joi, 25 august 2022

Ştiri care nu se spun


E bine să ne hlizim la ceea ce propaganda ne arată a fi „eşecurile” Rusiei, dar cred că cel mai indicat e să ne uităm la elementele obiective. Adică fix la acele elemente care sunt determinante pentru evenimentele prin care trecem. Asupra acestora se păstrează tăcerea, cu toate că ele sunt cele care ne spun extrem de multe.

Bunăoară ştim cu toţii că războiul din Ucraina este unul proxy între ceea ce numim „Occidentul colectiv” şi Rusia. Având acestea în prim plan, poate că ar fi interesant să ne uităm la cifre, deoarece ele nu mint niciodată.

Occidentul colectiv are un PIB total de peste 40 trilioane, adică peste 50% din PIB-ul mondial! Rusia are doar 1.6 trilioane, adică de douăsprezece ori mai mic decât PIB-ul SUA, de douăzeci şi cinci de ori mai mic decât cel al coaliţiei occidentale sau, la nivel mondial, aproximativ 2%! Din punct de vedere al bugetelor apărării comparaţia este zdrobitoare. Aşa-zisul „Occident colectiv” cheltuieşte anual peste 2.5 trilioane, în timp ce Rusia are un buget de doar 60 mld.$. Asta înseamnă o putere în bani de patruzeci şi două de ori mai mare a Occidentului. Nu cred că are nimeni niciun dubiu asupra cifrelor prezentate.

E limpede de intuit de ce Occidentul a tot băgat lemnul prin gard întărâtând Rusia să atace Ucraina. O Ucraină care, timp de aproape 10 ani a fost pregătită pentru un război cu Rusia. Forţele occidentale au antrenat forţele armate ucrainene, au făcut planuri de rezistenţă, au transformat oraşele ucrainene în adevărate citadele, întărindu-le în vederea combaterii „furiei roşii”. Singurul lucru pe care nu l-au făcut a fost acela de a le trimite echipamente militare. Au compensat însă imediat după începerea războiului trimiţând echipamente de ultimă generaţie. Scopul era transparent: Rusia atrasă în „capcana ucraineană” va slăbi, urmând să fie doborâtă şi împărţită între învingători.

Ajutoarele occidentale pentru Ucraina sunt de-a dreptul faraonice. SUA a cheltuit direct şi indirect aproximativ 0.8% din PIB-ul său doar până în prezent. UE şi Anglia la fel. Banii cheltuiţi reprezintă arme, ajutoare financiare, dar şi alte cheltuieli „discrete”(de exemplu cele necesare recrutării şi plăţii armatei de mercenari). De asemenea, un impact bugetar major şi neluat în considerare în rapoartele reprezentând cheltuielile, este cel cu întreţinerea refugiaţilor de acolo. De partea cealaltă, impactul bugetar asupra Rusiei este insignifiant. Ţara a câştigat cam aceiaşi bani în condiţiile în care a vândut infinit mai puţine hidrocarburi pe piaţa europeană, iar preţurile au crescut atât de mult încât are venituri superioare. Există într-adevăr, probleme grave generate de restricţii - de exemplu e o penurie de spaţiu în centrele de procesare de date - dar acestea sunt acoperite de importurile gri -  şi, pe termen mediu, vor impulsiona industria internă, aşa cum „blocada alimentară” europeană a condus Rusia către poziţia de lider agricol mondial. 

Uniunea Europeană estimează(atenţe la acest cuvânt deoarece la sfârşitul anului se va dovedi că estimarea a fost mult mai mică decât realitatea!) un impact bugetar direct cuprins între 1.1% şi 1.4% din PIB-ul pe 2022! În ceea ce priveşte SUA, impactul direct este insignifiant, însă indirect este lovită de gravele distorsiuni ale propriei economii care ies la suprafaţă şi care, precum o pecingine, se extind la nivel mondial. Cea mai vizibilă este inflaţia, dar, iată, începe să se vadă deflaţia pe piaţa imobiliară, fapt care conduce la un setup dezastruos şi un posibil crash bancar . 

Fără doar şi poate atât Uniunea Europeană cât şi SUA dau vina pentru problemele cu care se confruntă pe Rusia şi pe situaţia explozivă de-acolo. Doar că, în realitate, Rusia nu a făcut nimic altceva decât să acţioneze la momentul potrivit astfel încât să dezvăluie „secretul lui Polichinelle” cum că Împăratul(adică economiile Occidentului) e gol!

Şi iată-ne constatând că o ţară insignifiantă din punct de vedere economic nu doar că se luptă de la egal la egal cu Goliath-ul occidental, dar pare a fi şi reuşit să ochească cu praştia punctul sensibil al alianţei „colective”.

Ştirea pe care n-o spune nimeni este că Rusia a reuşit până acum să împingă SUA şi Occidentul în recesiune, doar printr-o confruntare internă, în care caută să-şi reia teritoriile care-i aparţin din punct de vedere istoric şi să calmeze oastea extremistă antrenată de Occident şi care-i ameninţa existenţa. 

Ştiu, e frumos să ne uităm şi-n altă parte aşa cum ne indică propaganda, dar ar trebui să privim şi unde ne doare. Occidentul ne spune că trebuie să nu mai facem baie(mă rog, asta a spus-o de mult, când ne-a recomandat să facem numai duş!), ci să ne spălăm cu prosopul umed. Ba, mai mult, propaganda a generat lansarea unor linii de haine pre-pătate de transpiraţie la axilă şi la gât, astfel încât cei împuţiţi să nu simtă vreo jenă. Acelaşi Occident, de frica foamei teribile care urmează, ne spune că e mai bine să mâncăm insecte. Ba, mai mult, le-a împins deja în magazine. Şi, tot la fel, ne avertizează că de-acum înainte iernile vor fi atât de reci încât e nevoie de dezvoltarea unor „centre de încălzire”, unde oamenii să stea precum sardelele ca să se mai încălzească puţin. În termen tehnici, cele descrise de mine aici, creează un scenariu mai urât decât cel trăit de români în anii 80. Cel puţin, pe vremea aia, nici naiba nu te punea să mănânci viermi, gărgăriţe sau greieri. Ca să înţelegeţi cât de rău am ajuns, vă voi spune doar că ceea ce a introdus Ceauşescu - salamul cu soia - este acum omniprezent în rafturile magazinelor. 90% dintre mezeluri conţin proteină din soia modificată genetic(!!!!), adică ceva ce pe vremea aia nici nu s-ar fi putut gândi! Nu cred că exagerez dacă afirm că cea mai mizerabilă mâncare de pe vremea comunistă a ajuns acum standardul celor mai mulţi dintre noi. Ei bine, acest standard este pe cale să se dărâme întrucât Occidentul, prin propagandă, ne trece la un nivel chiar mai jos de-atât, anume de mâncători de greieri. Dar la râme nu v-aţi gândit, fraţilor?

Revenind la subiectul de azi, voi concluziona spunându-vă realitatea: Rusia, fără buget, fără cheltuieli militare mari, a reuşit să aplice o lovitură năucitoare Occidentului. Faptul că Rusia a reuşit să bage întreg Occidentul în recesiune este adevărata ştire. Iar dacă va mai şi câştiga războiul din Ucraina, vă las singuri să deduceţi consecinţele.

30 de comentarii:

  1. British Bishop Supports Russian Operation against Ukraine
    https://www.youtube.com/watch?v=hPm7s2HVRco

    RăspundețiȘtergere
  2. Bugetul de aparare al occidentului este in realitate mult mai mic pentru ca produc arme supraevaluate ca pret, de cateva ori mai scumpe ca ale rusilor, la aceleasi performante sau mult mai slabe. Deci daca vorbim de 40 trilioane, imparte la 3 sau 4 si ai aproxim. valoarea reala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In realitate este chiar mai mare diferenta de costuri pentru inzestrarea armatei. Altfel cum ar putea Rusia sa dezvolte, de exemplu, arme hipersonice, iar SUA sa nu le aiba. La asa bugete pentru armata, SUA ar trebui sa fie mult peste Rusia.
      Nu am acces la date, dar cred ca armata rusa produce un glont cu 1 dolar, iar armata americana cumpara cu 50-100 dolari acelasi glont..

      Ștergere
    2. Si ce salarii medii sunt în armatele occidentale+ cheltuielile ptr combustibil costa enorm. Sa ai 500k soldati cu o medie de 40k dolari pe luna rezulta 20 miliarde de euro

      Ștergere
    3. Din punct de vedere al armelor, Rusia este peste USA pentru ca au creierele care sa le dezvolte. Rusii sunt un popor creativ si au dovedit asta de-a lungul istoriei. USA a cumparat/ furat inteligenta altor tari. Fara cercetatorii germani nu ar fi avut niciodata arma nucleara. Cati compozitori, scriitori, filozofi, cercetatori a dat USA si cati a dat Rusia? Cand rusii isi ridicat universitatile stramosii americanilor inca faceau trotuarul sau talhareau in UK.

      Ștergere
  3. Sunt lucruri amestecate puse in salata:

    - pib-ul Rusiei raportat la puterea de cumparare (cel care in realitate este semnificativ) este de 4.3 trilioane $

    - al UE+SUA este 48 trilioane $.

    Deci diferenta de 10 ori nu de 25 de ori

    La bugetele militare toate tarile NATO+UE+Canda/Australia/Noua Zeeleand au 1,1 trilioane $, in timp ce Rusia are 70 mld. $. Deci 7%, nu 2%.

    In al doilea rand, in ce-i priveste pe portughezi, neo-zeelandezi, turci si etc (etc incluzand tot restul mai putin SUA, UK, Polonia) contributia pentru Ucraina tinde spre 0. Plus disensiunile majore existente.

    Oricum in razboi, chiar daca banii sunt o preconditie vitala, nu inseamana ca daca esti mai bogat castigi. Nicidecum. Este necesar sa indeplinesti un barem financiar.

    Restul vin de vointa de a castiga, energia morala si fizica a poporului, planificarea strategica, determinarea de a preconstitui mijloacele de lupta, doctrina militara si o sumedenie de alti factori.

    Acum in timp ce pentru Rusia Ucraina este o chestiune existentiala, pentru Vest nu este. Prin urmare Rusia este mult mai determinata in conflict. Totodata este o chestiune de geografie. Din Rusia pana in Ucraina este mai putin decat din SUA sau UK in Ucraina.

    Cat despre camere de incalzire, insecte, spalat astea sunt simple baloane. Posibil sa se ajunga pana acolo, dar sansele sunt mici, mici de tot.

    Iar recesiune nu mi se pare ca a fost cauzat de conflict, ci conflictul slujeste drept pretext pentru a o justifica.

    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea este in felul urmator: daca romanii nu se trezesc urgent, dar urgent inseamna ACUM nu in secunda urmatoare, vom ajunge sa fim si macelariti in razboi deoarece nu ne-am vaccinat "corespunzator", si flamanzi, stand in frig si intuneric..ceva crunt de tot. Insa slabe sanse....pacat de acest popor binecuvantat de Bunul Dumnezeu. Restul comentariilor sunt de prisos si oricum nu ajuta nimanui

    RăspundețiȘtergere
  5. Rusia a câștigat războiul din terenul ala, cu date minime, a tras de timp chiar, pentru analiza, învățare, obișnuință, pentru ca își păstrează forțele, ca poate ca sa mai trebuieste. Finalul va fi apoteotic, pentru public, conform tradiției.

    RăspundețiȘtergere
  6. La televizor am vazut ca Macron a spus ca s-a sfârsit cu abundenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire pentru noi TOTI, nu numai ei, nu glumeste. Li s a dat tuturor ordinul sa informeze DIRECT urmatoarea faza a planului in derulare.

      Sa nu treaca nuci o zi fara sa ne pregatim cu CEVA, ORICE, UN LEMN, O CONSERVA, UN KIL DE ZAHAR, FAINA, MALAI...ETC.

      Ștergere
  7. Priviti si spre restul lumii, spre Pakistan de exemplu. Sunt jocuri care depasesc prin complexitate chiar si sahul....

    RăspundețiȘtergere
  8. Cabalul ocidental vrea sa puna mana pe resursele bogate ale Rusiei, e clar.
    Articolul este la subiect si clar. Romania trebuie sa fie neutra, nu castigam nimic indiferent de ce parte am trage.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dezmembrarea Rusiei si impartirea ei este un obiectiv care se ventila asiduu pe la inceputul anilor '90, cu precadere de catre China.
      Rusii ( ca si americanii), sa fie atenti la China si, intre timp, sa distruga si sa are cu plugul, Ucraina .

      Ștergere
    2. Te asigur, si nu este greu sa va informati... ca DE DATA ASTA nu mai vrea resurse...ceea ce luat ca fapt in sine este mai ingrijorator decit daca ar fi salivat si ar fi mers dupa ele.

      Intram intr o perioada de conflicte complexe, care paradoxal nu izvorasc din dorinta de a continua statusul qvo social-politic de pina acum.

      Indiferent ca ne place sau nu la orizont se intrevede evanghelicul: "un pamint nou si un cer nou"

      Iar NOU inseamna NOU, FARA PRECEDENT IN ISTORIA DOCUMENTATA.

      Ștergere
  9. Care Inteligenta Artificiala le a si tras-o inleven eleven; tu sigur mi ai citit dosarele...😆

    RăspundețiȘtergere
  10. Din bugetul apararii al SUA o parte semnificativa pleaca spre cercetare, spre foarte multe agentii din subordinea Pentagon, o alta parte semnificativa vizeaza intretinere si gestionare baze si personal, costurile sunt destul de mari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Au si ei violenti la periferie bre, si se numesc caucazieni, care stau ca sardinele cite 10 intr o camera de bloc.

    Singurul lucru care i mai tine n friu sa sara la beregăți este islamu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sancțiuni impuse Rusiei? La ce voiați să ne așteptăm? Dacă cuiva îi pare incorect, e opinia lui și trebuie luată ca atare. Cui îi pare incorectă atitudinea Rusiei, să privească problema din celălalt unghi, de are capacitatea. Oricum pentru noi românii problema e gravă. Și nu datorită Rusiei sau Ukrainei, ci datorită incompetenței clasei politice. Fără a fi părtinitor, ambele state, atât Rusia cât și Ukraina, pentru români sunt state ostile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba esti partinitor.Rusia in ultimii 10-15 ani nu ti a facut absolut nimic , de nici un fel ! Sa vorbim de Ukraina? Sa vb. de Magyarorszag ? Germania ? Olanda,Belgia, Italia ? Austria ? Pai astea ti au gresit mult fiind niste furnici pt umbre fara ,,cota'' ce putem fi !
      De ce rusii n au gresit fata de noi ioc , iar occidentalii au facut o des si apasat ? pt ca trasatura de capatai a occidentului este ,,iubirea'',,spatelui'' sport national or trasatura ,,spatistilor'' este tupeul !
      Ex: ziua cu sabia prinprejur si noaptea cu p--a la cur

      Ștergere
  13. Bucuria americanilor o iarnă grea fără gazul rusesc baga Europa îndeosebi Germania a cărei economie încă depinde în proporție de 60% de gazul rusesc in colaps economic acesta fiind și scopul americanilor de a menține și din punct de vedere economic controlul total îndeosebi asupra Europei occidentale în speță a Germaniei cea mai mare putere economică din Europa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eratez- care I.A. probabil.....

    RăspundețiȘtergere
  15. Diferența între potențialul de dezvoltare economică între west și URSS este vizibil de pe Luna. Benz, BMW, Rolls Royce vs lada sau Leopard, Leclerc, Challenger vs T90. Dezvoltare vs cârpeală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau cum ajung -NU americanii-n spatiu fara Lada ruseasca; sa fiti atat de prosti nu cred, e vorba de tradare ! Sper ca va veni si randul vostru !

      Ștergere
  16. Și, uite așa, de dragul ucrainienilor, pe spatele europenilor, dolarul se întărește iar euro scade...

    RăspundețiȘtergere
  17. @Unknown
    Amice, cand vrei sa mai postezi aberatii pe subiecte despre care nu ai nici cea mai mica idee ce sunt, cum functioneaza si cu ce se mananca, abtine-te! Indiferent ce pareri ai tu despre tine insuti si despre ideile pe care le expui prin comentarii, reusesti sa demonstrezi cu certitudine ca faci parte din categoria oamenilor fara creier la puratator.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim de la 15.56, pariu ca Unknown are mult mai multa inteligenta, simt si viata decat tine

    RăspundețiȘtergere
  19. Aici sant multi boti; ei daca dai in stup au o singura replica.invata Dane.

    RăspundețiȘtergere
  20. Unii, mai hâtri, ziceau că- la un moment dat, armata Rusiei va restabili ordinea în...Statele Unite (whaaatt??!!!), după *Război Civil american 2.0*
    Asia de Sudest s-a ridicat conform Planului Multicincinal al Comitetului de Stat al Planificării de pe Wall Street, condus de to*arșul Z.Brezinski și de soția sa, to*arsul H.Kissinger.
    Rikanii poartă întreaga vină pentru izbucnirea conflictului între urși și ucrii. Din trei motive: au avut o politică expansionistă agresivă împotriva Heartlandului-a marelui uscat euroasiatic; duc un război total împotriva Ortodoxiei Răsăritului; au refuzat propunerea sovieticilor din 1990 de a desființa simultan principalele două blocuri militare din Europa Războiului rece, lanâînd minciuna centimetrului-d-aia spunea Victoria a lu* nuland că *I-am foutat pe ruși !!*
    China a fost ridicată de conducerea secretă a rikanilor tocmai pentru a lovi Heartland ul(Eurasia). Dragonul Asiei vor trăda alianța cu Ursul, atacând și capturând Cutia-cu-Bunătăți a Ursului : Siberia.
    Spre mirarea multora, popoarele Estului European se vor alătura rușilor, care vor mătura- în marșul lor spre Rin- de la putere regimurile marionete rikane din Slavia, Rumania și reichul german. Și asta ne-a fost spusă deja...
    Chiar dacă Ursul este acum- la comanda rikană- the EU Public Enemy no.1.
    Mi se pare că - pe de o parte- rușii au fost împinși la război ca o hergehlie de cai sălbatici aduși într-o văioagă, iar pe de altă parte, ei împlinesc un destin profețit în Revelație, constituindu-se într-o măciucă (nu Mă!Ciucă) cu care Creatorul sparge idolul satanismului european și rikan.
    Unde vom fi noi românii, nu am a ști, dar nu-mi rămâne decât asta: Sus să avem inima !

    RăspundețiȘtergere
  21. Doamne ferește să dispară greierii, gândacii și viermii din lanțul trofic! Atunci dezastru

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)