luni, 29 august 2022

Reînvierea imperialismul polonez?


Într-o analiză întocmită pentru armata rusă se vorbeşte despre suspecta apropiere a Poloniei de Ucraina în condiţiile în care vaste teritorii poloneze sunt înglobate artificial în Ucraina. Misterul vizitelor mult prea dese ale lui Duda în Ucraina s-ar putea să vă surprindă. 

Înainte de a vă dezvălui misterul vă voi mai spune că, în conformitate cu surse ale spionajului extern rusesc, Polonia îşi întăreşte influenţa în teritoriile sale istorice. Pare aşadar o mişcare suspectă: pe de o parte sprijină Ucraina cu eforturi substanţiale, dar pe de altă parte subminează autoritatea legitimă din fostele sale teritorii. Iar pe ucraineni nu-i deranjează deloc.

De fapt, ruşii vorbesc despre un pericol pentru ei chiar mai mare decât Ucraina. Mai precis, în raportul menţionat se spune că în ultima perioadă au revenit instinctele imperiale ale Poloniei care, nici mai mult nici mai puţin, ar dori să preia Ucraina cu totul, inclusiv prin realizarea unei uniuni între cele două ţări. Un imperiu polonez de o asemenea mărime(cele două ţări ar avea împreună peste 70 milioane locuitori!) ar reprezenta o ameninţare existenţială pentru ruşi. Se cunosc bine problemele create de-a lungul istoriei de Polonia & Lituania şi Suedia. Acum, imperiul polonez pare că se va reface, iar ţările nordice sunt înglobate în aceeaşi alianţă ofensivă cu Polonia. Clar e un scenariu de coşmar pentru ei!

De aceea, concluzia raportului este că Rusia trebuie să încerce ca într-un timp cât mai rapid să „denazifice Ucraina până la graniţa cu Polonia”. Pentru mine este cât se poate de limpede că, în acest moment, armata rusă nu are absolut niciun target limitat teritorial. Este cât se poate de clar că, cel puţin prin prisma acestor date, nu se vor opri nici în sudul Ucrainei, nici la Nipru, nici la Kiev, ci la graniţa cu Polonia, România şi - posibil - Republica Moldova. 

Privind obiectiv, o uniune polono-ucraineană ar fi un coşmar pentru toată Europa. O ţară de o asemenea mărime ar seca bugetele Uniunii şi, pentru „stabilitatea” de acolo, s-ar cheltui sume astronomice. Mai mult s-ar transforma într-o putere militară teribilă care - sprijinită de SUA şi Marea Britanie - ar ajunge să dicteze în Europa. Pe termen scurt Polonia ar fi câştigătoarea lozului cel mare întrucât printr-o astfel de mişcare şi-ar asigura partea leului în reconstrucţia Ucrainei. Într-adevăr, această parte a leului ar veni la pachet cu o grămadă de probleme, între care cea mai gravă este corupţia endemică din Ucraina. Însă planurile majore se fac pe termen lung, fără a te împiedica în chestiuni de moment, cae oricum pot fi rezolvate atunci când îi dai fiecăruia partea într-un algoritm cât de cât corect.

Armata rusă şi strategii Kremlinului par puşi pe jar de posibilitatea unei asemenea mişcări care, nu doar că ar conduce Ucraina direct în NATO, dar ar crea un duşman existenţial de temut pentru Rusia. Este, cred, cât se poate de clar pentru toată lumea că războiul de acolo urmează să se înteţească teribil în perioada următoare. Iar cea mai proastă veste pe care-o putem avea este vizibila înarmare excesivă a Poloniei care nu este sub nicio formă una defensivă. 

Va reveni imperiasmul polonez pe masa de lucru de azi? Sper să nu deoarece întreaga zonă se va transforma într-un perpetuu teatru de război.

34 de comentarii:

  1. Trebuie sa rectificati în primul paragraf. Duda a făcut vizite dese în Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va fi sprijinit “international” un imperiu polonez doar dacă respectivul va fi un imperiu K.

    In aceasta materie dușmanii omenirii nu fac cadouri ci doar oferă momeli.

    Realitatea ca respectiva constructor a reprezentat epoca de aur a respectivei minorități in Europa. Atunci s-au inventat scutirile de taxe pentru ei, arendarea terenurilor marilor nobili si mai ales exploatarea nemiloasa a iobagilor ortodocși. Ca si in Ardeal, catolicismul te elibera din șerbie, cu atât mai mult merită admirația noastră cei care au rezistat.

    Revenind, dacă va fi, imperiul polonez va fi doar o unealta, un paravan pentru imperiul K.

    RăspundețiȘtergere
  3. D-nul DD,ce informatii aveti despre Gesara/Nesara?Vorbeati in articolul precedent de un mod functional de societate...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. At the 14th BRICS summit last month, states already present in the BRICS discussed the potential entry of Egy, Saudi Arabia, Turkey, Argentina and Iran.

    It has also been reported that many other countries want to join the BRICS organisation(Algeria, Bangladesh, Indonesia, Mexico, Nigeria, Sudan, Syria, Pakistan and Venezuela).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce spuneti de harta propusā de Medvedev cu ceva timp în urmā?
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrQOs7Ptg_7XI28ex-viVX5Sw4dksnhzMn2SGTa956FAc4Q2db_dqFV6Q&s=10

    RăspundețiȘtergere
  6. Question 1 - Alexander Dugin
    https://www.youtube.com/watch?v=QJ2ZpMtaBSE

    RăspundețiȘtergere
  7. PoloneJii? Lacheii Europei..., cum f bine ii numea Dostoievski, Hahahaaa, este amuzanta teoria asta...
    Imperiu?:)...in conditiile in care toate puterile mari isi fac harakiri economic si se De-elitizeaza?
    Hai sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Trist nu este că Polonia aspiră a-și recupera fostele teritorii sau fosta poziție, trist e că noi nu facem la fel.
    Hilar e că însăși propaganda rusă "sugera" ca toți vecinii UA să-și recupereze teritoriile (Rusia ar fi primul beneficiar).
    Există un reviriment al vechii Polonii, cel puțin în intenție. Nu cred că realitatea va corespunde ambițiilor, dar de va fi așa, prefer oricând "imperialism" polonez decât imperialismul rusesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa astepti pin' la pastele cailor!
      N ai sa vezi tu chiloti pe broasca.
      Ce a fost nu se mai intoarce in veci iar ce este va fi lichidat in cel mai scurt timp. De acum inainte dramuieste-ti banii de facturi cu grija si uita de imperialistii "salvatori":)

      Ștergere
    2. Si cam ce-ai face tu daca ti-ai recupera teritoriile? Ca cei 6-7 milioane de romani plecati au aratat degetul mijlociu Romaniei, iar cei ramasi in special copii si batrani au alte preocupari. Sau vrei sa recuperezi orasele italiene, spaniole sau engleza populate in mare parte de romani? Haide haidade.

      Ștergere
    3. Intorceti va in istorie si ve ti vedea ce bine ne au facut polonii .Nu i vad in stare de nimic bun .Sunt caposi si prosti din cauza unei istorii nefavorabile .Ce altceva se poate numi atacul cavaleriei poloneze impotriva tancurilor germane ,decat idiotenie .Pacat ca nu a imortalizat nimeni sarja lancierilor impotriva panzerelor .Asa fac si acum .Se umfla in pene in fata rusilor. Eu cred ca rusnacii nu si au aratat toate cartile .Chiar dimineata sursele Nato anuntau cumva contrariate ca rusii au format un corp de armata de 20000 de militari ,pe care l trimit in Ucraina .Si mai au ceva ....IARNA care vine peste Europa .

      Ștergere
    4. Excelență, să ajungem întâi să le AVEM. După ce devin proprietate, vom vedea noi cum le socotim. Asta să fie grija, comentăm din belșug DUPĂ.
      (dar e doar un deziderat utopic, știu ;. cum la fel am eu dezideratul utopic să dispară rusofilii din discuție :)) ).

      Ștergere
    5. Ma tem ca nu va fi de luat, ci de dat. Stii cum este, toti sunt cu gura mare, pana cand trebuie sa dea din buzunar.

      Ștergere
    6. Ramine cum am stabilit:
      Sa speram ca mica obsesie orbitoare si depasita de care te tii cu dintii precum un pitbull sa ti plateasca facturile ce vor urma.

      Ștergere
  9. Cu o nucleară administrata oriunde, i ar liniști pe toți, inclusiv pe polonezi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Polonia va fi neutralizata de Germania, care nu va ceda rolul de ''locomotiva''.
    Dupa care va urma un 1 sept.1939 pe stil nou si un nou Katin !
    Restul cititi in istoria razboiului 3 mondial !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, va ceda rolul. De fapt asta si face ACUM, lucreaza activ la reducerea ei ca putere. De ce? Pentru ca asta-i sarcina ei.

      Ștergere
  11. Pana la urma e în ton cu istoria Polonieimea tentativa

    RăspundețiȘtergere
  12. Tentativa a fost în anii 1920 cu "miedzymorze" adică un bloc compact de la Baltica la Marea neagra. O contrapondere la amenințarea germani-rusa la existența Poloniei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Între Germania și Polonia, aleg…Rusia.
    Polonia și Germania au idei imperialiste, după cum ne arată și istoria.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar au primit permisiunea pentru asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  15. V-am citit articolul de pe micro blog, legat de Vostok-2022, totusi Rusia nu a pierdut inca razboiul.

    RăspundețiȘtergere
  16. https://www.mediafax.ro/externe/polonia-o-ameninta-cu-demiterea-pe-ursula-von-der-leyen-21072766

    va mai aduceti aminte stirea asta?
    Cu siguranta a-ti minimalizat rolul Poloniei in declansarea razboiului din Ucraina.
    De fapt cand toti romanii negau ca va incepe vreu razboi, ca ei sunt in legatura directa cu Dumnezeu, si mereu stiu tot, Polonia nu numai ca nu negau, dar erau siguri ca razboiul e inceput de ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Polonia e singura tara demna sa conduca Europa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha...poate ati vrut sa spuneti ca este singura tara care poate distruge Europa....cu ajutorul Americii.
      Dar sa nu uitam ca ori de cate ori Polonia s-a crezut pe cai mari, ea a fost desfintata de cele doua tari si mai mari intre care vietuieste, si anume de Imperiul Rus dar si de Imperiul German caruia ii datoreaza portiuni mari din actuala Polonie, si care erau germane in ultimii 2000 de ani!

      Ștergere
  18. Esti de nota 10!....”prietenii americanilor”, .... hahahahahahaha!

    RăspundețiȘtergere
  19. Se poate intampla treaba cu ”imperiul polonez”, doar daca Familia Rotschild ii ia sub aceeasi aripa alaturi de ucrainieni! Dar asta ar insemna pt ei bulangeala cat cuprinde, lasatul moale de tot cu Biserica Catolica, renuntatul la traditii si la energia pe carbune, ultima fiind inlocuita cu energia verde, pana vor vedea stele verzi dpdv energetic! In caz contrar, ”imperiul polonez” se va reduce tot la arhicunoscutul ”instalator polonez”!

    RăspundețiȘtergere
  20. Kisinger spunea ca nu este bine sa fi dusmanul Sua ,dar ca este dezastruos sa fi prieten al lor

    RăspundețiȘtergere
  21. De obicei nu comentez. Dar acum imi calc pe inima si va semnalez o chestiune de istorie: in 1945 prin acordurile de la Postdam, din iulie, fostele teritorii orientale poloneze, de altfel, ocupate in septembrie 1939, sunt inglobate in URSS ca teritorii vestice ale RSS Ucrainene si RSS Bieloruse. Drept compensatie, Polonia primeste, oarecum provizoriu, fostele teritorii germane din est si nord est, devenind actuala Polonie vestica si nord... Estica.Adica Silezia Inferioara si Superioara, Pomerania, trei sferturi din Prusia Orientala, beneficiind de o frontiera vestica avansata, pe seama Germaniei, aproximativ pe linia Oder Neisse. Tot atunci s-a stabilit ca frontierele estice ale Germaniei se vor stabili la tratatul de pace cu Germania care nu este incheiat nici astazi.... Tratatul in format 4+2 de la Madrid din 1990, nefiind un tratat de pace. Ma rog, Polonia poate dori multe, dar vecinatatea ei cu Rusia si cu Germania, este si ramane complicata. Deocamdata, Germania tace malc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa zisa "prietenie" cu americanii, exista atata vreme cat americanii au interese care implica Polonia. De ex. cand nu vor mai exista combatanti in Ucraina, frontul ucrainean va fi sustinut de prietenii din Polonia si Romania.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ha ha ha multiplu si eu; cand vreodata safii s prieteni cu cateii ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu e nimic complicat să fie rușii puși pe jar. Dacă Polonia se unește cu Ucraina, atunci o nucleară în Polonia rezolvă lucrurile. Scurt, simplu și eficient.

    RăspundețiȘtergere
  25. Elementul cheie care merită reținut în cadrul acestui război al Occidentului colectiv împotriva Rusiei, purtat prin intermediul Ucrainei în care domnește în mod absolut iudeocrația (a se verifica cu grijă componența etnică a deținătorilor principalelor funcții de stat la Kiev!) este următorul: în timp ce în Ucraina uzurparea puterii politice de către khazarocrația mondialistă este una TOTALĂ, în Rusia aceleași rețele sioniste, deși au reușit să infiltreze puternic aparatul puterii de stat, totuși controlul asupra puterii politice este una INCOMPLETĂ (nu putem folosi aici termenul parțială, deoarece penetrarea structurilor de putere ale statului rus este una mult mai considerabilă decât ar acoperi această noțiune soft).

    În acest sens remarcăm în treacăt că însăși soarta războiului din Ucraina depinde în mod decisiv de faptul dacă la Moscova se va reuși sau nu deratizarea structurilor puterii de stat colonizate de către agenții cleptocrației globaliste afiliați altui stăpân și aparținând altei civilizații decât cea rusă și ortodoxă.

    Într-un context mai larg, orbirea tineretului ucrainean de către o propagandă perfidă, inițiată și promovată pe banii oligarhilor evrei, care exaltă o pretinsă superioritate de rasă albă sau de apartenență la o națiune laică (deci antihristică!) europeană, același tip de îndoctrinare se revarsă și peste celelalte popoare europene, inclusiv în România. Iar din lipsa culturii istorice, sociologice, antropologice și, mai ales, politice, tinerutul post-adolescent aflat în plină fază de căutare identitară, inundat de testosteron, indus în eroare de modelele ușor asimilabile de exaltare oferite concurențial sub forma unor mișcări identitare pre-ambalate, pseudo-politice și militante din genul The Movement (Donald Trump), Reconquête d'Eric Zemmour, Matteo Salvini, Geert Wilders, etc., asimilează fără rezistență aceste curente controlate menite să-i închidă în incapacitatea politică radicală și, în același timp, să-i folosească la deturnarea mișcărilor realmente organice, în sensul spiritual, politic și economic al cuvântului.

    Cel mai elocvent exemplu de blocaj conceptual în tabăra suprematistă fiind diminuarea, distorsionarea sau chiar negarea în privința acțiunii cecene din Ucraina, unde niște non-albi musulmani practicanți și-au dat viața pentru ortodocși albi în deplină biruință față de adevăratele valori umane și conservatoare. Din toate aceste motive, nazificarea spiritelor tinere trebuie combătută cu toată forța în mediile conservatoare din România!

    RăspundețiȘtergere
  26. De Akhand Bharat sau Marea Indie ati auzit?
    După Rusia și China care si’au revendicat / revendica foste teritorii și stau cu ochii pe altele, s’a deșteptat si Punjabi. Adică, ce ? Bollywood ul nu poate ? Tot au avut ca naș și mentor perfidul și colonialistul Albion. O idee mai veche susținută chiar de pacifistul Ghandi, adica o Indie cu Pakistan, Bangladesh , Afgh , Sri Lanka, Tibet și ce mai e pe harta
    Pretențiile Ungariei , îndemnurile Rusiei, visurile Poloniei…Poate si vecina ei Lituania își aduce aminte ca a fost mare ducat…Albania se vrea Iliria antica.
    Mâine - poimaine ne trezim cu bulgarii la usa sa ne spuna ca vor Muntenia și juma de Moldova pt ca așa își aduc ei aminte de primul țarat al lui Asparuh. Bine , bulgarii veniți de pe Volga nu aveau inafara denumirii, nimic in comun cu bulgarii de azi , dar nu importa.
    Bine ca Mongolia e un stat cuminte înconjurată de vecini liniștiti și înțelepți

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)