarziu ti se intoarce ca un tsunami.

      Ștergere
    2. “Piramida din capul lui Ceașcă era comunismul.”
      Nici macar asta nu era.
      A fost un mare bou patriot cu patru clase de care si au batut joc acolitii lui rasfatati in occident.

      Ștergere
  8. Când ajunge Putin la Kiev atunci Ungaria si Bulgaria se vor arata contra noastră, noi fiind următoarea tara care trebuie denazificată, deoarece toți ucrainenii militari se vor refugia in Romania.
    Nu ii primește nici Polonia, nici Ungaria pe naziștii azoviști, dar Romania are acte semnate sa ii primească, totul gratis plătit de la buget. Zelensky conduce si Romania, a semnat la UE pentru asta si Comisia a aprobat.
    Așa ca daca nu știți de ce Rusia va ataca Romania când își va face alianță cu Ungaria si Bulgaria, este din cauza ca Comisia UE prin Ursula a creat din tara noastră zona de resurse pentru regimul Zelensky, si după ce rușii vor cucerii Kiev, vor merge mai departe spre Europa care trebuie cucerita pana in SUA si pana in 2032.Dar sa nu ne întindem prea mult cu planul pana in 2032 si sa rămânem la ce se întâmplă anul acesta si anul următor.
    Deoarece in 2024 noi vom fi atacați si Romania va intra in război. Așa cum in pandemie nu credeați ca pornește războiul intre frații slavi, așa nici acum nu vedeți ca Romania va intra in război. Iar Romania după acest război, nu va mai fi Romania, se va lua din teritoriu si alții vor cere independenta de prostia de la București. Știți de viziunea din viitor a României ca va fi o federație de state românești, nu o tara mare? Deoarece celelalte provincii de romani nu vor sa se unească cu noi, dar vor sa fie lipite ca stat intr-o federație romana de state. inclusiv Voivodina, romanii din Serbia, din Ucraina. Moldova se va desparți de Romania si se va unii cu Republica Moldova deoarece in 30 de ani București nu le-a făcut autostrada. Ungurii din Ardeal vor reuși sa dezlipească Transilvania si sa o facă tara independenta.
    Si aceste despărțiți se vor petrece sub ochii noștri, si apoi noi va trebui sa luptam cine va mai trai după 2032 sa ne reunim ca frați, dar nu vom mai reuși decât ca federație. Deoarece atât de multe minciuni vor urma de acum in colo de la București, încât romanii se vor ruga sa trimite rușii o bomba peste Parlament. Si acest lucru e profețit, cum bomba rusească va lovi parlamentul romanesc si vor muri toți politicienii corupți de la noi. Si poporul va jubila si se va bucura pe de-o parte ca a scăpat Putin tara de hoți, dar știe ca vin rușii si ne despart. Ne va împarți in state mai mici. Asta vor face Rusia in toate Europa. De fapt teritoriul actual al României a fost făcut de Rusia, deci Rusia este nasul nostru si ei au puterea isterică sa ne facă teritoriul cum vor ei.
    Oamenii încă cred in NATO ca e mare , puternica si ne va apară. Dar in realitate NATO e doar un brand ca Cola-Cola. O sa va convingeți toți care va bazați pe supremația nazist-aristocratică a albilor din NATO si Comisia UE. Petrov a crezut ca a fost acceptat la masa lor de naziștii-aristocratici, deoarece a creat mafia coldista de la noi prin care a controlat afacerile romanilor sa nu o ia prea sus, tot mai sus. Si tot l-au executat pe Petrov de acuma e un împuțit de ticălos care scuipa lumea după el. Așa vor ajunge toți romanii trădători, europenii iți scot dosarul la vedere când nu mai au nevoie de tine sa iți speli rufele in public.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am intrat dimineața pe mewe si am citit doar titlul, si instantaneu am gandit ceea ce ai exprimat aici. Orice om cu inima si minte ajunge la aceeasi concluzie, doar sa gandeasca. Trist este ca multi nu au capacitatea sau nu vor sa vada si sa inteleaga.

    RăspundețiȘtergere
  10. Roman Incorect Politic22 august 2022 la 11:27

    Partea I

    ...de obicei nu prea discut pe tema notiunilor abstracte, a cuvintelor, cum le-am denumit eu, ''extreme''... aici intrind dragostea, nationalismul, credinta, familia, educatia, democratia... ultimul fiind chiar tema de azi... si nu o sa ma refer la sorgintea greceasca a cuvintului... cind ma gindesc la democratie imi vine in minte, in mod automat un alt cuvint, chiar mai important decit cel care imi genereaza aceasta asociere... LIBERTATEA... aproape jumatate din viata mea, 35 de ani, am trait in comunism... nascut, crescut, educat in spiritul acelor vremi... democratia, pentru mine, era un simplu cuvint de dictionar... ce m-a ''durut'' a fost libertatea... de a vorbi, de a actiona, de a intreprinde, de a te asocia, de a umbla... libertatea cuvintului, a opiniilor personale, a propasirii personale, dincolo de comunizarea societatii impuse, a presei, a ''golanelii'' prin lume, a religiei si atitea alte libertati... si am descoperit ca, o spun dintotdeauna, ca libertatea este o stare a constiintei, a eu-lui interior... adolescenta mea a fost traita in cea mai benefica perioada a Romaniei comuniste... cind deschideam ochii in lume era o ''relaxare'' a societatii cum nu s-a mai intimplat niciodata pina atunci si de atunci... desi lumea era intr-un infern ce isi deschisese portile si ''musca'' cu singe si foc din destinele oamenilor, de la Coreea si Vietnam si pina la razboaiele din Africa, aici, in Romania, era o ''bula'' care a fost benefica generatiei mele... habar nu aveam atunci de democratie... insa, pentru prima oara in scurta mea viata de pina atunci nu mai simteam frica din copilaria timpurie... ma simteam liber... asa incit, la 13 ani, in 1968, mi-am hotarit singur drumul in viata, in pofida dorintelor parintilor mei... nu stiu nici azi daca mi-am ales bine drumul dar un lucru este cert... nu am regretat NICIODATA... insa stiu sigur ca nu as fi putut face asta, nu as fi avut calea aleasa daca nu ar fi existat acea ''deschidere'', acea libertate ''controlata''... peste un deceniu a fost, credeam eu, totul in regula... si, cind ''scapasem'' de scoala, iesisem si incepusem sa imi croiesc propria soarta, total independent de ''ai mei'', a venit ''deceniul negru'', deceniul opt... nu ii fac aici caracterizarea... n-o sa vorbesc nici de perioada intermediara, de Daciada, Cintarea Romaniei si PTAP care au marcat generatia sotiei mele, a ''decreteilor''... in acel sfirsit de deceniu sapte si inceputul celui de-al optulea, am ''inventat'' ceea ce m-a ''salvat'' si care ma salveaza si acum...''bula personala''... nu am agreat niciodata ''spiritul de turma'', sindicalismul, Cenaclul, acordul global si comunismul, adica acea notiune care inseamna pusul la comun, nivelarea tuturor, in jos evident, egalizarea muncii intr-un mare ''cos comun''... de mic am vrut, am facut orice ca sa fiu ''cel mai''... cel mai bun, cel mai pregatit, cel mai citit, cel mai prompt... ''cel mai'' in tot ce invatam si faceam... am inovat si am gindit in orice am intreprins toata viata... si, pe unde am trecut, am lasat ''urme'', mi-am ''marcat'' locul, am lasat ceva in urma sau am fost ''pionier''...

    RăspundețiȘtergere
  11. Roman Incorect Politic22 august 2022 la 11:27

    Partea a II-a

    ...am o vorba... de fapt mai multe... unele dintre ele le spun aici... ''cel mai mare adversar al omului este el insusi'', ''nu merge niciodata pe calea minimei rezistente'', ''nu lasa sa treaca nici o zi fara sa inveti macar un lucru'', ''traieste-ti fiecare zi ca si cum ar fi ultima din viata ta'', ''cit timp mai traieste o celula din mine o sa ma ''bat'' cu viata''... si mai sint citeva dar cam astea sint cele esentiale... in 1985 mi-am luat video... nu mai suportam tv-ul comunist... acel video a facut parte din ''bula'' mea... am avut o biblioteca de peste sase mii de volume si nu au fost de decor... in fiecare luna cumparam ''pachetul'' de trei sute de lei, pus deoparte de o ''relatie'' de la St. O. Iosif de pe 7 Noiembrie, din Brasov... evident ca ''varza'' mergea la anticariat a doua zi... era alt element din bula mea... apoi muzica... peste 400 de viniluri, un Supraphon cehesc stereo, o gramada de benzi si un Tesla cu bucsa de 19 din bronz grafitat, facuta la ICA Ghimbav, cu o ''statie'' 2x20W tip carte si niste boxe ''meseriase'' pe care le jinduiesc si azi... apoi fotografia, alb-negru si color, aparate foto Zenit, performante, inclusiv un ''tun'' de 300, laborator cu un Krokus polonez care m-a costat aproape trei salarii... evident si baia de serviciu sacrificata, spre disperarea celor din casa... apoi scule de ''surubarit'', de la un strung pentru lemn si pina la un mini-circular rusesc, rezistent si la o bomba atomica... lucram in lemn, plexiglas (ori pepsiglas, ca nu mai stiu), fibra de sticla si sticla lichida, sculptura si pictura... aveam si imi construiam la fiecare salariu, marind-o, propria ''bula'', locul in care eu stabileam regulile, normele, programul, evolutia... nici nu-mi pasa de ''exterior''... eram eu insumi, eram liber si neingradit... nu-mi pasa de comunism, de ''juguri'', de politica ori dictatura... pe mine comunismul nu m-a afectat... am evoluat, ca om, in parametri creati de mine, asa cum am vrut eu si nu regimul in care traiam... inapoia usii casei mele era ''raiul'' meu... dincolo de usa era ''jungla'', cum am botezat eu ''exteriorul'' iar in jungla ma supuneam ''jocului''... care pe care... supravietuieste cel mai puternic... la lovitura raspundeam cu o lovitura mai puternica... la birfa cu birfa, la ''mincatorie'' cu fapte si adevar... am fost si sint un om onest... am muncit responsabil, indiferent de locul de munca... de mic am sesizat un lucru... rezultatul si calitatea muncii tale bat orice birfa, ''sapatura'', ''mincatorie'' ori sabotaj... ''latrailor'' politruci, secretarilor de partid, le astupam gurile lor vinete cu vorbele ''tovarasului''... ''pai nu spune tovarasul secretar general sa punem mai mult accent pe munca si pe rezultatele acesteia?'' nu, eu nu m-am simtit ''ingradit'' de comunisti... ii puneam in fata propriilor vorbe si concepte... in mai 1990 am plecat de la stat... visam ca venise ''vremea mea'', a celor care pot, stiu si vor sa munceasca cu adevarat... pina in toamna, in noiembrie, ''m-am prins''... si am trecut iar la ''bula''... pe care o am si acum... atit de buna si de mare incit doar bomba atomica mi-o poate anihila... si ma rog sa nu fie... ieri am cumparat iar de la chinezi... daca mai tine ''linistea'' pina la sfirsitul anului, imi intregesc totul... apoi pot sa astept ce va veni in 2024 sau mai tirziu... sint gata chiar de acum dar mai am nevoie de mici ''finisari'' neesentiale... statul romanesc, ma_ciuca, ciolaku si ai lor nu vor trece niciodata de ''granita'' mea... insa mi-ar fi placut sa fac toate astea la un nivel mai mare, pentru ca as fi putut... statul romanesc? cel mai mare spoliator al oamenilor... pregatesc ceva si voi demonstra asta, probabil tot aici, cind voi avea ''o minge la fileu''...

    RăspundețiȘtergere
  12. Roman Incorect Politic22 august 2022 la 11:27

    Partea a III-a

    ...de peste trei decenii ni se vorbeste de DEMOCRATIE in Romania... NU EXISTA! este doar un JAF CONTINUU! nu va amagiti cu libera circulatie, cu posibilitatea de a haladui fara limite prin lume... luati FIECARE LIBERTATE fundamentala a omului, prevazute in Constitutie, in legi, in Carta Fundamentala a Drepturilor Omului si in propriul suflet, analizati si vedeti ce aveti... iar libertatea de miscare, chiar in aceste zile, va este sabotata sistematic, sa v-o scoata din vocabular si comportament... chiar credeti ca toate acele greve de la companiile de transport aerian, accidentele infioratoare (vezi cele doua din Turcia, cu zeci de morti) descrise in detaliu la tv, spectrul razboiului si amenintarea unui ''accident'' nuclear ori chiar a unor lovituri nucleare si atitea alte elemente, este intimplatoare? ca sa nu mai spun de pass-ul de vaccinare... toate astea sint concertate tocmai pentru a va ''taia'' libertatea de miscare... haosurile provocate in marile aeroporturi, prin asa zise ''accidente tehnice'', pregatesc ''tarcul'' in care ne vom misca in viitor... nu va lasati amagiti de ''intimplari''... vedeti succesiunea lor, coordonarea lor, scopul lor... a spus-o nemernicul de la Davos... TREBUIE sa profite de aceasta OPORTUNITATE UNICA... si o vor face, indierenti la strigatele voastre... eu voi avea ''bula'' mea... cu muzica, filme, carti, documentatii si hobby-uri demne de mileniul III... am depasit o suta de tera de ''de toate''... peste 30.000 de filme, muzica pentru citeva vieti, sute de mii de carti de beletristica si sute de mii tehnice... scule sa-mi deschid doua ateliere... ori trei... daca nu ''plec'' din lumea asta pot ''rezista'', cu sau fara democratie... iar libertatea mi-o hotarasc numai eu... m-au ''antrenat'' comunistii cum sa ''rezist'' si capitalisti mi-au creat posibilitatea de a-mi integi planurile... pot sa le multumesc ambelor sisteme... insa le detest pe ambele... va mai spun o vorba de a mea... ''si comunismul, si capitalismul, sint societati perfecte... singurul lor pacat este ca sint implementate si conduse de oameni''... nu stiu daca sint ''democrat'' ori altfel... de un lucru pot sa va asigur insa... SINT LIBER... am fost si voi fi... dincolo de democratie eu ma gindesc la LIBERTATE... iar de ea nu mi se poate atinge NIMENI... si nu stiu daca am fost off sau on topic... ca de obicei, o postare lunga in care ''ma povestesc'' pe mine pe temele ridicate de DD...

    RăspundețiȘtergere
  13. Roman Incorect Politic22 august 2022 la 11:28

    P.S.

    ...tocmai ce am dat refresh si vad ca au aparut comentarii cit am scris eu (prea mult)... si ca se ''ataca la baioneta''... cu concepte, filozofii, chestii abstracte... e ok... insa viata noasta, marunta, practica, neinsemnata nu tine seama de acele concepte si teorii... ea se SUPUNE lor si le SUPORTA... ce am zis mai sus poate fi interpretat drept o atitudine egoista, ''je m'en fiche-ista''... repet si eu ce spune DD... Occidentul a luat-o razna de tot... NU VREA BINELE OAMENILOR! SINT DEZAXATI! TOT ce promoveaza si impun acum sint chestii INUMANE si ANTI-UMANE, puse in slujba unicului scop, REDUCEREA MASIVA A POPULATIEI... Occidentul NU mai reprezinta un reper si o tinta, NU mai este exponentul democratiei, NU mai permite manifestarea LIBERTATILOR fundamentale ale omului... Occidentul are in el cel mai mare dusman si cel care il va nimici: EL INSUSI... UNICA salvare a Romaniei este DECUPLAREA de la Occident... sintem SINGURA tara din UE care POATE subzista singura... a doua, doar partial, este Polonia... NOI putem sa avem PROPRIUL DRUM... mergind cu Occidentul mergem spre anihilare, spre disparitia totala, ca natiune (ce a mai ramas din ea), ca tara, ca tot ceea ce am fost si inca mai sintem... draga ''romane al meu'', pregateste-te de ''iarna'', nu de anotimpul iarna ci de iarna cealalta, a mintii, a sufletului, a cugetului, a societatii... cauta-ti si croieste-ti propria rezilienta, propria cale... fi pescar si nu mincator de peste... fa-ti undita si nu cumpara peste de la market... vei avea nevoie... aduna-te cu cei care ''nu stau'', cu cei care gindesc si fac... lasa dracului televiziunile, analistii, inflencer-ii, video-blogger-ii si alti manipulatori de constiinte si comportamente sociale... EI FAC BANI din like-urile si vizionarile voastre si rid de voi... ei maninca bine, au ''scule'' de masini si case la care voi nici macar nu stiti la ce nivel sint... dragul meu roman... uita-te in jurul tau, la tine insuti si vezi ce poti face pentru miine... nici nu stii ce resurse ai! uita-te pe YouTube ce fac niste asiatici doar cu un ciocan si un polizor antic... ori la romanu' ala, mosu' care strunjeste lemn sub ochii unui englezoi siderat de ceea ce poate... da-le shit celor de la antene care iti arata ce urit si neputincios esti si da-le shit si celor de la romania tv care nu fac decit sa-ti induca teama de cutremure, inundatii, salarii si pensii pe muzica manelistilor si cocalarilor... lasa ''filozofii'' si ''analistii'' de net sa-si afiseze teoriile, sa nasca polemici ale principiilor ''apartenentei'' si pregateste-te pentru miine... citeste, comenteaza, posteaza dar vezi-ti de scopul tau... TU trebuie sa rezisti vremurilor nu nu stiu ce concept ori teorie... si, intr-o zi, in viitor, alti filozofi si analisti vor elabora teorii despre ''rezistenta'' si ''rezilienta'' ta... asculta un om batrin care n-a trecut degeaba prin viata!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Europa este câmpul de luptă dintre două viziuni ale lumii: între Om și Nimic"
    Darya Dugina

    RăspundețiȘtergere
  15. Lumea „bună” vorbește de euro-scepticismul care, cică, s-ar instala în mentalul colectiv românesc, și deplânge desprinderea treptată a românului de valorile europene.
    Eu, unul, tare aș vrea să știu care sunt aceste „valori” europene și cum se ierarhizează ele.

    Dacă valorile astea sunt cele afișate la marșurile mândriei și în cărțile de „educație” sexuală pentru copiii de școală primară, nu, mulțumesc, nu cumpăr.
    Dacă zisele valori conțin sărăcirea și înfometarea unei populații de 460 de milioane de oameni în scopul pedepsirii unui tip (și a oligarhilor lui) cu care ai făcut afaceri profitabile și carieră politică timp de peste 22 de ani, nu, mulțumesc, nu cumpăr.
    Dacă imprecisele și neasumatele valori înseamnă să concediezi omul și să îl închizi în casă pentru că refuză (legitim, de altfel) să se „imunizeze” cu un ser experimental ori să închizi 80% din totalul capacității spitalelor unei țări, ținând 5 milioane de pacienți fără acces la actul medical (pe care cetățeanul, „imunizat” sau nu, îl plătește cu zeci de miliarde de euro anual), atunci nu, nu cumpăr asemenea valori.
    Dacă libertatea de exprimare este garantată doar celor mândri că afișează steagul cu curcubeul inversat, doar celor care strigă m...e pe_se_de și cer eliminarea dreptului de vot după 60 de ani, pe motiv de simpatie cu „ciuma roșie”, doar celor care le vor moartea în chinuri „medievalilor” și conspiraționiștilor, doar celor care se ocupă cu verificarea faptelor (fără a avea nicio pregătire sau experiență în domeniul verificat), doar emitenților știrilor oficiale mincinoase și care se schimbă o dată la săptămână etc., atunci nu, nici de data asta nu cumpăr asemenea valori.

    Nu de alta, dar a achiziționa așa ceva e nebunie, e disonanță cognitivă. Nu poți intra într-un asemenea trend fără a o lua razna. Nu suntem toți idioți utili.

    Apropo de euro - raționalitatea care a fost înlocuită de multișor cu nebunie infecțioasă și cu prostificare epidemică...
    Dacă dreptul la viață și la sănătate este prioritar față de dreptul la exprimare liberă și la alegere proprie privitoare la propriul corp („my body, my choice”, remember?), cum se face că peste tot birocrații și influencerii oiropeni fac propagandă pentru frig în instituțiile publice și în case, pentru spălarea rară, pentru igiena amânată, pentru hrana cu și din insecte, pentru mașini electrice care utilizează energie din surse ne-regenerabile, pentru război, pentru auto-înfometare, pentru antinatalism, conjugat cu grija prioritară pentru animale etc.?

    Valorile, ca să fie acceptate și înfăptuite, trebuie să fie asumate rațional, întemeiate emoțional, juste, egale pentru toți.
    Cum poți spera că asemenea aberații, ca cele pe care le vedem în ultimi ani de „progres”, să fie adoptate în schimbul trecerii omului normal pe modul „supraviețuire”, în timp ce nimic nu duce la concluzia că suntem o lume pe cale de dispariție (exceptând excrețiile propagandei holiudiene)?

    Gheorghe Piperea

    RăspundețiȘtergere
  16. Suntem multi anonimi, dar imi mentin parerea ca textul are o logica perfecta si e departe de analogia altui anonim legata de matematica si sisteme de referinta ! Acelui anonim ii spun ca noi criticam uriasa ipocrizie occidentala si sistemele de referinta sunt pierdute de occident NU de autorul acestui text !

    RăspundețiȘtergere


  17. Când românii vor înțelege că au un singur dușman și anume stabilimentul politic și administrativ al României care este împotriva românilor nu a României. Romania fara români nu are valoare și că atare orice persoana din aparatul de stat este un dușman al românilor. Nimeni din structuri nu "lucrează" împotriva României. Romania ii face oameni pe mulți dintre neoameni. Ei vor lucra împotriva românilor și românii , Prostimea , apără instituția statului apărând în realitate întregul aparat de stat.

    E simpla metoda de manipulare. A fost întotdeauna folosita. Cât timp nu vom realiza că instituțiile statului sunt acoperișul sau casa de nebuni iar singura soluție e "sa dai foc la primărie și la casa de nebuni" nu vom putea schimba nimic. Acestor nebuni le este frica de moarte așa cum îi este oricărei ființe, daca ii putem numi așa. Cât timp nu vor fi politicieni, funcționari, demnitari, polițiști și jandarmi sfârtecați pe strada in număr considerabil, nimic nu se va schimba din păcate pentru prostimea care inca caută soluții în a rezolva efectele aceleiași cauze. Nebunii din casa de nebuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. In România nu se moare pt ticăloșie. Cea mai culpabilă instituție a unui stat aflat in situația României este armata. Prin dotare, misiune si jurământ, ea trebuia să apere românii de problemele de azi. Pe modelul Turciei. Ori ce fac nemernicii aia in uniforme, care au jurat una, iar ei ne trădează, plătiți de noi ? Pai, fac ce au făcut încă înainte de 89. Complotează împotriva noastră.

      Ștergere
  18. "A încerca să priveşti realitatea cu ochelarii de cal pe care ţi-i pun media, societatea şi propaganda în general, echivalează cu a aplauda o nerozie doar pentru că e făcută de americani şi a te declara şocat de aceeaşi nerozie atunci când e făcută de ceilalţi. " Visul e prea dulce pt unii si doresc sa nu se mai trezeasca. Adevarata realitate e un iad pe care il traiesc altii zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
  19. https://www.facebook.com/radiogoldfmromania/videos/371236281866838

    RăspundețiȘtergere
  20. Si socialismul a dat bine pe hartie de ce nu si capitalismul via democratie!? Implementarea ideologiilor politice nu a respectat si nu respecta mai nimic ! Oranduirea dpdv politic astazi e un mare ghiveci , se incearca cu China un model hibrid de societate , aparent e functional .......!

    RăspundețiȘtergere
  21. Uau! Este cea mai interesantă discuție de cînd citesc acest blog! Felicitări participanților!Au fost timpuri cînd discuția aluneca spre altceva.....Citesc de ceva vreme pe Dan Diaconu, și nu a fost tot timpul părtinitor cu Rusia și China,tinind cont de că sunt state totalitare, Rusia cu permanentul Tătic,iar China cu societate tip stup,cu un împărat,nu știu de unde a luat informațiile pertinente, și pentru asta trebuie să îi mulțumesc.Cit despre Occident,amintiti-va putina istorie.Imperiul roman urcare și decădere,Carol cel Mare,cruciadele, războaiele dintre francezi și englezi,ciuma neagră, războiul celor 2 roze, războiul de 100 de ani , războaie civile,cucerirea Americii, Africii, Indiei, războaie religioase, ciuma, războaie prusace, războaie mondiale.Si voi vreți ca ăștia să se potolească după 70 de ani de pace, îi maninca palmele.Noi ăștia,din Est, sărăciile,barbarii,care doar ne-am apărat, familia și pământul, luați de proști, dacă am fi uniți,de exemplu,prin grupul de la Visegrad,putem avea șansa noastră!Apropo,de rominul incorect politic,respect,nu am Facebook și toate celelalte,nu văd știri, doar filme, cărți și eu însumi.O seară plăcută vă spun și, sincer, aștept multe discuții la fel de Interesante ca astăzi,cu respectul omului inteligent care acceptă alte păreri fără sări la jugulară! Să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca lui Putin ii spui ,,Putinica'' si esti obiectiv,lui Biden cum ii zici ? asa, de curiozite te intreb

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)