joi, 4 august 2022

Se reaprinde Orientul!


O nouă provocare izbucneşte în Orient, iar media se face că se uită în altă parte. Este vorba de Irak, unde cetăţenii sunt extrem de nerecunoscători faţă de „dimocrasi-ul” transplantat de SUA acolo. Deh, orientalii ăştia rudimentari nu înţeleg valorile fundamentale ale Occidentului, precum libertate, democraţie, liberă iniţiativă s.a.m.d.

Se vede din satelit că unele societăţi nu sunt suficient coapte pentru valorile Vestului. Irakienii n-au înţeles nici până acum libera iniţiativă şi fix de-aia suferă! De exemplu, în mărinimia lor, americanii le-au adus liberă iniţiatiă căcălău în ţara lor subdezvoltată. Cum nu înţelegeţi? Păi toate mega-companiile acelea occidentale venite să extragă petrolul ţării nu-s exemple de liberă iniţiativă? Nu vă faceţi că nu înţelegeţi de la înălţimea voastră de români! Ştiu, aici libera iniţiativă a fost un succes deplin: toată economia e un mega-monopol al străinilor. Clar succes pe toată linia! Asta e diferenţa dintre nişte rudimentari şi un popor ca noi, cu Occidentu-n sânge! Nu degeaba o semi-poetă simţea Europa întreagă în ea. Şi o simţea pe bune!

La capitolul politic, de asemenea, irakienii nu se ridică deloc la standardele occidentale. N-au înţeles nici până acum adevărata valenţă a alegerilor libere, adică selectarea dintre două păpuşi telecomandate din afară. Păi dacă nu înţelegi asta şi eşuezi ca naţie să faci un serviciu similar porcuraturii lui Koveşi, ce pretenţii să mai ai. Nişte rudimentari irakienii ăştia! 

Doar că rudimentarii fac probleme grave. Ieri, adepţii lui Al-Sadr au început un protest împotriva maşinaţiunilor „corecte politic” prin intermediul cărora SUA vrea să-şi pună papiţoii în funcţie. N-a fost un protest mare. Doar vreo câteva mii de oameni acolo care-au luat cu asalt zona verde a Bagdadului. Atmosfera extrem de interesantă, cu 125 de răniţi. Asaltul asupra zonei verzi a eşuat, dar protestatarii nemulţumiţi s-au îndreptat împotriva unei baze militare americane. Aici soldaţii au dat dovadă că au înţeles perfect „strategia Afganistan”, fugind cât i-au ţinut picioarele într-o zonă mai sigură. Asta în timp ce protestatarii rudimentari operau buldozere şi excavatoare cu care au făcut baza militară una cu pământul. Dacă nu mă credeţi, urmăriţi întregul film pe Twitter.

Partea frumoasă abia acum vine: buldozereala şi excavarea despre care v-am vorbit e abia introducerea. Vineri urmează o mega-manifestaţie a şiiţilor lui Al-Sadr unde se aşteaptă peste 2 milioane de participanţi. Cu siguranţă ăştia n-au habar de beneficiile democraţiei. Sau au prea mare habar?

14 comentarii:

  1. Impostorii se tem de orice amintire a Lui Dumnezeu de catre oameni. Motiv pentru care sadesc si seamana vitei de aur peste tot. Cum in tarile musulmane pițiponcelile si cotcodacelile NLP si new age nu au prins ca la naivii de romani, se folosesc metode mai dure de atragere a oamenilor in sistemul comercial occidental unde se vinde orice: de la praf in ochi, la suflete. Conducatorii irakienilor sunt atat de corupti, încât occidentului nu i-a fost deloc greu sa-i cumpere. Numai ca musulmanii nu vor sa Il uite pe Dumnezeu si aici occidentul are o mare mare, mare, din ce in ce mai mare problemă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alah si Dumnezeul Cel Adevarat sunt doua lucruri diferite. Tu ai impresia ca musulmanii se roaga lui Dumnezeu? se roaga unei zeitati pe care o numesc alah. Dar asta este o discutie lunga si nu are rost aici.

      Ștergere
    2. Inca asteptam confirmarea direct de la Dumnezeu la ceeace afirmi, nu de la oameni care prin esenta lor sunt mincinosi.
      Adevaratii credinciosi nu denigreaza religiile altor popoare.
      Asta fac doar cei ptr care biserica este o afacere ,un Mall. Nu cumpara de la ala, cumpara doar de la mine.

      Ștergere
    3. Ca Dumnezeu/Iahveh ce or fi fost la origine? Vezi pluralul Elohim, ajuns pana azi in expresii precim, sa zicem, " pe toti Dumnezeii!"

      Ștergere
    4. Dumneata îi acuzi pe români că sunt cu new age dând exemplu pe musulmani care cică se închină Tatălui Ceresc;este clar că și dumneata nu ești departe de acei români;nu ai nici o treabă cu Adevărul, cu ortodoxia, cu Sfânta Treime.
      Ai grijă, antihristul bate la ușă!să nu faci greșeala să l recunoști ca fiind Dumnezeu, așa cum vor face cei care se autointitulează creștini (iehoviști, penticostali, adventiști de diferite zile, lutherani, unitari, baptiști, mormoni etcetera).

      P.S.
      Ce înseamnă NLP?

      Ștergere
    5. Povesti...Sunt o sumedenie de Dumnezei, pentru ca nici unul nu e adevarat. Doar prostii pentru adormit adultii. De religie se folosesc abil politicienii pentru a tine oamenii cuminti si supusi. NLP e programarea neurolingvistica, ceea ce asculti de exemplu in biserica, o bolboroseala fara sens

      Ștergere
  2. Iubesc pe evrei dar nu pe sionisti si pe bolsevici si cred ca Israielul va fi lasat din brate de America, care in perfidia ei, va incaiera pe evrei cu arabii din Orientul Mijlociu si care se vor macelarii intre ei pana aproape la disparitie...Asta este de fapt momentul cand America se va prabusii...ulterior. Pana atunci ,, sa traiti bine ,,....vorba unui ...numiti-l voi ...( eu ma mandresc ca nu l-am votat niciodata spre disperarea familiei mele care il adorau...al nu stiu catelea simt imi spunea ca este excroc ceea ce s-a dovedit ulterior )

    RăspundețiȘtergere
  3. Din nefericire pe irakieni ii asteapta acelasi scenariu crunt de austeritate strigator la cer ca si in alte puncte fierbinti precum: SriLanka, Panama, Liban, Argentina, si cite vor mai urma in mod planificat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poeta vorbea de America, nu de Europa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, era vorba despre Europa. Eu mă refer la Veronica Porumbacu a cărei creaţie de căcat suna aşa:
      „O, Europa
      Te simt in mine
      Te simt adanc in mine”.

      Păstorel, mare pişicher, citind aberaţia publicată de poeta închipuită i-a dat o replică genială pe care-o reproduc mai jos:
      „Mult stimată Veronică,
      Eu credeam c-o ai mai mică,
      Dar mărturisirea-ţi clară,
      Din Gazeta Literară,
      Dovedeşte elocvent
      Că în chestia matale
      Cu-adâncimi fenomenale
      Intră-ntregul continent!”

      Ștergere
  5. Înseamnă că mai au politicieni patrioți care ajută populația să.și înalțe glasul.

    RăspundețiȘtergere

  6. E. Michael Jones on SGT Report: Biden is a Proud Zionist, So Who Does He Serve?

    https://www.bitchute.com/video/FDuMXmUshRx3/

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru anonimul de la 1.55:
    NLP este o abreviere, în în română înseamnă "programare neuro-lingvistică". La ce se referă, concret termenul este foarte mult de explicat aici. Încearcă o căutare pe net.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimul de la 1.55 este Maria-Aurelia cu idei fixe dar prin compensare puține, probabil a întâlnit acronimul undeva în lecturile ei mistice . Cam toți de pe aici am încercat să o hâșâim dar degeaba , din fericire mai nou constat lipsa comentariilor vulgare ceea ce prin comparație o face suportabilă .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)