duminică, 14 august 2022

Războiul stupid


Regimul de la Kiev a ajuns la o asemenea demenţă încât conduce un adevărat război de anulare pe teritoriul pe care-l controlează. Cum situaţia din teren nu este favorabilă, trupa de circari a lui Zelenskyi s-a hotărât să câştige războaiele cu ... morţii.

Aşa a apărut moda eliminării a orice e rus din domeniul public. După cum ştie cam tot omul care-a circulat prin spaţiul ex-sovietic, e imposibil să nu găseşti în fiecare oraş o stradă Puşkin. Asta se întâmpla şi în Ucraina, iar regimul circarului nostru pare a se fi prins într-o bună zi că - şoc! - Puşkin e rus. Vă daţi seama ce groază o fi fost prin cabinetele ălea doldora de reviste Vogue când serviciul secret a venit cu raportul gata făcut din care rezulta, indubitabil, că Puşkin e rus! Parcă-l şi văd pe Zelenskyi întrebându-l pe şeful SBU: „Bă, eşti sigur că fost rus?”. Iar ăla, luând poziţia de drepţi i-a spus solemn: „Sută la sută, şăfu', a scris şi ăştia dupe vikipedia!”.

Şi uite-aşa, piticul de la Kiev a dat ceea ce va rămâne în istorie ca „Decretul Puşkin”. Nici nu vă puteţi imagina ce conţine acest decret: toate străzile din Ucraina cu numele Puşkin primesc numele ...  Stephen King. Semn de mare cultură! Parcă şi văd cum s-a declanşat operaţiunea: se dă decretul, ăia de la Google primesc hotărârea-n plic de la SBU şi imediat un geniu informatic aşterne pe ecran „update Streets set Name='Stephen King' where Name like '%Pushkin%' and Country='Ukraine'”. Râdeţi nu? 

Ce să te faci că, dat fiind succesul operaţiunii, ăia de la SBU s-au dus rapid şi-au investigat nomenclatoarele de străzi de unde au venit cu un nou şoc: Tolstoi e rus. Pune-te iar pe gândit. Zelenskyi ar fi dat decretul tot cu înlocuirea cu Stephen King că altul oricum nu ştia şi d-ăsta era sigur că e bun. Doar că unul mai mintos le-a spus că-i foarte posibil să ajungă ca, în acelaşi oraş, să existe două străzi diferite cu acelaşi nume. Aşa că, în criză de inspiraţie fiind, Zelenskyi a emis o hotărâre ca numele Tolstoi să fie şters de peste tot. „Păi şi ce punem şăfu' în locu' la Tolstoi?”. „Nu ştiu bă, găsiţi voi ceva că doar io v-am scos până acu' dân rahaturi!”. „Atunci îi punem p-ăia d-acolo să dea iei ce nume vrea, da' să nu fie ruşi că i-a loat mama naibii!”.

Cu Tolstoi a fost mai nasoală că s-a supărat şi programatorul ăla de la Google. Păi, băi frăţicule, câte update-uri să faci pe baza aia de date când unul îi spune Piaţa Ceţii din Creier, altul Piaţa Beznei minţii s.a.m.d.? 

În sfârşit, epuizat de-atâta muncă, limbricul nostru a ieşit la plimbare. Şi ce credeţi c-a văzut? Pe frontispiciul Academiei de Muzică a Ucrainei trona un nume ciudat: Piotr Ilici Ceaikovki. L-a sunat p-ăla de la SBU şi l-a întrebat ce neam e ăsta, că-i părea c-ar avea nume de nu tocmai koşer. „Ie şi ăsta rus, a venit ca un fulger verdictul. Dacă ierea ucrainean îl chema Oleksei. E rus rus!”. Şi uite-aşa s-a trezit domnul Iuri Ribchinsky, compozitor respectat şi şef al Academiei Muzicale a Ucrainei, cu jalbă de la Zelenskyi cum că trebuie să-l dea jos urgent pe Ceaikovsky că e jale. Îmi şi dau seama ce şoc şi groază a fost pe bietul om transformat din compozitor în zidar şi zugrav. Acum nu ştiu dacă scrisoarea de la Zelenkyi o fi venit şi cu propunerea ca numele Academiei să devină Maicăl Gekson, dar omul nostru s-a pus pe scris şi i-a comunicat următoarele: „Guvernele şi armalete pot lupta, pot face războaie, dar culturile nu pot lupta una împotriva alteia. Ceaikovsky, asemeni lui Shakespeare, Ioanei d'Arc sau lui Iisus Christos(te doare capul ce comparaţie n.n.!), nu aparţine unui anumit popor, ci întregii lumi”. Argumentele prezentate până acum ar fi fost suficiente pentru orice om normal la cap, dar probabil Ribcinsky ştie cu cine are de-a face, astfel încât a cotit-o halucinant din condei. Spune el următoarele: „Ceaikovsky vine dintr-o familie din Zaporija care e în Ucraina şi a tratat Ucraina cu o dragoste incredibilă, preluând multe dintre motivele poporului nostru în piesele sale. De asemenea, este fondator al Academiei noastre”. 

La aşa argumente, parcă-l şi văd pe Zelensky cum a vărsat o lacrimă pe revista Vogue, după care a sunat la SBU: „Boule, Ceaikovsky ie ucrainean, a fondat ţara asta şi tu nu ştii! S-a înţeles?”. „Da şăfu', s-a înţăles. Sun acu' p-ăştia la Google şi la Wiki să corecteze, mama lor dă inculţi”. Şi uite-aşa, a mai trecut o zi şi s-a mai câştigat un război!

P.S. În ciuda limbajului care-ar sugera o parodie, informaţiile referitoare la schimbarea denumirii străzilor şi instituţiilor sunt absolut reale. Războiul intră astfel pe o pantă imbecilă, stupidă, atât de specifică lumii în care trăim.

10 comentarii:

  1. Erau prin primăvara niște idioți în București care cereau sa se schimbe numele bulevardului Kiseleff (unul dintre putinii rusi care a făcut și lucruri bune pe aici).
    Despre Puskin (stranepotul lui Gannibal) ar trebui sa facă scandal blm-istii, e persecutat ca era negru (afro-russian).
    Ca tot veni vorba de Pușkin, e bine sa recitim una din capodoperele literaturii universale pana nu este rescrisa corect politic
    https://ro.m.wikisource.org/wiki/%C8%9Aiganii_(Pu%C8%99kin)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebare: cine va salva Occidentul de alianta Rusia-China (chiar daca tarile gigant au probleme de rezolvat mai tarziu intre ele)? Asa cum v-am povestit de multe ori nu exista armament nuclear, ci doar bombe cu radiatii neutronice si cele scalare (vezi Beirut/Tianjin).

    La Hiroshima si Nagasaki au fost folosite bombe incendiare la fel ca la Tokyo. Toate testele nucleare au fost trucate (TNT/gaz lichid/nitroglicerina). O centrala nucleara este o cutie de tip Reich/Tesla, adica uraniul are o densitate mult mai mare decat un metal obisnuit (chiar si sub forma de dioxid de uraniu), si va fi/deveni tinta undelor gravitationale care descompun/dezintegreaza, producand radiatia care este apoi valorificata. Tesla a spus ca daca un element radioactiv ar fi ecranat fata de undele gravitationale, radiatia ar dispare imediat. Wilhelm Reich a efectuat experimentul Oranur in 1951: si-a dat seama de design-ul catastrofal al centralei nucleare, si a construit o cutie captusita cu foi metalice de cam 50 de cm si a pus un miligram de radiu inauntru. Ulterior Atomic Energy Commission a masurat un val de radiatie urias, cu raza de 1000 de km cu centrul exact localizat in ferma unde se afla Reich si aparatul sau.

    https://www.nytimes.com/1951/02/03/archives/increased-radiation-found-in-east-laid-to-atom-tests-held-harmless.html

    Ce a descoperit Reich? Ca nu conteaza marimea centralei, CI DENSITATEA undelor gravitationale care sunt acumulate.

    Deci, daca o centrala nucleara este afectata, uraniul va transmite radiatia in exterior prin aceste unde gravitationale pretutindeni, unde care dezintegreaza/descompun materia. Masura de aparare: o aura foarte puternica spiritual, plina de virtuti, care incetinesc actiunea undelor gravitationale.

    In 1932 Chadwick nu a descoperit nici un fel de particule neutroni:

    http://web.archive.org/web/20050206091142/http://luloxbooks.co.uk/findings1.htm

    Cand au fost efectuate primele fotografii cu microscopul electronic de scanare a atomilor s-a observat ca modelul Bohr-Rutherford nu corespundea realitatii.

    Ni se spune ca secarea raurilor/fluviilor se datoreaza, exclusiv, secetei si lipsei precipitatiilor. Si daca adevaratul motiv e cu totul altul, tinut ascuns cu grija fata de oameni?

    Medicii nostri nu stiu ca in clasificarea OSM, exista un nivel deasupra VOC (variant of concern), si anume VOHC (variant of high consequence). Adica intreaga campanie de vaccinare a fost facuta pentru ceva de nivelul VOI/VOC, nicidecum pentru VOHC (ultima varianta). Si atunci de ce au introdus Pseudouridina in codul genetic al vaccinurilor cmRNA, care sa fie motivul final? Cati medici isi pun astfel de intrebari absolut esentiale avand in vedere procentajul de vaccinare care a fost implementat?

    PS Ce ar reprezenta VOHC? Ebola/M. africanum transmisibila pe calea aerului, sau B. anthracis aeropurtat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As mai adauga ca la mascarada de bomba atomica s-a folosit magneziu pentru a da stralucirea aceea puternica din momentul exploziei.

      Ștergere
  3. In Italia exista efectiv oameni per care parintii i au botezat Maicol, din acelasi motiv. 🤷 Unul dintre acestia apartine unei faimoase familiar de circari.

    RăspundețiȘtergere
  4. . In scrisoarea 58 (vezi Colecţia „Texte filosofice”, Spinoza, Bucureşti, E.
    S. P. L. S., 1952, p. 234), Spinoza dă următoarea definiţie a libertăţii: „Eu
    numesc liber un lucru care există şi lucrează numai din necesitatea naturii
    sale, iar constrâns, acela care e determinat de altul să existe şi să lucreze întrun fel determinat. De exemplu, dumnezeu există liber şi totuşi în mod necesar,
    deoarece există numai din necesitatea naturii sale. Vedeţi că pentru mine
    libertatea constă nu într-o hotărâre liberă [liber arbitru], ci într-o necesitate
    liberă”.

    RăspundețiȘtergere
  5. Văd , aud , personalitatea _Florin Piersic :
    Emininke , émininkeee !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai, daca tot vrea piticul atomic sa schimbe numele strazilor cu altele corecte politic, ii dau si eu niste variante ca: Mercedesa, Panseluţa, Flacărica, Argentina, Sandokan, Elvis, Superman(desi asta, sunt sigur ca-l pastreaza pt el, pt eternitate), ca sa respecte un anumit trend ”cultural-istoric”!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca ii zicea Hmelnitki sau Taras Bulba sau Bandera, că tot si l asumă, intelegeam
    Sau orice scriitor american normal , gen Faulkner sau Steinbeck, sa nu avem vorbe
    .Sau Einstein, sau Nobel, idem.
    Dar STEPHAN King e SATANIST.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceeasi idee.Diavolul, la propriu, se ascunde in detalii.Poate ne scrieti odata despre satanism, de la Babilon si Moise incoace, pana la nazistii germani si, posibil ucrani, trecand musai prin Weisshaup si Marx.Cred ca, dupa crestinarea rusilor, satanismul s a refugiat la ucrani, de acolo rabufnirea in epoca moderna la Rapa Kievului., Babi Iar. Zelenski, stergand un rus si promovând un satanist de natie ....puteti gasi date publice ( asemenea lui Chaim Mordecai, zis Karl Marx, provenea din familie acoperita neoprtestanta), legitimeaza afirmatiile soldatilor rusi din prima linie ca s au confruntat cu adepti ai SATANISMULUI.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)