marți, 9 august 2022

O tragedie grecească


Nu ştiu de ce am capacitatea de a mă afla în zone fierbinţi. Nu fac mare lucru pentru asta, dar pur şi simplu mi se întâmplă. Astfel, fără eforturi deosebite, am fost martorul unor evenimente epocale, aproape atingându-le. Au fost cazuri în care m-am aflat lângă evenimente al căror tâlc l-am înţeles mult mai târziu. Nu-i nimic altceva decât noroc sau poate, cine ştie, o predestinare. 

Exact asta simt că se întâmplă acum. Pe ultima sută de metri - în care încă stau în cumpănă pentru a mă hotărî dacă părăsesc Grecia definitiv - am parte de o atmosferă explozivă, care poate oricând să degenereze total. V-am spus despre scandalul ascultărilor de-aici, iar azi o să vă povestesc contextul general prin intermediul căruia Grecia s-a transformat într-o adevărată dictatură. 

Când a prins frâiele puterii, Mitsotakis a promovat în procedură rapidă o lege(4622/2019) prin intermediul căreia se făcea stăpân peste absolut toate instituţiile importante ale ţării. Astfel, serviciile de informaţii, serviciile financiare, chiar şi agenţia de presă a ţării îi erau direct subordonate. Asta a creat un pol de putere cum nu se mai văzuse până atunci! Culmea, grecii nu au realizat ce monstru a putut să acapareze ţara. 

Oricât s-ar da în stambă acum Tsipras, obsesia sa de a controla absolut tot a creat premisele unei asemenea  monstruozităţi. Tsipras a fost un premier care a abuzat de poziţia sa, făcând din asultările telefonice un sport la modă. Însă, în timp ce la Tsipras nemernicia încă mai avea un suport legal, Mitsotakis a reuşit să o aducă la nivelul unei dictaturi absolute. 

Mulţi nu-şi imaginează cum de s-a reuşit transformarea atât de radicală a Greciei. Oamenii, recunoscuţi prin pofta lor de viaţă, s-au trezit într-un scenariu orwellian, în care mişcările le sunt urmărite strict de către un Big Brother omniprezent. Cu această extraordinară forţă în mâini, Mitsotakis a instituit cea mai crâncenă politică anti-COVID, vaccinând în masă şi punând în pratică fără crâcnire absolut toate măsurile demente ale globaliştilor care-au instrumentat pandemia COVID. În Grecia(ca şi în Italia) s-au prelungit mai mult decât oriunde în lume restricţiile. Dacă n-ar fi contat turismul în economia Greciei, probabil aici nu s-ar fi ieşit din casă nici acum.

Un scandal imens este acum în ceea ce priveşte decesele de COVID - chestiune care la noi s-a rezolvat cu mult timp în urmă. Pentru a menţine teroarea, guvernul Mitsotakis a continuat până azi înregistrarea ca „mort de COVID” a celor care erau infectaţi cu COVID la momentul decesului. Astfel, bătrâni cu cancere terminale sau cu condiţii cardiace grave au fost înregistraţi artificial ca morţi de COVID. Ca să nu mai vorbesc de bolnavii terminali care s-au infectat în spital! Recent, Ministrul Sănătăţii a luat decizia menţinerii doar a cazurilor în care decesul a fost documentat ca survenind strict în urma infecţiei cu COVID. Chestiunea pare normală, doar că ea survine după ce s-a dovedit că mai bine de 90% dintre decese se înregistrează între cei vaccinaţi. În plus a crescut teribil numărul de morţi subite şi toţi oficialii îşi declină responsabilitatea. Chiar şi aşa, scandalul teribil este dat de faptul că mai bine de 70% dintre decesele de COVID au fost şterse, ieşind astfel la iveală faptul că întreaga criză sanitară a fost una atent instrumentată pentru a conduce la vaccinarea în masă a grecilor care acum sunt îngrijoraţi de problemele de sănătate cauzate de vaccin.    

Teroarea guvernamentală a fost întreţinută de presă care - aşa cum lesne aţi remarcat - era subordonată aceluiaşi Mitsotakis. Vă spun fără doar şi poate că acest individ a reuşit să-şi subordoneze ţara într-un timp record, aproape ca Pinochet, cu diferenţa că dictatorul chilian se baza pe sprijinul exclusiv al armatei, în timp ce grecul nostru a reuşit de unul singur, prin instrumente politice. 

Centrul puterii lui Mitsotakis a fost însă Serviciul Naţional de Informaţii(EYP) prin intermediul căruia a monitorizat orice mişcă în ţară. Nu putem spune că la nivel politic nu s-a făcut un blat, aşa cum vedem acum la noi. Fără doar şi poate cei care ies acum atacându-l radical pe Mitsotakis ştiau ce se întâmplă, dar nu credeau că vor deveni chiar ei obiect al ascultărilor. 

Politica din Grecia este, asemeni celei de la noi, plină ochi de securişti. De aceea mişcările lui Mitsotakis de la începuturile guvernării sale n-au primit opoziţia necesară. Probabil s-a dat ordin pe unitate „s-o lase mai moale”. Şi astfel, treptat, cu dictatorul care-şi făcea de cap, întreaga ţară s-a cufundat în haos. 

Guvernarea lui Mitsotakis este un adevărat dezastru. Ţara a ajuns la 200% grad de îndatorare, fiind în top 5 mondial, dar cu o structură extrem de precară a economiei. În plus se apropie cu paşi repezi de o confruntare militară cu Turcia. Cei care şi-au făcut concediul prin nordul Greciei probabil au remarcat raiduri ale avioanelor militare ziua-n amiaza mare. Politica anti-COVID a omorât o groază de oameni şi a condus la o tembelă campanie de vaccinare în masă. De asemena, politica pro-imigraţionistă a condus la o situaţie explozivă, în care imigranţii scăpaţi de sub control fură, ucid şi violează, ameninţând stabilitatea ţării. 

Un scandal de dată recentă care a stârnit o teribilă emoţie aici este cel al uciderii unei minore de 17 ani  de către un pakistanez în vârstă de 22 de ani. Pakistanezul era ilegal în Grecia, avea patru identităţi şi a folosit în diversele declaraţii date autorităţilor sau angajatorilor ... 114 date de naştere diferite! Cu toate acestea pakistanezul n-a fost niciodată deportat, ci lăsat să circule liber până când a comis crima. Partea cu adevărat interesantă a scandalului a venit după ce Akis Tselentis - un cunoscut ş respectat profesor de fizică a pământului - a fost blocat de facebook timp de 30 de zile pentru că l-a făcut pe pakistanez ... criminal. După cum bine se ştie, Facebook se subordonează la nivel naţional indicaţiilor factorilor locali de putere, astfel încât politica de blocare a oricui se opune imigranţilor este clar una care are de-a face tot cu Mitsotakis. 

În acest setup exploziv, ca o bomboană pe colivă, a ieşit la lumină şi telenovela ascultărilor. Fără doar şi poate e vorba de ceva anticorpi ai societăţii în întreaga dezvăluire, cu toate că detectarea nemerniciei pare a fi fost cauzată şi de incompetenţa securiştilor greci. Cert este că, încolţit, Mitsotakis a pozat actoriceşte, cerându-şi scuze şi justificând că n-a ştiut nimic. Doar că Androulakis este decis să meargă până la capăt. 

Iniţial s-a spus că ascultarea lui Androulakis ar fi fost cerută de Armenia şi Ucraina. În scurt timp au venit confirmări negative din partea ambelor ţări. Acum, în ceea ce-l priveşe pe Zelenskyi, n-aş băga mâna-n foc că n-ar fi fost implicat, mai ales în condiţiile în care Androulakis are o poziţie rezervată la adresa conflictului din Ucraina. În sfârşit, să nu băltim în problema aceasta. Într-un final s-a spus că Androulakis a fost monitorizat deoarece avea ... convingeri maoiste. Şi că toată chestia asta ar fi fost opera unor securişti care-şi făceau datoria, dar care nu au informat. E o minciună, desigur, doar că ceea ce urmează e o comedie totală. 

După ce Panagiotis Kontoleon şi-a dat demisia de la vârful EYP, Mitsotakis l-a propulsat acolo pe diplomatul Themistocles Demiris. Dacă-i citeşti CV-ul pare unul normal, doar că Demiris are o problemă gravă de dosar pe care a ascuns-o în CV-ul oficial. În anii 70 acesta a fost acceptat la Universitatea din Beijing, pe acea vreme un centru al maoismului unde erau acceptaţi doar cei mai extremişti maoişti europeni pentru a li se desăvârşi îndoctrinarea. Probabil că acest amănunt ar fi fost trecut cu uşurinţă sub tăcere, doar că această pată neagră în CV a stat la baza unui scandal de dată recentă. În anul 2012, Demiris era aproape de a fi numit ca Ambasador în Turcia însă, în ultimul moment, pata de maoism din trecut a făcut ca numirea sa să se anuleze. 

Acum toată încrengătura capătă dimensiuni tragicomice. Adică îl urmăreşti pe Androulakis pentru maoism, iar în urma scandalului pui la conducerea Securităţii un maoist sadea. Şi nu unul oarecare, ci unul dur, despre care se vorbeşte că a intrat în sistem pentru a-l distruge din interior. 

Nu trebuie să vă mai prezentăm alte elemente pentru a înţelege că în Grecia, de câţiva ani, se defăşoară o tragedie al cărei final încă nu-l ştim. E cert că Mitsotakis se ţine cu ghearele de scaun şi că are absolut toate pârghiile să o facă. Asemeni înaintaşilor săi din Regimul Coloneilor, Mitsotakis e capabil să-şi conserve puterea încă mult timp de-acum înainte. Însă, aşa cum Regimul Coloneilor a fost răpus de invazia turcă din Cipru, la fel acum, din confruntarea pe cale să înceapă cu Turcia, Grecia riscă să trăiască o nouă tragedie prin pierderea de teritorii şi/sau influenţă în Mediterana. Ştiu că e prematur să spun aşa ceva, dar se observă cu ochiul liber diferenţa de putere dintre Turcia şi Grecia. Degeaba au cheltuit grecii sume impresionante pe înarmare întrucât Turcia îşi asigură prin propriile forţe necesarul militar. Şi, în plus, prin politica păguboasă a lui Mitsotakis, Grecia şi-a pierdut susţinerea Rusiei. Iar asta e cu adevărat o dramă pentru ei întrucât şarpele Erdogan pare să se fi instalat fără probleme la sânul lui Putin.

16 comentarii:

  1. erdogan e un mare politician iar grecia e o balcaniada. pariez pe turcia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca e momentul revenirii in matricea de popor. Crezi ca eu nu m-am intrebat de ce am nimerit fix in grupurile new age si cabalah de pe net unde nebunii modificau matricea noastra de țară transformand-o intr-o caricatura unde channelingul si " minunile" reprezentau un fel de nou Dumnezeu contrafacut?
    Stii ca perioada de dupa revolutie a fost una de goana dupa falsi iisusi si profeți mincinosi si m-am prins la timp ca este chiar acea perioada despre care vorbesc crestinii, dar ca acestia dorm pe ei.
    Din nou! Ca si atunci cand bolsevicii au venit peste noi, oamenii si-au vazut mai departe de foale si circ.
    Sau de ce am cazut fix in capcana unui nemernic care racola copii romani, ii lovea de la distanta până le altera constiinta, transformandu-i in sclavii lui supusi? Am citit ca un experiment asemanator s-a facut in Germania.
    Sau de ce nu am ramas in afara Romaniei, plecata din tara ca multi alti romani?
    Probabil m-am aflat acolo unde trebuia sa fiu in aceste timpuri de Armaghedon. Si am luptat când a trebuit sa lupt ca sa apar copiii de dementi. Si am luptat impotriva curentului new age, un fel de avangarda a ceea ce vine peste noi: NOM.
    Daca nationalistii romani o tin in continuare pe circ si fanfaronada si nu trec la treaba ca sa-si apere si curete tara, te asigur ca un Orban isi vede de planurile si intrigile țesute de vecinii nostri cu pretentii teritoriale absurde.
    Iar Putin nu e salvatorul Romaniei, asa cum nici Biden nu e. Romanii fac sluj dusmanilor din lașitatea de a actiona ei. Posmagii muieti sunt mai buni, chiar si cand sunt muiati in otrava vecinilor neprieteni?!
    Doamne, fereste, tara asta chiar nu mai are oameni neimbatati cu apa chioara a laudei de sine si fanfaronadei?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dane, vinde tot ce ai in Grecia si vino acasa!
    Lasa-i cu tragedia lor, o avem si noi pe a noastra.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incorect, ...daca poti, este recomandat sa ai peste tot unde sa tragi, Grecia, Turcia, sa nu ti tii toate oualele in acelasi cuibar.
      Tine o, nu vinde nimic!

      Ștergere
  4. GREXIT, grecii l-au avut, dar i-au dat cu piciorul, sub îndrumarea ateului declarat Tsipras.

    RăspundețiȘtergere
  5. cine vrea sa fuga de resetare nu trebuie sa stea in UE... pt ca UE este tinta americanilor. Adica americanii au reusit sa isi puna oamenii lor in conducerea statelor UE. Deci UE este pe faliment... mai bine in Turcia...sau in africa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nooo, esti copil?
      Nene, trebuie sa fi facut gramada sa pleci...in UE se sta pina la ultimul Euro primit pe de a moaca in asistente sociale sau pensii/salarii.

      Trebuie stors totul de la ei, asa cum au stors ei din tara.

      Ștergere
  6. chiar si asa GR mi se pare mai sigura, nu e o alegere rea deloc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Grecia e o zona ok, mai buna ca RO, daca e sa punem problema asa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se pare că Grecia nu va fi distrusă în ww3 , după cum spun profețiile ortodoxe. În schimb vecinii..

    RăspundețiȘtergere
  9. În rest , de epidemii, tulburări, crize economice, foamete, nu e scutită nici o țară. Cred că totuși foamea va fi mai mare în Gr. decât în Ro.
    Iar șansa de a supraviețui în general până după acest episod început în 2020 e în medie sub 50%. Așa că cel mai importantă mi se pare pregătirea sufletească.
    Astfel, cine vrea si înțelege că a avea comuniune cu erezia ecumenistă oficializată în statele ortodoxe din 2016 împiedică mântuirea, există o singură cale. Îngrădirea dupa modelul monahilor atoniți ( Gavriil de la Cutulmuș, Rafail Bereștov, Savva Lavriotul). La acest capitol , România stă destul de bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. https://romanortodox.info/argumente-citate-din-sfanta-scriptura-pentru-atitudinea-fata-de-eretici-si-fata-de-preotii-care-propovaduiesc-erezia/

    RăspundețiȘtergere
  11. Ingrdirea ortodoxa trebuie sa fie corecta: monah, preot sau mirean urmeaza cativa pasi. Isi face o Marturisire de ingradire ortodoxa-fata de ecumenism sau alte erezii (precum neoecumenismul, visarionismul, Oastea Domnului, altele de pe siteuri gen info), anunta episcopul, preotul sau staretul, daca e preot sau calugar asteapta caterisirea la judecata- e nelucratoare conform Canonului 15 de la Sinodul I-II Constantinopol al Sf Fotie cel Mare, respectiv alungarea din manastire, nu mai are comuniune cu ereticii la Sfinte Slujbe si rugaciuni (Har este, Sfinte Taine sunt dar spre osanda neingraditilor ce le primesc si pomenesc episcopii nevrednici dupa falsul sinod din Creta-2016), urmeaza viata duhovniceasca randuita de sinaxele/conferintele anilor 2016-2018 ale lui Gheronda Savva Lavriotul, se sfatuieste cu Parintele Antim Gadioi, Parintele Ciprian Ioan Staicu sau parintele Ioan sau altii si dupa ce consulta siteurile prieteniisfantuluiefrem.ro- absolut ortodox cu predici duminicale si stranaortodoxa.ro Mantuire usoara si pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nevoile de bază (adăpost și hrană) pot fi mai ușor asigurate în Grecia decât în România.

    RăspundețiȘtergere
  13. Grecia nu poate fi dezcifrsta/decodificata!
    Grezia este exclusiv a lui Zorba Grecul!
    Iar acest individ, nu poate fi dezcifrat/decodat, de nimeni!
    El, este particula elementară!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)